מחזור 9 בליגת העל: תל אביב צהובה - 0-1 למכבי על הפועל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏28/10/15.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עשה יופי שרירים. לחלק מהקהל הוא בא להודות, לחלק השני הוא סימן עם היידיים שימשיכו לדבר ושהוא עוד יזיין אותם.
    קפטן במיטבו.

oranfu ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  2. DRORIKO Member

וואלה את זה לא ראיתי, הראו רק את הקטע שהוא מודה לקהל

3. סמואל אטו Member

אז כנראה שיש צורך בשחקנים שיודעים לעבוד בהגנה.

4. DRORIKO Member

נגד הפועל ההגנה(המוגבלת) של פרץ את אלברמן מספיקה.

5. סמואל אטו Member

תגיד זה אמיתי הדיון הזה?
    בוא נניח שפרץ ואלברמן ״מספיקים״, אם אתה מוכן להסתפק בשחקנים שעושים רק ״מספיק״ נגד הפועל אז מה אתה בא בטענות ליוקאנוביץ׳ שהקבוצה שלו לא נראית יותר טוב?
    אתה לא יכול להתלונן שהקבוצה לא משחקת מספיק טוב ובו בזמן לטעון שהקבוצה ״מספיקה״ בלי שחקני מפתח.

6. Hapoel_Tel_Aviv Member

לצערי בניגוד לכל דרבי אני לא מצליח לישון ולתת לעצבים ולעצב לעבור, השעה המפגרת הזאת שקבעו את הדרבי והעובדה שגם כך קמתי יחסית מאוחר השבת גורמת לעצבים ולעובדה שבאמת אי אפשר לישון בשעה כל כך מוקדמת.

אז אכן הייתה לחימה של שחקני הפועל וההגנה עמדה יפה יחסית. לפני המשחק דיברו פה על שבירת רגליים וכד' אבל דווקא מי שהיה הכי קרוב לזה זה טל בן חיים שעוד יכל לכבוש מול חתוכה. (תכף נגיע לביזיון הזה- הכוונה לא למהלך שהוא מתאים לטב"ח אלא לחתוכה עצמו שהוא ביזיון)
    לפי דעתי לטב"ח היה מגיע לקבל כרטיס אדום אבל הוא לא קיבל, גם לרייכרט אולי היה מגיע אדום אבל אני יכול להבין את אדלר שלא נתן לשניהם, אדום בניגוד למה שחושבים היה מחמם את המשחק רק יותר.
    כדורגל לא ממש היה.
    במחצית הראשונה הפועל גררה את מכבי למשחק אגרסיבי. מכבי הייתה חסרת אונים לאורך כל המשחק ולא ידעה מה לעשות, היו כל מיני נסיונות מגוכחים לבעוט לשער אבל שום דבר רציני.
    במחצית השנייה היה משהו שיותר קרוב לכדורגל, הפועל האמת לפרקים הייתה נראת כקבוצה שרוצה אולי לנסות לעשות משהו, מכבי החמיצה באופן מזעזע וכמעט שלא בעטה למסגרת. נראה היה שהולכים לאיזה 0:0.
    דבר אחד חיובי שאני אקח מהמשחק הזה שהפועל לא נרדמה דקה 60 אלא דווקא "השתפרה במעט" מהדקה ה60. אולי ישנו שיפור מסוים בכושר?

ואז הגיע קרלוס וחתוכה הליצן הזה אפילו לא טרח לזוז. שוער נורמלי, עזבו שוער נורמלי, כל שוער מנסה לקפוץ, מתאמץ, עזבו את הרשלנות בהגנה שלא טרחה לסגור אתקורה, לדעתי אם הוא מנסה להגיע לכדור הזה הוא הודף אותו לעוד קרן או הודף אותו לרחבה גם אם זה גול אחר כך, תן את מה שאתה יכול לעשות.
    אני כמעט ולא זוכר שחקנים שאני שנאתי ששיחקו אצלנו. על שי אבוטבול כעסתי והייתי עצבני גם בגלל דברים ניהוליים. אני לא מסוגל אפילו לעודד את חתוכה, על דודי אלון אולי הייתי ביקורתי ואמרתי מי נתן לו שלחק שוער בגלל מבנה גופו אבל לפחות הוא לא שחצן ומעצבן.

