מח' 30 בפל' העליון ו29 בתחתון: זהבי שובר את שיא הכיבושים בעונה ומעלה את מכבי ת"א לפסגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏8/4/16.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

1. קודם כל כי זאת עובדה, בראון פתח- ראדי ספסל. נגד מכבי גאדיר פתח שהר היה על הסםפסל. אלו עובדות, נעים להכיר.

2. בראון פתח כי בכר רצה אמצע יותר קשוח, בראון פתח לצידו של אוגו מה ששיחרר את הובאן יותר למעלה, למעשה על חשבון ראדי.

3. גאדיר פתח כי יש לו תכונות שבכר רצה באותו משחק, עשה את תפקידו טוב ואם לא היה נפצע היה ממשיך בהרכב, על חשבון שהר או בוזגלו- מי שבכר היה מחליט.

4. בנקודת זמן ספציפית, שחקן כמו גאדיר יכול בהחלט להיות יותר טוב מבוזגלו, חוץ מזה שגאדיר פותח המערך משתנה וגאדיר הרבה מאוד חותך לאמצע ליד ברדה ולא נשאר בכנף כמו בוזגלו.

5. בקיצור, הראייה שלך מאוד מוגבלת, אתה מסתכל על דברים כמו במחשב, בפוטבול מנג'ר. מה לעשות שהמציאות קצת יותר דינמית- כן יש מערכים שגאדיר יהיה עדיף בהם מאשר בוזגלו.

2. סמואל אטו Member

אתה מדבר פה על דברים נקודתיים( קישור יותר קשוח, שחקן יותר מהיר, ואז כמובן אתה טוען שאני מסתכל על זה כמשחק מחשב) ואני מדבר איתך על דברים כלליים.
    גם סיידו קייטה היה פותח בברצלונה על חשבון שחקנים יותר טובים במשחקים נקודתיים, אבל באופן כללי הוא היה שחקן בינוני שהיה גיבוי לשחקנים יותר חשובים.
    אני מדבר מדבר על איך הסגל של ב״ש נראה בצורה יותר רחבה.
    בראון וגאדיר הוסיפו עומק, אני לא מתכחש לזה, אבל העומק הזה לא נתן כלום נגד החיזוק של מכבי שסגר פער שהיה בינה לבין ב״ש באמצע העונה.
    קשר אמצע וחלוץ שהיו מסגלים להשתלט על עמדה, ולא רק לגבות, היו מחזקים את ב״ש משמעותית ושומרים על עפר בינה לבין מכבי.

3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה משחק בנדמה לי. אין בכלל מה להתעסק בזה.

4. סמואל אטו Member

אתה מוזמן לא להתעסק בזה.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני שוב אחזור על מה שרשמתי. אלונה לא הייתה מוכנה להביא שחקן בינואר שיעלה לה יותר מ-250K-300K שכר בשנה. בסכומים האלו, לא היה ניתן למצוא שום דבר טוב יותר. אלו שחקני הרכב לגיטימית לקבוצה שרוצה להיות בצמרת, הם צריכים להוכיח את זה, הם שחקנים שאמורים להוכיח את עצמם לאורך זמן. אלונה לא חיפשה להביא שובר שיוויון, לא הייתה לה אפשרות כלכלית כזו, לזה אתה חותר, אבל אתה מסרב להבין שזה לא אפשרי בגלל שאלונה היא לא גולדהאר.

6. סמואל אטו Member

קל להגיד שזה לא אפשרי, אבל כשמסתכלים על רוב הסגל של ב״ש זה בדיוק מה שקרה. המצב הכלכלי של ב״ש לא מנע מהם לבנות סגל באותה רמה של מכבי( והיו פה גם כאלה שטענו שאף יותר טוב).

אתם אומרים שב״ש הביאה את גאדיר ובראון כדי להוסיף עומק, אבל שוכחים שהם שיחררו את גורדנה וארבייטמן ככה שהעומק נשאר אותו דבר.

7. alexshw Member

עומק זה לא להיות סתם רשום בסגל אלא לשחק בצורה שמניחה את הדעת.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מה זה בדיוק מה שקרה? אתה לא ברור, נראה שאתה מנסה בכח להוכיח משהו שאתה כבר לא מבין מה.

אני אומר לך בפעם השלישית והאחרונה מבחינתי, אלונה לא תיכננה להביא בינואר שחקנים שישברו תקרת שכר, אלונה לא תיכננה להביא שחקנים מעל 250 אלף שכר שנתי, לכן במגבלה הקיימת מה שהביאו זה היה הטוב ביותר. אם אתה טוען שלא, בוא תמצא לי בבקשה העברות בחודש ינואר בשכר הזה שבאר שבע הייתה יכולה להביא אחרת.
    לא תמצא, כי אין. זה ינואר, בינואר אין מציאות בסכומים האלה.

אם זה היה קיץ היה אולי אפשר לצפות להתנהלות אחרת, בינואר אין טוב יותר בסכומים האלה שהם גבוהים עבור אלונה גם ככה.

9. amn Member

ערן זהבי כשחתם במכבי בא באותן עלויות של מוחמד גאדיר, אפילו קצת יותר זול.

ראדה פריצה כשחתם במכבי עלה פחות ממוחמד גאדיר.

סתם ככה בשביל לסבר את האוזן.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

חייב לציין משהו בקשר לבית״ר - כל עוד פרשת אצילי אופפת את הקבוצה, אנחנו לא מתקרבים ולא נתקרב ליכולת שהצגנו עד לאחרונה. רק כשהכל יפתר, וזה כמובן לצד חיובי, נחזור להיות הסוס השחור וזו שאולי עליה תיפול ההכרעה במאבק האליפות. עד אז נמשיך להיות הצל של עצמנו.

