רק בשביל שתהיה מרוצה , היה להנרי משחק אחד טוב בקריירה בליגת האלופות מול קבוצה שלא במשבר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx , למרות שזה היה המשחק הראשון של אלברטו זאקרוני בליגת האלופות למיטב זכרוני . השער של זלטאן נגד איטליה לא היה ווירטואוזי בגרוש, בניגוד לשער האחרון שלו בליגה ההולנדית למשל , הוא פשוט בעט בכדור עם העקב וזה נכנס , בלי לעבור אף שחקן בדרך , רק ניצל מיקום לא טוב של בופון ואת העובדה שויירי לא בלם . להזכיר לך מי המגנים של פארמה ולאציו ? קסטליני , ששיחק בנבחרת איטליה שנה שעברה , בונרה ופרארי שמשחקים בנבחרת איטליה כרגע ואלסנדרו פוטנזה שמשחק בנבחרת איטליה עד גיל 21 . לאציו - אפרקיאדו סזאר , המגן השמאלי הכי יעיל בליגה . מאסימו אודו - מגן בנבחרת איטליה . יאפ סתאם , בלם נבחרת הולנד . והיחיד שטרחת להזכיר ,שפרש מנבחרת סרביה ומונטנגרו - סיניסה מיכאילוביץ' . נגד ריאל מאדריד הוא הבקיע במשחק הראשון שלו באירופה ,בהופעת הבכורה שלו באינטר , בגיל 19, שער ענק . וכן בהחלט מכובד לכבוש מול ארגנטינה , במיוחד בדקה ה94 בגמר הקופה אמריקה . חוצמזה שאדריאנו גם הוליך את ברזיל לזכיה באליפות העולם עד גיל 17 , וכמו הנרי גם הוא הבקיע 2 שערים בגביע הקונפדרציות(רק שלא כמו הנרי שניהם שערי שדה ). על שבצ'נקו לא אמרתי מילה רעה , להפך אמרתי שהוא רונאלדו ואדריאנו הם שלושת החלוצים הכי טובים בעולם לדעתי . שהנרי יוביל את צרפת לזכייה בתואר כלשהו , או את ארסנל לליגת האלופות , נדבר .
שמח שאתה סוף סוף מסכים איתי. מה הקשר לכך שזה היה המשחק הראשון של זאקרוני? הקבוצה היתה בתקופה טובה מאד ובתנופה. הנרי פשוט פירק אותם לגזרים. זה שער שרק שחקן מאד טכני יכול לכבוש כמו זלאטן - וזו לא פעם ראשונה שהוא כובש שער שכזה. אני בטוח שהוא לא תכנן את זה, אולי זה היה מיאוש אבל זה אחד מהשערים שהוא נוהג לכבוש בליגה ההולנדית - שערים מרהיבים שמשפילים לחלוטין את הגנת היריב. אתה טוען ששערים כאלה הוא לא יכול לכבוש מול הגנות איטלקיות (ולמה אתה טוען דבר כזה? עשית מחקר? בינתיים הוא עשה את זה ועוד איך), ושכחת משחק מסוים ביורו 2004. הוא כבש שער אחד נגד לאציו ושער אחד נגד פארמה (שתי קבוצות שסובלות ממשברים כלכליים). לאציו, לאציו שהפסידה 4:0 לצ'לסקי (עם כל הכבוד ליאפ סתאם, באותו המשחק אני לא ראיתי שום דבר מצד לאציו שאפשר לקרוא לו "הגנה"), שסיימה אם אני לא טועה במקום האחרון בשלב הבתים בליגת האלופות. בחייך, אתה לא רציני, לבסס את הטיעון שלך על שער מול לאציו ופארמה כ"א. אמרתי את זה כי מן הסתם קשה לי להיזכר שאינטר שיחקה נגד ריאל לאחרונה - בן כמה הוא היום? 25? 26? הלכת 6-7 שנים אחורה כדי למצוא דוגמא :aaarofl: ? אדריאנו הוביל את ברזיל לזכיה באליפות העולם עד גיל 17, בלה בלה בלה (אני בטוח שגם להנרי יש איזה אליפות בינלאומית כלשהי בנערים יחד עם טרזגה, אני צריך לבדוק את זה). יש לך מספרים, אגב, שמוכיחים שהוא "הוביל" את הנבחרת? ושוב, אתה לוקח טורניר נבחרות בגיל 17 מלפני כמעט 10 שנים בשביל הטענה שלך? אולי פשוט תודה בטעות שלך בקשר לאדריאנו ותפסיק לחפש כל דריבל שלו מאז הוא נגד לראשונה בכדור? הנרי בינתיים הוביל את צרפת לזכיה ביורו 2000. מוזר שאתה מדבר על ליגת האלופות - אדריאנו לא עשה שם כלום, ואני מתכוון כלום. אתה מדבר על הנרי בזלזול בגלל דברים שאדריאנו גם הוא לא עשה בכלל.
