אגב, מה שיותר מצחיק / משעשע/ עצוב זה ששלושת השופטים הבכירים שלנו- אסף קינן, אלון יפת ומאיר לוי קיבלו מנוחה השבת הזו וכלל לא שפטו אף אחד מהמשחקים. לא יודע, יותר מידי פעמים אני מסתכל על שיבוץ השופטים ויכול לנחש עוד לפני פתיחת המשחק איזה שופט יעמוד במשימה כראוי ואיזה לא. חבל שמשבץ השופטים לא רואה את מה שאני רואה מהבית.
הדבר היחיד שמפריע לי במקרים כמו היום זה שהמנצחים לעולם לא מודים שאולי הפעם השופט נתן להם ניצחון. אני לא תוקף את שום או אמסלם אלא כולם, ברגע שהשופט נגדך אז כל העולם קשרה קשר נגד הקבוצה, אבל ברגע ששופט למעשה נותן לך 3 נק' אז זה "למעשה ניצחנו 1-0." מצטער, אנשי בית"ר יכולים להגיד מה שהם רוצים, אבל הטעויות של בוחבוט גרמו בטח במחצית השנייה לסוף הסיפור מבחינת הפועל חיפה. להגיד ש"אילולא הטעויות היינו מנצחים 1-0" זה דבר לא רציני וכאילו אומר שבסופו של דבר היינו גם בלי הטעויות של בוחבוט מנצחים. לדעתי הפועל חיפה עד ההרחקה בית"ר לא היתה ראויה לניצחון כי היא הציגה כדורגל בינוני ביותר. הטעויות של השופט גרמו לבית"רים לנצח. בכל מקרה מבחינתי בית"ר קיבלה היום בחזרה את הניצחון בבאר שבע. הפועל חיפה? רק שלא תקבל מתנות בדרבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
משחק זוועתי של בית"ר, לא מגיע לנו הניצחון. שום לא מאמן, עידן טל לא שחקן, בוחבוט לא שופט וקובי מויאל לא טוב. אלו המסקנות שלי מהמשחק היום.
שאתה מקבל מתנה תגיד תודה בשקט ותשתוק, שום לא צריך להתנצל בפני אף אחד כי בפנים הוא הרי יודע שאם לא בוחבוט את המשחק הזה הוא לא מנצח, אמנם גם לא מפסיד אבל עדיין אם איך שבית"ר נראיתה היום, שומי צריך לעשות הרבה חושבים. שיצאתי מהמגרש לא האמנתי שניצחנו ועוד 1-3 זה היה פשוט מתנה ענקית שקיבלנו, נקווה שבשבוע הבא בקופסא אולי עם החתן הטרי אבירם ברוכיאן אנחנו ניראה יותר טוב, למרות שאחרי היום זה לא חוכמה גדולה. ד"א, ההתבטאויות של שלומי דורה לאחר המשחק מאוד מאופקות וחכמות, אני זוכר שבליגה הלאומית לאחר כל-כך משחק הוא היה מאשים את כל העולם ולא מאמין שהקבוצה שלו לא ניצחה, יש לו עתיד גדול ורק שלא יעבור לירוק.
אני חושב שחוסר שביעות הרצון ממויאל נובעת מהעובדה שהוא, כביכול, נכנס לנעליים "גדולות" מדי. אני כמובן מדבר על דריו פרננדס שעזב ליוון ובעקבות כך מויאל היה אמור לאייש את העמדה הזו ולהציג יכולת דומה לזו של פרננדס בכדי שלא ירגישו בחסרונו של הארגנטינאי. הוא שחקן מוכשר מאוד ואני בטוח שהוא יהיה הקשר האחורי של נבחרת ישראל בעוד כמה שנים, אך כרגע יכול להיות שכל העסק הזה גדול עליו.
שקובי מויאל שיחק בבני יהודה, הוא שיחק בקבוצה מאומנת, שחקני כדורגל נראים טוב יותר שהם משחקים בקבוצה שיש לה שיטה, קבוצה מאומנת, קבוצה עם דבק. לא יודע עד כמה מויאל מוכשר, כי לא ראיתי אותו מספיק משחק, אבל אני משוכנע שאם לבית''ר היה מאמן טוב, אז מויאל היה מציג יכולת הרבה יותר משכנעת. תבינו, יצחק שום הוא בלוף, תמיד היה ויהיה.
מסכים לגמריי. בית"ר קבוצה לא מאומנת, בלי שום כיוון ובלי שום יכולת ללחוץ או לייצר משהו מתוכנן ויפה, הכל זה אילתורים של שחקנים מוכשרים, שום דבר שבא מבנייה של הנעת כדור וכדו', יצחק שום השנה נראה במערומיו והם לא מחמיאים לו במיוחד, בית"ר ביזיון ענקי אבל אין מה לעשות, נגזר עלינו להיות השנה עם הדב צעצוע הזה, בעונה הבאה הוא כבר לא יהיה כאן וזו הנחמה היחידה שלי בינתיים. בנוגע לבוחבוט: הוא תמיד היה שופט גרוע והוא תמיד יהיה שופט גרוע, הוא לא שולט בחוקה והוא פחדן והיום הוא נתן לנו כמה מתנות כמו גול לא חוקי של טוטו תמוז ופנדל מפוקפק על עידן טל, אבל את האדום לחי בן לולו הוא היה חייב להוציא ויעשו בשכל השופטים אם ילמדו ממנו וירחיקו את מבזבזי הזמן שפשוט הורסים את החשק לראות כדורגל, הייתה עבירה על שחקן בית"ר והלולו הזה במקום לעזוב את הכדור מתחיל לכדרר לעצמו ולשחק משחקים ובסוף גם בועט את הכדור רחוק, זה גועל נפש וטוב שסוף סוף למישהו יש ביצים להרחיק על דבר כזה, מבחינתי בוחבוט לא נתן לנו את המשחק הזה והחרפה מב"ש עדיין לא נמחקה וכדי שהיא תימחק צריכים לקרות עוד הרבה דברים, אז נכון שהוא טעה בפנדל ובנבדל של טוטו, אבל מי הבטיח לכם שבית"ר לא הייתה כובשת שער אם האדומים לא היו מקבלים גם הם מתנה מצוות השופטים בדמות שער לא חוקי? כי עד השער הזה, השליטה הייתה צהובה-שחורה.
