@עומר במחיר של 50 אשתקד הבאנו 800. זה לא משנה אם זה 5,000 באר שבעיים במושבה או 3,500 (זה נראה לי הממוצע של ב"ש אצלנו), עדיין תהיה בטוח שהיום אצלנו מעטים שילמו כרטיס ומי שכן זה לא 80 ש"ח אז ליבי ליבי עם אוהדי ב"ש שישלמו אצלנו 80. נזכרו מאוחר מידי ? כמה דברים עומר גולן יכול לטפל בהם.. יש גבול, הוא רק בן אדם.
אפשר להגיד שהיוזמה באה מאיתנו, כי אחרי שדיברתי עם מי שצריך נעשתה פנייה למכבי פתח תקווה, אבל זה היה מאוחר מידי. עומר, אתה תמים, הסיבה היחידה שיש "מכסה" לכרטיסי נוער היא כדי שיוכלו למכור לנוער כרטיסי מבוגר וכשהם ישאלו למה אין כרטיסי נוער יגידו להם כי המכסה נגמרה. אני הפסקתי לספור את הפעמים בעבר שהייתי מגיע לקופות (בבלומפילד מול הפועל ת"א זה היה באופן קבוע), לפעמים שעה וחצי ושעתיים לפני המשחק, והיו אומרים לי שנגמר הנוער. בזמנו מול מכבי פתח תקווה, כשעוד מכרו 40/80, לפני מנוי החוץ ולפני שהייתה אפשרות לקנות כרטיסים במכירה מוקדמת, הגעתי בפתיחת הקופות ואמרו לי שההקצאה של הנוער נגמרה. עכשיו ברור לי שהמוכר משקר, כי אני לבד בקופה, השערים של האיצטדיון עוד לא נפתחו, הייתי בקופה כמה דקות לפני והיא עוד הייתה סגורה, אין סיכוי בעולם שההקצאה כבר נגמרה, אבל לך תתווכח איתו ולך תוכיח שבכלל לא הייתה הקצאה של כרטיסי נוער/סטודנט. ומילא אני, בדיוק כשיצאתי מהקופות באותו משחק מול מכבי פתח תקווה ראיתי בדיוק אבא מגיע עם שני ילדים, כאב לי הלב המחשבה שבמקום לשלם 160 שקל הוא יצטרך לשלם עכשיו 240 שקל על שלושה כרטיסים, תוסיפו לזה דלק, אוכל, שתיה, ארטיקים פיצוחים וכיוצא בזה, ותגיעו להוצאה שיכולה גם להגיע לסכום של 400 ₪ ואפילו יותר על משחק כדורגל. מרתיח. אגב, הגשתי בזמנו תלונה להתאחדות בנושא בכל האמצעים שאפשר (שלחתי מייל, התקשרתי), עד היום לא קיבלתי תשובה...
אני כן חושב שצריך לתכנן מראש כמה להדפיס נוער וכמה בוגרים. יש תקן של ההתאחדות , אולי כדאי לשנות שם (אם צריך). יש הבדל בין למכור כרטיסי נוער לפי התקן , לבין לרמות ולספר שכרטיסי הנוער נגמרו שזה כבר פלילי. צריך לשים לב שהרבה בוגרים גם רוכשים כרטיסי נוער.
אני זוכר שפורסם שיש תקציב מהטוטו או ממשרד הספורט שמיועד לאבטחה וסדרנים. אז צריך לבדוק איך קורה שזה בכלל לא משפיע על המחירים וכמו שאמרו פה גם ב-50 אחיד יש בעיה שהוא מייקר את המחיר לחלק מהאוכלסייה מצד שני הם לא תלויים בהקצבה ובכמות. אז אני באמת לא יודע מה כבר עדיף...
למה צריך לתכנן? אנחנו בפאקינג 2016! בכל מקום מתוקן בעולם, כשבן אדם קונה כרטיס הוא קונה לפי השכבת גיל שלו, היום אפשר לבדקו כל אחד שמגיע למגרש תעודה מזהה. די עם הביזיון הזה, מבחינתי פה האוהדים ורק האוהדים אשמים - חושבים שאם הם עשו 50 שקל מחיר אחיד אז זהו עשו את שלהם. ממש לא. גם 50 שקל למשחקים מסוימים זה מחיר יקר. למה ילדים ונוער וחיילים(!!!!!) וסטודנטים צריכים לשלם 50 שקל? בכל מקום מתוקן בעולם חיילים בהצגת חוגר נכנסים בחינם!!! רבאק זה אנשים שמשרתים את המדינה ומרוויחים 300 שקל בחודש או 1000 וקצת תלוי מה הם עושים. לא יכול להיות בשום מקום בעולם שמי שלא מוגדר מבוגר משלם מחיר מלא. החלוקה צריכה להיות ככה, לפי דעתי האישית בלבד, לפי מה שראיתי בעולם: משחק של קבוצות גדולות אחת נגד השניה: מבוגר עד גיל 65 - 80 שקל מבוגר מגיל 65 ומעלה - 50 שקל ילד/נוער/חייל/סטודנט - 30 שקל משחק של קבוצות גדולות נגד קטנות או קטנות נגד קטנות: מבוגר עד גיל 65 - 60 שקל מבוגר מגיל 65 ומעלה - 40 שקל ילד/נוער/חייל/סטודנט - 20 שקל
@עומר ההקצאה שונתה בעבר מ-20% ל-50% כרטיסי נוער. זאת גם הסיבה שלהרבה קבוצות יותר נוח למכור 50 אחיד ואז הן לא מחויביות למכור בחצי מחיר.
