מח' 7: ריאל חוגגת ואתלטיקו באבל לאחר מותחן בקלדרון

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Oct 17, 2008.

1. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אתה לא עיקבי. :aaa021:

2. Raulito Madridista

סרחיו ראמוס הוא לא הבעייה שלנו, ממש לא, אבל קשה להתעלם מהירידה בכושרו. ביורו הוא בהחלט לא הרשים פרט למשחק טוב בחצי הגמר נגד רוסיה. מראמוס אני לפחות מצפה גם לעצור את היריבים שלו וגם לתרום הרבה למשחק ההתקפה, דבר שהיה קשר לומר על ראמוס של היורו. הוא עדיין עולה בכל פעם קדימה ומאפשר אופציית מסירה, וברור שקשה לו לשחק לבד על הקו, אבל בכל-זאת, ההרמות שלו פחות מדוייקות, הדריבלים קצת פחות חדים ובמקום מהלכים חכמים שהיינו מקבלים ממנו לא מזמן, יש את הניסיונות האלו לשער ברגל שמאל ממקומות מסובכים. הטענות הגדולות שלי לראמוס קשורות לחלק ההתקפי אומנם, אבל גם בהגנה הוא בירידה מסויימת. כוח ההרתעה שלו באמת קצת אבד ושחקנים משאירים אותו מאחורה יותר מאשר פעם. הוא פחות מחלץ כדורים בצורה נקייה ויותר מעיף החוצה. טוב מאוד שהוא הפסיק עם המרפקים המיותרים ועם הפאולים המטופשים, אבל זה לא אומר שהוא צריך לשחק בצורה יותר עדינה. אפשר ללכת חזק לכדור גם בלי לשבור לשחקן את הרגל. מול ראמוס מחר עומד שחקן מצויין בדמותו של מקסי רודריגז במידה ויהיה כשיר והמצ'אפ הזה בהחלט יהיה מעניין.

בכל מקרה, עוד כמה נושאים שקשורים לדרבי מחר:

המוטיבציה והדריכות
    ביטחון עצמי גבוה זה מצויין עבור קבוצה, אלא שלפעמים זה פוגע. נגד אספניול למשל, רוב השחקנים עשו טובה שהם משחקים, פשוט זילזלנו ואיבדנו נקודות יקרות. כל מה שקאפלו עבד עליו - משמעת, לחימה והקרבה - לא היו במשחק נגד אספניול. אסור לחשוב שהגול יגיע מעצמו וצריכים להילחם כדי להשיג אותו. המשחק נגד אתלטיקו מאוד קשה, לא רק בגלל הפצועים אלא בגלל המצב שבו היא מגיעה למשחק. הרצון להוכיח שנגד בארסה פשוט זה היה יום רע, הוא עצום, ותיהיה להם דחיפה מהקהל. הדקות הראשונות יהיו קריטיות. גול שלנו והם נשברים, מנטאליות זה לא הצד החזק שלהם. מצד שני, גול שלהם והביטחון חוזר לשחקנים שלהם בגדול. כל שנה אנחנו רושמים שם וי ועוד וי, והסטט' נועדו כדי להישבר וזה דבר מדאיג. ההגנה שלנו עד עכשיו ספגה תשעה שערים - ממוצע עצוב של שער וחצי למשחק. אם נמשיך ככה מחר, אפשר לשכוח מהנקודות. אגווארו חם. מעבר לראמוס, אני רוצה לראות גם את קנבארו מרביץ, פפה משחזר את היכולת מהקאמפ-נואו והיינצה מפסיק לעשות שטויות וגם תורם להתקפה לשם שינוי.

ראול

http://img529.imageshack.us/img529/6889/26762132ma1.Xxx

אני מצפה לראות ממנו את אותה יכולת כמו במשחק נגד אספניול, הוא מאוד עודד והרשים אותי. מעבר לשני השערים הנהדרים שלו(התלהבתי בעיקר מהשני), הוא היה חד בכל הפעולות והיה שותף להנעת הכדור שלנו וליצירת מהלכים מסוכנים, בדומה לעונה שעברה אצל שוסטר, בה הוא היה הכוח המרכזי שלנו עם כל הכבוד לרוד, שגם כששיחק לא היה בשיאו. ראול תמיד מצליח נגד אתלטיקו והברק הלבן צריך להכות מחר גם בפער ה-12.

מרכז השדה
    קשה לי לסמוך על גאגו וההיעדרות של דיארה שמוסיף למשחק שלנו הרבה כוח הרתעה ופיזיות, היא קריטית. בשנה שעברה בקאלדרון גאגו היה פשוט מעולה והלוואי והוא יישחזר את יכולתו. בכל-אופן, לדעתי זה מוקדם מידי עבורו לשוב בהרכב, אבל אין לנו הרבה ברירות, אי-אפשר לזרוק את חאבי גארסיה למשחק הזה. בקשר לסניידר, הוא עדיין נראה חלוד ואסור לוותר על דה לה רד בשבילו. גאגו-דה לה רד-וואן דר וארט, זו השלישייה שאני מייחל לה באמצע.

האללה מדריד!!!

3. Raulito Madridista

אלמרייה(בעיקר נגראדו) וסביליה מגיעות למשחק במצב-רוח מצויין לאחר שהן מדורגות בצמרת הגבוהה.
    למרות הדרבי הגדול של מדריד, אל תתפלאו אם המשחק הזה יגנוב את ההצגה.

נגראדו:"אני רוצה לשחזר את הצמד שלי מהמשחק נגד סביליה"

http://www.as.com/recorte/20081017dasdaiftb_9/C280/Ies/gustaria_hacer_doblete_Sevilla.Xxx

הוא פתח אתה העונה מצויין עם חמישה שערים וזוכר טוב מאוד את הצמד שלו נגד סביליה בפיחואן בשנה שעברה, צמד שגם כלל את שעריו האחרונים באותה עונה. כמובן שגם מחר הוא קונה מספר שערים זהה ותוצאה דומה:"נתתי משחק מצויין בשנה שעברה בפיחואן, ובכלל הקבוצה נראיתה טוב מאוד. אני רוצה לשחזר את הצמד שלי משנה שעברה, ואם יתאפשר אז אפילו לעלות רמה ולהבקיע שלושה שערים. גם שער יספק אותי אבל אני תמיד שואף ליותר", אומר נגראדו החוצפן שחושב בעיקר על עצמו ואח"כ הוסיף:"אם כל התכנונים האלו לא ייצאו לפועל, אז לפחות שאלמרייה תנצח". למרות שהיא מדורגת במקום השישי המכובד, נגראדו יודע שעד עכשיו זו לא חוכמה גדולה:"כעת מתחילים המשחקים האמיתים ואז נוכל לראות מה אנחנו שווים באמת. המשחק מחרתיים הוא מבחן עבורינו".

