מחזור 8 בליגת העל: הפסד ראשון למכבי ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏31/10/13.

1. אלי מתחן Member

נניח שההדמיה של וואן לא נכונה. האם הקוון עם העין הביונית אמור לא לפספס דבר כזה?

2. danielone Member

עצם זה שעד עכשיו אחרי כל התמונות מכל הזוויות אנחנו מתווכחים אם היה נבדל או לא. מראה שאנחנו לא צריכים לכעוס על הקוון.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://img545.imageshack.us/img545/4273/n13r.Xxx

התמונה הכי טובה שראיתי בנושא. תגדילו ותסתכלו על הקו שחותך את הרגל של מאנה, תעקבו אחריו עד לברדה ותראו שברדה קצת מאחורי הקו והרגל של מאנה קצת מאחורי הקו. מדובר בעניין של כמה סנטימטרים וכשיש ספק הולכים עם ההתקפה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/13
  4. Igi Member

לסיכום, לאדם הגיוני ואובייקטיבי ברור שלא היה נבדל, אבל אוהדי מכבי ת"א ימשיכו לטעון שכן בשביל תירוץ לבכי.

5. Telkiyski Member

לא מבין למה הדיון המסורבל הזה על האם או לא היה נבדל.
    אפשר לחשוב שבחיים לא ראינו גולים שאושרו מנבדל גבולי.

לא ראיתי את אוהדי מכבי עושים שרטוטים האם היה או לא היה נבדל כשארנשו נתן להם 2-1 על נתניה שנה שעברה באיזה מחזור 14 ולפני כמה שבועות אחרי שהשוו מנבדל נגד בורדו.

פתאום הם הפכו להיות תכנות מחשב שעושות שרטוטים כדי לתפוס נבדלים.

בלי קשר, מכבי ת"א הפכה להיות המחליפה של מכבי חיפה אצל השופטים כנראה.

מכבי בפיגור? ניתן 6 דק' תוספת זמן שיהיו בעצם 8, הרי מכבי בפיגור. לא יכול להיות.

6. Love Is Red Member

בואו נסכם את זה ככה, פנדל היה נבדל לא, דיי חאלס, עכשיו נקסט, מכבי לאירופה ולמשחק ליגה, באר שבע לסכנין, בהצלחה לכולם ושהקבוצות הטובות ביותר יהיו בפלייאוף העליון והקבוצה הטובה ביותר תזכה באליפות..

7. Landon Donovan Member

אני חושב שבאופן כללי להאשים קוון בטעויות של נבדל זה לא רציני. בשביל לזהות נבדל ב-100% צריך להסתכל על שלושה דברים בו זמנית - הכדור בשנייה שהוא נבעט, שחקן ההתקפה (ולעיתים יש יותר מאחד), ושחקן ההגנה שיוצר את קו הנבדל (וגם אותו צריך לזהות). זו משימה בלתי אפשרית בעליל עבור מוח אנושי. מבחינתי, כל פעם שקוון צודק בסימון (או אי-סימון) לנבדל היא נס.

מטעויות כאלו אפשר רק להתבאס, אבל בטח לא להאשים את הקוון. בכל מקרה, סטטיסטית הדברים האלה מתאזנים בסופו של דבר.

8. EuropeGuy Member

Donovan ניסים קורים פעם פעמיים. לא במשך עשרים ושלושים שנה רצוף.
    מעטים המקרים שקוון טועה ביחס לזה שהוא צודק. זה דורש מיומנות מיוחדת בקבלת החלטות מהירה תוך כדי התחשבות במספר דברים אבל בהחלט אפשרי. אבל אתה צודק שאין מה להתנפל מדי על שופטים וקוונים אחרי כל משחק.

Love Is Red יפה אמרת. לדעתי גם לא היה פנדל על טב"ח.

שהספורט ינצח. כולל שני הישראליות שלנו ביום חמישי. הולכת להיות מלחמת נקודות.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

Nave - אני מזמין אותך לעמוד 13, פסקה ראשונה, בתיאבון. אני אצטט בשבילך:

