אז למרות המתקפה חסרת הפשרות של הירוקים במחצית ה-2, נתניה איכשהו הצליחה להשיג את הנק' שלה היום. מה יש לאמר, תמיד מתסכל לראות את הקבוצה שלך ממש 'שוכבת' על היריבה ומנסה לחדור את הבונקר שלה, מתסכל לראות כל כך הרבה התקפות שרק כמעט ונכנסות, מסתכל לא לנצח קבוצה עם 10 שחקנים במשך 25 דקות וכל זה לעיני הקהל הביתי, אבל לפחות ההפסד הזה יחזיר את השחקנים של חיפה לקרקע. הדוגמא הטובה ביותר תהיה של בירם כיאל שחייב להבין שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו וזו לא הפעם הראשונה שהוא מביא מחצית ראשונה חסרת אחריות, פשוט היום סוף סוף הייתה לנו יריבה שידעה לנצל את זה בצד השני. אני מסכים עם ברקו שהחילופים של אלישע היום היו גרועים(למעט גולאסה). גאדיר הוא לא שחקן אגף, הוא לא עשה פעולה אחת טובה במשך 60 דקות. גם החילוף של שלומי היה מיותר,אפילו אפק היה מועיל יותר ממנו... מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה של "נוכחות ברחבה" כדי להבין עד כמה ההפסד הזה מתסכל- משהו כמו 50 של חיפה לעומת 12 של נתניה.... משניים וחצי מצבים הם הבקיעו 3 גולים. אין מילים. ד"א, מתי שטראובר יפרוש מכדורגל? לא יכול לראות אותו כבר...
ניצחון צודק של מכבי נתניה. במחצית ראשונה מתיאוס עשה לאלישע לוי בית ספר, במחצית השנייה לדעתי אלישע לוי גרם בעצמו לפאניקה אצל הירוקים כי מבחינתי נתניה היתה מוכנה לשחיטה. השער של פאנטיני הגיע ממש בזמן, אבל מה ראינו אחרי זה? רפאלוב עוד כמעו השווה, אבל זה היה עוד לפני שהשעון עבר את הדקה השישים. אחרי זה במשך דקות ארוכות מכבי חיפה עשתה יותר מדי רוח ולמרות ההזדמנות ממש בסיום, היא שיחקה לדעתי חלש ביותר. אלישע לוי ייצטרך מבחינתי להסביר למה הקבוצה הלכה מהתחלה קדימה כמו עדר פילים, עניין החילופים פשוט לא ברור לי, למה בוקולי היה צריך לצאת? חרזי שאולי אחד היחידים שיודע להרים כדורים מהצד יוצא (אם היה עייף אז אין בעיה), שלא לדבר על הניסיון שהיינו צריכים במגרש. מלה אחרונה על אסף קינן...איזו רמה...הוא רץ כמו איזה שוטר לקולמה ומניף אדום רק בשביל אחר כך לדבר עם הקוון. מצטער, ככה לא נוהגים לעשות את הדברים. אם כל שופט שולף בלי לבדוק בשקט את המצב אדום בשביל אחר כך להפוך את זה לאדום, משחק הכדורגל יהפוך לקרקס. האדום של הנתנייתי היה פשוט ניסיון לגמור לשחקן את הקריירה. דקל קינן? עזבו זה היה אדום ישיר כי הבחור עצר במכוון שחקן שרץ אחרון לכיוון השער.
גועל נפש, זה מה שיש לי להגיד על מכבי נתניה. אוקיי ניצחו, כל הכבוד ובלה בלה בלה. כל הביזובוזי זמן המגעילים האלה של שטראובר, בן דיין עם צלילה שלא הייתה מביישת את גדול הצוללנית איי פעם (ועוד קולמה קיבל אדום שהומר לצהוב. WTF?! לא הייתה שם עבירה בכלל!), שליו מנשה שוכב שנה שבכלל לא כואב לו ועוד כל-כך הרבה צלילות. אל זה מוסיפים את כל הבעיטות החוצה לאחר שאין משחק רק כדי לבזבז עוד קצת זמן...איייייכס. וקינן בקלות יכל להוסיף פה 7, הוסיף 5, ניחא, אבל בקושי שיחקו שתי דקות מתוך ה-5 האלה ומעניין מאוד למה. הלוואי שבית"ר תקרא להם את הצורה!