סביליה מתכוננת לאלמרייה במצב רוח מצויין - לא מעט שחקנים מחלימים מפציעות

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/luis_fabiano171008_ES.Xxx

מנולו חימנז יכול לנשום לרווחה - לואיס פביאנו יוכל לשחק נגד אלמרייה ביום ראשון, וכך תיפטר בעיית החלוצים של הקבוצה, כאשר פרדי קאנוטה, צ'באנטון וארונה קונה מושבתים עקב פציעות(והם לא היחידים, אליהם נגיע בהמשך). פביאנו עדיין לא החלים סופית מהפציעה והוא גורר עימו בעיות פיזיות קלו, אך היום באימון שהיווה מן מבחן כשירות עבורו, הוא גילה יכולת גבוהה והבקיע מספר שערים, כך שמנולו חימנז יישתמש בו. המגן השמאלי קרספו מתאושש גם הוא מהפציעה, בדומה לאדריאנו ופאזיו, אך בניגוד לראשון שכמעט בוודאות יהיה בסגל למשחק, לגבי השנים הנותרים עדיין ישנו ספק, בשל המשחק החשוב נגד שטוטגארט בגביע אופ"א, בהחלט יכול להיות שחימנז יעדיף לתת להם לנוח. דייגו קאפל ודראגוטינוביץ ממשיכים להתאמן בנפרד משאר השחקנים ויש להם עוד זמן עד שיגיעו לכשירות מלאה. הראשון ייעדר עוד כמעט חודש והשני כנראה קצת פחות. באימון של הקבוצה הבוגרת השתתפו היום שני שחקנים מקבוצת המילואים - החלוץ הארגנטינאי, פרננדו וארמנטרוס, והם ככל הנראה יהיו היחידים מהקבוצה הצעירה של המועדון שיהיו בסגל למשחק של הקבוצה הבוגרת, בניגוד לתחזיות המוקדמות.

Last edited: Oct 19, 2008
  4. REAL MADRID Member

אספניול - ויאריאל

הדרבי של מדריד שיערך בויסנטה קלדרון מושך כצפוי אליו את מלוא צומת לב וגם קרב הצמרת בין אלמרייה לסביליה דוחק לפינה את אחד המשחקים המעניינים של המחזור. אספניול תארח את ויאריאל.

כבר עבר יותר מחודש מאז הניצחון האחרון של אספניול. אספניול יכולה רק להצטער על כך שהפגרה התקיימה. הקבוצה של טינטין מארקז שניצחונה האחרון היה ב-14 לספטמבר נגד רקראטיבו. שער של לואיס גארסיה בדקה ה-84 סידר לטינטין מארקז 3 נקודות. אספניול שבמשחק הבית האחרון שלה לפני 3 שבועות הפסידה לברצלונה 2-1 התאחרה במחזור שעבר בסנטיאגו ברנבאו ויצאה בתיקו 2-2, אספניול נראתה הטוב ובמשחק מחר נגד ויאריאל בקבוצה מקווים שיצליחו לשחזר את היכולת ואולי אפילו לנצח. אספניול ממוקמת במקום ה-9 בטבלה עם 8 נקודות כמו גם דפורטיבו לה קורוניה ומאיורקה. בעונה שעברה כשאספניול אירחה את ויאריאל זה נגמר בניצחון 3-0 לאספניול משער של ואלדרו וצמד של טאמודו. בקבוצה יודעים שלשחזר זאת העונה יהיה קשה מאוד וזה נראה בלתי אפשרי, ויאריאל הרי עוד לא הפסידה העונה. מארקז התראיין לקראת המשחק והתייחס למשחק בעונה שעברה "אז שיחקנו את חצי השעה הטובה ביותר שלנו בכל העונה. אני אשמח אם נחזור על זה גם השנה, תפסנו אותם בהפתעה ונתנו להם 3 גולים, אבל העונה הם ברמה אחרת". "זה לא יהיה קל, אנחנו ננסה להפתיע אותם" אמר מארקז שיחסר לא מעט שחקנים. סטיב פינאן, דויד גארסיה, מארק טורחון, אוסקר סילבה ו-ואלדו פצועים. מי שחוזר לאחר שלא שיחק בתיקו 2-2 נגד ריאל מדריד הוא חוסה קאייחון שצפוי לפתוח על הספסל ולהשתלב במחצית השנייה. מול הקהל הבייתי, בקבוצה סומכים על ראול טאמודו ולואיס גארסיה שכבשו נגד ריאל מדריד לעשות זאת גם הפעם ועל דה לה פניה שיחלק להם את הכדורים.

הרכב משוער: קאמני, בראנגר, חארקה, פארחה, סאנצ'ז, ר. מארטינז, מויסס הורטאדו, ננה, דה לה פנייה, לואיס גארסיה

מנגד ויאריאל. בעונה שעברה התייחסו לויריאל כהפתעה של הליגה. היום כבר מדובר על קבוצת צמרת לכל דבר שמקדימה גם את ריאל מדריד וברצלונה. הקבוצה של פלגריני ממוקמת במקום השני עם 16 נקודות ליגה ועדיין לא הפסד כאשר מה שמפריד בינה לבין ולנסיה בפגסה הוא הפרש שערים שעומד על שער אחד בלבד לזכותה של ולנסיה. כשולנסיה מאחרת את נומנסיה קשה להאמין שויאריאל תצליח בזכות הפרש השערים לעבור את ולנסיה אבל בקבוצה יודעים שהם קודם כל צריכים לעשות את שלהם נגד אספניול ורק אז לבחון את יתר הקבוצות. ויאריאל שתארח ביום שלישי את אלבורג במסגרת ליגת האלופות רוצה להגיע כאשר היא שומרת על רצץ הניצחונות או לפחות על רצץ אי ההפסדים. במחזור שעבר ניצחה הצוללת הצהובה 2-1 את בטיס. מנואל פגלריני רוצה בעיקר שקט ורוגע שיאפשרו לשחקנים שלו לשחק את הכדורגל שהם יודעים וזה כדורגל טוב. "אנחנו לא הולכים לחפש נקמה נגד אספניול" אמר המאמן כשנשאל על המשחק בעונה שעברה, "להיות מוליכים זאת לא אובססיה, אנחנו רוצים לנצח בשביל להישאר בצמרת ולא מעניין אותנו מה ולנסיה עושה" אמר פלגריני, "זה בסה"כ המחזור השביעי העונה". הצוללת הצהובה תיאלץ להסתדר ללא סבסטיאן אגוראן, אריאל איבאגזה, ניהאט ומאטי פרננדס הפצועים. אך פלגריני בטוח בשחקנים הכשירים "כל הפציעות הגיעו בתזמון רע, במיוחד במקרה של אגוראן שהיה בתקופה טובה. אבל שחקנים כמו אדמילסון וברונו יכולים להחליף את הפצועים ללא בעיות".

הרכב משוער: דיאגו לופז, ונטה, גודין, גונזאלו, קאפדווילה, אדמילסון, סנה, פירס, קזורלה, רוסי ויורנטה.

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/esp_vill_ES.Xxx

5. forza forza Member

בקלדרון מי יכול על הקולצ'ונרוס? בתכל'ס, אתלטיקו אולי הקבוצה הכי ביתית בספרד, ואחת הביתיות באירופה. יש להם קהל שיושב על המגרש, ומטריף את השחקנים שלהם!

כמה שאני אוהב את ראול (לדעתי גדול החלוצים בכל הזמנים בעולם), לדעתי זה ייגמר ב-1:2 או 1:3 לאתלטי. ראול יכבוש את השער המצמק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לגבי דיארה, סוף סוף ריאל מצאה ת'מחליף למקללה אה? קשר מעולה.

