מחזור14: תיקו אחת בדרבי של ברצלונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏30/11/07.

1. Joaquin Member

מחצית גרועה של ולנסיה,למרות שולנסיה מחזיקה יותר בכדור בילבאו מגיעה להרבה יותר הזדמנויות וראויה ליתרון הזה.
    אדו השחקן היחידי שעושה משהו,כבר עכשיו קומאן צריך לחשוב על חילוף,אולי ויסנטה במקום סילבה או זיגיץ' במקום מוריינטס כי לפי היכולת של המחצית הזאת יהיה קשה מאוד להוציא נקודה.

2. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

עד שערוץ הספורט מחליט לשדר את אטלטיקו, אגירה מחליט לאזן את ההגנה. אין יותר 4:3, מעכשיו אטלטי מנצחת 2:0 קטן.

3. Engonga Member

תוצאה מאכזבת, אבל יחסית למה ששאר הקבוצות שלידנו בטבלה עשו התיקו הזה בהחלט סביר.
    וארלה היה כל כך חסר, סה"כ טוני שחקן טוב אבל היה חלש מאד היום, גוויזה היה סביר מאד(אפשר להבין למה..), נונייז במשחק החלש ביותר שלו העונה ומה שבעיקר מעודד זה שלוקס נתן עוד משחק נהדר עם הרבה ביטחון.
    וארלה כל כך יחסר במשחק הסופר חשוב בסרדינרו, רק 3 נקודות מפרידות בין רסינג למאיורקה..משחק חם בטוח שיהיה.

4. קלייברט Member

אבל זה לא היה מישהו אחר, זה היה הוא. המשחק היחידי שבו באמת עלה כמחליף והציג יכולת טובה היה נגד ולנסיה בהפסד 0-1 (המסירה של ואלדז לוייה). יותר מזה, הוא לא הרשים.

הסיבה שהוא לא שיחק הייתה בגלל שהוא לא התאים למערך, וזה הוכח כשקיבל את ההזדמנות עליה דיברתי. אז נכון, היה לו כמה משחקים טובים, אבל אחריהם הגיעה סדרה של משחקים רעים. יכול להיות שגודיונסון הפריע למשחק יותר מאשר תרם, אבל כמו שאמרת, בסופו של דבר הוא הבקיע.

"האטימות שלו עלתה לנו בעונה שלמה". את זה אתה אמרת, לא אני. שוב, המאמן יכול לתת כמה הוראות שהוא רוצה, כל עוד השחקנים עצמם לא מיישמים אותן, זה לא יעזור. הוא לא עשה חילופים "טובים" כי הוא לא היה במצב שצריך לעשות כאלה. כמעט ולא היינו במצב של פיגור שבו הוא היה יכול לעשות חילוף שהיה משנה את המשחק. תמיד הובלנו, ואז איבדנו את הפיגור. למיטב זכרוני, ללא אשמת המחליף באותו משחק. אם המשחק נגד בטיס היה נגמר בנצחון של בארסה, מי בכלל היה זוכר שהוא הוציא את רונאלדיניו, ויותר מזה, למי זה היה מפריע?

דרך אגב, טן-קאטה הצליח כל כך באייאקס שהוא עכשיו עוזרו של גרנט. בוא לא נעשה ממנו יותר ממה שהוא באמת. הוא לא גאון כדורגל, הוא סך הכל עוזר מאמן טוב.

5. Joaquin Member

הנה ה 2-0 ,הקהל מתחיל לעזוב את היציעים ואלו שנשארים מניפים את המטפחות הלבנות,המשחק גמור..ולנסיה לא מצליחה להגיע לשום הזדמנות למרות הנעת כדור טובה. עם שחקנים כמו :חואקין,ויסנטה,סילבה,מורייטס וויה פשוט אין מי שיבקיע,אני לא מבין את זה.
    מנגד אתלטיקו מנצלת את האי-הגנה של ולנסיה ומצליחה להבקיע את השער השני בקלות רבה.
    הלגרה פשוט בדיחה,וויה נראה רע מאוד,אדו וחואקין הם היחידיים שאיכשהו מתפקדים היום.
    יותר מדיי הפסדים בבית,הוצאת 3 הנקודות במאסטייה הפכה למשימה קלה מאוד.
    ולנסיה הראתה כדורגל נגד שאלקה אבל היום היא עוד פעם קורסת.
    לקומאן יש עוד הרבה מאוד עבודה ואם הוא יצליח להשיג מקום באירופה זה יהיה הישג מצויין.