מכבי חיפה לא עשו מספיק בשביל לכבוש,כי נתניה עצרו את המשחק במשך 40 דקות. אם המשחק היה מתנהל כמו שצריך להתנהל,או אפילו איך שבונקר צריך להתנהל התוצאה הייתה נראית אחרת,או לפחות המשחק היה נראה אחרת. הביזיון שנתניה עשו היום זה לא בונקר ולא כדורגל ולא שום דבר. זה נוכלות ישראלית מהזן הנחות ביותר
אני לא חושב שמאמן אחר היה עושה אחרת.. מול קבוצה שמשחקת יותר טוב מהם ויכולה בקלות להבקיע, כשחסר שחקן על המגרש, מובילים ורוצים לנצח- זאת ה"טקטיקה" ההגיונית והטובה.. אם חיפה היו שמים כדור או שניים ברשת עם הבונקר הזה הייתי אומר שמכבי נתניה שיחקה מגעיל ובעצם לא שיחקה כדורגל. אבל קבוצה שמצליחה לעמוד תחת לחץ כזה בכל דרך, ועוד עם עשרה שחקנים מגיע לה כל הכבוד לפי דעתי.
אגב, אני חייב לציין לטובה את השופט אסף קינן. מלבד תוספת הזמן קינן שלט במשחק, דאג לזרז את נתניה כשצריך (צהוב לשטרואבר, שליחה של שכטר מחוץ לקוי המגרש כש"נפצע") וההחלטה האמיצה של המרת האדום של קולמה זה משהו שקשה לי לראות שמישהו אחר היה עושה.
היה משחק מעולה, הרבה מזל לנתניה כי חיפה בחצי השני הגיעה למספיק מצבים כדי לפרוץ את הבונקר, אבל שלא הולך... לא הולך. ד"א, בקשר לקינן, עבירה שלא משנה כלום ולא אומרת בכלל עד כמה הוא טיפש, כי גם ככה יש גביע הטוטו באמצע השבוע(ממה שהבנתי). אז למי אכפת.
קודם כל שאפו לנתניה, קבוצה של מאמן, פשוט ככה. המשמעת, הטקטיקה, פשוט לשהות ולהביע הערכה. לגבי חיפה, לא הגיע להפסיד, נו אז? כבר במחצית הראשונה הקבוצה איבדה את המשחק בטיפשות. החילוף של גולסה אכן היה מוצלח, אבל זה של ארבייטמן לא ברור, לא עשה כלום. מה שכן קולמה היה היום א-ד-י-ר! רפאלוב גם עם משחק טוב, רק כ"כ חבל על המסירה האחרונה, נראה האמתי שכל הקבוצה לוקה בזה. לעתיד אני הייתי עולה עם קטן, גולסה ורפאלוב. השילוב המנצח לטעמי.
לא מסכים. מכבי חיפה לא השכילה בשקט להניע מסביב את הכדור ובעיקר מה שהפריע לי זה עניין הסבלנות. מכבי נתניה היתה בפאניקה אמיתית, אנחנו ורק אנחנו עזרנו לה לצאת מחיפה עם הניצחון. תסביר לי בבקשה למה אלישע לוי מכניס את כל ההתקפה בלי בכלל להבין שמה שאנחנו צריכים זה קודם כל שקט על המגרש. האם אחרי כל החילופים מכבי חיפה הגיעה להמון הזדמנויות? אני לא מבין למה כל כך כועסים על שחקני נתניה. שטראובר חתיכת ליצן, שוער בינוני, את זה ידענו כבר מאתמול, אבל בזבוזי הזמן שלו היו לגיטימיים. מעצבנים? בטח ושחקני מכבי חיפה, כמו במחצית הראשונה, לא שיחקו עם השכל אלא עם הרגש. בטח שמכבי נתניה קבוצה בינונית עם מאמן שמוציא 200 אחוז מהחבר'ה האלה, אבל היום אלישע לוי לדעתי הוכיח שיש לו עוד הרבה מה ללמוד. אגב, איפה היה קטן היום? הפרשן ליד יורם ארבל אמר אחרי ההרחקה של שחקן נתניה שעכשיו קטן צריך להנהיג את הקבוצה, מבחינתי הוא לא עשה את זה. לדעתי שום דבר קרה היום, המשחק הזה בסיטואציה הנכונה רק יכולה לעזור לירוקים. בשבוע הבא עם קצת מזל נחזור אולי להוביל את הטבלה.
