מח' 32 בליגת העל: 0:1 אדום במשחק העונה ומקום ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/4/10.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהנחה שהפועל ת"א זוכה בגביע(80% שכן) אז זכיה שלה באליפות תיתן את הכרטיס הנוסף לאירופה לפיינאליסטית(אשדוד/בני יהודה) ולא למקום הרביעי שם נמצאת בית"ר כך שכרגע יש לבית"ר עוד סיבה(כאילו שחסר אבל ניחה) לנצח נגד הפועל ת"א.

2. eran levy Member

עומר, הדברים שכתבת עכשיו משרתים אותך יופי. אתה אוהד אמיתי אבל גם מציאותי. אוסיף עוד דבר אחד: כיום, כשמכבי ת"א מסיימת את העונה מוקדם כמעט בכל עונה, ממש לא מנחם אותי שזהו המועדון הגדול בתולדות המדינה. אתה לא זוכר את אליפות 95/6? אפילו אני, מקשישי הפורום הזה, לא זוכר דבר וחצי דבר מהגביע הבין יבשתי. אני זוכר את האליפות הראשונה שלי כאוהד, בשנת 78/9, אבל אז הייתי בן 10. תאמין לי (ןאני מאמין שגם אתה חושב כמוני בנקודה זו) שכשמכבי מפסידה עוד דרבי אני לא חוזר אחורה בזמן ומתנחם. הפסד הוא הפסד הוא הפסד, גם אם לקבוצה יש עשרות אליפויות וגביעים. אם הנושא היה "הקבוצה הישראלית הגדולה בהיסטוריה" היה מקום לדיונים על העבר. כשמדברים על הליגה הנוכחית זה ממש לא משנה מה היתה מכבי ת"א אלא מה היא עכשיו, וזה (לצער שנינו) לא משהו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/4/10
  3. Igi Member

גם אני בטוח שהמשחק ביום שני הקרוב יכריע את גורל האליפות, למרות שכמו שאמרתי כבר, לדעתי זה גמור בגלל המכה שקיבלה חיפה.

ד"א, מעניין למה לוזון, ה-BFF של שחר(אחח לפתטיות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) לא היה אתמול במשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/10
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. ברור שאני זוכר את האליפות של 95/6 ובטח ובטח גם את זו של 94/5 למרות שהייתי אז רק בן 8, אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול.

ב. אחרי הפסדים אני ממש לא חוזר אחורה אלא מתבאס על ההווה.

ג. מכבי כיום ולאורך העשור האחרון פרט לעונה בודדת שגם בה היא לא היתה הקבוצה הכי טובה בארץ, ממש לא הקבוצה הכי טובה, וכתבתי את זה, מכבי חיפה הכי טובה ואחריה בית"ר ואחריה הפועל ורק אחריה נמצאת מכבי (כי ההשגים שעשתה הפועל באירופה שנה אחרי שנה והנצחונות בדרבים והגביעים והאליפות בסופו של דבר די משתווים למה שמכבי עשתה) אבל בסופו של דבר המכלול אם עושים מהיום שיש פה כדוגל בשנות ה-30 ועד היום כולל, כשמסתכלים על תארים, הישגים, שחקנים, קהל, מכבי ת"א עד היום כולל הוא עדיין המועדון הכי גדול בישראל אבל!!!!!! בעשור האחרון הוא ממש לא הכי טוב, הוא אפילו לא הכי קרוב ומכבי חיפה כמו שכתבתי ביי פאר הוא המועדון הכי טוב בישראל, העבר של מכבי הוא הדבר היחידי שמחזיק אותה בעמדה שהיא זכתה בה בזכות!!! בתור המועדון הכי גדול בישראל, וכמו שאמרו פה, בלי עבר אין עתיד, וזה הדבר היחידי שמחזיק אותי בזה שמכבי יום אחד תחזור לשלוט בליגה כי לקבוצה הזאת יש מסורת, עבר וכבוד שגם עשור עלוב כמו שהיה שגם בו הצלחנו לקחת כמה דברים, לא ימחוק 70 שנה של מסורת (60 בעצם כי העשור של שנות ה-80 היה יותר גרוע מזה של שנות ה-2000) ואם מה שיש בעשור האחרון ימשך גם בעשור הזה, בעונת 2020, מכבי חיפה תהיה המועדון הכי מעוטר מבחינת אליפויות ועד שנות 2030 גם מבחינת גביעים ואירופה, מי יודע, אולי זו תהיה בכלל הפועל.

