מחזור 9 בליגת העל: ה.ת"א מנצחת 0:2 את מכבי חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏5/11/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עודכנה הטבלה
    עודכן ממוצע ספיגות וסך הכל ספיגות
    עודכן ממוצע כיבושים וסך הכל כיבושים

2. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/4.Xxx מכבי חיפה - הפועל ת"א http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx

שני, 20:45, קריית-אליעזר;

יישפוט: לירן ליאני;

הסיום הסופר-דרמטי למאבק האליפות של העונה שעברה, ההשמצות ההדדיות בין שני הצדדים והתחרות על היוקרה באירופה ועוד גורמים כאלו ואחרים הביאו לכך שכיום נדמה שהיריבות הספורטיבית בין מכבי חיפה חזקה יותר מאשר בשנים עברו. מחר בקריית-אליעזר הן נפגשו למשחק עונה אמיתי כשהן חבולות מאוד וסובלות מסגל חסר - ורד, גולסה ועותמאן מהצד החיפאי ושכטר, דה-סילבה וידין מהצד השני. ברור כי למחליפים תיהיה הזדמנות פז להוכיח את עצמם. הקבוצה המנצחת תקבל זריקת עידוד אדירה לקראת ההמשך - ניצחון של חיפה והיא תחזור למקום הראשון ואם הפועל תעשה זאת היא תשווה את מספר הנקודות של מכבי ת"א.

למעלה מחצי שנה אחרי שהפסידה בבית במשחק גורלי להפועל ת"א - הקבוצה של אלישע לוי פוגשת אותה שוב, והפעם, מקווים בחיפה - התסריט יהיה שונה. למרות יכולת לא משכנעת שמפגינה הקבוצה, חיפה היא היחידה בליגה שטרם הפסידה העונה ויותר מזה - במידה ותיקח שלוש נקודות במשחק מחר היא תזכה שוב במקום הראשון בטבלה. בשבוע שעבר חיפה גברה 1:0 על הפועל פ"ת משער של דבאלישווילי ובקבוצה מקווים שהוא יכנס לרצף שלירן ליא הבקעות לנוכח מכת הפציעות של שחקני החלק הקידמי - עידן ורד שעשוי לעבור ניתוח בכתף, אייל גולסה שנותר מחוץ לסגל וגאדיר אומנם התגבר על כאבי הגב אך ליתר ביטחון הוא יפתח רק על הספסל. גם עלי עותמאן פצוע ואת מקומו יתפוס אייל משומר. בחיפה מעדיפים להתרכז במי שחוזר ומקבלים את ניר דוידוביץ' בזרועות פתוחים. השוער שהיה פצוע למשך זמן רב ולא הצליח להתאושש ואפילו התחילו תהיות לגבי פרישה, הגביר את קצב האימונים בשבוע האחרון וביקש לשחק. לאחר שיחה משותפת עם מאמן השוערים גיורא אנטמן, הוחלט לתת לו את הקרדיט ודוידוביץ' יערוך מחר הופעת בכורה מאוחרת בליגה העונה ויחגוג 15 שנה במכבי חיפה. למרות החלודה, בחיפה בוטחים בדוידוביץ' וטוענים שהוא ישרה שקט על ההגנה הלא-רגועה של הקבוצה. לקראת המשחק הקרוב דאג אלישע להבהיר לשחקניו כי הוא לא מרוצה מניצול המצבים בהתקפה - "אנחנו מתקשים להבקיע שערים בגלל חוסר ריכוז ולא בכל משחק נוכל להגיע למצבים רבים. מול הפועל נצטרך להיות הרבה יותר רעים ליד השער. הפועל קבוצה טובה אבל אנחנו מאמינים בעצמינו ורוצים לנצח". האוהדים מגלים התלהבות אדירה לקראת המשחק וכל הכרטיסים נחטפו תוך פרק זמן קצר מאוד.