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/07
  6. xavi6 Member

גם פויול כבש שער עצמי אם אינני טועה באחד המשחקים, זה אומר שבגללו הפסדנו את אותו משחק? זה היה יכול להיות כל אחד אחר, ולכן הגול הזה לא רלוונטי כי זה גול של חוסר מזל, לא של יכולת חלשה או טעות מסוימת, הבלם הכי טוב בעולם היה יכול להכניס את זה בידיוק כמו בלאטי.
    אותך הוא לא הרשים, נו טוב, מה אני יגיד, יש אנשים שטוענים שמסי לא יודע לעבור שחקן. כל אחד רואה משהו אחר, זה כבר וויכוח עקר.

סביולה התאים למערך יותר מאשר גודי זה בטוח. אני לא אוהב לחזור על דברי, אני ישאל אותך שאלה אחת וניגמור ונחסוך שורות-ריקארד צדק כאשר הוא נתן לגודי יותר קרדיט לגודי מאשר לסביולה?

ברגעי האמת כן האטימות שלו הגיע, ובגלל הרגעים האלה הפסדנו אליפות, ולכן אמרתי את זה.

מתי כן צריך לעשות חילוף? כי ברסה הייתה תקועה בהרבה משחקים, והחילופים אף פעם לא הגיעו בזמן ואם כן-הם לא היו החילופים הנכונים.
    אם השחקנים לא מקשיבים למאמן זה יותר גרוע, זה אומר שלמאמן אין מילה, השחקנים לא שמים עליו, הוא לא שולט על השחקנים שלו, אז למה הוא מאמן עוד בכלל?

אחרי שרונלדיניו יצא המשחק של ברסה הישתנה לחלוטין, זה לא רק הגול זה המסר שהוא העביר לשחקנים שלו ויותר מזה-לשחקני היריבה. אז "אם ואם ואם", אבל לא היה ואם, סביוס רקד עלינו. ואם אוליגר היה יוצא מנבדל, אבל הוא לא יצא, ואם מסי\אטו היו מחליטים ליכבוש, אבל הם החטיאו, ואם גודי היה מספק את הסחורה, אבל הוא לא סיפק. באם ואם ואם מאוד קל לשחק.

גאון כדורגל הוא לא, אבל הוא יודע מה לעשות במצבים תקועים, הוא יודע לילחוש את המילה באוזן שתיגרום למאמן להכניס שחקן וליגמור משחק, הוא ידע את זה, ולכן הוא עוזר מאמן, כי הוא יודע לעזור, לא לאמן, ואם כן-הוא עדיין לא הוכיח את זה.

7. קלייברט Member

פויול הבקיע שער שער עצמי במשחק בשלב הבתים שבסופו של דבר נגמר בתיקו. ההבדל בין זה לבין שער חוץ של היריבה שבסוף מעלה אותה שלב הוא עצום.

הוא לא הרשים אותי, ולא 99% מאוהדי בארסה בזמן שהיה בקבוצה. אלמלא שער הנצחון בפאריז, אפשר היה להגדיר את הקדנציה שלו ככשלון מוחלט.

כשגודיונסון שיחק, ניצחנו. כשסביולה שיחק, לא ניצחנו. פשוט מאוד.

שוב, אני לא רואה איך זו אשמתו של רייקארד שואלדז לא סגר את הפינה. איבדנו את הנקודות האלו בגלל הרגע הזה בלבד, לא בגלל חילוף שנעשה או לא נעשה.

גם בעונת הדאבל בארסה שיחקה בהילוך שני הרבה פעמים ועדיין השיגה את מלוא הנקודות. ההבדל הוא לא בגלל החילופים שנעשו, הסגל פשוט היה טוב יותר.

