מחזור 8 בליגת העל: ושוב, תל אביב אדומה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏30/10/09.

1. אבי סנדור Member

סתם נקודה למחשבה:

כששואלים אוהד כדורגל מי הוא היה מעדיף שתצליח הקבוצה שלו או הנבחרת הלאומית שלו כנראה שכולם היו אומרים שהקבוצה ולמה? כי לקבוצה שלו יש לו תחושת שייכות הרבה יותר גדולה מאשר לנבחרת
    עכשיו אני רוצה שתדמיינו שאתם חולקים את התחושה הזאת עם מספר מאוד מצומצם של אנשים,לדעתי התחושה הזאת היא הרבה יותר חזקה ואתה ממש מרגיש שהקבוצה מייצגת אותך בתור בן אדם כי אתה באמת מכיר את כל האוהדים את כל השחקנים ואת ההנהלה אישת ככה שאתה קורא בעיתון את שם המועדון אתה ממש יכול לראות את השם שלך ושאנשים שמכירים אותך שומעים את שם המועדון הם ממש חושבים על הפרצוף שלך.

וזאת לדעתי חוויה שלא תיהיה לאף אוהד של קבוצה גדולה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

2. winger379 Member

1)שום אקטיבי ופסיבי, תמוז הכניס את הכדור לשער מנבדל ברור.
    2)אני בסה"כ תיקנתי את ההודעה של E.F.C, אתה התפרצת לדיון ועוד אמרת לי בפרטי שאין לי מושג בכדורגל.

3. שער 7 Member

כל הדרכים מובילות להפסד שלנו הערב. כל הבאז שנוצר סביב הדרבי הזה רק מלחיץ אותנו עוד יותר במידה וניכשל. התקשורת תחגוג עלינו ותרקוד לנו על הדם, ביחד עם סיפור האליפות והמקום השני שייגמרו סופית.
    הנה הסיבות העיקריות, מדוע נפסיד הערב : (אלו לא תירוצים, פשוט עובדות קיימות)
    1. מזג האוויר. במידה ויירד גשם (ויש סיכוי טוב מאוד), זה יתרון עצום למכבי. הפועל היא קבוצה שבאופן מסורתי מתקשה במזג אוויר סוער, כיאה לקבוצה טכנית. אז נכון שניצחנו במוסקבה בשלג ובקור מקפיא עצמות, אבל זה קרה עם קבוצה מדהימה שכמוה לא תהיה להפועל גם בעוד 70 שנה. כמו כן זכור גם "דרבי הברד" שבו הבקענו 2 שערים עצמיים והפסדנו 3:0 באיצטדיון רמת גן.
    2. אביחי ידין. הקשר האחורי הכי טוב בארץ (ויסלחו לי מעריצי בירם כיאל) והכי יציב בשנה וחצי האחרונות לא ישותף הערב, במקומו עולה לשחק זוראב מנטאשאשווילי שאי אפשר לדעת איזה יום הוא יתפוס. תפקיד הקשר האחורי הוא החשוב ביותר בכדורגל העולמי ואין ספק שהתפקוד של זוראב היום יקבע לחיוב או לשלילה איך תיראה הפועל.
    3. הדרבי במחזור ה- 8. ומה מתקשר עם הספרה 8? אבי נמני, כמובן. תוסיפו לכך את שער 8 שיהיה של מכבי. אז נכון, 8 זה גם אבוקסיס, אבל הוא לא סמל. סמלים אמיתיים הם טורק, בז'רנו, פרימו, סיני, אלי "קוקוס" כהן, שייע, שבתאי לוי, גילי לנדאו וחזום. (תכף יבואו לי אוהדים חכמולוגים שיגידו לי שאם הדרבי במחזור ה- 11 אנחנו נפסיד בגלל שער 11, נו, אני מחכה לתגובה הזו)