בקשר לולנסיה, מדהים איך המאמנים האלמונים מצליחים ככה עם קבוצות פאר כאלו... בא מאמן לולנסיה מהקבוצה השניה נראה לי, ותראו מזה... מקום ראשון עם 5 ניצחונות משש משחקים. מי צריך מאמנים עם שמות שעולים הון תועפות ומאכזבים?

6. Raulito Madridista

http://realmadrid-futbol.com/L-atletico.Xxx אתלטיקו מדריד - ריאל מדריד http://realmadrid-futbol.com/L-realmadrid.Xxx

תאריך המשחק: 18.10.08 - יום שבת;
    שעת המשחק: 20:00, שידור ישיר בספורט 5;
    מקום המשחק: ה'ויסנטה קאלדרון', מדריד;
    יישפוט: קלוס גומז;

אתלטיקו מדריד וריאל מדריד, שתי קבוצות שיצאו לפגרה בטעם רע, סובלות מסגלים לא מלאים וחייבות נקודות לקראת המשחקים החשובים בליגת האלופות, ייפגשו מחר בדרבי סופר-לוהט בויסנטה קאלדרון שיהיה ה-143 בהיסטוריה, בקרב על היוקרה של העיר. אתלטיקו מדריד, לאחר תשע שנים?; ריאל מדריד, כמיטב המסורת?;
    "לא משנה מה ייקרה מחר, דרבי זה דרבי", כך מסכמים שני הנשיאים, אנריקה קרזו מצד אחד וראמון קאלדרון מצד שני, את הדרבי שייערך מחר. לא נותר אלא להסכים.

באתלטיקו מדריד יודעים שיש לדרבי הזה חשיבות גדולה הרבה יותר מסתם עוד משחק נגד היריבה העירונית, והמשחק מחר נגד ריאל מדריד יכול לקבוע הרבה דברים על המשך העונה של אתלטיקו מדריד, כמו למשל האם היא באמת מסוגלת לאיים על האליפות, למרות שאנחנו נמצאים בסה"כ במחזור השביעי. הקבוצה של אגירה הפסידה עד עכשיו יותר מידי נקודות ולא היוותה יריב לקבוצות הצמרת הבודדות שאותן פגשה העונה – סביליה וברצלונה. אבל ניצחון בדרבי על ריאל מדריד, דבר שלא קרה כבר תשע שנים, יוכל להשכיח במידה מסויימת את הביזיון שאירע לפני שבועיים ולשמש כקרש קפיצה גדול, וכך אמר אגירה לשחקניו ובפני התקשורת גם. "עברו שבועיים מאז התבוסה הקשה ההיא, התאוששנו ונרצה להראות לכולם למה אנחנו מסוגלים. ניצחון על ריאל מדריד יהיה התרופה הכי טובה למה שקרה לנו במחזור הקודם. אני מבטיח שהפעם זו תיהיה אופרה אחרת, אסור לשכוח שהדרבי מחר ייערך בקאלדרון וגם שחוזרים לשורותינו מספר שחקנים שנעדרו עקב פציעה", הוסיף אגירה(שגם ציין שהוא אוהב מאוד את ראול וקסיאס והחמיא לריאל). ואכן, במהלך פגרת הנבחרות המשיכו השחקנים הפצועים להתאושש, ולשמחתו של אגירה, דייגו פורלהאן, סימאו, מאניש כשירים לחלוטין ויחזרו להרכב הראשון. פורלהאן יזכה לאמונים מאגירה למרות היכולת הטובה של סימנה פונגול, שכבש עד עתה ארבעה שערי ליגה. גם הייטינחה התאושש מפציעה. מנגד, מקסי רודריג, הקפטן שנפצע באותו יום שחור נגד ברצלונה, לא התאושש וייראה את הדרבי מהיציע, כמו גם סייטיארידיס שנפצע במשחקה של נבחרת יווון ופאבלו הפחות משמעותי. את הקפטן יחליף לואיס גארסיה כמובן, ובעמדת המגן הימני יישחק פראה. בקבוצה דיברו הרבה בימים האחרונים על העייפות של אגווארו ששיחק משחק מלא במדי נבחרת ארגנטינה על אף שלא היה כשיר, אך למרות זאת הוא ייפתח בהרכב לאחר שהבהיר לאגירה שהוא בסדר. עוד דבר שהפך לשיחה הטרייה בחדר ההלבשה הוא העונש שהייתה אמורה הקבוצה לקבל בעקבות האירועים במשחק הקודם נגד מארסיי בליגת האלופות. בקבוצה שמחו על דחיית העונש, אך מנגד התאכזבו לשמוע על פציעתו של טורס שתמנע את המפגש המיוחל בין הצדדים בעוד שלושה ימים, כאשר אתלטיקו תארח את ליברפול, במה שמסתמן כקרב על ראשות בית 4', בין שתי הקבוצות שניצחו בשני המחזורים הראשונים.

אתלטיקו – הסגל המלא:

קופה, לאו פראנקו;
    פראה, הייטיניחה, אופאלושי, אנטוניו לופז, פרנייה, אלברו דומינגס;
    פאולו אסונסאו, נאנו קמאצ'ו, ראול גארסיה, מאניש, אבר באנגה, סימאו, לואיס גארסיה, מיגל דה קוובאס ;
    אגווארו, פורלהאן, סינמה-פונגול;

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/aguero_171008_ES.Xxx
    אגווארו. הארגנטינאי ממש לא מתכוון לוותר על הדרבי.

הרכב משוער: קופה; סייטיארידיס, הייטינחה, אופאלושי, אנטוניו לופז; ראול גארסיה, מאניש, סימאו, לואיס גארסיה; אגווארו ופורלהאן