5. אדום עולה Member

בקשר לתארים והישגים אתה צודק, יש לכם הכי הרבה.
    אבל אני לא מבין למה אתה מתעקש להזכיר את זה כל הזמן?
    זה היה מזמן, כל התארים האלה.
    יותר מחצי מהתארים שלכם (גביעי המדינה ואליפויות) היו אי שם בסוף שנות ה70.
    בקשר לקהל אני לא רוצה לדבר על זה כי זה לא המקום.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם ככה זה אצל ארסנל שלקחה את 80 אחוז מהאלפויות שלה עד תחילת שנות ה-70 ועדיין מזכירים את זה שיש להם כך וכך אליפויות ועדיין מזכירים את זה שלאינטר היו 2 גביעי אירופה לאלופות ב-64 ו-65, אבל למה מזכירים את זה? כי זה חלק מהמסורת של המועדון, בסופו של דבר אי אפשר להסתכל על מועדון כל פעם לפי עשור שבא לך, מסתכלים על כל המכלול כי מה לעשות ככה זה עובד וככה זה צריך לעבוד מבחינת התארים והאליפויות כי בשביל זה הדבר הזה נוצר אחרת לא היו סופרים ולא היו דואגים לתעד ולא היו דואגים לזכור אלא כל שנה זורקים הכל לפח, לגבי יכולת אין מה לדבר, מכבי ת"א בעשור האחרון במקום ה-4 וגם זה לא בטוח. גם אצל הפועל ככה כל התארים שלהם כמעט זה עד אמצע שנות ה-80, ועדיין מזכירים את זה ועובדה שיש להם איזכור בסמל לזה, 2 הכוכבים, הרי לא עושים את זה ליופי נכון? יש להם 2 כוכבים על כל 5 אליפויות, 5 שהיו לפני קום המדינה ועוד 7 אחרי (5 בעקרון ועוד 2 שממתינות לעוד 3 לכוכב שלישי). זה כמו שאני יזכור שלהפועל פ"ת יש 5 אליפויות ומסורת והיסטוריה שהופכת אותה למועדון חשוב בכדורגל, כזה עם מסורת וכזה שיש לו קהל, אחרת למה שיהיו בכדורגל? שיתפרקו. אגב סתם שתדע מתחילת שנות ה-80 ועד היום מכבי לקחה 4 אליפויות ו-7 גביעים (1/3 מהגביעים שלקחנו (21) וקצת פחות מרבע האליפויות שלקחנו שזה 19) ואם אתה שואל אותי? כל הקבוצות צריכות לעשות את הקטע עם הכוכבים, ולעשות של 5, כולל מכבי חיפה ולהלן הרשימה: מכבי ת"א 3 כוכבים (19 אליפויות), הפועל ת"א 2 כוכבים (12), מכבי חיפה 2 כוכבים (11), בית"ר ירושלים (6), מכבי נתניה (6) והפועל פ"ת (6) כוכב אחד, ויודעים מה? לדעתי צריך לעשות כמו באיטליה שקבוצה שמגיעה ל-5 גביעים צריכה להוסיף כוכב מכסף.

