מחזור 8 בליגת העל: ושוב, תל אביב אדומה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏30/10/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה העניין עומר, כולם מדברים על זה שמכבי קבוצה בבנייה, אבל אני לא רואה את זה. מי שרוצה לראות בנייה יכול ללכת לראות מה עושים ב'סולל ובונה', אבל לדעתי מכבי ת"א קבוצה מאד מוגבלת. בני יהודה ואפילו הפועל חיפה קבוצות לא פחות טובות ממנה. אז גם הן 'בבנייה'? מכבי ת"א קבוצה עם שם רציני, אני מצפה ממנה לקצת יותר מאשר ראיתי הערב. עומר, הפועל ת"א אולי לא היתה גדולה, אבל היא גם לא היתה צריכה...היא צריכה באמצע השבוע לשחק בוינה ואם היא יכולה היא חוסכת כוחות. אם הייתם כובשים אולי האדומים היו מפסידים נקודות יקרות.

אגב שום מילה על איתן תבריזי? הבנתי שהוא היה היום מצויין לא? ממה שראיתי במחצית השנייה הוא שפט מצויין. אחרי כל השטויות אתמול טוב לראות גם שופט ביום טוב.

2. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/6/145516.Xxx

ת"א אדומה וזאת עובדה. השוונו את מספר הניצחונות של מכבי בדרבים וכעת יש שיוויון 41-41. בשנים האחרונות אין ספק למי יש יתרון ברור. מה שמדהים זה שהפועל ניצחה את הדרבי הזה פשוט בהליכה, בלי שום מאמץ, ואני לא רגיל לדברים האלה. היו דקות של זלזול אפילו. אף שחקן לא באמת השקיע ונלחם כאילו מדובר במשחק מיוחד, פרט לביבראס נאתכו, המצטיין במשחק. הוא חילץ כדורים, לא איבד יותר מידי, עשה קילומטראג' עצום ,שלח מסירת עומק פנטסטית ללאלא(ביבראס חייב לעשות את זה יותר), שלא ברור מה הוא ניסה לעשות מול שטראובר וכמובן שבישל את השער.

אני לא מצפה בכל משחק להצגה(נגד אשדוד שיחקנו כדורגל אדיר ובקושי נקודה השגנו), ואין לי בעייה לחזור מידי פעם לעידן ה-1-0 הקטן. אבל למרות שהיום הכדורגל לא היה שוטף, בעיקר במחצית הראשונה - הפועל יצרה הרבה הזדמנויות לכיבוש והשחקנים פשוט החמיצו. שכטר שאיכזב במידה מסויימת(אבל לא כמו יבואה), נגח מתוך השער החוצה, ווצ'יצ'ביץ'(לא רע, לפחות מאיים על השער) וגילי(מתחת לרמתו הרגילה, זה ברור, למרות הסלאלום המרשים בסיום) פיספסו גם הם, והשאר היה בעיקר ממצבים נייחים. דגלאס, באדיר ועוד. כבר חשבתי שנשלם על כך ביוקר. למכבי יש בעייה קשה במצבים הנייחים, כל הגבהה מדוייקת זה חצי גול.

החילופים של גוטמן היו לא רעים. יבואה פשוט לא עשה מספיק ולאלא הוסיף לנו אנרגייה ומהירות, למרות שבדיעבד אני חושב שיבואה היה מבקיע את האחד על אחד מול שטראובר. היה חשוב שזנדברג יקבל טעימה והוא עזר בשמירה על הכדור בדקות האחרונות. בהתחלה לא רציתי לראות את זהבי על המגרש, כי הוא לא בידיוק שחקן שיודע להחזיק כדור והוא לפעמים נוטה לעשות שטויות כמו לבעוט מכל מקום או לנסות דריבל שלא במקום, אבל האמת שהוא היה בסדר.
    נמני שיחק התקפי מאוד ועשה הכל כדי לנצח, אבל ברור שמאז הכניסה של יבוריאן, מכבי הייתה קצת יותר מסוכנת, וזו הייתה טעות שלא להרכיב אותו. אם לאילייב לא נגמר האוויר, זו הייתה טעות להוציא אותו, כי הוא היה השחקן היחיד במכבי שיש לו ראיית משחק.

השגנו ניצחון ראשון העונה בבית בטיימינג נהדר, מגיע לקהל שלפרקים היה נהדר, וטיפסנו למקום השני, מאוד משקף את היכולת שלנו השנה. צריכים לדאוג לרצף של נצחונות ולחכות למעידה של חיפה. אני לא חושב שהיא תסיים סיבוב שלם עם מלוא הנקודות והעומס ישפיע בסופו של דבר. בכל-מקרה, הפנים לקראת וינה, וזה יהיה הרבה יותר קשה ומסובך. נקווה שידין יהיה איתנו. תודה לך הפועל

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/09
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איתן תבריזי שפט עם הטייה לטובת הפועל במשך 90 דקות...אבל אני לא יבכה על השופטים כי הם לא הכריעו את המשחק...

