מחזור 9 בליגת העל: נתניה בראש אחרי ניצחון בחיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏7/11/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

shabaaz, תגובה מצויינת. ראיתי את התגובות של אלישע לוי אחרי המשחק ודי הדהים אותי שהוא בכלל לא מדבר על ההפקרות של ההגנה שלנו. השערים שספגנו היו כל כך מטופשים שבצורה הזאת נתניה עוד יכולה באמת לזכות באליפות.

בשער הראשון אדרי לדעתי נראה רע מאד, אם אתה יוצא לכדור אתה חייב להקדים את שחקן היריב. שכטר הקדים אותו בלי בעיות...בשער השני ההגנה היתה פרוצה לגמרי. כיאל אולי שכח לחזור להגנה, אבל כולם רצו אחורה בלי לעשות עבירה. מבחינתי לא רק כיאל אשם בזה. בשער השלישי ראינו חופש מחריד לכובש הנתנייתי, חופש שגם דקל קינן קיבל. אם זכור לי היטב, ראיתי דווקא את אלון חרזי מגן כאילו הוא חושב שאלוהים כבר ידאג שהכדור לא ייכנס...

אז מכבי נתניה כמו ילדים בשכונה בזבזו את הזמן, נכון מעצבן, אבל שוב אני מדגיש, מכבי חיפה (אלישע לוי) עם סדרה של חילופים גרועים עזרו לחבר'ה ששיחקו רב המחצית השנייה עם שחקן פחות.

אני אישית הרבה יותר מאוכזב מקבוצתי וטוב יעשו אוהדי מכבי חיפה אם בנוסף לכעס הלגיטימי על שחקני נתניה גם יגידו מספר דברים על הקבוצה שלנו!

2. FC_Bayern Member

אני לא מבין על מה המירמור אוהדי חיפה יקרים? גם אני ישבתי אתמול ביציע הירוק ופשוט החמאתי לנתניה על כל פעולה במשחק - ככה באים לשחק בקרית אליעזר!
    אני לא מבין, אתם באמת מצפים ממתיאוס לבוא לשחק התקפי ומהר נגד חיפה? הוא היה מפסיד את המשחק ככה, אז תסבירו לי- למה שנתניה לא תבזבז זמן? למה שהיא לא תשחק בונקר?

כל הכבוד לנתניה, אני כאוהד מכבי חיפה מצדיע לכדורגל של מתיאוס, שיודע בדיוק איך לשחק על תוצאה. עם כל היופי של הכדורגל של אלישע, הכדורגל ההתקפי, השוטף והאטרקטיבי, צריך לדעת בכדורגל גם לשחק מבוקר ועל התוצאה שאתה רוצה. כמה שתתלוננו, זה הכדורגל, ומי שלא מעריך את מתיאוס ושות' על העבודה אתמול, כנראה שהוא זה שלא מבין כדורגל.

3. Lupo Member

לא מבין את התגובות פה. נכון, מתיאוס יצא גדול, אבל עדיין, איזה פאשלות שאנחנו עשינו במשחק הזה.
    מתחילת העונה אני רואה את כיאל מפקיר שוב ושוב את קולמה לבד במרכז הקישור, ואני באמת רוצה שהוא יתרום למשחק ההתקפי, אבל בתור שחקן מרכז מגרש הוא צריך לעשות לא פחות הגנה.
    אני לא יודע מה החלק של אלישע בתפקוד של כיאל, אבל אתמול הוא היה צריך לתת לו סטירה שהוא ירד מהמגרש. כמה חוסר אחריות.
    אל תעשו מנתניה יותר ממה שהיא. היא בסה''כ ניצחה באופן מקרי, ואני צופה שדווקא מול הקטנות היא תיפול, הרי אין לה יותר מדי שחקנים מוכשרים. הם אפורים ותלויים ביום כזה או אחר של איתי שכטר ובכמות ההצגות ובזבוזי הזמן של שטראובר.