4. Raulito Madridista

לדרבי הזאת יש משמעות היסטורית. ניצחון של הפועל היום ואנחנו נשווה את מספר הנצחונות שהשיגה מכבי בדרבי(כרגע המצב הוא 41-40 לטובת הצהובים, כפי שכתבתי בפריוואי לקראת המשחק), ואז כל הדיבורים שהיו על שליטה מסויימת של מכבי בדרבים - ייעלמו. להיפך, בשנים האחרונות המצב הוא הפוך, והפועל הקבוצה המוצלחת של העיר ת"א, הן במפגשי הדרבים והן בכלל. הרבה אוהדי הפועל שהם מבוגרים ממני, כמובן, מספרים לי על איך שפעם הפועל הייתה מגיעה לדרבים עם פיק בירכיים ומפחדת מ'מכבי הגדולה'. אני לא מכיר את הדברים האלה וממש בלי לנחס - אני לפחות לא הגעתי לאף דרבי בתחושה של נחיתות. יש לי חששות לפני דרבים, כמובן, כי ישנם משחקים שכלום לא הולך ואני חושש משאננות, אבל אף פעם לא חששתי משום שמכבי כביכול טובה יותר, כי זה לא נכון. אגב, בטור של של אביעד פוהורילס על המחזור הנוכחי(בעיתון מעריב), דובר על כך שהפועל רוצה למצב את עצמה כמועדון המצליח ביותר בישראל פרט למכבי חיפה, בשנים האחרונות כמובן, ויש בזה משהו. המטרה היא להתמקם לפני מכבי ובית"ר.
    לדרבי הזה יש משמעות לעונה הנוכחית. הפועל אומנם נתנה הצגות באירופה, אבל במשחקי הליגה, נגד בית"ר בטדי ונגד חיפה בבלומפילד - היינו חלשים מאוד והתאכזבתי מהצורה בה שיחקנו. הפועל חייבת להוכיח שהיא מסוגלת להתעלות על עצמה במשחקים הקשים גם בליגה, כשהיא לא מגיעה כאנדרדוג ויש ממנה ציפיות. כמוכן, חיפה בפער עצום מאיתנו כרגע, וכל תוצאה פרט מניצחון תיהיה מאוד מאכזבת. הפועל חייבת ליצור רצף של נצחונות כדי לא להגיע לפלייאוף חסרת-אונים. נכון, יש עוד הרבה זמן והרי חיפה לא תנצח את כל המשחקים, אבל הפועל טרם חיברה העונה שני משחקים ברציפות.
    מבחינה מקצועית, הפועל קבוצה טובה יותר בכל עמדה על המגרש, אבל לדרבי יש חוקים משלו ואסור להפועל לבוא שאננה. ייתכן שמכבי לא הרשימה יתר על המידה עד כה, כי היא טרם פגשה יריבה שדורשת הכנה מיוחדת או התעלות. ההפסד להפועל חיפה היה פנצ'ר גדול ובתיקו נגד בני-יהודה, מכבי דווקא שיחקה יותר טוב. בהחלט ייתכן שיריבה ברמה חזקה, תועיל גם למכבי, שתיתן יותר מעצמה - הפעם היא לא תוכל לנצח שחקנים בהליכה.
    החשש הגדול שלי הוא מההתקפות המתפרצות של מכבי. לדעתי אנחנו נשלוט גם היום בכדור בצורה משמעותית, אבל צריכים להיזהר מאוד ולדעת לשבש את ההתקפות האלו בזמן. חבל שידין לא משחק, זה חיסרון גדול עבורינו, אבל נקווה שמנטאששווילי יתרום מהניסיון שלו וידע איפה לעמוד(וגם שיבעט לשער מרחוק) ושביבראס יפעיל לחץ בלתי-פוסק על שחקני ההגנה של מכבי. אילייב השחקן הכי מפחיד במכבי וגם אבידור משום שהוא כל-כך מהיר(גם אם דגלאס דה סילבה, שחקן הגנה שיש לו את כל התכונות הנדרשות לטעמי(זאתאומרת שהוא גם מהיר), אבידור יכול להשאיר בקלות מאחור אם שניהם יוצאים לריצה. הפועל תוקפת עם הרבה שחקנים ואני חושש משערים במתפרצות, מה גם שההגנה לא נתנה אף משחק באמת טוב העונה.
    החלק ההתקפי שלנו פשוט קטלני. מספיק שאחד מהרביעייה הקידמית תופס יום טוב(בזמן האחרון רק יבואה חלש והשאר נהדרים, ואולי יבואה יתעורר דווקא היום, אני כבר מתגעגע לשחקן של השנה שעברה), ואנחנו הופכים לקבוצה לא רק מסוכנת, אלא גם יעילה, אבל אני חושש מהמנטאליות של השחקנים, נניח אם חלילה ניקלע לפיגור מוקדם או שחס וחלילה נילחץ כי לא הצלחנו להבקיע. הייתי רוצה לראות פתיחה חזקה של הפועל בהתחלה, בעיקר עם וורמוט ושכטר, שזה יהיה הדרבי הראשון שלו והוא שחקן המפתח שלי. ורצוי לשים לב לתנועה הבלתי-פוסקת של ווצ'יצ'יביץ'. שייקבל את הכדורים בזמן. זהו, אמרתי את כל מה שהיה לי. שיהיה לנו בהצלחה.

