מחזור14: תיקו אחת בדרבי של ברצלונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏30/11/07.

1. Sergio_Ramos Member

רונאלדיניו לא בהרכב פעם שנייה ברציפות.
    גודיונסן במקומו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/07
  2. beitar4ever Member

ריאל במשחק חלש מאוד היום, ואני חושב שהתוצאה משקרת. אני אומנם לא ראיתי את כל המשחק וממה שאני מבין בפתיחה ריאל הייתה חייתית , מהדק' ה-27 שבה התחלתי לראות אני ראיתי מצבים משני הצדדים, זה היה כך עד לשריקת המחצית הראשונה.
    במחצית ה-2 ריאל בכלל לא שיחקו טוב, ראיתי המון הזדמנויות של סנטנדר לשער של קסיאס ,וכפי שאמר זה שמעליי טוב שהיה לנו אותו בשער הוא הציל אותנו היום.
    טוב למרות ההתצוגה הלא כ"כ טובה צריכים להישאר אופטימיים לפחות ניצחנו , מקווה שבמשחק הבא נראה יכולת טובה יותר.

3. Raulito Madridista

אלמרייה הפתיעה את סביליה

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2007/12/1196542239.Xxx

הקבוצה של מנולו חימנז ממשיכה בחוסר היציבות המאפיין אותה מתחילת העונה.
    לאחר הניצחון המצויין על ארסנל 3-1 בפיחואן בליגת האלופות,
    הפסידה הקבוצה לאלמרייה הצנועה בחוץ משער שנפל 3 דקות לסיום(אסאסיטה),
    ונשארה בפער של 10 נקודות מינימום ממקום בליגת האלופות.
    סביליה שיחקה במערך של 4-5-1, כאשר קאנוטה חלוץ בודד בחוד,
    דני אלבס הורחק בדקה ה-46.
    מנולו חימנז הכניס את חלוץ נוסף לשחק, רק בדקה ה-92, באופן תמוהה.

------------------------------------------------------------
    ריאל מדריד - סנטאנדר 1:3

ניצחון טוב מאוד שלנו, ממשיכים לנצח במשחקי הבית ולשמור על מאזן מושלם,
    בכדי לקחת אליפות חייבים לשמור על מאזן מצויין בברנבאו.
    השער המוקדם נתן לנו המון כוחות, הייתי בטוח שזה יהיה יותר קשה, פשוט ככה.
    ההתקפה הייתה ביום טוב, אם לא היינו מזלזלים זה היה נגמר עם יותר גולים שלנו,
    מצד שני, ההתקפה של ראסינג גם לחצה ולחצה והגיע להם יותר מגול, שהגיע בגארבץ טיים.
    שיפור גדול ביכולת של פפה היום, הייתי מאוד מרוצה. בפטיסטה הפתיע במספר מהלכים לא רעים.
    ראול היה מספר 1 ללא ספק, לא זוכר מתי הוא כבש בצורה כזו נדמה לי שזהו שערו הראשון בקריירה בבעיטה חופשית. בכל מקרה, שער מספר 10 העונה לקפיטן ושמיני בליגה הספרדית - מלך השערים, בינתייםhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    ואן ניסטלרוי המשיך להחטיא היום והוא ייזכור אך ורק את הבישול הנהדר שלו לראול, שהיה יכול לרשום שלושער היום(הצלה מדהימה של שחקן הגנה של ראסינג מהקו).
    סניידר לא התלבט היום יותר מדיי, רוביניו היה טוב(לדעתי היה עליו פנדל).
    שמחתי לראות את אריאן רובן משחק ומוריד קצת חלודה, הוא לא היה רחוק מלהבקיע וגם הכין מצב יפה.
    חבל שהיגואין לא קיבל זמן להוריד חלודה גם הוא.
    הפעם אהבתי יותר את החילופים של שוסטר.
    גם ללא גוטי לפעמים זה יכול להצליח, ככל הנראה.ה
    אנחנו שומרים על המקום הראשון בינתיים, אבל אם במשחק החוץ הבא שלנו, לא ממשיכים את המומנטום, לא עשינו כלום.

