המשחק בין בית"ר לאשדוד צפוי להיות משחק מעולה. שתי קבוצות שיש להם את השחקנים בשביל כדורגל מהנה. בית"ר מגיעה בעמדה עדיפה, מאחר וברחונה הקבוצה קיבלה הרבה ביטחוןן ועכשיו גם שקט על הקווים. בדר"כ אחרי שינוי כזה קבוצות לא מאבדות נקודות (היה מחקר על זה בעבר!). אני מאמין שבבית"ר גם עם חושבים על לעשות משהו השנה לא ממש מאמינים בזה. אבל מקום שני ואירופה זה דבר שהוא בהחלט צריך להיות שלהם. יש להם הרבה שחקנים צעירים הבעיה שאין להם מישהו במככז שידע לנהל אתה משחק כמו שצריך. המשחק שלהם משחק מאוד מהיר אבל חסר את הפליימקר, כמו שהיה שנה שעברה אבי נימני (לא זוכר מי אמר בתחילת עונה: "לבית"ר יש סמיכה טובה, רק חבל שהיא קטנה ולא מכסה את כל הגוף") וזה בדיוק ההרגשה שלי. יש לה כלים אבל אין מי שיפזר אותם על כל המגרש יריץ התקפות טובות. יש את מליקסון שצריך לקבל הרבה חופש הרבה ביטחון עד שיהיה שחקן טוב. בכל מיקרה בית"ר היא הפייבורטית שלי במשחק הזה כי כמו שאמרתי היא מגיעה רגועה שקטה עם הראש במשחק. מצד שני באשדוד התחילו לדבר על העיכוב של המשכורת בשבועיים ומגיעים למשחק הזה בצורה לא שקטה, ולמשחק מול בית"ר אתה חייב לבוא מרוכז אחרת אתה עלול לצאת עם רביעיה..
ברור שהרמה בליגה עלתה אין על כך ספק אם יצא לכם לראות משחקים מתחילת שנה שעברה תבינו עד כמה היא הייתה אפורה אני יכול להביא לכם בכל מחזור ומחזור לפחות 4 משחקים שהקהל נהנה ממנו
בית"ר לא משחקת עם פליימייקר, מליקסון משחק בתור קשר מאחורי החלוצים ואם ירצו לשחק עם פליימייקר יש את אבירם ברוכיאן המצויין על הספסל. ומה שמודד את הליגה זה המשחקים בין הקבוצות הקטנות, כמעט כולם נגמרים בקצת שערים, וזאת לא בעיה לראות שאפילו בליגות שבהן הרמה יותר נמוכה יש שערים.
ג'ו קול, אתה לא מכיר כי אין כזאת קבוצה. קריית שרת בעני ספורט אחרים, מייצגת את חולון. אז חשבתי שאתה מתכוון לצפרירים חולון, אבל נעזוב את זה עכשיו... ReL צודק בהחלט. הליגה, ביחס לעונה שעברה, השתפרה. יש יותר עניין בליגה, רמה יותר גבוהה או פחות נמוכה (איך שאתם רוצים). ככה שעדיין יש פה ושם משחקים שמזכירים לנו את הרמה הנמוכה בליגה שלנו (לרוב, משחקי יום שישי, אבל גם ה15 הדקות האחרונות של סכנין נגד מכבי ת"א במחזור הקודם), אבל בכללי, יש השתפרות מעטה. אם אתם מאוכזבים, כנראה שבאמת לקחתם ברצינות את כל הרעש שעשתה את התקשורת, כאשר הכריזה על העונה עוד לפני תחילתה- העונה הכי גדולה בליגה הבכירה שלנו. ואגב, יברויאן אמור לערוך היום את הופעת הבכורה שלו בהפועל ת"א. אמנם הוא לא חלוץ גדול, אבל הוא בדיוק מה שהפועל הייתה צריכה ויכולה להביא בזמן הזה (כאמור, רק מדצמבר אפשר להחתים זרים שמשחקים בליגות אחרות). הוא חלוץ שיודע לכבוש שערים, גם בראש. חוץ מזה, הוא לא יודע לעשות הרבה. אבל גם זה מספיק, כאשר להפועל לא היה ממש איש שיודע לעשות את מה שהוא יודע. בנוסף, העלות הנמוכה שלו עושה את העסקה למאד טובה בעבור הפועל ת"א. 60 אלף שקל יהיה שכרו עד לסיום העונה! והפועל לא פראיירים, למרות שרופא הקבוצה אמר שיבוריאן החלים מהפציעה הארוכה שעבר, הפועל החליטה לכלול סעיף בחוזה שהיא יכולה להתיר את חוזהו במקרה של פציעה כמעט בכל רגע. לדעתי, זאת תתגלה כעסקה מעולה להפועל ת"א, שנואשת לחלוץ שיודע להבקיע שערים כמו יבוריאן.
העניין הוא שיש בליגה השנה 3 קבוצות שכמעט כל משחק שלהן הופך למעניין, בני יהודה, מכבי נתניה ובית"ר ירושלים. אם נוסיף את המשחקים בין הגדולות (שלשם שינוי מכבי פ"ת לא אחת מהן) ואת הרעש התקשורתי של כל משחק של מכבי, נקבל עניין מסויים. אבל חצי מהליגה לא שותפה אליו.
כריסטיאן גונזלס אולי אחד הבלמים היותר טובים בליגה, אבל חסר אחריות לחלוטין... כרטיס אדום אחריי 2 דקות, משהו יכול לתת פרטים על נסיבות ההרחקה, והאם היא הייתה מוצדקת? בכל אופן עכשיו נתניה פיבוריטית מוחלטת לניצחון.
וסיהון מורחק, מכשיל ברחבה, ונימני מעלה ל 0-1 בפנדל. מספר השחקנים מאוזן, אבל ציטטתי את ההודעה בגלל שגונזאלס יחסר למכבי ת"א בקריית אליעזר בשבוע הבא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx *קורנפיין שוגה, דוד רביבו מנצל, 0-1 מפתיע לאשדוד. ** הולצמן 0-2!
אצל בית"ר דברים טובים באים בשלישיות- אסולין משלים שלושער ומהפך של הקבוצה. אין צורך להסביר מבחינה מוראלית מה זה עושה לקבוצה. הם נראים טוב, אבל אני חושב שככל שהבלון מתנפח יותר, את הפיצוץ שלו ישמע גידאמק גם אם הוא לא יהיה בארץ.
מה הסיפור של ביתר העונה? קבוצה נורא מוזרה. מה שחששתי ממנו קרה, משחק מכבי תל אביבי טיפוסי , 1-0 ויאללה לסגור תמשחק , נתניה שיחקה על הפנים , לפחות להפסיד עם טעם . הפחד היחידי שלי הוא עד כמה חמורה הפציעה של ראזאק .