מח' 30 בפל' העליון ו29 בתחתון: זהבי שובר את שיא הכיבושים בעונה ומעלה את מכבי ת"א לפסגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏8/4/16.

1. עידן444 Member

נכשלו? מה המדד? העפלה? אולי רביבו ככה ככה אבל ברקוביץ, רוני רוזנטל וטל בנין לדוגמה היו שחקנים מאוד דומיננטים בנבחרת. וזה לזכותם. יש להם גם קריירה מכובדת בחו״ל(בעיקר אייל ורוני).
    אם ניקח למשל מהקבוצה שלי את עודד מכנס ומטלה שפיגלר- במושגים של נתניה יגידו שהם באותו level, אבל מה שמטלה עשה בנבחרת מביא אותו לנצחון בנוקאאוט על מכנס ולדעת רבים לגדול בכל הזמנים. גם אל תשכחו שהשחקנים האלה(בטח מטלה) יצאו לאירופה בתקופה שזה היה קשה בהרבה כי כמעט לא היתה חשיפה וסוכנים שמקושרים ומרושתים ברחבי אירופה. למעשה הדרך העיקרית לצאת היתה דרך הנבחרת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה? מאיפה הבאת את זה.
    קודם כל בניון ממש לא סחב אותנו בקמפיין הזה, להוציא פעולות יחד שלו נגד שוויץ...
    אבי נמני אם כבר היה הרבה יותר אפקטיבי ממנו.
    עד כמה שזכור לי וזכור לי די טוב עבאס סוואן ובאדיר היו הרבה יותר קריטיים מבניון.
    עצם העובדה שאתה אומר שאתה זוכר את התיקו עם שוויץ ברמת גן אומר הכל.
    את מי ניצחנו ב-11 שנה שבניון בנבחרת? את מי? רק הלכנו אחורה בשנים שיוסי היה אמור להיות בשיאו בין 06 ל-10. יוסי? שחקן נפלא. בנבחרת לא הוא ולא אף אחד אחר הצליח. הצלחה בנבחרת שווה הגעה לטורניר. לא הגעת? לא הצלחת. אתה רוצה רגע זכור ה0:5 על אוסטריה זה רגע זכור אבל במכלול זה כישלון כי כולם סוכרים מה קרה אחר כך...5:0 רק מול דנמרק. אפילו לא משחק שווה כוחות. נכון אתה צודק לגמרי. הצליחה רק החבורה שהביאה אותנו למקסיקו 70 ושיחקה שם.

3. סמואל אטו Member

יוסי נתן קמפיין טוב כשכל הנבחרת נתנה קמפיין טוב תחת אברהם גרנט.
    הוכח כבר עשרות פעמים שאין דבר כזה שחקן אחד שמצליח בלי שאר השחקנים לצידו.

4. עידן444 Member

זו היתה נבחרת של חוטבי עצים, שואבי מים ויוסי בניון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Love Is Red Member

אבל החוטבי מים הללו נתנו את הלב והנשמה ואת הקרביים שלהם.

6. alexshw Member

הייתה בעיה גדולה בעמדת החלוצים, אבל פרט לכך היו שם פיגורות כמו אוואט, דוידוביץ', נימני, קייסי, טל, בנאדו, באדיר...

7. Love Is Red Member

בקמפיין ההוא בניון היה בשיאו במדיי הנבחרת, מאז הוא היה בירידה.
    לדעתי בקמפיין הזה הוא באמת הוביל אותנו.
    אבל כמובן שהוא לא היה לבדו.
    והגזמת לגביי נמני, מה כבר נמני נתן לנבחרת?
    וכן מסכים איתך לגביי סואן ובאדיר ובכלל כל מי שהיה שם נתן מעצמו 200 אחוז באותו קמפיין, כולל אבי יחיאל ופיני בלילי.
    היום השחקנים מגיעים בשביל להעביר את הזמן כולל זהבי אם כל הכבוד אליו...

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Love Is Red Member

פיגורות שהיו דיי בגיל מבוגר.
    ודוידוביץ' אגב לא שיחק, מי ששיחק היה אוואט, דוידוביץ' היה שוער שני.
    בכל מקרה אני מסכים איתכם אבל אתם מורידים ממה שבניון תרם לקמפיין הזה.

9. Love Is Red Member

העובדה היא שברקוביץ' ורביבו היו שותפים לבזיון מול דנמרק והיו גם שותפים לקמפיינים לא הכי טובים.
    ככה שלא, הם לא היו הצלחה מסחררת בנבחרת.
    באותם שנים היינו צריכים לעלות לפחות לקמפיין אחד כי היה לנו באמת דור זהב, היה לנו שחקנים מעולים באותה תקופה.

10. Love Is Red Member

ואז מכבי שיחקו בשבילו בבתים בליגת האלופות והוא לא כבש שער שדה אחד, והשער היחידי שהוא כבש מפנדל היה מפנדל שלא היהו לא נברא...
    אז כן, הוא חכם על חלשים...
    והיה לו המון מזל מול באזל ומול פילזן...