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שיש קבוצה שעדיפה לקראת הערב הזה, בניגוד לרוב שמצייר את האדומים במועמדים בטוחים לנצחון. הפועל תל אביב אולי הראתה שהיא מסוגלת להעלות את רמת המשחק שלה להרבה ממה שרוב קבוצות הליגה מסוגלות, אבל היא עשתה את זה מעט מאוד ובעיקר במסגרת האירופית. אסור לשכוח שמכבי תל אביב מגיעה למשחק כשהיא מדורגת מעל הפועל תל אביב ואולי בסיומו של הדרבי נגלה שזה משמעותי.

אבי נימני ניסה עד היום כל מיני דברים ומכבי תל אביב עד כה נראיתה פרווה, אבל עם השחקנים החדשים יכול להיות שזה פתאום יתחבר לה ואולי כל מה שמכבי תל אביב צריכה זה משחק מהסוג הזה שיומציא ממנה את כל מה שיש לה.

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מה שלא מובן לי במכבי ת"א היא הצבתו של ראלדס בהרכב הראשון.
    תקנו אותי אם אני טועה, זהו משחקו הראשון של ראלדס שבו הוא פותח בהרכב, למה נימני לא פתח איתו גם במשחקים קודמים בכדי לנסות ליצור תיאום בין שחקני ההגנה?
    להציב אותו לראשונה העונה בהרכב הראשון במשחק כל כך טעון ורגשי זו פשוט טעות גדולה, יכול להיות שלא וזה יתברר כבינגו אך בעיניי זה מבשר רעות.

הפועל ת"א מבחינתה צריכה להמשיך לשחק את הכדורגל שלה, שכטר צריך לתפוס יום טוב הערב, יחד איתו גם ורמוט שיפרוץ מהאגף ויכנס לרחבת ה16 של מכבי, כשאני אומר יפרוץ אני לא מדבר על פעם אחת גג פעמיים, אלא על הרבה יותר.
    הוא שחקן מוכשר וזה לא סוד, כולנו עדים לאיכויות שלו, הבעיה אצלו שהוא לא יציב ונוטה להעלם הרבה במהלך המשחק, נראה איך הוא יתפקד הערב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/11/09
  7. Cup of Tea Liverpool, UK

אתה צודק שזה יכול להיות אסון או הצלחה מסחררת, אבל אני ראיתי את רונלד ראלדס שומר על אדריאנו במשחק של נבחרתו מול ברזיל ואדריאנו לא עשה שום דבר רציני. אני חושב שבכל זאת אפשר לסמוך עליו ומקווה שתהיה לו בכורה מוצלחת וניצחון צהוב.