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/Black354X281/195122.Xxx
    יותר חשוב מכל השחקנים שייעדרו מהמשחק. ברוך שובך - ניר דוידוביץ'.

מכבי חיפה - הרכב משוער: דוידוביץ'; משומר, קאנוטו, מימון, מסיללה; קולמה, בוקולי, רפאלוב, קטן; אזולאי ודבאלישווילי

מעודדים אך מעט חוששים, כך אפשר להגיד את מצבה של הפועל ת"א לקראת המשחק הקרוב. מעודדים מנקודה ראשונה בליגת האלופות נגד שאלקה שעם קצת יותר ריכוז ורוע בתוך הרחבה, הייתה הופכת לניצחון היסטורי, מעודדים מרצף של ארבעה נצחונות רצופים במסגרת הליגה ומהאפשרות להשוות את מספר הנקודות של מכבי ת"א, מוליכת הטבלה. מנגד, הפועל חוששת מעט לקראת המשחק בגלל מכת פציעות קשה שנפלה על הקבוצה לאחרונה. למעשה, הפועל תחסר מחר את 'השלד' של הקבוצה - בלם, קשר אחורי וחלוץ. במילים אחרות - דה-סילבה(נפצע נגד שאלקה והוחלף), ידין(משחק כבר תקופה ארוכה כשהוא לא כשיר במאה אחוז) ושכטר(מתח שריר נגד מכבי פ"ת לפני שבועיים). גוטמן העדיף שלא לסכן את השלושה והם נותרו מחוץ לסגל. גוטמן העדיף לא להרבות במילים על מי שלא נמצא אלא להתרכז במתן ביטחון לשחקנים שיצטרכו להיכנס לנעליים גדולות מחר. גוטמן שיבח את פרנסמן, טועמה ובן-סהר על משחקם נגד שאלקה. ערן זהבי ישחק מחר כקשר אחורי כמובן, לצידו של אבוטבול שללא ספק הוא ההפתעה הנעימה של הפועל ת"א בינתיים, כשטועמה שהיה מאוד מסוכן נגד שאלקה, מתופקד בכנף שמאל. בן-סהר ניסה השבוע בדרך מעניינת ומגוחכת כאחד להיפטר מהנאחס שפוקד אותו לטענתו כאשר החליט לשנות את שם משפחתו ל'שהר'. ספק אם זה יעזור, אבל גם בן צריך לקחת אחריות בהיעדרותו של שכטר. שחקן בקבוצה אמר לקראת המשחק:"אנחנו משחקים ללא השלד שלנו ונצטרך להוציא מעצמינו יותר אך אנחנו מאמינים ובטוחים בעצמינו, אפשר לנצח בחיפה כמו בשנה שעברה ומדובר במשחק חשוב מאוד למרות שהליגה ארוכה".

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/8/Black354X281/194898.Xxx
    דה-סילבה נפצע נגד שאלקה. הבעיה מבחינת הפועל היא שהוא לא הנעדר היחידי.

הפועל ת"א - הרכב משוער: אניימה; בונדר, באדיר, פרנסמן, בן-דיין; אבוטבול, זהבי, טועמה, ורמוט; תמוז ובן-סהר

בקטנה:

אלישע מול גוטמן. יש לא מעט במשותף לשני המאמנים האלה, לפחות בעשור החולף. גוטמן ספג ביקורות ארסיות מהתקשורת אחרי הכדורגל ההגנתי שהציגה תחתיו הפועל באר-שבע ונאלץ למדוד לקפריסין כדי לאמן בתנאים נורמלים. אחרי עבודה קשה הוא הצליח לחזור למרכז הבמה של הכדורגל ולמתג עצמו כמאמן מספר 1 בארץ בעיני רבים. אלישע לוי עשה דברים יפים לאורך הקריירה, בין השאר באשדוד ובעיקר בסכנין, ונראה שלקח זמן רב עד שקיבל את הקרדיט הראוי וזכה במשרה יוקרתית כמו אימון מכבי חיפה, המועדון הכי קרוב למונח 'אירופה' בביצת הכדורגל שלנו. שני מאמנים לא מתלהמים, עובדים יסודי, אין להם כתבי חצר ושניהם שידרגו לא מעט שחקנים. המשחקים בין השניים מאוד צמודים. המאזן עומד על 4:3 לטובת אלישע לוי בניצחונות כשהתוצאה הכי גבוהה בעימותים ביניהם היא 2:0, פעמיים לטובת הפועל ופעם אחת לטובת מכבי חיפה.

