דיברנו על אטימות מיקודם? גם במשחק הזה האטימות חזרה לשחק תפקיד מרכזי. רונלדיניו שוב משחק בעמדת החלוץ כאשר אין משחק אחד (!!) שבו הוא היה טוב בעמדה הזאת. למה ריקארד, למה?! מדוע גודי ממשיך לשחק? מדוע אזקרו משחק בצד שמאל? תחזיקו חזק למה שאני עומד להגיד-אזקרו בתור חלוץ, כרגע, יותר טוב מהנרי, וגם יות טוב מרונלדיניו. כנראה ששכחתם שאזקרו לפני בואו לברסה היה חלוץ מעולה בליגה הפסרדית והביא גולים שרונלדיניו עדיין לא חלם עליהם. אזקרו אתמול אם היה משחק חלוץ היה מפציץ את השער במצב אחד, בלי כל הדאווינים. פשוט מפציץ גול. מסי עושה צחוק מיכול מגן שיבוא מולו, כבר שנתיים מנסים לחסום אותו, והבחור עושה אותו דבר-או נכנס לאמצע, או רץ בקוו. אין פה הרבה היתלבטויות, הוא פשוט ירוץ מהר, אני בספק אם אי פעם יגיע המגן שיצליח לחסל אותו. היחיד שאני מאמין שיכול זה אשלי קול, בליגה הספרדית אין מי שיכול על הילד באחד על אחד, פשוט אין. אבל עדיין, אתמול יצאתי מאוכזב ממנו. ההתחלה הייתה מדהימה, איזה ריצה, פשוט הלם, ההמשך קצת פחות. בימקום לימסור מתי שלא צריך, תפציץ את השער! בימקום לתת בעיטה חלשה, תן שפיץ תקרע את הרשת, אני לא מבין מה הלוזריות הזאת בסיום, פשוט לא מסוגל להבין.
ויאדוליד - ויאריאל(18:00) http://www.marca.com/futbol/super-cronica/07-08/img/escudos/valladolid.Xxx "יש לנו פחות נקודות ממה שמגיע לנו", כך אמר מאמן ויאדוליד, מנדיליבאר, לקראת המשחק של קבוצתו נגד ויאריאל החזקה. למרות כדורגל התקפי ושמח, למרות העובדה שלא הפסידו לריאל מדריד ולברצלונה ולמרות סגל שחקנים לא רע, הקבוצה במרחק נקודה אחת בלבד מהקו האדום. בשבוע שעבר בקאלדרון, ויאדוליד הייתה קרובה מאוד להשיג נקודות, אך לוזריות ושער עצמי בדקה האחרונה, גרמו לה לרדת מהמגרש ברגשות מעורבים. מצד אחד יכולת פנטסטית ושלושה שערים לזכותה, מצד שני, ההגנה שוב פישלה, המצב לא השתפר בתחתית ואתלטיקו הייתה בשלב מסויים בעשרה שחקנים. המאמן ייחסר מספר מחליפים. דניאל קומה שנכנס כמחליף במחזור שעבר, נפצע והוא מצטרף לאלברטו לופז וגארסיה קאלבו. אסטויאנוף, הקיצוני המוכשר שהגיע מדפור, חוזר לסגל אחרי היעדרות ארוכה מאוד. בורחה הקשר ההגנתי, יישחק במקומו של ססמה, כאשר המאמן רוצה להקשות על ויאריאל ולצופף את מרכז המגרש. הקבוצה תנסה מערך של 4-3-3 שייקדם את ויקטור לעבר השער, כמו גם את סיסי. ויאדוליד: בווטל; מרקוס, אוסקר סאנצ'ז, רפא, פדרו לופז; דוראדו, רוביו אלבארו, בורחה; סיסי, ויקטור וליורנטה; http://www.marca.com/futbol/super-cronica/07-08/img/escudos/villarreal.Xxx הדקה -13, ויאריאל עולה ל1-0 נגד אלמרייה בבית משער של ניהאט התורכי. האירוע - הקבוצה הצנועה מעפילה זמנית למקום הראשון בליגה הספרדית. לצערה של הצוללת, 39 דקות בלבד, הייתה הקבוצה במקום הראשון. אלברו נגרדו, אקס ריאל מדריד, עשה טובה גדולה לחבורה של שוסטר, שגם בתום המחזור ה-13 שמרו על המקום הראשון. ניהאט יודע שהמשחק הקודם היה פיספוס ואמר:"אנחנו רוצים לכפר על הנקודות שאיבדנו בבית". למרות האכזבה של פלגריני מחוסר ניצול המצבים של הקבוצה ומאובדן הנקודות, אותו הרכב ששיחק בשבוע שעבר אמור להמשיך. ניהאט שבכושר מצויין ומשכיח את פציעתו של רוסי שעדיין לא החלים, ייפתח בהתקפה כאשר לצידו יישחק פראנקו, גם תומאסון נלקח בחשבון. ויאריאל נפרדה מריקלמה לפני מספר ימים. השחקן שלא התאמן עם הקבוצה ולא היה בתוכניות מסיבות אלו ואחרות, עזב לבוקה ג'וניורס ושני הצדדים מרוצים. ויאריאל: ויירה; אנחל, סיגאן, פואנטס, קאפדוויליה; ברונו, סנה, פירס, קאסורלה; ניהאט וג'יזרמו פראנקו.
