מח' 3 בליגת העל: חיפה עם הפסד נוסף, כבר השלישי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏14/9/07.

1. אלי אוחנה ג'וניור Member

מכבי חיפה ממשיכה לאכזב. בגדול.
    רוני לוי חייב להמשיך בקדנציה אחרונה בקבוצה, הוא האחראי הגדול למצבה העגום של מכבי חיפה-הוא צריך להוציא אותה מהבוץ ולא לשתחרר מאחראיות.

2. TariboWest Member

רוני לוי יוריד אותנו ליגה, איזה אחריות ואיזה בטיח. זה המאמן הכי מקובע והכי שבלוני שראיתי מאז שאני צופה בכדורגל, כבר 3-4 שנים שהכל אותו דבר במכבי חיפה. אעלק 4-3-3...

3. a.m Member

הוא לא זה שיוציא את הקבוצה מהבוץ וזה מסיבה אחת
    רוני לוי התחיל אתהקדנציה שלו במכבי חיפה עם קבוצה בנוייה, קבוצה ששום בנה שהייתה חזקה מאוד, לאט לאט עם הזמן נתן לשחקן-שניים לעזוב בעונה ואמר לא נורא ניקח בלעדיהם אליפות ולקח אליפות.
    עד שלפני שנה כל הקבוצה הזו התפרקה, אין יותר עידן טל, אין יותר זנדברג, אין יותר בנאדו, אין יותר קולאוטי, קטן זה לא קטן, דירסאו נזרק כמו כלב וזיין לכל הכלבים, שהחליטו שהוא לא טוב מקצועית, את הצורה, ויש עוד מס' שחקנים...
    ולמה הרוב לא לא פה? כי התקמצנו לתת להם עוד 20-30 אלף דולר ובמקומם קנו שחקנים שלא שווים שקל במאות אלפי דולרים, איפה החשיבה הכלכלית?

במשפט אחד אתה רוצה שאני אסכם את זה? רוני לוי הרס לנו את קבוצה
    ואני מבין שאתה רוצה לראות אותנו מתפרקים, אנחנו לא ניתן לזה לקרות
    לאט לאט הנבלה הסרוחה הזו תלך

4. אלי אוחנה ג'וניור Member

תגיד, מה הפאקינג בעיה שלך?
    כל תגובה שלי את יוצא עליי, מי אמר שאני רוצה שתתפרקו?
    אמרתי ש-לדעתי רוני לוי חייב להוציא את מכבי חיפה מהבוץ אליו נקלעו, באשמתו.
    מה רע במה שאמרתי לעזעזל?

5. a.m Member

קודם כל אני קצת עצבני אז סליחה אם הוצאתי את זה עליך
    דבר שני אני לא יוצא עליך בדרך כלל בתגובות שלך

6. kfiros Member

לא צריך להסחף, אנחנו בסך הכל על תחילת העונה, רק שלושה מחזורים מאחורינו אז אל תמהרו להכתיר את מכבי חיפה כיורדת ואת סכנין וקריית שמונה כסגניות של בית"ר.

למכבי חיפה יש סגל לא רע, למרות שהסגל הנוכחי חלש לא במעט מהסגל שזכה ב3 אליפויות רצופות. הבעיה של מכבי חיפה היא בעיה גדולה שבאה לידי ביטוי בכמה מובנים- הערכות לעונה לוקה בחסר, דהיינו שלא פעלו בזמן, נזכרו לבצע שינויים ברגע האחרון ולמעט רוסו לא הביאו שחקנים שראויים לשחק בקבוצה מתיימרת לאיים על תואר האליפות. שנית- אי הבאת מחליפים הולמים לקולאוטי ודירסאו שנחתכו ממכבי חיפה פחות משבוע לקראת תחילת הליגה וההתמהמהות בנוגע לקולאוטי (שהיה כל כך ברור שהוא יעזוב..) הביאה לכך שרוני לוי נאלץ לבנות על קולאוטי. השחקנים הצעירים עדיין לא משופשפים מספיק, חמד, כיאל, גיטה, אלמדון ואולי עוד כמה אם שכחתי לא מתאימים נכון לרגע זה לשחק במכבי חיפה- וראויים להיות מושאלים לקבוצות תחתית/ליגה שנייה ולצבור דקות משחק במקום בו השתלבותם תהיה נוחה יותר ויוכלו לשוב למכבי חיפה משופשפים בעתיד (גיטה וחמד הושאלו אבל נראו רע מאוד בעונה החולפת, האחד במדי הרצליה והשני במדי הכח ואני לא רואה סיבה להשיב אותם למכבי חיפה). בנוסף, הכושר הגופני של רוב השחקנים ירוד מאוד, הם חוסכים לעצמם בריצות, מתעייפים מהר וגם לקראת העונה הנוכחית היו דיבורים בתקשורת החיפאית על כושר רע של השחקנים בריצת 3,000 כאשר הדגש היה על הריצה של דקל קינן שסיים עם כמות מחרידה של דקות בשעון העצר. בעיה נוספת היא בעיה פסיכולוגית, השחקנים עולים למגרש בלי הלהט לנצח, משחקנים בצורה יבשה, משחק קבוצתי לוקה בחסר, הנעות כדור רשלניות, איבודי כדור אומללים ואי צורך לקיחת אחריות שבא לידי ביטוי בזה שממש היה נראה כאילו השחקנים של מכבי חיפה ברחו מהכדור, בשער של עומר גולן הם פשוט פילסו לו יפה את הדרך כדי שיוכל להגיע קרוב קרוב לשער.

