מחזור 8 בליגת העל: הפסד ראשון למכבי ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏31/10/13.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

סה"כ מכבי בהחלט קוחפה כאן. פנדל על בן-חיים שלא נשרק, נבדל ברור בגול ה2 של ברדה, והחמצות מסמרות שיער, כך שבהחלט אפשר להגיד שב"ש גנבה פה ניצחון, בכל מובן המילה, אבל מי אמר שזה דבר רע? (מבחינתה כמובן).
    טקטיקה ל הסתגרות ויציאה למתרפצות היא לגיטימית, כל עוד אתה באמת יוצא למתפרצות האלה.
    וכל מי שאמר שלמכבי שי הגנה טובה - ראינו שהיא פגיעה, גם לליגה שלנו.

2. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. אי אפשר להתחיל בלי להגיד כל הכבוד להפועל באר שבע. זה היה מתסכל, זה היה לא נעים, זה היה מרתיח לפרקים, אבל כשהמשחק נגמר והפסדת - צריך להוריד את הכובע בפני הקבוצה שניצחה אותך ועשתה זאת בזכות.

ב. אין סיבה לדבר על השופט. לא כי הוא לא טעה, אלא כי פעם זה לרעתך ופעם (או פעמיים, או שלוש) זה לטובתך. גם אנחנו הבקענו שערים בנבדל בעבר, לא זכור לי שהרגשתי צורך להתנצל.

ג. בזבוזי הזמן בסיום הם לא פחות מביזיון. זה ביזיון כשזה בב"ש, זה ביזיון כשזה ברעננה, זה ביזיון כשזה ברמה"ש. לא מכיר עוד מקום או ליגה עם נורמה כל כך דוחה. לא רוצה ולא צריך להאשים את המתגלגלים ומותחי השריר התורנים - צריכה לרדת הוראה מאיפה שצריך שבמקרים כאלה מוסיפים 10-15 דק' תוספת זמן. גם כך לא ישחקו 90 דקות. זה לא הוגן, זה לא ספורטיבי, זה לא מכבד - את היריבה, את הקהל, את עצמך. שחקני ב"ש היו נפלאים במשך 80 דקות ובסוף המשחק ביזו את עצמם.

ד. זה קשור לנקודה הקודמת, אך ראוי לסעיף נפרד - הייתי שמח מאוד לראות את השוער שמקבל צהוב שני על בזבוזי זמן. אין סיבה שזה לא יקרה: האם שחקן שקיבל כרטיס צהוב על נגיעה ביד או תפיסה בחולצה לא יקבל צהוב שני במידה ויבצע אותה עבירה פעם נוספת?

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוצה להגיב על עמדת הנבדל בגול, אני ישבתי בדיוק ביציע בקו הנבדל ואכן מהיציע בבירור זה נראה נבדל, אבל אתמול הקוון אלעוברה איחר בכל כך הרבה נבדלים שלא נשרקו שאני בספק אם שמו דגש על זה בטלויזיה, גם במחצית הראשונה מכבי נהנתה מ2-3 נבדלים שלא נשרקו ובגלל שזה לא הניב כלום (אולי מתוך זלזול שלהם) אז זו התוצאה שלא חיפשו אם היה או לא היה.

בקשר לסעיף ג' של האדון הנכבד מעליי, שחקני ב"ש לא נפלו והתגלגלו מדקה 80 אלה לפחות מדקה 87-88 וזה לא היה רק בשביל להעביר את הזמן כי הם נתנו את הנשמה שלהם, ירקו דם, בדקה ה80 כבר ראו ששחקנים ללא אויר לא יכולים לרדוף אחרי שחקנים מכבי וההתכווצויות שרירים מובנת, ומהצד השני זה נראה ביזיוני ומתסכל.
    אם הייתה רואה את התצוגה של שחקני בני יהודה בוסרמיל השנה היתה רואה מה זה ביזיון שמדקה 50 שחקנים נופלים סתם זה ביזיון.

וכולם נופלים על השופט נבדל שמיבדל פנדל לא פנדל אבל ה6 דק' תוספת זמן (שהפכו ל7) הלא מוצדקות אף אחד לא מדבר אהה!?!?!

מכבי הפסידה אתמול לא רק בגלל הלחימהוההקרבה של ב"ש אלא גם בגלל הזלזול, היו למכבי שניים שלושה מצבים מתוך הרחבה שפשוט השחקנים שלהם כשהיו כבר ביתרון ניסו דברים נחמדים ומענינים ובסוף נענשו על הזלזול הזה.

4. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין למה אני צריך לחזור על דברים שאמרתי כבר - אין לי תלונה מיוחדת כלפי שחקני ב"ש (אבל כדאי להעמיד דברים על דיוקם - הפעם הראשונה בה אוסטין אג'ידה 'מתח' שריר היתה מיד לאחר השער השלישי של גבאי. הוא עשה זאת עוד 3 פעמים עד השריקה האחרונה, וכמוהו חצי משחקני ב"ש על הדשא) - אני יודע שזו לא הקבוצה היחידה בליגה שנוהגת כך, אני מניח שגם אתם סבלתם מהתופעה הזו ולכן אני לא מבין מדוע אתם מצדיקים את זה. אני לא מצפה להתנצלות, אין לזה טעם. אני מצפה שנדע לזהות ולהעיף את זה מהספורט שלנו גם אם במשחק כזה או אחר זה פועל לטובתנו.

אלו נורמות שאין בשום מקום אחר. בשום מקום. הולכים לקרן, כן. מדדים בחילופים, בוודאי. נשכבים מדי פעם, אין ספק. אבל עדיין לא ראיתי את הליגה הזו בה הנורמה - אצל כולן! - היא שבמידה והתוצאה לטובתך והדקה עברה את ה-70/80 - שחקן נשכב לאחר כל התקפה. זה דוחה, פשוט דוחה, וזה לא משחק לטובת אף אחד מאיתנו. אני מצפה מאוהדי הכדורגל להיות הראשונים שירצו להעיף את הוירוס הפולש הזה מהמגרשים שלנו.

מכבי לא הפסידה כיוון שזילזלה, מכבי הפסידה כיוון שלפעמים למרות שאתה מתאמן, ורוצה, ורציני - לא כל כך הולך לך. וכשממול נמצאת קבוצה טובה - אפשר להפסיד.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/13
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הראל אין מה לעגל פינות ואין מה להכחיש- אנחנו ביזבזנו אתמול זמן בדיוק כמו שבני יהודה ביזבזבה מולנו, ובדיוק כמו כל קבוצה אחרת שמגיעה לווסרמיל ורוצה רק לצאת בשלום, היום אנחנו היינו אלה שעשו הצגות, וזה קרה גם לפני הדקה ה-80- אלו עד כה העובדות.

את דעתי על כך כבר אמרתי- לא אוהב את זה, בדיוק כמו שאנחנו מתעבים את הקטנות שבאות וגומרות פה משחק בדקה ה-50, זה מין שרשרת מזון, שעד שלא נשנה את זה לא נוכל להיות קבוצה גדולה לאורך זמן, אין מה לעשות.

אבל.. כמו שאמרתי, שעושים את זה מול מכבי תל אביב, כל כך היה נוח להוסיף 6 נקודות, ממש לא מוצדקות, שזה קורה לנו.. לא זוכר מתישהו יותר מ-3-4 דקות תוספת זמן.. אבל ברוך השם לא קרה אסון בתוספת הזמן.

6. EuropeGuy Member

מייחסים כאן חשיבות יותר מדי גדולה לביזבוזי הזמן.
    היו סה"כ ארבעה מקרים מרגיזים שאפשר לסכם בביזבוז של 4 דקות.
    הגילגול של אג'ידה לקח חצי דקה מהשעון, המתיחה של אילוז לקחה דקה, וגם כשביקש לחזור בר-נתן ייבש אותו מחוץ למגרש ולא אישר לו כסוג של עונש, המתיחה של נאסר, לקחה עוד דקה דקה וחצי.
    אפשר לצרף גם את המקרה עם גל הראל, שממה שאני זוכר טען שקיבל מכה מדאבור. האחרון טען שהוא לא עשה כלום אז גל הראל קם בעצבים והראה שהעצבים חזקים מכל כאב. זה לקח עוד איזה חצי דקה דקה.

בקיצור, השופט הוסיף 6 דק' ועליהן הוסיף עוד דקה בגלל הנפילה של אילוז, בשאר הזמן באר שבע פשוט שיחקה בפאניקה והזמינה לחץ החל מהדקה ה75 בערך. ייחוס ביזבוזי הזמן מקבל כאן יותר מדי משקל. זה בעיקר מכוער ומשדר רגשי נחיתות, אבל לא משהו שבגללו מכבי קופחה.

