לא המשכנו בקו היכולת המסחררת של שלושת הניצחונות הקודמים, חוץ מהבליץ במחצית הראשונה הרדמנו את המשחק וקצת שיחקנו באש; דודזאדה שוב הצטיין ויש להזכיר גם את סוארס שקיבל את הניעור מבכר כמו גדול ואת מליקסון שבניגוד לשנה שעברה ממשיך להביא מספרים. חוץ מזה רוב השחקנים, ובראשם הובאן ו-וואקמה היו מתחת לרמתם הרגילה. אבל היי, ניצחון חוץ בנתניה? עדיף שפשוט נשמח ונשב בשקט. לילה אדום ומצוין!
משחק חוץ שני ברציפות של הפועל ב"ש שעל הנייר הוא כביכול קשה והם גומרים אותו בקלילות אחרי 20 דקות. בשני משחקי הבית האחרונים הם פירקו, אולי זאת רק תקופה טובה אבל עדיין יפה מאוד. בינתיים מקום ראשון בהפרש שערים, הייתי רוצה לראות אותם מגיעים למשחק העונה בבלומפילד עם יתרון של נקודות על מכבי, זה יכול לגרור סגנון משחק שונה לגמרי ממה שהתרגלנו בשנים האחרונות.
לכל קבוצה יש את הרצף הקשה הזה של הפועל באר-שבע ואז מכבי ת"א. אז כרגע לא קל בכלל להיות אוהד מכבי נתניה, אולי התקווה היא שמכבי תהיה שבוזה ועייפה מליגת האלופות ועם המנטרה של 'משנה מאמן - משנה מזל'. ליבי עם שלומי דורה, בכל-מקרה. הסיטואציה מורכבת, גם אם הוא לא נקי מטעויות. לגבי באר-שבע - תמיד שמח לראות את ברדה כובש, מי זוכר בכלל את התקרית ההיא עם ברק בכר. באר-שבע בטח מאוכזבת כשאין פירות לכך שהכושר שלה טוב ממכבי, היא 'הייתה צריכה' להיות ביתרון נקודות על פני מכבי שמשחקת חרא. דרך אגב, עוד מילה-שתיים על הדרבי, למרות שהנושא הזה נטחן: איגבור לא משחק כבר הרבה זמן, תמיד מי שלא נמצא הוא 'הכי חסר'. אלברמן היה בסדר גמור בדרבי, אם כבר מכבי שיחקה רע מאוד התקפית. אם זהבי לא היה משחק הייתי אומר שמדובר בסגל חסר, כנ"ל טב"ח החלוץ, אם מכבי הייתה צריכה לאלתר בהגנה - אבל במקום טב"ח שיחק קרלוס גארסיה שכבש את שער הניצחון. לגבי גילי ורמוט - כן, הוא היה הכי טוב על המגרש ויש לו עוד זמן לספק מספרים. מעניין שכל העולם ואחותו - אוהדים, כלי תקשורת(לא שהפרשנות של הכתב שמסקר את הדרבי בידיעות או בישראל היום היא 'חזות הכל', ובכל-זאת) משבח את ורמוט ורק כאן האוהד הקטן שכל פוסט שלו הוא מילה וחצי - קובע עובדות על סמך שום דבר. אם ורמוט עובר את כל ההגנה ומוציא כדור רוחב טוב שהולך החוצה - זה לא נרשם בסטט' אבל עדיין מדובר במשחק טוב מאוד שלו. למרות שכל מגן בארץ יודע שהוא לא מרים בפעם הראשונה אלא מעביר לרגל שמאל ושוב חוזר לימין - לשחקני ההגנה קשה להתארגן מול זה. אגב, אתמול ורמוט שיחק מול ורטה שהוא מגן מהיר ואתלט לא רע, וגם לסירוגין מול אבו-אביד שהוא אפילו מהיר יותר מורטה - והצליח יפה מאוד בכדרורים מולם, הוא לא שיחק נגד 'ילדים'. לא בושה להוציא את הראש מהחול. אגב, כרגע אף-אחד לא מבקיע במכבי חוץ מזהבי, גם טב"ח החלוץ נראה רע ובן-בסט לא שחקן כדורגל. אגב, היכולת של ראיקוביץ' אתמול מול הכלום ושום דבר של הפועל לדעתי הייתה הוכחה ניצחת לגבי הדיון שהתקיים כאן. הוא גורם להתקפי לב. הפועל אולי הייתה יכולה לגנוב איכשהו גול אם אנטל היה ביום קצת פחות גרוע. לא שמישהו הבריק אתמול, אבל הוא היה הכי גרוע על המגרש. אולי אני מגזים כלפיו, כנראה הוא היחיד שיש לי ציפיות ממנו.