טוטו חוזר לזירת הפשע. טוטו תמוז נחשב כפוטנציאל ענק בהפועל פ"ת ואחרי עונה מצויינת ב-2006 עבר לבית"ר ירושלים המיליונרית והלחוצה של ארקדי. במחזור ה-19 בית"ר התארחה בקריית-אליעזר אצל מכבי חיפה ואותו משחק שינה את הקריירה של תמוז או לפחות את הציפיות ממנו. בדקה השמינית תמוז חתך מאגף שמאל למרכז ובעט חזק לקורה ופנימה. בדקה ה-41 הוא שיחרר עוד פצצה לרשת ובית"ר ניצחה 3:0 בסיום. תמוז סומן כשחלוץ שיצא לאירופה מהר מאוד בגלל הפיזיות, בעיטת התותח, הביטחון העצמי. מאז, הרבה מים עברו בנחל ותמוז לא התקדם יותר מידי. מחר, כששכטר לא משחק ובן-סהר נראה כמו שהוא נראה - תמוז צריך להיות האיש של הפועל בחוד.

סטטיסטיקה ומפגשי עבר:

למרות שאולי במשחק החשוב והמכריע ביותר בין השתיים מכבי חיפה הפסידה להפועל ת"א בפלייאוף בעונה שעברה ובכך הפסידה(אולי) את האליפות - למכבי חיפה יש יתרון מובהק במשחקיה נגד הפועל ת"א בקריית-אליעזר המאזן שלה עומד על 31 נצחונות בעוד האדומים ניצחו רק עשר פעמים, כאשר 19 משחקים הסתיימו בתיקו. הניצחון האחרון של הפועל לפני שהגיע מהארן לאלא, הושג בעונת 06\2005 בסיבוב השלישי כאשר וואליד באדיר כבש מקרוב את שער הניצחון נגד האקסית ממש בתוספת הזמן. חיפה הביסה את הפועל ת"א פעמיים בעשור האחרון - 3:0 בסיבוב השלישי בעונת 02\2001 בקרב על המקום הראשון אחרי שהפועל חזרה מותשת ממשחקה נגד פארמה באיטליה, וחמש שנים אחר-כך ניצחה 4:0 משערים של בוקולי, רפאלוב, דירסאו(פצצה לחיבורים) ואחד עצמי של פאהס.

http://img600.imageshack.us/img600/237/40230.Xxx
    הפועל חוגגת אשתקד ניצחון חשוב בקריירה ועלייה למקום הראשון.

כובשים בולטים בשתי הקבוצות בעימות הישירים: *
    מכבי חיפה: יניב קטן - 7 כיבושים, גוסטבו בוקולי - 3 כיבושים, אייל גולסה וליאור רפאלוב עם שער אחד.
    הפועל ת"א: מהארן לאלה - 4 כיבושים, וואליד באדיר - 2 כיבושים, איתי שכטר וגילי ורמוט עם שער אחד.
    * - בכל המסגרות.

