מח' 29 בפל' העליון ו28 בתחתון: הפער בצמרת נשמר ; נתניה ירדה ליגה רישמית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏1/4/16.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. במשחק שהורדנו אותכם ליגה בנתניה הנהלת נתניה דחפה את הקהל של באר שבע לפינה הכי צדדית באיצטדיון (לא בא בטענות, היה איצטדיון סולד אואט ולכן זה מובן לגמרי, בטח במשחק מכריע) ובכלל בכל משחק מול נתניה שמים את אוהדי באר שבע למעלה כי אם אנחנו למטה אנחנו קרובים יותר לשחקנים ולדשא ולכן רוצים להרחיק אותנו כמה שאפשר.

2. כבר הסברתי שבגלל הסכם ההדדיות אלונה הייתה מחויבת להוציא לאוהדי נתניה כרטיסים במחיר של 50 ש"ח. אם הייתה שמה את אוהדי נתניה מראש בשער 9, היא הייתה מחויבת לפי התקנון של ההתאחדות למכור לאוהדי באר שבע בשערים 5, 2 ו6 כרטיס במחיר של 50 ₪, מה שאומר הורדת ההכנסות במשחק בערך ב50%, ולכן היא הושיבה את אוהדי נתניה בשער 7 שהוא המקביל לשער 3 (ואכן לשער 3 נמכרו כרטיסים ב50 שקלים).
    על הדרך אלונה גם כביכול ריצתה את הקהל שלנו שהרבה זמן התלונן שנותנים ליריבה את שער 9 בזמן שאוהדים שלנו יושבים בשער 3. ולאחר שלא הצלחנו למלא את שער 3, כלומר 9 בכלל לא נפתח עבורנו, לאלונה היה גם תירוץ נוסף למה להביא למכבי עוד יציע בוסרמיל במשחק העונה, כי הנה קיבלתם צ'אנס לשבת בשער 9 ולא הבאתם מספיק קהל בשביל לעשות את זה.

להגיד שהייתי מרוצה מזה? דיברתי עם אבירם במהלך המשחק שלא אהבתי את ההתנהלות של אלונה והמשטרה ושזה מבחינתי לשחק עם האוהדים משחקים.
    רוצים לתת לאוהדים שלנו את שער 9 הטוב יותר משער 3? אחרי שגמרנו את הכרטיסים ליציעים 2, 5 ו 6, תפתחו גם את שער 3 וגם את שער 9 ותתנו לאוהדים שלנו לבחור אם הם מעדיפים לקנות כרטיס ב50 ₪ לשער 3 או ב80 ₪ לשער 9. אני אגב חושב שאם היינו פותחים גם את שער 9, היינו מוכרים יותר כרטיסים כי יש אוהדים שלנו שהעדיפו להישאר בבית מאשר לצפות במשחק בשער 3.
    אם כמה דקות לפני המשחק ההנהלה רואה ששער 3 לא יהיה סולד אואט, אפשר לפתוח את השער שמפריד בין שער 7 לשער 9 בוסרמיל ולתת לאוהדי נתניה לעבור לשער הטוב יותר.

זה קרה לנו מול מכבי פתח בזמנו. נתנו לנו יציע לא מקורה למרות שכל האיצטדיון היה ריק. אחרי שהתחיל גשם מבול פתחו לנו את השער ליציע המקורה והעבירו אותנו שער.

מי שמחפש סיבות למה האיצטדיונים בארץ לא מלאים, יכול למצוא אותם בהתנהלות של בעלי הקבוצות שמעדיפים לפגוע בקהל של הקבוצה היריבה במקום לספק לו חווית צפייה שיגרום ליותר אנשים לבוא למגרש, כן גם אם מדובר באוהדי אורחת, בלי אוהדים אין טעם לכדורגל, מעדיף בכל יום משחק מול קבוצה עם קהל על משחק מול יציעים ריקים, האנרגיות הם אחרות לגמרי.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהמשך לסיפור שלי מאתמול -

3. amn Member

@Sir Alex Ferguson אתה צודק, אבל אם אני זוכר נכון, במחזור השני כשאתם בעצמכם אירחתם בטדי, היציע הצפוני היה ריק (יכול להיות שאחת הפינות שלו, "כמה עשרות אוהדים" כדבריך הייתה מלאה), ומכבי ישבו בדרומי.

כמו שהרגשתם אתמול- ביציע הדרומי, בגלל שאין גג - 7,000 אנשים (שזו הכמות של מכבי בדר"כ בטדי, כולל במשחק נגד ב"ש העונה) נשמעים כמו הקהל של הפועל רעננה (כ-30 אוהדים ואני לארג' בבלומפילד ביום ראשון).