פשוט בושה של קבוצה. הדבר הכי מדאיג שלא ברור מאין תבוא הישועה, כי כמו מול כפ"ס ואח"כ נגד סכנין וכעת מול ב"ש, אין מי שישים את הגול! הכי קרוב שאנחנו מסוגלים להגיע זה לקורה. ברוב שלבי המשחק זה פשוט נראה כמו 14 על 11. דורה, מצטער, אין לך מושג. זה כבר לא קשור לשחקנים, אתה לא יודע להעמיד קבוצה על המגרש. נתחיל מזה שאתה משחק עם שלושה קשרים, אבל כל האמצע פרוץ ומגיעים אלינו בקלות לרחבה. נמשיך בעובדה שיש מרחקים גדולים ביו השחקנים שלנו ואנחנו לא נעים כיחידה כפי שראינו אצל רוני לוי. ב"ש, להבדיל מאיתנו, נראית כמו קבוצה מחוברת שפועלת כיחידה אחת ובכל פעם ששחקן שלנו היה עם הכדור מיד הקיפו אותו חבורת שחקני ב"ש והיינו בנחיתות מספרית. ושוב, אין קשר במקרה הזה לאיכות השחקנים. הכל זה מאמן. לקרוא את הדברים של דורה אחרי המשחק מביא עוד יותר עצבים לגוף. תודה שנכשלת, אנחנו משבוע לשבוע נראים גרוע עוד יותר, אין שום מגמת שיפור, להפך. גם השחקן הכי טוב שלנו נדבק בבינוניות של הקבוצה ואם הוא נהיה כך, מצבנו אבוד (למרות שלצד כמה איבודי כדור מיותרים, היו לו כמה מהלכים יפים, אבל פשוט אין מי שישים גול!). המצב כל-כך גרוע שגם אם אין שום מאמן בעל רזומה טוב בחוץ (לא כזה שעולה לי בראש כרגע), בלתי נמנע מלפטר את המאמן הכושל הזה. לו רק היה ניצוץ של תקווה בקבוצה, הייתי חושב אחרת. להפסיד מול ב"ש בכושר שלהם כרגע ובכושר הנוכחי שלנו זה עוד סביר. אבל כשאנחנו לא לוקחים נקודות מול הפועל חיפה בבית וכפ"ס (סוג של בית), אז סימן שאנחנו בבעיה.
ל @Sir Alex Ferguson ו @לירן- אחד מכם בטוח היה במשחק ואחד אולי כן ואולי לא- יצאתי היום מהמשחק עם צ'פחות בכתפיים ועל גבול החיבוקים עם אוהדים שלכם שלא רק שלא הקניטו- עודדו אותנו ואמרו לנו שיש לנו קבוצה טובה ושאין מצב שנרד ליגה(אין לי מושג מה גרם להם להסיק את המסקנה הזו אבל שיהיה). איזה יריבות ואיזה נעליים? והסרטון המדובר רץ לפני המשחק כמה פעמים ובמחצית... לא התססה, לא מכות, והשחקנים שלנו פשוט לא כאלה שיכולים לשחק אלים! אין צורך לחפש בכוח עצם בזין. אם היה למשטרת נתניה הפחדנית את הספק הכי קטן שתהיה אלימות- אין מצב ששני הקהלים היו מתפזרים יחד- מה שמוכיח שכולם כבר יודעים שכל ההקנטות האלה בפייסבוק או איפה שלא יהיה הם של עברייני צעצוע שרובם חכמים גדולים מאחורי מחשב ובפועל מפחדים מהצל של עצמם. הפועל ב"ש תמשיך במאבק האליפות שלה(אני לא יודע אם תצליח), אנחנו נמשיך במאבקי ההישרדות שלנו(אני לא יודע אם נצליח), ושלום על ישראל. עוד יום בהסטוריה הארוכה של מכבי נתניה. נקווה לימים טובים יותר. עם ישראל חי!
