מח' 32 בליגת העל: 0:1 אדום במשחק העונה ומקום ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/4/10.

1. הרצליה Member

לא הייתי ממהר להכתיר את הפועל כל כך מהר,לא רואה אותם מנצחים שלוש דרבים העונה ובמיוחד לא חוגגים אליפות בטדי.
    מאמין שאם מכבי חיפה תקח 9 נקודות מהמשחקים שנותרו, הם יזכו באליפות.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ורג' בסט כנראה לא ראה את התגובה שלי מיד אחרי שהמשחק הסתיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    ברגע שלאלה כבש את השער אני קיללתי את כולם ובהחלט הרגשתי שגונבים לנו ניצחון, אבל בסופו של דבר הפועל ניצחה בצדק. 30 דקות של כדורגל הפך להיות טרגדיה של קבוצה ירוקה בלחץ נוראי ואיבוד עשתונות טוטאלי. אם עד לדקה ה-59 לאדומים לא הגיע דבר הרי שאחרי זה הם היו יותר קרובים לשער השני מאשר לשיוויון הירוק.

אני רק אומר שלדעתי גם האדומים לא היו 'גברים' כי הם הציגו משחק גרוע עם הברקה אחת של לאלה וגילי וורמוט. בוא לא נגזים ונגיד שהפועל ת"א הציגה משחק של אלופה אמיתית, לא היום, אבל כן בהרבה משחקים אחרים. את האמת, מכבי חיפה מזייפת כבר יותר מדי זמן וכרגע זה נראה שלהפועל ת"א בסופו של דבר מגיעות קצת יותר מלות תמיכה מאשר כולנו נתנו פה. בסה"כ אני רואה את רב האוהדים הירוקים פה משלימים עם ההפסד הזה ובעיקר יורדים על הקבוצה שלנו (זה קרה בעיקר בדקות אחרי ההפסד, התגובות האחרונות כבר לא קראתי, אבל שגיא, איגור, 'ווינגס' ואנוכי ירדו חזק על הקבוצה שלנו)

זה אומר לדעתי מספיק, לא?

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי אני מוכן להגיד לך בוודאות שאם המצב היה הפוך ואייאקס היתה משחקת נגד טוונטה ופיינורד היתה יכולה לקחת אליפות לא היית רואה בארינה 50 אלף עושים אולה על כל מסירה שטוונטה היתה עושה ושמחים על כל גול, סך הכל זה לא פשע ואין משהו לא בסדר בלרצות שהקבוצה שלך תפסיד פעם אחת כדי שהיריבה המושבעת שלך לא תיקח אליפות, אל תעשו מזה משהו לא בסדר, הרי אם המצב היה הפוך אוהדי הפועל היו רוצים שהקבוצה שלהם תפסיד לחיפה וגם להיפך, אם הפועל חיפה היתה נאבקת על אליפות והפועל היתה משחקת עם מכבי חיפה, גם אוהדי מכבי חיפה היו רוצים שהקבוצה שלהם תפסיד כדי שהפועל חיפה לא תיקח אליפות, וזה שאתם לא רואים את זה באנגליה לא אומר שהאוהדים באנגליה לא רוצים שהקבוצה שלהם תפסיד, מה שהשחקנים כמקצוענים עושים לא קשור בכלל למה שהאוהדים רוצים ואני בטוח שהיו אוהדי טוטנהאם שרצו שהקבוצה שלהם תפסיד והיו מוכנים שתרד ליגה העיקר שארסנל לא תיקח אליפות. אני לא מכיר אוהד מכבי ת"א/בית"ר/הפועל/חיפה/כל קבוצה בעולם שיבוא ויגיד שהוא מוכן שהקבוצה שלו תנצח והיריבה העירונית תחגוג עליו אליפות שבוע אחרי זה או תחגוג בכלל אליפות בסיום העונה.

