ההגנה של ויאריאל טובה יותר משל אתלטיקו ללא ספק, בכל עונה היא סופגת פחות שערים ממנה. לויאריאל אולי אין עאלק 'שמות גדולים' כמו אדון אויפאלושי, שהיה קפטן נבחרת צ'כיה(אך באתלטיקו לא קיבלו ממנו שום דבר בינתיים), אבל יש לה את גודין הצעיר שעושה בשקט בשקט עבודה נהדרת, את קאפדוויליה שהוא אחד המגנים השמאליים הטובים בעולם, וגם גונזאלו ואנחל הם לא שחקנים גרועים. הראשון, לפני הפציעה, היה אחד מהבלמים הטובים בליגה הספרדית. למשוואה אגף אפשר לצרף את איבן מארקנו הצעיר שנרכש מסנטאנדר בקיץ - הוא יכול לשחק גם כבלם וגם כמגן שמאלי. הוא יוסיף הרבה מהירות והתלהבות. אני לא מבין איך אפשר לשפוט את ההגנה של ריאל מדריד עד עכשיו - פפה וראמוס, שני שחקני הרכב, טרם שיחקו בייחד העונה. לכו תדעו אם מרסלו או דרנטה, שחקנים שמסוגלים לערער הגנה מצויינת, יישארו בכלל בהרכב. במידה וארבלואה יעבור לצד שמאל, ראמוס ימשיך כמגן ימני ופפה ואלביול ישחקו במרכז, ההגנה שלנו תיהיה טובה. עמי, ראיתי את המשחק, מה אתה רוצה לעזאזל?; רואים את אופיאלושי עושה טובה שהוא משחק, את אגווארו ופורלהאן משחקים בהליכה...האורוגוואי איבד הרבה כדורים ואפילו לא חשב על לחזור אחורה ולנסות לחלץ אותם בחזרה. תגיד, אתה ראית אתמול שחקן באתלטיקו שנלחם כמו ראול למשל בקלאסיקו הביזיוני אשתקד? גם כשהיה 6-2 והוא היה מבואס, זה לא מנע ממנו לחזור אחורה ולנסות. גם באותו קלאסיקו הבעייה הייתה ששחקנים לא נלחמו אחרי השער השני של הנרי. גם הקישור האחורי אשם, בסדר, אבל מה תגיד על הגול הראשון שהגיע מפס עומק של כמעט חצי מגרש? אגב, אם כבר דיברתי על פורלהאן - לטעמי העונה הנוכחית שלו תיהיה פחות טובה משמעותית, ולא רק משום שקשה מאוד לשחזר סטטיסטיקה כמו שהוא השיג אשתקד. פורלהאן נראה מעט שבע.
ארז, קראתי עכשיו את ההודעה שלך, וה"שמן" למדורה בנוגע לבוסקטס הבהיר לי שאין צורך לענות אפילו, זה פשוט לא רציני.
בלי ראול גרסיה וקמאצ'ו הפצועים זה לא בחשבון אתמול. ואני מתערב שגם פורלאן לא היה בריא במאצ האחוזים. אין מצב שהוא סתם יתבטל מול ברסלונה.
וואי ברצלונה פשוט מדהימה ,פשוט נראה כאילו לא עברה שנה. שנה שעברה ברצלונה פירקה את אתלטיקו וגם השנה זה לא יאומן. לגבי זלאטן הוא לבנתיים עומד בשלו ,3 שערים ב3 משחקים זה לעשות את העבודה. איזה סיבוב מסי עשה אתמול אחרי ההקפצה של זלאטן ,זה היה מטורף. אתלטיקו מדריד אומללים ,אני מרחם על האוהדים שלהם ,ששנה שניה ברציפות חוטפים תבוסה כזאת מברצלונה. יאללה מעניין מה היום יעשו ריאל. ואני חושב שאחרי המחזור ה3 זה כבר אפשר יהיה לסגור את הסיפור וזה שריאל וברצלונה יאבקו על האליפות ראש בראש, למרות שלפי הסגלים זה היה ברור שהעונה הזאת יתמודדו רק 2 קבוצות על אליפות.
