לילה עבר והתחושות של הזעם רק גדולות יותר. ברור שזה לא רק המאמן, אבל כמו שנאמר פה, משהו לא לומד וכנראה לא ילמד לעולם. תנו לו מחר את אותו המשחק כמו היום והוא יעלה עם אותו הרכב ואותה אסטרטגיה, ולמה? כי הוא מאמין בדרך שלו ובשחקנים שלו. שזה לגיטימי, כל עוד זה עובד. ואצל אלישע פרט לתקופות מסויימות בעיקר בתחילות העונה זה פשוט לא עובד. הוא לא בן אדם רע, הוא גם לא מאמן רע, אבל הוא בחיים לא מאמן שיכול להצעיד את מכבי חיפה קדימה. שחר עומד עכשיו בפני דילמה, או שהוא מפטר את המאמן שהוא סוג של בובה שלו ובכך מאבד אולי את המאמן שהוא הכי נקשר אליו בכדי לחזור למסלול ההצלחה (וגם בסגל הזה הקבוצה יכולה לשחק הרבה יותר טוב ולסיים לפחות במקום השני) או.... שהוא ממשיך בדרך הנוכחית, אלא שהפעם גם מקום שני לא יצא מזה ואני בספק עם המקום השלישי בכלל אפשרי. הפועל ת"א היתה רחוקה מלהיות גדולה אתמול, אבל מול האנמיות של חיפה, מול הצב שמנווט את המשחק שלה היה לה קל יותר. אני ד"א בדיעה שגם מול 9 שחקנים אולי היה יוצא לחיפה שער אחד לרפואה, אולי. חלק בזכות אניימה וחלק גדול יותר בגלל המשחק השבלוני, המשחק ה"אנגלי" של הגבהה ורוץ. מכבי חיפה בצומת דרכים, השאלה לאן שחר רוצה לקחת אותה... עצוב שכבר מזה שנים קשה להתחבר לקבוצה הזאת שמציגה כדורגל מביש. איפה הזמנים שמכבי חיפה היתה נותנת הצגות מול הקבוצות הגדולות? ואל תעזו להגיד שזה רק בגלל השחקנים, כי זה לדעתי קשור יותר לדברים אחרים.
לא בהכרח, אני לא בטוח שרוני לוי היה תמיד תמים דיעים עם שחר. בחיפה אפשר לראות ששחר הוא לא רק הבוס יש לו גם השפעה ישירה על הסגל, ההרכב וצורת החשיבה.
זה לא משנה, גם אלישע לא תמים דעים עם הבוס תמיד, הוא התנגד נחרצות לשיחרור טישיירה. רוני לוי פעל תחת מדיניות אחרת ותקציב אחר. וחוץ מזה דוגמה נהדרת זה אוגוסט 2007 - שחר החליט לשחרר את קולאוטי רגע לפני תחילת העונה וגם דירסאו. שום מאמן בר דעת לא היה חושב לעשות ככה בעצמו. ככה שלא יודע אם צריך לבחון מאמנים דרך מושג של כן בובה או לא בובה.
http://www.mhfc.co.il/forum/viewtopic.php?...=13426&start=25 אוהדי הצלחות איך הם לא מתביישים ללכת נגד שחר האיש שהפך אותם לאימפריה, איש שנאמן למועדון כבר 20 שנה... האיש שבזכותו יש להם את מחלקת הנוער הכי טובה בארץ איש שעבר כבר פעם אחת את תקופת גאידמק עם עונה פיננסית תוך כדי שהוא קידם שחקנים צעירים מהנוער, אז נכון אלישע באמת מאמן מגעיל, אבל פשוט לא ייאומן כמה שהם מכורים להצלחות אלוהים עשה טעות יסודית שנתן להם את שחר, מגיע להם יותר גרוע מכץ.. נבלות
ספציפית האוהד שהעלה את הנושא הוא מאוד פסימיסטי ומרבה לבקר לצורך לבקר. אתה לא יכול להציג הודעה אחת של מישהו כאילו היא המייצגת. אני אישית חושב שההתנהלות של שחר הפכה לאבסורדית ומוטעת. הוא לא חסין מביקורת באופן כללי. בוודאי ביקורת שצריכה להיות מבוטאת בצורה יותר יפה מהודעה הפותחת. זה שיש מים במקלחות והמשכורות מגיעות בזמן ושיש תנאי אימון אירופאים זה מאוד יפה. אבל זה משהו רגיל לאירופה. יחסית לפארטיות שיש בליגה, אנחנו מתנהלים מצוין. בהחלט. האם עובד שמגיע בזמן למקום עבודה בו הרוב נוהגים לאחר, צריך לקבל מדליה על זה?
