מחזור 9 בליגת העל: בית"ר ירושלים מנצחת 2-1 בקופסא

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏14/11/08.

1. Raulito Madridista

כשמגיע אז אני יודע לתת מחמאות גם לקבוצות שאני לא מחבב בלשון המעטה, ועל המשחק אתמול מגיע לשחקני בית"ר קרדיט גדול מאוד, הם הצליחו לשים בצד את ההתבטאות המכוערת של גאיידמאק ואת כל הלחץ שגם ככה היה עליהם, ולנצח במגרש לא קל, והם גם עשו את זה בצורה מאוד מרשימה, לולא משחק מצויין של שטראובר, בית"ר הייתה מנצחת בהפרש גדול יותר. בית"ר חזרה אתמול לליגה והיא כן במאבק על האליפות, הליגה פתוחה.
    מכבי נתניה מנגד ספגה הפסד ראשון העונה וזה בסדר גמור, מתיאוס צודק שהוא חותם על הפסד כל עשרה משחקים, וגם קורה שיש יום חלש והמצב של נתניה עדיין טוב, אבל המשחק אתמול העלה הרבה סימני שאלה לגבי כמה נתניה באמת קבוצה גדולה והיא מסוגלת לזכות באליפות, אני בספק.
    בית"ר פתחה את המשחק נמרצת מאוד מהרגע הראשון, אך במחצית השנייה השחקנים היו קצת פחות רגועים לאחר הגול, ולפניכן בהחלט ניכר חוסר דיוק במשחק של בית"ר. המגנים תמכו יפה בהתקפה, הקבוצה רצה טובה, אבל או שקבלת ההחלטות לא הייתה נכונה או שהמסירה הגיעה דווקא לשחק של נתניה. אבל במחצית אני הייתי בספק לגבי היכולת של בית"ר לחזור למשחק, בניגוד לתחילת המשחק אז הייתי בטוח שהיא תנצח.
    המהלך שהביא לפנדל היה פחות או יותר כל משחק ההתקפה של נתניה, חוץ מזה הקבוצה לא הגיעה לשום דבר וזה מאכזב. אמרתי שוב, זה טבעי שיהיה קשה נגד בית"ר וקורה שיש משחק רע, אבל נתניה משחקת כמו קבוצה קטנה וחבל. לא בכל פעם היא תצליח לנצח בדרך שהיא ניצחה את מכבי חיפה. נתניה פשוט קבוצה מוגבלת בחלק הקדמי. שכטר ומנשה בנו את המהלך, השני היה בין נקודות האור היחידות במשחק של נתניה והוא שחקן חכם מאוד, שכטר ערמומי וגם כאשר הוא רדום הוא מסוכן, אבל מעבר לכך לנתניה לא היה מה להציע, לא היה אס מהספסל והפציעה של בן דיין שיבשה עוד יותר את המשחק.
    אם אני אוהד בית"ר אז אני מאוד אופטימי לאחר המשחק אתמול, בעיקר משום שבית"ר הציגה יכולת טובה מאוד גם ביום לא טוב של ברוכיאן, שרץ הרבה אבל פשוט לא תרם כמעט כלום. חבל שהוא ושכטר הציגו משחק ירוד דווקא כאשר בחנו אותם סקואטרים שונים. מיכל זנדברג המשיך את הכושר הפנטסטי שלו מהתקופה האחרונה והיה חד מאוד וגם כמעט כבש שער בבעיטה יפה אבל שטראובר הציל, בואטנג הראה את היכולת מהשנה הראשונה בארץ(והבעיטה שלו מהאוויר אחרי ההרמה של אוחיון – לגזור ולשמור, ענק, מהלך מדהים של בית"ר), ואפילו בן שושן תרם למשחק עם שער. פרננדז דחף קדימה יפה מאוד ואפשר לציין גם את משחק ההגנה השקט, יואב זיו בלט בצד שמאל.
    ראובן עטר ניצח בדרבי הפרטי שלו. הכל פתוח.