אני מסכים שהחילוף לא היה במקום, אבל אני לא חושב שאם רונאלדיניו היה נשאר על המגרש התוצאה הייתה חייבת להיות שונה.

אתה לא באמת יודע את זה. באותה מידה אני יכול לאמר שרייקארד ביצע את החילופים על דעת עצמו, כי גם שנה שעברה כשהיה מצב לחילוף טוב הוא נעשה. הבעיה, כמו שאמרתי קודם, שהמחליפים פשוט לא היו טובים מספיק.

8. Mehmet Member

מה עם השחקן ההוא של לבאנטה שאיבד את ההכרה? יש חדשות ממנו?

פעם שנייה ששחקן מאבד את ההכרה העונה בליגה הספרדית, בפעם הראשונה זה נגמר רע מאוד. נקווה שהפעם הסוף יהיה אחר... ובשני המקרים זה היה מול חטאפה...

9. xavi6 Member

תן לי להבין, בגלל הגול העצמי הזה שלא באשמתו ויותר מזל של דאף משכל אתה טוען שהוא מגן גרוע ושזה מובן לגמרי למה הוא ירד לספסל? יש כ"כ הרבה שחקנים גדולים בהגנה ששמו גולים עצמיים ברגעים יותר קריטים, זה אומר עליהם שהם פחות טובים משחקני הגנה אחרים שלא?

וואי, יש לנו פה נציג של 99% מאוהדי ברצלונה ולא ידעתי! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    ואגב, הקדנציה שלו בברצלונה היא כישלון והפוטנציאל שלו לא מומש בברצלונה, למרות השער בפריז.

שואלים אותך שאלה פשוטה, למה אתה לא עונה עליה ישירות?

עצם העובדה שהגענו למצב כזה היא אשמתו של ריקארד שהיה יכול לשנות את זה. חוסר העירנות הזאת של השחקנים משגעת, הוא צריך להוריד אותם לקרקע בפעם ה-900 והוא לא עשה את זה. המסר שהוא העביר לשחקנים במשחקים האלה בחילופים המפגרים שלו, תאמין לי שאם רונלדיניו היה נשאר על המגרש והיינו משחקים באותה שיטה, בטיס לא הייתה מרגישה כזאת בטוחה לעלות וליתקוף את הבונקר שעשינו בבית שלנו.

לא סגל ולא בטיח, בעונות האלה ברסה שיחקה בהילוך ראשון ורוב המשחק לחצה עד שכבשה את השני\שלישי, לעומת ברסה של שנה שעברה שאחרי הגול הראשון הורידה מהלחץ וחיכתה שהמשחק יסתיים. לרוב, היינו כובשים בפנדל שלא היה\כן היה, או בבעיטה חופשית מעצבנת וניצלים בדקות הסיום. ברסה לעומת זאת של הדאבל הייתה רואה את אטו ורונלדיניו מפרקים הגנות, את דקו דוחף ואת ג'ולי כובש אחרי 60 החמצות.

אף אחד לא מבטיח כלום, אבל במצב של 1-0 שאתה חייב את הנייצחון, אתה לא מוציא את הכוכב מס' 1 שלך, ומכניס קשר דפנסיבי כמו אדמילסון ואומר לקבוצה שלך לעשות בונקר, בידיוק כמו שזה נשמע-בונקר. ממתי ברסה שיחקה בונקר? בכלל, מה פיתאום בבית שלנו נאחנו מיתסגרים אחרי 1-0? זה ההבדל בין ברסה בעונת הדאבל לבין ברסה בעונה האחרונה, הגישה, הפאניקה, הפחד, החוסר יציבות, במצב של 1-0 בבית ברסה הייתה שולחת שני מגנים למעלה בישביל להביא את ה-2-0, לא מוציאה שחקן התקפה ומכניסה קשר דפנסיבי בישביל ליגזור ולישמור את ה1-0 השברירי הזה. ואוי כמה שהוא היה שברירי.

