למה שאניימה יעזוב בינואר דור? החוזה שלו מסתיים בקיץ, אז מה הפועל ימכרו אותו בינואר? שום מועדון שמכבד את עצמו לא יהיה מספיק מטומטם להציע סכום כסף על שוער שיש לו עוד חצי שנה בחוזה ובעצם הוא יכול להחתים אותו בחינם לקיץ... שחקנים שיעזבו בינואר? היחידי שיכול לעזוב זה איתי שכטר. חוץ ממנו אף אחד לא יעזוב. ורמוט נראה כמו הצרות שלו. דה סילבה אכזבה ואם קבוצה תיקח אותו זה יהיה בקיץ, לא בינואר. מי עוד צפוי לעזוב? אף אחד. דור משהו שלדעתי אתה לא לוקח בחשבון. בשנה שעברה הליגה היתה מכבי חיפה והפועל שרצו כל הדרך פתחו 30 הפרש משאר הליגה וחיפה היתה בטירוף והפועל אחריה. השנה זה לא יהיה כך ולדעתי הליגה תהיה מאוד צמודה עוד לפני הקיזוז, מה שיעמיד אותו באור פאתטי בעיניי. עובדה שכבר עכשיו מחזור 8 אין הפרש בין מכבי ת"א למכבי חיפה ולהפועל בראשות הטבלה. והפער עד מקום 8 הוא 5 הפרש...הליגה השנה הרבה יותר טובה מבחינת הרמה, והפערים בין רוב הקבוצות הם הרבה יותר קטנים, קבוצות לא באות ומתבטלות בפני היריב כמו בשנה שעברה, קרית שמונה, נתניה, מכבי פ"ת, ואפילו ב"ש והפועל חיפה, באות ומשחקות ומנסות לנצח גם את הגדולות.
הוספתי הרגע את נתוני הסטטיסטיקה למחזור 9! שימו לב לכמות הקהל בקרית שמונה! אני אחד ממבקרי הקהל הגדולים כשקבוצה מצליחה והוא לא מגיע, אבל ש-א-פ-ו. אני מוריד בפניהם את הכובע, רק שימשיכו ככה כי יש להם את הקבוצה הכי מהנה ושמחה בליגה! כמו כן הוחלט על שינוי בביצוע סטטיסטיקת הקהל - החישוב יהיה ללא המשחקים ללא קהל, אבל יצויין שלקבוצה יש משחק אחד ללא קהל. זאת אומרת שאם למכבי ת"א יש 17 משחקי בית, יש כוכבית שאומרת שיש לה משחק ללא קהל והחישוב הוא לפי 16 משחקי בית. בשל כך הפועל ת"א עלתה למקום הראשון עם ממוצע של קצת יותר מ-12 אלף למשחק. מכבי ת"א דילגה למקום השני עם קצת פחות מ-12 אלף למשחק. אשדוד דילגה למקום השביעי. מכבי חיפה ירדה לשלישי, לפחות עד למשחק ביום שני (תלוי בחישוב קהל) כמו כן, החל מהסיבוב השני תוכנס טבלה נוספת, הטבלה האמיתית של ליגת העל עם הקיזוז (זה פשוט לא רלוונטי לזמן הזה של העונה...)
