גוטמן יאמן רק בליגה קטנה. אולי כמו שום ביוון, אבל זהו. בסה"כ באירופה רק ישימו לב אל מאמן ישראלי אם הקבוצה הישראלית שלו יגיע לכל הפחות לחצי גמר טורניר אירופאי. אין לי עדיין מושג איך גרנט בכלל הגיע לצ'לסי, אבל זה כנראה בגלל הקשרים שלו מחוץ למגרש. אני מניח שגוטמן יכול דרך הנבחרת לעשות לעצמו שם טוב הרי הפועל ת"א לא תגיע לחצי גמר ליגה אירופאית. מבחינתי הוא גם המאמן המועדף לאמן את הנבחרת ומבחינתי הוא יכול לשלב את זה עם עבודתו בהפועל ת"א. הוא יכול לתת לאבוקסיס יותר סמכות בהפועל ת"א ובנבחרת למנות איש שיעזור לו בנסיעות שלו לחו"ל כדי לראות את הנציגים שלנו. בכל מקרה העניין הזה לא רלוונטי היות שאבי לוזון מביא אחרי פרננדס את מרדונה כמאמן הנבחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
מכבי חיפה יכולה לצאת מאוכזבת מהתוצאה רק בגלל הנסיבות, כי ברמת הכדורגל אני לא חושב שהיא נתנה איזשהו משחק מבריק. הכל היה צפוי, שבלוני ומאולץ. מעטות הפעמים שהמגינים הצטרפו להתקפה בזמן, עשו עקיפה ולקחו איתם שחקן. הכל הלך בלי הרבה מחשבה לכיוון המרכז, שמן הסתם היה צפוף. אני גם לא חושב שוינסנט אניימה לקח איזשהו כדור יוצא דופן מלבד אותה הסטה של דדי בן דיין, כך שאין מה להיתלות על משחק הירואי של השוער הניגרי. מכבי חיפה פשוט שיחקה לידיים של הפועל תל אביב. הפועל תל אביב דווקא שיחקה טוב ביחס למה שהיה לה להציע בחסרון מספרי. הגנה על השער שכבשה בקשיחות ויצאה להתקפות מתפרצות קטלניות. שי אבוטבול בעט נהדר, אבל לא ברור לי איך השחקנים בירוק לא ניגשו אליו, במיוחד כשבהתחלה הוא הכין לעצמו את הכדור בצורה רעה ונדרש לנגיעה נוספת כדי להביא את הכדור לנקודה שיהיה לו נוח להניף את הרגל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אני בהחלט נוטה להסכים פה איתך. שחר החמיץ הזדמנות ענקית להפריד אותנו מבחינה ספורטיבית מהליגה ע"י עוד הופעה בליגת האלופות, אבל בעונה האחרונה הוא לא חיזק את הקבוצה במקומות אותן אנחנו היינו צריכים. אני לא מאמין שאם שחר היה מבזבז יותר כסף הקבוצה היתה רצה שווה בשווה בבית שלנו, אבל היינו כן מגיעים עם סגל יותר עמוק לחצי השני של הליגה. השחקנים שהוא הביא מאז העלייה לליגת האלופות פשוט צחוק אחד גדול. זה התחיל עם איזה יהודי מארגנטינה ונגמר בבנאדו. מישהו עוד זוכר מה בוקארי שחטפנו מתחת לאף של האדומים? אני לא יכול להסתכל בכיס של שחר, אבל הוא לדעתי עקשן בצורה בלתי רגילה. הוא 'ניצח ושרד' את רובי שפירא ז"ל, לוני הרציקוביץ', ארקדי גאיידמק וגומא אגיאר ולכן הוא מאמין שהוא ישרוד גם את גולדהאר ואנשי הפועל ת"א. יכול להיות שמחר גולדהאר בורח מהארץ ושהמריבות אצל האדומים יגרמו להרס פנימי, אבל שחר לפעמים קמצני מדי. בקיץ הבוס הגדול היה צריך ללכת בכל הכח על שחקן ישראלי בכיר והוא לא עשה את זה. מבחינתי יצחקי היה המועמד האידיאלי להחליף את ארבייטמן כי הוא היה יכול להיות שותף מצויין לדבאלישווילי. במקום ללכת על שחקן אחד הוא וויתר ועכשיו אין לנו התקפה (והגנה, אבל שם הוא כן הביא שני בלמים). לכל הדיעות שחר פספס פה הזדמנות ענקית וזה מאד כואב לי. אמרתי מיד ברגע איבוד האליפות שאני חושש לעתיד יותר טוב. לצערי אני כרגע צודק.