2. beitar4ever Member

התכוונתי לחלוץ מסוגו, אך לא בהכרח הוא.
    אני בהחלט ישמח אם אבראו יחזור לבית"ר, אך מכיוון שאפשרות כזו לא הגיונית אני מחפש אופציות יותר הגיוניות כמו מקרייב.

3. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבל מאוד שהוא לא נשאר...

שחקן כזה הייתי הולך לכל משחק שהיה באיזור המרכז רק בשביל לראות אותו...

חבל

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם מדברים מהבטן. אני בחיים לא הייתי קורא לקבוצה שהבקיעה לרשת של קבוצתי 3 שערים במחצית בלוף. הרי אם אותה קבוצה היא בלוף, מה זה אומר על הקבוצה שלי?

הפסדנו את המשחק, משום שהיינו פחות טובים. לא נורא להפסיד פעם ב-10 משחקים. זה קורה ועכשיו צריך לעשות הכל לצאת מזה מהר ולהמשיך הלאה.
    זו תמימות לחשוב שקבוצה כמו ביתר ירושלים, עם סגל השחקנים שיש לה, תצא מהמירוץ אחרי 10 מחזורים. ותאכלס, אם היינו צריכים לכתוב תסריט, אז לא היינו מצליחים ליצור קלאסיקה גדולה מזו שהייתה אתמול - כולם חשבו שהמפגש בין מכבי נתניה לביתר ירושלים יהיה בעצם המפגש שבו האלופה תעביר את הכתר לסגניתה בשנתיים האחרונות. ראובן עטר חזר לקופסא להתמודד מול המוליכה, שויתרה עליו בסוף העונה החולפת. הבעלים יצא בתקשורת על השחקנים והאוהדים וגרם להם להרגיש שזה רק הם מול כל העולם עכשיו.
    ביתר ירושלים מרגישה מספיק טוב כשהיא מגיעה כמועדפת לנצחון, אז כנחותה? אין שום סיבה בעולם שהיא לא תרגיש טוב עוד יותר.

ואגב, אתמול שכחתי להחמיא לקהל של ביתר ירושלים. ב-3 שנים האחרונות אף קבוצה לא מילאה את יציע האורחים, למרות שהוא מכיל רק כ-1,750 מקומות ישיבה. אפילו לא מכבי חיפה בעונה שעברה, במשחק גביע המדינה, שלמעשה זה כל מה שנשאר לה באותו הזמן. למעשה, רק הפועל אום אלפחם הצליחה למלא את רובו, כשהיו קרחות מעטות מאוד ביציעים. אתמול הוא היה מפוצץ.
    זה כנראה בגלל כל מה שציינתי בפסקה הקודמת, אבל מה שזה לא יהיה, היה כיף לראות אותם.

5. Yellow Hell - מכבי נתניה Member

מותר להפסיד, לא נורא, צריך להרים את הראש ולהתכונן למשחק הבא.
    אגב, בעונה שעברה נתניה ניצחה את אשדוד 3-0 בגביע הטוטו באמצע שבוע ובשבת נפגשה איתה בליגה, בליגה זה נגמר 6-1 לנתניה. מי אמר שאי אפשר לנצח פעמיים בשבוע אותה קבוצה?

-הנה כתבת סיכום למשחק (בעיקר לאווירה, פחות לנתונים) שכתבתי לאחר המשחק, מוזמנים לקרוא ולהגיב:
    http://www.no-r.co.il/item.php?id=1134

6. שגיא Guest

אבירם, אתה זה שמדבר מהבטן.