הרחקת השחקן היא פגיעה גם למשחק הבא. אני עדיין מחכה להנות מטעויות שיפוט. בתור אוהד הפועל, אני יודע לאיזה צד הטעויות האלה נוטות, לצערי כמובן.
בית?ר קבוצה חלשה מאוד, במיוחד כשאין את ברוכיאן שיסדר את השתיים שלוש מצבים שהוא מכין כל משחק. לגבי השיפוט-כל קבוצה שהייתה מנצחת היום הייתה עושה זאת בזכות השופטים. בכל מקרה, לדעתי צריך לחוקק חוק שאסור ששופט ?יתעדכן? על הטעויות שלו במחצית, אולי זה ימנע את החשבונאות שלהם.
אני חושב שהדבר המפחיד בעניין של השופטים הטועים זה שאין להם חוט שדרה. הם טועים, ואח"כ מחזירים לקבוצה הנפגעת ע"י טעות נוספת. שופטים בני אדם ובני אדם יכולים לטעות, אבל ביותר מדי משחקים שופטים לא טועים פעם אחת אלא סדרה של טעויות קשות. ואדם, זה בדיוק אולי ההבדל ביני לבין אנשים אחרים. מתי שאני ניצחתי בעזרת השופט אפשר גם להיות צנועים ולהגיד שהיום ניצחת בזכות השופט. ברגע ששופט עושה טעות מכרעת לרב יש לך מספיק דקות לתקן את זה...אני לא אומר ששום או אמסלם צריכים להחזיר את הנקודות, אני כן אומר שזה היה יפה אם פשוט היו מודים שהפעם בוחבוט נתן לכם משחק. מה קרה? הרי בבאר שבע כולם ראו שחכמון נתן את המשחק למארחת? אני לא רואה את הביג דיל בלהיות צנוע, ספורטיבי ונעים הליכות. אהה, וברור שהערב נראה ונשמע בבלומפילד את השירים ה'נהדרים' על מוני פנאן ז"ל הרי הוא תלה את עצמו וזו סיבה למסיבה ל'אוהדי' הפועל ת"א. אני מקווה שיתעסקו בכדורגל, אבל אני מציאותי ויודע שנראה ונשמע דברים מחפירים. היה טוב אם ההתאחדות כבר היתה מזהירה את כולם!
השיפוט של בוחבוט היה פשוט שערורייתי. השיפוט פה בלי ספק הוא זה שהכריע את המשחק. חוץ משער אחד חוקי, שבעצמו בא אחרי שהפועל חיפה היתה ב10 שחקנים עקב אדום לא כל כך מוצדק, כל ההחלטות שלו היו לא נכונות- 2 שערים + פנדל. יום שחור לשיפוט הישראלי לכל זוית השקפה שהיא.
ד"א במשחק של רעננה נגד פתח תקווה היו 300 צופים יש לשער שמתוכם רכשו כרטיסים בערך חצי רעיון מצוין לוזון, הגדלת הליגה, רעיון מצוין!!!
אין ממש מה להשוות... פה מדובר על שלושה שערים לא חוקיים ואדום לא מוצדק. בבאר שבע נפסל שער, נבדל שלא היה שלא ידוע אם בכלל היה יוצא מזה גול ואדום שלא ניתן לויסה (לפני הגול שנפסל), ככה שיותר מדי קיפוח לא היה פה.
בכל שנה יש את "הקבוצה החלשה שלא מביאה אוהדים". הכח שנה שעברה הביאה לכמה משחקי בית גם 100 אוהדים..אפילו 50. במקרה שלנו יש השנה שתי קבוצות שמתקשות להביא אוהדים- הפועל רעננה והפועל עכו. במקרה של רעננה המצב באמת רע מאוד כי רוב המקומיים אוהדים את התל אביביות בלי זיקה לקבוצה החדשה של העיר והאוהדים שכן גררו את עצמם למשחקים בשנים הקודמות מעדיפים להשאר בבית השנה כי אין להם כוח לנסוע לכפר סבא הסמוכה וגם ממש לא בא להם לראות הפסד שנחשב למחזה שגרתי עם רעננה של ליגת העל. כל זה ביחד מביא ליציעים של אתמול. עם הפועל עכו עוד איכשהו אפשר לשמור על קצת אופטימיות כי לקבוצה הזאת כן יש אוהדים. חלקם תומכים בקבוצה מימיה היפים בשנות ה70 וה80 ביחד עם דור ההמשך. למרות שרובם אוהדים של מכבי חיפה בשנים האחרונות הם עדיין תומכים במכבי עכו וברגע שהאיצטדיון החדש בעכו יהיה מוכן סביר להניח שאם הקבוצה תצליח להתקרב למרכז הטבלה היא תוכל להביא כמויות נורמליות של אוהדים.