מחזור 9 בליגת העל: נתניה בראש אחרי ניצחון בחיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏7/11/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בשבוע הבא המבחן יהיה של נתניה, אך גם של בית"ר.
    מכיוון שיש הטוענים שבית"ר בהתאוששות מסוימת, בני יהודה היא לא מדד לכלום.

יהיה מעניין לראות את המשחק בשבוע הבא, את רוב הנקודות שלה לקחה נתניה במשחקי חוץ (13 אם אינני טועה),
    נראה אם היא תשכיל לנצח בבית את הדאבליסטית, ניצחון של נתניה וזו הצהרת כוונות רצינית בהחלט!!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/11/08
  2. Igi Member

"נכון לעכשיו, הליגה פתוחה, ההפרש הוא רק נקודה, זה בטח משחק שלא יקבע את זהות האלופה כי 2 הקבוצות עוד יאבדו נקודות, זה ניצחון לרזומה ולמצב רוח. "

יפה אמרת, זה ניצחון שיחזיר את חיפה עם הרגליים לקרקע ויתן דחיפה מוראלית לנתניה וליתר קבוצות הליגה שראו עד כמה חיפה יכולה להיות פגיעה בהגנה. שום דבר לא סגור.

לגבי הויכוח על הבונקר של נתניה,
    אמנם כשמסתכלים על מה שמכבי חיפה מסוגלת להוציא מעצמה-הכדורגל הסוחף עד האדום(בנס אגב קרופניק לא שבר את הברך וגמר את הקריירה) הכדורגל של מכבי נתניה די מייצג את מה שאנחנו(אני לפחות) לא אוהבים בכדורגל-יעילות טקטית שמתעלה על הכישרון והכדורגל היפה, אבל אין מה לעשות, מתיאוס עושה את המקס' עם הסגל המוגבל שקיבל בנתניה. יסלחו לי אוהדי נתניה, אבל לדעתי עם כל מאמן אחר זה היה נחשב סגל של בינוניים+שכטר,מרין ובן דיין, אצל מתיאוס זו קבוצה שמוציאה את המיטב מעצמה.

"ד"א, בקשר לקינן, עבירה שלא משנה כלום ולא אומרת בכלל עד כמה הוא טיפש, "
    נכון, זה באמת לא אומר 'עד כמה הוא טיפש' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx , זה רק אומר עד כמה התסכול בחיפה היה גדול בדקות האחרונות.

נערך לאחרונה ב: ‏11/11/08
  3. שגיא Guest

אז מה אתה אומר? גם אתה היית שולף אדום. אי אפשר להשאים אותו בזה. מזווית שלו (מאחורי קולמה) זה בהחלט נראה כמו כניסה פראית, הרבה עקב הריצה המהירה של קולמה. אני מעריך הרבה יותר שופט שמגלה את טעותו ומשנה את החלטתו (הרבה יותר ישר מאשר לטעות ולהודות בטעות אחרי שראית את זה בטלוויזיה) למרות שהיא עשויה להתפרש כשנויה במחלוקת. עד היום לא ממש הערכתי את אסף קינן.

4. Macaclister Member

וואו. נתניה שברה היום את כל השיאים באיך לשחק כדורגל מגעיל ודוחה.
    אני לא מאמין שאני אומר את זה,אבל אמן אמן אמן אמן אמן בית"ר שיש לה את חומר השחקנים הכי איכותי בליגה תתן לה שבוע הבא חמישייה בקופסא ותחזיר את חבורת הכלומניקים הזאת למקום הראוי לה.

5. מרקו ואן באסטן Member

שום הצהרת כוונות. אם נתניה תנצח את בית"ר זה יהיה אך ורק מחולשה של בית"ר העונה. מכבי נתניה למרות המקום הראשון ולמרות הניצחון היום,היא לא קבוצה לאליפות. נתניה תאבד הרבה נקודות בהמשך העונה ותתרחק מהצמרת. הכל תלוי במכבי חיפה ובבית"ר ירושלים העונה. חד וחלק

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקבל את דבריך, למרות שאני אולי הייתי מכין את הקבוצה שלי בצורה כמו שהיא שיחקה היום. תנו לבית"ר לבוא, הירושלמים הרבה יותר כשרוניים מנתניה והפער נגד הקבוצה של עטר. אם אני קצת הולך עם מתיאוס אני לא בטוח שנתניה הולכת לשנות משהו. אולי תגידו אתם, אבל לדעתי נתניה תיפול דווקא במשחקים נגד היותר קטנות (ראייה התיקו 2 עם בני יהודה) כי שם היא תצטרך הרבה יותר לצאת קדימה.

את האמת? אני מנחש ניצחון של נתניה 2-1 או 1-0 על בית"ר.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא מאמין בדברים האלה...

גם אם נתניה תפסיד לבית"ר, אז מה? היא כבר ניצחה העונה את מכבי ת"א וחיפה, וצוברת נקודות, כל עוד היא בתמונת האליפות זה לא משנה אם את הנקודות שהיא צוברת זה נגד סכנין או בית"ר, כל עוד היא בתמונת האליפות.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני כלל לא פוסל את הפועל תל אביב שנמצאת בתקופה מצוינת,
    אם היא תנצח בדוחא (בתקווה שחניכיו של הגאון מגאנה לא ישברו לשחקני הפועל את הרגליים) אז היא תתקרב יותר לצמרת הגבוהה.

אך אין כמונו בלנסות ולנבא את העתיד, כל שבוע יהיו מהפכים בצמרת הטבלה, הפער לא גדול וניתן לעקיפה, הליגה עוד ארוכה - נחיה ונראה.

