http://realmadrid-futbol.com/L-depor.Xxx דפורטיבו לה קורוניה - ריאל מדריד http://realmadrid-futbol.com/L-realmadrid.Xxx תאריך המשחק: 31.8.2008 - יום ראשון; שעת המשחק: 22:00, שידור ישיר בספורט 5; מקום המשחק: הריאזור, לה קורוניה; כבר במחזור הראשון מגיעה ריאל מדריד לריאזור, המגרש בו נפלה פעם אחר פעם במשך 17 השנים האחרונות, ונראה שאין טיימינג טוב יותר כדי לשבור את הקללה. כדי להבין את המשמעות של הדבר - ראול עדיין לא חווה ניצחון במגרש הזה. ואן ניסטלרוי כן יכול לשחק בסופו של דבר, אבל הכותרת של המשחק היא השארתו של רוביניו מחוץ לסגל. אצל דפורטיבו לא נראה את לאפיטה משום מה(הוא לא סובל מאף פציעה). לה קורוניה רשמה ביום חמישי האחרון ניצחון חביב מאוד, 2-0 בקרואטיה על היידוק ספליט(לאחר תיקו מאופס בריאזור לפניכן), מה שהעניק לה מעבר לשלב הבא בגביע אופ"א. בכלל, במשחקי ההכנה הקבוצה של לוטינה הפגינה יכולת טובה מאוד(סתם נציין שהיא עברה את סכנין באינטרטוטו), כאשר האיש המרכזי הוא כמובן ואלרון שחזר לשחק אחרי שתי פציעות ארוכות. במהלך הקיץ הקבוצה נאלצה למכור את הבלם המוכשר קולוצ'יני, אבל הביאה במקומו את זה קאסטרו הצעיר מאתלטיקו מדריד. בעמדת השוער הוחלט לא להשתמש באוואט ובמקומו הגיע ארנזוביה מבילבאו, שהשתלב לא רע בקבוצה. מיסטה שבעיקר ישב על הספסל באתלטיקו וכבר כמה שנים לא עושה משהו מועיל, ועומאר בראבו המקסיקני המצויין, הגיעו כדי לחזק את החוד שהיה רע מאוד בשנה שעברה. לוטינה כמו לוטינה, אוהב לעשות שינויים. למרות שהמערך של 4-5-1 עבד בצורה חלקה נגד הקרואטים, בתקשורת הספרדית מפרסמים שהמאמן מעדיף לחזור למערך שכולל חמישה שחקני הגנה, זה שהציל את הקבוצה מירידה בעונה שעברה וגרם לשיפור גדול אצלה. הקפטן מנואל פאבלו פצוע ויחזור רק בסוף אוקטובר ולא יעמוד לרשות הקבוצה. הקשר חואן רודריגז צפוי לפנות את מקומו לטובתו של זה קאסטרו, שנכנס כמחליף בשבוע שעבר במקומו של פיצ'ו. תומאס צפוי לחזור לספסל ובמקומו ייפתח סרחיו לצידו של דה גוזמן. סיסקו צפוי לפתוח במקומו של ריקי שדווקא כבש נגד הקרואטים. עומר בראבו צפוי להשתלב בהמשך, בינתיים הוא עולה כמחליף באופן קבוע. איפה לאפיטה אתם שואלים? גם אנחנו. לא ברור מדוע הכישרון הצעיר לא זומן לסגל, לא ידוע על שום פציעה. גם במשחק נגד היידוק ספליט הוא לא שיחק. המאמן מזהיר את חניכיו לקראת המשחק:"זה שיש לנו סטט' טובה נגד ריאל מדריד לא מבטיח שום דבר. זה קשה מאוד לשחק נגדם לא משנה מתי ואיפה. אני לא מאמין שיש להם מחסום פסיכולוגי או משהו כזה. אם הם הפסידו כאן כל-כך הרבה פעמים זה משום שלדפור הייתה קבוצה טובה. אנחנו בכל אופן ננסה להמשיך את היכולת הטובה ממשחקי ההכנה, אני מרוצה ממה שאני רואה". http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/aranzubia_354_300808_ES.Xxx ארנזוביה. השתלב במהירות. דפורטיבו לה קורוניה - הרכב משוער: ארנזוביה; לאורה, זה קאסטרו, לופו, פיצ'ו, פיליפה