גם אני נגד פיטוריו, אבל מבחינתי בלי אליפות אלישע לוי לא ימשיך בקבוצה בעונה הבאה. שמע, אם באמת יעשה מהפך והקבוצה פתאום תחזור לשחק כדורגל אז אולי דעתי תשתנה, אבל היות שהסגל הזה די בינוני (בטח כשרואים מה קורה אצל שתי התל אביביות) אני לא חושב שיש הרבה תקווה לעתיד יותר טוב. כבר הזכירו פה שבמשך כל העונה הקבוצה שיחקה בצורה דומה. מי שצריך את עזרת השופטים מול נמושות הליגה לא ינצח קבוצה כמו הפועל ת"א. זה פשוט מביך שאפילו לא הצלחנו לעשות תיקו. שבעים דקות שיחקה הפועל ת"א בעשרה שחקנים. ואני בכל פעם צועק מול הטלוויזיה שהחבר'ה קצת יועילו לשחק יותר מהר... בסה"כ אין לי שום אהבה כלפי האדומים, אבל היום אני בהחלט מעריך מה שהם עשו במגרש. והדבר הכי חשוב, אניימה שחקן ברמה של יעקובו. בשנות התשעים הייתי עד לביצועיו של שורה אובארוב, אבל הוא לא ממש כיכב עם הקבוצה באירופה. מה שאניימה הראה היום הוא בסה"כ גם מראה במשחקי הקבוצה באירופה. לך תדע, אולי המחנה הירוק היום מגזים כמו לפני עונה כשכולם כבר טרחו להכתיר אותנו לאלופים....הקיזוז חבר'ה עוד יגיע...האם לוזון לא היה היום במגרש? לך תבינו, אולי הוא פחד מהקהל של הירוקים. אני לגמרי נגד אלימות, אבל הייתי לגמרי מבין אם האיש היה מוברח החוצה מקרית אליעזר. גם אני עדיין לא סלחתי לאיש על הקיזוז המטומטם.
השנאה לתמוז והרצון העז לא לראות אותו מצליח מובנת, אבל תנסה לשים את זה בצד. ששחקן רץ, נלחם, משתדל, צריך לצלוב אותו על החמצה? זה לא קורה לחלוצים? לא יותר חשוב שיתן הכל על הדשא מבחינת מאמץ והשקעה? ותמוז בהחלט עושה את זה ובגדול, אז יש סיבה לצלוב אותו אחרי החמצה? שמחפשים את הרע לא בעיה למצוא, אבל תמוז כבר הביא להפועל נקודות העונה, וימשיך להביא, למרות שזה מאוד מאוד כואב לך כנראה. אם שחקן משחק באגואיסטיות צריך לצלוב אותו, אם הוא בועט במקום למסור צריך לרדת עליו ולתת לו בראש, אם לא לוקח החלטות נכונות, אבל החמצות (גם שזה קורה קצת יותר מדי...).... מגוחך. תמוז יותר תורם מאשר פוגע. איפה הוא ואיפה בן סהר.
עומר, דווקא הלו"ז שלנו פחות קשה להמשך הסיבוב. רוב המשחקים הקשים על הנייר, היו פתיחת הסיבוב. אבל ביכולת שלנו כל משחק קשה מאוד.