זה לא סוד שטן קטה היה יד ימינו של ריקארד והיה אחראי כמעט על כל חילוף, אני גם לא יודע אם יואהן קרויף באמת עדיין דמות כזאת משמעותית בברסה, אבל כול העולם ואחותו יודעים שקרויף הוא אחד הגורמים הכי משפיעים בברצלונה. ועובדה, זה לא "מיקרי" שאחרי שטן קטה עוזב פשוט הקבוצה נכנסה למשבר כזה גדול, שחקן יוצא נגד השני, וברסה משחקת רע עם גישה נירפת במשחקים.
    שחקנים לא מספיק טובים? מה קרה, לארסון הלך אז אין מחליפים נורמלים? שוב, אם הוא לא היה אטום אולי סביולה היה מראה שהוא יכול להיות שחקן מאוד טוב. סביולה לא קיבל מספיק דקות ומספיק זמן בישביל להגיד שהוא "לא מתאים למערך" או שהוא "לא מספיק טוב לברסה". בשורה התחתונה יחסית לדקות שהוא קיבל הוא נתן תקופה מעולה, והוא הציג יכולת הרבה יותר טובה מגודי במעט שהוא קיבל.

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20071202/valencia6.Xxx

מה יהיה הסוף ולנסיה ? השפלה ביתית 3-0 מול אתלטיק בילבאו שבתחילת המחזור היתה נקודה מעל הקו האדום.

11. XabiAlonso Member

אבוי לולנסיה.
    שבוע הבא בילבאו יחזרו לשיגרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. קלייברט Member

לא. זו רק אחת מהסיבות הרבות שהביאו לרייקארד להעדיף (בצדק) את אולגר על פני בלטי.

אני מדבר עם עוד אוהדים, אתה יודע...

התשובה שנתתי לא מספיק ברורה לך? אם לא, אז כן, אני חושב שבהתאם לנסיבות, גודיונסון היה עדיף על סביולה.

We'll have to agree to disagree.

אני מבין שיש לך זכרון סלקטיבי. היו לא מעט משחקים בהם בארסה זרקה זין מוחלט על הקבוצה השניה, הגיע ל-5 מצבים ומתוכם כבשה שלושה. לרוב במשחקים הללו נכבש שער מוקדם, הקבוצה השניה לא עברה את החצי, השחקנים היו מתמסרים בינם לבין עצמם, ואחוזי השליטה בכדור במשחק ממוצע היה עומדים על 65%. כל זה לא קרה שנה שעברה.

איך העובדה ששחקנים יצאו אחד נגד השני קשורה לטן-קאטה אם הוא רק אחראי על טקטיקה?

וכן, השחקנים לא היו מספיק טובים. מארקז, שהיה הבלם הטוב בעולם רק שנה לפני כן, היה איום ונורא. רונאלדיניו לא יכל להבקיע אלא אם זה היה ממצב נייח. לא היה קשר אחורי, ואטו לא היה אותו שחקן של לפני הפציעה.

לדעתך סביולה לא קיבל מספיק דקות, לטעמי הוא קיבל די והותר. אני לא מבסס את הדעה שלי רק על העונה שעברה, אלא גם על העונות בהן שיחק בסביליה ומונאקו, אצלן הוא מיעט להרשים.

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ביכולת הנוכחית של ולנסיה ואיך שהיא נראית - היא משחקת כמו קבוצה מתחת לקו האדום, ואם אכן תמשיך כך - בהחלט תגיע לשם.

כואב הלב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

14. Raulito Madridista

שימו לב,
    את העונה שעברה סיימה וולנסיה עם שלושה הפסדי בית בלבד,
    העונה, אנחנו רק במחזור ה-14 והיא כבר מפסידה במאסטייה בפעם הרביעית בשבעה משחקים!
    וולנסיה ספגה שלושה תבוסות העונה בבית -
    לויאריאל במחזור הראשון - 3-0
    לריאל מדריד במחזור העשירי - 5-1
    ולאתלטיק בילבאו במחזור ה-14 - 3-0
    בנוסף ישנו הפסד לאספניול במחזור השביעי - 2-1
    סיכום: מתוך 21 נקודות אפשריות בבית - 9 בלבד היא השיגה!
    אשתקד - 44 נקודות מתוך 57 אפשריות - האובדן - 13.
    כשוולנסיה תשיג את התוצאה הבאה שלה במאסטייה, שהיא לא ניצחון, היא למעשה תעבור את האובדן של שנה שעברה.