אבל גם לריאל מדריד יש מה להוכיח לקראת הדרבי, כאשר אחריו מצפה לקבוצה גם המשחק החשוב בטורינו נגד יובנטוס במסגרת ליגת האלופות. התיקו נגד אספניול לפני כשבועיים קטע רצף של שישה נצחונות רצופים, בידיוק כשהיה נראה שריאל מדריד מתחילה להעביר הילוך קדימה. מלבד ראול שכבש צמד, רוב השחקנים גילו חולשה. האמת היא שההגנה של ריאל מדריד חורקת כבר מתחילת העונה. בששת המחזורים עד עתה ברשת של קסיאס ביקרו כבר תשעה כדורים(ההגנה הרביעית הגרועה ביותר בליגה) – ממוצע של שער וחצי במשחק, ובקבוצה יודעים שככה ריאל לא תוכל להגיע רחוק. צמד הבלמים, פפה וראמוס, כבר החמיאו לאגווארו מעל ומעבר וגם לפורלהאן, אך למרות זאת הם מגיעים למשחק בדריכות מלאה לטענתם. 'הגנת הברזל' של ריאל מדריד צפויה להמשיך לשחק, כאשר היינצה שחזר תשוש ממשחק נבחרת ארגנטינה, התאושש וייפתח בהרכב, כאשר הוא מצפה לא לשחזר את היכולת החלשה מהמשחק נגד אספניול. אם בחלק האחורי הכל בסדר(למרות פציעתו של מיגל טורס שמושבת לשלושת השבועות הבאים), לפחות על הנייר, אז לשוסטר יש בעיות אחרות. גאגו אומנם חזר מפציעה, אבל דיארה נפצע במשחק של נבחרת מאלי וייעדר מהדרבי, כך שהאגרסיביות שלו תחסר מאוד לריאל מדריד במרכז השדה. גם גוטי, שהשתדל מאוד להאיץ את תהליך חזרתו אל המגרשים, לא יוכל לעזור לשוסטר לאחר שלא הצליח להתגבר על הכאבים בשרירי התאומים. אריאן רובן מחוץ לסגל גם הוא, למרות שערך אימון מלא עם הקבוצה בבוקר, משום ששוסטר מעדיף לא לסכנו לקראת המשחק החשוב נגד יובנטוס ביום שלישי. שוסטר אולי ציפה לכאבי ראש בכל הקשור למרכז השדה, אז דווקא לא, ההרכב נראה דיי ברור. גאגו, סניידר וואן דר וארט ייפתחו במרכז השדה, כאשר שוסטר נותן אמון מלא בשניים הראשונים על אף שחזרו מפציעה לא מזמן ועדיין קצת חלודים, ואילו דה לה רד שגילה יכולת טובה ייפתח על הספסל. אחד הדברים שאפיין את ריאל מדריד במשחק נגד אספניול היה ביטחון עצמי מופרז, כאשר הקבוצה לא עשתה מאמץ כדי לנצח ואפילו דיי זילזלה. שוסטר שם דגש על מניעת השאננות, כאשר בקבוצה יודעים שאתלטיקו תבוא כחייה פצועה והיא מאוד מסוכנת:"אני לא מחשיב את המשחק של אתלטיקו נגד ברצלונה, להיפך, לדרבי זה יידרבן אותם לשחק טוב יותר. רואים השנה שאתלטיקו קבוצה הרבה יותר חזקה", אמר שוסטר לקראת המשחק והוסיף:"יהיה לנו קשה מאוד ונצטרך לעשות מאמץ גדול כדי לנצח. אני מקווה שהסטטיסטיקה תישאר לטובתינו. ושלושה ימים אחר-כך נצטרך הרבה כוחות גם במשחק נגד יובנטוס. יש לנו שבוע קריטי". שוסטר גילה הערכה רבה להיינצה ואגווארו כאשר שיבח אותם על הנחישות הרבה לשחק בדרבי למרות שחזרו בתנאים לא אופטימלים ממשחקי הנבחרות.

ריאל – הסגל המלא:

קסיאס, דודק;
    ראמוס, קנבארו, פפה, היינצה, סאלגדו, מרסלו;
    חאבי גארסיה, גאגו, דה לה רד, סניידר, ואן דר וארט, דרנטה;
    ראול, ואן ניסטלרוי, היגואין, סביולה;

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/10/17/arjen370x200.Xxx
    רובן. ההולנדי החלים מהפציעה אך שוסטר מעדיף לשמור אותו למשחק ביום שלישי.

הרכב משוער: קסיאס; ראמוס, קנבארו, פפה, היינצה; גאגו, סניידר, ואן דר וארט; היגואין, ראול וואן ניסטלרוי

דברי הנשיאים

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/calderon_cerezo171008_ES.Xxx

ראמון קאלדרון, נשיא ריאל מדריד:

"אתלטיקו מדריד בעלת הרבה שחקנים מצויינים, אבל גם לנו ונותר לי רק להלל את השחקנים שלי".
    "אני לעולם לא אתלונן על שופט, למועדון גדול אסור להתלונן על שופט, קורה שיש טעויות לכאן או לכאן. להיות שופט זה דבר מאוד לא קל, יש להם תפקיד קשה, ולמרות זאת רוב השופטים צודקים ב-90% מהמקרים, צריך להעריך אותם".
    "אתלטיקו מדריד היא הקבוצה השנייה שלי, אני לא מכחיש זאת. אני לא שונא אף קבוצה בכדורגל, כדורגל זה דבר שמח ואין טעם לערבב בו רגשות שליליות".
    "הדרבי הולך להיות משחק ענק. אני לא מודאג בגלל החיסרון של דיארה. נשיא ריאל מדריד לא מודאג משום דבר, אף פעם".
    "אנחנו לא מתכוונים להחתים שחקנים חדשים בינואר, אלא אם כן תיהיה אפשרות יוצאת-דופן. יש לנו סגל מצויין וגם ברנד שוסטר אמר לי שהוא מרוצה ממה שקורה בסגל, השחקנים מראים מחוייבות ונחישות".

אנריקה קרזו, נשיא אתלטיקו מדריד:

"אני מקווה שאתלטיקו מדריד הולכת לעתיד טוב. אני רוצה לומר למדריד שיש להם קבוצה וקשה מאוד לנצח אותם, אבל זה קורה. אם הקבוצה תמשיך להתעסק בכדורגל ולעשות צוות חזק ולא להיות עם בעיות כלפי אנשים כאלו ואחרים, הם יצליחו".
    "הייתי מעדיף שהמשחק לא ייערך מחר. הרבה שחקנים שלנו חוזרים מפציעות או חוזרים עייפים ממשחקי הנבחרות. דייגו פורלהאן, אגווארו, סימאו...מי עוד?; אני רק יכול לקוות לניצחון שלנו מחר אחרי הרבה זמן ולהוסיף שאני אוהב מאוד את הרצינות והרצון של אגווארו לשחק למרות העייפות הרבה".
    "האוהדים בקאלדרון הם אנשים שרוצים להינות מהכדורגל שהם רואים. יש לנו אוהדים מצויינים וגם כאלו שכאשר לא הולך לקבוצה מתחילים להשתגע וזה לא לעניין. זו לא מלחמה, זה כדורגל ובאנו להינות. אני רוצה לבקש מהקהל להתנהג בכבוד, אם ריאל מדריד תנצח אז נברך אותה ואם אנחנו ננצח אז בכלל ניהיה מאושרים. אחרי המשחק אנשים צריכים לחזור הביתה בשלום ובציפייה למשחק הבא"