אשלי קול? כבר שנה וחצי שהוא חושך, מה גורם לך לחשוב שדווקא הוא היה יכול לעצור את מסי? האמת שאני חושב שאם מסי ביום טוב אף מגן בעולם לא עוצר אותו.
מגן ברמה יכול לעצור את מסי אם הוא נצמד אליו במשך כל המשחק. (ראה ערך ארבלואה מליברפול במסגרת ליגת האלופות עונה שעברה).
אתה נותן לי משחק שבו מסי היה חושך בלי קשר לארבלואה או לשמירה עליו, למשחק שכל ברסה שיחקה חלש מאוד, אבל מיתעלם מעשרות מגנים ששמרו עליו כל משחק שהוא פשוט עשה להם בית ספר כמו ר.קרלוס, דל הורנו ואחרים כמוהם.
בטיס - אתלטיקו מדריד http://img89.imageshack.us/img89/710/betis1zx7.Xxx - http://img89.imageshack.us/img89/4391/atletico1zy3.Xxx 20:00, לופז דה לופרה קבוצת תחתית לכל דבר הפכה בטיס בעונה האחרונה. ראשי המועדון כבר לא יודעים מה לעשות. ההשקעה בקבוצה הייתה כל כך גדולה, רכשים חדשים, המון רכש אפשר לומר, וגם עוד הקטור לוזר על הקווים. בינתיים, כל ההשקעה, יורדת לטימיון אחד גדול. במועדון תיכננו לבסס מעמד הרבה יותר גבוהה, לפחות בחלק העליון של הטבלה. אבל בטיס ממשיכה במאבקי התחתית, ומשבוע לשבוע המצב שלה הופך לעוד יותר קשה. הקבוצה כרגע עומדת על מאזן של 11 נקודות בלבד, והיא במקום ה19, לפני לבאנטה. מדברים שאפילו לבאנטה קבוצה שכבר משחקת טוב מבטיס. סוג של קריסת מערכות טוטאלית שפוקדת את המועדון כבר שנים. גם הבאתו של קופר, וההשקעה הרבה בקבוצה, בעיקר הכספית, לא הניבו תוצאות חיוביות. משהו באמת מקולקל בצורה די רצינית בבטיס. החלק היותר חלש בקבוצה היא ההגנה שלה, מה גם שההתקפה גם לא תורמת כמעט כלום. הרכשים תוצרת פאבונה, גונזאלס מליברפול, וכל השאר, פשוט לא דופקים. פאבונה בשבועות האחרונים הראה שיפור קל, אך זה עדיין לא זה. אם בטיס רוצה להישאר בליגה, היא חייבת אבל חייבת איזה נס שיוציא אותה מהמשבר הזה. עדיין אין סיבה לקרוא לאתלטיקו כ"פלופ" עד כה החברים של אגירה, בעונה די סבירה. ההתחלה לא הייתה משכנעת אבל ההמשך כן. הקבוצה במקום ה5 בטבלה במספר נקודות זהה לזה של ולנסיה, ומתחת לאספניול שבמקום הרביעי. ניצחון היום, יעלה אותה אל המקום הרביעי. לאור המצב של ולנסיה, אתלטיקו יכולה להיות שמחה. הסיכוים לעלות לצ'מפיונס, שזוהי המטרה העיקרית, עדיין לא אבדו. אגירה גם דיבר על כך שהמטרה היא הצ'מפיונס, והמטרות האלה לא ירדו מסדר העדיפויות והם עדיין אפשריות בכל מצב. גם מצדה של אתלטיקו, ההגנה היא חלק חלש בקבוצה. זה קסטרו בלם מצוין אך