אתם מדברים פה כל הזמן על משחקים ספיציפיים שהיו אבל לא ממש נכנסים ליכולות עצמם של השחקן, ולפי דעתי זה (בנוסף להתעלות ברגעים חשובים) זה העניין! ויופי שאדריאנו הבקיע מול אנקונה ומודנה (אם היא בכלל בליגה הראשונה) ואודינזה ולצ'ה. ואתה יודע מה? גם פארמה! ויופי שהנרי וואן צוללן (אחלה שם אבל RVP נשמע יותר נחמד) מבקיעים מול מילסבורו וטונהאם (בלי להעליב) ופרוטסמות' ואפילו ליברפול. ובכל ליגה יש קבוצות קטנות והנרי כבש מול אינטר (שיא או לא שיא אינטר זה אינטר) ולהגיד שהוא לא כובש מצטיין בליגת האלופות כשכל שנה הוא מרשית מול כל קבוצה בכל רמה. ועל זה שאדריאנו כבש בצרורות בקופה אמריקה גם אין ויכוח. אבל עם כל הכבוד להשוות בין השניים זה פשוט חוסר כבוד להנרי. הנרי מהיר, בעל ראיית משחק (כמעט) מושלמת שעוזרת לו לבשל. עושה דריבלים נהדר ובעל טכניקה שלא הייתה מביישת אף שחקן בהיסטוריה וסיומת מדהימה ובעיטות מרחוק מעולות! תשווה את אדריאנו לזה ותעיז להגיד אחרי זה שהוא יותר טוב.
אתה מבסס את הטיעון שלך על עקב אחד מסכן ? חהחהחה :aaarofl: ...נשמע לי מוכר . הוא כבש שני שערים נגד לאציו(במדי פארמה , העונה) באולימפיקו והוביל את פארמה לנצחון חשוב מאוד . ושוב פעם אתה מבסס את הטענה שלך על משחק אחד , לאציו ספגה שנה שעברה 38 שערים ב34 משחקי ליגה , שזה ממש לא רע , שער אחד יותר מההגנה הגדולה שאתה טוען שהנרי פירק לגזרים - של אינטר . שוב עושה רושם שאתה לא יודע מספיק על אדריאנו ובגלל זה אתה גם לא מעריך אותו . אדריאנו בן 22.5 קצת קשה למצוא מידע על טורניר עד גיל 17 מלפני 5 שנים , אבל אני יודע שהוא כיכב שם מאוהדים ברזילאים . הוליך את צרפת לזכיה ביורו ? הוא הבקיע 3 שערים . אדריאנו הבקיע בקופה אמריקה בדיוק פי 2 ונבחר לשחקן הטורניר וגם כמובן איש המשחק בגמר . ובזמן שאנחנו מדברים אדריאנו כובש לנבחרת ברזיל .