לואיס; סרחיו, דה גוזמן, גווארדאדו, ואלרון; סיסקו ריאל מדריד כרגיל לא הייתה בשיאה במשחקי ההכנה, וגם במשחק הראשון של הסופר-קופה נימנמה, אלא שאז באה המחצית השנייה של משחק הגומלין, והמהפך המדהים שנעשה שם בוודאי הביא לקבוצה הרבה מאוד ביטחון. למרות כל הניסיונות, רק שחקן רכש אחד הגיע רפאל ואן דר וארט, וההולנדי יידחה את הופעת הבכורה בלבן במשחקי הליגה, עקב הכרטיס האדום הישיר שספג נגד וולנסיה. מי שעוד מחוץ לסגל, אבל בגלל סיבות אחרות, הוא רוביניו, שבעניינו יכולות להיות התפתחויות מאוד מעניינות עד סוף היום. "הלוואי שהמצב היה נפטר, אבל זה לא ככה. אני עושה מה שטוב לשחקן. אם הוא יישאר והנושא ייגמר, אנחנו נשב ונדבר ונשנה את הכל. רוביניו שחקן חשוב אצלינו", כך אמר שוסטר באותו עניין. הברזילאי עדיין רוצה מאוד לעזוב ויקיים היום מסיבת עיתונאים בשעה 13:00. סניידר עדיין פצוע כמובן, וגם סאלגדו וסביולה לא החלימו מפציעותיהם, אבל הם פחות חשובים משום שגם ככה לא היו בתוכניות. שוסטר יוכל להינות מחזרתו של פאביו קנבארו, ששיחק מחצית שלמה בגביע הברנבאו. קשה להאמין שהוא ייפתח בהרכב, וההגנה תיהיה זהה לזו ששיחקה נגד וולנסיה. בתקשורת ישנם דיבורים על מערך סופר-התקפי של שוסטר, שיכלול גם את היגואין שהצטיין בגביע הברנבאו נגד ליסבון עם שני שערים, בנוסף לרובן, ראול וואן ניסטלרוי, אבל הסיכויים נמוכים. מה שיותר צפוי שייקרה דה לה רד ייכנס להרכב על חשבונו של ואן דר וארט. בקשר למשחק אמר שוסטר:"רצינו להתחיל את העונה במשחק ביתי, אבל המטרה גם במשחק חוץ היא להתחיל ברגל ימין עם ניצחון. שמעתי שהם ניצחו בגביע אופ"א, כל הכבוד להם. אני שמח שדפור חזקים כרגע, זה מאתגר אותנו. השחקנים יגיעו בטירוף לשבור בצורת ארוכה של 17 שנים ואנחנו מקווים לעשות את זה. אני מאמין בקבוצה". http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0809/bernabeu2.Xxx היגואין חוגג עם ראמוס נגד ספורטינג. שוסטר יפתיע? ריאל מדריד - הרכב משוער: קסיאס; ראמוס, פפה, היינצה, טורס; דיארה, דה לה רד, גוטי; רובן, ראול וואן ניסטלרוי
מאיורקה הייתה יריבה שווה לוולנסיה לפחות במחצית הראשונה, הגיע גם לה להבקיע אבל חוסר חדות וגם חוסר מזל(בעיטה אחת למשקוף ואחת של אראנגו הייתה סנטימטר מהקורה), מנעו ממנה להשיג משהו. הקבוצה עדיין לא מצליחה להתמודד עם חסרונו של גויזה, השחקנים בהתקפה לא כל-כך יודעים למי למסור, בשליש האחרון של המגרש היה חסר משהו. בכל-אופן, היא עשתה משחק צירופים לא רע בהתחלה והקבוצה הזו טכנית מאוד. כרגע זה מה שהיא מסוגלת. וובו לא חלוץ מספיק טוב בשביל קבוצה כמו מאיורקה. חוראדו היה בסדר, הוא צריך עוד דקות. אצל וולנסיה אפשר לומר שויאה עשה הרבה עם מעט כדורים שקיבל, אבל הנקודה החשובה אולי זוהי השוער החדש, רנאן. היה נראה שההגנה הרבה יותר שקטה כשהוא בשער, בניגוד למה שקורה כאשר הילדבראנד עומד בין הקורות. אני שמתי לב למשהו כזה, אולי זה סתם כי להגנה של וולנסיה היה משחק