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2007/12/01/raul_3_370x200.Xxx
    שער 10 העונה בכל המסגרות; שער 195 במדי ריאל מדריד בליגה הספרדית.
    עוד 21 שערים והוא משתווה לדי-סטפאנו, אך היום הוא השתווה לשחקן מונדו.
    הוא במקום השביעי בטבלת הכובשים בליגה הספרדית בכל הזמנים.

4. Engonga Member

ריאל מדריד נותנת לנו הזדמנות נהדרת להתקרב לראסינג.
    באונו אסטדי, מול מורסיה הבינונית, אסור לפספס את ההזדמנות הזאת וצריך לנצח גם אם גוויזה לא ישחק(עדיין בספק בגלל הולדת בנו).

5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

סביליה שוב מפשלת , היא צריכה לקחת את עצמה בידיים אחרת היא לא תסיים בין ארבעת הראשונות.

6. beitar4ever Member

כפי שאמרת פשוט מלך , ראול כבר עם 10 שערים העונה , בזמן האחרון הוא נמצא ביכולת פנטסטית ,סקורר ואכן כפי שאמרת אני גם לא זוכר מתי הוא כבש שער בבעיטה חופשית, זה עוד נקודה שמראה שהוא חלוץ בתקופה ענקית.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כואב לי לראות את גודיונסן.. הוא ממש אבוד.. כאילו הוא לא מבין מה תפקידו בכח... רייקארד הרס אותו.

8. Spanish Weapon Member

התוצאה כשלעצמה גרועה ביותר מבחינת בארסה, בהתחשב במעמד וביריבה אני יחסית מרוצה.
    רונאלדיניו הביתה, תודה רבה,הבנו שכבר לא נקבל מנהיג ופנומן כמו מלפני שנתיים-שלוש.
    אנחנו מודים לו מקרב לב,אם יש רגע שבו צריך לדעת להיפרד(רצוי שבכבוד) ולדפוק קופה על
    הדרך זה הזמן , וזו לא צרות עין או כפיות טובה, הבנו שהוא כבר לא מתאים להיררכיה שנוצרה ומנסים
    ליצור בבארסה ושגם הוא עצמו מתחיל להשלים עם העובדה שהראש שלו ושל אחיו(הסוכן שלו) נמצאים
    בצפון איטליה.

9. REAL MADRID Member

דור, שום מילה על בפאטיסטה אה?
    באפטיסטה במשחק מצויין, היה מעורב בשלושת הגולים. הראשון היה במסירה הגאונית שלו לרוד שבישל לראול. בשער השני הוא מסר את הכדור לסניידר שהוביל לשער העצמי. ובשער השלישי הוא היה השחקן שעליו נעשתה העבירה שגרמה לכדור חופשי. מה שמעצבן לראות זה שריאל פשוט לא יכולה להרשות לעצמה עוד שחקן התקפה בהרכב מכיוון שאז הקישור האחורי נחלש בהרבה - ראינו את דיארה מוחלף כתוצאה מעייפות, להיות השחקן היחיד שעונה הגנה במרכז המגרש זה קשה וראינו כמה פעמים סנטאנדר פשוט חלפה על פניו.

כמו שאמרתם, ראול במשחק מצויין, אמרתם כבר הכל.

ברור לכולם שההרכב הזה לא יוכל לפתוח נגד בילבאו במחזור הבא מהסיבה הפשוטה שזה יהיה הרבה יותר קשה וחייבים קישור מעובה.

10. royi_t32 Member

בארסה עם 1-1 מאכזב מאוד בדרבי. מסי היה האיש החם וחבל שמתי שהוא עולה ומקבל את תואר המנהיג החדש, המנהיג הנוכחי, רונאלדיניו, לא מראה סחורה, ועולה מהספסל. הדבר הנכון שבארסה יכולה לעשות עכשיו זה קופה ענקית עליו.

11. Sergio Ramos Member

סניידר לא היה בולט מלבד הבעיטה שהובילה לגול העצמי של סאנצ'אז, סניידר כרגיל שיחק באגף עמדה שלא מתאימה לו. אבל..היה אפשר לראות שמידי פעם, סניידר נכנס לאמצע(הוא עושה את זה הרבה במהלך המשחק, בגלל זה אגף ימין די ריק)ולאו דווקא ראול שהיה פעיל מאוד היום, מתפרס לצד להוות אופציה לשחק בצד ימין.

