מח' 32 בליגת העל: 0:1 אדום במשחק העונה ומקום ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/4/10.

1. riquelme1 Member

עומר- http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

שמגיע מגיע. כל מילה בסלע.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיירפליי בתחת שלי, מוכן לפתוח רגליים בצורה הכי בזויה רק שהפועל לא יחגגו אליפות בטדי או יגיעו לשם כאלופים, זה באמת יהיה חותם עלהעונה המגעילה הזאת.
    חוצמזה גם אם בית"ר לא "פותחת רגליים" מכבי חיפה מסוגלת לנצח אותה וביום נתון אפילו להביס אותה ובטח כאשר בית"ר תגיע לקריית-אליעזר בלי 6 שחקני הרכב(ברוכיאן, ורד, ד.ל. האסה, מויאל, ריקן, קוזוקין) אבל מה שחשוב כרגע זה המשחק של מכבי חיפה נגד מכבי ת"א והאם היא תנצח אותו, אם כן אז לדעתי האליפות תלך לחיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/4/10
  3. המבין Member

פשוט בושה, זו גנבה, שוד לאור היום. איך יכול להיות, שחיפה, שהוליכה את הטבלה לאורך כל העונה, לא תזכה באליפות. אבי לוזון גנב כנראה לחיפה את האליפות, ועוד כמה עשרות מיליוני שקלים, בשל האי השתתפות בליגת האלופות בעונה הבאה (בהנחה שהיא לא תזכה באליפות). חייבים להעיף את שיטת הקיזוז לאלף עזאזל, כדי שלא יהיה עוד מקרה של גנבת אליפות סטייל הפועל. זה כל כך קשה להגיד שאנחנו לא נהיה אלופים כנראה, למרות שחייבים לשמור על אופטימיות, אחרי עונה כל כך טובה "בעונה הסדירה". דרך אגב, מישהו ראה את לוזון ביציע? אם הוא היה שם הוא לדעתי לא היה חוזר הבייתה בשלום.

4. eran levy Member

אז ככה זה בעצם עובד (עם קיזוז או בלי קיזוז):
    קבוצה שיש לה הכי הרבה נקודות בסוף העונה זו הקבוצה שמגיע לה לזכות באליפות.

5. eran levy Member

אם הפועל אכן תזכה באליפות היא לא גנבה שום דבר. לא הפועל ת"א החליטה על הקיזוז, ההתאחדות החליטה על הקיזוז. לא הפועל ת"א קובעת חוקים ותקנות, אז לא הפועל ת"א תגנוב את האליפות. אם הפועל תזכה היא תזכה ביושר על פי החוקים והתקנות הקיימות. זה שחייבים לבטל לאלתר את הקיזוז החל מהעונה הבאה זה ברור, אבל אל תפילו על הפועל תיקים לא לה.

6. ManUtd Fan Member

קצת מוזר לשמוע אותך אומר את זה כשאתה אחרי משחק כלשהו של הפועל אמרת שהחלום נגנז (אם אני לא טועה נגד הפועל פ"ת, וזה עוד לפני שחיפה שיחקה).
    חיפה פשוט שבורה מנטלית ואני בספק אם הם יצליחו להרים את הראש נגד מכבי ת"א (וגם אז זה לא בטוח יעזור), אז כן, האליפות כן הולכת להפועל.

7. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg928627.Xxx

מי לא מסוגל לנצח בחיפה? עשינו את זה באמני-טיים כמו גדולים. באמת שקשה לי לתאר את ההרגשה אתמול, איך אנחנו, 1500 אדומים, נשארנו דקות ארוכות במגרש וראינו את כל הירוקים הולכים הביתה. היינו יכולים לצהול ברחובות, לשיר, לרקוד. כל השחקנים מגיעים לשיר ולקפוץ איתנו ואניימה עושה סאלטות באוויר. אני כנראה לא מעכל עדיין את גודל הניצחון. זה היה ניצחון עצום, זה היה ניצחון קשה, אבל ככה מנצחים משחקים בישורת האחרונה - צריך לדעת גם להתלכלך. מי שציפה לכדורגל גדול משני הצדדים - פשוט תמים מידי ולא מבין את גודל הלחץ. אבל אני עדיין לא ממהר לחגוג. אנחנו הרי הפועל - יכולים להרוס הכל בכל רגע ובכל הזדמנות. מה שכן - עשינו ניצחון אדיר בפן המנטאלי ואנחנו נשחק במחזור הקרוב לפני מכבי חיפה, זה גם סוג של יתרון. אני מקווה אגב שאחרי הניצחון אתמול, הפועל תגיע לקרייה בשנים הבאות עם מחשבות שונות - קשה לנצח בחיפה, אבל זה לא בלתי-אפשרי.

