לא אמרתי שלא. רק אמרתי שלאור הסגל של בית"ר רף הציפיות של האוהדים גבוה מדי. אחרי שאצילי ורוקאביציה עזבו הסגל ירד בשתי רמות. האשם כמובן הוא טביב שלא מצא תחליפים/שיחק משחקים מטומטמים עם אצילי ונשאר עם הזין ביד. הוא צריך להיות הכתובת של האוהדים,לא רב"ש
אייבינדר מתחילת העונה נראה כמו הצרות שלי, ואין מאמן שיעמיד אותו במקומו. היום פעם ראשונה קלאודמיר לא סיים 90 דקות. אולי זאת תחילתה של מגמה. אני שונא פיטורי מאמנים, אבל בן שמעון עושה רושם שלא לומד מהטעויות שלו. רוב המצבים שקבוצות מגיעות מול בית"ר מגיעות מאיבודי כדור של שחקנים במרכז המגרש, ובשחקנים אני מתכוון ללידור כהן בתחילת העונה, ואייבינדר וקלאודמיר מאז. השאר ממתפרצות שמספיק שהיה לנו שחקן שמסוגל לרוץ והיה עוצר חלק גדול מהן. אילו רק היה שחקן מהיר שתפקידו הוא קשר אחורי בסגל. אפילו בקובי מויאל הייתי מסתפק. שכטר משחק מצויין חוץ מלכבוש. הוא מטריד את ההגנה, יוצר מצבים, אבל לא מוצא את הרשת. זאת בעיה, אבל הוא עוזר לשחקנים שמסביבו להבקיע יותר ולשחק טוב יותר. ורד נהדר מתחילת העונה, עושה רושם שהוא באמת השאיר מאחוריו את הבילויים ואנחנו מקבלים את ההמשך לשחקן שהיה בבית"ר לפני הרבה זמן. הייסטר התחיל מצויין ונחלש, אני חושש שזה בגלל האווירה בקבוצה והחוסר דינמיות שמדכא אותו.
לא מדובר בצ'ולו סימאונה. כשהוא יאמן את בית"ר וישים את קלטינס בלם ומגן ימני/שמאלי אז אני אשתוק. ברור שהקבוצה צריכה קשר אחורי שיעצור התקפות של היריבה, מי שלא רואה את זה הוא אידיוט (למקרה של אי-הבנה, לא התכוונתי אלייך).
לא היתה אמורה להיות אי הבנה כי בעצמי אמרתי שהוא צריך לשחק קשר אחורי. אם האידיוט כוון לרב"ש אז אני חושב שזה מוגזם. כמו שאמרתי צריך לתת לכל מאמן את החופש המלא ושאביגיל שרעבי תשב בצד ותפצח גרעינים(הייתי אומר שתלך לעבוד,אבל אני בספק אם יש לה עבודה בכלל). בינואר כבר נהיה יותר חכמים לגבי רב"ש.
זה שאני מסכים כרגע עם האספסוף הבית"רי לא אומר שאנחנו טועים. אני מת לראות שינוי, מת לראות אותו עולה עם הרכב נורמלי פעם אחת ולא מנסה להוכיח לכולם. אני מאוד לא מעוניין להחליף מאמן כי ברור לי שאין מאמנים מצויינים אחרים שמחכים לקריאה, והסגל שלנו לא הדבר הטוב בעולם, אבל הצורה שבה בן שמעון עובד, עושה עוול אפילו לבינוניות שלנו.
תפסיק כבר עם הבולשיט הזה. למה לתת לו זמן? הוא מיוני כאן, הקבוצה לא משתפרת אלא רק דועכת, הוא חוזר על אותן טעויות שוב ושוב ושוב, אז למה שאני אתן לו זמן? למה שאני אתן למאמן שאחריי 8 מחזורים הוציא פחות נקודות מדראפיץ׳ וזאת למרות שנקודת הפתיחה שלו היא הרבה יותר טובה משל סלובו? אם הבעיה שלנו הייתה רק מכירת אצילי והחמצות אז ניחא, אבל לא. קבוצה שסופגת 12 שערים ב-8 משחקים כשרובם המוחלט הם נגד קבוצות חלשות ממנה על הנייר זו בעיה. קבוצה שאין לה סדר במגרש ולא מסוגלת להתמודד עם בעיות שידועות כבר זמן רב, זו בעיה. ואלו בעיות שלא קשורות לא לאצילי ולא לרוקאביצה. ואני מעדיף שמאמן יסתום לי את הפה מאשר שיתפטר, והיום היו ניצוצות ראשונים. הצעקות היו כדי שיבין שהוא צריך להמשיך את המגמה הזו והניצחון הזה לא ערובה לכלום.