באפטיסטה הפתיע אותי ממש, הוא היה 50-50 מצוין לדעתי. הרבה זמן לא יצא לי לראות את הנגמש הברזילאי, ביכולת טובה, דלעומת גאגו, שתוקע את המשחק ולא מאפשר אופציה קדימה, באפטיסטה עשה גם הגנה וגם הצטרף מקדימה, ושתי גולים התחילו ממהלך שלו. הוא מהווה אופציה להתקפה, שזה דבר חשוב. כשגאגו משחק הוא לא תורם מספיק, ונשאר תמיד מאחור. יום די טוב לז'וליו.

היו דקות שהיינו חשופים מידי, הציק לי שסאנטנדר לחצה אותנו אחורה, ונתנו לה להגיע לייותר מידי מצבי בעיטה. בעיקר ביום חלש של דיארה, שלא מספיק פעיל בחלק היותר טוב שלו, ההגנה. שחקנים רצים עם הכדור ללא שאף אחד ידחוק להם רגל. דיארה הוא מן בלם קידמי שאמור לחלץ כדורים במרכז השדה ומזה לפתח התקפה, בינתיים הוא ממשיך בתקופה חלשה, הביטחון שלו ירוד, נותר לקוות שהוא ישפר את היכולת שלו, כי אנו מכירים אותה.
    רוד היה סביר פחות או יותר. אומנם עדיין נראה טיפה חלוד, אבל נתן כדור אומן לראול(איזה יום גדול לקפטן שלנו, רץ כל הזמן,תורם וגם נותן שתי גולים יפים[מתי פעם אחרונה האו הקיע בבעיטה חופשית]), בא לקבל ניה לעשות דברים, אומנם לא כבש, אבל היה די טוב ביחס למשחק מול ברמן.
    פפה, היה טוב גם האו ביחס למשחק מול ורדר ברמן. נראה ששוסטר ריסן אותו, הוא נראה יותר רגוע, פחות מתלהם, הרבה יותר מחושב ומראה שיש לו יכולת. נקווה שימישך ככה.

רובן הראה כמה דברים יפים, נקווה שלא יפע, וימישך כך.
    רוביניו, היה טוב, ממשיך לשמור על איזון ביכולת שלו. איבד כמה כדורים, אבל תרם להתקפה.(אגב, היה פנדל לדעתי, שחקנה של ראסינד(לא זוכר את שמו)פשוט חסם לרובניו את הריצה עם הכדור).

לסיכום, יום די טוב בהתקפה. תקפנו בצורה סבירה, זה עדיין לא מה שאנחנו רוצים לראות. אבל מה כן, יש שיפור וזו אולי נקודת אור אפשרית מהמשחק הזה. עדיין יש לנו מגרעות במערך, שאין לנו שחקן בצד ימין, ועדיין למרות ששיחקנו די טוב, עדיין אין לנו את המערך וההרכב האידיאלי והמנצח.
    מה שחשוב, שנמישך להוביל למעלה.

סביליה, מה קורה לך? סבילהי שוב מפסידה, וזה מדהים אותי. הקבוצה ממשכיה לקרטע. היא שלוש נקודות מתחת לקו האדום(!). מצבה במשחקי החוץ גרוע משל בארסה. משהו פשוט נאבד לקבוצה הזאת, איפה המחץ של השנה שעברה? נעלם. איה האופי, איפה ההתלהבות של השחקנים. נראה כאילו זה איננו. דני אלבס מורחק שוב, אני לא לא רוצה להישמע מוזר, אבל אולי האו עושה זאת בכונה?
    השאירו אותו בכוח, רואים שהוא חסר חשק, בעונה שעברה הייתה לא מוטיבציה של כריש(!)ממש היה כמו פליימייקר בסביליה. הוא רצה להתקדם. לא נתנו לו. אני מאחל לסביליה שאלבס ימשיך לשחק ככה, וימישך לעשות שטויות. לא משאירים שחקן בכוח.
    בקיצור, סביליה מתחילה לאבד מהמומניטין, מה שלא אופייני. הצמרת מתחילה להתרחק ללאט לאט, וסביליה נאבדת. היא חייבת להתרענן בינואר, ולהתחיל דף החדש. בקיץ גל נידו שהתקציב שלו כבר צמח עד לשמיים, הביא רכש בינוי ולא גיבש סגל יותר חזק ועיקבי. זה הזמן בינואר לפתוח את הכיס כדי לשפר את המצב.