ירין חסן בלם הרכב, לאמיר טגה הומצא תפקיד, פירס ה״קשר״ שמנהל את המשחק שלנו, יובל אבידור החלוץ שלנו, סיסאי החלוץ המחליף שלנו, טל איילה קשר התקפי ששיחק את כל המשחקים העונה מציג יכולת די טובה אבל עם 0 שערים ו-0 בישולים, יש לנו 4 מושאלים בהרכב ועוד מושאל מחליף, אנחנו משחקים עם 3 קשרים אחוריים נטו בלי שום יכולת של קשר מרכזי שאת השערים שלהם בקריירה אפשר לספור על יד אחד לדעתי. לא יודע מה יותר הזוי, ירין חסן בלם הרכב, עמדת המגן השמאלי שלנו, עמדת החלוצים או המאמן הליצן, כמעט כל התקפה רואים שאנחנו לא שולחים מספיק שחקנים לחלק הקדמי, המגנים לא עולים ותורמים מספיק אבל בעיקר הקישור שלא עוזר בחלק ההתקפי, העיקר שהוא ייעלה עם 4 קשריים אחורים. אין לנו שום סיכוי לשרוד עם הסגל הנוכחי, הקבוצה הכי חלשה בליגה כולל עכו וכפר סבא ואני מכיר את הסגל שלהם מצוין, עד ינואר אני לא יודע איך נשרוד, אין פתרון לעמדת המגן השמאלי למעט שחקן מקבוצת הנוער, חיימוביץ׳ חייב לחזור להרכב, בקשר לקישור ולהתקפה אין לי כוח לחשוב בכלל, כאב ראש, שום מאמן לא יצליח עם הסגל הקיים, העיקר קלינגר מועמד, עצוב, שיישאר דורה עדיף.
אם ב"ש היו רוצים הם היו מסיימים עם שביעיה . הם לחצו קצת על הדוושה במחצית הראשונה , הגיעו לשער השני , הרגיעו את המשחק והבינו שמול יריבה כזו נחותה הם יכולים לשחק בחצי הילוך כי גם עוד שעתיים נתניה לא הייתה כובשת שער . לא יודע מאיפה להתחיל .. כל הקבוצה הזאת על הפנים . ראיתם את השמירה של חסן וסמיליאניץ' בשערים של ברדה ? העיקר פמפמו בתקשורת על ההגנה . הגנה פח והתקפה עוד יותר פח . אבידור עם כל ההקרבה שלו (ואני מעריך אותו מאוד על זה) - יש עליו נאחס והוא יבקיע 1 מתוך 3 מצבים מול שער ריק . חאמזה במשחק חלש , קצת קשה לבוא אליו בטענות כי אין לו באמת עם מי לשחק . החילוף של דורה במחצית היה מפגר .. אתה בפיגור 2-0 ואתה מכניס קשר על חשבון חלוץ ? במיוחד שהשלישיה בקישור האחורי לא מתפקדת . מכבי נתניה מודל 2015-16 זו אחת החלשות שאני זוכר .. צריך נס כדי שנשאר בליגה . שילוב של מאמן בינגו , חזרה חלקה של ערן ודיא וחיזוקים נקודתיים ונכונים בינואר . אגב , בפעם הבאה שמדברים על היריבות המרה בין נתניה לב"ש , הייתי מראה לאותם אנשים איך מאות אוהדי נתניה קמו ומחאו כפיים לברדה כשהוא יצא .