7. אדום עולה Member

ברור שצריך לזכור את התארים שהקבוצה זכתה בהם בעבר.
    וגם חלק גדול מאוד מהתארים של הפועל היו דיי מזמן כמו שאמרת.
    אבל אנחנו לא מזכירים את זה כל הזמן כמוכם.
    פעם ב...אפשר להיזכר קצת ולהעלות חיוך על הימים שהיו, אבל לא בצורה כ"כ אובסיבית כמוכם.
    כי אתם כל הזמן אומרים:" איזה טובים ההינו פעם ואיזה אימפריה ואיזה שחקנים טובים היו ובלה בלה בלה ".
    ותאמין לי שארסנל לא מזכירים כל הזמן לכל העולם כמה תארים יש להם ואיזה טובים הם היו פעם.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מזכיר את זה רק אם מעלים את הטענה שמכבי חיפה/הפועל הקבוצה הכי גדולה בכדורגל הישראלי, שזה פשוט לא נכון כי יש הבדל בין הכי גדולה להכי טובה, פרט לזה אני לא מתעסק בה, וכמו ששמת לב, הגבתי לקטע הזה רק כי אתה כתבת את זה אז העמדתי אותך על טעותך, שמכבי אומנם עדיין הקבוצה הכי גדולה בארץ (ואם זה נמשך ככה לא לאורך זמן) אבל בוודאי שנאי מסכים איתך שהיא לא הקבוצה כי טובה בארץ בעשור האחרון ומי שחושב ככה טיפש. מאיפה אתה יודע שלא מזכירים לארסנל? אתה גר באנגליה? אתה יודע על מה אוהדים כמוני וכמוך מדברים שם? מאיפה אתה יודע את זה...יודע מה? עזוב ארסנל, בליברפול עד היום מדברים על ה-18 אליפויות שלהם שהאחרונה היתה בשנת 90!!! ועל כל גביעי האלופות שלהם שפרט ל-2005 הפעם האחרונה שהם היו בגמר היה אי שם באסון הייזל...ועד לפני שנתיים נראה לי שיונייטד השוו את האליפויות שלהם לאלו של ליברפול, ליברפול עדיין היתה על פי כולם הקבוצה הגדולה והמעוטרת ביותר באנגליה.

אגב בעונת המשחקים של 2002/3 שמכבי לקחה על הפרש שערים:

1. Maccabi Tel-Aviv 33 22 3 8 66-31 +35 69
    2. Maccabi Haifa 33 21 6 6 75-42 +33 69
    3. Hapoel Tel-Aviv 33 19 10 4 53-22 +31 67
    4. Maccabi Netanya 33 15 9 9 47-36 +11 54
    5. Hapoel Beer-Sheva 33 15 6 12 56-41 +15 51
    6. Maccabi Petah-Tikva 33 13 11 9 45-37 + 8 50
    7. Ashdod SC 33 11 7 15 35-49 -14 40
    8. Hapoel Petah-Tikva 33 11 6 16 41-53 -12 39
    9. Beitar Jerusalem 33 10 6 17 46-59 -13 36
    10. Bnei-Yehuda Tel-Aviv 33 9 7 17 39-63 -24 34
    11. Hapoel Kfar-Saba 33 7 5 21 43-81 -38 23 [*]
    12. Hapoel Ironi Rishon-Lezion 33 4 6 23 35-67 -32 18

מחזור 3: מכבי ת"א - מכבי חיפה 1:0 (רוסו)
    מחזור 14: מכבי חיפה - מכבי ת"א 3:2 (לחיפה: יעקובו וקייסי, למכבי: דגו, תורג'מן ופרוחננקובס)
    מחזור 25: מכבי ת"א - מכבי חיפה 0:2 (פרוחננקובס ורייס)

אז נכון לקחנו על הפרש שערים, אבל בהתחשב בעובדה שבמאבק הישיר עם מכבי חיפה ניצחנו אותם פעמיים לעומת פעם אחת שהם ניצחנו אותנו, אני יכול להגיד בצדק רב שהגיע לנו לקחת אליפות.

