איזה שעמום במשחק בין ריאל לרסינג ובכלל בליגה הספרדית במשחקי היום. רק 7 שערים ב6 וחצי משחקים. רק המשחקים של אתמול מעלים במעט את מספר השערים.
ראסינג פשוט עלובה, המחזור הזה היה פשוט משעמם ובלי שערים, וזה לא מקרי זה כבר מחזור שני ברצף. וכמו שאמרתי הליגה הספרדית התחלשה מאוד העונה, למעט אתלטיקו מדריד כמעט כול הקבוצות התחלשו משמעותית.
העולם שייך לצעירים אני מאוד מרוצה מהתוצאה, בידיוק כמו בשנה שעברה, אבל קצת פחות מהיכולת. היו דקות ארוכות שלא הצלחנו להגיע למצבי הבקעה למרות שליטה אבסולוטית בכדור(היו חלקים שהחזקנו שהחזקנו בו 70% מהזמן, נתון שאני לא זוכר כבר הרבה זמן מהקבוצה שלי), וגם בהגנה יכלנו להרחיק את הסכנות קצת יותר טוב. הקבוצה עדיין עושה דרמה מכל מצב נייח, ובהחלט יכלנו לספוג היום שער. מה שכן, ההגנה הזו צריכה לשחק בכל משחק, אם היא תשחק בקביעות ולא במקרה חד פעמי, גם התיאום יישתפר ואנחנו נוכל להינות יותר. לפי דעתי יכולנו להפיק אפילו עוד יותר מהיגואין, המצטיין במשחק ללא ספק, במידה והארגנטינאי היה משחק באגף ולא במרכז השדה. אם שוסטר רוצה אותו באמצע, אז שיישחק כחלוץ לצידו של ואן ניסטלרוי ולא ליד הבלטה של דה לה רד, שהיו השחקן השני הכי טוב בקבוצה: חילוצי כדורים, מסירות לא רעות בכלל(לפחות הוא לא מוסר אחורה כל הזמן כמו דיארה), בעיטות מרחוק וכבונוס הוא הבקיע שער מצויין, אך מהלך פנטסטי של היגואין, שכל נגיעה שלו בכדור הייתה זהב. היגואין לדעתי הוכיח היום שהוא יכול להיות אפקטיבי גם באגף בעזרת הטכניקה והמהירות שלו, רק שיישפר את המסירה האחרונה והוא יהיה מצויין גם בצדדים. ואן ניסטלרוי מדהים אותי כל פעם מחדש, השער שלו זו פשוט אומנות. אני כבר חשבתי שהוא סתם תקע את ההתקפה ועושה את הכל לאט, אבל הסיומת שלו הייתה גאונית, לפינה השנייה בכלל ולטוניו לא היה שום סיכוי. ההולנד פותח את העונה לא רע בכלל עם שלושה שערים בארבעה משחקים, שימשיך ככה, אני מאוד מעודד ממנו. פרט לשער הוא שמר טוב מאוד על הכדור עם הגב וחיכה להצטרפות, ממש כמו בימי קאפלו. חבל שדברים כאלו אני לא יכול לומר על ראול, שאומנם השקיע הרבה מאוד היום אבל לא תרם כלום. בשנה שעברה בשלב הזה של העונה היו לו כבר שלושה שערים. מה שכן, אני לא רוצה לראות אותו באגף, זה לא יעבוד. מצחיק אותי שרובן כמעט ולא נגע בכדור ב-25 הדקות שנכנס לשחק. בכל מקרה, כל עוד הוא כשיר הוא חייב לשחק, ואני הייתי מנסה שילוב של רובן-היגואין-ואן ניסטלרוי, זה יכול להיות נהדר. ואן דר וארט שיחק הרבה יותר מרובן וגם הוא לא תרם כמעט כלום בהתקפה, אם כי יש לציין את זה שהוא הציל שער מהקו, אז בכל זאת הוא עשה משהו. אבל הציפיות ממנו גבוהות יותר, שיהיה יותר מעורב וישפיע על משחק ההתקפה. בדומה לדה לה רד, גם ואן דר וארט צריך לנסות לאיים על השער יותר ולא ישר לתת פס אחורה או הצידה. ציונים: http://www.marca.com/marcador/futbol/2008_09/primera/jornada_3/rac_rma/04.Xxx קסיאס - 6 ראמוס - 6.5 קנבארו - 6.5 פפה - 6.5 היינצה - 6.5 דיארה - 6 דה לה רד - 7.5 גוטי - 5.5 (ואן דר וארט - 5) היגואין - 8 ראול - 5 ואן ניסטלרוי - 7
חבל שפספסתי את המופע של דה לה רד, עוד יותר חבל שהוא לובש את הסמל הזה. קצת עושה לי רע בעיניים לראות אומנות מתלכלכלת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל היי-אמרתי לכם! איפה גלאקטיקו? לאן נעלמת חביבי, איפה דרנת'ה ואיפה דה לה רד. אם אתה שואל אותי, דרנת'ה יותר מרשים, ראית כמה שילמו עליו כשהוא היה בן...17?!