דיי קל. הרננדז עשה הרבה יותר מחואקין ולדעתי הוא ימשיך לקבל קרדיט, לי אישית חבל על חואקין שדועך. פרננדס דחף קדימה הרבה יותר טוב מאשר בראחה, אבל בקשר אליו לא נראה לי שהוא יהיה בהרכב אחרי הפגרה. תמיד טוב לראות את ויסנטה נכנס, עושה פעולות לא רעות וגם כובש. בקשר למשחקי היום: ההתרגשות גדולה לקראת המשחק הראשון שלנו. קשה להאמין שראול לא חווה ניצחון בריאזור, זה דבר בלתי-נתפס, אבל כל סטט' נועדה כדי להישבר. אין טיימינג טוב יותר עבורינו לשבור את הנאחס בריאזור, יש לי תחושה שהיום נעשה את זה, קשה להסביר למה. אני לא באמת מאמין ששוסטר יעשה את היגואין בהרכב במקום אחד מקשרי האמצע, אז הייתי מעדיף שיישחק במקומו של ראול, ואז יהיה לנו משהו דומה ל-4-3-3, כשהיגואין חצי חלוץ וחצי קשר ימני. מגיע להיגואין הצ'אנס, באמת שמגיע לו. אם יהיה מערך סופר-התקפי זה נחמד, אבל קשה לי להחליט על מי מוותרים - גוטי או דה לה רד. השני הציג יכולת לא רעה בכלל במשחקי ההכנה וגם נגד וולנסיה הוא היה טוב, לעוצת גוטי המנומנם. מצד שני, דפור הולכת לעלות במערך הגנתי מאוד, ולכן חייבים את ראיית המשחק של גוטי, שגם במשחק נוראי שלו מסוגל לתת פס כמו שצריך. אבל, עם כל הכבוד לשניים האלו וגם לואן ניסטלרוי, הישועה צריכה לבוא מרובן. שני מהלכים שלו ואנחנו מסודרים. רק שאיזה סרחיו או דה-גוזמן לא יכסחו לנו אותו. הניסיון ובעיקר קור הרוח של קנבארו יכול להיות חשוב למשחק כמו היום, אבל עדיף שייפתח את המשחק על הספסל. בהתחלה חשבתי ששוסטר עושה שגיאה שהוא משאיר את רוביניו מחוץ לסגל, אבל הבנתי שעדיין יש סיכוי שהברזילאי יעזוב, הרי שום דבר לא סגור כשמדובר בריאל מדריד, ובאמת לא לעניין שהוא יישחק במצב כזה. הקבוצה של לוטינה לא כל-כך מסוכנת, אין לה אף שחקן רציני בחוד(בהנחה שעומר בראבו לא פותח בהרכב. לא שהוא חלוץ גדול, אבל הוא החלוץ הכי נורמאלי שם), אבל צריך לשים עין בכל זאת על גווארדאדו וואלרון. לא מובן לי הזלזול של לוטינה בלאפיטה, אבל אני דווקא שמח שהוא לא משחק, זה מצויין עבורינו. שיהיה לנו בהצלחה! ברצלונה צריכה לנצח את נומנסיה בלי יותר מדי בעיות. אני רק לא מבין בשביל מה חלב נרכש אם לא מצאו לו מקום לא בשלישייה הקדמית בהתקפה ולא במרכז, שם הוא יכול להיות יותר אפקטיבי, למרות שהוא שחקן פחות אגרסיבי מדקו נניח. סמואל אטו מגיע לעונה הזו במצב-רוח טוב ואני בטוח שהוא ייתן את שלו, גם היום. מסי יעשה את הדריבלים והוא ואלבס יישגעו את נומנסיה(איזה צד ימין קטלני), השאלה היא מה נראה מהנרי, שגימגם מאוד בקיץ. קייטה פותח בהרכב בצדק, הוא שחקן יותר טוב מטורה. אתלטיקו השיגה משחק פתיחה קל יחסית, אני מאמין שהיא תנצח בצורה משכנעת. בכל-זאת, לקבל עולה חדשה במשחק ביתי בפתיחת הליגה - זה מה שרוצה כל מאמן. נכון שאצל אתלטיקו אתה לא יכול לדעת אף-פעם מה תקבל, אבל זה לא נראה המצב היום. לפי מה שהבנתי, ראול גארסיה ייפתח היום על הספסל כדי לקבל מנוחה, וגם פראה. לא ברור מהו כושרו של