איזה כיף זה להביא כמה תגובות של אוהדים קיצוניים ולהגיד שהם מייצגים את רוב הקהל, נכון? רוב הקהל מאוד מעריך את מה ששחר עשה וגם אלה שיוצאים נגדו בד"כ מדברים על ההתנהלות שלו עכשיו ולא על מה שעשה בעבר. ובאמת שחר לא חסין ביקורת, הוא עשה כמה טעויות במהלך השנים, אפשר לראות לדוגמה את ויתורו על ידין ויבואה בתחילת 2008 למרות רצונו של אלישע בגלל שהפועל התעניינו בהם גם(וכולנו יודעים שזה היה פיספוס גדול) או לדוגמה את מכירת טיישירה במחיר מוזל ביותר ובנוסף שחר גם די מנותק מהאוהדים בשנים האחרונות ולא הולך לקראתם(אני לא מדבר על רכש, אבל לא מגן עליהם שצריך, מביא שחקנים שהקהל לא אוהב[בנאדו לדוגמה] ודי שם זין. אבל אין ספק ששחר הוא המנהל מספר 1 בכדורגל הישראלי, אבל אף אחד לא חסין ביקורת.
אחד המושגים האהובים על שדרי ועיתונאי הכדורגל הישראלים הוא "מחץ", או יותר נכון החוסר בו. המחץ אינו רק אנלוגיה ליכולת המחיצה והדורסנות של הקבוצה, אלא בעיקר לאופי המחורבן שלה. קבוצה שסובלת מחוסר מחץ היא קבוצה שאי אפשר להתייחס אליה ברצינות, ומכבי חיפה הנוכחית מסתמנת ככזו - כתבתו של יהונתן כספי
קרלס אני לא אדיוט, ואל תנסה לייפות את המציאות אני יודע טוב מאוד מה העצבים על שחר, וזה לא איזה קומץ של אוהדים.. אולי לא הרוב אבל אחוזים לא קטנים בכלל הקהל של מכבי חיפה מכור להצלחות, הקהל של מכבי חיפה אוהב כל הזמן לכנות את עצמו הקהל מס' 1, חתיכת נבלות סרוחות הרי לזרקו חפצים על מאמן שהוא גם אדם מבוגר ולא שחקן בן 19, זה משהו שאפילו לא חדש להם!! אפילו לקנות אותכם "אוהדי הצלחות" זה סוג של מחמאה. לבוא בטענות לשחר זה כמו לבוט בטענות לפרגוסון, אי אפשר... מעבר לזה שאין להם עם מה לא להסכים איתו או עם דרכו, אחרי כל כך הרבה זמן כל מה שהם יכולים לעשות זה להשפיל מבט כשהוא עובר לידם ולשתוק.
אתה לא מתאר לעצמך איזה תצוגות הקהל נותן ואת החיבור שלו לקבוצה בעידן אלישע, כאשר רוב הזמן הוא מקבל תמורה כדורגל בינוני. הרבה מתחת לסטנדרטים. אז אל תנסה בכוח למצוא את החרא. הקהל של מכבי חיפה תובעני. המסורת של המועדון היא התקפית. שחר עצמו בנה סטדנרטים גבוהים. מה הבושה בכך שהקהל רוצה לראות כדורגל? שחר פועל בחוסר הגיון בשנה האחרונה. יש לזה אינספור חיזוקים במציאות. אז זכותם של אוהדים לומר זאת. ברור שיש דרך וצורה, אך לא ראיתי ממש שמישהו משפיל את שחר. אני שמח שאתה קורה הדוק בפורום של קבוצה יריבה שלך ומחפש את החרא. אבל את לא תצליח לעוות את המציאות.
אני מעוות את המציאות? כל מה שכתבתי כאן הוא בגדר עובדה. יש דרך לא להסכים עם מאמן, מה אתם זורקים עליו חפצים? את הקלישאות של "לשחק התקפי" אפשר להבין, אבל זה לא העניין העניין הוא שאתם קהל עם זיכרון קצר, מסכים ששחר עשה לא מעט טעויות אבל עצם זה שתוך כמה חודשים שהוא עושה את זה אתם ישר עפים על זה, זה גועל נפש... הרי את אותם תגובות היה בעונה של פאוליניו ורנאטו הייתה אותה סוג קבוצה, ששחקנים צעירים השתלבו בה וזרים נפילה.. להזכיר לך מה קרה אחרי עונה? אני צריך להסביר לך שלא בטוח שגולדהאר ישאר פה שנים? אני צריך להסביר לך עוד פעם למה אתם אוהדי הצלחות?