פיקנטריה

ראול - הכבשה השחורה של אתלטיקו

http://www.marca.com/futbol/2008/atletico-realmadrid/imgs/0708.Xxx

קשה להאמין, אבל לולא חסוס חיל, הנשיא של אתלטיקו, היה עושה מעשה כה מטופש וסוגר את מחלקת הנוער של אתלטיקו מדריד עקב סיבות כלכליות, ראול גונזאלס בלאנקו יכל להיות היום המלך של אתלטיקו מדריד, ולא האליל של האוהדים בסנטיאגו ברנבאו כבר 14 שנים.
    ראול נולד בעיירה קטנה במדריד למשפחה צנועה, כאשר אביו, פדרו, אוהד מושבע של אתלטיקו מדריד. בגיל 13, לאחר כמה שנים ששיחק בקבוצה המקומית בעיירה הקטנה, החליט האב לעשות מעשה ולצרף את ראול לקבוצת הילדים של המועדון. ראול השתלב נהדר בקבוצה החדשה שלו, ובעונה הראשונה שבר את שיא ההבקעות, כאשר באמתחתו היו 55 שערים. בצעד מטופש ולא ברור, החליט חסוס חיל, נשיאה של אתלטיקו באותם ימים, לסגור את מחלקת הנוער של המועדון עקב בעיות כלכליות, ועד היום מגנים באתלטיקו את אותו מעשה, שגרם לראול לחצות את הכביש ליריבה הגדולה – ריאל מדריד. חסוס חיל עצמו הודה בטעות, אבל זה לא ניחם אף אחד.
    אין טעם לחזור על כל ההיסטוריה הנפלאה של ראול במדי ריאל מדריד(שש אליפיות ספרד, שלוש זכיות בליגת האלופות, פעמיים הפיצ'יצ'י של הליגה ב-99\1998 ו02\2001, מלך השערים של ליגת האלופות, נבחרת ספרד, השחקן הפעיל בעל מספר השערים הרב ביותר בליגה הספרדית – 209 ובקרוב מאוד גם מלך השערים של ריאל מדריד לאורך כל ההיסטוריה), רק נזכיר משפט אחד אותו אמר חסוס חיל:"ראול הוא הכבשה השחורה שלנו". אי-אפשר היה לתאר זאת טוב יותר. ראול אוהב מאוד את משחקי הדרבי, בו הוא מתעלה כמו בכל שאר המשחקים הגדולים. הופעת הבכורה שלו הייתה ב29 באוקטובר 1994, אז הפסידה ריאל מדריד בסראגוסה, אך נקודת האור הייתה ראול כמובן. שבוע אח"כ הגיע הדרבי, וכמה סימלי שראול כבש את השער הראשון שלו במדי ריאל דווקא נגד אתלטיקו, ועוד בבעיטה לחיבורים. מעבר לשער הנהדר, הוא גם סידר פנדל ובישל לזאמוראנו. "התרגשתי מאוד, זו פעם ראשונה שאני משחק מול כל-כך הרבה אנשים. הגשמתי את החלום שלי ואני חייב להמשיך לעבוד קשה כדי שימשיכו להאמין בי", אמר ראול לאחר המשחק.
    וברור לכולם שזה לא היה השער האחרון של ראול נגד אתלטיקו. שנתיים אחר-כך הוא כבש צמד בניצחון המוחץ 4-1 של ריאל מדריד בויסנטה קאלדרון. בסה"כ יש באמתחתו 11 שערי ליגה במשחקי הדרבי, חמישה מהם בקאלדרון ורק די-סטפאנו(8 שערים) ורונאלדו(6 שערים) אימללו יותר ממנו את אוהדי אתלטיקו במשחקי הדרבי. 23 משחקים הוא שיחק נגד אתלטיקו וניצח ב-14, ולחובתו יש רק שני הפסדים.

טבלת הכיבושים של ראול נגד אתלטיקו:
    http://img100.imageshack.us/img100/2244/50550891kv4.Xxx

קסיאס והקאלדרון

איקר קסיאס הוא האיש שהיום התמקדה בו התקשורת לקראת הדרבי. השוער המצויין ייבקר בויסנטה קאלדרון בפעם השמינית בקריירה, ובינתיים המאזן שלו מצויין: בשבעת המשחקים הקודמים שלו שם, השיגה הקבוצה חמישה נצחונות ושתי תוצאות תיקו, כאשר הוא ספג רק שלושה שערים ב-630 דקות(אחד מסולארי בדרבי השני של שנת 2000, אחד מפאנוביץ בדרבי השני של עונת 04\2003, והאחרון מפרננדו טורס לפני שנתיים). במשחק בשנה שעברה הוא הציג יכולת טובה עם הדיפה נהדרו מאגווארו במהלך המחצית השנייה, ושמר על שער נקי כמובן, וריאל ניצחה 2-0 משערים של ראול וואן ניסטלרוי. "יש לי הרבה מזל במגרש הזה, אני מרגיש בו מאוד נוח", אמר קסיאס היום לתקשורת, והדגיש:"אני מקווה שגם הפעם המזל יישחק לצידי ולצד חבריי ונראה מי הקבוצה הטובה במדריד". למשחק בקאלדרון הוא מגיע הפעם כאשר רק ספורטינג גיחון, רקראטיבו ואתלטיקו מדריד ספגו יותר שערים מריאל מדריד. המטרה ברורה - שער נקי ושלוש נקודות.

http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/derbi4.Xxx

לבשו את שני המדים

לעזוב מועדון זהו דבר טבעי, השאלה לאילו שחקנים היה את האומץ לבחור דווקא ביריבה העירונית כקבוצתך החדשה. 18 שחקנים 'זכו' בתואר 'הבוגד' מבחינת מחנות האוהדים, כאשר עשו את הדרך מריאל מדריד לאתלטיקו או להיפך. סולארי, דווקא הוא כבש במדי שתי הקבוצות, הוגו סאנצ'ז היה מלך השערים בשתיהן, וגם שוסטר ורייס נמצאים ברשימה.

ללבוש את שתי החלוצות זה דבר אחד, אבל להבקיע במדי כל אחת זהו דבר אחר, ואת זה זכה לעשות הקשר הארגנטינאי, סנטיאגו סולארי, שהגיע לאתלטיקו מדריד בעונת 1998-1999 מריבר פלייט. בשנה השנייה שלו במדי הקולוצ'ונרוס הוא כבש את שער השיוויון עבור הקבוצה בדרבי השני שנערך בויסנטה קאלדרון. לאחר שנתיים, במהלכן שיחק 54 משחקים וכבש שבעה שערים, עבור סולארי ליריבה העירונית, אלופת אירופה באותה עונה, ריאל מדריד. סולארי היה בריאל מדריד בעיקר שחקן רוטצייה, אבל במחזור ה-18 של עונת 05\2004 הוא זכה במפתיע למקום בהרכב של וואנדרליי לושמבורגו, וכבש את השער השני לזכות ריאל מדריד בדרבי בויסנטה קאלדרון שהסתיים בניצחון 3-0 לריאל מדריד.

http://www.marca.com/futbol/2008/atletico-realmadrid/imgs/solari_atletico.Xxx

שני סקוררים גדולים ששיחקו בשתי הקבוצות הם פרודון, החלוץ של אתלטיקו מדריד בעונת 1940-1941 שזכה בתואר הפיצ'יצ'י באותה עונה ושנתיים אח"כ עזב לריאל מדריד, וגם הוגו סאנצ'ז.
    אלא שהחלוץ המקסיקני עשה דבר מדהים: הוא זכה בתואר הפיצ'יצ'י בייחד עם שתי הקבוצות. החלוץ המצויין הגיע לאתלטיקו מדריד בעונת 1981, שיחק שם חמש עונות ובמהלך העונה האחרונה שלו במדי אתלטיקו, שהייתה מוצלחת במיוחד עם 19 שערי ליגה, זכה בתואר מלך השערים. שנה אח"כ, במדי ריאל מדריד, הוא שיחזר את אותו הישג עם 22 שערי ליגה הפעם וכך עשה עוד פעמיים – ארבע פעמים ברציפות היה המבקיע הטוב ביותר בליגה הספרדית. בשנת 1989-1990 הוא שוב היה הפיצ'יצ'י בפעם החמישית בקריירה!; בסה"כ הוא כבש במדי ריאל מדריד 164 שערים ב-207 הופעות, כאשר בפעם האחרונה אשר זכה בתואר הפיצ'יצ'י הוא רשם את העונה הכי גדולה בקריירה שלו וגם של שחקן ריאל מדריד, עם 38 שערים, ממוצע של שער למשחק.

http://www.marca.com/futbol/2008/atletico-realmadrid/imgs/hugosanchez.Xxx

לא בטוח שיהיה עוד שחקן כדורגל עם רזומה כמו של שוסטר – הוא שיחק גם בריאל מדריד, גם בברצלונה וגם באתלטיקו מדריד. בשנת 1988, אחרי שמונה עונות בברצלונה, שוסטר הגיע לריאל מדריד. בעונה הראשונה הוא זכה בדאבל ואח"כ באליפות, ואז הסתכסך עם המועדון ועזב בטריקת דלת, הפעם לאתלטיקו מדריד, גם אצלה גילה יכולת גבוהה וזכה שנתיים ברציפות בגביע המלך.