"אני לא יכול לשלוט על זה ששופט מפספס אירועים קריטים במשחק שבסוף מכריעים אותו לצד אחר. לא שרק לפנדל? מילא. אבל לא שרק לפנדל ואישר גול באופסייד? נו באמת. סביר להניח שאם הוא שורק לפנדל, מכבי מביסה את ב"ש. סביר להניח שאם הוא פוסל את השער של ברדה, מכבי מנצחת את ב"ש, למעשה, האופציה היחידה של הפועל ב"ש לנצח אתמול היתה בצירוף מקרים המדהים שקרה אתמול: פנדל שלא נשרק ב-1:0 למכבי, בעיטה מ-25 מטר שפוגעת בשחקן ונכנסת, גול מאופסייד, והחלקה של בלם ששבוע שני עולה בלי סטופקס. משמע, זה בדיוק כמו תיאוריית הכאוס, רשימה של אירועים רנדומליים שלמעשה יוצרים דפוס שמוביל לניצחון של באר שבע. כשמסתכלים על כל האירועים הם לא בהכרח נראים כשורים אחד לשני, אבלכ שאנחנו פורסים אותם למשחק שלם זה בדיוק תיאוריית הכאוס. בכלל זה מגוחך שאתה שם לי כובע, אז טעיתי בזה שלא פירקנו אתכם, אני אתנחם בזה בבלומפילד. שורה תחתונה, כן ניצחתם, לא ניצחתם, מבחינתי שהייתם נותנים גם 2:5 סטייל אינטר-שאלקה,, שורה תחתונה מה שחשוב זה מי שחוגג במאי (ומנצח את הדרבי). על אותו משקל אם אתמול היה נגמר 4:0 לרעתכם לא היית בכלל מעז להתחבר לפורום מהבושה. ואני אוסיף ואכוון אותך לטור בוואלה שסגר מחזור, כל מילה שם בסלע, המשחק בבאר שבע הוא זניח עבור מכבי, עבור ב"ש מוגדר כמשחק עונה, המשחק בחמישי הוא קריטי למכבי"

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז לפי מה שאתה אומר, הדרך היחידה להיות צודק ב-100 אחוז, זה בעצם למקם 4 קוונים במשחק כדורגל (7 שופטים!), 2 קוונים בכל צד, שאמורים לעמוד שניהם בקו ההגנה, ומספיק שמישהו מהם ירים את הדגל לאופסייד, ויהיה כזה. האמת? לא נשמע כל כך רע, לבטח זה עדיף מהמצחיקים שעומדים מאחורי הרחבה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. מי אני שאגיד שזה לא משחק עונה? הנה אני אומר שוב, זה לא משחק עונה. הפועל ב"ש עוד לא נכנסה לקטגוריית 4 הגדולות זה דבר ראשון. דבר שני היא לא נאבקה על האליפות מזה 45 שנה, דבר שלישי, כשאנחנו נהיה בין המחזורים 26-36 והפער יהיה 5 נקודות לטובת אחת מהקבוצות, ומטה, אז כן תהיה הצדקה להגיד שזה משחק עונה, עד אז? ב"ש לא נמצאת בשום קטגוריה שכתבתי בשורות הללו, בשביל שהיא תיכנס ללקסיקון של משחק עונה. זה היה עוד משחק עבור מכבי, אפילו משחק זניח, עם אותה חשיבות כמו משחק מול מכבי פ"ת, ממש לא כמו דרבי או חיפה או בית"ר או אפילו קרית שמונה בחוץ (אולי זה כן), להבדיל מהפועל ב"ש שעבורה זה היה משחק עונה, ולמה? כי אם היא לא היתה מנצחת היא היתה סוגרת 4 משחקים ללא ניצחון ולך תדע מתי זה היה נעצר, ואוהדים אולי היו צובאים על הגדרות בשביל שאלונה תזרוק את אלישע, הפער ממנה למכבי היה כביכול עולה ל-8 נק', וזה לא משנה שהפער ממכבי עכשיו הוא 2, כי ב"ש ב-99.99999 האחוזים, לא תהיה שם במחזור 26 בפער סביר (6 נק') ממכבי, לא בעונה הזאת.

אני לא עושה ממכבי כדורגל, מכבי כדורסל, אבל חביבי, אני לא צריך לעשות. המציאות הופכת את זה ממשחק למשחק. אתה יכול להגיד אליפות ב-10 שנים וזה נכון, אבל כאשר אתה זוכה ב-2 אליפויות, זה כבר לא מקרי (ואני לא יורה באפילה אם אני יגיד שמכבי בדרך לשם למרות שהיא הפסידה בב"ש, למעשה, זו תהיה לא פחות מסנסציה סטייל גליל 1992/93 אם היא לא תזכה!), זה מראה על דרך, והסבירות שאם זכית פעם שניה, אתה תזכה בפעם שלישית, היא הרבה יותר גבוהה מהסבירות שכל קבוצה אחרת בליגה תזכה באליפות. כמה אליפויות מספיקות לך בשביל שמכבי תהפוך להיות קבוצת הכדורסל, בכדורגל? 10? כי הפער עכשיו בסגנון משחק, כושר, יכולת קבוצה, מאמן, כסף, בעלים, הוא כמו 10 אליפויות. למעשה הפער כל כך גדול, שגם אם קבוצה אחרת זוכה באליפות, כיום, זה יותר כמו מכבי הפסידה את האליפות מאשר היא זכתה. שתבין 5 הפרש עכשיו מהפועל, יכול בעוד חודש וחצי להתהפך והם יובילו את הטבלה, בדיוק כמו שקה בעונה שעברה אחרי 13 מחזורים, והוא יכול להתהפך לצד השני ומכבי עשויה למצוא את עצמה בפער של 10 נקודות על הפועל במחזור 13.