כולם חשבו שהאלופה תעביר את הכתר? מי זה כולם? 5 אלף אוהדים של נתניה? מבטיח לך שהרבה יותר הימרו דווקא על בית"ר, ואולי דווקא בגלל מצבה הרע לכאורה. נתניה שיחקה בשני המשחקים האחרונים מול קבוצות טובות ממנה באותה שיטה. במשחק הקודם למזלה זה עבד כי היא הצליחה לנצל 75 אחוז מהמצבים שלה (בכדורסל יש לזה ביטוי טוב יותר - כל מטאטא יורה. ואני מתריע מראש - אל תיתפס למילה "מטאטא"). מול בית"ר היא גם הצליחה לעלות ליתרון לא מוצדק. הצדק נעשה עם פתיחת המחצית השניה בשני השערים של בית"ר. נתניה שוב התגוננה וניסה לצאת למתפרצות. בית"ר הייתה ראויה לחזור למשחק, בדיוק כמו שמכבי חיפה הייתה ראויה, רק שהיא לא צלחה בזה. נתניה לא הירבתה לשחק כדורגל בשני המשחקים האחרונים שלה. לפחות לא כדורגל חיובי.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בהתחשב בנסיבות, אני חושב שיש מצב מאוד מסובך מסביב לנתניה.

מצד אחד היא בהחלט לא מציגה כדורגל שכיף לראות, ובהחלט לא קבוצה שהאוהד הנייטראלי היה רוצה לראות בתור אלופת המדינה שלו, ברור שמכבי חיפה רחוקה מלהבריק ולהיות אטרקטיבית אבל לפחות דוגלים שם בכדורגל התקפי ויצירתי וזה מה שמכריע פה את הכף, בעיניי לפחות בנוגע להעדפה.

מצד שני, אין ספק שנתניה היא קבוצה חזקה, אני חושב שהיא בהחלט יותר חזקה ממכבי תל אביב ומהפועל תל אביב ומצבה בטבלה הוא לא מקרי, קשה לי להגיד כרגע שנתניה היא בלוף שהתפוצץ כי הם בסך הכל קיבלו הפסד ראשון במחזור העשירי ולקבוצה עם השחקנים הכי יצירתיים בארץ.
    אני לא חושב שנתניה בנוייה בצורה נכונה לקחת אליפות, אוהדיה מאמינים בכך ואולי בצדק, כי בכלל זאת נתניה הגיעה שבוע שעבר לקרית אליעזר ויצאה עם ניצחון, זה לא דבר של מה בכך. הליגה לא חזקה, זאת הסיבה שקבוצה עם איכויות וצורת משחק כמו נתניה היא בצמרת הגבוהה, נתניה שווה צמרת גבוהה בכל מצב. אליפות? זה כבר נתון לויכוח ואת זה רק נקבל כתשובה עם הזמן. מה שבטוח אני לא חושב שנכון יהיה להספיד אותה.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

שגיא - כשאני אומר כולם, אני מתכוון ל-99% מהאנשים שפגשתי מתחילת השבוע שאמרו לי שהם בטוחים שאנחנו מוציאים את ביתר ירושלים מהמירוץ. חלקם אוהדי ביתר ירושלים שלא האמינו שעם כל מה שמתרחש סביב הקבוצה הם יצליחו לחבר 2 רצופים דווקא במפגש מול מכבי נתניה.
    את המשחק מולכם ניצחנו לגמרי בצדק. במחצית הראשונה הייתה קונצרט של כדורגל. כל שחקן שלנו ידע בדיוק מה הוא צריך לעשות, כאילו כולם חלמו על המשחק לילה קודם לכן וידעו לאן כל מהלך התפתח. לביתר ירושלים הגיע לנצח אותנו ואמרתי את זה, אבל למכבי חיפה לא.
    למה אתה מתכוון כשאתה אומר 'בלוף'? להזכירך, שיחקנו מול האלופה, שבמשחק נגדנו נזכרה לשחק כמו האלופה. במצב שכזה, אף קבוצה בליגה לא יכולה לעצור אותה. נתנו את כל מה שהיה לנו (וכשדדי בן דיין בחוץ, עם כל ההשלכות המקצועיות שזה מביא) וזה לא הספיק לנו. לא נורא. ממשיכים הלאה. החכמה זה להתעשת מהר ולא לאפשר לנקודות נוספות לברוח לנו. אליפות לא תיקח זו שתציג את הכדורגל הטוב ביותר, אלא זאת שתדע לקום מהר על הרגליים אחרי הפסדים ותמנע מנקודות נוספות לברוח לה, כשכל קבוצה תקווה להפסיד כמה שפחות.