אתמול נפנלנו עם במגינים,בשיטה של רנה עם ריאן וסאן אין לנו מה למכור. הם הורגים את ההתקפות פעם אחרי פעם. קהת הולך לאיבוד בשיטה הזאת. גילי בכושר נפלא. שמח לראות אותו חוזר לעצמו. ביי פאר השחקן הכי טוב אצלנו,והיחדי שמסוגל לעשות גול מכלום. תענוג לעניים. עטר כרגיל חייב דריבל מיותר לפני שהוא משחרר כדור.כמה כישרון ככה שכונתי.הורג לנו את ההתקפות. ממן הפתיע לטובה,נתן משחק גדול,מעשה היחידי שניסה ודחף בצד האדום קדימה,סידר שני מצבים לגול,למזללנו החברים שלו לא ניצלו. גם על כמות הכישרון שלו אין ויכוח,צריך לדעת לשמור על יציבות,ואולי יצליח לחזור לשחק בקבוצה גדולה.
אמנם אין גולים בדרבי החיפאי אבל די נהנתי האמת, משחק עם קצב גבוה יותר מהממוצע בכדורגל שלנו, ולטעמי לפחות הפועל חיפה הרשימה. נוהגים לזלזל בה ולחבוט בה, לרדת על אלי כהן ועל יואב כץ ובצדק, מעט מאוד החמאנו לה חוץ מה-4:0 על בית"ר. אתמול ראיתי את הפועל חיפה שקטה ובטוחה מאחורה, לא מחלקת שום מתנות - פיניירו בלט למשל יחד עם השוער, וגם יוצאת קדימה בהזדמנויות נכונות שהיו לה. היא בהחלט ראויה לתיקו הזה בדרבי כמו שבוני אמר בערך 3 פעמים בדקות האחרונות. השחקנים הציגו הקרבה וסיימו את המשחק עם הלשון בחוץ, בידיוק כמו שצריך להיות. מכבי חיפה לא יכולה להיות מרוצה מהמשחק שלה, התנופה נעצרת, אבל כן ראיתי שינוי לעומת ימי רוני לוי. כבר לא היו הפרצופים המיואשים האלה כבר מהמחצית כשלא הולך כלום, חיפה הזיזה את הכדור מהר ולא יצאה מהחצי של הפועל חיפה ב-20 הדקות האחרונות. הבעיה הייתה שלא היו מצבים מתוך הרחבה חוץ מגוזלן שנגח טוב וגם המצב של פלט. וכן, המגנים לא נתנו לה שום ערך מוסף.
אוהדי בית"ר יוצאים נגד רב"ש כי אלה אוהדים שלא משנה מתי ובאיזה מצב הקבוצה, הם רוצים לראות כדורגל התקפי ואטרקטיבי. זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה ככה, ורב"ש דוגל בכדורגל הגנתי ומבוקר.
אני לא יודע אם הוא לא רוצה או כן, אבל הוא מתאמץ ועושה הכל ככלל השחקנים. הבעיה איתו היא שכל עוד קלאודמיר בהרכב אין לו צ׳אנס לשחק בעמדה הטובה ביותר שלו.
מת לדעת מה גרם להייסטר לתת בהתחלה משחקים של ליכשטיינר ולאט לאט להיראות עופר ורטה משהו בתנועה שלו לא אותו דבר, חוסר ביטחון או הוראה של רבש המשחק עם אריק סאבו במקום פריירה במרכז השדה זרם כל כך יותר טוב, תעיפו לי כבר את הברזילאי הזה, גם בעונה שעברה הוא היה נוראי ורק בסיבוב השני הוא קצת חזר לעצמו. נתן עונה גדולה, חאלאס נגמר הבן אדם לא מסוגל לרוץ מעל 1 קמש, לא מסוגל ללחוץ כבר לא זוכה במאבקים במרכז השדה ובנוסף הדבר היחיד הטוב שנשאר לו שאלה כדורי העומק גם כן כבר בלי כתובת. הכי דחוף בביתר לטעמי זה קשר אמצע מהיר, אני יכול לחיות עם ההצבה של קלטינס בתור בלם, ליד רואדה הוא יכול להשתפר מאוד וללמוד המון. הם משלימים אחד את השני יפה. בליגה שלנו כל עוד אתה לא נגד בש ומכבי זה מספיק.
אם בכל זאת למצוא היגיון בהצבה הזאת אז כנראה שרב"ש רואה בקלטינס את הרע במיעוטו. מה האלטרנטיבות? טל כחילה? אגב הקבוצה שהתחילה את העונה עם 6 שערים ב-3 משחקים הורידה את קצב הספיגות ל- 6 מ-6, כשהרוב זה מהרביעיה נגד הפועל חיפה