נראה לי שלירן כתב פה שמכבי חיפה לא לוזרית, אם אני טועה במי שכתב את זה אז אני מצטער, אבל כן, מכבי חיפה אחושרמוטה לוזרית נכון להיום! מכבי חיפה ידעה שיש קיצוץ מלקראת סיום העונה שעברה, מכבי חיפה הובילה בפער של 12 נקודות על הפועל אחרי משהו כמו 3-4 מחזורים לסיום, אחרי הניצחון שלהם על מכבי ת"א, ואם אני לא טועה היא הובילה גם ב-10, שזה עדיין היה יותר ממשחק אחד, אבל עדיין היא הצליחה לחרב את זה בעצמה עם ההפסד למכבי נתניה, עם ההפסד לבני סכנין, עם התיקו עם הפועל חיפה בדרבי חלש וכיום במשחק הכי חשוב של העונה, ושוב כמו בדיוק במשחקי ליגת האלופות, ולא במוקדמות שם באמת למכבי חיפה היה אופי אם זה נגד אקטובה ונגד זלצבורג (ואני בכלל לא נכנס ליריבה אם היתה יותר טובה או פחות טובה זה לא קשור), וגם נגד מכבי ת"א בסיבוב ראשון במשחק הכי חשוב לאוהדים שלהם שבו הם יכלו להשוות ואף לשבור שיא, הם פישלו, אז בסופו של דבר זה כדור שלג שמתגלגל וגם הפסידו להפועל רמת גן בגביע אחרי שהובילו עד לדקות האחרונות כך שכן מכבי חיפה יוצאת לוזרית ולא מעט פעמים בעונה גם בליגת האלופות כשהכבוד היה מונח על הסף רק להבקיע גול לא משנה אם לנצח, הקבוצה בקושי הופיעה על הדשא שלא לדבר על בעיטה לשער, זה כבר לא קטע של יכולת, זה קטע מנטאלי כי למכבי חיפה היתה יכולת וראינו את זה בהרבה משחקים העונה בליגה כולל מול בית"ר בטדי מול הפועל בבלומפילד ולא מעט משחקים אחרים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/4/10
  4. wings Member

הכל שאלה של כסף. קבוצות באירופה יכולות בקלות להציע 600 אלף אירו ומעלה לעונה. אם אתה רוצה להשאיר שחקנים בישראל אתה צריך להציע להם בסביבות ה 400 אלף שהם ישקלו את ההצעה. וגם זה לא תמיד יספיק, בטח במקרה של שחקן זר.
    לדעתי הפועל יפתחו את הכיס. לתת לשניים שלשה שחקנים בכירים חוזה חלומי זה כסף קטן לעומת הכסף מליגת האלופות שהפועל כמעט בטוח תעפיל כי היא מדורגת כל הדרך. לשאר השחקנים אין שום הצעות למעט המצאות בתקשורת.

בגלל זה טענתי שתרגיל גולסה זו אשמתו הבלעדית של שחר. אתה רוצה לשלם לו את אותה משכורת שמשומר מקבל, אז לך תחפש אותו בסיבוב. אתה רוצה שהוא ישחק בשנים הקרובות בקבוצה ויביא אותך שוב לליגת האלופות? תשלם בהתאם.

5. riquelme1 Member

כנראה שחזרת מסטול מדי. דה רידר היה השחקן הכי חלש על המגרש במחצית הראשונה, ומה הוא בדיוק עושה במחצית השנייה? איבד לא מעט כדורים, עשה מהלך אחד נאה ובסוף איבד, הוא היה השחקן הכי מיותר בהפועל היום.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מה שאתה אומר בעצם זה שצריך לתת לורמוט, שכטר, דה סילבה, אניימה חוזה של 400 אלף יורו כל אחד וגם להשאיר את דה רידר שזה עוד 400 אלף יורו משכורת בלי דמי העברה, שמע יכול מאוד להיות שיש משהו בדבריך אבל בוא נגיד שזה מינימום 2 מיליון דולר, בוא נניח שהפועל מועדת איכשהו מול קבוצה פחות טובה ממנה ולא מגיע לליגת האלופות? זה הפסד של 7 מיליון יורו כשיש לה חור של 2 מיליון דולר לפחות בתקציב, וגם אם תשחק בליגה האירופאית ותגיע לאותו שלב כמו שהגעת השנה, לא תחזיר אותו, זה בעיה.