ב"ש פשוט מרשימה. ההסגל הארוך מוכיח את עצמו. כל קבוצה שהייתה מאבדת גם את סהר וגם בוזגלו מעל חודש הייתה מקרטעת,בב"ש זה ההפך. מגיע לאלונה שאפו גדול.
משחק טוב של מכבי נתניה. ניטרלנו יפה את וואקמה ומליקסון שהצליח יחד עם ברדה לעקוץ אותנו במתפרצות. הגענו לשני מצבים טובים, אחד בכדור נייח ועוד בעיטה לקורה. במחצית השניה העלמנו לגמרי את ב״ש. שלטנו במגרש באופן מוחלט. בארי הגיע לאחד על אחד מול גורש ופשוט אין לנו מזל. הכדור לא נכנס וזה לא משחק ראשון. התחושה שלי היא שככה נראה המשחק בעיני המתבונן ש.ד.
אוהדי נתניה עסוקים בדורה ובמצב הקבוצה, בזמן של הפסד חד צדדי יש פחות ראש להתעסק ביריבה ובאוהדים שלה וטוב שכך. בכל מקרה שמחתי מאוד לראות שאתמול עבר והיה שקט מאוד בגזרה בין הקהלים, בואו לא נשכח את כל מקרי העבר, והיו לא מעט שלא נהפוך את זה לאיזה מפגש מלאכים... כל הכבוד לקהל נתניה על מחיאות הכפיים לבדרה. נתניה לא העלימה את ב"ש, השחקנים עלו לחצי השני מאוד שאננים וזה היה מאוד מאוד מרגיז, 2 השערים באו בצורה כל כך קלה, אם רק היו רוצים היינו מסיימים עם עוד כמה כדורים ברשת, חצי שני שמצד אחד מדליק נורת אזהרה, לא רחוק המקרה שהיינו סופגים שער מכלום ואז לך תידע לאיפה המשחק מתפתח. השחקנים עלו שאננים, ניצחו בהילוך ראשון אבל זה לא תמיד יספיק, בכר חייב לעבוד על הריכוז ועל שמירה על אותה רמת מתח 90 דקות, או לפחות 60 דקות.. אין לי ספק שעוד רבע שעה של לחץ היינו משיגים עוד אחד לפחות ואז גם התוצאה הייתה חד צדדית. מצד שני, אפשר גם לתת ניצחון כזה, אפשר גם להרגיש בטוחים מדי, כל עוד לא משלמים על זה ביוקר- זה בסדר ואני בטוח שבכר יישר את השחקנים. עכשיו עוד ניצחון קל, וזה מאוד מאוד חשוב לביטחון, אנחנו רחוקים מאוד ממצב שיכולים להרגיש שאננים, או בטוחים מדי, יש לנו המון מה להוכיח וזה רק מתעצם כל שבוע.