לא מספיק שהוא גרוע ואין לי מושג מי נתן לו להיות שוער כדורגל או למה החתימו אותנו אצלנו הוא גם חושב שהוא איזה נויר, יוצא לאיזה 25-30 מטר, בועט בעיטה מטומטמת שמגיעה עד לחצי ואפילו לא חוזר לרחבה מהר אלא נשאר שם, כאילו מחכה שיבעטו לעברו.
    מרשה לעצמו לא לזוז בכדורים שנבעטים לעברו

מילה לגבי מכבי:
    מכבי יוכלו להתלונן על משחק אגרסיבי וכד' אבל היה להם שבוע להתכונן לזה, היה להם קלטות מהמשחק מול ב"ש
    קבוצה איכותית צריכה לדעת להתמודד עם קבוצה שבאה להתגונן כמו ב"ש שפתרו את העניין אחרי מחצית.
    מכבי נראת רע מאוד והייתה מפסידה היום לכל קבוצה שהיא לא הפועל תל אביב,מכבי חיפה או מכבי פ"ת.
    אם מכבי תקח השנה אליפות אפשר לסגור את הכדורגל כאן כי אני לא רואה אותם נותנים עונה גרועה יותר ממה שהם נותנים כרגע.
    השוער שלהם הוא גם חתיכת שחצן ולמזלו היום עמד מולו שחקן שרק מזלזל ומחפש לברוח מכאן כמו ליביו אנטאל ועוד כמה שחקנים שלא היו מסוגלים להבקיע שער גם אם היו משחקים 900 דקות, שזה מה שהופך אותנו לקבוצה הכי חלשה בליגה.

עכשיו לגבינו -
    אנחנו מועמדים מספר 1 לירידה. חיפה בבעיות אבל חיפה תסתדר ותתחיל לנצח מהמשחק מולנו ועד שתפגוש את ב"ש ואז תחזור לבינוניות רגילה וזה יספיק לה אולי אפילו לפליאוף עליון.
    נתניה עכו ודומתיה זה קבוצות שמורגלות במאבקים כאלה והאמת לדעתי גם יכולות להוציא יותר נק' מהפועל.
    זה משאיר אותנו עם בני יהודה וכפר סבא שהם אולי הקבוצות היחידות בליגה שחלשות מאיתנו כרגע.

מאמן היה צריך להיות כאן לפני חודשיים, כבירי ממשיך בעקשנותו לחכות או לגוטמן או לאיזה מושיע זר והשבוע מבחינתי זה צאנס אחרון שלו להראות שהוא מודה בטעות שלו עם מנדיונדו ובבניית הסגל, מבין שנעשתה טעות ומנסה לתקן, זה אולי עוד יגרום לי להחזיק ממנו כבן אדם מודע למצב הקבוצה ולא כאיזה חייזר עם דרך כלשהי משלו וכמישהו שאולי יש איתו תקווה למועדון בהמשך.

הכי עצוב למצב שלנו שאני רואה כאן דיונים בעיקר על חיפה ומבין עד כמה אנחנו בבעיה שאנשים כבר התרגלו למצב כזה בדרבים, גם בשיח בבלומפילד שהשתנה. להפסיד בפנדל בשנת 2013 בדרבי הראשון של רב"ש ששיחקנו בו טוב הוביל לעצב רב, אמנם אנשים התנחמו בכך שלא התבזנו אבל הייתה ביקורת רבה. להפסיד 1:0 (זה המקרה הכי דומה שמצאתי לדרבי היום) זוכה ל"השחקנים נלחמו ויכלו להוציא תיקו" למרות יכולת רעה מאוד.

7. DRORIKO Member

היא לא שיחקה מספיק טוב כי הפועל צופפה את ההגנה(ודווקא עשתה את זה טוב) ומכבי לא הצליחה לחדור את הבונקר. אני כן חושב שמול ההתקפה המבולבלת והנרפית של הפועל אלברמן ופרץ הם קישור אחורי מספיק טוב. זה לא סותר אחד את השני.

8. DRORIKO Member

@Hapoel_Tel_Aviv אתם לא המועמדים מספר 1 לירידה, תפסיקו להיות כאלה שחצנים שחושבים שרק אתם לבד בעולם ;)
    מה שכן שיניתי את דעתי מהשבת שעברה, כרגע באמת חצי ליגה היא באותה רמה. אני מסייג את חיפה,כי אני באמת חושב אם יבוא מאמן שידע לנצל את הפוטנציאל הגדול שלה היא תרוץ בפליאוף העליון,זה המקום הטבעי שלה.

9. סמואל אטו Member

בטח שזה סותר.
    אם הכלים פחות טובים, אז הפוטנציאל פחות טוב. אי אפשר להפריד בין הדברים.
    כשאיגיבור משחק מכבי יותר טובה,נקודה.
    הוא מביא הרבה יותר שליטה למשחק של מכבי בעזרת החילוצי כדור שלו והשליטה שלו בכדור, כשההגנה טובה יותר אז ההתקפה טובה יותר וכשאיגיבור מביא יותר עוצמה לקישור לשחקנים של מכבי יש יותר ביטחון לבצע פעולות התקפיות וההיפך אצל הקבוצה היריבה.