Player to Watch: Adriano making waves for Brazil2 September 2004 by FIFAworldcup.com Ronaldo should not get too complacent. The Brazil squad has always had depth, but now the reinforcements look every bit as good as the established names. Powerful striker Leite Ribeiro Adriano (6'2" and 200 lbs) finished the recent Copa America as top scorer and, at 22 years of age, his claim on a regular starting place is the hardest one of all to ignore. To find a player who can boast more than Adriano's seven-goal haul you have to go back to a certain Pele, who netted eight times during the final stages of the 1959 Copa America. In touching distance of O Rei himself, Adriano's tally outstrips Bebeto's six strikes in 1989, not to mention Ronaldo and Rivaldo's five each in 1999. According to Roberto Mancini, his manager at Inter Milan, Adriano possesses, "the power of Riva, the agility of Van Basten and the opportunism of Romario. I've never seen a striker as talented as he is." For several months now, Adriano has virtually been a goal-scoring machine and the Brazilian strikers who turned their backs on the Copa America are in danger of regretting the decision. Especially when you take into account the sheer loyalty that this remarkable young player showed to both club and country at the height of a terrible personal ordeal. On 25 July, his priceless goal against Argentina in the Copa America final (1-1, 6-4 on penalties) helped Brazil win the title. Just six days later, Adriano was touching down in Manchester after a sixteen-hour flight. The next day, he notched the winner for Inter Milan in a friendly with Bolton (1-0). So far, nothing out of the ordinary in the life of a professional footballer. But on 3 August, after appearing in a triangular tournament with Juventus and Palermo in Milan, Adriano learned of his father's death from a sudden heart attack. He took a flight back to Rio de Janeiro the following day to make arrangements for the funeral. By 9 August, Adriano was back in Milan and left that very same evening for Inter's crucial Champions League qualifier against Basel. Fighting back both exhaustion and emotion, Adriano netted a stunning equaliser in the first-leg draw (1-1), before scoring twice in the return leg to ensure qualification (4-1). The new Ronaldo "I need to get some rest now. I'm worn out. And I have to take stock of everything that happened in Rio," he said after the first leg, in his comfortable home overlooking Lake Como. "My goal was beautiful, but even though I've scored better ones this one had a special significance. It's dedicated to my father who was always right by my side. You have to know how to live with the painful moments in life." Adriano and his father had been extremely close, closer than most fathers and sons. "I was ten and walking alongside him in the favela of Vila Cruzeiro when a gunfight broke out and he was hit by a stray bullet," remembers Adriano. "He collapsed at my feet and I couldn't help him because my friends wouldn't let me. It left such an impression on me. My life changed that day - I became an adult on the spot. For twelve years, my father lived with a bullet lodged in his skull. As soon as I started making money I tried to help my family because here (in the favela) life revolves around theft, guns and drugs. To stay away from all that you need a strong family behind you." This same principle guides Adriano in his professional life too. When a number of Premier League clubs came calling, he chose to remain loyal to Inter. "Massimo Moratti (Inter's owner and former president) saved me by pulling me out of the favela. I will never betray him." Adriano has changed. He's come of age. His surging runs bulldoze through opposition defenders and his fearsome shots are delivered with the force of cannon fire (his free kicks have been clocked at over 80 mph). In his ten last official matches for Brazil and Inter, Adriano has found the net no less than fourteen times. It's a record with victims on both sides. Luis Fabiano, a starter when the Copa America began, ended up seeing just 25 minutes of action. There will be others forced to make way. Last season, Italian football enthused over Kaka. This year, with Adriano, the new Ronaldo, has arrived.
אתה ממציא עובדות אה? היום נדב יעקובי אמר את מס' ההופעות ומס' השערים. 23 הופעות 18 שערים משהו כזה. בהחלט נתון מצויין אבל למה סתם להמציא דברים לא נכונים?
טוב אני אעזור לכם בוויכוח כשאומר שאדריאנו הוא חלוץ אימתני, אבל אנוכי מאוד ועדיין לא מימש אפילו 50 אחוז מהפוטנציאל שטמון בו, הוא עדיין צעיר לומד ומתפתח ואני בטוח שהוא יהיה יותר טוב. הבעיה שלו מתחילה בכך שלא משנה מה יקרה את המקום הפותח בהרכב הנבחרת יקבל השמן לפחות עד שהוא יפרוש, ובשביל להחשב חלוץ גדול באמת צריכים גם תוצאות מטורנירים בינלאומיים ועם כל הכבוד לקופה אמריקה זה לא נחשב....
יש לכם כמה טעויות .. דבר ראשון הוא בן 21! דבר שני יש לו 15 הופעות ו11 גולים.. דבר שלישי הוא עוד לא הכי טוב בעולם... אבל יש לו פוטנציאל לזה והשנה אנחנו ניראה אותו מיתממש.. השחקן הזה פשוט תותח ואני מעדיף אותו פי אלף מאשר את הנרי.. תאמין לי תיראה את הלינקים ואז תנסה לסגור את הפה מרוב הלם..