במחצית הראשונה ישב לי בלב המשחק מהשנה שעברה. חיפה לחצה את הפועל על כל המגרש בצורה יוצאת מן הכלל. ורמוט ודה-רידר שיחק 30 מטר מהשער שלנו והפועל לא הצליחה להשתחרר ולצאת קדימה. חיפה יצרה הזדמנויות לא רעות, בעיקר הכדור של גולסה שחלף ממש סנטימטר מהעמוד וכבר חשבתי שהכדור נכנס אבל פתאום אוהדי חיפה צעקו 'יואו' במקום שאגות של גול, אבל לא היו באמת מצבים איכותיים של מאה אחוז, אולי חוץ מהנגיחה של בוקולי שאני עדיין לא מבין איך הוא החמיץ.

ואז הייתה ההפסקה וגם אותי מעניין לדעת מה גוטמן אמר לשחקנים באותה העת. הפועל עלתה לחצי השני בטירוף. עם רעל בעיניים ובלי פחד, כאילו אנחנו הודענו לחיפה - 'מספיק, אנחנו מנצחים ואין לכם מה לעשות'. ורמוט היה פעיל יותר וגם בישל את הגול ל-לאלא, דה-רידר הוציא הרבה מתפרצות קדימה במהירות ואני הייתי מאוד מרוצה ממנו, והיו גם משחק מסירות מהיר של הפועל. לולא החלטות שגויות ברגע האחרון או עייפות יוצאת דופן של שכטר או ורמוט - הפועל הייתה כובשת עוד אחד כי חיפה הפקירה את העורף. אבל מרעי היה גרוע ולא תרם במאומה.

אני מצדיע לגוטמן על דבר אחד - הפועל אתמול חיפשה את הגול השני ולא הייתה שום התבנקרות. לקראת הסיום גם אבוטבול עלה למערכה כדי לתגבר את הקישור האחורי, אבל לא היה משהו דרסטי. גוטמן לא שידר הגנה ותבוסתנות, אלא להיפך. אולי הכנסתו של חוטה הייתה אף מתבקשת בשלב מסוים, אבל גוטמן לא נתן לזה לקרות והוא השאיר את השחקנים פרוסים באותה הצורה. חילופי המקום בין ורמוט לדה-רידר הוכיחו את עצמם.

חיפה הפתיעה אותי בכך שבחצי השני הם הרפו מעט מהלחץ על מובילי הכדור שלנו. דבר נוסף - מסיללה לא היה פקטור בהתקפה וזה מפתיע מאוד. בונדר ממש לא מגן גדול אבל הוא הסתדר איתו בקלות יחסית.

משכמו ומעלה היה אביחי ידין ושיניתי את דעתי. הוא המצטיין ללא ספק. כמו שכתב אמיר אפרת בטור שלו בידיעות הבוקר(סוף-סוף הוא קצת מפרגן לנו) - זה היה נראה כאילו יש 3 אביחי ידין על המגרש. ידין היה כל-כך נייד וכל-כך מהיר, הוא חטף אינסוף כדורים וגם עזר להרגיע את הקצב כשהיה צריך, ומצד שני למסור לקשרים מקדימה. הסקאוטים שהיו ביציע במשחק הזה וודאי שמו לב שכאשר הם באו לצפות ב-9 ו-14 של הפועל - אז דווקא 26 גנב את ההצגה. גוברת התחושה אצלי שגם אותו לא נראה בקבוצה בעונה הבאה. ידין נתן משחק הירואי והיה מגיע לו ציון 10 בעיתון כמו שקטן קיבל בשנה שעברה.