מכבי נתניה לא מציגה כדורגל מבריק, אבל עושה כל מה שהיא יכולה כדי לשחק טוב. עם הגנה כמו שלנו, אנחנו יכולים להסתגר כמו בשנה שעברה ולצאת למתפרצות ולספוג מספר חד ספרתי של שערים בעונה. לעומת זאת, לותר מתיאוס מנסה לעשות כל מה שהוא יכול כדי להביא למצב שהמגינים משחקים כמו קיצוניים, משום שהם הנשק העיקרי שלנו ביצירת מצבים, גם במחיר של ספיגת 10 שערים אחרי 10 מחזורים, דבר שלא שלא היה מתקבל על הדעת בשנתיים האחרונות.

בינתיים עוד אי אפשר לפסול אף קבוצה. אפילו לא לנסות ולנחש מה יהיה. רק בינואר יפתרו חלק מסימני השאלה ועדיין יהיו עוד המון תהיות ומחשבות. זה כל היופי השנה. מחזור אחד מכתירים אותך, מחזור לאחר מכן מונים את הסיבות למה אין לך סיכוי לזכות בתואר. אנשים שכחו את הדבר הכי יפה שבכדורגל - לחיות משבת לשבת. לא צריך לנסות להתנבא, אלא פשוט לחוות.

נערך לאחרונה ב: ‏19/11/08
  9. henry1 Member

ילד, לך תגיב ב -One שם זה נראה המקום להגיד שטויות לא מבוססות וחסרות טעם. ה-5000 אוהדים של נתניה? ילדון, כשנתניה הייתה קבוצת אמצע טבלה או קבוצת ליגה שניה האיצטדיון היה מלא ביותר מ-8000 אוהדים (כשהאיצטדיון היה בלי מושבים). הקהל של נתניה אוהב ותמיד אהב כדורגל התקפי, וזאת אחת הסיבות שהממוצע ירד בשנים האחרונות. הרבה מאוד אוהדים עדיין מזועזעים מהשנתיים האחרונות בהנהגתו של עטר, וייקח לא מעט זמן כדי להחזיר אותם. הרבה מאוד מהקהל של נתניה שנמצא ברחבי הארץ, גדל על כדורגל התפקי, לכן קצת קשה להם לראות את מה שיש עכשיו.

ובקשר למה שיש עכשיו, אז שוב אני אחזור ואומר, שאף אחד מאוהדי נתניה לא יצא מפרופרציות, גם אחרי הניצחון על חיפה. אמנם הניצחון הזה הלהיב את התקשורת (ואולי גם יותר מידי את שחקני נתניה), אבל אנחנו יודעים בדיוק מהם הבעיות ואיפה צריך לתקן. קצת קשה לשחק כדורגל חיובי עם השחקנים שיש לנו, אבל ברגעים שנתניה עושה זאת, היא עושה זאת מצוין (ולראייה - שניים משלושת השערים בחיפה, שבאו תוך כדי התקפות מתפרצות מרשימות).

מתיאוס יודע בדיוק היכן צריך לתקן, ולראשונה התייחס לכך שאמר : "ואני מאמין שבינואר נצטרך לעשות כמה שינויים בסגל כדי להמשיך להיות במקום שאנו נמצאים בו".

אתמול שיחקנו מול קבוצה שיכולה לקחת את הליגה בהליכה, אם רק תרצה. קצת לשחק מול קבוצה עם תקציב של יותר מ-120 מיליון ש"ח, בטח כשהיא מחליטה סוף-סוף לשחק כמו קבוצה. גם מכבי חיפה עשתה בונקר מבית הבונקרים בטדי, ולא שמעתי את אוהדי ביתר בוכים על כך. נתניה משחקת לפי הכלים שיש לה, ועושה את מה שכל קבוצה הייתה עושה במצבה.