נערך לאחרונה ב: ‏8/11/10
  3. alexshw Member

מאז החזרה לליגה הבכירה בשנת 1990, הפועל השיגה רק 3 ניצחונות על מכבי חיפה בקריה.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

סטטיסטיקה זה טוב ויפה להיסטוריונים, הנתון שהבאת לא יעיד על מה שיתרחש על כר הדשא. צפוי להיות משחק שקול מאוד, על פניו החסרונות של הפועל ת"א אמורים לשחק לטובתנו, אך יש להם מספיק שחקנים מסוכנים וחדים בהתקפה כדי להכניע את ההגנה החדירה שלנו.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה רלוונטי בסטטיסטיקות למשחק הזה? בליגת לוזון אין שום חשיבות לסטטיסטיקת העבר, בגלל הקיזוז. זה לא משנה מה היה בעבר, ברגע שמספר משחקים הופכים את ההכרעה למשחק אחד בלבד, כל הסטטיסטיקה יכולה להיזרק ל-פח

6. alexshw Member

כותב האחראי על הסטטיסטיקה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שאתה רואה, התכוונתי לסטטיסטיקות העבר וציינתי זאת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בליגה שיש קיזוז, כל המשחקים של העבר של נצחונות והפסדים אין להם באמת משמעות...

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק שאני לא יודע איך לנתח. מצד אחד, שיחקנו רע והגיע לנו להפסיד והפועל עכו שיחקו טוב והגיע להם לנצח. מצד שני, עם שיפוט טוב יותר, יכול להיות שהיינו מצליחים להוציא מהמשחק הזה יותר.

השופט (אותו אחד שאישר שער נגד ביתר ירושלים מנבדל של כמה מטרים בעונה שעברה) הצליח להמאיס את עצמו מהר מאוד. הגיב בלי שום קשר למה שקורה במגרש. מילא הפנדלים שלקח לנו, אבל בהמון מקרים הוא עמד קרוב לאירועים מסויימים, ראה אותם (לפחות ככה זה היה נראה, יכול להיות שהיו עליו את המשקפיים שצריך לשים כשרואים סרט בתלת מימד) ונתן לזה לעבור לידו. היו רגעים שלא היה כלום והוא פתאום שרק והניף ידיים לכל עבר. אם עושים בדיקות לשחקנים כדי לראות שהם נקיים, צריך גם לדאוג שהוא יבדק. לא הגיוני מה שהלך היום.

חבל שהפסדנו, אבל זה רק עוד הפסד בעונה ארוכה שהיא רק המבוא לקראת מה שעתיד לקרות אחרי הקיזוז. השחקנים רצו (ריצה ורצון), השקיעו ונלחמו, אבל פשוט נראו רע. יש גם ימים כאלה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד השופט ממש לא השפיע על המשחק, הפועל עכו היתה בכמה דרגות מעל נתניה וכבר במחצית היתה צריכה לכבוש שלושה שערים. ההזדמנויות של נתניה היו כאילו מסוכנות, אבללא באמת...עראפת החמיץ גול בטוח של 100 אחוז, ומה לעזעזאל הגנת נתניה עשתה בשער השלישי?

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה. טיילת נתניה, זה מה שזה היה. השחקנים הסתכלו על כליבאת ואיפשרו לו, בחופשיות רבה, לדחוק את הכדור לרשת.

11. alexshw Member

"50 ק"מ לגהנום - בלי קיזוז".
    גדול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אהבתי, שאפו למי שעשה את זה.