בכל מקרה להחליף שחקנים מאוחר מדי, מכבי חיפה צריכה לעבוד על ההיבט הפסיכולוגי, על המשחק הקבוצתי ועל הכושר הגופני ואולי אז נראה קצת תוצאות.

7. לא מצאתי כינוי Member

הכל כבר כמעט נאמר, אבל אין בכלל ספק שהאשמה היא ברוני לוי.

בתחילת העונה, אני מודה, חששתי לא מעט מחיפה. חשבתי שהיא תהווה יריבה לאליפות נגדנו, חשבתי שמאחר והיא - בדיוק כמונו, לא משחקת באירופה אנחנו נזכה ליריבה איכותית לאליפות.. אבל, איזה יריבה ואיזה נעליים ?!

א. נתחיל מחוסר האיזון בסגל - ההחתמה המוזרה של מסילה, שרק בגלל שהוא שחקן איכותי החליטו להחתים אותו מעידה על החוסר מקצועיות של חיפה של השנה(בהמשך מהשנה שעברה), מסילה, תרצו או לא - הוא מגן שמאלי ותו לא, בטח לא קשר שמאלי. רוני לוי ראה שחקן איכותי והחליט להחתים אותו, ובסופו של דבר גם השאיר אותו בסגל - וזאת אחרי שיש לו עוד 2 מגנים שמאליים. אז גפני פצוע, נכון, אבל אם אתה מביא את האדון מסילה הזה - לפחות תציב אותו בעמדה המקורית שלו - מגן שמאלי, הוא בטח ובטח שלא קשר שמאלי.

ב. רנאטו - מי זה לעזאזאל? הבחור הגיע מהחופים המוזהבים של ריו לטיול בארץ הקודש? כמה זמן לוקח שחקן להכניס לכושר, וגם אם הוא ישב על הספסל אתמול למה הוא לא נכנס ל20-30 דקות?

ג. תשוו את הספסל של חיפה של העונה, עם שחקנים בדמות אושרי גיטא ומליקסון לספסל של לפני שנתיים - ארבעה שנים עם שחקנים בדמות שי בירוק(איפה הוא באמת לעזאזאל עכשיו?!), רפאלוב שהיה אז בהתחלת דרכו והיה פשוט מצויין ותבינו על מה אנחנו מדברים. עצוב.

ד. לגבי מאור בוזגלו אני חושב שההחלטה בדיעבד הייתה נכונה - היה ידוע שהבחור לא יקבל דקות משחק ולכן הוחלט להשאיל אותו, אבל... למה היה ברור שהבחור לא יקבל דקות משחק? כאן בעצם צריך לבוא הסימן שאלה הגדול. האם הבחור הזה נחות משחקן כמו ליאור רפאלוב? הרשו לי לפקפק בזה.

אז איך אומרים,

עוד אליפות תבוא השנה לבירה, השנה הרבה יותר בקלילות אני מקווה, ולנו נותר רק לחגוג על הצרות שלכם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

רוני לוי - תישאר :aaa021:

8. Sergio Ramos Member

הבעיה בחיפה היא קשה מאוד, מה שעוד יותר גרוע שהחיבור ואהבה בין השחקנים פשוט איננו לעומת פעם. לא צריך להאשים רק את לוי, זה מתחיל מלמעלה ומידרדר. הכל מתחיל מהראש שהוא ינקלה שחר עובר דרך המאמן ועכשיו גם באחווה בין השחקנים והמנטליות של חיפה פשוט בקרשים.
    אני לא יודע אם מאמן חדש יעזור כאן לשחר להרים את הקבוצה מהמשבר הרציני שכולל הרבה דברים שליליים, אבל מצד שני רוח חדשה לקבוצה יכולה בהחלט לעזור.

9. Dimitar Berbatov Member

ראיתי את רוב המשחק וחיפה פשוט נראת קטסטרופה.
    זה לא רק רוני לוי, שחקנים שהיו באנקר כמו בוקולי וקטן לא פוגעים ( למרות שקטן כבר שנה שעברה לא פגע), רפאלוב שהיה מצוין במשחקי ההכנה ובגביע הטוטו רע ושלא לדבר על הזרים שהביא רוני לוי. דירסאו אתמול פשוט צחק בפרצוף של לוי, פאוליניו טוב ממנו? פיזי? טכני? בולשיט. ורנאטו? בדיחה. לא מביאים שחקן 4 ימים לפני פתיחת הליגה ועוד עם כזה כושר. ומסיללה לא נחוץ לחיפה.

