מח' 32 בליגת העל: 0:1 אדום במשחק העונה ומקום ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/4/10.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

פעמיים הפועל תל אביב הגיעה לקרית אליעזר בשנתיים האחרונות כשהיא צריכה נצחון ופעמיים היא לא נראתה כמי שבאמת מוכנה להמר על כל הקופה כדי לקחת אותו. אני מקווה שהיום אלי גוטמן מבין שאין לו ברירה, אלא לעלות להתקפה עם כל התחמושת שיש לו. אין עוד קיזוזים או שפע של נקודות בקופה. אם היום הוא לא לוקח 3 נקודות, הפועל תל אביב כנראה תישאר רק עם המחמאות.

אני מעדיף את הירוקים ויש לי את הסיבות שלי (והן לגמרי לא קשורות לשני הדוגמנים שעשו את הדרך מהקופסא לוולפסון). משאלת הלב שלי היא צמד של שלומי ארבייטמן.

2. Igi Member

אם היא הייתה כ"כ מדהימה היא לא הייתה כרגע, בליגת כדורגל אמיתית, ב-6 הפרש ממכבי חיפה. אם יש מגיע אז מגיע לקבוצה שסיימה את העונה הסדירה של הכדורגל בהפרש של 6 הפרש ולא לסגניתה.

והכתבה האדומה אידיוטית בכל מובן שלא תסתכלו עליה. זו כאילו סתם כתבה מתרצת ללמה ה"אליפות" אם הפועל תיקח תהיה ללא כוכבית. קודם כל, מה פשר ההשוואה המפגרת בין הענפים? בכדורסל זה בכל מקום ככה וזו שיטה שהוחלטה כבר מזמן, שיטת לוזון אין כמעט בשום כדורגל בעולם ובצדק, זה מטומטם ולא ספורטיבי.

לגבי המשחק, ברור שאני מתרגש, אבל אני מניח שלא מתקרב אפילו לרמת ההתרגשות אצל אוהדי הפועל שאצלם זה באמת משחק של הכל או כלום. לדעתי אם נסתכל אינדיבידואלית להפועל יש שחקנים יותר טובים שיכולים בהתקפה להכריע את המשחק, אבל קבוצתית מכבי חיפה אמורה להיות עדיפה. גוטמן חייב לעלות עם כל הכלים ההתקפיים כי הוא חייב לנצח, נקווה למשחק שיצדיק את הציפיות ממנו.

3. Igi Member

השחקנים כמו שחשבתי נראים בלחץ לא יתואר וזה די צפוי במצב הזה שהם נמצאים, אחרי שהובילו את הליגה בביטחון לאורך כל העונה ועכשיו משחק אחד יכול להפוך להם הפרש של 6 נק'... נקווה שזה לא ישפיע על תחילת המשחק לרעתנו. ודרך אגב, שלומי ארבייטמן נראה מתוסכל ברמות, אם תשאלו אותי יש לו מספיק סיבות.

4. Number 8 Member

משומר הציל גול בטוח(זה מזכיר לי את "ההצלה" של בנדטנר מבעיטה של ססק ברבע גמר ליגת אלופות נגד ליברפול). אני מקווה שחיפה לא יצטערו על כך.

5. riquelme1 Member

בצורה הזאת הפועל לא תבקיע גם עוד 1000 דקות, דה רידר הבלוף לא תורם שום דבר להתקפה, ולאלה הוא גם חלוץ חלש שלא עוזר בכלל לשכטר. כמה שנאטכו חסר להפועל, וכמה שחסר להפועל חלוץ ליד שכטר.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

חיפה תצטער על כך אם הפועל ת"א יגדלו ביצים במחצית....

רק קבוצה אחת על המגרש וזו מכבי חיפה, הגיעה ל-2-3 מצבים טובים, ממהלכי משחק מתוכננים וכתוצאה של החזקה בכדור ושליטה במשחק, מנגד הפועל ת"א לא מצליחה לפתח את המשחק האופייני שלה, בעיקר מנסים לזרוק את הכדור למעלה לשכטר ולקוות לטוב, והגיעה למצב אחד טוב מאוד של ללה במתפרצת.
    הפועל ת"א לא מצליחה לשחק, ויש לה 45 דקות לעשות את זה, ככה היא לא תנצח.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

משומר זה נזק ברמות, פשוט רוני גפני עם רגל ימין.
    אלישע לוי חייב להכניס את שלומי ולהוציא את דבאלשווילי, לא רק ששלומי נמצא בכושר טוב הוא גם חלוץ טוב יותר, מהיר יותר וגם יותר סקורר.
    יניב קטן במשחק די חלש, אולי צריך לשקול להכניס את גאדיר על חשבונו למרות שלדעתי הנוכחות של קטן על המגרש עוזרת לשאר השחקנים של מכבי חיפה, בטח אם הפועל יכבוש ויהיה הרבה לחץ על שחקני חיפה.
    משחק בינוני בינתיים, הרבה לחץ על הרגליים של השחקנים.

8. Igi Member

וואו רפאלוב, איזה מבצע ענק...אחד השערים היפים בשנתיים האחרונות בכדורגל הישראלי אם זה נכנס.