7. wings Member

לא טענתי שלכולם אתה צריך לתת חוזה חלומי.
    נתחיל עם זה שזה תלוי מה האלטרנטיבות של השחקן. זה גם תלוי בגיל שלו.
    בשחקנים צעירים עדיף להשקיע יותר וגם מן הסתם לשחקנים צעירים יש יותר
    אלטרנטיבות. וכמובן הכי חשוב, כמה השחקן חשוב למועדון.
    גם אם הפועל לא יגיעו לאלופות הם יגיעו ללליגה האירופית (כמעט בלתי אפשרי לפספס את זה במסלול של האלופות). ככה שמובטח להם להחזיר את הכסף, ואל תשכח שכל נקודה שווה כסף. ככה שהסיכון לא כזה גדול ובהחלט משתלם.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו הרשימה של הקבוצות המדורגות נכון להיום בהנחה שהן לוקחות אליפות:

5 הראשונות הן המדורגות בסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות נכון להיום, וחלק מהן לא אלופות רשמיות עדיין. כאשר השאר אמורות להיות מדורגות בסיבוב שני ושלישי (חלקן לפחות). ה-5 אחרי המדורגות אמורות להיות ה-5 הלא מדורגות בסיבוב האחרון (פלייאוף) כאשר בסיבוב הקודם לכך הן מדורגות. השאר יהיו לא מדורגות בסיבוב המוקדמות בהנחה שידיחו מדורגות, כמובן שאם אחת מהמדורגות בסיבוב האחרון תודח עוד קודם לכן, הקבוצות הבאות בתור יתפסו את מקומה, מה שקרה השנה עם מכבי חיפה.

1. אנדרלכט 42.580
    2. קופנהאגן 34.470 (עוד לא אלופה)
    3. הפועל ת"א - 27.775
    4. ספרטה פראג 27.395 (עוד לא אלופה)
    5. רוזנבורג 23.980
    ---------------
    6. זלצבורג 19.915 (עוד לא אלופה)
    7. ליטקס לובץ' 15.900 (עוד לא אלופה)
    8. דינאמו זאגרב 14.741
    9. פרטיזן בלגרד 13.800 עוד לא אלופה (הכוכב האדום בלגרד 13.300)
    10. באטה בוריסוב 13.308

ז'ילינה 10.666
    ויסלה קראקוב 8.508
    יאנג בויז 7.675 (עוד לא אלופה, אם תאבד את האליפות לבאזל, באזל תהיה מדורגות ורוזנבורג תרד ללא מדורגות)
    עוד בתחתית הרשימה של הלא מדורגות יהיו א.י.ק שטוקהולם אלופת שוודיה, הלסינקי אלופת פינלנד, אקראנאס הליטאית, בוהמיינס האירית, מטאלורג הלטבית, אקטובה, דינאמו טיראנה, לוודיה טאלין, שריף, קופר אלופת סלובניה, FH האיסלנדית, תוסיפו לזה את אומוניה ניקוסיה שכנראה תהיה אלופת קפריסין ומי שתהיה אלופת הונגריה, אולי דברצן אם תצליח לעשות מהפך. קיצר יריבות בהחלט נוחות שהפועל מסוגלת וצריכה לעבור כמובן שהסרביות והקרואטיות יכולות להיות מוקש גדול מאוד אם יתקלו בהם בסיבוב שלישי.

9. wings Member

אף קבוצה היא לא טיול בפארק. בטח לא קראקוב או רדבול. זה תלוי כמובן בהגרלה, אבל הסיכוי לטובת הפועל.
    אבל תוסיף לזה שאם אתה רוצה להגיע לליגת האלופות, כדאי מאוד שתגיע לשם עם קבוצה מצוינת. אם הפועל יתקמצנו וישחררו יותר מדי שחקנים, הם עלולים לחטוף חמישיות בכל משחק. אל תשכח שבליגת האלופות אתה יכול למצוא את עצמך באותו בית עם אינטר וברצלונה.

10. Raulito Madridista

לכל אלו שאומרים שהפועל שדדה את הניצחון - כנראה זה נובע מתסכול או שיש אפשרות אחרת - קריאה לא נכונה של הסיטואצייה. מדובר במשחק עונה, ראבאק, אליפות מונחת על כף המאזניים - מה חשבתם, שאם הפועל תנצח היא תעשה את זה בסטייל עם שלוש חתיכות לרשת דל דוידוביץ? היה ברור שיהיה משחק שווה כוחות(אין פערים בין השתיים) והקבוצה שתדע לנצל מצבים או אפילו הזדמנות אחת - תצא כשידה על העליונה. לא בכל משחק עונה יש עליונות ברורה כל-כך כפי שהיה בשנה שעברה. אני בכלל לא חושב שחיפה הייתה טובה יותר מהפועל - היה מצב אחד שהכדור היה כל-כך קרוב לקורה וכבר חשבתי שזה נכנס, וגם בוקולי החמיץ בנגיחה מקרוב, אבל להפועל היה מצב טוב כשלאלא בעט בצורה רשלנית וכמוכן במחצית השנייה להפועל היו המון התקפות שרק בשנייה האחרונה נבלמו קרוב לשער בגלל מסירה אחרונה לא טובה.