12. xavi6 Member

לא יודע אם זה ריקארד, כי ריקארד הביא לו ה-כ-ל על מגש של כסף. לדעתי זה פשוט לחץ וחוסר ידיעה מה מעמדו בקבוצה, שלא נדבר על הביחון שירד פלאים וה"חומר" שהוא צריך להשלים בכל מה שקשור לסיגנון משחק בליגה הספרדית בתור קשר.

גועל נפש, גועל נפש לראות את רונלדיניו עם סרט הקפטן, למרות שדווקא על המגרש הוא לא היה נכה, הוא היה סביר. יכל יותר. צ'אבי מחצית ראשונה היה טוב, מחצית שניה פשוט נכנע ללחץ ונעלם, לא הועיל ולא הזיק. איניסטה מחצית ראשונה היה טוב, מחצית שניה לפני הסיום הוא היה פשוט ע-ג-ל-ה. לא עשה כלום, נאדה, רק לקראת הסיום החליט להראות שהוא עדיין גאון וחילק למסי שבימקום להפציץ ישר החליט להישתעשע ולעשות את זה "סטייל הנרי". חבל. אין הרבה מה להגיד, שוב הלוזריות הזאת בסיום.

13. SkiMan Member

נמאס כבר מהמנטליות המחורבנת הזאת, המשחק הזה היה הקש ששבר את גב הגמל. לא יכול להיות שאחרי מחצית טובה נעלה ונתבנקר כאילו אנחנו קבוצת אמצע טבלה שגנבה שער מיקרי נגד קבוצת צמרת בחוץ. לא יכול להיות שלא יהיה לי קמצוץ קטן של ספק לגבי כך שאנחנו לא נבקיע שער נוסף ושאת המשחק הזה לא ננצח. פשוט מנטליות כושלת, אין דרך אחרת לתאר את זה, ובנוסף לכל נסחפים במחצית השנייה למשחק האגרסיבי של אספניול. תוסיפו לכך חילופים פשוט גרועים של רייקארד, פשיטת רגל מוחלטת במחצית השנייה. אזקרו, רייקארד? אזקרו יביא את השער?! אין לי כבר מה לומר.

רונאלדיניו - תודה ושלום. כמה שהוא היה חסר לנו במשחק הזה, לא ראינו במשך 64 דקות נפילות תאטרליות. טוב שיש את רונאלדיניו לתקן את המצב. במקום לבעוט מקצה הרחבה ולנסות לאיים על השער, הוא מעדיף ליפול כשלא נגעו בו. לפני 3 שנים זה הסתיים ברשת של צ'לסי עם בעיטה מהממת מהמקום, היום זו נפילה דוחה. כנראה שבאמת, בניגוד ללפני 3 שנים, אין לנו כבר צורך בו. איכס.

אני באמת מתבייש כשאני רואה את הצמד גודיונסן את אזקרו משחקים אצלנו. באמת עוברת בי תחושת גועל ובושה כשאני רואה את השנייים האלו לובשים בלאו-גרנה, כמה אירוני שהאחד החליף את השני. האיסלנדי שוטט על המגרש 75 דקות, ואזקרו המשיך אותו משם. אבידל לא מתאים לקבוצה שלנו, אין לי שום רצון לראות מגן חסר כל יכולת התקפית.

התחושה היא שבאמת, הישועה כבר לא תבוא מרייקארד. המנטליות הגרועה הזאת במחצית השנייה, הלוזריות הזאת שהיה ברור אחרי השער של אספניול שאנחנו לא ננצח את המשחק הזה ולא נבקיע שער נוסף בנוסף על חילופים גרועים ושחקנים הזויים באמת מוציאים את התקווה שמשהו ישתנה במצב הנוכחי בלי זעזועים. ברור שרייקארד לא יפוטר ולא יתפטר כרגע, לי בכל אופן אין ספק שעד סוף השנה השינוי הזה בעמדת המאמן יתבצע.