המשחק מול הפועל עכו מפחיד אותי בטירוף. מאז שהגיע דניאל יאמר למכבי נתניה, אני לא זוכר מתי הקבוצה ניצחה משחק שהגדרתי אותו כ'משחק תנופה'. הפסדנו למועדון ספורט אשדוד 3-1 בפעם היחידה בשנים האחרונות שהקופסא הייתה מלאה עד 0 מקום אך ורק ביהלומים, לאחר הנצחון המרשים 3-1 על ביתר ירושלים. בחלוף עונה הפסדנו לביתר ירושלים 2-0 באצטדיון טדי. בחלוף עונה נוספת הפסדנו לביתר ירושלים 2-1 אחרי הנצחון מול מכבי חיפה בחוץ. אשתקד במשחק הפתיחה, כשהקופסא הייתה מלאה למרות קיץ שהרס לאוהדים רבים את הלב והבריאות, הפסדנו להפועל חיפה 2-1. וזה עוד בלי להזכיר את האכזבות מחצאי גמר גביע המדינה. את כל המשחקים הללו הגדרתי כ'משחקי תנופה' ולמה הכוונה? כל אלה היו משחקים שאם הקבוצה הייתה מנצחת בהם, אז אין לי ספק שאוהדים רבים שנטשו את היציעים והתחילו להגיע רק למאורעות מיוחדים, היו חוזרים לפקוד את היציעים גם במשחקים 'שגרתיים' יותר. המשחק מול הפועל עכו הוא עוד משחק שאני מכנה 'משחק תנופה'. נצחון בו ואפשר לפנטז על חזרתם של אוהדים רבים ליציעים. משום מה, אני לא שקט לקראת המשחק. יש לי הרגשה רעה שעוד פעם נתאכזב כולנו. זה כאילו טוב מדי מכדי להיות אמיתי. הרי רק לפני שלושה חודשים חשבנו שנתרגש מקרבות התחתית. אני מקווה מאוד שברגע שאגיע למגרש (בע"ה, רק שלא יצוצו בעיות), הכל ישתנה אצלי לטובה. כי למרות שהלב הפועם מדכא כל מחשבה של השכל הישר, זה עדיין הבית שלנו ואלה הם שצריכים להתרגש מהמחשבה שהם יכולים לתפוס מקום טוב בצמרת. אנחנו כבר היינו שם, אנחנו עוד נחזור לשם... ובקרוב מאוד. http://up203.siz.co.il/up3/zhzqq1tzmbnx.Xxx
מחצית ראשונה טובה של מכבי אתמול, שבקלות יכולה הייתה להסתיים עם חמישייה ברשת של אשקלון. גם במחצית השניה מכבי הייתה מסוכנת עד החילוף של בוזגלו, חבל שבסוף נגמר רק 0-2 אחרי דקות חלשות לקראת הסיום. אלירן עטר לדעתי אחד השחקנים המוכשרים בליגה ומה שיש לו ברגליים יש למעטים בכדורגל הישראלי, אבל לפעמים הוא פשוט מוציא אותי מדעתי. מילא הדריבל שלו, שבסופו עטר תמיד לוקח ימינה, אבל במשחקים האחרונים הוא לא מפסיק להרוס מתפרצות בגלל שהוא לא משחרר כדור בזמן ואולי נמני את מזרחי צריכים לעשות לו סדרת חינוך.
אולי גם אחרי אתמול יוסי מזרחי ואבי נמני יבינו סוף סוף שמאור בוזגלו צריך לשחק רק בשמאל! בשמאל הוא היה מצויין, היה נייד והגיע להרבה הזדמנויות. כל השינויים מימין לשמאל תוך כדי משחק לא עושות לו טוב, שיישאר בשמאל וזהו, כל הדקות הטובות שלו הגיעו כששיחק בשמאל.
רועי דיין on fire העונה, מהחלוץ הגמלוני שגרם לאוהדי מכבי והפועל ת"א לדפוק את הראש בקיר הוא הפך לסקורר ולאחד החלוצים עם משחק הראש הטוב בליגה. ובכלל יש לעכו העונה קבוצה סימפטית ודי מוכשרת ביחס לאמצעים, את פידליס אני זוכר עוד שהיה בנוער של בית"ר, בלם מוכשר מאוד שעוד ידבר כאן חזק. בחלק הקדמי יש שחקנים מוכשרים כמו ראזאק, ג'אקו, ראדי ודיין והם באים לשחק התקפי ופתוח גם במשחקים ש"מותר" להם להפסיד, איפה זה ואיפה הקבוצה האפרורית של הוכנבוים, שאפו לאלי כהן(גם אם יפסידו את המשחק כי לפני העונה עכו הייתה יורדת בטוחה והיום הם מכוונים לפליאוף אמצעי).