יש! יש! סוף סוף שער כמו שצריך, סוף סוף! מה שחשוב זה הסדר, שאיניסטה ישאר בצד ולא יכנס לאמצע, כנ"ל מסי-תשחקו בצדדים ואל תדחפו את התחת שלכם לאמצע, תשארו בצדדים, שתי טומטומים, בצדדים! הם לא מבינים שכאשר הם נכנסים לאמצע הם מצופפים ועושים להם עבודה קלה?
אז יותר מידי שערים אין, אבל כרטיסים אדומים בהחלט יש לא פחות מחמישה אדומים נשלפו במשחקי היום: http://www.marca.com/marcador/futbol/2008_09/primera/jornada_3/dep_mal/foto.Xxx - המשחק בין דפורטיבו לה קורוניה למאיורקה הסתיים ללא שערים, אז את האקשן סיפקו הכרטיסים האדומים. עומר בראבו, החלוץ המקסיני של דפור הורחק ראשון בדקה ה-59, ו19 דקות אח"כ הורחק דוד נאבארו ממאיורקה. - אלברו נגרדה העלה את אלמרייה ליתרון מול מאלגה בדקה ה-74 והטריף את הקהל, אבל זה לא היה האירוע האחרון במשחק. מיגל אנחל, קשרה של האורחת הורחק עשר דקות לסיום. חוסה אורטיז רצה גם הוא וראה את האדום בדקה ה-88. - גם במשחק בין וולנסיה ואוססונה נשלף אדום. ססאר אספיליקווט, המגן הימני של אוססונה, הורחק בדקה ה-63. ועכשיו בקשר למשחקים - ויאריאל הפגינה הרבה אופי כאשר מחקה פיגור בנומנסיה, שכבשה שער בדקה מצויינת - 42. לא מעט קבוצות היו נשברות אך לא הצוללת. חוסבה ליורנטה כובש את השער הראשון והלא האחרון שלו העונה הזאת, הגיע הזמן. אני מאוד מחזיק מהשחקן הזה ובטוח שאם לידו יהיה חלוץ רציני ולא אחד כמו ג'יזרמו פראנקו, אז הוא ייתן הרבה יותר. אוהדי הצוללת יכולים להיות מעודדים גם מכניסתו של ניהאט בדקה ה-70. התסריט הטוב ביותר היה אמור להיות שהוא זה שיהיה חתום על הנקודות, אבל הוא בטח שומר את השערים לקראת המחזורים הבאים. וולנסיה בינתיים במקום הראשון בליגה, נחמד. לפי מה שהבנתי אז אמארי הקשיב לי - חואקין, מאטה, ויאה ומוריינטס היו אלו שהרכיבו את החלק הקדמי של הקבוצה. עבור וולנסיה חשוב מאוד לא לספוג. לפי הסטט' אז אוססונה לא הייתה כל-כך קרובה לתת גול, היא איימה רק פעמיים על השער. מצד שני, גם וולנסיה לא סיכנה יותר מידי ועם השמות שציינתי קודם אז מצפים ליותר. ויאה השלים אגב 90 דקות והיה מעורב בשער שכבש מאטה. במארקה גם צויין שהוא היה מצויין. אני בטוח שעוד שנה-שנתיים נצטער מאוד על כך שהוא עזב את ריאל מדריד. מגיע למנולו חימנז שהקבוצה שלו סיימה רק בתיקו עם בטיס הבינונית. לא ברור לי מדוע עד שהוא משחק כבר עם שני חלוצים, אז הוא חייב להרוס בשאר ההרכב. קאפל ונאבאס פתחו על הספסל, נו באמת. אם הבנתי נכון אז סביליה גמרה את המשחק בלי אף בעיטה