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בחיאת אחי, די לבלבל לנו את השכל כי זה מה שאתה עושה. בסאן סירו שמים את אוהדי יובה בקומה הכי עליונה מאחוריי השער, בקאמפ נואו שמים את הקהל האורח בולנסיה בכלל (ציניות) ובאולד טראפורד וכמעט בכל אצטדיון אנגלי הקהל ממוקם בפינות, וזה מבלי להזכיר ליגות אחרות. למה? כי יש לך יתרון ביתיות, ועליך לחזק אותו כמה שיותר. עצם זה שקיבלתם פאקינג 8 אלף מקומות והייתם חופשיים לשבת באמצע (הרבה זמן אנחנו מקווים שיתחמו את האורחים בפינה הדרום מערבית) זה די והותר, אז צריך להגיד תודה וזהו במקום להיות טמעים ולרצות עוד ועוד.
    לא מבין איך אתה מפספס מה שכל הפורום, ובעצם כל העולם, רואה.

ובקשר לאלימות - משטרת ירושלים נראתה אתמול כמו הקבוצה של העיר.

@amn
    באר שבע הביאה הכי הרבה אוהדים לטדי ובפער.

hbs7 ו-לירן אוהבים את זה.
  5. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני מניח , משה, שמה שראית היה האוטובוס של השחקנים. לפי הבנתי, שמשות אוטובוס האוהדים לא נופצו אלא נגרם נזק קל יחסית לשילדה.

בכל מקרה, הנה התיעוד של אוהדי בית"ר מנפצים את האוטובוס של השחקנים, שזו באמת בושה גדולה

משטרת ישראל הגיבה על זה בטוויטר שהנושא הועבר לבדיקה.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי אוהדי מכבי קיבלו את הדרומי בגלל שהייתה ציפייה של ההנהלה שלנו שהם יביאו כמות שלא תכנס בצפוני.
    אני זוכר שדיברתי עם מישהו מהמועדון והוא ציפה שהכרטיסים לדרומי יהיו סולד אואט ככה שאפילו לא ימכרו כרטיסים במשחק לאוהדי מכבי...

7. amn Member

דובר על 5-5.5 אלף של ב"ש ועל 6 אלף של מכבי במשחק האחרון (שהיה בינואר, ועם חשש לגשם עד כמה שאני זוכר).
    אבל יכול להיות.
    לרוב מכבי מביאים 6-7 אלף לטדי, על סמך נתונים שאמרו לי גם פעם מהקבוצה.

בוא נגיד שאני אהיה מופתע מאוד אם בסיבוב הבא בטדי הכרטיסים של מכבי לא יהיו סולד-אאוט (ולא במכירה המוקדמת, כדי לחסוך את עמלת לאן השנואה), בהנחה שמאבק האליפות חי.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי בטוח שזאת תמונה מהאוטובוס של האוהדים.
    אחרי שראיתי אבניים מתעופפות באוויר לידי פשוט הלכתי אחורה וחיפשתי להתרחק כמה שיותר מהאזור. תוך כדי ראיתי סלע גדול שעף לכיוון האוטובוס ושמעתי רעש חזק, הייתי בטוח ששברו תשמשה, אבל יכול להיות שרק סדקו אותה או שהלבנה פגעה בשילדה ולא בזכוכית.

עצוב מאוד, תמיד הייתה לי סימפטיה לבית"ר, הקהל שלהם עודד אתמול גם כשהיה ברור שהם מפסידים וגם בסיום המשחק, אבל יש להם את הגוש הרקוב הכי גדול מבחינת כמות בכדורגל הישראלי והוא מוצא את הדרך פשוט להרוס כל משחק מולם.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא הייתם יותר מ-5 אלף, ב"ש אתמול היו 6-6.5.

ואני לא יודע מה זה לרוב, אבל הבאתם בעונת 13/14 כמות נהדרת של 7 אלף +-, בעונה שעברה לרדיוס בסמי עופר הבאתם 4 אלף ובסיום העונה, בגארבג' טיים, הבאתם כמה מאות. אז בעיקרון, רק פעמיים הגעתם לכמויות של יותר מ-5 אלף למשחק נגד בית"ר בטדי.

@Sir Alex Ferguson
    לי אין סימפטיה לחלק נרחב מהקהל שלנו, אז אין לי מושג איך לך יש. היה בא לי להקיא כשראיתי את כל הטרמפיסטים בורחים החוצה אתמול כאילו רודפים אחריהם עם רובים. תנו כבוד לקבוצה, הם נתנו את הלב והנשמה על המגרש והפסדנו הפסד מעצבן אבל לא משפיל ולא קרוב לכך. אז עליתי לגוש האמצעי ועם החבר'ה זהב שיושבים שם הראנו לשחקנים שמי שהיה מאחוריהם בזמן שכל אלה שברחו ישבו בכלל בבית, מי שהיה מאחוריהם בימים הקשים של קורנפיין ופוסט ארקדי, מאחוריהם גם היום. נגמרו הימים של קללות אחריי הפסדים, מי שרוצה את זה שילך ויחפש לו קבוצה אחרת.