היהלום הצהוב, בדיוק גם אני נזכרתי. שנתיים פחות יום עברו. דווקא נתנו משחק טוב והקהל נהנה למרות ההפסד. שי, אני לא מבין למה צריך להשקיע או לא להשקיע דווקא למישהו. כל בעלים, עושה בקבוצתו מה שהוא רוצה. צריך להשקיע לטובת הקבוצה ולא לא להשקיע דווקא. וגם אם אומרים שהבעלים כאלה ואחרים מנפחים מחירים על ישראלים, אז לפחות מבחינת הזרים אין תחרות, כי השוק גדול. כבר שנים לא היו בקבוצה 5 זרים באמת משדרגים, אפילו לא 4.
אני בשוונג השאלות: האם אתם רואים סרט שביום שבת ב-21:30 מכבי חיפה תרד מכר הדשא שהיא מסיימת בתיקו או מפסידה להפועל רמת גן בהפתעה של המחזור? ניצחון של הפועל עכו על מכבי ת"א, לא יפתיע אותי, לכ כי מכבי כזאת קבוצה גדולה, כי היא לא, אלא כי הפועל עכו משחקת מצוין כבר חודשיים, ולהבדליל מזה, הפועל רמת גן, איך אמר קופמן? זו סטנגה של ליגה א', שלא מפסיקה להפסיד ולא רק זה, אלא גם נראית על הפנים. האם מכבי חיפה מסוגלת להפסיד גם לה ויתפתח לו איזשהו סוג של משבר? או שאנחנו מקדימים מאוד את המועד? -- בקשר לעניין של שחר הפסיד? אם מכבי ת"א לוקחת אליפות, הוא הפסיד לא רק את השנה, אלא גם את השנים הבאות, כי כמו שאני מכיר את גולדהאר, ואני מכיר אותו אומנם היכרות שטחית, אבל אישית מכמה שיחות שיצא לי לדבר איתו (לרבות פגישה שערכה כמעט 5 שעות), הוא לא יעצור גם אם זה אומר לשחרר את מאדוניאנין (שעלה 2 מיליון דולר כל העסקה) ולהביא זר בכפול כסף וכמובן להמשיך להביא ישראלים בכירים, בלית ברירה שהנוער של מכבי כיום הוא כלום ושום דבר (למעט איזה שחקן או שניים) בניגוד לנוער של מכבי חיפה שיכול להוציא כל שנה פס ייצור, כי זו עבודה של עשור ובמכבי ת"א, עושים עבודה בקושי שנה.
בכושר הרגיל שלנו אנו מסוגלים להפסיד לכל קבוצה בליגה. ברצינות. מצד שני אצל אלישע קרה רק פעם אחת שהקבוצה הפסידה פעמיים ברציפות בליגה. בשורה התחתונה פערי הרמות ברורים. לא הייתי מהמר נגד מכבי חיפה בכל זאת.
אלכס, אין סיכוי. הפועל רמת גן העונה כל כך חלשים שגם בליגה הלאומית הם לא יוכלו לשרוד. אם יש משחק טוב כדי לשכוח את ההפסד להפועל זה נגד רמת גן.
המשחק הזה היה פשוט דה ז'ה וו מהמשחק במחזור ה-32 בשנה שעברה. ההחמצה של דבאלשווילי בדקה 3, הזכירה לי מאוד את ההחמצה הנוראית של בוקולי בשנה שעברה מול שער ריק. רק שהפעם בהפועל היו חסרים ידין, דה סילבה ושכטר, ועדיין היא ניצחה, ובאותה דרך, חיפה מחזיקה בכדור, הפועל בהתקפה מתפרצת, עוקצת ומנצחת.