לא אמרתי שום מילה על החגיגות של ב"ש בסיום, אז אין לי מושג מה אתה רוצה ממני בהקשר הזה. לגיטימי לחגוג בכל סוף משחק, גם אם אתה מנצח את בית"ר עזרא.

אני לא אמרתי שהגולים שלנו היו מלכת מחשבת, אני פשוט אמרתי שכמות הפעמים שהפועל ב"ש החזיקה בכדור, תקפה, בעטה לשער, הם 1/5 ממכבי ועדיין כבשה 3. זה מקומם, אבל זה אשמת הקבוצה שלי, לא שלך. לגבי הבזבוזי זמן, מצטער זה אף פעם לא לגיטימי, ומאוד מוגזם, בטח שמתוך 17 הדקות האחרונות כולל התוספת זמן, שיחקו אולי 7. ואם הייתם באנגליה, השופט היה מוסיף גם 10 דק תוספת כי שם לדוגמא, מתעבים מתחזים. נגד פרנקפורט דקה 85 לא נבזבז זמן, שחקנים לא יתפתלו, למעשה, אני בספק אם נחזיק הרבה בכדור, אולי נלך לקרן בהתקפות ככל שהדקות יגיעו ל-90 או יעברו את זה, אבל זה הרבה יותר לגיטימי כי המשחק רץ, ולמעשה, אם באר שבע היתה הולכת לקרן, הייתי מאוד מקבל את מה שהיא עושה, אבל היא לא, היא החנתה את נושאת המטוסים שלה ברחבה והגנה עליה בדמות פציעות מדומות שלא היו, סטייל גל אראל, שאני מקווה בלילה שהוא לא נפל מהמיטה בגלל המתיחה. לגבי המשטח בווסרמיל, עזוב, מה זה משנה, גם ככה עוד שנה וחצי אתם באיצטדיון חדש, ושם חשוב שיהיה משטח פלס, שטיח, כמו שצריך.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תסתכל איפה הוא עומד, איך הוא יכול לראות אם זה אופסייד? אם אתה מסתכל על התמונה ואתה מהסס בזווית הרבה יותר גבוהה, איך הוא שעומד אלכסונית לשם יכול לראות? למעשה הדרך היחידה שלו לראות את זה, היא אם הוא יעמוד אך ורק בקו אחד. אני עדיין חושב שהיה אופסייד, וואן ואוהדי ב"ש חושבים שלא. אם תהיה תמונת קו אחד, נדע, אם לא? זה ישאר עלום לעד.

13. EuropeGuy Member

תחליטו עומר, כשהקון עומד בזוית לא מספיק טובה, הוא לא יכול לפסוק,
    אבל כשבר-נתן עומד מטר מהאירוע עם טב"ח ועושה לו "קום קום לא היה כלום" הוא פתאום לא בר סמכתא לקבוע שלא היה פנדל? דווקא אנחנו, שראינו את המקרה מזווית צילום רחוקה, כשהרגליים של השחקנים מסתירים במדויק את מי פגע במה וכמה ואיך, כן יכולים לקבוע?

לסיכום, סביר שלא היה פנדל בגלל מיקום מצויין של השופט יותר מכל זוית צילום, וסביר שלא היה גם נבדל, בגלל קו אחד ברור וספק שהולך עם ההתקפה. זה לא מוסיף למכבי כבוד ההישענות הזו על טעויות שיפוט שלא היו. זה לא מוסיף כבוד לאף קבוצה.

14. Landon Donovan Member

יש פה בדיון לפחות שלוש תמונות של מצב הנבדל של ברדה. בחר אחת מהן, ותנסה להתמקד, בו זמנית, בברדה, במאנה ובכדור. לך עוד יש יתרון על השופט - אתה מקבל תמונה ולא משחק דינאמי.

אי שם באמצע העשור הקודם, עלו ב-MLS קריאות להכניס שימוש בטכנולוגיה, על אפה ועל חמתה של פיפ"א. בלוגר אחד הרים את הכפפה, ובדק במחזור אחד את כל מקרי הנבדל הפוטנציאלי, שבהם היה קו אחד פלוס-מינוס 30 ס"מ (foot). התוצאות היו ברורות - באזור ה-40% טעויות, כאשר במקרים יותר גבוליים (פלוס-מינוס 15 ס"מ) זה גם הגיע ל-50%. המסקנה שלו היתה ברורה - קוונים מחליטים אם היה או לא היה נבדל על סמך האינטואיציה (שזה מילה יפה ל"ניחוש") בלבד, לא על סמך משהו שהם יכולים לראות בוודאות.

עומר, הפתרון הוא טכנולוגיה.

15. Landon Donovan Member

אני מבין שהגיון זה לא הצד החזק שלך.

קוון, כדי לקבוע אם יש נבדל, צריך להסתכל לשלושה מקומות שונים בו זמנית. שופט, בשביל לקבוע אם יש פנדל, צריך להסתכל רק למקום אחד, ולכן העבודה שלו אפשרית. לא שהוא לא מסוגל לטעות, אבל להשוות בין שני המקרים זה מגוחך לחלוטין.