אני מפרגן גם לערן זהבי שעשה עבודה טובה בקישור האחורי פחות או יותר. הפתיע לטובה, אין ספק.

אהה וכמובן גם צריך לדבר קצת על כובש השער, מהארן לאלא. במחצית הראשונה הוא בעט בצורה כל-כך רשלנית אחרי כדור של ורמוט והיו עוד פעולות שהוא הראה בהן את המוגבלות שלו - לא עוצר כדור מי יודע-מה, לא השחקן הכי חם בקבוצה זה בטוח. אבל לאלא לא הוריד את הראש והמשיך לנסות והוא השתיק את כל המבקרים עם גול גדול. בעיטה בידיוק לרווח בין הקורות לבין דוידוביץ. לאלא הכריע את משחק העונה והוא אולי עוד ירשם בספרי ההיסטוריה של הפועל ת"א. לאלא יצא ווינר.

ומילה רעה על בן-דיין שאיבד אינסוף כדורים והשיא היה המסירה לבוקולי שכמעט כבש אבל הכדור פגש את המשקוף. לו הייתי גוטמן - הייתי נוזף בדדי אחרי המשחק.

הייתי עד אמש להצגה גדולה נוספת של הקהל האדום וכל מילה שאוסיף תיגרע. קהל ענק יש לנו. זו לא הכמות, זו האיכות.

תאמין לי שאני מודע לעצמי היטב ואני יודע מה רשמתי. אבל יש הבדל גדול - אצל הפועל זו מסורת לחרב הכל ברגע האחרון. חיפה, מנגד, הם אלו עם התחת הגדול והויינריות הבלתי-נגמרת. להפועל נותרו משחקים קשים מאוד - מה הסיכויים שהפועל תנצח שלושה דרבים בעונה? זה לא קרה אף פעם...והמשחק בטדי במחזור האחרון זה טיול? כמה שבית"ר גרועה, הקבוצה תעלה עם אטרף בעיניים והאוהדים הצהובים-שחורים לא יתנו לשיירה האדומה לחגוג אליפות אצלם בבית.

8. ManUtd Fan Member

דור, אני לא אמרתי שהמשחקים שלכם זה בטיול, אני אומר שאני לא רואה את חיפה לוקחת את כל תשעת הנקודות הנותרים מפני שהם שבורים מנטלית. אני בטוח שכשהם יעלו לכר הדשא בבלומפילד נגד מכבי ת"א הם יעלו בלי חשק.
    אני כמובן מקווה שאתוודה כי אם יש דבר שקשה יותר מלהגיע למקום הראשון זה לשמור עליו, אבל שוב, אני לא רואה את חיפה משחקת עם חשק נגד מכבי ת"א, הם פשוט שבורים.

9. c_web Member

שתי הקבוצות עוד ייאבדו נק' עד סיום העונה, אני בטוח בזה.
    אני לא רואה את חיפה מתאוששת כ''כ מהר ומנצחת משחק סופר קשה בבולמפילד, כשמכבי ת''א משחקת נגד חיפה ובמיוחד בבלומפילד היא מקבלת אנרגיות והיא לא תפסיד.
    הפועל לא תנצח בחיים, אבל בחיים גם את הדרבי וגם את המשחק האחרון בטדי פשוט אין סיכוי שזה יקרה.

לסיכום - אם חיפה לא תפסיד למכבי ת''א במחזור הבא היא תזכה באליפות המדינה ותמסגרו את מה שרשמתי פה. (הפועל תיקח 6 נק' עד סיום העונה, וחיפה 7).

תבלו

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

שום גניבה, כמובן שאנחנו הפסדנו את המשחק יותר מאשר הם ניצחו אותו אך לא היה כאן משהו בלתי חוקי, החוק נקבע בטרום העונה וזה לא הוגן מבחינתנו לבוא בטענות. אנו לא מועדון שניזון מבכי בתקשורת, לא מתאים לנו.