הפועל עכו היא הפתעת העונה ביי פאר. הרבה יותר מקרית שמונה, שעם כל הכבוד ידענו שיש לה שחקנים טובים ושהיא יכולה להתברג באמצע ומעלה מזה. הפועל עכו? לא היה אחד שנתן לה משהו מעל למקום 15!!! שימו לב לתוצאות שלה: הפועל עכו - הפועל ת"א - 2:2 - משחק שעכו היתה צריכה להביס את הפועל, ורק נאיביות טיפוסית של קבוצת תחתית מנעה ממנה ניצחון וכמעט עלתה לה במשחק (ויקטור מרעי...) שימו לב ל-4 המשחקים האחרונים: הפועל עכו - הפועל חיפה 1:2 הפועל אשקלון - הפועל עכו 0:0 הפועל עכו - בני יהודה 1:3 הפועל עכו - קרית שמונה 0:3 אם עכו תנצח פה היא עם 13 מ-15 הנקודות האחרונות!!!!!! ושימו לב? אם היא תנצח היא מקום 6 בטבלה. (ניצחון בהפרש של שני שערים = מקום חמישי על חשבון נתניה) ביום שבת הפועל עכו נגד מכבי ת"א - מוקש לצהובים ומבחן אמיתי, לראות האם נלמד לקח מהפועל חיפה והאם היכולת הטובה של אתמול יכולה להמשיך. אחת הסיבות שבעכו משחקים פתוח והתקפי בניגוד לקבוצה הבונקריסטית שהתרגלנו אליה בשנים האחרונות היא דווקא הקיזוז. אלי כהן הבין שלבוא לשחק על תיקו זה כמו להפסיד כי זה שווה 0.5 נקודה בליגת לוזון. לעומת זאת ניצחון שווה פי 3, 1.5 אז מה זה ישנה אם אתה מפסיד? הרי אם אתה מוציא 3 תוצאות תיקו זה כמו ניצחון אחד! אז למה לבוא ולשחק על תיקו? הלוואי שכל הקבוצות יהיו בגישה כזו.
ניחסת בזה הרגע את עכו לחלוטין וכנראה ששום דבר לא יעצור את נתניה בדרך לקאמבק מהסרטים... לא היה אפשר לחכות לסיכומים בסוף? עכשו בהחלט הפתעת העונה, גם אם לא תנצח הערב, כל הכבוד לאלי כהן על עבודה נהדרת.
שאפו לאלי כהן ולשיטת המשחק שהחדיר לקבוצה הזו. עכו של עונה שעברה, עם הוכנבוים על הקוים, ספק אם היתה עוברת את החצי. מאמין שנתניה תצליח להשוות, מהמר שהמשחק יסתיים ב-3:3. החלטה טובה של צ'רלטון לשדר את המשחק, עד כה אני מרוצה.
לא באתי לנאחס אותם על המשחק הזה, להיפך, זה משחק שתפור עליו 3:3...הם קבוצה מצוינת גם אם הם יפסידו פה. עכו קבוצה פשוט מהנה. אם עכו תשחק קדימה היא תכבוש גם את השלישי אני מבטיח לך.
3:3 לא יהיה כאן, אבל 3:1 לעכו? בהחלט. ניצחון מוצדק ביותר לחבורה בכחול, באו מוכנים למשחק. מאידך, לא יום טוב של הנתנייתים, ינסו להשיג ניצחון דווקא במגרש הקשה של קרית שמונה.
לא אמרו. אגב לא רק שנתניה אכלה 3 בבית היא גם אכלה 3 אדומים...התפרקות טוטאלית, אחמד סבע על היריקה צריך לקבל 10 משחקים בחוץ. להקיא, מזכיר לי את פאולסן ביורו 2004 הפועל עכו - מקום 5 בליגה!