מחזו 4:ריאל חוגגת עם שביעיה,נצחונות לאתלטי וולנסיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏23/9/08.

1. Raulito Madridista

http://img174.imageshack.us/img174/2901/96456849av1.Xxx
    סוף סוף ראול!

אני יודע שלספורטינג יש את ההגנה הגרועה בליגה, ולכן המשחק אמש לא מדד מכלום, אבל למרות זאת אני מאוד מרוצה. חשוב מאוד שלא הורדנו את הרגל מהדוושה גם לאחר שהובלנו ביתרון מבטיח במחצית. קצב ההבקעות שלנו עד עכשיו נהדר - 14 שערים בארבעה משחקים, הלוואי ונמשיך ככה. שחקן כמו ראול למשל שפתח את העונה רע, מקבל המון ביטחון אחרי ערב כזה, כאשר פרט לשני השערים(הואסילינה אולי לא באותה רמה של הימים הטובים, אבל בכל זאת מחמם את הלב לראות אותו מבקיע בהקפצה. השער האחרון שלו בהקפצה אגב - נגד ויאדוליד בעונת 04\2003, עברו כחמש שנים!) הוא גם מבשל. גם רובן לא בידיוק הבריק עד עכשיו ואני שמח שהוא סיים עם שער ובישול גם הוא. מאוד אהבתי את המשחק שלו.
    אבל עם כל הכבוד לראול ולרובן, איש המשחק היה ואן דר וארט ללא ספק, מגיע לו ציון 10!; זה באמת היתרון הגדול שלו על פני גוטי - הוא יודע לסיים את המהלכים. מאוד התלהבתי גם מהשערים שלו - העקב היה פנומנלי וגם השער הראשון היה יפה - בעיטה חדה מאוד שלא משאירה שום סיכוי לשוער. המסירה שלו לרובן גם הייתה תענוג. אבל כמו שאתם יודעים, המשחק לא באמת מהווה מדד ואני מצפה מואן דר וארט לתת את הטון גם במשחקים הבאים. כמובן שלא נקבל ממנו כל יום שלושער, אבל שיהיה מעורב לפחות.
    אני לא רוצה להתעסק בדברים שוליים, אבל קצת חבל שאנחנו סופגים כמעט בכל משחק. דברים כאלו אפשר למנוע במידה ולא נשחק עם מרסלו יותר. אתמול מיגל טורס למשל היה פעיל מאוד בחלק ההתקפי ועשה דברים יפים מאוד, הוא היה יותר יעיל ממרסלו שאולי היה לו דריבל שהוא עבר במהלכו שלושה שחקנים, אבל בדר"כ כל היציאות שלו קדימה נגמרות באיבודי כדור סתמיים.

בקשר למשחק של ברצלונה -
    מאוד מצחיק שדווקא גודיונסן ניצח עבור בארסה את המשחק, ובשער מאוד מוזר, טעות קשה מצד
    קאסטו, השוער של בטיס. סמואל אטו הגיע אתמול רשמית לעונה הנוכחית וזה יכול מאוד לעודד את ברצלונה, השער הראשון שלו היה אדיר. השער השני של בארסה היה נפלא גם הוא, אבל בעיקר תודות למסי שפשוט הדהים בדריבל שלו על המגן. גם דני אלבס עשה אתמול סלאלום נהדר שהסתיים בכלום. בכל מקרה, בארסה צריכה קצת לדאוג מהקלות בה בטיס הצליחה לחזור למשחק, היא עשתה שתי התקפות ובהן הבקיעה שני שערים, השער השני מאוד נחמד. מעניין אם המעמד של הנרי ימשיך להיות כה נמוך.

2. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

ומה אני מרגיש כשאדומים-לבנים סופגים שישיות ושביעיות? כשהראו את השישיה מבארסה, חיפשתי את פיצ'ו בשער. זה לא היה הוא, אבל לא הוקל לי. גם סרחיו סאנצ'ס שוער אטלטיקו לשעבר.
    בקשר למשחק שחנו: אגירה אמר שלחטה הגיע תיקו, אבל אני לא מסכים. החלוץ השלישי שלנו יותר טוב מהחלוץ הראשון שלהם. אז מה שווים כל הנסיונות שלהם? שער אחד מריקושט.