שי, מכבי קבוצה "בבנייה", אבל גם קבוצה בבנייה צריכה שחקנים דומיננטים, ובכדורגל שלנו הדומיננטיות היא של הזרים וכשאין לך את זה, אז מה לעשות מכבי קבוצה מוגבלת.

דור מלול הוא שחקן לעתיד, ציון צמח, מאיוקה, אבידור, כחלון...יש עוד כמה, אבל מה לעשות, הם חייבים שחקנים דומיננטים לידם. כשיש לך שחקן כמו בוזגלו שמושך אליו יותר "אש" ולוקח אחריות אז החשקנים הצעירים יכולים להרשות לעצמם להיות יותר "מסוכנים" ו-"יצירתיים". אבל אין לך א זה במכבי, אם היה לך זרים דומיננטים גם...

מכבי צריכה להכניס את היד לכיס ולהביא עוד צעירים טובים שיתחשלו גם בשנה הבאה דוגמת אושרי רואש לדוגמא, עדיף לשים עליו מיליון דולר ונקבל שחקן ל-5 שנים מאשר זר...

וכן, צריך לפגוע בזרים, כשנפגע בזרים המצב יהיה יותר טוב, אין מה לעשות, זרים = אליפות בליגה שלנו.

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה לעזעזל אתה מדבר?
    הטעות המרכזית של תבריזי היא שכשאבוקסיס קם מהספסל הוא ישר מעיף אותו ליציע(למרות שבסוף זה לא יצא לפועל), וכשנמני(בדיחה מהלכת) ממש נוגע בקוון אז הכול בסדר.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

והפנדל שהיה בנגיחה של שבחון...כשהכדור "פגע" לשחקן של הפועל ביד...

די די שחם, אתה האחרון שיכול לדבר על שיפוט עדיף שתשתוק.

אבל שוב, השופט לא הכריע את המשחק והוא לא ביצע איזושהי טעות קריטית כך שהוא לא הנושא כאן.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פנדל לא היה שם, אם זה פנדל אז בטח אתה גם חושב שהנגיעת יד של טופוזאקוב בדרבי 3-1 שנה שעברה זה פנדל, נכון?

ואני האחרון שיכול לדבר על השיפוט? סליחה באמת, שכחתי שהשופטים עוזרים להפועל מחזור אחרי מחזור ודופקים את חיפה, מכבי ובית"ר.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

20 ליאור ג'אן בלם 20/08/1986 ישראל 5 *
    11 מאור בוזגלו קשר 14/01/1988 ישראל 2 פצוע והוא משמעותי.
    16 דור מלול קשר 30/04/1989 ישראל 3 *
    21 שרן ייני קשר 08/12/1986 ישראל 6 *
    23 ציון צמח קשר 19/01/1990 ישראל 1 ***
    28 תמיר כחלון קשר 29/10/1987 ישראל 2 ***
    29 ריף פרץ קשר 25/02/1991 ישראל 1 ***
    10 יובל אבידור חלוץ 19/11/1986 ישראל 1 ***
    24 עמנואל מאיוקה חלוץ 02/11/1990 זמביה 2 *

*** שחקנים שלא היו בקבוצה בשנה שעברה.
    * צעיר לטווח ארוך

שי, יש לך פה 9 שחקנים. תוסיף לשחקנים הללו זרים טובים, ולא כאלה שאתה מוצא שבוע לפני שהליגה מתחילה, פלוס ישראלים טובים, דוגמת אושרי רואש כבלם + 2 שחקנים ישראלים טובים, ויש לך קבוצה שיכולה להתמודד על האליפות. כשאני מתכוון לזרים אני מתכוון לחלוץ, קשר אחורי, בלם, ועוד אחד איפה שצריך...זאת אומרת עוד 4 זרים, עוד 3 ישראלים, ויש לך 16 שחקנים, ואני לא מדבר על שטראובר שהוא עוד יחסית בסדר ואפשר לסחוב איתו עוד שנה שנתיים, כנ"ל ישראלביץ' ואולי עוד מישהו או שתיים, והנה יש לך 20 שחקנים וכן יש לך סגל שלא ייפול ממכבי חיפה והפועל ת"א.

אני לא מצפה לאליפות השנה, לא בניתי, אני מבחינתי שחיפה תיקח השנה, שנה הבאה, עוד שנתיים גם...אני רוצה להגיע למצב שעוד 3-4 שנים תהיה לי מחלקת נוער בריאה, שחקנים יעלו כמו בחיפה ובאמת יעלו וישחקו, ואז נוכל לדבר על פייט, כי בתאכלס אם מכבי תבנה את עצמה כמו שצריך ותיתן פייט לחיפה, עם כל הפוטנציאל מבחינה שיווקית, קהל ובלה בלה בלה, היא תאכל אותה בלי מלח בליגה הזאת (אפילו שחר הודה שלמכבי ת"א יש את הפוטנציאל הכי טוב). אבל שוב, צריך לבנות לטווח ארוך. מבחינתי שעוד 4-5 שנים זה יקרה, העיקר זה לבנות מחדש את מה שלוני הרס!

