בן דיין עושה הרבה יותר חורים מיואב זיו. יואב זיו מגן מאוד בינוני, אבל זה מספיק לו בשביל להיות המגן הישראלי הטוב בארץ ב2 האגפים (למעט שפונגין). היו לו משחקים פחות טובים, כמו קופנהאגן ואנגליה בוומבלי, אבל היו לו גם לא מעט משחקים טובים, כמו נגד אותה אנגליה ברמת גן.
טוב רק עכשיו יצא לי לראות את תקצירי המחזור. אבירם פה ציין שמארין הציל את נתניה היום מתבוסה, אז יכול להיות כי לא ראיתי את כל המשחק אבל השער הראשון של פטי הוא באשמת המלאה של מארין ובן דיין. מה זה זה הסנדוויץ' המצחיק הזה שעשו על יה יה פטי? הכי מצחיק שעם כל זה הוא בסוף כן הצליח להשחיל את הרגל ולשים את הכדור ברשת, אם מארין היה מכסה את פטי כמו שצריך ובן דיין היה בא על מנת להרחיק ולא לדחוף את פטי כמו איזה אידיוט אז השער הזה לא היה נופל. ובוזגלו שוב פעם המצטיין של המשחק וכל מה שיש לי להגיד זה הלוואי שסכנין תמשיך לעלות למעלה. אם הקהל הטוב שלה ובוזגלו בשנה שאמורה להיות שנת הפריצה שלו סכנין בהחלט יכולה להיות הדבר המרענן החיובי של העונה בליג העל. אגב יש סיבה לנתון העלוב של 1,000 אוהדים במשחק הזה? בקשר לשער השלישי של בית"ר, נכון שזה מזל נטו ורק מזל אבל ברור לכולם שאם לא ככה אז השער השלישי היה נופל כך או כך... זה היה רק שאלה של זמן. אניימה חייב לקבל כמה משחקים בחוץ, לא יכול להיות ששחקן כדורגל יעשה כזאת פעולה עבריינית ולא ספורטיבית ויצא מזה בלי עונש. עונש כבד אני מצפה. בקשר למשחק של מחר, בהחלט משחק מעניין. עוד מלחמת עולם של מכבי חיפה שכל כך זקוקה לניצחון הראשון שירגיע קצת את המערכת, ונגד מכבי פ"ת זה כמו תמיד לא יהיה פשוט בכלל. קדוסי ועומר גולן לא יעשו חיים קלים לחיפה, זה יהיה משחק שקול אני מאמין, כאשר חיפה תרגיש בחסרון של חלוץ ברמה. תומר חמד יכול לקנות את עולמו עם הצ'אנסים המאולצים שהוא מקבל ויכול ככה להרוויח ביושר עוד ועוד דקות ואולי קריירה שלמה. ברור לכולם שהקהל החיפאי לא יקבל שום תוצאה פרט לניצחון, בבית, בחיפה רוצים ומתים כבר ל-3 נקודות ראשונות בליגה.
יואב זיו מגן חלש, הוא עושה את התנועה לעומק כמו שקיצוני צריך לעשות אבל הוא שוכח שמגן טוב צריך לדעת לעשות 2 דברים : להרים ולסגור. ואת שניהם הוא לא עושה כמו שצריך. הכידרורים שלו באגף כבר מעצבנים, הוא לא משחרר כדור, הולך כל הזמן למרכז, יורד ליותר מדי לתאקלים במקום לסגור את השחקן שלו והכי חשוב, לא מסוגל לתת הרמה כמו שצריך. כדוגמא אפשר לראות את המגינים האירופאים, שחקנים בסיסיים שיודעים לעשות מספר פעולות אבל בצורה מושלמת. בארץ לא יודעים לעשות מגינים, כמו שלא יודעים לייצר קשרים אחוריים, אלה תפקידים ששחקנים לא מגיעים אליהם. בארץ כל ילד שיודע לעשות כמה תרגילים הולך לקבוצה, נשאר עם התרגילים שלו אבל לא מתפתח וככה אנחנו מקבלים עשרות קיצוניים שנשארים במקום בעוד שאר התפקידים מיותמים. בשביל להיות מגן או קשר אחורי לא צריך הרבה כישרון, מספיק חוכמת משחק ועבודה קשה, שני דברים שלרוב הכדורגלנים בארץ אין.