אחרון חביב – חוסה אנטוניו רייס. הקשר שגדל בסביליה הגיע לריאל מדריד מארסנל בהשאלה לעונת אחת, כאשר ג'וליו בפטיסטה עשה את הדרך ההפוכה בתמורה(הושאל גם הוא). רייס לא הצליח להתבלט ובמשך כל העונה בעיקר קירטע, אלא שדווקא במשחק האליפות, כאשר הוא מחליף את בקהאם, במשחקו האחרון בלבן, דווקא במשחק האליפות רייס התעורר וכבש צמד נפלא. מאיורקה הובילה עד הדקה ה-67. שתי דקות אחרי שנכנס, רייס כבש מקרוב אחרי כדור רוחב של היגואין. עשר דקות לסיום דיארה השלים את המהפך של ריאל אחרי נגיחה מדוייקת מקרן של היגואין, אבל הברנבאו היה באמת רגוע רק בדקה ה-83, אז רייס בעט כדור נהדר מחוץ לרחבה והכריז על חגיגות האליפות. כל זה לא עזר לו להישאר בריאל מדריד, שלא כל-כך התעניינה ברכישתו. אתלטיקו מדריד נכנסה לעניין לפתע, הציעה לארסנל סכום גבוה יותר ו'זכתה' בו. אלא שרייס לא עמד בציפיות, לא כבש אפילו לא שער אחד והסתכסך עם אגירה. היום הוא בבנפיקה.

בין רשימת המכובדים שנישקו את שני הסמלים, ניתן לציים גם את שחקנה של ויאדוליד, גארסיה קאלבו, הארגנטינאי אסנאידר, פאקו ליורנטה או מיגל סולאר.

סטט'

142 משחקי דרבי נערכו בין אתלטיקו מדריד לריאל מדריד בכל המסגרות.
    ריאל מדריד היא המנצחת הגדולה של משחקי הדרבים, ולרשותה יש יותר נצחונות גם בברנבאו וגם בויסנטה קאלדרון. בשנות ה-2000 התעצם הפער בין הקבוצות, כאשר ב-12 משחקי ליגה אתלטיקו מדריד לא הצליחה לנצח את ריאל מדריד והפסידה לה בקאלדרון חמש פעמים.

הניצחון האחרון של אתלטיקו מדריד במשחקי דרבי היה לפני כמעט עשור - איי שם בעונת 00\1999 אז חזרה אתלטיקו עם 3-1 גדול מהברנבאו במסגרת המחזור העשירי. ריאל בהנהגתו של ג'ון טושאק, השמיטה יתרון מוקדם של מוריינטס בדקה השמינית, וספגה שלושה שערים תוך חצי שעה: פעמיים מג'ימי פלוייד הייסלבנק, ההולנדי המצויין(12, 38) ופעם אחת מרגלי חוסה מארי(30). אתלטיקו יכלה לרשום תוצאה גבוהה אף יותר, שכן ביזארי, שוערה של ריאל מדריד, הורחק בדקה ה-59 אחרי עבירה על מאניפייסטה. כל זה לא עזר לאתלטיקו שירדה בתום העונה לליגה השנייה.

בכל הדרבים בליגה: 76 ניצחונות לריאל, 35 לאתלטי, 31 תיקויים. יחס שערים 252-192 לריאל;
    רק בקלדרון: 28 ניצחנות לריאל, 23 לאתלטי, 20 תיקויים. יחס שערים 110-108 לריאל;
    רק בברנבאו: 48 נצחונות לריאל, 12 לאתלטיקו, 11 תיקויים. יחס שערים: 142-84 לריאל;
    שנות האלפיים בלבד : 8 נצחונות לריאל, 4 תוצאות תיקו. יחס השערים:21-7 לריאל;

עונת 03\2002, מחזור 18': ריאל מדריד – אתלטיקו מדריד 2:2
    תאריך: 19.1.2003

כולם היו בטוחים שהדרבי בין אלופת אירופה ליריבה העירונית אתלטיקו, שרק עלתה ליגה, יהיה חד צדדי לחלוטין. אלא שהייתה להם טעות. בדקה ה-11 התרחש מפנה במשחק: הלגרה גרם לפנדל, שאותו תירגם חאבי מוראנו ליתרון, והורחק. פיגו היה האיש של ריאל מדריד בדרבי הנוכחי. בדקה ה-32 הוא הצליח להשוות אחרי בעיטה לקורה ופנימה, ושתי דקות לתום המחצית הוא רשם צמד אחרי בעיטת פנדל מוצלחת. במחצית השנייה הייתה לו הזדמנות לרשום שלושער נדיר, אלא שהפעם הוא לא הצליח להכניע את לאו פראנקו. לאחר החמצת הפנדל ריאל הורידה הילוך ודל-בוסקה ניסה להעיר את חניכיו עם הכנסתו של גוטי על חשבונו של פלאביו קונססאו בדקה ה-76. האוהדים בברנבאו כבר היו בטוחים שהם רושמים ניצחון, אלא שעמוד בתוך תוספת הזמן, בדקה ה-96, אלברטיני שלח כדור חופשי מדהים לחיבורים וקבע – חלוקת נקודות.

עונת 03\2002 – מחזור 37' : אתלטיקו מדריד – ריאל מדריד 4:0
    תאריך: 15.6.03

http://img237.imageshack.us/img237/285/2003qy5.Xxx

שני מחזורים לסיום העונה, לאחר תיקו 2-2 דרמטי בברנבאו, נפגשו אתלטיקו וריאל לדרבי השני של עונת 03\2002, כאשר לשתי הקבוצות מטרות שונות לגמריי: אתלטיקו שחזרה לליגה הראשונה אחרי שנתיים של היעדרות, כבר גמרה את העונה ממזמן, אך היא תשמח להרוס לריאל מדריד שנמצא בשיאו של מאבק האליפות, כאשר היא מפגרת בנקודה אחת מריאל סוסיאדד. דל-בוסקה ידע שהוא חייב ניצחון ופתח בהרכב התקפי שכלל קשר אחורי אחד בלבד – מקללה. הוא לא שיער לעצמו שזה יהיה כל-כך קל: כבר בדקה השישית רונאלדו העלה את ריאל ליתרון אחרי כדור עומק של זיזו. בדקה ה-18 זה כבר היה יתרון כפול: פיגו דהר באגף, השאיר את המגן שלו מאחור, מסר רוחב לראול שדחק ממטר פנימה. בדקה ה-31 כדור רוחב של רוברטו קרלוס מצא את רונאלדו שכבש את השני שלו. המחצית השנייה הייתה לפרוטוקול בלבד, והלבנים פשוט נהנו על הדשא. ראול רשם צמד גם הוא בדקה ה-73, לאחר שכבש מקרוב אחרי הרמה של זיזו. . ריאל זכתה באליפות ה-29 בתום העונה לאחר שבאותו מחזור סוסיאדד הפסידה בבלאידוס לסלטה. ואתלטיקו? הקבוצה של ארגוניס הובסה 3-0 על ידי אותה סוסיאדד שבוע לאחר-מכן.