ייא ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. Love Is Red Member

אני אמרתי כמה פעמים שאנחנו היינו צריכים להשאיר את גורדנה יחד עם בראון וכו', אולי היה לראדי ולמליקסון תחרות עכשיו.
    או שהיינו צריכים להביא על עמדת הזר שחקן קישור 50-50 ולא עשינו את זה.
    היה ינואר סביר- ודיי משעמם כרגיל כמו כל עונה לצערי...

12. yedidel Member

1. נבחרת ישראל היא כישלון מתמשך ולא מדד ליכולת של שחקן מסוים.
    2. רוצים להשוות בין שחקנים? אז יש מדד של כוכבים ישראלים באירופה (בניון, ברקוביץ', רביבו, אוחנה, רפאלוב, ברדה, חמד וכו') ומדד של כוכבי הליגה הישראלית (נמני, אבוקסיס, קטן, זהבי, זוהר וכו'). אי אפשר לערבב כי זה מדד אחר לגמרי.
    3. כבר בדצמבר העלתי את זה שינואר חשוב מאין כמוהו. נראה שקרויף (שאוהבים כרגיל לגמד אותו בישראל) עשה עבודה יפה. אצלנו פחות, לא כי היו אופציות ישראליות יותר טובות, אלא כי הרגישו נוח לחשוב שכל ההרכב ימשיך באותה יכולת. או שבנו הרבה על שהר ובוזגלו שבדיוק חזרו מפציעות.
    4. הכסף של מכבי בא לידי ביטוי בעיקר בעומק הסגל. רק מהראש, שאני חושב על שחקנים שלא עמדו בציפיות שעברו בסגל של מכבי העונה: עוז ראלי, ברק בדש, ראדוניץ', שפונגין, יואב זיו,שלומי אזולאי, בן בסט. רק תחשבו את העלות שלהם. לנו אין לוקסוס לכל כך הרבה טעויות.
    5. אני שמח שהעלו את טאהה כדוגמא לזה שהסגל שלנו לא נופל ממכבי. וואלה, בהגנה שלנו רצו העונה שמות כמו טאהה, בן ביטון ובן תורג'מן שהיו הפתעה אדירה. איזה שחקנים מכבי מביאה לא מוכנים? למעט עומרי בן הרוש לפני 3 שנים לא זכור לי שם איזה שחקן שלא נרכש בשיאו.
    6. כלום לא גמור. העובדה שחזרנו לעמדת האנדרדוג המובהק יכולה לעבוד לטובתנו (כמו בטדי).
    7. מליקסון זה אכן המפתח. אפשר לזלזל בו עד מחר, אבל איתו ובלעדיו זאת קבוצה אחרת לגמרי. הוא נתן נוקאאוט למכבי בבלומפילד תוך 30 דקות (כן כן אחזקת כדור בלה בלה בלה). הסיכוי היחיד שלנו זה חזרה שלו לכשירות מלאה שתאפשר לו לפתוח בהרכב באופן רציף עד סוף העונה.

13. Hapoel_Tel_Aviv Member

כי הוא לא לרמה הזאת.
    אבל מנגד כן הצליח בליגה האירופאית ומול באזל ופלזן (מזל או לא מזל, הצליח בסופו של דבר)

14. amn Member

מסיבה שלא ברורה לי עד היום - מכבי שיחקה אחרת לגמרי בשלב הבתים לעומת איך ששיחקה במוקדמות, אז קשה להשוות.
    זה לא תירוץ לעובדה שהיה קמפיין לא טוב, אבל שיטת המשחק הייתה אחרת.

מה גם שבכל זאת כל פורטו וצ'לסי עדיפות גם על פלזן וגם על באזל, ודינמו קייב עדיפים על פלזן ונראה לי שדי שקולים לבאזל.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכלום ושום דבר שראינו באלופות זה אשמה ישירה של קרוייף לא זהבי ולא נעליים. מועדון שמגיע לליגת האלופות בלי חלוץ נורמלי, בלי מגן שמאלי, עם זלושה בלמים איטיים ואידיבור כקשר אחורי, אני עד היום בהלם שלא אכלנו תבוסות כמו מאלמו באטה ודינאמו לאורך ההיסטוריה.
    אבל כנראה שבשביל להתקדם צריך להתבזות גם אם הפערים היו עצומים. הנחמה של מכבי זה שבשביל לסבול באלופות היא עברה את פלזן ובאזל ולא את אקטובה וסלייזניצאר. ממתיק את הגלילה המרה.
    אגב זה מצחיק להגיד שנגד פלזן ובאזל קבוצות לגיטימיות בצמפיונס זהבי זה חכם על חלשים. פעם אחת זה להיות חכם על חלשים, 4 פעמים לתת להם גול ולבשל גם ליצחקי כדור גדול זה הכי רחוק מזה...