14. REAL MADRID Member

כרגיל דור (S.ramos), אני פה בשביל לא להסכים איתך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

סניידר אמנם פתח את המשחק באגף ימין אבל רוב המשחק הוא היה במרכז המגרש אם נטטייה קלה לאגף שמאל אפילו. מי שבילה באגף ימין היה דווקא באפטיסטה שנע בין ימין למרכז, ראול שלא בצדק נדחק לאגף הימני וראינו שהוא פשוט לא טוב שם. ראול לא טוב בלהרים כדורים לרחבה - ראול נתן היום משחק מצוין כשיחק במרכז, הנטייה שלו לפתוח שטח בצד ימין טובה אבל אסור לא להיתקע באגף. הוא צריך לבוא לקבל כדור באגף, לשחרר אותו חזרה למישהו אחר ולרוץ חזרה למרכז הרחבה.

חוליו עשה הגנה?! אני רק ראיתי אותו הולך באדישות כש-5 מטר לידו דיארה מזיע כמו מטורף בנסיון לעצור את ההתקפות של ראסינג. מבחינה התקפית הוא היה מעולה עם מסירות עומק טובות ומעבר מצד ימין לצד שמאל. בסך הכל כמו שאמרת היה לו משחק טוב, הבעייה כמו שכבר אמרתי היא מהבחינה ההגנתית.

זה לא היה יום חלש של דיארה. דיארה היה כרגיל - אנחנו יודעים שהוא לא יכול לסגור את מרכז השדה לבד, הוא עשה ככל שביכולתו ורץ כל המשחק.

מסכים. בדרך כלל אנחנו רואים רק את ראול יוצא אחורה בשביל לקבל כדורים, הפעם גם רוד עשה את זה מה שגרם להרבה פחות נבדלים מרגיזים כמו נגד ברמן.

מסכים.

15. Sergio Ramos Member

אין בעיה ארז, תמיד טוב לדון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

מה?!? באפטיסטה בימין? ארז, לא נראהלי שראינו אותו משחק. באפטיסטה היה רק אבל רק באמצע. אני לא ראיתי אותו בכלל בצד ימין. המסירה לרוד שבישל לראול הייתה מהאמצע והכדור לסניידר גם.
    סניידר בא תמדי לאמצע, ויש לנו בור בצד ימין, אני לא אומר שראול צריך לשחק שם, או צריך לבוא לוהתחיל להגביא כדורים לרחבה. האו פשוא נטה מיידי פעם כדי להוות אופציה למסירה ולפתח התקפה.

אולי קצת הזמתי בנוגע לעובדת ההגנה שלו, אבל כן היו דקות שהאו לא ממש תיזז בהגנה, אבל עדיין הוא שיחק ליד דיארה בקו אחד, האו ירד לפעמיים, סגר והפגין נוכחות בחלק ההגנתי. אתה יודע מה? אני עדיף שחקנים שיתקפו ב80% ו20% יעשו הגנה, אני מעדיף שמחק התקפי, מאשר גאגו שעושה 99% הגנה ו1% התקפה.

דיארה לא היה חלש כמו ברמן בוא נגיד, אבל זה רחוק מלהיות הדיארה של ה6 חודשים האחרונים, שהיה מצוין. האו מאוד חסר ביטחון, הוא מהוסס ועושה טעויות. זה עדיין לא זה. למרות זאת, אני מאמין בוא והוא יצא מזה.

בארסה שוב מפשלת. מחצית ראשונה אטרקטיבית, מסי היה טוב, הרבה התקפה וחילופי מקום. אבל מדהים אותי, איך שבארסה עלתה לשחק במחצית ב'. מאוד הגנתית ונלחצנ אחורה. אני לא יודע האם זה באמת ההוראות של רייקארד לפני המחצית השניה. קשה לי להאמין.
    גם לא האמנתי לחילוף הזה של אזקרו. הוא וגודינסן שחקנים שלדעתי, אינם מתאים לבארסה בשום אופן. גודיונסן שחקן מגושם מאוד לא מתאים למשחק הטכני של בארסה על הארץ. ואזקרו האו חלוץ ללידה השניה, בוא בהתקפה.