הכדורגל היפה, וזה כל אוהדי נתניה מקווים, יבוא אחרי ינואר, ואז הקופסא תהייה מפוצצת לא רק במשחקים מול הגדולות (וזה בלי קשר למיקום).

10. אלי מתחן Member

מה זה הדיבור הזה? תן כבוד גם אם אתה לא מסכים איתו.
    אני דווקא חושב שנתניה משחקת כדורגל לא רע בכלל, הביקורת עליה נובעת לדעתי בעיקר משנאת זרים של התקשורת שלנו, הם לא רוצים להודות שיש משהו לא בסדר עם הכדורגל שלנו ושמישהו אפילו בינוני מבחוץ יכול לבוא וללמד אותנו כמה דברים.
    נתניה מנסה לשחק כדורגל כמו של הפועל חיפה של גוטמן בזמנו, הליגה היום הרבה יותר חזקה מבעונה שעברה ככה שאי אפשר להשוות את האין כדורגל של עטר לבין מה שהולך העונה.

11. שגיא Guest

ילד תקרא לחברים שלך. ואני מציע לך שמעכשיו תשקול את המילים שאתה מוציא. וכן, זו אזהרה.

בנוגע ל"דברי הטעם" שלך. שים לב שלקחת איזשהו מספר שאני זרקתי כדרך אגב, והצלחת לגבב סביבו לא מעט שטויות כאילו זה העניין העיקרי. דווקא תגובה כמו שלך היא מתאימה לטוקבקיסטים שלא יכולים לראות למשהו שהם נתפסים עליו ורק עליו הם מגיבים כאילו הדבר הזה נאמר בהדרגשה.

לכן אני אעזור לך להבין את דברי - המספר הזה נאמר כלאחר יד (תרגום: בדרך אגב, ללא מחשבה והתעמקות, כיוון שזה לא העיקר). באותה מידה הייתי יכול להגיד גם 10 אלף אבל זה לא היה משנה במאום את מה שרציתי להגיד, שאותו כנראה לא הבנת, או יותר גרוע - בחרת להתעלם.

אמרת בעצמך שהקהל של נתניה אוהב כדורגל התקפי. הכדורגל שנתניה מציגה כרגע הוא לא שונה בהרבה מזה שהציגה בתקופתו של ראובן עטר. התקפות מתפרצות, התבססות על חלוץ מהיר וטכני כמו איתי שכטר וגרזן כסחן במרכז כמו אלמוג כהן. ואני אמשיך, ושוב אתבסס על הדברים שאתה אמרת. הקהל מצפה שהמשחקים היפים יתחילו בינואר. למה? כי מתיאוס שגה בבניית הקבוצה? השחקנים לא מספיק טובים? האמת זה לא משנה. נתניה לא מציגה כדורגל טוב ולא מציגה כדורגל יפה, ושוב - את זה אני מסיק מהדברים שלך, מעבר לדעה האישית שלי בעניין שלא שונה מזה בהרבה.

"ילד" עאלק.

------

עכשיו אתחייס למישהו שאני קצת יותר מכבד.

אבירם, ה"בלוף" שדיברתי עליו זהו סגנון המשחק נתניה. סגנון המשחק של ניתן גול, נתגונן ונקווה לטוב. ושוב, מול חיפה זה עבד ומול בית"ר לא, כי פגשתם קבוצה הרבה פחות אנמית ממכבי חיפה. הבלוף שהתפוצץ הוא העובדה שהשיטה הזו לא תצליח לנצח. נכון, יש לכם רק הפסד אחד בעשרה משחקים, וזה הישג לא רע ועם העובדות האלה של צבירת הנקודות איני יכול להתכווח. אבל אחרי ההפסד הראשון מתחיל המבחן האמיתי. אני לא שונא את נתניה כי זו נתניה. להיפך, אני חושב שזו אחת הקבוצות החשובות לליגה שלנו, גם בגלל הקהל הטוב שלה, אבל מקווה - בשבילה ובשביל הכדורגל שלנו, שהיא תציג משחק הרבה יותר טוב והרבה יותר נעים, ואת זה אני מצפה ממנה כקבוצה שרשמית מכריזה על עצמה כמועמדת לקחת תואר.