9. אדום עולה Member

לא? אתה לא מזכיר את זה כל הזמן?
    אז למה לפני כמה שבועות בחתימה שלך היה כתוב: מכבי ת"א אימפריה וכתבת את כל האליפויות שזכיתם בהם?
    ולפחות תודה בזה שאתם יותר מדיי שקועים בעבר ובתארים שפעם זכיתם יותר מכל קבוצה אחרת.
    וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת אפשר להיזכר לפעמים... ולהעלות חיוך אבל לא להיות שקועים בזה עד כדי כך.
    אנחנו גם זכינו בהרבה תארים מלפני הרבה שנים(לא הרבה תארים כמוכם), אבל אנחנו לא מזכירים את זה כל הזמן.
    ובקשר למה שכתבת על ליברפול שערכת תהודעה לפעמים הם מזכירים את זה ואומרים את זה, אבל לא הרבה כמוכם.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אתם צריכים לעשות הפרדה בין קבוצה למועדון, על פניו זה אותו עיקרון אך יש הבדל גדול מאוד בין שני הדברים. מכבי ת"א המועדון הכי גדול ומעוטר בישראל, כקבוצה היא ממש לא גדולה, להיפך, מתנהלת כמו קבוצה קטנה לכל דבר. זו דעתי בכל אופן.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בדיוןק מה שאני טוען, מכבי כמועדון הוא המועדון הכי מעוטר ואין על זה עוררין, אבל כקבוצת כדורגל של יכולת, נכון לעשור האחרון היא לא מתקרבת לא להפועל ולא לחיפה. בכל הקשור לניהול, לא מועדון קטן לא צריך להגזים אבל היא מתנהלת בשכונתיות שמתאימה לאמצע טבלה, אחרי הכל היא עדיין לא מתנהלת כמו אחי נצרת אז לא צריך להגזים אבל בכל הקשור ליכולת ולניהול אתה צודק, ממש לא מועדון גדול אלא בינוני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

החתימה שלי לא היתה בשביל להזכיר לעצמי, אני לא עד כדי כך מסכן, אלא להזכיר לאחרים פה שלמרות שהמועדון מכבי ת"א מבחינת יכולת מקצועית הוא פח, יש עדיין אגודת כדורגל מפוארת מאחוריו.

12. eran levy Member

עומר, כבודה של מכבי ת"א במקומה מונח. אז יש כמה שטוענים שמכבי חיפה/הפועל ת"א מועדונים גדולים יותר, אז מה? זה לא נושא הדיון, ובכל פעם שזה עולה זה לא נגמר (ובדרך כלל זה בכלל לא קשור לנושא הדיון עצמו אלא מתפתח מכלום והופך לבעל ישות עצמאית). בקיצור - תן למי שרוצה לחשוב מה שהוא רוצה, העיקר שאתה יודע מה נכון. לא צריך לחזור על זה בכל פעם מחדש.

13. Raulito Madridista

מצחיק אותי לקרוא בעיתון מעריב על כך שאביחי ידין קיבל רק ציון 7 בעיתון, ודווקא עמיקם הפתיע אותי לרעה. חשבתי שמדובר ביונתן הללי, כותב איכותי אולם מידי פעם גולש יותר מידי לעמדת אוהד במקום לשמור על אובייקטיביות, אבל היה זה דווקא עמיקם שלא העריך כמו שצריך את היכולת הפנטסטית של אביחין ידין אתמול. כבר הרבה זמן שלא ראיתי קשר אחורי שמנצח קבוצה גדולה ועוד ברגע כזה. המשחק אמש הזכיר את הימים הגדולים של אבוקסיס, פשוט ככה. יניב קטן קיבל לשם השוואה ציון 6 בעיתון, בסה"כ 'נקודה' פחות מידין שהיה הרבה יותר טוב ממנו. ואני לא שכחתי את ההתנהגות המכוערת של קטן שהיה צריך לקבל אדום. בשנה שעברה קטן קיבל ציון 10 בעיתון ולידין הגיע אתמול 9.