אף אחד לא ציפה שחארי 3 מחזורים סכנין וקרית שמונה יהיו בצמרת כל הכבוד להם משחקות כדורגל טובס ויפה לעיין אם ימשיכו ככה הםם יפתיעו את כולם ויהיו בחלק העליון של הטבלה,חיפה חייבת ניצחון היום על מכבי פתח תקווה החלשה אחרת מצבה של חיפה לא יהיה טוב כי בחיפה לא זוכרים מתי פעם אחרונה הם היו בתחתי ומתחת לקו האדום אם הם יפסידו יהיה בלאגן גדול בחיפה שלא זכור כמותוהו הרבה שנים.ביתר מוכיחה שהיא אלופה ומגיע לה להיות אלופה לחזור מפיגור 2-0 ומשחק לא טוב במחצית הראשונה לנצח 4-2 זה אופי של אלופים והמשחק הזה הוכיח למה ביתר הקבוצה הטובה במדינה.מחר מצפה למכבי משחק קשה מאוד שהיא צריכה לנצח אותו אחרת הבלאגן שיש במכבי סביב מאנה והכל והאי שקט יממשך ויצור מצב שלמכבי יהיה קשה מאוד לצאת ממנו מכבי תמצא את עצמה בתחתי מקום שהיא לא רגילה עליו לכן היום לחיפפה יש משחק גורלי מחר למכבי משחק גורלי . נקווה לשני משחקים טובים והרבה שערים כמו שהיה עד עכשיו! לסיום ברוכיאן שחקן ענק הוא צריך להיות בהרכב הפותח כל הזמן שחקן מצויין!
http://www.kufsa.co.il/pictures/year/07-08/day3/DSCN2558.Xxx לא יודע מי אמר שהגיעו רק 1,000 אוהדים, אבל זה לא נכון. אם כי לפי הגזענות שהייתה בקהל, היה עדיף באמת שהיו מגיעים רק אלף. פעם ראשונה שאני באמת מאוכזב מהקהל של מכבי נתניה. אנחנו נגועים במחלת הגזענות בדיוק כמו כל הקבוצות האחרות. ראיתי עכשיו את השער של יאיא פטי בטלויזיה ואני חייב לציין שגם לי אין מושג מה לואיס מארין ודדי בן דיין ניסו לעשות שם. אני לא פוסל אפשרות שהוא תפס את שניהם וניסה לחבר אותם אליו, משום שהוא לא נראה ממש כמו שחקן שמנסה להשתחרר לנגיחה. בית"ר ירושלים הצליחה להפוך את התוצאה לא רק בגלל מאוריסיו ג'ובאניני שהורחק, אלא בזכות אבירם ברוכיאן. אני כל כך שמח בשבילו שהוא קיבל את ההזדמנות במקום הפרימדונה ולקח אותה בשתי ידיו. כיף לראות גם את רומולו כובש ולראות שיש לנו בליגה חלוץ שיודע להבקיע. רק שימשיך לשמור על היציבות הזאת. הפועל תל אביב מתרחקת מאוד מבית"ר ירושלים. אז נכון, לוח המשחקים פעל לרעתה, אבל היא הייתה צריכה להוציא יותר נקודות משלושת המשחקים ששיחקה. ומה נאמר ומה נגיד על עירוני קריית שמונה? אני מתמוגג מלראות את גיא צרפתי. כל מסירת עומק שלו זו תאווה לעיניים והסיבה שאני אוהב את המשחק הזה. מה שהכי מפתיע אותי בקבוצה הזאת, זה לראות את האחריות של השחקנים הצעירים, שלא מאבדים את הראש. יופי של קבוצה.
תגידו או שאני סנילי או שכל אוהד כדורגל סימן את בני סכנין והפועל ק"ש כיורדות בטוחות העונה...אמממ...חברים אני חושב שקצת טעינו פה כולנו ק"ש וסכנין מספקות את הכדורגל האטרקטיבי ביותר בליגה { חוץ מבית"ר } ופשוט כיף לשבת על הכורסא בטלויזיה ולצפות בהם וכרגע הם מקום 2 ו 3 מאיימות על המקום ה-1 של בית"ר. משמע כולנו מפגרים.