12. beitar4ever Member

בקשר לויכוח על שיטת המשחק של נתניה יש לי להגיד כמה מילים. נתניה שיחקה עד עכשיו כדורגל הגנתי עם עקיצות פה ושם, אבל פחות או יותר זה כדורגל מאוד מבוקר.
    אני חושב שמול קבוצות כמו פ"ת, אשדוד, בני יהודה וקבוצות נאיביות מהסגנון הזה זה יעבוד, אך מול קבוצות כמו בית"ר וחיפה זה בכלל לא יעבוד. וככה אי אפשר להצהיר על אליפות.
    לא יודע מה חשב מתיאוס אחרי שני הגולים שספג מול בית"ר, אבל מאמן טוב ישר עושה חילוף ולא נותן לקבוצה שלו להתפרק ולכן הוא היה צריך מיידית להכניס חלוץ כדי לשפר את משחק ההתקפה של נתניה, אבל הוא בנאיביות שלו ישב על הספסל וחשב שאולי יבוא עוד פעם שכטר ויפול ברחבה ושוב הוא יקבל גול מפנדל שלא משקף את המשחק.
    אם לותר מתיאוס רוצה אליפות הוא חייב להעיז יותר ולשחק יותר התקפי. הקבוצה שלו משחקת מאוד ממושמע, כל אחד עומד במקום שלו, זה דבר מאוד חשוב בכדורגל אך גם צריך הפתעה במשחק כדורגל ואת זה אני לא רואה מנתניה רק בגלל המשחק המבוקר שלו.
    לסיכום, אם לותר ישפר את ההתקפה נתניה בהחלט תוכל להוות יריבה ראויה לאליפות, הכול תלוי בשיטת המשחק שלהם.
    ד"א, נתניה מאוד מזכירה לי את בית"ר של גוטמן שהייתה משחקת באותו סגנון משחק ומשיגה ניצחונות דחוקים(ניצחונות בהפ' של 2-1 שערים).
    בנוגע לעניין האליפות אני יכול להגיד רק כמה מילים-כלום לא סגור בשלב הזה של העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/11/08
  13. henry1 Member

אל תעמוד מאחורי ניסוחים יפים, ותנסה לצייר את מה שאמרת בדרך אחרת. אני התייחסתי ספציפית למה שאמרת, כיוון שחשבתי, ואני עדיין חושב, שהדברים נאמרו מתוך זילזול . אם אתה אומר שלא, אני אזרום איתך.

לעניין המקצועי - הכדורגל של נתניה דווקא שונה בהרבה מהכדורגל שהוצג בעידן ראובן עטר, ואם אנשים לא היו מושפעים כל-כך מהתקשורת ( לפי מה שאתה טוען, אז נראה לי שגם אתה, אלא אם ראית לפחות 20 משחקים של נתניה בשנה שעברה, ואתה עדיין רואה את אותו דבר - וגם זה ייתכן), הם היו שמים לב, שאצל מתיאוס אין כמעט כדורים ארוכים, אלא רק מסירות קצרות בין השחקנים ויציאה מהירה למתפרצות, תוך כדי הנעת כדור מהירה. אצל עטר, מיד היו מעיפים כדור למעלה, ומקווים לטוב.

אכן מתיאוס שגה בבניית הקבוצה בתחילת השנה והוא גם הודה בזה . הוא מצידו חשב, שיש מי שיבנה לו את הקבוצה ויידע לבחור לו את השחקנים הנכונים, היות והוא חדש בארץ והוא לא מכיר את השוק הישראלי. לזכותו יאמר, שלפחות ביחס לשאר המאמנים בארץ, הוא קלט זאת מהר, אך לא מהר מספיק בכדי לעשות את השינויים הדרושים. כתוצאה מכך, הוא החתים שני זרים ממש בסיום מועד ההעברות האחרון (בה ואמברטו), שני זרים שלא מספיק טובים בשבילו ובשביל נתניה. הוא החתים אותם כתוצאה מלחץ ועל זה אנחנו משלמים את המחיר היום (וכמובן, על האיחור בבנית הסגל).