בקשר לנבדל, למען האמת הזווית בשידור היתה כל כך צדדית שהיה קשה לדעת באותו הרגע מה היה שם. אני מקווה שההסתמכות על נבדל נבדקה ע"י זוית צילום נורמלית. (פשוט לא הזדמן לי אחרי המשחק לוודא את אופן קביעת הנבדל) לפעמים לזויות צילום יש השפעה מטעה אדירה.

בקשר לפנדל, קשה להחליט בנחרצות שהיה, כמו שקשה להחליט בנחרצות שלא היה. אפשר לאמר שני דברים: בר-נתן היה מטר וחצי מהאירוע וראה אותו מזווית מושלמת, בתקציר אפשר לראות שזהבי שהיה ממש קרוב גם הוא למקרה ולא הראה סימני תרעומת על ההחלטה לא לשרוק. ככה שזה נחמד שדווקא האוהדים קבעו איכשהו שהיה.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני כמה שנים בעונת 09/10 במשחק האחרון לפני הפלייאוף מכבי הגיעה לטדי כשהיא ובית"ר מתמודדות על המקום השלישי, ניצחון של בית"ר והיא שלישית ותיקו/הפסד ומכבי שלישית. קיבלתם אדום במחצית הראשונה, בית"ר לא הפסיקה להחמיץ ומכבי עקצה. מהשער של מכבי ועד לסיום הצגתם בונקר ברמה של הפועל יהוד בראשות שטראובר ובאמת שכל סוג של ביזבוז זמן ראיתי מקבוצה גדולה שמתיימרת להיות קבוצת צמרת.

יש לי עוד דוגמא לדעתי היא חמורה יותר, במשחק נוער שלכם נגדנו בטדי כשהמאמן שלכם היה גדי ברומר הנוער של מכבי בא ושיחק על תיקו עם ביזבוזי זמן והרחקות כדורים, במשחק נוער! אז כן גם במועדון הגדול בישראל מבזבזים זמן בכל דרך, ואם יש ספק אז אני בטוח שגם בית"ר, מכבי חיפה והפועל ת"א חטאו בשיטה המגעילה הזאת במהלך השנים במקרים בודדות אבל אי אפשר לומר שאתה לא רואה אתכם מבזבזים באותה דרך, הכל תלוי בחשיבות המשחק ובמצב הקבוצה באותה עת.

8. Love Is Red Member

ואי אפשר לומר גם שמכבי לא קיבלו מספיק זמן להשוות, הם קיבלו תוספת של 7 וחצי דקות ככה שאי אפשר להאשים את שחקני באר שבע גם אם זה מגעיל מה שהם עשו, כי אם הם לא היו עושים את זה השופט היה מוסיף גג 3 דקות, אז בפועל כל הזמן שהם לקחו הוחזר למכבי תל אביב שבדקות האחרונות לא ממש ניצלו את האפשרות לעקוץ, למשל מול בני יהודה שהשוער שלכם בצדק עצר את המשחק בגלל הזעזוע מוח הצלחתם לכבוש ובקלות בני יהודה יכלו להתלונן על השוער אבל במקרה הזה צידדתי דווקא בכם ובשופט, במקרה של אתמול אני מצדד בשופט ובשחקני באר שבע, שאתם לא יודעיםאם הם עשו הצגות על אמת או באמת נפצעו...
    מכה יבשה יכולה לכאוב גם אחריי שתי דקות, וכיווץ שריר או מתיחה זה דבר כואב מאוד אז אפשר לומר שגם אם השחקנים של באר שבע שבעיניי זה ביזיון אם כן, בזבזו את הזמן, למכבי היה מספיק זמן לתקן את זה ולהשוות ואף לנצח ממש כמו מול בני יהודה, ולא, לא הם לא הצליחו.

9. itay7 Member

אני לא מבין, אתם מנסים להצדיק את בזבוזי הזמן של ב"ש בגלל שמכבי ביזבזה זמן לפני שנים או בגלל שקבוצות אחרות עשו את זה? זה דבר מגעיל, לא משנה כמה קבוצות עושות את זה. כדורגל הוא מוצר, ויש פה הונאה של הצרכנים שעושים דברים כאלו. אם עושים תביעה ייצוגית נגד המארגנים של ריאנה אני לא רואה סיבה לא לעשות תביעה ייצוגית נגד קבוצות המבזבזות זמן, חבל שהטלוויזיה, שהיא הצרכן הישיר של המוצר, לא עושה שום דבר נגד זה והפרשנים אומרים שזה לגיטימי. לא מעניין אותי איפה ומתי זה קורה, זה לא צריך לקרות לא במשחק ליגה שלישית ולא בגמר מונדיאל, ואם זה קורה, אז צריך להעניש את הקבוצות שעושות זאת - כספית או משמעתית.