9. מרקו ואן באסטן Member

ואם זאת התרומה של אדון לותר מתיאוס שכולם מברכים על נוכחותו בארץ,לכדורגל הישראלי: "טקטיקה" של בזבוזי זמן הצגות צלילות והעפת כדורים לחוץ. שילך קיבינימאט חזרה למקום שממנו בא. אנחנו לא צריכים עוד חסיד מהולל של צורת המשחק הזאת. היא הייתה פה גם מספיק זמן לפניו.

נערך לאחרונה ב: ‏11/11/08
  10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אז תרשה לי לחלוק עליך, אני מאוד מאמין בזה.
    יש הבדל גדול בין לנצח את סכנין ולנצח את בית"ר, אף על פי שבית"ר פתחה את העונה בצורה רעה מאוד.

בית"ר, למרות הפתיחה הלא טובה, החל מטרום העונה היא מועמדת רצינית לאליפות, גם עכשיו שהמצב שלה לא מזהיר במיוחד היא מועמדת.

וניצחון של נתניה במחזור ליגה הקרוב יתן לקבוצה דחיפה רצינית ... זה לא עוד ניצחון, זה ניצחון על בית"ר ירושלים!

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ואם היא לא תנצח? וחיפה תאבד נקודות ואז נתניה תחזור לנצח את כל הקטנות ותהיה בראש הטבלה בפער 5 מהמקום השני לקראת הסיום? זה יהיה כל כך מעניין וחשוב שהיא לא הצליחה לנצח את בית"ר?

הכל זה שאלה של המשכיות וטווח ארוך, ניצחון ספציפי לא תורם לשום דבר במאבק האליפות, רק לביטחון. הדברים שלך יהיו נכונים אם בית"ר תתחיל להיכנס לרצף ונתניה תמעד עוד בהמשך.

אבל בגדול, הניצחונות אפילו על הקטנות לאורך זמן חשובים יותר מניצחון ספציפי על בית"ר.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שגיא, קודם כל קינן לא צריך לרוץ באמוק למקום האירוע, מבחינתי זה מראה שהוא לא שולט במצב/משחק.
    תשים לב שבאירופה השופטים לא רצים בכזה אמוק לשחקנים בגלל להוציא כרטיס אדום. אם אני הייתי מפרש את ההתנהגות של קינן הייתי מגדיר את זה כמו שהוא ניסה לתת לנתניה 'מתנה' משלה.

נדמה לי שקטן מיד התריע לקינן שהקוון ראה משהו אחר, ולכן אני אומר שהשופט הראשי פעל בצורה חפוזה ולא לעניין. אגב קטן, ממתי מותר לנגוע ככה בשופט? שוב פעם, זה גם קורה כי קינן לא שידר אחריות ושקט.
    החוק היבש אומר שאסור לנגוע בשופט, אבל קינן היה יותר מדי עסוק עם עצמו. במשך שתי דקות לא רצה לשמוע משום דבר ופתאום איזה ציפור צייץ ואמר לו שהוא הגזים בהחלטה שלו.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידידי הטוב, מתיאוס מוציא כמעט מאבן מים...
    עניין בזבוזי הזמן, הצלילות וכו' כולם עושים רק מה, במדינות עם מנטליות יותר חמה העניין הזה יותר בולט. תסתכל למשל על הכדורגל בפורטוגל, בספרד או באיטליה. גם שם לבטח קבוצות עם הרבה פחות כשרון עושות את זה מול הגדולות. מכבי חיפה היתה צריכה לצחוק מזה ולהיות מרוכזת, היא לא עשתה את זה ואיבדה לדעתי את הראש.

בין הדקות 50-60 מכבי נתניה היתה מוכנה לשחיטה אמיתית, אחרי זה? ראייה האדום של דקל קינן...
    אם ספרתי נכון כדקה אחרי השער של 'טרור' הירוקים כמעט השוו, אבל אז עד לנגיחה ממש לקראת סוף המשחק מכבי חיפה או שניסתה בכח דרך המרכז או ניסתה להרים בכדורים פשוט נוראיים למרכז הרחבה.
    התוצאה? מכבי נתניה יצאה מהפאניקה שלה, התחילה לבזבז זמן ואנחנו עזרנו לה עם זה במשחק לא מדויק או חכם.

מבחינתי אלישע לוי גם תרם לזה כשהוא הוציא דווקא את אלון חרזי, איש שכבר עבר הכל בקריירה שלו.

14. מרקו ואן באסטן Member

מסכים עם לירן. באופן תיאורטי נתניה יכולה גם להפסיד 3 פעמים לבית"ר העונה ועדיין להיות מעליה בטבלה.

גם בעונת הדאבל של הפועל תל אביב מכבי חיפה ניצחה את הפועל ת"א וסיימה איתה ב0-0 ו1-1 והציגה כדורגל מלהיב באותה עונה. והפסידה את האליפות להפועל בגלל הנפילות מול הקטנות.

נלך יותר אחורה לעונת האליפות של מכבי ת"א ב95. מכבי חיפה שיחקה את הכדורגל היפה ביותר בארץ בניצוחם של חיים רביבו ואייל ברקוביץ',ניצחה את מכבי תל אביב ברמת גן 3:0 וסיימה ב0:0. אבל הפסידה את האליפות בגלל הפסד במחזור האחרון להפועל בית שאן.

העונה של נתניה תיפול ותקום במשחקים מול הקטנות. ולדעתי היא תיפול.

15. Don Joan Roman Member

המשחק בשבוע הבא חשוב לבית"ר הרבה יותר מאשר לנתניה כי זו בערך ההזדמנות האחרונה של בית"ר לחזור איכשהוא לעניינים.