סייטיארידיס ואני ממליץ למאלגה לתקוף דרך הצד שלו. יהיה מעניין לראות את מאניש לוקח יוזמה בקישור של אתלטיקו. אני צופה משחק לא טוב של ויאריאל היום. היא משחקת עם חלוץ אחד בלבד ככל הנראה - ליורנטה, ולמרות שהוא מחליף טוב לניהאט ולרוסי, אני לא בטוח שויאריאל נראית מספיק טוב כדי לנצח היום(אני מדבר על משחקי ההכנה שאותם הקבוצה לקחה ברצינות, ולא בטוח שליורנטה עדיין מתואם עם שלישיית הקישור מאחוריו), ולא קל לנצח באוססונה, זה מגרש שמדכא את הכדורגל. בנוסף, פירס לא משחק היום והוא חשוב מאוד עבור הקבוצה. אם גם במצב כזה מתיאס פרננדז לא משחק, אז כנראה שהמעמד שלו בויאריאל מאוד נמוך. מה שכן, יש הרבה מוסרים טובים על המגרש - איבאגאזה כמובן. לאוססונה אין יותר מדיי כדורגל להציע, פלאסיל אומנם מתופקד כקשר תוקף אבל הוא עושה יותר הגנה מהתקפה, וחואנפראן הוא השחקן הכי רב-גוני שם. נראה לי רשום על המשחק הזה 0-0. אני מאמין שסביליה תצליח לנצח בסנטאנדר. הבדלי הרמות בין הקבוצות ברורים לחלוטין. הקישור של ראסינג ספג מכה קשה עם עזיבתו של דושר(כבר פוגש את האקסית). אומנם גם סביליה נפגעה באמצע, אבל לראסינג אין מספיק איכות גדי לנצל זאת. סראנו, צ'יטה ומוניטיס זה יפה, אבל הקבוצה דיי אפורה יחסית לשאר. אין הרבה שחקנים שאתה רואה אותם משחקים ואומר על מהלך שלהם - 'וואו'. הרבה בזכות המאמן סנטאנדר הגיעה למה שהגיעה והשנה אני צופה ירידת מתח אצלה.
דור, אני לא מבין איך הגעת למסקנה שקייטה טוב יותר מטורה. בכל משחקי ההכנה קייטה היה מאוד אנמי לעומת טורה שלפעמיים שיחק 20 דקות ועשה את מה שקייטה לא עשה במשחק שלם. אני לא מבין את העתקשות העיוורת של פפ על קייטה שביכולתו הנוכחית אין לו מקום בהרכב ובטח שלא על פני טורה.
דור, מה נהיה? בכל משחקי ההכנה כל פעם היתפאלתי מטורה, קייטה לעומתו רק הראה אדישות מדהימה ויכולת התקפית ששווה ל-0. 0 עגול ויפה, כמו שטענתי מההתחלה-הבחור לא יודע לעשות עבודה התקפית. מקסימום לבעוט, מקסימום לנגוח. זהו! טורה לעומתו פשוט סוס עבודה, תרתי משמע, אבל בכל צד על המגרש. כל רגע שהוא היה על המגרש היה אפשר לראות קישור עם יותר ביטחון, יותר חופש, והוא עצמו פשוט שחקן מאוד התקפי. קייטה הוא גרזנאי נטו.
ריאל היום תצא למשחק לא קל, מול דפור בריאזור. מקצועית גם ככה יהיה לנו קשה מולם, וגם ההסטוריה מדברת בעד עצמה(17 שנה לא ניצחנו בריאזור). בכל מקרה, חיכיתי המון זמן למשחק הראשון של ריאל בליגה. יהיה מעניין לראות עם איזה הרכב יפתח שוסטר. אני חושב שלא משנה אם היגואיין ישחק או דה לה רד, איך שאמר דור, היום אנו צריכים לסמוך בעיקר על רובן. רובן הוא השחקן היצירתי בקבוצה שלנו. כמה הברקות שלו יכולות להביא ליתרון. עוד שחקנים שנצטרך לבנות עליהם זה דה לה רד/גאגו וגוטי כיוון שהם יצטרכו לנסות לפרוץ את המחסום ההגנתי שתעשה דפור בקישור האחורי , ולנסות לתת מסירות חכמות ולהוציא את הקבוצה קדימה. אני מאמין שהיום נצליח לשבור את הנאחס הריאזורי. יאללה ריאל!