עונת 04\2002, מחזור 14': ריאל מדריד – אתלטיקו מדריד 0:2
    תאריך: 3.12.03

אחרי תיקו מאכזב אצל אוססונה בחוץ, רצתה ריאל מדריד להוכיח לקהל שלה שהמשחקים בברנבאו, שם ניצחה הקבוצה את כל משחקיה מפתיחת העונה(שישה במספר), הם אופרה אחרת. קיירוש הלך על שיבוץ מעניין של הלגרה כקשר אחורי כאשר פאבון וראול בראבו הצעירים במרכז ההגנה. הקהל בברנבאו ראה כבר אלפי שערים, אבל השער של רונאלדו באותו משחק היה אחד המהירים ללא ספק: ריאל פתחה את המשחק ותוך שלוש מסירות הכדור הגיע לרונאלדו, שעבר את השומר שלו(חסימה נהדרת של ראול על שחקן אחר) ונתן צ'יפ קטן מעל לאו פראנקו האומלל שיצא אליו. ריאל שיחקה בהנעה ובדקה ה-20 גם כבשה עוד שער נפלא: בקהאם שלח הרמה מדהימה מ-70 מטר וראול שהתחמק נהדר מהנבדל, כבש בנגיחה מעל לאו פראנקו האומלל(כבר אמרנו?); גם במשחק כזה, שהכל היה גמור, קיירוש הוציא את ראול ורונאלדו רק סמוך לסיום, דבר שפגע בו בהמשד העונה, אותה סיימה ריאל עם חמישה הפסדים רצופים. אגב, הניצחון האחרון של ריאל מדריד בעונת 04\2003 היה על אתלטיקו בדרבי בסיבוב השני, בויסנטה קאלדרון.

עונת 05\2004, מחזור 18': אתלטיקו מדריד – ריאל מדריד 3:0
    תאריך: 19.1.2005

http://img340.imageshack.us/img340/2372/34303461cl1.Xxx

כשבוע לאחר שש הדקות המדהימות נגד ריאל סוסיאדד, במהלכן כבשה ריאל מפנדל וניצחה את המשחק, לושמבורגו הגיע להופעת הבכורה האמיתית על הקווים בלבן במשחק לא קל – דרבי נגד אתלטיקו מדריד בקאלדרון. אומנם הדרבי הזה לא שינה יותר מידי עבור שתי הקבוצות, אבל הוא היה מלא בהומור, הגורל צוחק על אתלטיקו מדריד. לפי הלך הרוח אפשר היה לחשוב שאתלטיקו סוף סוף תשיג ניצחון בלבן, לאחר שהמארחת פתחה את המשחק נהדר. עד שבא רונאלדו, כרגיל, והרס לה את החלום. בדקה ה-12 הוא בעט נהדר לרשת מרחבת ה-16, אחרי פיספוס גדול של זידאן. אתלטיקו התחילה להפעיל לחץ כבד על השער של איקר קסיאס, אבל סאן איקר הדף פשוט הכל, הכדור לא רצה להיכנס. בעיקר זכורה החמצה של פרננדו טורס בסביבות הדקה ה-70, כאשר הוא בעט מול הרשת החשופה – גבוה. הקלישה הידועה – מי שלא כובש – סופג, באה לידי ביטוי גם הפעם. סולארי שזכה לקרדיט מפתיע מלושמבורגו, במערך התקפי שכלל קישור של סולארי, בקהאם, פיגו וזידאן בייחד, כבש את השער השני בדקה ה-82 וסגר את הסיפור של אתלטיקו. דקה אח"כ רונאלדו סידר לריאל עוד שער, ו3-0 זו כבר תבוסה. האוהדים בויסנטה קאלדרון שוב יצאו מתוסכלים.

עונת 07\2006, מחזור 24': אתלטיקו מדריד – ריאל מדריד 1:1
    תאריך: 24.2.07

ריאל מדריד יוצאת מהקאלדרון עם נקודות בעור שיניה, כבר אמרנו? גם למשחק ההוא המשפט הזה הכי נכון שיש. ריאל של קאפלו, מאכזבת, מפוזרת, עצבנית וכמובן חסר יציבות, הגיעה לקאלדרון במצב לא מזהיר אחרי תיקו חלש נגד בטיס בברנבאו, כאשר נראה שאי-אפשר להשיג את ברצלונה, מוליכת הטבלה. בנוסף, ריאל הגיעה עם הרכב טלאים, לאחר שואן ניסטלרוי הצטרף לבקהאם, ראמוס וקרלוס הפצועים. ריאל פתחה את המשחק רע ושילמה על כך ביוקר, כאשר אתלטיקו עלתה ליתרון בדקה ה-11, אלא שהפעם היה זה מחזה נדיר – פרננדו טורס מכניע בפעם הראשונה(והאחרונה) את איקר קסיאס. רייס טעה, גאלטי חטף והעביר כדור רוחב לרחבה, וכך נולד השער השל טורס מול ריאל חסרת ההגנה. שלוש דקות אח"כ אוהדי אתלטיקו כבר היו בשמיים: פראה כבש את השער השני לאחר שכדור חופשי של סייטיארידיס הגיע לקורה, אלא שדאודן איבנייז החליט להיות כוכב הערב וגנז לאתלטיקו יתרון מבטיח בטענה של נבדל שלא היה. ריאל המשיכה לא לשחק, אתלטיקו עשתה מהלכים יפים אבל לא הצליחה להזיז את הרשת ולמזלו של קאפלו המחצית הגיעה. האיטלקי שלף מהכובע איטלקי אחר בתפקיד השפן – אנטוניו קאסנו, שכמעט ולא ראה דשא במהלך העונה אחרי סיכסוך עם קאפלו בתחילתה. בדקה ה-61 הראה קאסנו שיש לו הרבה כדורגל: הוא קיבל כדור על קו מחצית המגרש, עבר שני שחקנים ונתן כדור אדיר להיגואין, שכבש את שער הבכורה שלו במדי ריאל מדריד, ובאיזה טיימינג נפלא. אתלטיקו לא וויתרה ואגירה הכניס את מיסטה במקום גאלטי כדי לשנות משהו. המארחת המשיכה ללחוץ, קסיאס להדוף, והמתח רק גבר כשקנבארו הורחק בצהוב שני כ7 דקות לסיום. בסוף העונה אתם יודעים מה קרה. ריאל זכתה באליפות ואילו אתלטיקו סיימה שביעית אבל הצליחה להגיע לאופ"א.