ובמעבר חד מהדיון על ברסה נעבור לדבר על המשחק של ריאל. ריאל צריכה 4-0 כדי לעלות למקום הראשון, נקווה שתשיג את זה. אז למי שלא מעודכן כל השמועות אומרות שקאקא יהיה זה שישלם את "מחיר הרוטציה" ויפתח על הספסל. בנוסף אליו גם צ'אבי אלונסו יעדר בגלל פציעה. ההחלטה לשחק בלי קאקא היא נכונה לדעתי, כי ברצף המשחקים הנוכחי (יש מחזור אמצע שבוע ושבוע אחרי זה צ'מפיונס) צריך לבצע רוטציות. אבל לא על זה אני רוצה לדבר. כנראה שהחלק ההתקפי של ריאל היום יורכב מראול, בנזמה, היגואין ורונאלדו וכאן לדעתי הטעות של פלגריני. הוא מוציא שחקן שעושה סדר במשחק (קאקא) ומכניס במקומו שחקן שיעשה בלגן. דעתי היא שבמקום קאקא חייב להכינס קשר פליימיקר למערך. האפשרויות הן ואן דר וארט (שלא ריאלי כי הוא הושאר מחוץ לסגל) או גוטי. השמועות גם אומרות שגוטי יפתח ליד לאס במקום אלונסו (חצי נחמה) בעקבות המשחק הטוב שלו מול ציריך. אני מאוד מקווה שפלגריני יפתיע אותי ויכניס במקום קאקא את גוטי לעמדת הפליימיקר, כשגאגו ישחק ליד לאס. אפשר אולי אפילו לתת למאהמדו דיארה דקות בעמדה ליד לאס מאוחר יותר, אם הוא כשיר. אני ורצה להעלות עוד שתי נקודות לגבי המשחק. אחת מהן היא שילוב הפצועים- ראמוס שהיה פצוע שלושה חודשים ישחק היום בוודאות, רק לא ברור אם בהרכב או מהספסל. לדעתי כדאי גם לשתף את רוד ואני מקווה שהוא יקבל חצי שעה לפחות להראות מה הוא יודע (וגם עם הפציעה שלו, תסמכו עליו שהוא יודע). הנקודה השנייה היא בנזמה. שחקני ההתקפה צריכים היום ממש לחפש את בנזמה, להכניס אותו לעניינים. במשחקים האחרונים נראה שהוא משחק במעין אדישות כזאת, שלא אכפת לו מהקבוצה או מעצמו. בתור אחד שראה אותו משחק בצרפת אני יודע כמה כישרון יש לו וכמה טוב הוא יכול לשחק כשהוא רוצה. אני ממש לא מסכים עם כל הדיבורים של "הוא לא מתאים לרמה הזאת" כי לדעתי הוא כן. אני מקווה שגול היום יחזיר אותו לתלם. יש לי הרגשה שרונאלדו ושות' יצליחו לסדר לו אחד כזה. שער מוקדם מאוד יעזור היום לריאל, כי אני מאמין שחרס באה במטרה לעשות בונקר. גול מוקדם ישבש להם את התוכניות. עריכה: ועכשיו ראיתי שקאקא כנראה כן יפתח. טוב נו, חצי מהתגובה שלי הולכת לפח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
איזה כיף לראות את השינוי שחל באתלטיק בילבאו. לפני כמה שנים הם נשארו ליגה רק במחזורים האחרונים,היום הם קבוצת צמרת לכל דבר. כיף לראות אותם כל משחק מחדש,אבל לעזעאזל,כמה החמצות?
באמת מפתיע, בילבאו בדרך לניצחון שלישי מ-3 משחקים, אני לא זוכר מתי הם פתחו את העונה כל כך טוב, אבל יש שם קבוצה לא רעה בכלל, גם הניצחון השבוע על אוסטריה וינה היה מרשים. ויאריאל לעומת זאת, פתיחת עונה איומה לא פחות מאתלטיקו, 3 משחקים 2 הפסדים ותיקו, מוזר במשחקי ההכנה הם נראו מרשימים מאוד.