סכנין וקריית שמונה הן ללא ספק ההפתעות הנעימות עד כה, ואני לא מאמין שקיימים יותר מידי אנשים שהיו מוכנים לחתום שאחרי שלושה מחזורים יהיה להן 7 נקודות. האמת אני גם לא מכיר הרבה כאלה שהיו מוכנים להתייחב על סכום הנקודות הזה לשתיהן ביחד. סכנין באה בלי לפחד, והרבה מזה הוא בעקבות הניצחון במחזור הפתיחה על מכבי חיפה, מה שנתן זריקת עידוד גדולה מאוד. הסיבה השניה היא כמובן מאור בוזגלו. בוזגלו פשוט פורח. זה החל בעונה החולפת בהפועל פתח תקווה, אולם שם סבל בעיקר מחוסר יציבות. העונה בינתיים אנחנו רואים את בוזגלו מתעלה ויותר מזה - סוחב על גבו ומנהיג את הקבוצה. חכמת משחק שאין לשחקנים בליגה שלנו, בטח לא לשחקנים בגילו. הגנת נתניה נראה אתמול כמו גבינה עם הרבה חורים. לא ייתכן ששני כדורים חופשיים, מאותה נקודה, יעברו את כל ההגנה ויכנסו לרשת. בשער הראשון זה בכלל היה פאתטי. יה-יה פטי נחסם הרמטית על ידי של שחקנים שעשו ממנו סנדביץ', אבל דרך אחד החורים של הגבינה הוא שלח רגל ארוכה כדי להוציא משטראובר הבעת חוסר אונים, כאשר הכדור מקפץ מעליו לשער. כל הכבוד להם. העולה השניה, מקריית שמונה, לעיני הקהל הביתי שלה, המשיכה להצליח. אשדוד, קבוצה סימפטית וטובה לכל הדעות. אז נכון שהשער הראשון מקרי לחלוטין ולא היה מחוייב המציאות. אבל מלבד בעיטה אחת למשקוף, אשדוד לא סיכנה את השער. כל מה שנותר לקריית שמונה לעשות זה לנצל את החולשה של אשדוד, לשים את השני עוד לפני ההפסדה ולסגור את הסיפור. נקודה מעניינת - שלושת החילופים של אלון חזן אתמול היו שלושה שחקנים זרים שנכנסו. ואני שואל, אם הזרים שלך יושבים על הספסל, בשביל מה אתה צריך אותם? נקודה למחשבה. נעבור להפועל תל אביב. אתמול דווקא חשבתי שהפועל תל אביב תצא מפתיחת העונה הלא טובה שלה. היא שיחקה טוב בפתיחה, הניעה כדור, הגיע למצבים (שאסולין החמיץ), והיה נראה שזה רק עניין של זמן. בסופו של דבר זה בהחלט היה עניין של זמן כי הפועל כבשה. בני יהודה נראתה איום ונורא, מסירות פשוטות לא מגיעות ליעד, הגבהות הולכות ליציעים ולא מגיעים למצבי כיבוש. למרות הכל, דווקא כשהפועל עדיין הייתה עם ידה על העליונה, משה ביטון הגיע משום מקום והצליח לדחוף את הרגל שלו לכדור, מה שהכניע את אניימה. ואפרופו אניימה, טוב מאוד אם יעלה לוודעת משמעת על האגרוף שהוא נתן. לא מכובד ולא מקובל ואת העונה הוא צריך לקבל, גם אם השופט לא ראה. ועכשיו בית"ר ירושלים. האמת, אחרי ה2-0 של הרצליה הייתי המום. הייתי המום כי זכור לי תחילת משחק דומה בעונה שעברה. גם אז זו הייתה הרצליה, גם אז היא פתחה בסערה. הבעיה שאז היריבה הייתה קבוצה מסכנה העונה לשם מכבי חיפה. גם אז נפלו 4 שערים לצד אחד, אבל זה היה לצד ההרצלייני, וללא כל מענה מהצד הירוק. הרצליה הלכה בדיוק באותה דרך, אבל אז, הרכש, דווקא הרכש המצויין ג'ובאניני, בחוסר אחריות מוחלט ביצע שתי עבירות, שתיהן חייבו צהוב, מה שאומר אדום. הרצליה התפרקה טוטאלית, פרדי דוד לא הצליח לייצב אותה, למרות שירד להפסקה ביתרון. אבירם ברוכיאן עלה בטירוף כבש שני שערים דומים מאוד. רומולו קיבל עוד מתנה מהשוער, וכנראה לימדו אותו שאם נותנים לך מתנות, אז אתה לא מסרב. בית"ר ניצחה, כמובן, בדרך לאליפות נוספת, כי עם כל הכבוד לקריית שמונה ולסכנין, הן לא יהיו היריבות שלה.