בסדר, גם בעונה שעברה חיפה ניצחה בבלומפילד, ראינו כמה זה עזר לה. אם חיפה הפסידה היום במשחק על 1.5 נקודות ותנצח בפלייאוף זה עדיף. ולכל אוהדי חיפה, שימו לב שאלישע לקח אליפות + עלה לצ'מפיונס + ממשיך להעמיד קבוצה יציבה עם סגל שמבוסס על שחקני בית צעירים ובנוי בצורה הרבה יותר נכונה לעתיד, בניגוד להפועל ת"א שפשוט קנתה כל מה שהיה בחסות אלי "תקופת צינון" טביב. הפועל ת"א בלי כסף גדול מתפרקת, מה שאי אפשר להגיד על מכבי חיפה (שהסיכוי שלה יהיה משבר כלכלי הרבה יותר נמוך)
בצורה הזאת גם אני יכול להגיד שהקבוצות ששיחקו מול הקבוצה שלך נתנו את הניצחונות...היום למשל אניימה 'שדד' אותנו. זה פשוט חלק מהמשחק. כמו שהקבוצה שלך לא הבריקה מולנו כך אותו דבר היום עם הקבוצה שלי מול האדומים. לגבי עזרה מהשופטים. אני מוכן להודות שנגד סכנין קיבלנו אכן עזרה, אבל נגד בני יהודה ההחלטה היתה מעוררת מחלוקת. אל תשכח שהמגן של בני יהודה ירד לגליץ, ברור שקולמה ישתמש בזה. אם למשל שכטר היה נופל גם הוא היה מקבל פנדל...אפשר בצורה הזאת גם לחלוק על האדום שגולסה קיבל בבאר שבע היות שהצהוב הראשון היו על מלים לכיוונו של השופט. בסה"כ ממה שאני זוכר אתם גם קיבלתם עזרה מהשופטים באשדוד, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מכבי חיפה פשוט לא מטיבה לשחק וזו כבר עובדה. ברגע שאתה חי על ניצחון בהפרש שער אחד אתה צריך גם הרבה מזל. מול הפועל ת"א אתה צריך גם יכולת ולצערי לא ראיתי את זה העונה בשום משחק. לא סתם הימרתי נגד הקבוצה שלי בטוטו...
הפועל עוד תסבול מהעומס מהאלופות, נשאר עוד 2 משחקים אומנם אבל עדיין זה קשה מאוד והנפילה חייבת לבוא, חיפה ומכבי ת''א לא משחקות באירופה וזה הרבה יותר קל. מה גם שהסגל של הפועל רחוק מלהיות מספיק עמוק, אני לאיודע איך ניצחנו היום בלי 3 שחקני הרכב, עם 10 שחקנים מהדקה ה40 ועם בלם בן 36 שבקושי עומד על הרגליים. הפועל חייבת חיזוק בינואר.
אגב כתבתי בתחילת הנושא, שהפועל יותר טובה על הנייר ואנשים גיחכו. אז גם המשחק של היום מוכיח למה. מכבי חיפה צריכה להתחזק בינואר כמו שצריך וגם המאמן שלה צריך לעשות מהפך משחבתי ולהפסיק להתלות בשחקני עבר כמו קטן ובוקלי, שמן הסתם מאוד משתדלים ואני מאוד מעריך אותם, אבל זה כבר לא זה.
שי איך אתה בכלל יכול להמר נגד הקבוצה שלך בטוטו/ בווינר? היחידי שראיתי עושה כזה מעשה מטומטם, הם הדמוית מעספור שאהדו את בית"ר ושימנו נגדם בטופס. כשנכבש שער נגד בית"ר הם צעקו יש ואז התחילו לקלל את השחקנים של היריבה. אתה כאילו בעד שהקבוצה שלך תפסיד או פשוט מקווה להפסיד כסף?
אתה כעיקרון צודק, אבל כל עוד טביב או גולדהאר לא עוזבים אז מכבי חיפה כנראה בבעיה. מבחינתי אין טענות ששחר רוצה גם בשילוב צעירים, אבל יש שחקנים שפשוט אינם מתאימים לרמה שאנחנו שואפים אליה להגיע. אף אחד ביציע (או במקרה שלי בהולנד) לא כועס ששחקנים כמו סולליך מקבלים הזדמנות. אני בעיקר כועס על שחרור השחקנים המאסיבי בקיץ. כשרואים איזה שחקנים החליפו אותם רואים בבירור יכולת באיכות. מה גם אם אלישע לוי מעדיף את בוקולי שבהחלט נמצא בנסיגה, ולא נותן לסילבה את הקרדיט מה עשינו? סילבה נקנה בקיץ והוא היה אמור להיות זה שיחליף את כיאל. קאנוטו הגיע בשביל להחליף את קינן וגם הוא לא שיפור. האם בנאדו אמור היה להחליף את טשיירה...? אני גם מחכה עדיין למחליף של ארבייטמן. שלומי אזולאי צריך לקבל דקות, אבל אי אפשר לצפות ממנו לעשות נסים בטח לא כשדבאלישווילי לא מבקיע. אני רק יכול לקוות שעד ינואר הנזק יישאר מינימלי כדי ששחר יעשה טוב לפתוח טיפה יותר את הארנק. עם קצת מזל נביא בלם זר ואולי חלוץ ואז אולי נוכל לעשות משהו בפלייאוף. העונה עוד לא אבודה, אבל מתי שעכו וקרית שמונה כובשות הרבה יותר שערים אני מתחיל לדאוג.