מן הסתם, ספק אם אתה רואה את משחקי מכבי חיפה שלא מרכזיים, אם בכלל. אנחנו באמת ביכולת גרועה. מפמפמים את זה פה כבר מתחילת העונה ואחרי ניצחונות. קבוצות פחות נאיביות יקחו נקודות. ואפילו שלוש. אני כבר חושש מכל משחק, כי אנחנו נראים פח זבל. עומר, זה מה שמעצבן. תאמין לי הייתי פחות כועס על ניצחון מוחץ 4:0 שלהם. הרכב דומה במהותו שנכשל במשחק הקודם נגדם וב - 15.5 שום טעויות לא נלמדו. שונא כשטועים אותו דבר.
אפילו הגול הובקע באותה דקה,סעמק. למרות שלחצנו אותם הרבה יותר והגענו גם למצבים אחרי הגול,אותו משחק בדיוק,לא יאומן,פעם שניה ברציפות. חבל,אבל זה מה יש. אני הרבה פחות מאוכזב ממה שחשבתי שאהיה. סה"כ הקבוצה לא הבריקה היום אבל באמת שיחקה יותר טוב עוד לפני האדום,נפסל לה שער ואניימה נתן כמה הצלות מעולות,מימון לא פישל,קאנוטו היה מצוין,קטן בכלל לא תקע את המשחק כמו שחלק מהאוהדים אומרים(לא יודע מה הם רוצים,הזכיר קצת את קטן של תחילת העונה שעברה,באמת עשה הכל),אבל יש גם משחקים כאלה.
אגב התגובות אוהדי מכבי חיפה בפורום מאוד דומות לתגובות אוהדי איאקס על קבוצתם בפורום ההולנדי. אז מי אמר שלא קיבלנו את המודל שרצינו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx שכחתי לציין את אניימה. איזה שוער. זכיתי לראות את אוברוב, שהיה ענק, ככה שאני לא אצא מפרופורציות, אבל באמת זה שוער ברמה שלו ושל צ'אנוב. איזה נתונים יש לו גם. רק בגלל שהוא שוער אפריקאי, הוא עדיין משחק בארץ.
גרין לאנטן (שם?) איך אפשר להגיד שההגנה היתה טובה/מצוינת כשהגול של האדומים הובקע כשהם עם 2 שחקנים מול 7 ירוקים של חיפה? גם אם ההגנה היתה טובה כל המשחק, גם בשל העובדה שהפועל לא סיכנה אותה, היא עדיין נכשלה במבחן האמיתי שלה! ולא רק זה, במחצית הראשונה בן סהר חתך אותה ונתן כדור על מגש של כסף לתמוז שאיכשהו החמיץ וגם סלים טועמה אחרי 20 שניות בהתחלה של המשחק ניצל טעות חיפאית וכמעט כבש... הגול של אבוטבול: ליתר דיוק באותה הדקה של הגול של מהארן לאלה בהפרש של 2 שניות! קארמה? מדהים.
בית"ר קורסת, כל דרבי הולך בקלות, דאבליסטית, משייטים לאליפות ונמצאים בליגת האלופות. מעניין איך זה להיות אוהד הפועל בימים אלו.
תענוג. עוד יותר תענוג שיש לך שתי אנשי מקצוע כמו אלי גוטמן ויוסי אבוקסיס, השילוב שלהם פשוט מנצח, כיף לשמוע את יוסי אחרי המשחקים ואת ההבנה הגדולה שלו במשחק, עם גוטמן ילך רק יוסי צריך לאמן את הפועל. מצחיק לשמוע עכשיו את החברים ביציא מדברים כמה טוב זה ליגה של 16 קבוצות, שהקוף הטיפש ושרף לא הפסיקו לבקר את לוזון בהחלטה הזאת, הליגה הרבה יותר אטרקטיבית, יש יותר שערים, הרמה עלתה ויש קבוצות טובות כמו עכו, קרית שמונה, ונתניה, הפועל חיפה שםע ליגה של 12 אף אחד לא היה מכיר אותם והיו נמצאות להם בליגה השנייה. אז כן, הגדלת הליגה היא הצלחה גדולה לדעתי, ושהיתי בעד הדבר הזה כולם הרימו גבה, היום כבר כולם מסכימים.
לדעתי זו העונה האחרונה שאתם תשמחו לעוד הרבה זמן. שחקנים ימכרו, גוטמן ילך. תהיה מכירת חיסול נוסח מכבי חיפה בקיץ, חלק בינואר חלכו, חלק בקיץ.