מכבי חיפה לא לוזרית כי אי-אפשר היה לצפות ממנה להמשיך בכושר מטורף כזה במשך כל העונה. לא הגיוני לצפות ממנה להגיע לפלייאוף בפער של 12 נקודות לפני הקיזוז. היה ברור שהעומס יכריע גם אותה מתישהו. בנוסף, אתם שוכחים שחיפה עוד יכולה לזכות באליפות ושום דבר לא גמור.

במשחק הזה ספצפית ארבייטמן לא היה עוזר יותר מידי במקום דבאלשווילי כי חיפה כמעט לא יצרה מצבים של גול בתוך הרחבה - הקישור נחלש מאוד בחצי השני. ההרכב ההתחלתי של חיפה היה טוב עם קישור יצירתי מאוד. ודבר שני - ממתי פוסלים מאמן על סמך משחק אחד? לפני כמה מחזורים אלישע רק הריץ את גאדיר מהספסל וזה גמל לו בפריצה שהובילה לפנדל מול בני-יהודה, ולפניכן גאדיר הבקיע שער ניצחון מאוחר מול אשדוד ועוד. אלישע עושה עבודה טובה מאוד בחיפה ואסור לעשות סיכומים גם לגביו לפני השריקה האחרונה של העונה.

מגוחך אגב לקרוא חלק מהתגובות של אוהדי חיפה שקובעים בכזו נחרצות שהאליפות אבדה. יש עוד שלושה משחקים, לא עושים סיכומים בשלב כזה! בטח כשיש עוד תשע נקודות בקופה והפועל בשיוויון נקודות עם חיפה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע אני לא יגיד טיול בפארק אבל הפועל מסוגלת לעבור אותן וצריכה לעבור אותן כי היא השנה היתה מצוינת ועברה קבוצות חזקות מהן, אולי היא תעבור אולי לא. הסיכוי כמובן הוא לטובת הפועל אבל שוב תלוי בהגרלה כמו שאמרת.

בוא נניח לרגע שהגרלת מוקדמות ליגת האלופות מתקיימת היום אוקיי? זה ההגרלה הצפויה:

סיבוב 2 מדורגות:

3. הפועל ת"א - 27.775
    5. רוזנבורג
    6. זלצבורג
    8. דינאמו זאגרב 14.741
    10. באטה בוריסוב 13.308
    11. זילינה 10.666
    12. ויסלה קראקוב 8.508
    14. שריף טיראספול 5.548
    15. אומוניה ניקוסיה 4.599
    16. א.י.ק שטוקהולם 3.838
    17. בוהמיינס 2.908
    18. באקו האזרבייג'אנית
    19. אלופת ליטא
    20. אלופת לטביה

סיבוב 2 לא מדורגות:

19. הלסינקי 2.399
    20. אקטובה 2.399
    21. לבדיה טאלין 2.374
    22. אלופת הונגריה 1.365 (אלא אם דברצן תיקח ואז היא תעלה משמעותית בדירוג)
    23. אלופת גרוזיה 1.149
    24. אלופת אזרבייג'ן 1.099
    25. אלופת סלובניה 1.391
    26. אלופת מקדוניה 1.066
    27. HB טורשבאן 0.866
    28. סנטה קולומה 0.700
    29. אלופת ווילס 0.566
    30.. אלופת מונטנגרו 0.425
    31. אלופת ארמניה 0.566
    32. אלופת צפון אירלנד 0.324
    33. אלופת סן מרינו 0.150
    34. אלופת מלטה 0.183
    35. אלופת בוסניה
    36. אלופת אלבניה

עכשיו נניח שכל המדורגות עוברות בסדר?