3. xavi6 Member

לא יקירי, אני אגיד לך מה מבייש את הליגה-קבוצות כמו סרגוסה שבאות במטרה אחת-להרוס לגדולות. הן לא באות לשחק כדורגל, הן באות לפרק ולהרוס לגדולות, לכן הם תמיד ישארו אותם קבוצות שעולות וחוזרות, ולכן גם סרגוסה ירדה לליגה השניה-כי היא לא משהו מיוחד. ואם כבר מדברים על מביישת את הליגה-איזה כבוד היא נותנת כאשר האוהדים שלה ידועים בעולם כגזענים? איזה כבוד נתן "ליל הבושה" של אוהדי ספרד הגזענים באותו משחק "ידידות" מול אנגליה? הדברים האלה לא מביאים שום כבוד, הם מביאים רק בושה. הם הבושה האמיתית, ואוהדים כמוך נותנים להם לגיטימציה להמשיך באותו צורה.

לשחק כדורגל פתוח זה בעיניך בושה, בעיני זאת הגדולה, ואני מעדיף קבוצות כמו קאדיז וגיחון על פני סרגוסה, שתשאר מצידי ביחד עם העבר שלה וכל השחקנים שלה עמוק עמוק בתחתית, היא לא תחסר לי, אבל גיחון בהחלט תחסר לי.

נ.ב
    רציתי לבדוק לגבי עוד דבר טיפשי שאמרת, זה מה שכתבת אתמול-
    לפי ספורט 5, הלכתי וספרתי-בליגה הספרדית נכבשו המחזור 28 שערים, בליגה האנגלית 26 ובליגה האיטלקית 22. אז איפה אין שערים, גאוני? במחזור לפני הליגה האנגלית אומנם כבשה בכמות מסחרית (35, לעומת 22 באיטלקית ו23 בספרדית), אבל ברוב המחזורים אין הבדלים גדולים בכלל.

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/08
  4. Bensh Member

אפשר רק לקוות...

5. אלי מתחן Member

תן לריאל לנצח 3-0 וכבר יש לך 23 זה לא אומר כלום.

6. riquelme1 Member

לא, קבוצות כמו סארגוסה מעלות את הרמה בליגה הספרדית, לפני כשתי עונות סארגוסה הית אחת הקבוצות האטרקטיביות בליגה הספרדית, עם שחקנים כמו איימאר, מטוזלאם, ריקרדו קוארסמה, מיליטו וכו', נכון היא ירדה ליגה אבל ברור לכולם שהיא תחזור, יש שם חומר שחקנים לליגה הראשונה.

לעומת זאת קבוצה כמו גיחון מביישת, עם בשבילך לספוג 19 שערים ב4 משחקים זה רמה, אז מצבך באמת לא טוב. כול מאמן יכול לעלות קובצות עם 10 שחקנים בהתקפה ולהשאיר חלוץ אחד, זה אומר שהוא בא לשחק התקפי? לא, זה אומר שהוא אידיוט. בקשר לגיחון זה לא העיניין, הקבוצה הזאת בעלת שחקנים גרועים, מאמן גרוע, והגנה מפורקת, בקיצר קבוצה שלא מתאימה לליגה הזאת. סארגוסה לעומתה קבוצה עם שאיפות.

7. xavi6 Member

השאיפה היחידה שיש לה זה להרוס לגדולות, ולהיתברג במקום רביעי או חמישי, כאשר שוב, המטרה העיקרית היא לא להיצמד לגדולות (בדומה לקבוצות כמו סביליה וולנסיה ולה קורוניה) אלא להרוס לגדולות. זה לא כבוד, זה פתאטי, ובגלל שזאת היתה הדרך שלה-היא ירדה ליגה עם סגל שווה בהחלט מקום שלישי.

לא אמרתי שגיחון משחקת על רמה, אמרתי דבר אחד-הגישה שלה היא נכונה, והלוואי שברסה וריאל ישחקו ככה מבחינת גישה, לא יכולת. הגישה שלה היא הכדורגל האמיתי-לבוא לשחק כדורגל פתוח, ולתקוף גם 10 שחקנים כאשר אתה בפיגור של 4-0 או 5-0, וככה צריך לשחק, לא לבוא לקאמפ נואו, או לברנבאו, או למסטאייה ולהיסתגר עם 10 שחקנים ולצאת במתפרצות, זה ידידי הגועל נפש האמיתי.