זה אומנם ישמע תבוסתני אבל אחרי השנים האחרונות ולא מעט שהיו לפניהם, הישג = מקום 4 ומקום באירופה...

ראוליטו (אני פשוט תמיד שוכח את השם) אומנם המאזן בינינו הוא 41:41, בפועל מאז שקשטן היה בפועל בקדנציה הראשונה הפועל מובילה אולי ב-20 נצחונות על מכבי (תאכלס גם בצדק רוב הפעמים). אני מוכן כל שנה להפסיד 2 דברים או כמה שיהיו, ושתהיה לי קבוצה חזקה ולקחת אליפות, המאזן באמת שלא מעניין, בטח כשיש הבדל עצום בין הקבוצות מבחינת חומר השחקנים והיכולת. זה כמו שאני ישווה את ריאל לחטאפה.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגידו, רק אני ראיתי שאת הבעיטה החופשית האחרונה של הפועל תל אביב דדי בן דיין הוציא לפועל עם... היד?! הבן אדם אשכרה פתח את הרגליים וגלגל את הכדור לאחור ולא זוכר מי בסוף בעט.

עומר ציין את הבעיה המרכזית של מכבי תל אביב והיא מגנים חלשים מאוד, מה שמקשה מאוד על מכבי תל אביב לפתח משחק באגפים. חוץ מפעם אחת שיובל אבידור תקף מהאגף של דדי בן דיין ומכבי תל אביב קיבלה על כך עבירה, רוב המשחק של הצהובים היה מהאמצע ולקבוצה כמו הפועל תל אביב קל מאוד להסתדר עם זה.

הנצחון של הפועל תל אביב, בתוספת הנצחון של מכבי חיפה, מצביעים על הפערים הגדולים מאוד שיש ל-2 הקבוצות האלה על הליגה שלנו.

9. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

חח לא זה היה חלק מהתרגיל כאילו רוצה להניח את הכדור והשחקן השני יעביר לו בין הרגליים

10. matanmo Member

לא היה שם פנדל? השחקן שלכם הושיט את היד לכדור אם לא לך תדע למי הכדור היה מגיע.

אתה אמרת לי שאני אחד שחושב שרק נגד הקבוצה שלי יש טעויות שיפוט וטעויות נגד קבוצות אחרות אני מתעלם, אבל מסתבר שהתיאור הזה מתאים לך(הרי כל דבר שמביאים לך הוכחה אתה פוסל) ולא לי.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב שכטר היה צריך לקבל אדום על ההכשלה על שטראובר? כי זו עדיין היתה הכשלה מכוונת לשוער.

----

עכשיו בליגה משלנו - הגול של אוסמאן באשירו - אדיר.

בושה שלא היתה אלונקה במגרש. הליגה ה-6 בטיבה באירופה, כבר אמרנו?

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבנתי שזה היה הרעיון, אבל זה לא מה שקרה בפועל. אם זה לא חוקי, אז אני מצפה שהוא ייענש. ואגב, איתי שכטר היה צריך לקבל כרטיס אדום. הוא יכל להשיג את אותו הדבר אם רק היה שם את הגוף או לכל היותר מרים את היד, אבל הוא אשכרה זרק את לירן שטראובר לדשא. למזלו, הוא לא קיבל על זה כרטיס אדום ויזכרו לו את המשחק הטוב שהיה לו עד לאותו מקרה.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מדוע אתה מזלזל? אתה יודע איזו תחושת נינוחות אתה מרגיש כשעושים לך "דיו"? וואו, יש לי דה ז'ה וו מהילדות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/11/09
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שראינו בכדורגל הכל מתאזן. אוהדי בית"ר י"ם שבכו כאן על קיפוח של השופטים מולם במשחק מול באר שבע נהנים מעזרה גדולה של השופטים ומנצחים את הפועל חיפה כשמחזור אחד לפני כן אותה הפועל באר שבע שכביכול ניצחה בעזרת השופטים מקופחת מכיוון השופטים מול מכבי נתניה בקופסא.

מחר בוסרמיל הדרבי של הדרום, מ.ס אשדוד החדשה מול מ.ס אשדוד הישנה, שימו אובר בשערים בווינר.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב כשהשופט שרק לבעיטה החופשית שנתנה להפועל את הניצחון ידעתי שזה גול...כבר אמרתי לחבר שלי, יאללה החזקנו 10:30 דקות, בוא נלך זה גול...כבר ירדתי במדרגות כי לא רציתי לראות, הסתכלתי ונחשו מה...היה גול, זה היה כל כך ברור, היה רשום על זה גול. כבר משהו כמו עשור הפועל כל דרבי עושה למכבי את אותו "תרגיל" בבעיטות החופשיות וכובשת...איזה נאיביות.