לא ממש הולך לו. היום הוא ישב על הספסל בזמן שאלרה ופאבלו הם אלו שיחלקו את עמדת הבלמים. פרנייה ולופז ישחקו כמגנים, ורייס ומקסי רודריגז, יובילו את אגפי הקבוצה. סימאו שהעונה בוא נגיד לא הכי בולט בשורות אתלטיקו יחכה בספסל. גם תיאגו מוטה יהיה בסגל על הספסל. בחוד ההתקפה פורלאן את אגוארו. הרכבים משוערים: בטיס: ריקרדו; וג'ה, זאמורה, מלי, ליצ'י; ארזו, סומוזה, סוביס, אדו, קאפה; פאבונה. אתלטיקו מדריד: לאו פרנקו; לופז, אלרה, פאבלו, אלרה, פרנייה; רודריגז, גרסיה, מאניש, רייס; פורלאן, אגוארו.
ולנסיה - אתלטיק בילבאו 22:00 http://www.marca.com/futbol/super-cronica/07-08/img/escudos/valencia.Xxx ולנסיה מגיעה למשחק לאחר התיקו הבייתי המאופס עם שאלקה 04 בליגת האלופות, 0:0 שלמעשה הדיח את ולנסיה מליגת האלופות. האכזבה בולנסיה עקב ההדחה גדולה אבל עכשיו המטרה היא להשתפר בליגה - גם בליגה בהמצב של העטלפים אינו מזהיר במיוחד. הקבוצה של רונאלד קומאן ממוקמת במקום השישי בטבלה עם 24 נק', ניצחון היום עם אתלטיק בילבאו והם עשויים לטפס למקום הרביעי בטבלה, אך כמו שולנסיה נראתה מאז החזרה מהפגרה עם ההפסד לסנטאנדר (1:0) והתיקו עם שאלקה (0:0), לנצח את אתלטיק לא יהיה קל במיוחד. ולנסיה ניצחה עד כה רק שלושה מתוך ששת משחקי הבית שלה, ניצחונות על ויאדוליד, חטאפה ומורסיה מצד אחד - הפסדים לויאריאל, אספניול וריאל מדריד מצד שני. המאמן ההולנדי של ולנסיה, רונאלד קומאן, יאלץ להסתדר במשחק היום נגד האריות מבילבאו ללא אלקסיס, בראחה, אנגולו וקניירה, האחרון נפצע בתיקו המאופס ביום רביעי נגד שאלקה. שמי שחוזר מפציעה להרכב של קומאן יהיה המגן השמאלי מוראטי שלא פתח בהרכב ולנסיה מאז ההפסד 2:0 לרוזנבורג לפני הפגרה. הלגרה יפתח במרכז ההגנה כשלצידו יפתח מרצ'אנה החוזר מהשעייה ולא שיחק בהפסד 1:0 לראסינג סנטאנדר במחזור שעבר. למרות היכולת החלשה שלו במשחקים האחרונים - סנטיאגו קאניזרס ימשיך לפתוח בין הקורות בעוד שהילדברנד שהציג יכולת טובה מאוד במשחקים ששיחק ישב על הספסל. בחוד ההתקפה יפתח דויד וויה שקומאן עדיין מתלבט לגבי החלוץ שלצידו - ככל הנראה זה יהיה דוויד סילבה שלא פתח נגד שאלקה ונכנס כמחליף במקומו של ויסנטה. פרננדו מוריינטס שכן פתח נגד שאלקה יחכה לעלות מהספסל. הרכב משוער: קניזארס, מיגל, הלגרה, מרצ'אנה, מוראטי, אלבלדה, אדו, חואקין, ויסנטה, וויה וסילבה (מוריינטס). http://www.marca.com/futbol/super-cronica/07-08/img/escudos/athletic.Xxx