למסגרת, מעניין מדוע...;פאלופ אגב היה המצטיין בשורות סביליה עם כמה הדיפות טובות מאוד. סביליה של חואנדה ראמוס הייתה פותחת את העונה עם 9 מ9 ולא עם 5 נקודות, אני באמת לא מבין את חימנז. צ'אבי מתכבד בשער השדה הראשון של ברצלונה העונה הזאת. וכמה דקות אח"כ גם אטו נכנס לעונה הנוכחית. בארסה תשיג ניצחון ראשון בלי יותר מידי קשיים, אבל ספורטינג קנתה את ליבי אחרי המשחק ההתקפי-פרוע שלה בפיחואן, הם פשוט תקפו עם שמונה שחקנים!; על המעמד של הנרי בבארסה אין לי מה פרט לעובדה שחבל שככה שחקן גדול נופל. שהוא הגיע לבארסה לא האמנתי שזה יהיה הסיפור איתו. כשחשבתי על הסופר-קלאסיקו נגד בארסה המתחדשת, אז השחקן שהכי חששתי ממנו זהו הנרי. היום הוא נראה כמו שחקן שלא בידיוק יודע מה לעשות עם הכדור. זה שהוא משחק בצד לא אמור לגרום לו להיראות עד כדי כך חלש.
זה מטוס? זה ציפור? לא, זה אינייסטה! משחק פשוט מצויין של המהנדס, עושה פשוט הכל על המגרש מבישול שערים(בישול גאוני) ועד לחילוץ כדורים בהגנה. בסך הכל, כל הקבוצה נראית טוב ולשם שינוי אפילו אבידל לא רע! מה שכן קצת מציק זה החוסר חדות של צ'אבי במסירות. יותר מדי כדורים לא מדויקים במסירות פשוטות מאוד, אני מאוד מקווה שהוא יתעשט במחצית השנייה.
אינייסטה פנומנלי, והוא ימשיך ככה עד ינואר, אז תתחיל לאט לאט הדעיכה. כמו בכל עונה בשלוש השנים האחרונות
פירוק כללי, אבל כמו שאומרים-לא כוחות. מה שכן אני לוקח מהיריבה, חוץ מה-3 נקודות, זה את הקהל ואת היריבה עצמה. אני מקווה מאוד שהיא תשאר בליגה, למרות שהם שיחקו חזק-הם עשו את זה נטו על הכדור. הם ניסו מלוכלך-לנו יש סוף סוף את אלבס שיתלכלך כמו ששחקן צריך להיתלכלך. קהל מדהים, שישאר בליגה, כי פשוט מגיע להם. שישארו על חשבון סראגוסה.
רק שתדעו,מול אתלטי זה היה במחזור ה35. מול ולנסיה בקאמפ,מחזור 35,היתה גם שישיה. הפעם השישיה באה במחזור ה3. העונה ויאריאל תבוא לקאמפ נואו במחזור ה35.
סוף סוף ברצלונה משחקת כמו שברצלונה צריכה לשחק. קשה לפאר יותר מדי,כי בכל זאת גיחון היא לא אימפרייה בקנה מידה ספרדי,אבל התצוגה והיכולת הכללית בנוסף ללחימה מצד השחקנים,משאירה טעם מתוק להמשך ובהחלט מוסיפה לבטחון. סרחיו בוזקס מתגלה כקיר בטון במרכז המגרש שבהחלט יכול לתפקד כפליימייקר,טוב לדעת שיש חיים גם מעבר לטורה וקייטה. אינייסטה המצטיין של המשחק לטעמי,כמה שקט הוא נותן לקבוצה כשהוא עם כדור,אי אפשר לחזות את המהלכים שלו,שליטה פנטסטית בכדור,מלך. גווארדיולה יכול לנשום לרווחה,היום ראינו את ברצלונה האמיתית.