אני לא בעד להגיד "ההפסד הזה הוא טוב". בכל מקרה אם היינו מנצחים אתמול היינו היינו בפער של 5 נקודות בפסדה עם רוח גבית ענקית. ההפסד הזה יכול לעשות לנו רק רע, ועכשיו יתחיל המבחן האמיתי של הקבוצה- לחזור לנצח ולשכנע.

עוד משהו- הבלוף של אמיר אדרי התפוצץ מבחינתי אחרי המשחק מול סכנין כאשר הוא יצא בהצהרות והלך להתראיין לכל כלי תקשורת אפשרי. בא גדול, לאט לאט מוכיח שהוא לא באמת כזה. סתם גימיק של 3 הצלות טובות. והוא לא אשם בהפסד אתמול.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/11/08
  4. shabaaz Member

אני לא חושב שאמיר אדרי הוא בלוף...
    הוא פשוט שוער שמנסה לסלול את הדרך שלו בכבוד....לספסל(ולדוכן שווארמה הקרוב).אבל ברצינות:מה מצפים מאדרי?הוא מנצל לדעתי 130 אחוז ממה שיש לו וזה לא הרבה מה לעשות.
    תחשוב שיש שוערים מוכשרים שלא נותנים 50 ממה שיש להם.

לגבי ה"בונקר":שוב-מי אנחנו בכלל שנדבר על בונקר.גם בונקר צריך לדעת לעשות.אם היינו יודעים לדעת לעשות בונקר מזמן היינו מגיעים לאנשהו.וגם יש דרכים לחדור בונקר.אבל עובדה שעם 8 כלים התקפיים אתמול מכבי חיפה לא עשתה שומדבר נכון כדי לשחק בחשיבה פוזיטיבית על המגרש.
    למה מכבי חיפה העלתה מליון קשרים וחלוצים עם היא הגביהה 40 פעם פנימה?הרי בונקר חותכים במסירות,לא בהגבהות.

נערך לאחרונה ב: ‏11/11/08
  5. Lupo Member

במקרה הזה אני לא מסכים איתך. אל תשכח, ששני השערים שלנו הגיעו מהגבהות.
    וחוץ מזה, ניסינו גם על הקרקע, היה צפוף מאוד ברחבה, הרבה כדורים נשלחו לרפאלוב בצד שמאל, כמעט הלך לו פעמיים, עוד כמה סנטימטרים היו חסרים לנו כדי שקרופניק ישווה, ובסך הכל, אי אפשר לבוא בטענות למשחק ההתקפה של חיפה.
    ניסינו הכל מהכל. בקרקע, באוויר, מרחוק. לא הלך הפעם, קצת חוסר מזל, קצת בונקר, קצת הצגות של שטראובר ובזבוזי זמן, ואי אפשר להאשים אף אחד חוץ מאת משחק ההגנה הנרפה שלנו שספג 3 שערים בחצי שעה.
    גם משחקים כאלה יש. חבל שזה בא במשחק החשוב הזה.
    אבל למה לא? בוא ניתן להם קצת לחיות בסרט שהם הפעם הולכים לאליפות. הרי יש להם את מתיאוס, הוא יביא אותה, נכון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

קודם כל shabaaz כל תגובה דובדבן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    באמת במקום להתעסק בנתניה אנחנו צריכם להתעסק בתיפקוד הלא טוב של אלישע במחצית הראשונה. בחלופים הביזארים שלו (גאדיר קשר ימני?! ארבייטמן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ???), ובתגובה המאוחרת שלו ליכולת הרעה מאד וההפקרות של מר כיאל.

בואו נתעסק גם בזה. מעבר לזה מתיאוס עוד יעשה את נתניה אלופה, המאמן הכי טוב שאני זוכר פה.