10. amn Member

אם ככה, אז אני מוריד את הכובע.
    לא מחשבה הגיונית (בכל זאת, מחזור שני, בערך דקה לפני/אחרי שאנשים קנו מנוי והתחייבו על 3 נסיעות לחיפה), אבל זה כבר עניין אחר.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחשבה כלכלית נטו. בדיוק כמו ההחלטה למכור למכבי בוסרמיל במשחק עונה גם את שער 9 וגם את שער 7. יש כאלה שרמזו שבגלל זה הקבוצה לא נלחמה על קיום המשחק בטרנר למרות שהאיצטדיון היה מוכן, רצו בנוסף ל15,000 שלנו גם להרוויח עוד אלפי אוהדי מכבי שלא היו יכולים להגיע אם המשחק היה בטרנר...

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה? דחפו את אוהדי מכבי לפינה הדרום-מערבית ודי בטוח שדובר על זה שמלא מוצעים עוד כרטיסים למכירה.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל היציע הדרומי הוקצה למכבי.
    יש אצלנו לא רק במועדון אלא גם בקהל איזה שהיא הנחת יסוד שמכבי מביאה אחריה כמות מטורפת של אוהדים לכל מגרש ולכן גם הדרומי בטדי יהיה קטן עליה. זאת גם הסיבה שבוסרמיל בכלל לא חשבו למכור למכבי רק את שער 9 או שער 7 ולנסות לראות אולי נצליח למלא את היציע השני באוהדים שלנו אלא ישר נתנו למכבי גם את שער 7 וגם את שער 9.
    כמובן שביום המשחק כשראו את כמות הכרטיסים שנמכרה בפועל לאוהדי מכבי בטדי הבינו שנעשתה טעות, אבל אז כבר אי אפשר היה לשנות את הדברים או היציעים.
    הנחת היסוד של ההנהלה שלנו בהתחלה הייתה שמכבי תמלא את כל הדרומי, ושוב אני אומר, אני חושב שהעובדה שלא נלחמנו על זה שהמשחק יהיה בטרנר למרות שהאיצטדיון היה מוכן היה קשור לאותה ציפיה של הקבוצה לרווח גדול מאוד מאוהדי מכבי אם המשחק יהיה בטדי בציפיה שהדרומי יהיה מלא.

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. קבוצת הבית מחויבת להקצות לקבוצת החוץ 10% מסך הכרטיסים המוצעים למכירה (כולל מנויים), כך שאי אפשר להכניס את חציצת המשטרה לחישוב ההקצאה. קיבלנו מהפועל ב"ש את המינימום האפשרי, ואני לא מתלונן על כך.

ב. כתבתי שחוויית האירוח בטרנר היתה הגרועה ביותר שחוויתי השנה בארץ, כך שלא ברור לי לשם מה פירטת את תלאותיך בדרך לטדי.

ג. צר לי על האלימות שנאלצת לחוות מאוהדי בית"ר.

ד. אני אספר לך בשמחה על חווית האירוח בטרנר: רמקולים שמפוצצים לך את האזניים במשך שעתיים עם אותם שלושה שירים (כשהעוצמה ברמקולים המכוונים ליציעי הבית חלשה משמעותית) וכרוז שמגביר את המוסיקה בכל פעם שאתה מתחיל לעודד. לי, מה לעשות, נהרסה החוויה. לא נהניתי מרגע הכניסה למגרש ועד השריקה, אז פסקה המוסיקה. אבל הפועל ב"ש לא הביאה אותי לטרנר כדי שאני אהנה, אז למה שאתלונן?

15. Raulito Madridista

קצת 'דם רע' ומלחמה פסיכולוגית בין מועדונים זה אף-פעם לא דבר רע. מכבי קצת פאתטית שהיא התחילה בנושא הזה בכלל, אם כבר הייתי מצפה שבאר-שבע בתור מועדון קטן יותר ולא מנוסה, שמאבק אליפות אמיתי די חדש לו - תפעל בגישה הזו, אבל לאור הפער המבטיח בטבלה לא היה צורך בזה. ומצד שני, כמה ציטוטים של פטר בוס הוציאו את באר-שבע מהכלים והביאו ללחץ עצום על המגרש בניגוד לחוסן שהקבוצה הפגינה מאז ההפסד לעכו בפתיחת השנה. במכבי אפילו לא האמינו כמה האפקט הזה יצליח. לא רואה בעיה עם הקונטרה של ברק בכר, ממש לא.
    מחזק את הסטטוס של שיר צדק, פשוט בושה מה שקרה בטדי, כל-כך מיותר, אבנים, בלאגן, למה?