השאלה היא אם במדינות מתוקנות בעולם הקבוצות מתבססות בחלק נכבד מתקציבן על הכנסות ממכירת כרטיסים, או שיש להם מספיק מקורות מימון אחרים שהם יכולים להוזיל את מחירי הכרטיסים.
שוב אני אשאל - באיזה מדינה בעולם - אתם מכירים דבר כזה שנקרא הקצאה לכרטיסי נוער - מי יכול לבוא ולקבוע שאם יבואו 10 אלף בני נוער רק 5 אלף יוכלו לקבל כרטיס שמיועד להם? באיזה מדינה בעולם דבר כזה קיים? שמישהו יענה לי מה זה הביזיון הזה שנקרא הקצאה ומי קבע דבר כזה.
את מי זה מעניין על מה הן מתבססות, למה זה רלוונטי בכלל? בן אדם בן 15 שרוצה לבוא לראות כדורגל תגיד לו הוא ישלם 80 כי באו לפניו 3000 בני נוער שגמרו דבר כזה שנקרא הקצאה? לא תהיה שום מדינה בעולם שהוא ישלם כמו מבוגר. זה אוטומטי יחייב אותו לפי הגיל שלו. תיכנס לקנות כרטיס באינטרנט, בכל ליגה נורמלית שמוכרים שם כרטיסים באינטרנט - ישאלו אותך כשאתה בא לקנות: האם אתה מחזיק איזשהו כרטיס הנחות, או יש קטגוריות לגיל ולמחיר כרטיס בהתאם לכך.
כדורגל זה עסק כלכלי. אני חושב שנכון לכל קבוצה למכור כרטיס במחיר שיתן לה את הערך המקסימלי (שילוב של כמות קהל והכנסה) יש פה אלמנט של היצע וביקוש. וזה לא נכון למכור למגרשים שהם כמעט סולט אאוט בכל משחק , כרטיסים בפאקינג 20 שקל.
זה ועוד איך רלוונטי. תמכור במחירי רצפה כאלה, הקבוצות לא יצליחו להרים תקציב. גם ככה בקושי מצליחים, אז עם מחירים כאלה? ואין מה לעשות, זה פוגע בקהל לעיתים, אבל ככה זה עסק כלכלי. רוצה שקבוצות ירשו לעצמן למכור במחירים כאלה? תביא תמיכה ממשלתית, תביא תמיכה עירונית, תביא ספונסרים.
לא יודע למה אבל עומר תמיד נשמע לי כועס... לגבי אירופה- ממה שאני נתקלתי המחירים מתחלקים לפי יציעים ולא לפי גיל(אלא אם משהו השתנה או שזה משתנה עפי מדינות. באנגליה וספרד אני די בטוח שזה כפי שכתבתי). לגבי ילדים וחיילים אני בהחלט חושב ש 50 זה יקר אבל בואו לא ניתמם- הרבה מהחיילים האלה עדיין ניתמכים ע״י ההורים, מסתובבים עם אייפון 6 בכיס וכל בילוי היום עולה הרבה יותר מ 50 ש״ח. פאקינג מנה שווארמה ושתיה מגיעה ל 50 ש״ח. Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא מבין את הקשקושים על מחיר אחיד. זה נטו הצקה לקבוצות. נסיעה לנתניה מתל אביב עולה יותר מכרטיס המשחק. מיילא שיעשו מהפכה במחירים ואיכות האוכל בתוך האצטדיונים או יסדרו תחבורה ציבורית סבירה. אבל, אם רעננה שאין לה כסף, רוצה לעשות קופה על אוהדי ב"ש או מכבי זו זכותה.
אוהדי ב"ש פתחו במחאה כי כרטיס למשחק מול אשקלון יעלה 90, וזה מעלה 2 שאלות - 1. איזה ספונסר יראה יותר טוב על חולצות האוהדים: א. http://www.nirlat.com/wp-content/themes/nirlat/images/nirlat.Xxx ב. http://www.meoded.co.il/wp-content/uploads/2013/11/logo_tambour.Xxx 2. איזו חיה צריכה להיות החיה הרישמית של ארגוני האוהדים - א. http://msc.wcdn.co.il/w/w-635/1609956-18.Xxx ב. http://www.hamaarag.org.il/sites/default/files/styles/species_gallery/public/species_images/Aguda/Hyaena%20hyaena%20%20-%20Eran%20Hyams.Xxx?itok=hEMY_gT3 ?