הימרתי נגד נבחרת ישראל מול יוון, אבל נפלתי במשחקים אחרים. אני מנסה להזכר מתי הפסדנו פעמיים ברציפות לאותה קבוצה בליגה בבית. לדעתי זה היה מול מכבי ת"א בנונמבר 2003, רגע אחרי משחק התמנון. אחר כך הגיע אגב גם הפסד שלישי בבית במאי 2004.
למה אשקלון איימה על מכבי בשבת שאולי היא לא תנצח? המון החמצות אבל ניצחון בזכות והאמת שאשקלון לא היתה במשחק לרגע... למה הפועל ר"ג איימה על מכבי שאולי היא לא תנצח? רק 2:0 בקלילות מעצבנת למה בני סכנין איימה על מכבי שאולי היא לא תנצח? 4:0 גם אשדוד כשמכבי שיחקה נגדה עד הטעות של שטראובר ב-85 דקות, היה 2:0 שאשדוד לא הגיעו לשער שלנו... בית"ר נגד מכבי, היה משחק מגעיל מצד שתי הקבוצות... כיום, הפועל ת"א הקבוצה הכי טובה בליגה, מכבי אחריה, בהפרש לא קטן, בגלל החיבור, אבל מכבי והפועל עדיין הקבוצות הכי טובות בליגה, הרבה יותר ממכבי חיפה. אבל כשמכבי הפסידה להפועל ולחיפה וסיימה בתיקו עם הפועל חיפה, היא לא היתה טובה מהן...בזה הצדק איתך אבל בשאר המשחקים כשמכבי ניצחה, היא ניצחה בצדק, לעומת מכבי חיפה שגם כשהיא ניצחה, היא לא היתה יותר טובה מאף יריבה שלה, בשום משחק.
איי, איזו אכזבה מהמשחק. נסכם בתור אוהד ירוק ומאוכזב שהפועל ת"א קבוצה מגעילה, אבל גוטמן מאמן טוב. פשוט גועל נפש מה שקנדה עשה, ועוד הוא יצא נקי מהסיפור, שחקן מלוכלך גועל נפש. ראיתי שידור חוזר - והגול היה חוקי, זאת דעתי. השער הראשון היה פשוט הפקרות אדירה, הוא עומד לו, מכוון, מכין קפה ואז בועט. איזו נאביות! ואז מנסים ומנסים, ולאלישע כיאלו יש ביצים ומכניס חלוצים, אבל חלוצים שלא עושים תנועה בתוך הרחבה או מנסים להגיע לכדור לא שווים כלום. קטן עצבן אותי מאוד. מרים ידיים ומבקש כדור כל המשחק, זה מאוד תקע, אבל בסופו של דבר איפה לעזאזל כל החלוצים?! מילה טובה לקולמה, שעבד היום המון. למרות זאת, אני עדיין טוען שצריך להעיף אותו על טיל. שחקן שלא יודע למסור קדימה, להרים ולבעוט בצורה מינימלית לא שווה את החולצה של מכבי חיפה. בנוסף מילה טובה מאוד למסיללה המלך, אין עליו. כמה הוא רץ ומשקיע, ורמה אחת מעל כולם למרות הפח שמשחקים נגדו ולצידו. אני מרחם עליו, מגיע לו הרבה יותר ממכבי חיפה, ובטח חיפה שמפסידה אליפות ומשחקים חשובים. וזה היה תסריט דומה לחיפה-ביתר/בני יהודה, לחץ של מאסיבי ולא לכבוש. אז כן, אניימה תותח, הזבלון הקטן עצר הכל והוא השוער הטוב ביותר אי פעם - אם הוא רוצה , הוא לוקח הכל. נגד קבוצות קטנות רואים את הזלזול שלו, ואם הייתי אוהד הפועל זה היה קצת מעצבן. בקיצור, חיפה תחת אלישע מאוד נאיבית ולוזרית, פשוט קבוצה לוזרית. איפה הנצחונות בדקות האחרונות? איפה השער שייזכר לנצח? שום דבר. הוא מאוד חמוד הבחור, ועושה את שלו, אבל לא מתאים למכבי חיפה - נהינו לוזרים מטורפים, ולמרות המשחק הטוב של הקבוצה, הייתי צורח עליהם. הפסדנו 1-0, 2, זה לא באמת משנה, הפסדנו בבית להפועל ת"א שמיררה אותנו כל כך. נשבר הזין, כמה ששיחקנו טוב, אניימה חתול, שופט גרוע, לא מעניין אותי. בשורה התחתונה- הפסדנו, חיפה לוזרים, וכוסעמק, זה מחרפן אותי! זה כבר מתמשך! ונ.ב, היה נחמד מה שהלך במחצית. תחרות, ריקודים ועניינים, סחטיין.