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה זה להעניש?
    תמיד השחקן יכול לטעון שהוא באמת נפצע.

הדרך היחידה להעניש היא שהשופט יוסיף תוספת זמן הגיונית. דווקא אתמול לשחק 7 וחצי דקות מעבר ל 90 זה די ויותר, הבעיה היא יותר נגד קבוצות שמחצית שלמה רק מושכות את הזמן ובסוף השופט מוסיף 3-4 דקות.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/13
  11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ה6-7 דקות שהוספו אתמול היו במקום לדעתי, ב"ש ב10 דק' האחרונות (וגם במהלך תוספת הזמן) נפלו ומשכו זמן, ולפחות ב2 מקרים היה ניתן לראות כי מדובר ביכולות משחק מרשימות ולא באמת בפציעות.
    לגיטימי? אולי. כשר? בטוח. מסריח? בהחלט.

12. EuropeGuy Member

מה שבטוח, תדמיתית זה רע. זה דוחה אוהדי כדורגל נייטרלים, זה דוחה חלקים מסויימים מהקהל של הקבוצה, וזה משדר סמרטוטיות. כל עוד החוקה לא תמצא דרך לטפל בזה, שיבושם לקבוצה שתראה לנכון לנהוג כך ושתישא בתוצאות הסלידה. יכול להיות שבאר שבע קנתה כמה אוהדים צעירים אתמול בדקות מסויימות במחצית השניה ומצד שני פיספסה כמה כאלה בדקות האחרונות.

13. Telkiyski Member

מדהים לראות איך אוהדי קבוצה שאחראית למשחק השרוכים 2.0
    (להזכירכם: http://www.youtube.com/watch?v=spswHNYkd-g)
    עוד מעזים בכלל להתבכיין פה על בזבוזי זמן וחוסר ספורטיביות מצד ב"ש.

מכרתם משחק והפסדתם בכוונה כדי שהפועל ת"א לא תיקח אליפות.
    אין לכם זכות להתבכיין על בזבוזי זמן, זה כסף קטן בשבילכם.

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן אני לא חושב שעשינו את זה כמו בני יהודה, בני יהודה עשו את זה מדקה מאוד מאוד מוקדמת.

ואין בכלל ספק שזה אחד הדברים הכי גועלים שמרחיקים את כולם מהענף הזה ללא צל ספק, הלוואי והיו מעבירים זמן כל הקבוצות בהנעת עדור גם אם זה מהחלוץ עד לשוער, לפחות זה לא דוחה כמו הנפילות הביזוניות האלה

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

Sir Alex Ferguson - אני לא יכול לשלוט על זה ששופט מפספס אירועים קריטים במשחק שבסוף מכריעים אותו לצד אחר. לא שרק לפנדל? מילא. אבל לא שרק לפנדל ואישר גול באופסייד? נו באמת. סביר להניח שאם הוא שורק לפנדל, מכבי מביסה את ב"ש. סביר להניח שאם הוא פוסל את השער של ברדה, מכבי מנצחת את ב"ש, למעשה, האופציה היחידה של הפועל ב"ש לנצח אתמול היתה בצירוף מקרים המדהים שקרה אתמול: פנדל שלא נשרק ב-1:0 למכבי, בעיטה מ-25 מטר שפוגעת בשחקן ונכנסת, גול מאופסייד, והחלקה של בלם ששבוע שני עולה בלי סטופקס. משמע, זה בדיוק כמו תיאוריית הכאוס, רשימה של אירועים רנדומליים שלמעשה יוצרים דפוס שמוביל לניצחון של באר שבע. כשמסתכלים על כל האירועים הם לא בהכרח נראים כשורים אחד לשני, אבלכ שאנחנו פורסים אותם למשחק שלם זה בדיוק תיאוריית הכאוס. בכלל זה מגוחך שאתה שם לי כובע, אז טעיתי בזה שלא פירקנו אתכם, אני אתנחם בזה בבלומפילד. שורה תחתונה, כן ניצחתם, לא ניצחתם, מבחינתי שהייתם נותנים גם 2:5 סטייל אינטר-שאלקה, שורה תחתונה מה שחשוב זה מי שחוגג במאי (ומנצח את הדרבי). על אותו משקל אם אתמול היה נגמר 4:0 לא היית בכלל מעז להתחבר לפורום מהבושה.