ועכשיו ברצינות- ״אני מאוד מחזיק מאליניב ברדה. אני חושב שהוא מסוגל לעשות למרכז ההגנה שלנו הרבה צרות ואני מאוד מקווה שלא מזלזלים בו ושמים דגש לא רק על האגפים על השניים שהזכרתי קודם(מליקסון ונוואקמה).״ את זה כתבתי בפרומו שלי למשחק. אני באמת חושב שברדה גם היום בגילו הוא חלוץ 9 הטוב בארץ. אלישע עשה לו עוול ששיחק איתו בצדדים ומאחורי החלוץ. למה? כי הנטייה של המאמן הישראלי הממוצע היא לחשוב ששחקן במימדים של ברדה לא יכול להיות 9. אז מה אם יש לו משחק גב מצויין? אז מה אם יש לו משחק ראש מצויין? אז מה אם בדרך כלל הוא חד בצורה בלתי רגילה? המשחק התפתח בצורה הפוכה לתכנון של שלומי דורה. זה אחד ההבדלים בין קבוצה בלי קהל כמו רעננה לקבוצה עם קהל- לקהל דוחף יש השפעה חיובית. הוא מוביל להתלהבות וגורם לשחקנים באופן טבעי לרוץ קדימה ולפעמים זה פועל לשלילה. ההרכב של דורה מוכיח שהוא תכנן לשחק צפוף ולסגור אבל ברגע שהקבוצה החלה לצאת קדימה, לסחוט מצבים נייחים ולגלות שאפשר לכבוש היא יצאה קדימה ודווקא במצב נייח נוסף לטובתה ספגה מתפרצת. בדיוק הפוך למצופה. בין השערים בארי הדביק כדור לקורה, ולאחר השער השני היתה תחושה של מפלה סטייל הרביעיה ממכבי חיפה בעונה שעברה. במחצית השניה ראינו קבוצה שיכולה ולא רוצה נגד קבוצה שרוצה ולא יכולה. כתבתי אתמול שזו נתניה הכי חלשה שראיתי. אנשים נייטרלים גם כאן וגם אוהדים של ב״ש אתמול אחרי המשחק מתרשמים שנתניה קבוצה לא רעה. האמת שזה תלוי באם מסתכלים בדקות היותר טובות או בדקות הפחות טובות. בשורה התחתונה ובמחזור התשיעי כבר אפשר להגיד את זה בבטחון- הקבוצה הזו גם בדקות היותר טובות לא יודעת ליצר תכלס. כל החלק הקדמי מורכב משחקנים בלי תכלס. לצורך ההשוואה בליגה השניה היו כאן ערן לוי, לארי קאיודה, עידן שריקי וקובי חסן- שחקנים של תכלס! אפילו אקסברד שהוא מחמיצן לא נורמלי שחקן הרבה יותר מאיים מכל מה שיש לנו היום מקדימה. זה מחדל של שלומי דורה שבנה את הקבוצה הזו. אני טוען שגם עם דיא סבע שנפצע וזו באמת מכה קשה- זה לא היה נראה שונה בהרבה. גם דיא הוא לא שחקן של מספרים. דורה ידע שהכל יקום ויפול על חלוץ ואם אחרי חודשים של חיפושים מה שהוא מצא זה ג׳ירפה שיש התלבטות בינה לבין אבידור שלא מצא מקום בקצה הספסל של הפועל חיפה- זה מסביר מצויין את זה שהקבוצה הזו כבשה 5 שערים ב 9 משחקים ואגרה 7 נקודות מ 29! אפילו הסטטיסטיקה תומכת בכך שזו מכבי נתניה הגרועה בכל הזמנים גם אם בדקות מסויימות היא נראית בסדר. לגבי ב״ש רואים שמדובר בקבוצה שיודעת מה היא רוצה מעצמה עם מאמן שאני מאוד מתרשם ממנו- בראש ובראשונה מקור הרוח שלו. הסתכלתי עליו הרבה במחצית השניה. הוא היה מאוד לא מרוצה ממה שראה. התעצבן לא פעם(בדרכו האלגנטית והלא מתלהמת) אבל בשלב מסויים נרגע לגמרי. לדעתי הבין שלא יקרה כלום אם הקבוצה שלו תנוח קצת מול יריב עם חלק קדמי שכזה. לדעתי מה שיכול לגרום לב״ש לאבד גובה בשלב כלשהו וגם כתבתי את זה לפני העונה זו העובדה שמדובר בקבוצה מבוגרת. יתכן מאוד שאם מכבי ת״א תחזור לעצמה ותתחיל לדרוס(בעיקר כשהיא תודח מאירופה)- יתכן שב״ש תצטרך לרענן את עצמה בינואר אלא אם בוזגלו יחזור בוזגלו של אלישע(למעשה השחקן היחיד שאלישע הפיק ממנו יותר מאשר בכר).