וולנסיה במשחקי הבית בעונות האחרונות: http://www.liga.co.il/leaguespic/1041967030val.Xxx

בעונת 06\2005 - השיגה הקבוצה 38 נקודות מתוך 57, אך הפסידה פעם אחת.
    בעונת 05\2004 - השיגה הקבוצה שוב 38 נקודות מתוך 57, אך הפסידה שלוש פעמים.
    בעונת 04\2003 (אליפות) - השיגה הקבוצה 39 נקודות מ 57, אך הפסידה ארבע פעמים.

המאזן של וולנסיה בבית בשנים האחרונות בינוני לחלוטין, הנתון בעונת האליפות מטעה,
    מה שבאתי להראות כאן הוא כמות ההפסדים שלה.
    אחוזי ההצלחה שלה במאסטייה היו לא מספיק טובים, אבל זה ממש לא היה כמו השנה,
    שוולנסיה מוותרת מראש על הנקודות.
    קומאן לא שינה שום דבר בקבוצה, הוא ההיפך, גרם להדחה מליגת האלופות(קיבל את הקבוצה במצב של שני משחקים נגד רוזנבורג שאם מנצחים לפחות אחד, אתה בעמדה טובה),
    לא נותן לרביעיית הקסם לשחק ווולנסיה כבר 8 נקודות מהמקום הראשון.
    מה יהיה, מה יהיה.

15. Sergio Ramos Member

פעם שנייה ברציפות שויאריאל מפשלת ככה. יכול להיות שבמועדון התלהבו יותר מידי מהפתיחה הסוערת שלהם בליגה. ויאדוליד ניצחה אותה, ועל פי הסטט' במארקה, היה את אחד המשחקים היותר משעממים, אבל למרות זאת ויאדוליד מנצחת. אגב, ויאדוליד, מההתחלה שמתי עליה עין. קבוצה כישרונית ביותר. קומה חלוץ נפלא, סיסי וליורנטה הם עוד שתי יהלומים בקבוצה הזאת, שיכולים להתקדם עוד בקריירה שלהם.

אתלטיקו מדריד עושה את העבודה, בדיוק מה שהיא הייתה צריכה, לנצח את בטיס, לא דבר קשה בכלל. לא חושב שמישהו נתן לבטיס סיכוים. הבדלי הרמות בין שתי הקבוצות עצומים, אבל זה לא העניין, העניין האו שבטיס פשוט בקריסה מנטלית, קריסה של הקטור קופר שכבר לא יודע מה להגיד לתקשורת.

גם דפור מפסידה בדקה ה90, לאוסאסונה ונמצאת וכרגע היא רק ממשיכה לצנוח. גם דפור היא סוג של קריסה. אבל קריסה מסוג שהתחילה עוד מזמן, כולם זוכרים איך הייתה דפור לפני כמה שנים. אבל ניהול לא נכון, הביא אותה למצב שהאי הפכה לקבוצה די ענייה, וחסרת משאבים.

ולנסיה פשוט עגומה, אני משבוע לשבוע לא מפסיק להאמין למה שאני שומע. הפעם זה 3-0 לבילבאו, מחר זה יהיה 6-0 ללה קורוניה. מה יהיה? קומאן עדיין לא מצליח להוציא את הרוחות הרעות מהשחקנים, ולשפר את העמנטליות האבודה. לא ידוע לי האם שוב קומאן עשה את השטות שהשאיר את חואקין בספסל, אך זה כבר לא משנה, בינתיים קומאן בערך חודש במועדון(תקנו אותי במקרה של טעות)ושינוי אין, ואין בכלל, זה רק ממשיך להיות רע משבוע לשבוע.
    די כואב לי על ולנסיה. גם בגלל שהיא נכס אדיר לליגה שלנו. קבוצה בעלת שחקנים כל כך כישרוניים וטובים כמו סילבה, וויאה, חואקין, מוריינטס, זיגיץ' ועוד...נמצאת במצב כזה. היא חסרה לליגה שלנו.