ממ מחצית שנייה בהחלט היינו ביזיון, אבל מחצית ראשונה עוד שיחקנו כדורגל. חוץ מחוראדו, טרחו ונונייז כולם היו על הפנים. קוראלס אם כמה שהוא מהיר הוא שוכח שהוא מגן, 2 שערים של ולנסיה הגיע מהאגף שלו. אף פעם לא כיף לפתוח את העונה עם הפסד כזה, אבל להגיע עם סגל חדש ישר אל המסטאייה ולצפות להוציא שם נקודות זה כמעט בלתי אפשרי. אמרו את זה גם כשדני הוביל אותנו לגמר אירופאי וכמעט אליפות עזב, אבל אז הגיע אטו. כשאטו ואיבגזה עזבו גם אז אמרו שאין לנו מה להציע, ואז הגיעו חואן אראנגו ובהמשך גם גויזה. צריך לתת להם זמן וזה לא הוגן לשפוט אותם ישר אחרי משחק מול ויאה וסילבה במסטאייה. אני סומך על אדוריז והחבר'ה החדשים. אגב..ואלרו לא כזה אובדן, לדעתי חוראדו שחקן הרבה יותר טוב ממנו.
לא לדאוג, אוסקר טרחו יהיה החלוץ הבא שיפציץ במאיוקה, יש לו את זה. אי אפשר לשפוט קבוצה אחרי מחזור אחד רע כמה שיהיה, שלא נדבר על זה שזה מול קבוצה כמו ולנסיה שכל כך רעבה מול הקהל הביתי שלה.
אוסקר טרחו..כבר שנתיים אני מחכה לפריצה שלו וכל פעם בא איזה מקסי לופז(ששיחק רק בגלל שהגיע מברצלונה)או וובו שימנעו ממנו לקבל יותר דקות. לא יודע למה..העונה מנזאנו הבטיח לו יותר דקות ויש לי תחושת בטן שהעונה סוף סוף הוא יביא לידי ביטוי את כל טונות הכישרון שיש לו.
קייטה יתגלה כפלופ בברצלונה, הוא שחקן טוב אבל לא מתאים לרמה של ברצלונה, בעונה שעברה בסביליה היא התחיל את העונה מצויין אבל הלך ודעך, הוא לא יחזיק שם הרבה זמן, רכש לא טוב לש בארסה.
הנה, עוד קיצוני רק לצד השלילי. תחילת עונה, מאיפה לך אם הוא יתגלה כפלופ או לא? כרגע טורה יותר טוב ממנו, בוא נחכה ונראה מה תהיה תרומתו בהמשך. לפי איך שהוא שיחק בסביליה-הוא בהחלט ראוי ומתאים להיות בברסה.
ראיתי אותו כמעט בכול המשחקים שלו בסביליה בעונה שעברה, הוא שחקן טוב עם בעיטה ט ובה לשער, אבל הוא לא מתאים לרמה של ברצלונה, והוא לא מתאים לסגנון המשחק של ברצלונה.
לא מחייב שהוא לא יצליח בברצלונה. כמו שירדן אמר, הרומה ההתקפית שלו שווה ל-0, לעומת התרומה ההגנתית שלו. קייטה קשר אחורי קלאסי. עושה הגנה נטו, לא מתעסק בדברים אחרים. אכמדומני, יש שחקן בשם צ'אבי שקיים בשביל להוביל את ההתקפה הקאטלונית, כי בפן ההגנתי שלו הוא פחות טוב. ואת זה יכולנו לראות ביורו האחרון. השילוב בין שנהיים יכול להוביל לדברים טובים בברצלונה. אבל הכל תלוי באיך שפפ ישתמש בהם. השילוב בין שנהיים אמור להיות כזה: -----קייטה--------------------- -----------צ'אבי--------------- הסיבה שהצבתי את קייטה יותר מאחורה הייתה בשביל להראות שבמידה וזו תתהיה השיטה בה ישחק פפ, קייטה יהיה טרוד בפן ההגנתי, ויסיף במידה הצורך את: הנגיעה פה, התיקול שם, הנגיחה בזמן הנכון ואת שאר הדברים שקשר אחורי צריך לעשות. ובשל כך, לצ'אבי ישאר לעשות מה שהוא עושה הכי טוב-להנדס את ההתקפה הברסאית. ולהוציא לפועל את מסי ושאר חבריו. קצת אוף טופיק: ירדן מה קורה?
אבל ההנהלה של מיורקה היא זו שלא נותנת. הסגל הנוכחי נראה לי בסדר, עם מנסאנו מיורקה תוכל גם השנה לסיים בחצי העליון של הטבלה. מה הלאה? מי שיצטיין, יימכר? אז חוראדו הצטיין אתמול, בדיוק השחקן שלא תוכלו למכור.