ואם חוזרים לדיון.... מצטער בני, אבל הנרי הוא לא החלוץ הטוב בעולם. חלוץ שנתן הופעה כל כך עלובה באליפות אירופה לא יכול להיבחר לחלוץ הטוב בעולם. גם ראול, עם עונה נוראית בכל המפעלים, לא יכול להיות החלוץ הטוב בעולם. החלוץ הטוב בעולם חייב להיות כזה שגם בלט בליגה(אפילו ברמות פחות גבוהות מהנרי ושבצנקו') וגם בלט ביורו. היחיד שעשה את זה זה הצוללן. וכמה שזה כואב בתור אוהד טוטנהאם, לדעתי הצוללן ההולנדי הוא החלוץ הטוב בעולם, ולא הנרי
ואן-ניסטלרוי הוא מקסימום הצוללן הכי טוב בעולם. אני יודע שהדיון הוא על החלוץ הטוב בעולם, אבל הנרי הוא הרבה יותר מגוון מכל חלוץ אחר(מלך הבישולים) אז אולי בגלל זה הרבה אנשים מחשיבים אותו לשחקן הטוב בעולם אבל לא לחלוץ
כל עוד זידאן בשטח, הנרי הוא לא השחקן הטוב בעולם. ושוב, הנרי נתן אליפות אירופה גרועה. מכיוון שהחלוץ הכי טוב בעולם זה לא רק במשחקי הליגה, הגביע והצפיונס, אלא גם הנבחרת, רוד בשנה החולפת היה החלוץ הטוב בעולם. לפני אליפות אירופה הייתי מסכים כלפי הנרי, אבל אני לפחות מחשיב אותה לאלמנט חשוב כמו הליגה (ריכוז ושיא כושר במעט משחקים, זה אחת מהמהויות של שחקן גדול). רונאלדו חזר לתודעה לאחר הזכייה של ברזיל במונדיאל. שוב, טורניר בעל מס' משחקים נמוך, בטח בהשוואה לליגה + גביע בספרד, אנגליה או איטליה, אבל חשוב לא פחות. וכל זה לא אומר כמובן שהנרי לא חלוץ גדול, כי הוא כן. נ.ב אין על אינזגי בנפילות, הבחור נופל כל 5 דקות, רוד גם, אבל פחות.
אני חייב לציין שקראתי בעניין את הדיון הטחון הזה, ודבר אחד ברור מכל הדיון- כולכם כאן מגיעים לגמרי מוטים בדעתכם, מתוך עמדה ש-95 אחוז ממנה הם סטריאוטיפים ודעות קדומות חסרות בסיס ובעיקר מתוך אהדה/שנאה לקבוצות מסוימות. עד לפני עשר שנים בערך יכלנו להצביע בוודאות על חלוץ אחד כנעלה מהשאר. אבל היום אין אפשרות לעשות את זה בגלל שיש יותר חלוצים טובים שמתחרים ביותר ליגות וביותר קבוצות גדולות באירופה, והכישרונות רק ממשיכים לזרום. פשוט מאוד- ההיצע גדול יותר, ובשורה הראשונה של החלוצים בעולם אפשר גם לשים 9-10 חלוצים כשאף אחד לא יתפלא אם מישהו יבחר באחד מהם כטוב ביותר. מצד שני, לאף חלוץ (חוץ מהנריק לארסון) אין יכולת לשמור על יציבות לאורך זמן ממושך מבלי שיהיו לו נפילות, וזה בגלל שהכדורגל העולמי דורש היום מהשחקנים שלו הרבה יותר מאשר מלפני 15-20 שנה. מה לעשות שלשבצ'נקו, לרונאלדו או לחלוצים אחרים יש משחקים רעים, טורנירים רעים, תקופות גרועות ואפילו עונות גרועות, מכורח המציאות. כל זה מאפשר לאנשים מסוימים להשתמש בטיעונים מגוחכים ובקלישאות שהקשר בינן לבין המציאות רחוק מאוד בנוגע לשחקנים מסוימים, מה שעושה לשחקנים האלו עוול גדול מאוד. כאוהד ארסנל, שדווקא יש לו קובלנות כלפי תיירי הנרי מדי פעם, אני חייב לצאת הפעם להגנתו, משום שמשתמשים בטיעונים מגוחכים בכדי להמעיט בערכו הרב. ואני אשתדל להיות אובייקטיבי ככל האפשר להביא טיעון על שחקן כמו תיירי הנרי שהוא לא ברמה הגבוהה ביותר של החלוצים בעולם זה קשקוש, שגם כשלון ביורו או במונדיאל לא יכול להחזיק אותו (אגב, מי שאמר שהנרי היה חלש ביורו 2000, זה פשוט לא נכון, הוא היה החלוץ המרכזי של הנבחרת והיה