Last edited: Oct 18, 2008
  7. REAL MADRID Member

אתלטיקו מדריד קבוצה בייתית?

איך אתה יכול להגיד על קבוצה שלא ניצחה בבייתה את ריאל מדריד כבר כ"כ הרבה שנים שהיא קבוצת בית טובה? אתלטיקו הפסידה בעונה שעברה 5 משחקי בית. אתלטיקו קבוצת בית לא רעה.

להגיד שהיא קבוצת הבית הכי טובה בספרד זה ממש לא נכון. כמה משחקי בית של אתלטיקו כבר ראית שאתה קובע כזאת עובדה?

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דור סיקור מצויין, נהנתי לקרוא.

אני לא אשכח לאתלטיקו את זה שלפני שבועיים באתי עם ציפיות גבוהות למשחק מרתק ומעניין בקאמפ נואו, וקיבלתי את אחת התצוגות המבישות של קבוצת כדורגל, תצוגה שהייתה מביישת קבוצה מהליגה השלישית בישראל, אתלטיקו זו קבוצה שעשתה עליי רושם מאוד טוב עד לאותו משחק. עכשיו, באמת יכול להיות שזו מעידה חד פעמית, דברים כאלה אכן יכולים לקרות, ופה נכנס המבחן הזה של אתלטיקו בדרבי. ההגנה של ריאל מדריד כרגיל זה לא הדבר הכי מפחיד בעולם, ואם אתלטיקו רוצה להוכיח משהו, היא חייבת וצריכה לנצח את המשחק הזה. ההגנה של ריאל לא מסוגלת להתמודד ביום סטנדרטי עם שחקני התקפה שידעו להעניש, אם אגווארו ופורלאן יהיו חדים הדרך לניצחון תהיה בטוחה לדעתי.
    יש לי ציפיות מהמשחק הזה בעיקר מאתלטיקו, זו קבוצה רעבה שיודעת לשחק כדורגל, מה שחסר עכשיו זה רק הצגות נגד קבוצות גדולות ולא רק נגד מארסיי ופ.ס.וו שכבודן במקומן מונח.

9. AS R Member

אתלתיקו אולי קבוצת בית די טובה, אבל יש טובות ממנה, גם בספרד, סביליה למשל.

10. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיחקת אותה.. צודק.
    אני באמת חושב שזה לא אותו דבר במקרה הזה ושזו גם פונקציה של ניסיון. קשה לי להסביר, אבל בטח גם אתה יודע שחזרתו של אחד משמעותית יותר מחזרתו של השני.

לא חושב שזה נכון לפתוח עוד עם גאגו רק כקשר אחורי יחיד בלי דה לה רד, כמו שההרכב המשוער כאן מראה.

11. REAL MADRID Member

ההרכב הזה עוד איכשהו בסדר. ע"פ המארקה גאגו על הספסל וסניידר ודה לה רד פותחים.

12. RubberSoul Member

סחתיין על ההשקעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx .
    קבל ח"ח.

13. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטרף! כל הכבוד!

14. Raulito Madridista

אכן במארקה מפורסם הבוקר כי גאגו יירד לספסל לטובתו של רובן דה לה רד. שוסטר סומך על סניידר שחזר לשחק ממש לאחרונה, ולא בטוח שגאגו עדיין מוכן מבחינה פיזית למשחק למרות ההשערות הקודמות שייפתח בהרכב והעובדה שהתאמן עם שאר השחקנים. אפשרות סבירה בהחלט שגאגו יחליף את סניידר, שאולי עדיין לא מסוגל לסחוב תשעים דקות שלמות, בשלב מסויים של המשחק. סניידר וואן דר וארט אגב פותחים לראשונה בהרכב של ריאל מדריד בייחד.

וראול מפרגן לאגווארו לקראת המשחק:"אגווארו יכול לזכות בכדור הזהב בשנים הבאות ואני מאמין שכך יהיה"

וסתם תמונה נחמדה של שני המנהלים הספורטיבים לקראת הדרבי:

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/mijatovic181008_ES.Xxx

מיאטוביץ:"הדרבי נגד אתלטיקו הוא משחק מיוחד, היה לי מזל בקריירה שזכיתי להשתתף בכמה כאלו, מאוד נהנתי לקחת חלק בדרבים המרתקים האלו. תמיד אנחנו מראים יכולת טובה נגד אתלטיקו ואני מקווה שזה יימשך. זה לא נורמאלי שקבוצה מפגרת בשלושה שערים כבר אחרי שמונה דקות ולכן אנחנו בכלל לא מתייחסים למשחק של אתלטיקו נגד ברצלונה. יהיה היום קשה מאוד"
    הימור? - "אנחנו באים עם הרבה מוטיבצייה, נשחק טוב, המזל יהיה איתנו וננצח".
    גארסיה פיטראץ:"המשחק מול ברצלונה פגע בנו, גם ככה תמיד קשה לנו נגד ריאל מדריד, אבל היום אנחנו באים להתפוצץ על הדשא והגיע הזמן שנשנה את הסטטיסטיקה". גארסיה נשאל איזה שחקן מריאל מדריד הוא היה מביא לאתלטיקו מדריד וענה - "קסיאס. אבל זה לא לעניין, אני לא מדבר על שחקנים של קבוצות אחרות ואני מרוצה עם מה שיש לי".
    הימור? - "אתלטיקו תנצח 2-1".

מצד אחד אני מאושר שדה לה רד ייפתח בהרכב משום שמגיע לו, וגם גאגו הוא לא מציאה גדולה ואני לא מחזיק ממנו, אך מצד שני לא בטוח שדה לה רד יכול לתפקד לבד בקישור האחורי, כך שנצטרך היום את סניידר במיטבו מבחינת שריפת השטחים וחילוצי הכדור, דבר שהוא מאוד שיפר בשורותינו בעונה שעברה. סניידר הגיע לספרד כפליימקר לכל דבר, ובריאל מדריד למד לעשות קצת הגנה והתקרב במידה מינורית לשחקן 50\50.
    אני גם לא פוסל מערך של ארבעה שחקנים באמצע, ואז זה יהיה חבל כי צריכים לנצל את החולשה של אתלטיקו מדריד בעמדות המגנים, דווקא מהאמצע יהיה קשה לפרוץ, מאניש מגלה השנה יכולת טובה וראול גארסיה עושה את שלו.
    חבל מאוד ששוסטר לא לקח את רובן כאופצייה על הספסל, לא היה קורה כלום אם הוא היה נכנס לעשר דקות, חבל שרק על דרנטה נצטרך לסמוך כמי שיעשה את השינוי בקישור.

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

די כבר עם הרוטציות המטומטמות האלההההההההההההההההההההההההההההה.
    ובכלל עוד אתמול דיברו על זה בתקשורת הספרדית שמסי יעלה מהספסל.

http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20081017/e__archivo_photo_10_1_1_20081017_YBA06F2.tif6.Xxx

ואלדז,פינטו
    אבידאל,פויול,מארקז,סילביניו,אלבס,פיקה
    אינייסטה,חלב,טורה,בוסקז,ויקטור סאנצ'ז,קייטה
    אטו,מסי,הנרי,בוז'אן.