אגב, רוסו שהרבה כאן קטלו אותו היה היחיד שבאמת ניסה.

10. beitar4ever Member

טוב ככה רוני לוי זהו לפי דעתי נכשלת, עשית את שלך במשך השנים ניראה שגם אתה שבע זו מספיק, לך הביתה!

זה היה הדבר הראשון שהייתי חייב להגיד, עכשיו חיפה ניראית נורא ועכשיו אתם מבינים כמה השפיעה ההעברה של קולאוטי , אין להם חלוצים, אפילו שארביטמן לא שיחק הוא לא היה עוזר חיפה צריכים מישהו טוב כמו גולן נגיד, שאתמול הוכיח להם עד כמה הוא יכול לתרום לקבוצה אם יצטרף.
    עוד דבר דירסאו זה גם ההבדל בין שתי הקבוצות תיראו איך שהוא משדרג לפ"ת את מרכז הקישור , הוא שחקן מצוין שחוטף כדורים מן מנהיג , גם טכני שחקן לא רע בכלל, ועכשיו אני לא מבין איך חיפה שיחררו אותו תמורת דחליל בשם פאוליניו ,שחקן שלא הורגש ולא יורגש כל העונה השחקן פשוט גרוע ורוני לוי נכשל במהלך הזה.

חיפה חייבים לעשות שינוי מהיר ,זעזוע במערכת אם לא חיפה כבר בסיום 10 המחזורים האלו תאבד את העונה.

11. Raulito Madridista

פשוט עצוב לראות ככה את מכבי חיפה, אימפריה ענקית ששלטה בכדורגל הישראלי בשנות האלפיים, ככה מתפרקת. רוני לוי עובד עצות ואולי זה הזמן לפנות את המקום, הוא נכשל בבניית הקבוצה. גוסטבו בוקולי ויניב קטן נראים כשחקנים שגמרו את הקריירה. רוסו, שחקן שהיה אמור לבוא ולהפיח חיים חדשים בקבוצה, כאשר היה אמור להיכנס במחצית השנייה, הוא שחקן כל-כך חשוב במכבי חיפה והוא מסיים היום 70 דקות. הקבוצה נראית איום ונורא. פאוליניו נראה כמו אחד שלא קשור לענף, דירסאו ניצח כמעט לבד את כל מכבי חיפה(איזה שער של עומר גולן... יפה מאוד).
    חיפה לא תיאבק בתחתית ובסופו של דבר הם יישתפרו, השאלה אם יהיה אפשר לדבר על אירופה בכלל או שהעונה נגמרה.
    מילה בקשר למכבי פ"ת: אני בטוח שהם לא יגיעו לצמרת ולא יסיימו מעל מקום שישי.

12. אבו Member

שכחתי באמת לציין את דיארסאו אתמול, שחקן פשוט ענק, שהיה רמה מעל כולם אתמול.אני באמת חושב שיש פה משהו מסריח. איך רוני לוי שיחרר אותו אני לא יודע...

13. Fabio Junior Member

אני לא מבין...
    נכון שלחיפה יש סגל שחקנים מצויין וכרגע באמת הבעיה שלה היא המאמן, ואני מסכים איתך שבסופו של דבר נראה בהמשך העונה חיפה אחרת.
    אבל למה לא לתת צ'אנס למכבי פ"ת? יש לה את הקשר האחורי בין הטובים שיש בליגה, (לדעתי רק אלברמן ובואטנג טובים מדירסאו, אני חושב שהוא בערך ברמה של אנסומבו)
    יש לה את עומר גולן שחצי ליגה רדפה אחריו, יש לה את אוהד קדוסי שחיפה רדפה אחריו, יש לה את אוהד כהן שהוא שוער מצוין לרמתה של פ"ת, יש לה לירן כהן וניצן דמארי המוכשרים, את גנון הבלתי נגמר שגם עליו היו פרסומים בהקשר לחיפה, וסאביץ' שנראה זר לא רע בכלל. יש לה גם מאמן שלפני לא הרבה זמן זכה באליפות.
    לא הייתי ממהר להספיד את פ"ת, במיוחד אחרי ניצחון חוץ בקריית אליעזר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/9/07
  14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין פה מה לא להספיד אותם... אליפות הם לא יקחו.. הם כל שנה בצמרת, נותנים תקופה נהדרת ואז תמיד חלה ירידה והם מסיימים במקום טוב באמצע ואולי קצת יותר, זה בדיוק מה שיקרה העונה ואין פה מה להספיד כי זה לא רע בכלל.

15. Igi Member

אל תגזים.. על הנייר, מבחינת פוטנציאל, הסגל של חיפה לא מהטובים בליגה? הבעיה העיקרית היא בראש. כשזו תיפטר(בתקווה שבאמצעות מאמן אחר), הסגל של חיפה לא נופל מאף קבוצה בליגה למעט בית"ר(שוב, על הנייר).

נערך לאחרונה ב: ‏18/9/07