בעודי צופה בהקלטה של המשחק בהוט מג'יק, אני מצטט מה שמעתי, לא במדויק ככה אבל משהו בסגנון:
    "שחר יודע שהפסד והאליפות היא של הפועל ת"א, אבל שום דבר לא סגור עד המחזור האחרון"

אלוהים, לא ביקשתי הרים וגבהות, אלא משהו קטן שיגרום לי לישון בשקט בלילות, בבקשה תוקיע את התופעה שנקראת מאיר בעיינשטיין, אני מתחנן!

11. שער 7 Member

אין מילים, פשוט אין מילים. דור כתב את כל מה שהרגשתי אתמול בהודעה שלו.
    מחכים לנו עכשיו 5 גמרי גביע, 3 בליגה ו- 2 בגביע.
    אני כבר רואה איך אנחנו מאבדים את זה, אבל אחרי אתמול, מי יודע.

12. eran levy Member

מאיר איינשטיין דוגל באמירת דבר והיפוכו, יורם ארבל שוכח שמות, רמי וייץ סתם משעמם, על עמית הורסקי אין מה לומר. מי נשאר?

צודק לחלוטין, אין מה לבכות על דברים שנקבעו והיו ידועים עוד לפני פתיחת העונה, בין אם הם הגיוניים ובין אם לאו. זה היה המצב לפני שאיזושהי קבוצה צברה אפילו נקודה אחת, כך שההשלכות בסופו של דבר שוות לכולם. היום זו חיפה, מחר זו הפועל ת"א.

13. אדום עולה Member

אני מסכים איתך בכל מילה.
    את האליפות של מכבי ב2003 היא לקחה בגלל הפרש שערים, וביתר לקחה שתי אליפיות רצופות ובשתיהם הגיע להם לזכות.
    כן, אני אוהד את הפועל אבל צריך להודות באמת, בשתי האליפויות האחרונות הבטחתם את האליפות מספר מחזורים לפני ולא בגלל הפרש שערים במחזור האחרון.
    ואני יודע שיכול להיות שהפועל יזכו השנה בגלל הפרש שערים ועוד בזכות הקיזוז, אבל אף אחד לא יודע בדיוק איך העונה הזאת תסתיים.
    ומכבי ת"א מזמן כבר לא הקבוצה הכי גדולה במדינה.
    זה שיש לכם מלא אליפויות מלפני הרבה שנים זה לא אומר שום דבר לגבי ההווה.
    וזה נכון שבלי עבר אין עתיד, אבל הבעיה של אוהדי מכבי שהם שקועים בעבר יותר מדי.
    ואני חושב שהקבוצה הטובה במדינה בעשור הנוכחי היא מכבי חיפה, 6 אליפיות בכמעט עשור.
    להפועל היה עשור מאוד חלש, ואני לא מתכחש לזה.