7. FC_Bayern Member

כל מילה זהב.
    למה תמיד נראה לנו שבונקר זה לא כדורגל? למה נראה לנו שכל ניצחון חייב להיות עם 20 בעיטות למסגרת ו-10 מצבים לכיבוש? זה בדיוק למה הכדורגל הישראלי אף פעם לא מתקדם- כי בהבנת המשחק, באחד החלקים במוח, אנחנו לא מבינים מהו כדורגל מבוקר, אחראי ולדעת לשמור על תוצאה.
    אני רואה את זה בליגת העל, אני רואה את זה בנבחרת ישראל, ואתם יודעים מה? אפילו בשכונה- כשהקבוצה שלי מובילה 1-0, ואנחנו משחקים בהתקפה אחרונה, אני תמיד מעיף כדור החוצה במקום לתת ליריבה צ'אנס להבקיע. זה הכדורגל- ניצחונות. אם זה בא ביכולת משכנעת- מה טוב, אם לא- לפחות השגת מה שרצית...

כל הכבוד ל-shaabaz על התגובה הנהדרת. זה בנאדם שמבין כדורגל מהו.
    מתיאוס- מאמן מצוין. זה שהישראלים קוטלים אותו- רק מראה איזה שכונה יש בארץ ובליגה שלנו- ליגה למקומות עבודה.

8. oFiRzZz Member

תשמע , אני לא אומר שאנחנו רצים לאליפות , זה מוקדם מדי .
    אף אחד פה לא אמר את זה ,אפילו מתיאוב אמר שזה מורדם מדי.
    אבל הזלזול הזה..כאילו אתם הכי טובים בעולם ... כאילו אתם מינימום בארסה או מילאן ..

איך אמרתי אתמול ? אחרי שאמרת שאתם תנצחו ניצחון מוחץ ?

"לבוא קטן ולצאת ענק" .

9. Lupo Member

סלח לי ידידי, אם תשנן את דברי, לא אמרתי מה יהיה במשחק, אמרתי למה אני מצפה.
    את הבונקר כולם חזו, הוא היה גלוי עוד לפני המשחק(ואין לי טענות על הבונקר), אבל בנוסף לזאת ציפיתי גם לתת לכם שלישייה ולשלוח אותכם הבייתה עם הזנב בין הרגליים. למה?
    כי חיפה קבוצה טובה יותר, תוקפנית יותר, מעיזה יותר, שחושבת רק ניצחון, בניגוד אליכם שהייתם קונים מההתחלה 0-0 מבלי להגיע לשחק. זאת לפחות הגישה שלכם אתמול. ולכן ציפיתי לניצחון ה"מוחץ".

ואני לא מזלזל בנתניה. אני פשוט לא חושב שיש לכם את הכלים לזכות באליפות, כי הקטנות יפילו אותכם.

חיפה היא לא בארסה, וגם לא מילאן ואפילו לא סלטיק. חיפה זאת חיפה,חיפה שתמיד חושבת ניצחון, תמיד חושבת אליפות, ותמיד חושבת לשחק כדורגל יפה ולדרוס. חבל שאתמול זה לא קרה.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הרייטינג במשחק המרכזי אמש היה 13.8%, אמנם לא יותר מהמשחק המרכזי לפני שבוע,
    בין בית"ר ירושלים להפועל תל אביב , שצבר 14.7%, אך בכל זאת נתון נחמד מאוד,
    כנראה שהמעבר ליום שני בהחלט עשה טוב, כי אין ספק שהמשחק המרכזי בראשון הניב
    אחוזי רייטינג נמוכים בעקבות הרייטינג הגבוה שצוברת תכנית הראליטי בערוץ 22, האח הגדול.

11. FC_Bayern Member

הרייטינג עולה גם בגלל הגולים (ובזמן האחרון יש משחקי עונה נהדרים עם כמות שערים נכבדת) וגם בגלל ברקוביץ', שכמו שאמרתי בדיון אחר, מוסיף פלפל לשידור וזה מה שהאנשים על הכורסא אוהבים.

12. henry1 Member

לפני המשחק פרסמו כמה אתרים עלובים שמתיאוס הורה לשחקניו לשחק על כדורים ארוכים. כמה מאנשים כאן קפצו והתחילו להשוות אותנו לקבוצה הגרועה של עטר בשנה הקדומת. לפני המשחק אמרתי לכם שלא צריך להתייחס לכל מה שמפרסמים בתקשורת, במיוחד אם זה קשור במכבי נתניה, כי פשוט התקשורת (למעט אחרי המשחק מול חיפה), לא יודעת איך לאכול אותנו ומחפשת לפגוע במתיאוס בכל דרך.