ולדעתי, החיסרון הכי גדול של מכבי היום ובליגה בכלל זה הקישור הבינוני שלה. פרץ ליד איגיבור זה בכלל לא בר השוואה.

10. DRORIKO Member

אתה וליאור צריכים לתאם ביניכם עמדות. הוא אומר שנוסא תורם להתקפה דברים "שאתה לא מבחין בהם", אתה אומר שהוא תורם להתקפה בזה שהוא "משרה עליה ביטחון". כך או כך אני לא קונה את זה, נוסא לא תורם להתקפה יותר מאלברמן או פרץ או מיטרוביץ'. אני מסכים שמה שחסר לכם זה חלוץ טוב(או לפחות לא כזה שפרש ושכח להודיע) אבל החיסרון של נוסא יכול לשמש תירוץ נגד בית"ר או נגדינו או נגד באר שבע. לא נגד הפועל תל אביב מצטער.

11. South Boy Member

אני חייב לציין כמה דברים שאנשים שופטים לטווח הקצר.
    מכבי לא נראית טוב בתקופה האחרונה זה ברור לכולם, אנשים שוכחים שהם חיים על קו תל אביב-אירופה עוד מלפני תחילת העונה ובשילוב הליגה וגם גביע הטוטו קשה מאוד לנווט בהצלחה בין כל המשחקים, היה ניכר היום שהם משחקים בהילוך ראשון כדי לשמור על עצמם לקראת המשחק ביום שלישי כי הם ידעו שגם כך הם יכלו לנצח היום.
    מכבי לא קבוצה חלשה, מכבי קבוצה עייפה שאני בטוח שהאנרגיות שלה יחזרו ברגע שהקמפיין האירופי יגמר, כרגע הם סחוטים קצת מלוח המשחקים שלהם וזה לגיטימי כי זה קרה לכל קבוצה ישראלית שהגיעה למעמד הזה והיא גם מצליחה בגזרה המקומית, אפשר לזקוף את זה לחולשת הליגה אבל זה לא משנה את העובדות. הם מחפשים לעבור את כל הלו"ז הצפוף הזה בשלום עם כמה שיותר נקודות בכיס, ברגע שיהיה להם קצת יותר אוויר לנשימה והריכוז ינוקז כולו למפעלים המקומיים אני בטוח שנראה את מכבי של השנים האחרונות.
    מכבי קבוצה חזקה, מכבי קבוצה טובה, מכבי לא תאבד את התואר במחזור ה-9 ומי שמכתיר אלופה וגוזר את דינן של היורדות במחזור התשיעי כנראה לא מבין יותר מדי.

12. סמואל אטו Member

למה אני צריך לתאם עמדות עם מישהו פה?
    ואם אתה חושב שפרץ או מיטרוביץ׳ תורמים אותו דבר כמו איגיבור אז הדיון הזה אבוד.

13. DRORIKO Member

לא אמרתי תורמים אותו דבר, אמרתי תורמים אותו דבר התקפית. את מיטרוביץ' לא היה צריך בכלל להשאיר בקבוצה

14. סמואל אטו Member

אי אפשר לנתק התקפה מהגנה.
    כשאיגיבור מוסיף את היכולת ההגנתית שלו למשחק אז ההתקפה טובה יותר.
    זה לא שפרץ מביא משהו התקפי יוצא דופן למשחקים של מכבי. הוא בטח לא מוסיף התקפית יותר מאיגיבור, אז על מה המהומה?

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני חושב שקצת נסחפים עם ההייפ סביב דור פרץ. הוא ומיטרוביץ' לא מספיק טובים להרכב של מכבי.
    כמובן שאעדיף את פרץ על פני הסרבי בהרכב כי הוא שחקן בית צעיר עם פוטנציאל מצוין שחשוב להריץ, אבל שניהם רכים מידי בהגנה (פרץ קצת פחות) ושניהם פוגמים בהתקפות - מיטרוביץ' בזה שהוא פשוט נוגע יותר מידי בכדור ותוקע את המשחק, ופרץ בזה שמאבד המון כדורים.
    אני לא מקבל את גישת ה"אלברמן ופרץ מספיקים", כי פרץ בפירוש עדיין לא "מספיק". לנתק אותו ממיטרוביץ' ולהפוך אותו לשחקן הרכב מובהק במכבי זה פשוט לא נכון.