טוב מאוד. בגמר נגד איטליה, אגב, בזמן שצרפת נעלמה על המגרש- כולל זידאן- היחיד שעשה משהו היה תיירי הנרי). כמה אנשים מאסכולת רצון נותנים כאן את הקלישאה החבוטה שההגנות באנגליה חלשות מדי (מעניין שהקבוצות האיטלקיות ספגו בשנה שעברה יותר שערים בליגת האלופות מאשר הקבוצות האנגליות. העיקר שהקלישאה נותרת), אבל הנרי גם כבש נגד ההגנות החזקות בעולם, ולא פעם אחת בחייו- כולל באיטליה, הארץ שבה הוא נכשל ביובנטוס (רק חבל שזה בעיקר משום שהוא רשם פחות הופעות בהרכב ממספר האצבעות בידיים). אינטר זוכרת, יובנטוס זוכרת, רומא זוכרת. העיקר שכולן היו במשבר. מצחיק עוד יותר לשמוע אוהדי מנצ'סטר יונייטד (וטוטנהאם...) שאומרים שהנרי לא כובש בליגת האלופות. אני מניח שממוצע של 7-8 שערים בליגת האלופות בעונה זה משהו שלכל חלוץ אירופי יש, נכון...? אם אתם לא רוצים לדבר על היכולת של הנרי, שהוא כבר הוכיח אותה מעל כל במה מרכזית ותחת כל עץ רענן, פשוט תסתכלו על המספרים. הם לא היו מביישים גם את גדולי החלוצים אי פעם. והכי מצחיק שמשמתשים במשחק נגד ישראל! לכל מי שאמר שהנרי היה חלש נגד ישראל, שהוא נכנע לקלימי סבן ושאר ההבלים הללו, יש לי רק דבר אחד להגיד לכם: אתם אוכלים בכפית כמו ילדים טובים את מה שהתקשורת החובבנית בישראל מאכילה אתכם, ואלו לוקשים. אם היו בכל מדינת ישראל עשרת אלפים איש שאשכרה צפו במשחק, אני כלב. במדינת חלם במזרח התיכון אולי לא הראו את המשחק, אבל באירלנד דווקא הראו. הנה חדשות עבור כולכם: הנרי היה השחקן הטוב ביותר במגרש. בלעדיו, לצרפת לא היה בכלל משחק התקפה. הוא השתחרר מההגנה הישראלית לפחות 5 פעמים במהלך המשחק, הוא יזם התקפות, הוא השקיע ורץ כמו מטורף, ומה לעשות? הוא גם החמיץ. וחדשות נוספות: צרפת בכלל לא שיחקה גרוע! היא אפילו שיחקה טוב יותר מרוב התצוגות שלה ביורו 2004. אף אחד לא היה מופתע אם התוצאה הייתה נגמרת 2 או 3:0 לצרפתים. הבעייה היא שכאן נותנים פרשנויות לפי התוצאה, ועוד בטוחים שפיספסנו ניצחון (אחר כך אומרים על הצרפתים שהם שחצנים...). לא יודע אם תיירי הנרי הוא החלוץ הטוב בעולם, עבורי דניס ברגקאמפ עד היום שיפרוש יישאר היחיד בדורו. כפי שכבר אמרתי, ההיצע של חלוצים מצוינים (ושונים מאוד זה מזה) הלך וגדל ולכן היכולת להצביע על שם אחד או אפילו על שלושה הפכה לקשה מאוד. מצד שני, כל אדם שעיניו בראשו ויודע דבר או שניים בלבעוט כדור יודע שבלתי אפשרי להוציא שחקן כמו תיירי הנרי מהשורה הראשונה של החלוצים בעולם, ודאי שלא בגלל אהדה ושנאה, קלישאות או דעות קדומות שאבד עליהן הכלח.
דל פיירו היה אחד השחקנים הכי טובים בעולם לקראת סוף שנות ה90 אך לא ביטא זאת בנבחרת,זה לא מוריד מיכולתו. יש שחקנים שנבנו בשביל הנבחרת והליגה ויש שחקנים שלא מצליחים בליגה,מה לעשות.
ת'אמת, מי שמכיר אותי יודע שאני החלוץ הכי טוב בעולם,מהיר ביותר, מגיע ראשון לכל כדור, יודע תמיד איפה להיות, בעיטות טילים שלא ניתנות לעצירה, והגבהות(כשאני משחק קשר ימני) לא מהעולם הזה, בעיטות חופשיות טובות, פנדלים מושלמים וטכניקה. צריך לשפר קצת את משחק הגובה והסיבוב עם הגב לשער אבל בסה"כ עם קצת שיפור הטכניקה(לא שאני לא טכני) אני יכול להיות החבילה המושלמת.