מנגד נמצאת אתלטיק בילבאו שלא נמצאת במצב יותר טוב. הבאסקים בראשותו של חואקין קאפרוס לא ניצחו בליגה כבר חודש, הניצחון האחרון שלהם היה 2:0 בייתי עם רקראטיבו בתחילת נובמבר (צמד של אצ'ברייה). אתלטיק בילבאו ממוקמת במקום ה-13 בטבלה עם 14 נקודות. חואקין קאפרוס יחסר במשחק היום את המגן-בלם איטור אוסיו שצבר חמישה צהובים ומורחק, את מקומו בהרכב לצידו של הבלם הותיק אמורביאטה צפוי להחליף אוסטריס. בצידיי ההגנה יפתחו כרגיל איראולה בימין וקויקילי בשמאל - למעשה מי שהיה אמור לאייש את האגף השמאלי הוא אקס ולנסיה אסייר דל הורנו שנפצע במשחק הגביע נגד הרקולס בחודש שעבר. חואקין קאפרוס יחסר גם את השוער הבכיר שלו גורקה איראיזוז הפצוע, את מקומו יחליף בין הקורות דניאל ארנסוביה. מה שעוד מקטין את סיכוייה את בילבאו הוא העובדה שהקבוצה לא ניצחה בולנסיה מאז ה-3 בינואר 1998. הרכב משוער: ארנסוביה, קויקילי, אמורביאטה, אוסטריס, איראולה, אורבאיס, גבילונדו, ד. לופז, יסטה, יורנטה ואצ'בריה.
ולנסיה חייבת לנצח את המשחק הזה. בקבוצה רואים שיפור מאז הגעתו של קומאן,ביום רביעי נגד שאלקה היא נתנה את אחד המשחקים הטובים שלה העונה אפילו שהיא שיחקה בעשרה שחקנים מאז הרחקתו של דויד אלבלדה במחצית הראשונה. הייתי רוצה לראות את מוריינטס לצד וויה או אפילו זיגיץ' שלא מקבל הרבה הזדמנויות העונה ואת סילבה במקום ויסנטה. אם ולנסיה ינצחו זה יביא קצת נחת לאוהדים המתוסכלים,ואני מקווה שהיא תעלה חזרה על הסוס.
כן, ויאדוליד ניצחה את ויאריאל. ויאריאל פשוט פראיירים. פספסו הזדמנות להתקרב עד לנקודה מריאל, ולברוח ל -3 נקודות מברצלונה.
אני ראיתי את בלטי בעונה הראשונה. אני זוכר טוב מאוד את העצמי שלו מול צ'לסי ואת החורים התהומיים להם גרם בקלאסיקו. אגב, גם מבחינה התקפית הוא לא היה מזהיר, לא בעונה ההיא, ולא באף אחת מהעונות בהן היה בקבוצה. היה רצף משחקי ליגה בהם הוא פתח ולא הרשים. נגד מי זה היה אני כבר לא זוכר, אבל הוא קיבל קרדיט עד ההופעה המזוויעה שלו מול ליברפול. גודיונסון, אגב, למקרה ששכחת, גם הבקיע נגד קבוצות לגיטמיות (צ'לסי, ברמן, ליברפול), בניגוד לסביולה. אז באותה מידה, הוא זה שזכאי לכל הקרדיט על עונת הדאבל, נכון? כי אם הוא מואשם ביכולת רעה של הקבוצה, הוא (וכל מאמן אחר) גם צריך לזכות בכל הקרדיט על ההצלחות. אני מניח שרייקארד גם אשם בכך שהכדור של בוז'אן הלך למשקוף, כי הוא אמר לו X במקום Y.