ב"ש לא לחצה אתמול את מכבי, אולי למעשה היא לחצה 10 דקות מתוך 90. מכבי לעומת זאת לחצה בכל שאר הזמן. באר שבע אתמול שיחקה כמעט ללא משחק קישור, העפת כדורים לאגפים שניצלו את החוסר של עומרי בן הרוש (מאנה היה נוראי בהגנה) וייני (לא מגן, כבר התרגלנו), למעשה הדבר הכי טוב שאלישע עשה הוא להבין שבמשחק קישור הוא לא יכול להתחרות עם מכבי, אם סוזה רצה לקבל איזשהו אישוש להנחה שלו, כמו אז עם יואב זין אחרי המשחקים מול באזל, זה שעומרי בן הרוש חייב לשחק יחד עם פאבלו והשליישייה וליצור למעשה חמישייה שלא משתנה. אחד הדברים שאהבתי אצל אלישע, זה העובדה שלאורך שנים, הוא לא מאמן פחדן בכל הקשור למשחק, אתם יכולים להגיד מוציא חלוץ מכניס קשר, זה תאכלס לא מעיד על פחדנות, ובינינו, הפועל ב"ש של אלישע, במכלול, משחקת כדורגל הכי יפה מאז עונת לופא קדוש ב-2002/3 וימי אלי גוטמן וויקו חדד? בין השנים 1993-1997. בשביל נקודת פתיחה עבור קבוצה שלא זכתה באליפות מאז שנות ה-70 המאוחרות זה יפה מאוד. בשביל ב"ש הדבר הנכון יהיה שב-5 השנים הקרובות הם יתקעו לעצמם ייתד בפלייאוף העליון, עזבו רגע אירופה, סגנות ואליפות. שיהיו במקומות 4-6, זה כבר ישנה את המנטאליות של המועדון, את ה-DNA שלו ויגרום לו להמשיך לשאוף למעלה, בצוותא עם האיצטדיון החדש. הפועל ב"ש לעומת מכבי נתניה לדוגמא, זה המועדון של הדרום, אין שום קבוצה בכל איזור השפלה והדרום שיכולה להתקרב למספרים שאוהדי ב"ש מביאים, וזה למעשה היתרון העצום שלהם על לא מעט קבוצות בליגה, וזה מה שמקרב אותם ל-4 הגדולות. עצם העובדה שבמידה וב"ש תתקע יתד, היא תביא למצב שכמות המנויים שלה תהיה בין 5 ל-8 אלף איש והיא תביא לכל משחק קרוב ל-12-10 אלף, תיתן לה את הזינוק שהיא צריכה בשביל להתמודד בטווח הרחוק על האליפות, על אמת, וזה יקרה בין ה-5 ל-10 שנים הקרובות בוודאות, כי יש שם משהו טוב, רק שיעיפו את הסמל ההזוי של מחלקת הנוער. נקודה נוספת היא העובדה שבל הקשור לכושר, מכבי עולה על ב"ש וכל קבוצה בליגה בכמה דרגות? מספיק היה לראות את זה אתמול בחדשות הספורט. שחקני ב"ש חגגו, עשו הקפה מסביב למגרש, והלכו לחגוג בחתונה של ראיין אדליי. שחקני מכבי סיימו להודות לקהל שעשה את הדרך, הלכו התקלחו, וחזרו לעשות אימון שחרור, אגב מכבי עושה את זה גם בנצחונות לא רק בהפסדים זה לא עונש או משהו. הנה א-ב של מקצוענות. שאלתם את עצמכם למה למכבי יש כושר גופני יותר טוב? זו אחת מהן, וממש לא צריך להביא לב"ש לדוגמא מאמני כושר מחו"ל, אולי ציוד רפואי ופיזיולוגי כן וזה עניין של כסף, אבל מספיק שמאמני הכושר יילכו לחו"ל וישתלמו בהופנהיים לדוגמא, הם יראו את אותם דברים ויוכלו ליישם את זה בארץ. עניין הכושר, בלונג ראן, נותן למכבי עוד 20 גולים בעונה לפחות. אני לא חושב שבהיסטוריה של הכדורגל היתה קבוצה עם כושר גופני כזה למשך 90 דקות, הלוואי וכל הקבוצות יעתיקו את זה ממכבי, זה יהיה הסממן הראשון לכך שהרמה בליגת העל תעלה.