13. Raulito Madridista

כבר כמעט שבוע אני מתרגש מהמשחק הזה, לא יכול לחכות כבר לרגע שאעלה על הסעת אוהדים. אני לא מצפה ליותר מידי על כר הדשא בגלל סיבות כאלה ואחרות, רגע השיא מבחינתי יהיה שנרד מהאוטובוס ונצעד למגרש ונשיר שם בקולי-קולות 'האליפות חזרה הביתה אל הכרמל'. אם ניצחנו שם בשנה שעברה באמא של המאני-טיים אז אני יותר אופטימי לקראת המשחקים הבאים בחיפה, אבל לא כשאנחנו בסגל כל-כך חסר. כמו שאמרתי לא פעם - אצל חיפה אין הבדל גדול בין גולסה לורד או רפאלוב. כמו שבן-סהר נראה היום, שכטר עולה עליו בעשרות מונים, וגם זהבי כמובן לא יודע לחטוף כדורים או מתרוצץ כמו ידין, ואיך אפשר שלא לדאוג כשפרנסמן העוף המוזר הזה יפתח בהרכב? אני כבר לא מאמין שגילי יקח על עצמו משחקים כאלה אז אני בונה על טוטו שמול חיפה בקרייה נתן את משחקו הטוב בקריירה. דווקא משום ששתי הקבוצות לכאורה בינוניות בינתיים, הן ירצו להוכיח: לחיפה יש מטען כבד על הגב מהעונה שעברה והפועל גם נחושה להתקרב למכבי בטבלה. לדעתי יהיה משחק טוב שיוכרע בגלל הדברים הקטנים, אני קונה תיקו. מקווה שהשחקנים לא יעלו למגרש בפחד, נשבר הרי הנאחס. אולי צריך דווקא להתפרע היום בהתקפה משום שחיפה מציגה הגנה בינונית מאוד. אני בטח אחזור הביתה ב-2 בלילה וקבעתי משמרת מחר בעבודה ב-6 בבוקר - או שאני אהיה על גג העולם במידה וננצח או שאני אהיה הכי מבואס שיש ולא יבוא לי להתעורר מחר לעבודה.

14. WellNeverDie Member

אני יודע מי עשה את השלט הזה, שלט אדיר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

ובנוגע למשחק - אני מתפלל לניצחון, שיעשו את הכל בשביל האוהדים. כמובן שחיפה צריכה לכוון לאגפים, כי בן דיין מרבה לעלות מצד אחד (אבל הצד הזה הוא של משומר...יהיה מעניין שם באגף) ובצד השני יש את הליצן התורן של הפועל ת"א שנקרא "מגן ימני". קנדה, בונדר, שניהם ליצנים. מסיללה ורפאלוב צריכים לפרוץ משם הרבה ולעשות נזק להגנה של הפועל ת"א.
    שחקן המפתח לדעתי הוא בוקולי. משחק טוב שלו ואני רואה את הירוקים מנצחים בצורה משכנעת. אזולאי ודבאשווילי - אני לא דואג, זה הצמד שהייתי רוצה לראות מול צמד הבלמים של הפועל, אבל ההגנה מאוד מדאיגה. מימון וקנואטה בלי תיאום ובלי כלום, וכשמשומר בצד השני המצב עגום. פה נכנכס ג'ון קולמה, שלפחות לתקל פה ושם ולעשות לחץ הוא יודע.

מקווה לצאת מהאצטדיון עם חיוך, מגיע לאוהדי חיפה לנצח את הגנבים.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אנחנו תמיד צריכים לנצח את הפועל תל אביב בקרית אליעזר מלא, אבל בטח ובטח אנחנו צריכים לעשות זאת כשהם משחקים בלי השלושה שחקנים החשובים שלהם ביותר במערך- דה סילבה, ידין ושכטר הנוראי. על הנייר להפועל סגל שחקנים טוב יותר, אבל נשמה, מלחמה והרבה הקרבה יכולים להספיק כדי לנצח. אני בספק אם נראה כאן משחק סטייל בית"ר, שתי קבוצות בלי הגנה, המעמד מעט גדול יותר, המחויבות גדולה יותר, אני יותר בדיעה שהמשחק ייתקרב ל 0:0, ואם תהיה הכרעה זה 1:0 לאחת הקבוצות, מקווה שלנו.
    אני עדיין לא מבין את ההצבה של בוקולי על חשבונו של סילבה, אך תמיד ללוי יש איזו הצבה שאני לא אוהב אז כך ששום דבר לא חדש גם הפעם.