קודם כל - נחמד סוף סוף ללכת לישון עם חיוך על הפנים אחרי משחק של בארסה ולא עם עצבים או תחושה מזופתת. כבר הרבה זמן שלא נהניתי ככה מכדורגל של ברצלונה, כאילו שכחנו כבר מה זה לנצח ולהציג כדורגל איכותי בנוסף לכך. אין ספק שגולת הכותרת היום היא משחק הלחץ של בארסה וסגנון המשחק התכליתי. עוד לפני המשחק מול ספורטינג ליסבון ביום שלישי אני דיברתי (בפורום של בארסה) על כך שברצלונה חייבת לשחק באופן הרבה יותר תכליתי ומהיר, גם במחיר של איבודי כדור פה ושם. הדבר היפה הוא שגם כשאיבדנו כדורים בניסיונות הכמעט בלתי פוסקים לחפש את המסירה לעומק וקדימה, משחק הלחץ הפנומנלי כיפה על כך מהר מאד. הצגנו משחק לחץ וסגנון משחק שלא הראינו כבר קרוב לשנתיים לדעתי, אני לא זוכר משחק בו השחקנים שלנו היו כל כך נחושים בו. השאלה הגדולה האם מדובר במוטיבציה רגעית בעיקבות הביקורת הרבה על איכות הכדורגל שלנו או שמא מדובר בסגנון שהולך ומתגבש. תשובה לכך נקבל בשבועות הקרובים. הייתי רוצה להתחיל דווקא מצ'אבי שלטעמי גם כן הציג משחק פנטסטי והיה השחקן הטוב במגרש אחרי אינייסטה - התחושה שאני מקבל משני המשחקים האחרונים היא שפפ מנסה לגרום לצ'אבי לשחק כמו שהוא משחק בנבחרת. קרי, יותר משוחרר מבחינה התקפית, עם גיבוי הגנתי הולם מאחוריו ועם הרבה פריצות קדימה לכיוון רחבת היריב. הנוכחות של בוסקטס וקייטה נתנה לו את החופש הזה והיום צ'אבי נראה כמו צ'אבי הנפלא מנבחרת ספרד. אינייסטה כאמור עם משחק מושלם, מספיק מלל נשפך עליו וכל הכבוד על תצוגת על, אני רק אוסיף שמאד הרשים אותי שהוא הציג יכולת משחק שכזו באגף, אני חשבתי שהוא יכול לנפק משחקים שכאלו רק באמצע. בויאן הרשים אותי בפרגון שלו בשער האחרון, אפשר לצפות מכל חלוץ במצבו לחפש את השער, הפליק הקטן הזה לצ'אבי מבחינתי היה יותר טוב מגול שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx . בוסקטס ממשיך להרשים, משחק שקט וטוב שלו. קייטה בסדר גמור, טורה יצטרך לעבוד ממש קשה כדי להיכנס במקום אחד מאלו, פפ תופס מקייטה ובוסקטס כרגע שווה הרכב. קשה לי להצביע על הבעיה של אטו, זה לא רק עניין של חדות, הוא פשוט לא מגיע למצבים. אבל מצד שני הוא כן עובד ממש קשה. צריך עוד משחק-שניים כדי להבין מה קורה איתו. אגב, ימות המשיח - שני שערים מקרנות, ושני משחקים רצופים שמבקיעים מקרנות. אשכרה עובדים באימונים על מצבים נייחים וקרנות! אני עוד שנייה בוכה פה. באיזשהו שלב אפילו ריחמתי על האוהדים הסימפטיים של ספורטינג חיחון, שאפו ענק לקהל האדיר שלהם.