אין מה להתלהב מהמשחק של יואב זיו אתמול שהוא מתמודד מול שחקן שמקומו אפילו לא בליגה ז' כמו אושרי אלפסי שאחראי ל-3 שערים. זה היה הפסד מאוד מאוד כואב אם היו אומרים לי לפני המשחק שנפסיד 4-2 אולי אפילו הייתי קונה את זה, אבל שאתה מוביל 2-0 במחצית, בטדי,ומשחק טוב יותר מהיריבה שלך שהיא המועמדת היחידה לזכייה באליפות זה כואב,כמובן שהאדום של ג'ובאניני היה מוצדק אבל עדיין, אני בדיעה שאם אנחנו יורדים למחצית ב2-0 זה נגמר מקסימום 2-2, השער שבית"ר הבקיעה בדקה ה-44 הרג אותנו וידענו כל ההפסקה שהשערים יגיעו וזה רק עניין של זמן ואפילו חזיתי שזה יגמר 4-2. הרכש שעשינו עם ג'ובאניני מצויין ואחרי הידיעה של הבוקר שאיגור מוסטרליץ' בדרך חזרה(כנראה על חשבון הבלם מורץ) אפשר להיות יותר אופטימיים. יצאתי מעודד מה שהכריע את המשחק אתמול היה ההרחקה והשער של בית"ר בדקה ה-44 וכמובן העובדה שלא שיחקנו עם מגן ימני(אלפסי האפס) ומול יואב זיו ומיכאל זנדברג זה קצת מוגזם. בסדר, לא אסון גדול להפסיד בטדי זה מקובל והגיוני, היו לנו 42 דקות של אשליה מאוד מאוד מתוקה אבל בזה זה נגמר בעוד שבועיים אנחנו משחקים מול בני יהודה בבית אם אנחנו מנצחים וזה בהחלט אפשרי אנחנו יוצאים לדרך חדשה ואני מאמין שאנחנו עוד נדבר, לא הרמתי ידיים בטח לא במחזור 3, המשחק של אתמול מאוד מעודד,לא כל קבוצה יכולה להוביל 2-0 בטדי. יהיה בסדר, ניצחון על בני יהודה צריך לחשוב על זה מהיום!! מה אתה רוצה? הוא הכניס בלם את מורץ במקום שליו מנשה שהוא קשר שמאלי שלא עושה שום דבר והעביר את אלנתן סלמי לאגף, הוא עשה בשכל.
ההגנה של בית"ר ירושלים נראית קטסטרופה, המחצית הראשונה נראינו פשוט על הפנים, חלש ביותר. המחצית השניה מעודדת. אבל בסה"כ אני לא מרוצה מהקבוצה.
לפחות לא אמרו מוות לערבים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx , עכשיו ברצינות ההתאחדות תעשה משהו?
גם את זה אמרו. היו עוד כמה דברים שאני מעדיף לא להיזכר בהם ולא להזכיר אותם. ושכחתי לציין גם שאחד האוהדים זרק מוט ברזל שפגע בחזה של אלישע לוי. זה לפחות מה שכתוב באתרי הספורט. אני לא יודע אם יתנו לנו עונש רדיוס, אבל אני מנחש שכן. אבי לוזון לא יפספס את ההזדמנות הזאת להיכנס בנו. וזה לגמרי מגיע לנו. ואני עוד האמנתי שהקהל של מכבי נתניה שונה מקהלים אחרים. איזו אכזבה. איזו בושה.