טוב אז אין המ לורמ יותר מידי על המחצית במסטאייה, משחק משעמם למדי, שאחוזים בשליטת הכדור היו שווים ביותר, שולנסיה הצליח להגיע יותר לרחבה של ויאדוליד. וךנסיה עלתה ליתרון לאחר טעות איומה של קניזארס, דבר לא אופייני לשוער המבוגר. השער של מוריינטס גם כן הוא מטעות של שוער . ה1-1 מטעויות שועירם הוא המאפיין העיקרי כרגע של המשחק ואין שום דבר מיוחד במסטאייה. ויאדוליד במחצית לא רעה מבחינתי מכוון שולנסיה, פשוט לא יותר טובה ממנה ועוד במסטאייה. אני חושב שחיסרונם של כמה משחקני החשובים כמו וויאה או סילבה מורגש בהחלט ואין מחץ בקבוצה וזה בולט לעין. הרכש החדש פרננדס מראה ניצוצות של שחקן יעיל וטוב, מהיר ובעל ראיית משחק מצוינת. עדיין היו לא כמה כדורים שגוים אבל זה עניין של הסתגלות ואני מאמין שאם הזמן כשהפורטוגלי יתחבר לשאר הקבוצה, הליגה הספרדית תרוויח שחקן נהדר. לצערי הרב אני לא רואה את המשחק של ריאל מדריד, אבל לפי מה ששמעתי מנדב יעקובי לא הייתה מחצית גדולה של ריאל שהייתה די משעממת, אך בכל זאת אנחנו מובילים 1-0 משער של סביולה(גול ראשון בליגה, שאפו!)וטוב שכך.
אם שחקן כדורגל היה צריך לקבל רישון כדי לשחק, הרישיון של אריזמנדי היה נפסל ל10 שנים. וולנסיה קבוצה כל כך נאיבית. שני משחקים רצופים מול עולות חדשות, והיא משחקת פשוט לא טוב. היום היא נראית כמו העולה החדשה ולא ויאדוליד. חוסר הברק והיצירתיות בחלק הקדמי משווע.
שון, כל שחקן הרכב לגיטימי שחוזר מפציעה ממושכת לא יזרק ישר להרכב, על אחת וכמה שחקן שלא צבר דקה אחת של זמן משחק עם חבריו לקבוצה. זה שהוא הגיע כאחד מהברגים המרכזיים ושבונים עליו לא קשור במאומה לאישו שהוא שחקן שחזר מפציעה !!
לקיקה יש פשוט מזל עם הגול הפוקסי הזה של סילבה. קיקה צריך להאשים רק את עצמו עם הרכב וחילופים פשוט ביזיונים. מנואל פרדננש לעולם לא שיחק כקשר שמאלי, אז למה קיבינמנט לעביר אותו לעמדה הזאת? בארחה נירא פשוט שחקן שחוק, פרננדש צריך לשחק בעמדה שלו. ולמה באלי לבכות כל הזמן שאני רואה את חאביר אריזמנדי? מה הוא עושה על המגרש, ולמה ולנסיה קנתה אותו, פשוט שחקן גרוע. זיגיץ' תחלים כבר מהפציעה שלך, על ויסנטה אני לא יכול להגיד אתזה. ולנסיה נראת פשוט ביזיון, ונגד שאלקה הם יחטפו תבוסה עם הם ישחקו כמו היום.