8. שגיא Guest

שתי הקבוצות מגיעות למשחק הערב כששתיהן עדיין מחכות לניצחון גדול ראשון העונה. בינתיים הפועל תל אביב כובשת שער יתרון ובטיחה שבמשחק הזה יהיו התקפות, למרות שאני חשבתי שהוא יהיה משעמם ויגמר ב0-0.

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אחת המחציות היותר חלשות שראיתי בדרבי התל אביבי לאורך השנים, מצד שתי הקבוצות.
    הפועל ת"א בסך הכל עושה את שלה, יורדת להפסקה עם יתרון 1:0 ממצב נייח, ורמוט היה בולט במחצית הזו אך בעיקר מנטאששוילי שעשה עבודה מצוינת באמצע והחזיק את הקישור של האדומים.
    אצל מכבי ת"א המשחק מבולגן וסטטי, נימני צריך להכניס את יבוריאן בפתיחת המחצית השניה כדי להוסיף מחץ בהתקפה, כי ככה לא משנה כמה דקות ישחקו, מכבי ת"א לא תכבוש.

הגשם שוב יורדת בתל אביב ואני מקווה שהוא יגרום למחצית שניה שוטפת ומהנה לצפייה, כי הראשונה היתה על גבול המשעממת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/11/09
  10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מחצית די משעממת, והאווירה המצויינת הורגשה בדקות הפתיחה ודעכה בהתאם כמה דקות אחרי השער של דה סילבה.

אין יותר מדי כדורגל במחצית הזאת, משחק מאוד אפור של מכבי ת"א, גם הפועל ת"א רחוק מהיכולת הטובה שהיא יודעת להציג.
    נקווה לחצי שני קצת טוב יותר.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

איפה הרעש והעניין שהיה בפורום בדרבי התל אביבי? איזה איפוק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    לסיכום, ניצחון מוצדק של הפועל ת"א, שיכלה גם להגדיל את התוצאה, המשחק של מכבי ת"א מאוד לא מסודר, סטטי וסתמי, בקבוצה צריכים לעשות חושבים.
    משחק מדהים של נאתכו, בעיקר במחצית השניה, אני כל כך אוהב את המסירות הארוכות שלו, תענוג לעיניים, יש לו ראיית משחק מאוד טובה וחדה שאין להרבה, אם בכלל, קשרים אחוריים בישראל.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגלל שהתבלבלתי בשעת המשחק ראיתי רק את החצי שני. הקצב היה בהחלט טוב, מדי פעם הזדמנויות, אבל בסופו של דבר להפועל יש פשוט כרגע קבוצה יותר טובה. כעיקרון המקום השני בטבלה שייכת לה והיא עכשיו במקומה הטבעי.

13. שגיא Guest

עומר בדרך חזרה מהמגרש, תן לו כמה דקות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בכל אופן, מחצית שניה יותר טובה מהראשונה, מחצית שלמה שבה מכבי תל אביב לו הצליחה לאיים באופן ממשי על אניימה. היה מביך לראות את הדקות האחרונות, דקות שלכאורה אתה מצפה שהקבוצה שבפיגור תשב על הקבוצה שביתרון, אבל בפועל ראינו את מכבי תל אביב שולחת כדורים ארוכיים וסתמיים קדימה והדרבי הוא אדום. ובצדק.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שחקני הפועל התאימו עצמם ליריבה, משמע שיחקו בהילוך 2 והרשו לעצמם להשתעשע. גם ללה וגם נאתכו הגיעו למצבים של גול בטוח ואפילו לא בעטו לשער.. במקום לבעוט העדיפו לנסות להתחכם, אבל היום לא היה מי שיעניש את הפועל על ההחמצות והמשחק הנרפה בהתקפה, מכבי ת"א לא הייתה מסוכנת בשום שלב במשחק, היה מביך לראות את ירוביאן חסר יכולת מול 2 בלמים טובים, אם מכבי הייתה גונבת פה שער אין לי ספק שהפועל הייתה נכנסת לרצינות ומשיגה את השער הנוסף, הפועל ת"א קבוצה טובה הרבה יותר ומכבי ת"א היום לא הייתה קיימת בהתקפה.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל מה שאני יכול להגיד לך על זה: א-ת-ה בלבלן ביצים. גשם יתרון למכבי? טוב שלא הלכת לשנת 70 כשקיבלתם בגשם 0:5. גם אני יכול להביא לך את הדרבי מ-99 כשברומר החליק ומכבי קיבלו גול...כמה ליצן אתה יכול להיות? אביחי ידין לא משחק? כן אביחי ידין זה מסי...דרבי במחזור 8? אתה פאתטי. איזה סמל יש במכבי על הדשא היום? אין למכבי סמל אין לה מנהיג, אתה טיפש אם אתה חושב אחרת.