סוס פוני. אני לא מדבר על ההוראות הטקטיות שמתיאוס העביר לשחקניו ואמר להם לשחק 10 שחקנים בתוך ה16. אני מדבר על ההתנהגות של שחקני נתניה. זה ביזיון וזה בושה וחרפה. ובמיוחד שטרואבר. באנגליה לשחקנים אין אומץ לעשות את הדברים האלה. זה לא עובר להם בכלל בראש. הם יסגרו ויגנו אבל לעולם לא יתנהגו ככה. זה כל כך לא אתי
נתניה זו קבוצה מאומנת. א אפשר להגיד שחיפה טובה יותר, אבל אני גם לא יכול להגיד שנתניה טובה יותר, מה שכן אני אומר זה שנתניה קבוצה יותר מאומנת, הרבה יותר מסודרת, הרבה יותר יודעת מה היא רוצה. הארגון והסדר שלה זה מה שמביא אותה לתוצאות ולמצב שהיא נמצאת בו היום. נתניה לא קיימת בהתקפה ואין לה מה לתרום בהיבט הזה, אבל היא מכפרת על כך במשחק סופר מסודר, בצורה שאין שני לה בארץ. נתניה ניצלה בצורה מושלמת את ההגנה המופקרת של חיפה בחצי הראשון, 3 שערים במחצית הראשונה זה ללא ספק ניצול יוצא מן הכלל והקרדיט על כך לנתניה. מכבי חיפה, עם כל הכבוד לשליטה שלה, כבשה את 2 השערים שלה מקרנות, לא היה לה פיתרון היום למשחק של נתניה, היא לא ידעה איך להגיע למצבים ולא עשתה מספיק בשביל זה. נכון לעכשיו, הליגה פתוחה, ההפרש הוא רק נקודה, זה בטח משחק שלא יקבע את זהות האלופה כי 2 הקבוצות עוד יאבדו נקודות, זה ניצחון לרזומה ולמצב רוח.
נתניה אמנם ביזבזה המון זמן, אבל ההתקפות של החמאס היו על הפנים היום. ממש כל ההתקפה הצטופפה באמצע הרחבה של נתניה, כשאף אחד לא פותח לצדדים או עושה איזושהי תנועה (מה לעשות, נגמר האוויר, כבר חושבים על הסיגריה שאחרי המשחק), ההתקפות נעשו באיטיות ואדישות, הגבהות סתמיות, שיחקו דרך מרכז המגרש במקום לרווח את המשחק - גם אם המשחק היה נמשך עוד שעתיים, חיפה לא היתה כובשת. לא היתה פה שום טקטיקה מבריקה של מתיאוס, פשוט אנמיות גמורה בהתקפה של החמאסניקים. תודה לנתניה.
אני מבין למה אתה מתכוון, בזבובי הזמן, הצלילות וההעפות לחוצים.. אני מניח ששחקני נתניה לא עשו את זה על דעת עצמם ושכבר דיברו איתם על מצב כזה או שהעבירו הוראה כזאת במהלך המשחק. אבל הארגון והטקטיקה ניצחו את המשחק בשבילם, משחק כל כך חשוב. מהעיניים שלי אני רואה את זה בתור טקטיקה שצלחה. אני מבין גם שהרבה יכעסו על צורת המשחק של נתניה, במיוחד מכבי חיפה. אבל אני יודע שהם רצו לנצח את המשחק החשוב, ועשו את זה בדרך טקטית ומגעילה אבל עשו את זה.
שגיא, לגבי האדום שנתן לקולמה. קינן היה צריך הרבה יותר בשקט ובשיקול דעת להתנהג, הוא רץ למקום האירוע כאילו הוא בעצמו רצה להרביץ לקולמה. בטח שהוא צדק בהמרת האדום, אבל מלכתחילה הוא לא היה צריך לשלוף את הכרטיס. מבחינתי הוא היה יוצא הרבה יותר אמין אם היה נשאר בדעתו ואח"כ אומר לעיני המצלמות שהוא טעה. אני מבין מצויין את הכעס הרב של מתיאוס כי באירופה שופטים גם עושים טעויות, אבל אחר כך לא משנים את הגורל. בצורה הזאת אתה מאבד לגמרי את השליטה על הנעשה במגרש ואולי יותר חשוב, אתה משדר חולשה נוראית. שוב פעם, בפעם הבא קינן לא צריך לרוץ באמוק למקום כדי אחר כך כמו שופט טירון להחליף את רוע הגזרה. אם שלף בהנחה שהוא היה בטוח שהגיע לקולמה אדום אז הוא צריך לעמוד מאחורי ההחלטה שלו. כעיקרון אני מבין היטב למה הוא שלף אדום לקולמה כי הכניסה היתה פראית. ברור שבן דיין עשה הצגה לא נורמלית, אבל התגובה הראשונה שלי גם היתה אדום לקולומביאני.