מה זאת אומרת לא צריך להיזרק ישר להרכב, מתישהו, הוא יצטרך להיזרק להרכב לא? רובן נמצא כבר כמה שבועות בריאל, הספיק להתאמן כמה פעמיים להכיר את החברים לקבוצה וזה מספיק. ציפיתי שרובן יהיה בסגל למשחק מול אלמריה ויכנס לקבל כמה דקות משחק. אני מאמין שלפחות רובן יהיה בסגל למשחק מול ברמן ולא משנה אם יפתח או לא. לא מאמין שהוא בא לא להיות שחקן הרכב בריאל מדריד, הוא עולה בכמה רמות ביכולת נטו על כמה וכמה שחקני התקפה בריאל מדריד. ________________ אז המחצית השנייה במסטאייה הייתה שונה לגמרי מהראשונה ודבר אחד השתנה לטובה והחטיב את המשחק, הקצב. לעומת המחצית הראשונה האפורה שהתאפיינה מטעיות שוערים שגרמו לתוצאה 1-1, המחצית השנייה הייתה הרבה הרבה יותר מהירה והקצב הוגבר מצד שתי הקבוצות. ולנסיה פתחה טובה את המחצית השניה כשדויד סילבה עלה למגרש וחילל שינוי במשחק של ולנסיה ושידר יותר מחץ למשחק עצמו. וויאה גם כן נכנס לקבל כמה דקות שלא עשה בהם הרבה. אני חושב שניתן להבחין בויאדוליד כקבוצה כישרונית ומצוינת. הופתעתי לטובה מויאדוליד יש בא הרבה חיבור והרבה כישרון. סיסי וליורנטה שתי השחקנים הבולטים שהיו במשחק הזה, שתי שחקנים שמוסיפים הרבה צבע למשחק של ויאדוליד. בסך הכל אני לא חושב שויאדוליד נפלה מולנסיה ואני חושב שתיקו היה מוציא אותי מרוצה, אך בסופו של דבר זה נגמר ב2-1 לולנסיה והאמת?לא מגיע לה, ויאדוליד לא נפלה ממנה וספגה גול של חוסר מזל לאחר שסילבה ירה כדור שפגע בגבו של אחד משחקני ויאדוליד הטעה את השוער ונכנס, גול שהגיע בדקה ה89 וחבל לי על ויאדוליד רציתי שהקבוצה הקטנה תוציא לפחות נקודה שהייתה מגיע לה. אני לא רואה שום שיפור ביכולת של ולנסיה פשוט לא. ובסדר נכון שהיא לא פתחה אם הסגל החזק שלה והיו חסרים לה שחקנים חשובים שעושים לה את רוב המשחק, אבל זו עדיין לא סיבה מספיק טובה לדעתי ליכולת כה נחותה וזה מזכיר סדיוק את משחקי השפל של שנה שעברה. יופי ריאל מדריד, לא ראיתי את המשחק לצערי הרב, הלינקים בגדו בי ברגע האמת. אבל מזה משנה העיקר שניצחנו את המשחק הזה שהיה עוד מסוכה על הדרך. 3-1 בסיום מגולים של סביולה אם גול בכורה, סניידר שלא מפסיק להפציץ בשערים(האם ישחזר את כמות שעריו מהולנד?!)והיגואין חזר לכר הדשא כמו שצריך ונעץ מסמר אחרון למשחק הזה. לא ראיתי את המשחק, אך שמעתי שלא היה כדורגל גדול כל כך, אבל שוב העיקר הניצחון. ועכשיו, ממשיכים הלאה אם הפנים לברמן!
ניצחון,אבל לא מרגיש כמו ניצחון. יכולת עלובה,ויאדוליד לא נפלה מולנסיה,פתיחת עונה רעה מאוד.. למה פרננדש שיחק כקשר שמאלי? בכל מקרה, ולנסיה מהר חייבים להתעורר כי יכולת כזאת בהחלט לא תספיק מול שאלקה.
קיקה לא רצה לפתוח בהרכב החזק כדי לשמור את השחקים הטובים שלו לליגת האלופות. אלבלדה וסילבה לא פתחו בקישור וזה הוביל לקח שסאני נכנס לאמצע פרננדס עבר לשמאל. פרננדס שחקן מוכשר ויש לו המון תכונות חיוביות להיות שחקן מצליח כמו כוח, מהירות, ראיית משחק וכו'.. אבל האמת שהאו מנסה יותר מידי והוא צריך להתחיל להוציא את הכדור מהרגל בזמן, אך אני מאמין שזה זמני אצלו והוא רק מנסה להרשים, אם הזמן האו יתחיל להשתלב למערכת ונראה שחקן עוד יותר טוב.