בסופו של דבר, לא ראינו כדורים ארוכים מצד נתניה, במיוחד במחצית הראשונה, אלא מסירות קצרות מרגל לרגל, שחלקם הובילו לשני שערים נהדרים. במחצית השנייה זה היה סיפור אחר לגמריי, אבל גם שם לא ראינו ממש כדורים ארוכים, כי למען האמת, גם לא היה למי למסור כל-כך.

אז בפעם הבאה שאתם רואים ידיעות כאלה על נתניה בעילום שם, קחו את זה בעירבון מוגבל.

13. oFiRzZz Member

אגב אני חייב לציין לטובה את שליו מנשה .
    איזה התקדמות ענקית עשה השחקן הזה ..
    מספר 1 בנתניה אתמול , תענוג .

14. shabaaz Member

מכבי חיפה נקלעה לפיגור ושוב פעם ראינו איך אין מי שייקח את המושכות ויסחוב את הקבוצה עוד צעד אחד קדימה.
    אלישע לוי לקח קבוצה עייפה,שבעה ובעיקר חולה מרוני לוי שאחד מנקודות התורפה שלה היו סף שבירה מאוד נמוך.ראינו אותה מול מאלמו,מול רוזנבורג ומול עוד קבוצות חוטפת ולא חוזרת.
    אתמול שוב פעם היא עמדה מול הגנה והתקפה מאורגנת לראשונה(!!!) ולא חזרה.ואת זה מתיאוס לקח אתמול ב-22 רגליים.

אחת הנקודות שאלישע לוי חייב לתקוף אותן חזק כדי להגיע לאירופה מוכן(אופ,א או אלופות) זה לא ההגנה או ההתקפה זה הסף המנטלי של השחקנים.
    מתיאוס לא העיף את דגו בגלל שהוא שחקן יקר,או שהוא אתיופי.הוא העיף אותו בגלל שהבנאדם חלש אופי.
    אלישע לוי צריך לחבר לקבוצה עוד כמה שחקנים שהם בטון ושהם יסחבו את הקבוצה הזאת בדקות המתות.
    אם אוהד של מכבי חיפה רואה את הקבוצה הזאת שואפת לאירופה אני לא מבין איך שחקנים כמו קרופניק,קולמה ופאנטיני הם אלו שיובילו אותנו.
    יניב קטן?איפה היה קטן אתמול?אתמול לא הוצבה שמירה על קטן.גם לא על רפאלוב.אני ציפיתי לראות אותם אתמול לוקחים בכל הכוח אתמול את הכדור מהשדה עד השער,לא מקבלים-לוקחים.
    זה המבחן האמיתי של שחקן-אני בטוח אתמול ש-99% מהאנשים חשבו אתמול ששכטר ייפול ובגדול בגלל הסקאוטרים ביציע.אבל הוא בא וגזר את הקופון בגדול.
    הזרים של היום זה לא הזרים שיסחבו אותנו באירופה.בשום אופן.
    בנתיים מכבי חיפה לוקחת אליפות בגלל הניהול המעולה של שחר ואלישע אבל מכבי חיפה צריכה להיות שפויה,ולהבין שבהרכב הזה היא יכולה להביא רק אליפויות לא אירופה ואז לשים עוד 6 מליון לפחות ולהביא שני זרים וישראלי רציני.אין חוכמות.וזה מה שאני חושב שיהיה בינואר.

15. צחי לייבמן Member

העניין פה זה לא הבונקר של נתניה.. אין לי בעיה עם זה. הבעיה זה בזבוז הזמן של שטראבור, כל מה שהוא עשה זה לבזבז זמן.. וכאן השופטים פחדנים אין להם אומץ להוציא כרטיס לשוער..
    לא יכול להיות שמחצית שנייה הייתה כולה רבע שעה.. אסף קינן הוסיף 5 דקות.. ושרק אחרי 4 דקות.