סיכום משחקי היום: ויאדוליד הפתיעה את ויאריאל של פלגריני וניצחה אותה בבית 2-0. ליורנטה העלה את ויאדוליד להיתרון בדקה ה-18, והיתרון זה נשמר עד המחצית. פלגריני הימר והוציא קשר אחורי - ברונו, לטובת קשר התקפי - קאסורלה, אך בדקה ה-56 כבש ויקטור את שערו החמישי העונה. פירס ומתיאס פרננדז שנכנסו כמחליפים, לא עזרו גם הם לפלגריני. בדקה ה-78 נכנס אסטויאנוף לשחק לאחר היעדרות ארוכה מהמגרשים. ויאריאל מתרחק מריאל מדריד, שמוליכה 4 נקודות בצמרת. http://www.marca.com/marcador/futbol/2007_08/primera/jornada_14/vad_vil/foto.Xxx אתלטיקו מדריד גוברת 2-0 על בטיס האומללה, ועולה למקום השלישי המוליך לליגת האלופות בתום העונה. שערים של דייגו פורלהאן(34) וראול גארסיה(93) סידרו לאתלטיקו ניצחון שני רצוף. בטיס של קופר מתחת לקו האדום, והפסידה שוב, לאחר שבשבוע שעבר הפסידה 4-3 ללבאנטה. המרחק מחוף מבטחים - 3 נקודות. http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2007/12/1196625131.Xxx סראגוסה הפסידה 2-1 לרקראטיבו בחוץ והיא ממשיכה להידרדר. הקבוצה של ויקטור פרננדז שאשתקד סיימה שישית, לא ניצחה מאז המחזור העשירי, וכעת הפער ממקום באופ"א הוא שש נקודות. היתרון של דייגו מיליטו בדקה ה-21 לא הספיק. קרלוס מארטינז המצויין, השווה בדקה ה-25. בדקה ה-41 נכבש שער הניצחון, מרגלי מארטינז, שכבש את שערו הרביעי העונה. דלסאנדרו ואוליביירה שנכנסו כמחליפים לא עזרו לסראגוסה. חטאפה התאוששה מההפסד להפועל ת"א בגביע אופ"א, כאשר ניצחה את לבאנטה בדרמה גדולה, בקולוסיאום, שם הפסידו לאדומים. ריגה המצויין העלה את לבאנטה להיתרון בדקה ה-15, וזו הייתה תוצאת המחצית. בדקה ה-61 כבש בראוליו את שער השיוויון ובדקה ה-90 גם ניצח את המשחק בשערו השלישי העונה. חטאפה ממשיכה בתקופה הטובה, לבאנטה אולי ללא נקודות, אבל היא משתפרת גם היא. במשחק הייתה תוספת זמן ארוכה מאוד, נדמה לי הייתה פציעה או מקרה מסויים, צריך לבדוק את זה. אחד השחקנים נפצע מכניסה חזקה או משהו ופונה לבית-החולים(דה לה-רד נדמה לי כיסח). http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2007/12/02/levante_370x125.Xxx דפורטיבו לה קורוניה ירדה היום מתחת לקו האדום, לאחר הפסד ביתי לאוססונה. פלאסיל העלה את אוססונה להיתרון בדקה ה-47. דפורטיבו הגיבה בדקה ה-82. רובן קאסטרו שנכנס כמחליף, כבש לאחר 19 לאחר שנכנס. נגמר? ממש לא. דאדי כבש את שערו החמישי העונה בדקה ה-88. מאיורקה, שנתנה סטירה גדולה לסביליה לאחר שניצחה בפיחואן במחזור שעבר, סיימה בתיקו ביתי מאכזב עם מורסיה, שעצר את ההתקדמות לעבר גביע אופ"א. איניגו כבש למורסיה בדקה ה-23. מאיורקה ירדה למחצית בפיגור. השיוויון הגיע מכיוון מפתיע. לא גיזה, לא איבגאזה וגם לא ווארלה שכבש אולי את שער העונה נגד סביליה. פייר וובו הקמרוני, הספיק להיות 4 דקות על המגרש כדי להבקיע את שער הניצחון בדקה ה-68 ולציין את שערו הראשון העונה. מורסיה עדיין במאבק התחתית, מאיורקה במרחק 4 נקודות מהמקום השישי. כעת משוחק: וולנסיה מארחת את אתלטיק בילבאו. בילבאו מוליכה 1-0 במאסטייה, במחצית. ייסטה כבש בכדור חופשי בדקה ה-32. קומאן סיפסל את ויסנטה ודויד אלבלדה. וולנסיה צריכה ניצחון כדי לחזור למקום הרביעי. בילבאו במרחק נקודה מהקו האדום והיא רוצה לברוח.