אז זה אמור להיות ככה:

מדורגות:

1. אנדרלכט
    3. הפועל ת"א - 27.775
    5. רוזנבורג
    6. זלצבורג
    8. דינאמו זאגרב 14.741
    10. באטה בוריסוב 13.308

לא מדורגות:

11. זילינה 10.666
    12. ויסלה קראקוב 8.508
    13. יאנג בויז השוויצרית
    14. שריף טיראספול 5.548
    15. אומוניה ניקוסיה 4.599
    16. א.י.ק שטוקהולם 3.838
    17. בוהמיינס 2.908
    18. באקו האזרבייג'אנית
    19. אלופת ליטא
    20. אלופת לטביה

ונניח שכל המדורגות עולות?

מדורגות:
    1. אנדרלכט
    3. הפועל ת"א - 27.775
    5. רוזנבורג

לא מדורגות:
    6. זלצבורג
    8. דינאמו זאגרב 14.741
    10. באטה בוריסוב 13.308

12. wings Member

אתה לא צריך להסביר. הפועל ת"א ניצחה. נקודה. אמנם עד הגול שלטנו והצלחנו למנוע מהפועל לשחק (במחצית הראשונה זה מאוד בלט), אבל לא היה שום שוד.
    למכבי חיפה יש התקפה איטית וחלשה. אנחנו יכולים לבוא בטענות רק לעצמנו. יותר נכון, לאלישע. אבל עכשיו זה כבר לא כך כך עוזר לנו.

לגבי הדברים שעידכנת בהודעה - שלומי בהחלט היה עוזר במקום לדו. אתה תצטרך לצפות במשחק בשביל לחלוק עלי (מאחורי השער בקרית אליעזר זה לא אידאלי לראות משחק ). היו כמה פעמים שהוא יכל למצוא את עצמו במצב מצוין אם הוא רק היה מסוגל לרוץ. אני בטוח שדה סילבה ובאדיר לא האמינו איזה שחקן נפל עליהם דווקא במשחק העונה. גם אני יכול לשמור עליו.

13. Ariel Member

כל הכבוד להפועל- הייתה ראויה לניצחון. היא גם לא בזבזה זמן וביזתה את המעמד כפי שציפו ממנה.

המשחק הזה לימד יותר מכל שגם אם אתה ישיש עטור ניסיון שראה הכל בכדורגל- כשאין לך את זה, אז אין לך את זה. אלישע נפל בפח שטמן לו המאמן המבריק גוטמן- במקום לתת להפועל לצאת קדימה, הרי היא זו שצריכה את 3 הנקודות יותר ממנו, הוא נתן הוראה להתקיף בחמת זעם את שערו את אנייאמה וקיבל קטנה במתפרצת.
    החילוף הטיפשי של כליבאת מהווה חותמת רשמית שהאיש עם כל הסימפטיה, לא בנוי למעמדים האלו.

לטעמי, חיפה עדיין פייבוריטית לכתר. להפועל מצפים 2 משוכות אדירות בדמות דרבי תל אביב ובית"ר בטדי- קבוצות שיקיזו את דמן בכדי שהאדומים השנואים מתל אביב יחזרו בוכים כל הדרך לתריסר עונות בלי אליפות.
    אם הפועל תצלח את 2 המשוכות האלה- תהיה ראויה ללא צל צילו של ספק באליפות הזו, ונצטרך להפסיק להשתמש בשיטת הקיזוז, למרות שנתנה להפועל מקפצה משמעותית במאבק הזה.

החשש שלי הוא שחיפה תישבר טוטאלית מהמשחק הזה.

14. wings Member

האופטימיות היחידה היא ששבוע הבא עותמאן וטישיירה חוזרים. ואני מקווה שלדו יסופסל עד סיום העונה. לא צריך לחשוב על מכבי ת"א ובית"ר שיעשו לנו את העבודה. צריך לנצח כל משחק ולנסות לסגור את הפער בשערים.

טוב, מספיק חפרתי על המשחק היום. הגיע הזמן להתפנות לדברים אחרים...