שי, אני גר בהולנד וממלא רק את הטוטו פה בפורום. לדעתי לא מחלקים פה כסף, נכון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לפני עונה גם הימרתי פה בפורום נגד אייאקס (שבסופו של דבר עדיין הקבוצה הראשונה שלי) כשהיה לי ברור שהיא בכושר לא טוב והיריבה שלה יותר טובה. ברגע שאתה לא שחקן פעיל אין לי בעיה עם אתה מהמר נגד הקבוצה שלך. אני רואה את עניין ההימורים פה כמשחק ושום דבר אחר. לי היה היום ברור שמכבי חיפה לא תנצח את הפועל ת"א. לא היה צריך להיות נביא בשביל לדעת את זה. אם אני היום צריך למלא טוטו בשביל הליגה ההולנדית אני לא אמהר להמר על אייאקס כשהיא משחקת במחזור הבא בחוץ מול אלקמאר. ברגע שהמשחק מתחיל אני תמיד במאת האחוזים בעד הקבוצה שלי. האמן לי, אני עד סוף חיי אשאר לאהוב את אייאקס ומכבי חיפה.
שאלה: האם לדעתכם גוטמן מסוגל ללכת לאמן באירופה, ולא בקפריסין? אין ספק שהוא הוכיח מבחינת המשחקים מול קבוצות אירופאיות ואת העונה הקודמת שיש לו את זה. השאלה האם זה מספיק? אנחנו יודעים שבדברים האלה, יש קשרים שהם מאוד חשובים, אחרי הכל השם של המאמן הישראלי הוא כלום ושום דבר באירופה! אברם הצליח בזכות התככנות והקשרים. רוני לוי הצליח בזכות הקשרים. האמת? יצחק שום הצליח בזכות 2 משחקים מול אולימפיאקוס (ואולי גם קשרים אין לי מושג ואני גם לא זוכר). האם לגוטמן יש את אותם קשרים והאם הוא יצליח לצאת מפה? (כי גם המשכורת והקבוצה שהוא יקבל יהיו בהתאם) ואם כן אז לאן? בלגיה?
אותי יותר משגע שויתרנו על ההגמוניה מתוך רצון. ואללה היו עונות שבאמת ההידוק חגורות היה במקום, וגם אם שילמנו מחיר, אז זה עשה טוב כלכלית וכשאלישע הגיע גם חברתית. אבל רבאק צריך להגיב למציאות. אתה באלופות, יש לךהזדמנות ובשנה האחרונה שחר פשוט בזבז אותה לחלוטין. זה מה שמשגע. עם 60 מליון ש"ח תקציב אנחנו רואים באיירן בארץ לא רק פעם אחת בעשור ולא רואים אף אחד ממטר בליגה. רבאק, אתה יכול לנסוע במרצדס, אבל בוחר בסובארו. בפעם האחרונה שהפועל ניצחה בפעם השנייה ברציפות בקריה היה בדצמבר 1983.