הגול העצמי שהוא כבש מול צ'לסי לא אומר כלום,באותה מידה זה היה יכול להיות אוליגר\פויול\מארקז. חוץ מהגול הזה היה לו משחק דיי טוב אגב. מיבחינה התקפית אין לי מה להגיד, כי אין לי איך להוכיח, נאי זוכר משחקים שהוא פשוט היה ענק עם הכניסות שלו, בעונות האחרות הוא בקושי שיחק וכשהוא שיחק אני ראיתי איזשהו רוח שהוא הכניס. הוא המגן היחיד שהיה יכול לשנות משהו בברסה במשחק שלה כשהוא היה תקוע, היחיד, ואני לא מדבר על הגול המזליקי בגמר, אלא בכלל במשחקים שהוא נכנס כמחליף הוא הביא איתו שינוי מסוים בחלק ההתקפי. הוא כבש מול ליברפול-יפה מאוד, באמת יפה, עזוב את זה שחוץ מהגול הוא רק סירבל לנו את המשחק, אבל שיהיה. מול צ'לסי כמות הכדורים שהוא איבד הייתה עניקת, אבל היי, קרדיט על זה שהוא ידע לעמוד בין הבלם למגן, גאוני! סביולה בחיים לא היה חושב על זה, כל הקרדיט בכלל לא מגיע לרונלדיניו באותו גול. המשחק היחיד שהוא היה מעולה היה במחזור הראשון מול סלטה בגול יפה שלו, וגם שהוא נכנס בכלל בתור מחליף, חוץ מזה-שום דבר, כל משחק איבד כדורים, לא מצא את עצמו, עיכב את המשחק שלנו והדבר היחיד שהוא עשה בסדר זה לידחוק כדורים מול שער ריק, בערך כמו הנרי. סביולה היה הרבה יותר טוב מגודי, ואם סביולה שיחק 2-3 משחקים רעים, גודי שיחק עונה שלמה רע! אני לא מבין על מה בכלל הוויכוח, בין שניהם סביולה פשוט גם שיחק פחות ועדיין היה יותר טוב. הסיבה היחידה שסביולה לא שיחק יותר מגודי היא לא על רקע מיקצועי, היא על רקע אישי ולעשות פרנציפ על זה שדחפו לו אותו סתם לסגל. בוא נתחיל בזה שלא טענתי שרק בגלל ריקארד הקבוצה הפסידה את האליפות. הקבוצה הפסידה את האליפות בגלל סיבה הפצועים, שזאת הסיבה העיקרית, בגלל יכולת חלשה של שחקני מפתח כגון מארקז רונלדיניו ודקו, ואחריהם ריקארד שלא תפקד במצבי לחץ. זה מה שטענתי. במשך כל העונה ברסה כבשה את הגול וחיכתה שהמשחק יסתיים, והתפקיד של ריקארד הוא ליגרום להם להמשיך ללחוץ על הדוושה, הוא המאמן שלהם, הוא אמור לתת להם הוראות על המגרש, הוא אמור לעשות חילופים טובם, והוא לא עשה את זה. כאשר קבוצה מגיע לכ"כ הרבה מצבים ומחטיא בגלל זילזול, ואחרי זה חוטפת גול מעפן בסיום משהו פה קשור למאמן, הוא היה צריך להעיר אותם פשוט. ההסבר שלי די פשוט-טן קטה. שוב, טן קטה. ריקארד באותה עונה בלי טן לא פגע בכלום. לא בחילופים, לא בשחקנים, ולא בפסיכולוגיה שלו על השחקנים, ובזה הוא הכי טוב שיש, והניהול משחק שלו היה חובבני. אם הוא יודע לנהל משחק, הוא לא יודע לצאת מפיגור, הוא לא יודע כבר איך לישלוט על השחקנים שלו.