דבר אחרון: נתניה לא הצהירה רישמית שהיא מועמדת לאליפות. אם היית שם לב למה שמתיאוס אומר כל פעם, היית רואה שהוא מקפיד לומר שיש קבוצות טובות יותר בליגה וזה מאוד מוקדם לדבר על אליפות. בנוסף, אחרי המשחק האחרון הוא אמר שבכדי לשמור על מקומנו נצטרך להתחזק.

14. שגיא Guest

התחייסת לדבר אחד מתוך כל הדברים שלי שנאמר, ואם נדייק יותר, התייחסת למספר אחד. המספר הזה לא נאמר כדי לאמוד בצורה זו או אחרת את מספר האוהדים של נתניה. אתה מוזמן לקרוא שוב את אותה הודעה עם המספר 10 אלף וזה עדיין לא ישנה את העניין העיקרי שלשמו כיוונתי.

לגבי הדבר האחרון. הדברים שאני אמרת (שאליהם התחייסת) נאמרו כתגובה לכך שאבירם רשם, ואצטט שוב, ש"כולם חשבו שהמפגש בין מכבי נתניה לביתר ירושלים יהיה בעצם המפגש שבו האלופה תעביר את הכתר לסגניתה בשנתיים האחרונות". אז עזוב הצהרות רשמיות או לא רשמיות, זה מה שנאמר ועל זה הגבתי.

15. Don Joan Roman Member

היה משחק נהדר נוסף שלנו, כבר שלושה משחקים שאנחנו מראים עליונות על היריבה בכל פרמטר על המגרש, מול הפועל רק חוסר מזל ויום חלש מאוד של ברק מנע מאיתנו ניצחון בהפרש של שניים-שלושה שערים, מול בני יהודה המזל קצת שיחק לנו ומול נתניה שטראובר נתן משחק הירואי עם הצלות נהדרות כשהשיא היה בהצלה מהבעיטה של ברק יצחקי(הטיל של בואטנג פגע בו יותר מאשר הוא הציל אבל עדיין סחטיין על המיקום) אחריי ההתקפה פנטסטית של בית"ר והרמה מדוייקת להפליא של יואב זיו שנתן גם משחק טוב ונראה חוזר לכושר של האליפות הראשונה, גם דרק היה סוף סוף טוב כמו שהוא יודע והיה הבעל בית במרכז השדה, הרבה בזכותו נתניה כמעט ולא עברה את החצי בדרך לשערו של קאלה, דאריו כמובן היה כמו בד"כ נפלא עם משחק הגנה משובח, המון הקרבה, המון השקעה אבל עם מעט מאוד תעוזה וחבל שכך וכמובן רביעית ההתקפה שלנו שכאשר היא בכושר וכאשר היא רוצה אין שום הגנה בליגה שלנו שיכולה לעמוד בפרץ, כשהבשורה הגדולה היא שבן שושן רשם לעצמו שער נהדר ובישול נאה שהיוו סוג של בונוס על הריצה וההשקעה המטורפת שלו בכל דקה שהוא על המגרש במשחקים האחרונים, כמובן שמהרגע שטוטו נכנס המשחק זרם הרבה פחות והקבוצה נראתה פחות טוב אבל לפחות הוא סחט פנדחל(שלא היה ולא נברא אבל הוא סחט), בסה"כ נקווה להמשכיות.

ד"א לירן שטראובר שוב פעם התחיל לבזבז זמן ואחד הדברים שאהבתי במשחק זה לראות את ההבדלים בגישה שלו לכדור כשהוא מוביל לבין הגישה שלו לכדור כשהוא בפיגור.