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה שיש לה הפסד אחד ב-33 משחקים וגם הוא למכבי חיפה מגיע לה לקחת אליפות
    קבוצה שכובשת 80 שערים והיד עוד נטויה כשהיא סופגת בקושי 20 ומשהו שערים מגיע לה לקחת אליפות
    קבוצה שמגיעה לחצי הגמר גביע בעוד שאר היריבות נופלות הרבה קודם מגיע לה לקחת אליפות
    קבוצה שנותנת הצגות במשך עונה שלמה בליגה מגיע לה לקחת אליפות
    קבוצה שנותנת בדרבי למכבי בראש פעמיים השנה והיד עוד נטויה, נותנת לבית"ר בראש בקלילות וגם למכבי חיפה מפסידה רק ב-1 מתוך 3, מגיע לה לקחת אליפות
    קבוצה שמצליחה באירופה בצורה כמו שהפועל הצליחה השנה מגיע לה לקחת אליפות
    מדברים על זה שחיפה נתנה עונה מדהימה בליגה, הלו???? גם הפועל ננה עונה מדהימה בליגה, קבוצה כזו מגיע לה לקחת אליפות.
    קבוצה שיודעת להגיד במאני טיים של העונה לקרית אליעזר מקום שניצחה בו לאחרונה נראה לי לפני איזה 8-9 שנים ולוקחת בשיניים משחק שהוא היה הכל פרט לכדורגל היפה שבו הציגה העונה, מגיע לה לקחת אליפות.
    קבוצה שהמאמן שלה בכל משחק חשוב נותן עוד הוכחה למה כיום הוא המאמן מספר 1 בליגה, מגיע לה לקחת אליפות.
    אחרי שישנתי ועיכלתי את מה שהיה, אני חייב להגיד שאני מוריד בפני הפועל ת"א את הכובע על העונה הזאת שהם נתנו עד עכשיו, הלוואי שהקבוצה שלי היתה נותנת חצי מזה, חצי, ויודעים מה? מגיע לה, קבוצה שיש לה בעלים שבה בקיץ שעבר והתחיל להשקיע ולהשקיע, קוצר את הפירות, מגיע להם.
    רק תארו לכם שהפועל עושה את סיבוב האליפות בטדי מול 21 אלף אוהדי בית"ר (עזבו דרבי, כי גם אם חיפה תפסיד למכבי והפועל תנצח ואחרי זה את הדרבי, אין סרט שבית"ר תוציא נקודה בחיפה כי כולנו יודעים שהאוהדים לא יתנו להם את זה שם, במכבי גם אם האוהדים רוצים, נמני על הקווים לא ייתן לקבוצה להתבזות כמה שאנחנו רוצים שזה יקרה, כי יש למועדון הזה כבוד ומי שלא יודע להפסיד, לא יודע לנצח, לכן צריך להוריד את הכובע בפני הפועל, הקהל שלה והשחקנים שלה על עונה נדירה שבמצב הקבוצה שלי, יש לה לאן לשאוף, בתוך 3 שנים מקבוצה שכמעט ירדה ליגה, לקבוצה שמשחקת וכן אני יגיד את זה בזהירות אבל עם סימן קריאה, טוטאל פוטבול בישראל בעונת 2009-10.

ולגבי מה שאמרתי אתמול בלילה לגבי למכור וזה, נובע מעצבים, תסכול וכעס, אסור לנו למכור ואסור לנו להפסיד, כי קבוצה שלא יודעת לפרגן כשהיריבה הכי גדולה שלה לוקחת אליפות/דאבל בצדק גמור ומראה שההשקעה משתלמת ולא משחקת פייר פליי עד הסוף, שלא תצפה כשהמצב יהיה הפוך שזה יקרה ולה לא יהיה מגיע בחיים לזכות באליפות, כי בסופו של דבר מכבי זה מועדון שתמיד רוצה לנצח ותמיד רוצה להיות במקום הראשון ובשביל להיות במקום הראשון צריך לדעת להפסיד ולהראות שיש למועדון שלו כבוד אמיתי! או במקרה הזה, לנצח עד הסוף ולהודות שיש קבוצות יותר טובות ממך, גם אם זו הפועל ת"א וגם אם זה אומר שהיא תיקח דאבל ותשחק בליגת האלופות בשנה הבאה, בסופו של דבר המטרה של כולנו היא שבעונת 10/11 אנחנו נחייך עם אליפות בסיום העונה, ועצם העובדה שנמני לא יוותר וירצה לנצח את חיפה זה רק מראה שהוא יהיה ווינר, אדם גדול ובעתיד גם מאמן ענק אם ירצה להמשיך בזה.