אני חושש שפתיחת העונה המצויינת של בילבאו לא מעידה על משהו לקראת ההמשך, אלא סתם הבלחה(כלומר, בהמשך היא תחזור להיות קבוצה נאיבית עם הרבה שחקנים התקפיים לא רעים, אך עם הגנה מרושלת, שגומרת את העונה בשלב מוקדם ותשחק ללא מטרות. אבל אני מקווה שאני טועה. חשוב שקבוצה כזאת, עם מסורת אדירה וקהל נאמן, תיהיה בצמרת. בינתיים הם יתלהבו מהמקום השני, שם לא הייתה בילבאו כבר הרבה מאוד שנים. השער של קאסורלה(תחילה הבעיטה החופשית נראית נהדרת, אבל בהילוך החוזר רואים שיש חלק לגורקה, שנגע בכדור ולא הצליח להדוף כי הוא עשה צעד מיותר לפינה השנייה) לפחות הוסיף מתח ועניין למשחק, כי לפניכן המשחק היה נראה גמור. ויאריאל התחילה ללחוץ בצורה יפה כרבע שעה לסיום(בעיקר בזכות פירס), אבל זה לא מספיק. ההגנה הייתה מאוד לא טובה(השער השני של בילבאו זו הפקרות מסויימת. הגול הראשון עוד נסלח בגלל הפיזיות והניתור של יורנטה)היום והקישור רך מידי, רואים כמה שסנה חסר לקבוצה. אני לא מבין את וואלוורדה בכל הקשור לחילופים - למה דווקא רוסי יצא לטובתו של נילמאר, ולא יורנטה? בויאריאל פיללו בכל-מקרה לפתיחת עונה טובה יותר. ההרכב של פלגריני שונה ממה ששיערו בתקשורת - אז ראמוס חוזר, אבל לעמדת המגן הימני, על חשבון ארבלואה. דרנטה יורד לספסל לטובתו של מרסלו, גאגו בקישור ולא גוטי וקאקא בהרכב, כך שאין שום רוטציות בחלק הקידמי. אני שמח על כך וגם השגנו שער מהיר, שער נחמד של רונאלדו. אני מקווה שנשמח גם בהמשך ושלא נסתפק במועט. העבודה צפוייה להיות הרבה יותר קלה עכשיו. כל אוהד חולם שהקבוצה שלו תבקיע אחרי דקה ונגד קבוצה חלשה. אסור להפקיר את ההגנה ולגרום למשחק להיות פינג-פונג של התקפות. צריכים לשלוט ולתת את הטון. איזה החמצה של ראול! חבל!
מחצית מאכזבת של הקבוצה, בטח אם לוקחים בחשבון את השער המהיר של רונאלדו(שער לא רע בכלל, איך הוא התחיל את ההתקפה בשמאל וסיים בצד ימין עם בעיטה שטוחה כמו שצריך). השער הוריד מהתשוקה והרצון של השחקנים וחבל. אי-אפשר להגיד על השחקנים שהם חסרי ביטחון. נכון שחרז מתבנקרת רוב הזמן, והיו לנו עוד שניים-שלושה מצבי הבקעה(ראול החמיץ בצורה מזעזעת וגם קאקא אחר-כך באותו מערך, וגם ראמוס לא היה רחוק מלכבוש והייתה עוד בעיטה לשער של רנאן), אבל זה ממש לא אמור לעניין אותנו שחרז מתבנקרת. מהקבוצה הזאת, עם כל-כך הרבה שחקנים יצירתיים, הציפיות גבוהות מאוד. מה גם שחרז היא קבוצה מאוד בינונית, ומן הסתם בונקר שלה הוא אומנם בונקר, אבל לא מהרמה הגדולה ביותר, והקבוצה צריכה לתרגל את העניין של פריצת הבונקרים, כי נראה שהרבה קבוצות ישחקו ככה נגדינו. הרבה מסירות בשליש האחרון של המגרש לא מדוייקות, ובחצי השני של המחצית כלל לא הגענו לשם. העובדה שהחזקנו הרבה זמן בכדור לא מנחמת אותי, כי לא עשינו איתו הרבה. אני מעודד לפחות מהיכולת הסבירה של ראמוס, שעושה את עבודתו בהגנה וגם עולה להתקפה בלי חשש. חבל שרנאן מנע ממנו בינתיים 'בכורה מחודשת מושלמת'. אני מקווה שהמחצית השנייה תיהיה הרבה יותר טובה ושהקהל לא יאבד את הסבלנות. אגב, הכללתו של גאגו בהרכב הייתה מוטעית. לא צריך אותו בהגנה וגוטי היה תורם הרבה יותר מבחינה התקפית. הבעיטה של גאגו מרחוק הייתה מעוררת רחמים.
אני נרדם במשחק של ריאל מדריד ,איזה משעמם הוא. השער הראשון הרס את המשחק ,למרות שציפיתי לאחרת ,ציפיתי שריאל יתחילו לחגוג ויסיימו 3-0 לפחות את המחצית. מאכזב משהו.
העולות החדשות פשוט מעוררות בי הערצה. גם חרס, כמו גיחון-אין לה כלים התקפיים, ועדיין שולחת את השחקנים קדימה ומשחקת את המשחק שלה גם בברנבאו גם אם היא מקבלת 5. גם עליה אני מוכן להמר שתישאר בליגה, כמו גיחון. זאת הדרך.