לא ידעתי שקוארזמה משחק בסרגוסה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/08
  8. Mr.Eko Member

בקשר למשחק נגד בטיס,הבעיה היחידה בהגנה זה הרוטציות שפפ מבצע כל משחק. זה לא הולך ככה,אתה לא יכול להחליף בלם כל משחק ולצפות שהתיאום יהיה מספיק טוב. בסדר הוא הוציא את פויול,לא מתנגד לזה כרגע אבל לפחות שיתן לפיקה שכבר התנסה במרכז ההגנה עם מארקז והיה מצויין( ובכלל לדעתי הוא כרגע בלם טוב יותר מקאסרס) לשחק. איך אפשר שלא לאהוב את הבלם הזה,משחק ראש משובח,קר רוח בצורה בלתי רגילה,טכניקה טובה עם הכדור ותמיד דוחף קדימה את קו ההגנה. איש המשחק שלי הוא בכל מקרה גודי (שאגב אנחנו סוף סוף רואים חילוף של מאמן בבארסה שבאמת נושא פרי בניגוד לרייקארד שהכניס שחקנים בלי מטרה ברורה בכלל...) וגם החילוף של בוסקטס היה במקום,יאיא וקייטה היו על הפנים וזה הפתיע אותי. אני ממש מתחיל לאהוב את בוסקטס,יופי של שחקן.

יום שבת אספניול ואנחנו יודעים כמה בארסה מתקשה במגרש הזה... נקווה שילך טוב.

9. RubberSoul Member

אולי הפעם האחרונה שהנאחס יהיה,כי המונז'ואיק נהרס בעוד כמה חודשים,ואספניול עוברת לאיצטדיון אחר,ושם אולי לבארסה יהיה יותר קל לשחק.

10. REAL MADRID Member

סיכום המחזור - הטבלה

אמש תם לו המחזור הרביעי ועושה רושם שלפחות בצמרת תהיה לנו ליגה צמודה מתמיד. ויאריאל ניצחה כידוע ביום רביעי את ראסינג סאנטנדר 2-0 משערים של חואן קאפדווילה וחוסבה יורנטה ועלתה זמנית למקום הראשון עם 10 נקודות, אתמול גם ולנסיה ניצחה 2-0, העטלפים ניצחו בחוץ את מאלגה מצמד שערים של דוויד וויה וחזור למקום הראשון כאשר כמו ויאריאל יש ברשותם 10 נקודות אך הפרש שערים טוב יותר. אלמריה ואספניול שבתום המחזור שעבר היו גם הן עם 7 נקודות איבדו נקודו ולא הצליחו להידבק אל המקום הראשון. אלמריה הפסידה אתמול 2-0 לויאדוליד, אספניול הפסידה ביום רביעי 2-0 לסביליה. אלמריה ירדה מהמקום השני למקום השביעי, אספניול מהמקום הרביעי אל המקום השמיני.

אתלטיקו מדריד שבסיום המחזור הרביעי התמקמה במקום החמישי עם 6 נקודות גברה ביום רביעי 2-1 על חטאפה לאחר מותחן מרתק, פונגול העלה את אתלטיקו מדריד ל-10 בדקה ה-30 אך אלבין השווה בדקה ה-75 ל1-1. בדקה ה-82 אתלטיקו השיגה את שערה השני משער עצמי של קורטס וניצחה את המשחק. הניצחון העלה אותה למקום הרביעי. האלופה, ריאל מדריד הגיעה למחזור גם היא עם 6 נקודות מהמקום השביעי, ריאל מדריד חגגה ביום רביעי על ספורטינג גיחון עם שביעייה (ואן דר וארט כבש שלושער, ראול צמד, רובן והיגוואין כבשו גם הם. קיקה מטאו כבש את היחיד של גיחון) ועלו אל המקום הלשישי בטבלה עם 9 נקודות.

סביליה וחטאפה הגיעו עם 5 נקודות מהמקומות השביעי והשמיני. סביליה ניצחה 2-0 את אספניול משערים של מארסקה וצ'באנטון ועלתה אל המקום החמישי. חטאפה מנגד לא הצליחה לצבור נקודות במחזור הזה והפסידה בדרבי הקטן של מדריד 2-1 לאתלטיקו מדריד, כמו שכבר כתבתי, אלבין כבש לזכות חטאפה אך סינמה פונגול ושער עצמי של קורטס הפכו את התוצאה והורידו את חטאפה אל המקום ה-11 בטבלה.

ברצלונה, אתלטיק בילבאו ודפורטיבו לה קורוניה מילאו את המקומות 9-11 בטבלה (בהתאמה) עם 4 נקודות. ברצלונה שהגיעה מועדדת מאוד לאחר הניצחון 6-1 על ספורטינג גיחון עבדה קשה נגד בטיס אך ניצחה בסופו של דבר, שחקני ברצלונה כבר הובילו 2-0 מצמד של סמואל אטו אך לאחר שהורידו הילוך שחקני בטיס נכנסו למשחק ובסופו של דבר כבשו מונסון ומארי לזכות בטיס והשוו את התוצאה. גודיונסן כבש לזכות ברצלונה שניצחה 3-2 וטיפסה אל המקום השישי בטבלה. אתלטיק בילבאו ודפורטיבו לה קורוניה מנגד לא הצליחו לנצח. הבאסקים סיימו בתיקו 1-1 עם רקראטיבו כבש דויד לופז השווה לזכות בילבאו בדקה ה-75. התיקו הזה השאיר את אתלטיק בילבאו במקום העשירי בטבלה. דפורטיבו לה קורוניה סיימה גם בתיקו, השחקנים של לוטינה יצאו ממשחק החוץ נגד אוססונה עם תיקו חסר שערים שהוריד אותם מקום אחד למטה אל המקום ה-12.