------------

לא כואב, לא נורא.

זה לפחות התחושה שלי. לא באתי בתחושה שוואלה אנחנו פייבוריטים וציפיתי להפסד. נכון מכבי לא היתה כל כך מסוכנת, אבל הדבר היחידי שמעצבן בדרבי הזה הוא העובדה שהפועל לא היתה כזאת גדולה, ואת האמת, במחצית הראשונה פרט לגול המצחיק הזה, שלא להאמין שנה אחרי שנה אנחנו מקבלים גול כזה מהפועל כל דרבי ולא לומדים, והעמוד של ורמוט, הפועל לא עברה את החצי, כן לא עברה את החצי. הבעיה היא שמהצד השני אין מי שינצל את זה.

מחצית השניה נמני העיז ודי הפקיר את ההגנה והקישור האחורי, ומן הסתם זה הוביל להחמצות שלומיאליות של הפועל...

אבל במכבי יש כמה דברים שאני מקווה שרואים אותם בהנהלה:

א. אין לנו מגנים, שוב.
    ב. בלמים בריצפה. בוא נגיד את האמת, ראלדס היה בסדר, אבל שוב לא הוא ולא טומאסיץ' הם אלו שצריכים להיות הבלמים של מכבי.
    ג. אין מי שישים גול.

3 דברים שבהפועל עולים על מכבי, וזה מה שניצח להם את הדרבי, כי אין כזה דבר כדור חופשי שהנוגח הכי טוב של הפועל לא נשמר וכובש, איפה הבלמים? אין לנו מגנים כי אף אחד מהם לא יודע לפתוח ואף אחד מהם לא יודע להרים כדור. ואין לנו חלוצים אין מה לעשות, יבוריאן מרוויח 300 אלף דולר ולא עושה כלום. מאיוקה עדיף עליו עם קביים...

הפועל ניצחה, אבל בוא נגיד את האמת, לא ציפינו ממכבי לנצח, ואין מה לעשות מכבי לא קבוצה לצמרת הגבוהה/אליפות, כשתהיה קבוצה כזאת, ננצח דרבי, מה שאי אפשר להגיד על הפועל, כי גם כשיש להם קבוצה פי מיליון כמו השנה על מכבי, במחצית הראשונה הם נראו פח, ובמחצית השניה לא התביישו לרדת לבונקר ב-10 הדקות האחרונות, כאילו עומדת מולם ריאל מדריד.

לפחות השחקנים של מכבי לא ביישו את הסמל, כמו בשנה שעברה, נלחמו...

הפועל ניצחה בצדק מהסיבה הפשוטה: כשהכדור אצלה בהתקפה יש מי שיאיים על השער ואצל מכבי לא, זה ההבדל הקטן, מספיק היה לראות ב-5 דקות במחצית השניה 2 מתפרצות שהן מתנה כשמכבי יוצאת ב-3 על 2 ואיך מכבי מבזבזים אותן במסירה גרועה...זה ההבדל, מסירה טובה אחת, התוצאה 1:1 והפועל נכנסת ללחץ, כמו בדרבי האחרון בעונה שעברה, אבל זה ההבדל למכבי אין מי שישים גול, וזה לא שלא ידענו את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/09