וולנסיה ניצחה עם הרבה מזל את ויאדוליד, שהיה לי מאוד חבל ועצוב לראותה סופגת גול עם המון חוסר מזל, בדקה האחרונה של המשחק(נתעלם כרגע מתוספת הזמן). ויאדוליד הציגה משחק טוב מאוד באחד המגרשים הקשים בספרד - במאסטייה. היא מהרגע הראשון ניסתה לתקוף ולא הלכה אחורה, היו דקות שהיא פשוט עשתה בושות לוולנסיה ועשתה עלייה משולשים. ויאדוליד עשתה התקפה מהממת שבסיומה קניזארס הדף בעיטת חצי מספרת. ויאדוליד עשו באותה התקפה מספר מסירות מאוד מהירות, אך היא יצאה מאוכזבת כי הגיע לה פנדל. המצב מבחינת וולנסיה הוא מאוד מדאיג. מה ייקרה שקבוצה כמו ברצלונה תבוא לכאן, או נלך פחות רחוק, שמאיורקה, ויאריאל או אתלטיקו יגיעו למאסטייה? וולנסיה חייבת להיראות טוב יותר, זה לא לעניין. לא מבין איך עם הסגל הטוב שלה הכל נראה לא טוב. דויד ויאה ערך אתמול את הופעתו ה-100 במדי וולנסיה וכמעט כבש את שערו ה-50 שזה ממוצע אדיר של שער לשני מחזורים. בכל אופן, הוא גם היה חלש אתמול ומפתיחת העונה יש לו שער אחד בלבד מחמישה משחקים. חואקין גם היה אתמול בינוני מאוד. אני מקווה מאוד שוולנסיה תתעשט ותשחק יותר טוב במחזורים הבאים, היא קבוצה שיכולה לספק לנו כדורגל טוב. אני חושב שקיקה הוא הבעייה. את המשחק של ריאל מדריד לא ראיתי(אני שונא לינקים, זה עבד לי בסה"כ פעמיים ב-3 שנים האחרונות: פעם אחת נגד ויאריאל ב05\2004 שניצחנו 2-1 אחרי פיגור מפנדל שלא היה[גול של ריקלמה] ופעם אחת במחזור פתיחת העונה של שנה שעברה. אני התעדכנתי במהלך המחצית הראשונה דרך אתר ה'אס' שמספק סטט' וכו'. בכל אופן, אני דיי מאוכזב מהיכולת, כי לפי מה שהבנתי המשחק היה שקול מאוד ולא לזה ציפיתי. מה שחשוב זה שזכינו שוב בנקודות ואנחנו פותחים את העונה נהדר!(לא זוכר עונה בה ריאל מדריד השיגה 9 מתוך 9). סניידר... אומן! בועט החופשיות הטוב בעולם! אני ממליץ לכולם לראות את השער שלו. אני שמח מאוד על הגול הגדול של היגואין. אהבתי לראות שראול ניסה את כוחו מרחוק, בגול של סביולה. שימשיך לבעוט ולאיים. מעניין מאוד מה יהיה ההרכב נגד ברמן ואני כבר מחכה בקוצר-רוח למשחק. בינתיים, תסתפקו בתמונה של הגול של סניידר... http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2007/septiembre/3/5.Xxx
מסי הפצוע קלות לא יצא לפמפלונה . http://www.fcbarcelona.com/web/thumbnails/199_150/Imatges/2007-2008/futbol/noticies/Jugadors/Messi/messi_1.Xxx ואלדס, ג'ורקרה. זאמברוטה, אולגר, תוראם, מיליטו, סילביניו, אבידאל. דקו, צ'אבי, אינייסטה, טורה. רונאלדיניו, הנרי, ג'ובאני דוס סאנטוס, בוז'אן, גודיונסן, אזקרו. בוז'אן לראשונה בקריירה שלו בסגל של הקבוצה הבוגרת במשחק רישמי , וגם הופעת בכורה לגודיונסן בסגל של ברצלונה העונה .