אף אחד לא ציפה ממכם לעזרה ואני לא מופתע. בית"ר אף פעם לא הייתה מועדון שחרט על דגלו את המושג ספורטיביות. העניין הוא שגם אם תרצו לעשות משהו מול חיפה אתם לא תצליחו כי היא קבוצה הרבה יותר מוצלחת מכם, בטח כשאתם חסרים מספר רב של שחקנים.
    אבל אותו דבר אפשר להגיד לגבי הפועל. ברור שבית"ר תעלה מול הפועל בטירוף, אבל ניצחון כמו אתמול משמש כזריקת מרץ אדירה בפן הפסיכולוגי, הפועל לא אמורה להגיע לטדי עם חששות ואם היא תשחק את הכדורגל הטוב שלה היא גם תנצח כי מדובר בקבוצה טובה יותר. אני יותר חשש מהדרבי בינתיים מאשר מהמשחק מול בית"ר, אבל קודם שהפועל תעבור את אשדוד. מה שכן, אני לא פוסל את בית"ר כי כבר נוכחנו לדעת לפני שנתיים מה קרה כשבית"ר באה לבלומפילד - היא הייתה הדאבליסטית הגאה שבאה לחגוג אליפות בבלומפילד אבל הם קיבלו בראש מהצבא האדום. מה שכן - הפועל לא תבוא שאננה כל-כך, אין מצב. הפועל תילחם לא פחות מבית"ר. בכל-מקרה - יש עוד זמן רב לדבר על זה.

בכל הקשור לדיון על מועדון גדול מול קבוצה גדולה - ממכבי בשנים האחרונות נשאר בעיקר השם. זה התחיל מפיזור שחקני הבית המוכשרים והמשיך עם הבאת זרים כושלים כמו אמבמה, דמיטרדזה ועוד. אם חיפה תמשיך בקצב המטורף שלה, היא תשאיר גם את מכבי ת"א מאחור.
    הפועל עלולה לסיים עשור בלי אף אליפות וזה כישלון, בטח כשמכבי זכתה באליפות גם בשנה לא גדולה שלה ובית"ר הבליחה עם גאיידמאק פעמיים - אבל עונה אירופית כמו ב-2002 שווה יותר מאליפות. העניין הוא שצריך לטעום מהכל ובינתיים הפועל לא עושה את זה.

14. ארסנל ונגר Member

פרט נמק והסבר.

http://www.youtube.com/watch?v=Z8VA39Db1Iw&feature=related

אם התאוריה שלך מבוססת על המשחק הזה (אגב, צפייה מהנה), הרי שבית"ר לא קנתה את המשחק הזה והיא לא אשמה לאדישות שהפגין היריב.

15. Raulito Madridista

באותה העת לא הייתי מעורה בכל נושא הכדורגל, אולי הכרתי שחקנים פה ושם, אבל היה מספיק זמן 'להשלים את החסר' וללמוד על אותו יום נורא.
    לא האשמתי את בית"ר במה שקרה באותו ערב - היא נהנתה מההפקר, אלא רק את איתן טייב ומיותר להוסיף על-כך. יש מספיק שירים שכתב גל סוקולבסקי על העניין הזה. מה שכן, אמסלם התחנן לשחקני בית-שאן שיפסיקו לשחק כשהוא פונה אליהם ואומר להם - "למה? לא ירדתם! לא ירדתם!".
    מספיק לבדוק מה קרה לפני שנתיים, אז בית"ר, הדאבליסטית והקבוצה הטובה בארץ, הפסידה בישורת האחרונה לאשדוד ולבני-יהודה(תוך הפגנת אדישות ואפס כדורגל) שהיו יריבותיה של הפועל לתחתית, כדי ללמוד שהכל אינטרסים.
    אני אפתיע אותך ואומר שגם השנה אם בית"ר הייתה מנצחת את מכבי בטדי במשחק שבו הורחק ליאור ז'אן - בית"ר הייתה חולפת על פני מכבי בטבלה ומשמעות הדבר היא - משחק בבלומפילד מול הפועל במקום לארח אותה בטדי. ברור שכאשר בית"ר תשחק מול הפועל בטדי, יהיה לה סיכוי רב יותר לחבל לאדומים במאבק על הכתר. ובכלל עוד הרבה משחקים העונה מראים שלקבוצה אין על מה לשחק אז השכונה משתלטת על השחקנים.
    במכבי בטח לא רוצים שהפועל תיקח אליפות, אבל אני לא אתפלא אם מכבי תילחם הרבה יותר מול חיפה בהשוואה לאיך שבית"ר תשחק מול חיפה. במכבי יש יותר ספורטיביות ונמני לא יכנע ללחצי הקהל.