במחצית הזו בלטו שני דברים, האחד זו העליונות הברורה של חיפה שלצערנו לא תורגמה לשער והבעיה של החדות בהתקפה נמשכת-מגיעים למצבים מצויינים ומחמיצים.
    הדבר השני הוא החיסרון הבולט של כיאל וטשיירה. מיימון מאד מפוחד ובוקולי לטעמי המאכזב היום. אומנם בהגנה הוא עושה את העבודה, אבל זה משהו שאנחנו רגילים לראות ואמורים לראות, העניין הוא לתת את התרומה ההתקפית ואת מסירות-החתך-לא-מהעולם-הזה של כיאל ובזה,או יותר נכון בלמסור מסירות פשוטות,בוקולי רע מאד במחצית. גם ההחמצה שלו לא בדיוק עזרה... גם קטן שכבר די רגילים לראות ממנו משחקים בינוניים עם שמירה צמודה בכל פעם שהוא מקבל את הכדור, חלש מאד היום ודבאלשווילי בסך הכל סביר ולא עשה יותר מדי פעולות רעות ורואים עליו שהוא די חסר אונים.

אצל האדומים, למרות דבריו של נויימן, האוהדים של הפועל צריכים לשלוח זר פרחים לידין על המחצית הזו. הוא הציל אותה מהמון מצבים שהיו יכולים להפוך למביכים מבחינתה. גם דה סילבה רבות תרם לעניין. רואים גם ששכטר יכול לעשות הרבה בעיות לקינן וכך גם לאלה למיימון, הפועל צריכים ללכת על הכיוון הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/4/10
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה יותר טובה, אבל לדעתי זה גם בגלל השטויות של גוטמן. האדומים לא מנסים לפתח משחק אלא שולחים כדור ארוך לשכטר והוא כבר צריך להציל לבד את המולדת. בצורה הזאת רק טעות של הגנת חיפה יכריע את דווידוביץ' שלדעתי לא נגע בכלל בכדור. הקישור האדום לא קיים והיכולת של למשל דה רידר פשוט מפחידה אותי. זה שהוא ממש לא קשר ברור עכשיו לכולם, אבל הבחור הזה הראה לי לפני כמה שנים שיש לו כדורגל (כקיצוני...)

בצד השני מכבי חיפה שוב מראה שאולי היא מגיעה הכי הרבה להזדמנויות, אחוז ההבקעה שלה נמוך מדי. ראינו את זה באירופה ואנחנו רואים את זה שוב היום. מבחינתי דבאלישווילי מוחלף כי מחוץ לרחבה ארבייטמן יותר טוב. הגאורגי די מנוטרל אם הוא צריך לכדרר 30+ מטרים משער היריב.

מלה אחרונה לאולי השחקן האירופאי האמיתי היחידי כרגע בארץ. אם פיטר מסיללה לא היה מגן הוא כבר לא היה בארץ. לשמחתי העונה השחקנים הבינו שהוא לא רק יודע לרוץ והדבר מוכח שוב. אני מת על השחקן הזה ויהיה לקבוצה שלי קשה למצוא מחליף ראוי.

ואולי משהו על יפת. הוא שופט בסה"כ טוב, אבל לדעתי הוא צריך להוציא מדי פעם כרטיס צהוב.

10. wings Member

לא מפתיע, אנחנו שולטים במגרש, אבל כמו שנוימן אמר (כן כן..) האיטיות בהתקפה הורגת אותנו. האיטיות הזו הורגת אותנו התקפית אבל גם לא מאפשרת לנו ללחוץ על הבלמים הגנתית. אין ללדו מה לחפש על המגרש (למרות הגול שהוא כמעט שם). חסר לי לחץ של חלוצים שלא קיים אצלנו.
    הפועל ת"א הרבה יותר מהירה התקפית אבל אנחנו בינתיים מסתדרים עם זה, בעיקר בגלל שהם לא ממש מצליחים לחבר יותר משתי מסירות בחלק המגרש שלנו ופשוט מעיפים את הכדור קדימה. למזלנו המגנים שלנו מהירים מספיק.

אלון יפת שורק בלי סוף, באנגליה כבר היו שולחים אותו הביתה. דני נוימן חושב שהוא בסלון עם המשפחה - "מסיללה כל הגבהה שלו בצבע".

11. קטלוני Member

זה לא היה אמור להיות נבדל?

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה היה אכן נבדל ולא ברור לי למה לא נשרק.

13. Igi Member

חוץ מזה שהציל את הפועל מלרדת לפיגור, אני דווקא אוהב את המשחק של משומר היום. איך שהוא מגיע בטירוף לכל כדור וגם זוכה בו בדר"כ, כל הכבוד. רק שיצבור מהמחצית הזו ביטחון ויקבל אותו גם להתקפה. ואני גם חושב שארבייטמן צריך להיות החילוף במחצית, כאשר גאדיר במקום בוקולי/רפאלוב בהמשך...

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה פשוט לא יאומן. זה המשחק השלישי או רביעי שאני רואה בליגת העל העונה, והבנתי שזאת כבר נורמה - שחקנים מקצצים אחד לשני את הרגליים, כי השופטים אפילו לא מוציאים צהוב על עבירות של אדום. כמעט כל שחקני ההגנה של הפועל היו צריכים כבר להיות מוצהבים, שלא לדבר על קולמה שכבר היה צריך לראות אדום חמישי.

ומאיר איינשטיין... באמת שאני מרחם על הבן אדם. לא בקטע של לרדת עליו - אבל זה ממש עצוב, שמישהו רואה כדורגל איזה מאתיים שנה, ועדיין אין לו מושג במשחק. האמת שדני נוימן מפתיע לטובה.

15. wings Member

לדו עדיין על המגרש? לא מבין, אלישע רוצה להמשיך עם האיטיות הזו בהתקפה?