סבילהי תארח את רקראטיבו בפיחואן, והאמת שאני לא רואה את רקרא מצליחה להוציא משהו מהאיצטדיון הקשה של סביליה. בסביליה ישחקו בחוד קאנוטה וקרז'קוב, קייטה ופאביאנו לא יפתחו בזמן שהראשון בסגל והשני כנראה נשמר לליגת האלופות. בהגנה כאמור חאבי נאברו יעדר, בולארוז ישחק ככל הנראה כמגן שמאלי בזמן שאלבס ימיני. דייגו קאפל הצעי נכלל לשחק של המשחק ויחכה להזדמנות מהספסל. אצל הקבוצה הקטנה והמוצלחת הכוכב הראשי פונגול יעדר וגם רוסו החלוץ וגררו ישחק כחלוץ חוד . לפי המארקה ככל הנראה בסביליה שמשחקת במשחק ביתי בפעם הראשונה לאחר מותו המצער של פוארטה, יערכו לכבודו טקס מיוחד.
http://www.realmadrid.co.il/images/teams_logos/osasuna.Xxx VS http://www.realmadrid.co.il/images/teams_logos/barcelona.Xxx אוססונה - ברצלונה אוססונה עוד לא ניצחה העונה, ולא כבשה העונה. אפשר להסביר זאת בכך שאוססונה שיחקה רק משחק העונה, נגד בילבאו בו סיימה בתיקו מאופס, המשחק מהמחזור השני נגד סביליה נדחה בעקבות מותו המצער של אנטוניו פוארטה. לנצח את הניצחון הראשון דווקא נגד ברצלונה תהיה משימה לא קלה, לכן באוססונה מקווים לפחות לכבוש. מאמן הקבוצה זיגנזה ימשיך להתסדר בלי הוגו ויאנה שהגיע בהשאלה מולנסיה. הקשר עדין מחלים משבר באחת האצבעות ברגל והוא לא כשיר. בנוסף לויאנה אוססונה תחסר גם את "דדי" ואת נאצ'ו מונריאל שלא עברו מבחן כשירות ורופאי הקבוצה לא מאפשרים להם להשתף. ישנם גם חדשות חיוביות, הבלם בן ה-30 חוסטצו החלים לחלוטין מפציעה ויפתח במרכז ההגנה לצידו של חאבייר פלאניו. מלבד זאת מאמן הקבוצה זיגנזה יערוך עוד שינוי אחד בהרכב כשחבייר גארסיה יפתח בהרכב במקומו של אזפילקוטה הצעיר שעלה רק העונה לבוגרים ויישב על הספסל. בחוד ההתקפה ישחקו הצמד פנדיאני את פורטיו. יהיה מעניין מאוד לראות את פורטיו אקס ריאל מדריד משחק נגד ברצלונה. אוססונה יבואו להוציא תיקו ואולי אפילו להפתיע עם ניצחון, בכל זאת לא בכל יום ברצלונה מגיעה לשחק נגדם בלי מסי ואטו. הרכב משוער:ריקארדו, איזקיירדו, פלאניו, חוסטצו, קוראלס, פוניאל, פונט, חואנפראן, גארסיה, פנדיאני ופורטיו. ברצלונה עם 4 נק' מתוך 6 אפשריות לא יכולה לתת לריאל מדריד לברוח לה. ברצלונה שמגיעה למשחק ללא אטו ומסי ומלאה מחשבות על ליון ועל ליגת האלופות ביום רביעי חייבת לנצח וכל תוצאה אחרת תהווה אכזבה. סמואל אטו שנפצע בגביע הגאפמר ממשיך בתהליך ההחלמה והשבוע אף התברר כי הוא עשוי לחזור מהר מהצפוי, הצלע הרביעית בפנטסטיקוס מסי, נפצע במשחק נגד ארגנטינה ובמהלך השבוע פציעתו החמירה. רייקארד מעדיף לא לסכן את מסי ושומר אותו לקראת ליגת האלופות. מסי מצטרף לרשימת הפצועים שכוללת גם את אטו שכבר הזכרנו, אדמליסון הברזילאי וכמובן הקפטן פויול. מלבד הארבעה הנ"ל ברצלונה תחסר את קפטן נבחרת מקסיקו, מארקז שהורחק בניצחון הקבוצה 1:3 על בילבאו במחזור שעבר. גאבי מיליטו יערוך את הופעת הבכורה שלו בהרכב של ברצלונה בליגה, וגם בוז'אן הצעיר שיפתח על הספסל צפוי להיכנס למשחק במהלכו. רייקארד עדיין לא סגור על ההרכב והדילמה שלו היא בן ג'ובאני דוס סנטוס לבין אנדרס אינייסטה, 2 השחקנים בכושר מצוין אך ככל הנראה אינייסטה יהיה זה שיפתח בהרכב. הדילמה השנייה היא בעמדת הבלם שיפתח לצידו של מיליטו, תוראם או אולגר. במידה והכל ילך קשורה רייקארד מתכוון לתת למספר שחקנים לנוח ולהוציא אותם במחצית, לשום כך זומנו גודיונסן ואזקרו. בכל מקרה בכל הרכב שלא יהיה ברצלונה צריכה להוציא 3 נק', פחות מזה יהווה כישלון. הרכב משוער: ולדאס, אבידאל, מיליטו, תוראם (אולגר), טורה, צ'אבי, דקו, אינייסטה (דוס סנטוס), רונאלדיניו והנרי.