עמי, דבירת פה קודם על זה שצוות האימון של הפועל הוא מצוין וכו', תרשה לי לתקן אותך, זה לא צוות האימון (אני לא מכליל את מאמני הכושר/שוערים וכו' כי אני מתכוון לאבוקסיס את גוטמן). עם כל הכבוד ליוסי אבוקסיס, הוא כלום ושום דבר במערכת. להעביר אימונים זה דבר אחד ולנהל משחקים זה דבר אחר. עם כל הכבוד לאבוקסיס הוא לא זה שסופג את האש לחיוב ולשלילה. עם כל הכבוד לאבוקסיה הוא מעולם לא הכין את הפועל למשחק והוא לא זה שמנהל את המשחקים מהקווים ובטח שלא מתעסק בטקטיקה ובכל העניינים המקצועיים, זה הכל החלטות נטו של גוטמן, שבזה אני מכים איתך שהוא המאמן הכי טוב בארץ ביי פאר והוא חייב להוביל את הנבחרת אחרי פרננדס והלוואי ויצליח בחו"ל. עם כל הכבוד לאבוקסיס הוא מעולם לא עמד כאיש האחראי וניהל משחק, בניגוד אליו, אבי נמני עד כמה שהוא לא מאמן ואין לו מושג, דווקא כן עשה את זה, ולדוגמא אם אבוקסיס יאמן אחרי גוטמן, לנמני יהיה יתרון די גדול עליו, גם אם גוטמן הוא המורה של אבוקסיס, כי עם כל הכבוד, גם המורה, טוב ככל שיהיה, לא יכול להשפיע בכזה מידה על התלמיד, והתלמיד כשהוא מקבל את המושכות יש לו את האג'נדה והדברים שלו, ועד שלא נראה את אבוקסיס עומד לבד על הקווים במשך תקופה, וזה לא משנה איזה קבוצה, גם אם זה בהפועל, אני חושב שזה לא פייר להתייחס אליו כחלק מרכזי מהמשוואה, וזה עושה אפילו עוול לגוטמן.
מי התנהג באלימות כלפי רוני לוי זה בושה וחרפה, אבל אני מבטיח לך שזה רק קומץ קטן שהתנהג כך. אינני חושב שמכבי חיפה צריכה להתנהל לפי גולדהאר זה או אחר. אלא לפי מה שטוב למכבי חיפה. איבדנו הגמוניה, לא ניצלנו את ליגת האלופות לכלום. הפסדנו את כל מה שאפשר. מה אתה רוצה שהקהל יעשה?
Charlton, בחיי שאני לא מתייחס לאנשים שמגיבים בצורה כה בוטה, אבל אני בכל זאת אספר לך כמה דברים. לכל אוהד בין אם הוא אוהד מכבי חיפה או הפועל ג'לג'וליה יש זכות להביע את מחאתו. אוהדים משלמים ממירב כספם בשביל לבוא למגרש. אם אוהדי מכבי חיפה היו אתמול מקבלים את תצוגת הנפל כמובן מאליו הייתי מאד מאד דואג. מכבי חיפה קבוצת צמרת ומי שמנהל קבוצת צמרת יודע שאחרי כל משחק הוא יכול לקבל על הראש. הדבר הזה קורה בכל הקבוצות הגדולות בעולם, לא רק במכבי חיפה...אם אתה רוצה לבוא למגרש, להנות משעתיים של כדורגל וללכת בשמחה הביתה אפילו אם קבוצתך מפסידה אז אתה מתאים לאהוד קבוצה מרכז טבלה קטנה ונחמדה. לי אין בכלל בעיות עם זה. שחר לא אלוהים והוא לבטח גם לא ירצה תואר שכזה. מותר לי כאוהד מכבי חיפה מסור (כבר מאז 1986) לצאת אל נשיא הקבוצה בדברי ביקורת. אני לא עבד של שחר ואני חי במדינה חופשית (למרות שאני גר בהולנד לשמחתי גם בארץ מותר לנו להגיד הרבה מאד דברים). אני ממשיך לאהוב את הקבוצה שלי ולקוות לעתיד יותר טוב. יעקב שחר הביא המון רגעים טובים לכל אוהדי הקבוצות, אבל גם פישל כמו כל בן אדם ברגעים אחרים. מאז העלייה של הקבוצה בפעם השנייה לליגת האלופות שחר עשה את כל השטויות האפשרויות. אסור לי להגיד משהו על זה? בדיוק, מותר לי. האוהדים בירוק פה כועסים בצדק ואף אחד מאיתנו 'אוהדי הצלחות'. אוהדי הצלחות הם אוהדים שביום שבת הולכים למכבי חיפה, וביום ראשון לקבוצה היריבה בגלל שהיא לוקחת תארים. הרב הגדול של האוהדים בקרית אליעזר אינם אוהדי הצלחות!