נומנסיה, ויאדוליד ורקראטיבו הגיעו אל המחזור הרביעי כאשר לשלושתן יש בקופה 3 נקודות והם מאיישות את המקומות 12-14 בטבלה (בהתאמה). נומנסיה הפסידה אתמול 2-0 למאיורקה וירדה אל המקום ה-16 בטבלה. ויאדוליד ניצחה בבית 2-0 את אלמריה משערים של אלברו רוביו והאריס מדוניאנין ועלתה אל המקום התשיעי בטבלה. רקראטיבו נשארה במקום במקום ה-14 לאחר תיקו ביתי 1-1 עם אתלטיק בילבאו, רקראטיבו יכולה לצאת מאוכזבת כיוון שכבר הייתה ביתרון 1-0 משער דל חאבי גרארו בדקה ה-71 אך 5 דקות לאחר מכן השוותה בילבאו.

אוססונה, בטיס, ראסינג סאנטנדר ומאיורקה פתחו את המחזור הרביעי עם 2 נקודות כל אחד והמקומות 15-18 (בהתאמה). כל אחד מהן חיפשה ניצחון ראשון העונה. אוססונה סיימה בתיקו מאופס ומאכזב בבית עם דפורטיבו לה קורניה שהשאיר אותה במקום ה-15. בטיס שהגיעה לאחר התיקו בבית נגד סביליה בדרבי יצאה לקאמפ נואו ולמרות מחצית שנייה לא רעה בכלל, השחקנים של פאקו צ'פארו יכולים לצאת מעודדים אבל לא יותר מזה, השערים של מונסון וחוזה מארי שהשוו במחצית השנייה ל2-2 לא עזרו בסופו של דבר כאשר גודיונסן כבש לזכות ברצלונה וקבע את תוצאת המשחק 3-2. בטיס ירדה מקום אחד למטה אל המקום ה-17. גם ראסינג סאנטנדר לא הצליחה לנצח, הקבוצה שסיימה שישית בעונה שעברה הפסידה ביום רביעי 2-0 לויאריאל וירדה גם היא מקום אחד למטה, אל המקום ה-18 (מתחת לקו האדום). מאיורקה היא המנצחת הגדולה מבין הארבעה לאחר שניצחה אתמול 2-0 את נומנסיה משערים של חוראדו ו-וובו, הניצחון העלה את מאיורקה אל המקום ה-13 בטבלה.

העולה החדשה מאלגה עם נקודה אחת בלבד לא הצליחה לעצור את ולנסיה והפסידה בביתה 2-0 ונשארה במקום האחד לפני האחרון בטבלה.

במקום האחרון הייתה לפני המחזור ונשארה אחריו ספורטינג גיחון שלאחר השישייה מברצלונה במחזור השישי, ספגה שביעייה מריאל מדריד במחזור הרביעי ונשארה הקבוצה היחידה ללא נקודות.

1. ולנסיה - 10 (-)
    2. ויאריאל - 10 (1+)
    3. ריאל מדריד - 9 (3+)
    4. אתלטיקו מדריד - 9 (1+)
    5. סביליה - 8 (2+)
    6. ברצלונה - 7 (3+)
    7. אלמריה - 7 (5-)
    8. אספניול - 7 (4-)
    9. ויאדוליד - 6 (4+)
    10. אתלטיק בילבאו - 5 (-)
    11. חטאפה - 5 (3-)
    12. דפורטיבו לה קורוניה - 5 (1-)
    13. מאיורקה - 5 (5+)
    14. רקראטיבו - 4 (-)
    15. אוססונה - 3 (-)
    16. נומנסיה - 3 (4-)
    17. בטיס - 2 (1-)
    18. ראסינג סאנטנדר - 2 (1-)
    19. מאלגה - 1 (-)
    20. ספורטינג גיחון - 0 (-)

11. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצחון של אופי!!!!!

מה שהיה חסר בשנה שעברה זה להשיג את הניצחונות הקשים האלה בחוץ גם כשלא מגיע!!!!

חבל שגיחון ככה נתנה לריאל לעקוף אותנו בטבלה בגלל אותו הפרש אבל ריאל כבשה יותר