ואיתי שכטר בכושרו הנוכחי משתלב בקלות בהרכב של שתי המובילות. פשוט שחקן אדיר.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

העלות של ערן זהבי הסתכמה בחצי מיליון יורו עקב ההעפלה לליגת האלופות, שכר של 300 אלף יורו. גבוה יותר מגאדיר מכל הבחינות.
    ברור שערן זהבי בסכום הזה בדיעבד זה בינגו מארץ האגדות, אבל סביר לדעתך למצוא דבר כזה בליגה הישראלית בכל ינואר?

פריצה עלה פחות כי הוא היה חופשי אם אני לא טועה ובגיל מתקדם, לא כל ינואר יש שחקן עם רזומה כזה חופשי בשוק. אגב, שחקנים כאלה לא יגיעו בשכר הזה למועדון כמו באר שבע, לא כאשר באר שבע לא מוכרת. שחקנים כאלה אם באים למכבי תל אביב תמורת 300K, יסכימו להגיע לבאר שבע אולי ב30 אחוז יותר בשכר. שוב, מעבר לפרופורציות של המועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏12/4/16
    Turgi, oranfu ו-amn אוהבים את זה.
  12. סמואל אטו Member

כל השחקנים שב״ש החתימה מרוויחים פחות מאלה של מכבי. לכן, המגבלה הכספית זה לא תירוץ לרכישת שחקנים פחות טובה, מאחר והם הצליחו למרות המגבלה הכספית הזאת.

האם זה כל מה שהם הצליחו לדוג בינואר?
    לא יודע לגבי זה, אבל גם אם כן אז מה הפואנטה בלהחליף שחקנים בינוניים בשחקנים בינוניים? הייתכן מחכים לקיץ שהאופציות טובות יותר.
    חוץ מזה, הייתה לכם משבצת זר שלא ניצלתם.

13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא חושב שבראון וגאדיר עדיפים על גורדנה וארבייטמן?

ובכלל, זכור לי שהגנת על קרויף מפני ביקורות על כך שלא החליף את קרלוס בקיץ, למרות שהיו בפניו אינספור אופציות (כולל כמה זולות וטובות יותר בשוק המקומי) וגב כלכלי רחב משמעותית מזה של ב''ש. אם אני זוכר נכון, סברת שאי אפשר לשפוט את עבודתו של קרויף כשלא נמצא בידינו כל המידע לגבי איכות המחליפים, עלותם, פרטי המו''ם השונים ועוד. מה השתנה?

נערך לאחרונה ב: ‏12/4/16
    שי, Turgi, orimor2212 ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הרמת לי להנחתה.

בנוגע לפסקה הראשונה- בדיוק בדיוק, בקיץ הזה ובקיץ הקודם הקבוצה נבנתה עם הרבה מחשבה וסבלנות, אתה משווה את זה לינואר שבשוק מסתובבים רק פליטים לא רצויים? זה שבאר שבע עשתה עבודה מושלמת ומתמודדת בצורה נהדרת עם מכבי תל אביב למרות הבדלי תקציב גדולים, לא אומר שלפעמים יילך פחות טוב, בגלל אותם הפערים, זה עדיין לא הופך את זה לכישלון. המגבלה הכספית היא לא תירוץ לכלום, היא עובדה- פחות כסף קונה שחקנים פחות טובים. מציאות אפשר בעיקר למצוא בקיץ, כאשר אתה עושה סקאוטינג רציני ומלא מחשבה. בינואר לא היו מציאות, לא מצאו, מה זה אומר? כמו שהפנסיונר רשם, אתה לא רשמת שאין מה לבוא בטענות לקרוייף כי אנחנו לא יודעים הכל...? באמת, מה השתנה? ידוע לך על אופציה איכותית שאלונה פסלה?

בנוגע לפיסקה השנייה- לא מצאו זר איכותי, לא רוצים להביא סתם זרים, מה פסול בזה? באר שבע הורסת לך את התיאורייה לגבי הגדלת הזרים אז חשוב לך שימלאו את המכסה? שוב- אתה הגנת על קרוייף שאנשים לא ידעו הכל על משאי מתן, לא יודעים מה הוא ניסה, על מה דברים נפלו, מה ההבדל? כי זאת אלונה? כי היא אישה מנהלת קבוצה מהפריפריה והוא הולנדי זר שמנהל מפלצת מתל אביב?

15. סמואל אטו Member

אולי בראון עדיף במעט, אבל הסיטואציה השאירה את ב״ש בלי קשר טכני מחליף לראדי ומליקסון.
    גאדיר בעיני לא יותר טוב מארבייטמן(עונה אחת טובה בסכנין? ביג דיל).
    מאחר וההבדלים ברמות כמעט ולא קיימים, אז באמצע עונה עדיף להמשיך עם שחקנים שכבר מכירים את המועדון.

כל סוגיה לגופה.
    בסיטואציה של גארסיה טענתי שלא מחליפים שחקן מוביל, בגלל עונה אחת פחות טובה או בגלל שהוא תופס משבצת זר.
    וכמו שרשמתי, אני לא יודע לגבי העניין הזה, אבל אני לא חושב שהשחקנים שכן הגיעו טובים מאלה שהם שיחררו בשבילם.

Love Is Red אוהב/ת את זה.