יהיה מעניין לראות במיוחד את ההתקפה של אוססונה אם היא יכולה על ההגנה של ברסה, לדעתי יש להם התקפה טובה מאוד, פורטיו ופנדיאני שתעשה היום הרבה צרות לברסה, אבל ברסה כמו ברסה תנצח את המשחק היום.
ניהאט מצא לעצמו משחק לחזור.. משחק לא משהו של מאיורקה(וגם של ויאריאל), גם לנו וגם לויאריאל לא הגיע לנצח ותיקו היה בהחלט משקף. חבל שזה קורה במשחק ביתי, אבל אפשר להגיד שההפסד הזה לא כל כך נורא.. סה"כ פתחנו את העונה נהדר עם 4 נקודות מ3 המשחקים הראשונים, ובשבוע הבא מול אלמריה אמנם לא יהיה קל אבל 3 נקודות שם הם בגדר חובה.
תוצאות המחזור: אתמול: ריאל מדריד - אלמרייה 1:3; לריאל מדריד: סביולה(36), סניידר(67), היגואין(87). לאלמרייה: אוצ'ה(72); אתלטיק בילבאו - סראגוסה 1:1; לבילבאו: סוסאטה(8). לסראגוסה: מיליטו(15); וולנסיה - ויאדוליד 1:2; לוולנסיה: מוריינטס(23), אנגולו(89). לויאדוליד: קומה(10); מורסיה - אתלטיקו מדריד 1:1; למורסיה: גלראדו(80). לאתלטיקו מדריד: סרחיו אגווארו; סנטאנדר -לבאנטה 0:1; לסנטאנדר: מוניטיס(27); לה קורוניה - בטיס 0:1; ללה קורוניה: גוראדו(7); מאיורקה - ויאריאל 1:0; לויאריאל: ניהאט(82); אספניול - חטאפה 0:1; לאספניול: ג'ונתס דומינגז(87); סביליה - רקאטיבו 1:4; לסביליה: קרז'אקוב(75,12) וקאנוטה(54,34) ; לרקראטיבו: פרננדו אייטור(55); אוססונה - ברצלונה 0:0 *** *** - תוצאת מחצית. אתלטיקו מדריד נכשלת ולא מצליחה להשיג ניצחון ליגה גם אחרי שלושה מחזורים. הקולוצ'ונרוס עם 2 נקודות בלבד מתוך 9 אפשרויות. גם היתרון משער של אגווארו שכבש העונה שני שערים ופתח את העונה טוב, לא מספיק לאתלטיקו מדריד. סנטאנדר משיגה את ניצחונה הראשונה העונה על לבאנטה החלשה, מוניטיס ממשיך להצטיין. דפור רושמת גם היא ניצחון ראשון העונה ובטיס ממשיכה את פתיחת העונה הלא טובה שלה. מאיורקה שהשיגה תיקו נגד אתלטיקו ובמחזור הראשון הביסה את לבאנטה ופתחה מצויין, מפסידה לויאריאל שהתאוששה מהחמישייה שספגה מריאל מדריד. סביליה מנצחת גם את המשחק השני שלה בליגה, בבית, עם סטייל. צמדים של קאנוטה וקרז'אקוב הרגו את רקראטיבו שצימקה מאוחר מדיי, אחרי שהתוצאה כבר הייתה 3-0. לסביליה ואוססונה משחק חסר.