14. eran levy Member

כנראה שלא יוצא לך לפגוש יותר מדי אוהדי מכבי...אני אוהד מכבי אבל מודע לחלוטין לחסרונות הגדולים של הקבוצה. אין מה להתווכח, הקבוצה של העשור היא מכבי חיפה. מכבי ת"א מזמן לא הקבוצה של המדינה, היא הפכה להיות הדבר שהיא הכי לא רצתה - היא הפכה להיות הפועל ת"א של פעם.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי רוצה להיות הקבוצה של המדינה? מכבי ת"א הקבוצה הכי מעוטרת בליגה אי פעם כולל לפני קום המדינה (וגם אחרי) היא עדיין הקבוצה הכי גדולה במדינה, בדיוק כמו יובה שלא לקחה אלךיפות כבר 5 שנים בעקבות הקאלצ'ופולי אז מה היא לא הקבוצה הכי גדולה באיטליה? היא כן, אתה יכול להגיד שהיא לא הכי טובה שזה בוודאות נכון הן ליובנטוס ולמכבי, אבל עדיין מכבי ת"א הכי גדולה במדינה ואין על זה ויכוח, מעולם לא ירדה ליגה בניגוד לחיפה והפועל, יש לה 19 אליפויות (או 14 אם אתם רוצים לחיות בסרט שכדורגל ישראלי החל רק ב-48) לעומת ה-11 של מכבי חיפה שכולם הושגו רק משנת 84 (איפה הם היו עד אז אלוהים יודע...ורובם המכריע בכלל בא בשנות ה-2000 ששחר והכסף שלו השתלטו על הליגה עם התקציב הגבוה ביותר אבל זה בסדר כי גם מכבי ניסתה לעשות תקציבים גדולים ולא הלך אז לזה אני ממש לא בא בטענות) ולעומת ה-8 של הפועל (או 12 אם אתם מחשיבים לפני קום המדינה ואני כן מחשיב את זה), 2 גביעים בין יבשתיים (וזה לא מעניין אם שיחקנו באסיה או בסכנין, לקחנו גביע ביניבשתי) אז אולי מבחינת אירופה ההצלחה הכי הכי נמוכה מבין השלוש אבל זה לא קובע מעמד של קבוצה. הוצאנו שחקנים ענקיים לחו"ל כשבמכבי חיפה בקושי ליקטו כסף לחולצות...מכבי כבר עשור לא הקבוצה הכי טובה במדינה זה ברור, אבל היא עדיין המועדון הכי גדול בארץ, אם תרצה או לא ובשביל שזה ישתנה מכבי חיפה צריכה לקחת עוד 8 אליפויות והפועל עוד 7. אהה ושכחתי לציין שיש לנו 21 גביעי מדינה, אבל זה גם לא נחשב אף פעם בעיני אף אחד.

מכבי חיפה הקבוצה הכי טובה בעשור האחרון ביי פאר ועובדה שהיא עשתה את ההישגים הכי גדולים ואני לא מתווכח לזה, אבל עובדה שמכבי ת"א עדיין נחשבת למועדון יותר גדול ממנה בישראל. ואגב אוהדי מכבי ממש לא חיים בעבר, אתה כנראה לא מכיר את אוהדי מכבי, כי אוהדי מכבי כולל אני חיים במציאות מאוד בינונית וקודרת, העבר 94/5 ו-95/6 הן עבר מאוד רחוק. ובנוגע לאליפות האחרונה שלנו, לקחנו על הפרש שערים, בסופו של דבר לקחנו, זה מה שתזכור ההיסטוריה, בדיוק כמו שאם הפועל תיקח אליפות, אז נכון ידברו על קיזו ועל הפרש שערים אולי אם זה יגמר בהפרש שערים אבל עדיין בסופו של דבר אחרי שיעברו עוד כמה שנים יזכרו שהפועל לקחה אליפות וזה לא ישנה איך, כי אחרי הכל זה לא סיפור המכירה של בית שאן ששחקנים הודו שהם מכרו שזה יהיה כתם לעולם ועד על השחקנים הללו ועל הקבוצה הזאת. ועדיין למכבי והפועל היה עשור גרוע מאוד במיוחד למכבי, הרבה יותר מלהפועל, ועדיין סיימנו עם 3 גביעים, אליפות והופעה סנסציונית בליגת האלופות, יחסית למועדון שנשלט על ידי לוני הרשע/רמאי/גנב/שקרן שהרס כל חלקה טובה שהיתה במועדון מילדים ועד בוגרים במשך קרוב ל-14 שנה, בהסתכלות לאחור, זה הישג, אבל לא תבינו את זה לעולם אוהדי חיפה כי יש לכם בעלים מדהים, הכי טוב שהיה פה מאז הכדורגל הפך מקצועני, אוהדי הפועל עוד יכולים להבין איך זה, הרי הם היו תחת ההסתדרות שכמעט וסגרה את המועדון בשנות ה-90 כשהיה להם עשור ממש קשה בין האליפות האחרונה ב-89 ועד לדאבל ב-2000 שאם אני לא טועה בין 90 ל-99 עד לגביע הראשון הפועל לא לקחה אף תואר ותקנו אותי אם אני טועה?