מחזור 8 בליגת העל: הפסד ראשון למכבי ת"א

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Oct 31, 2013.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

פסקה דיי הזויה. מכבי נתנה מתנות לבאר שבע בדיוק כמו שבאר שבע נתנה מתנות למכבי (ואגב, השער השלישי הוא קודם כל דאבור ורק אח"כ סוארז. עקב גדול). ואתם קיבלתם גם מתנה לא קטנה בדמות שער בנבדל (יפה ככל שהיה, אבל בנבדל ברור).
    ובנוגע לקהלים - אחרי השער השני שלכם הקהל של מכבי הרעיד את האצטדיון לפי הטלוויזיה והשיוויון היה לחלוטין שער של קהל. אחרי השלישי טבעי שבא הלם ובאסה, מדובר בבני אדם, אבל עדיין שמעתי מצוין גם את הקהל של מכבי בין צעקות השמחה של אוהדי ב"ש (שהתעוררו בערך בדקה 85).
    הקהלים של מכבי והפועל תל אביב הם האיכותיים בארץ בפער ניכר, אין הרבה הבדל. אבל בכל אופן - לא שמעתי את הקהל של הפועל אחרי ה-2-0 שהם הפסידו לכם..

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אז מה אם שלח רגל לכדור? הוא לא פגע בכדור, אבל ברגל של טב"ח דווקא כן. רואים את זה בבירור בתקציר. רואים את הפגיעה באופן כזה בולט עד שאפשר להבחין בכך שהרגל של טב"ח זזה אחורה לפני שהוא נפל.

שום שטיפת מוח, היה פנדל. לא בושה להודות בזה.

ותוספת הזמן של מגוחכת, זה שבמשחקים אחרים לא מוסיפים כזו תוספת במקרים דומים זה מגוחך.
    רבאק - קבוצה שמתיימרת להיות קבוצת צמרת במשחק שהודסק לו הכינוי "משחק העונה" - קצת קלאסה ואלגנטיות.
    שוב, אפשר לבזבז זמן, אין בעיה. אבל שיעשו את זה בדרכים שקצת יותר קשורות לכדורגל - הליכה לדגל הקרן, התמסרות בטוחה בחלק האחורי. לא הצגות, המצאת פציעות וגלגלונים. זה דוחה.
    ולגבי תהיות של אנשים פה - לא, אני לא רואה את מכבי עושה הצגות ונופלת על הדשא אם תוביל בדקה 85 נגד פרנקפורט. ואם כן אתאכזב מאוד. אולי יבזבזו זמן, אבל בדרכים שהזכרתי לעיל.

3. South Boy Member

שאני יזכיר לך למה עטר קיבל מצית לראש בדרבי? בכלל אתה רוצה שניזכר מה עשיתם שם? עמדתם לנצח דרבי אחרי פאקינג ארבע שנים, בזבוזי זמן והשטתחויות כאלו על הדשא לא זכורות לי מאז משחק השרוכים, אז למי אתם באים בטענות? וולמה ללכת כל כך רחוק, בני יהודה מהדקה הראשונה לא סגרו את המגרש מולנו? בכל זאת לא היו שש דקות תחספת זמן.
    ריבונו של עולם, זה המשחק, כשזה שווה את זה וזה משפר את הסיכויים לניצחון, כל האמצעים כשרים, במיוחד אלו שלא עוברים על החוק בכלל. וגם ההגזמה שלכם כל כך מצחיקה, אנחנו ניצחנו בגלל שלא פחדנו מול מכבי ותקפנו ולחצנו לאורך כל המשחק, רק בסיום הגנו על היתרון השביר שלנו וזה אפילו יותר מלגטימי, אבל כמובן שהמפסידים לא רואים זאת בעין אובייקטיבית. מה רצית, טיילת עד לרחבה של אג?ידה? תתמודדו, אם יש לכם זכות לבוא למישהו בטענות זה רק לחלק הקדמי שלכם שכשל במשימה לפצח את ההגנה הצפופה, שהייתה צפופה בסוף המשחק בלבד.
    לגבי הפנדל, היה ליטוף על הכדור לפני שטל בן חיים נתקע ברגל, הנפילה שלו הייתה מוגזמת ואני לא חושב שזה היה פנדל, אין לי מה להתבייש להודות אחרת כי זה גם לא ישנה יותר מדי.

4. tapuzo Member

ללא ספק המשחק הכי מפתיע עד כה מפתיחת הליגה

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

איזה משחק ראית לעזאזל?!
    במחצית הראשונה עד הגול התעסקתם בלהעיף כדורים קדימה ולא הצלחתם להתמודד עם הלחץ של מכבי.
    לחצתם בערך 8 דקות בכל המשחק. בשאר הזמן התגוננתם ויצאתם למתפרצות. שוב, ידעתם לעקוץ וזה גם מה שהייתם צריכים לעשות, כל הכבוד, אבל אל תתאר מה שלא קרה.
    מכבי החזיקה בכדור בכ-58% מהזמן וסטטיסטיקת האיומים היא 22-8 למכבי. מכבי לא השכילה לנצל מצבים, ולמעשה הייתה יכולה להבקיע 2-3 שערים נוספים (מהראש עכשיו - זהבי ממסירה של מרגוליס, ייני ממסירה של מרגוליס ומרגוליס עצמו מול אג'ידה בצ'יפ. ולזה אפשר להוסיף את ההצלה מהקו בבעיטה של דאבור).

ניצחתם בזכות המון מזל, ועזרה מהשיפוט (לא משנה איך תסובב את זה). טקטית הייתם נחותים ממכבי באופן ברור.

אני לא בא בטענות על ההתגוננות בסיום. זה בסדר גמור.
    אני בא בטענות על בזבוזי זמן שאינם חלק מהמשחק - הצגות, נפילות, התעכבויות מוגזמות (לשוער יש 6 שניות לשחרר כדור. זה החוק שהשופטים בארץ משום מה מתעלמים ממנו. בעולם לא מדייקים עם סטופר, אבל מעל 8 שניות מזכות באזהרה/צהוב. לפריצה יש שיטה להלחיץ שוערים - הוא סופר עם האצבעות את השניות שבהן השוער מחזיק בכדור, כדי לזרז אותו לשחרר. היום מול אג'ידה הוא הגיע ל-14). זה דוחה.

6. South Boy Member

אולי למעט הרבע שעה עשרים דקות הראשונות שבאמת מכבי שלטה והיינו בפאניקה, לא פחדנו והתגוננו אלא ניסינו ליזום ולתקוף, השערים האלה אמנם הגיעו מהתקפות בודדות ויעילות אבל זה לא אומר שהפסקנו לנסות. לא התגוננו ובזבזנו זמן לאורך כל המשחק, רק במאני טיים כדי להבטיח שלא יהיו הפתעות לא נעימות. ויפה שאתה מדבר על מצבים תיאורטיים לשער, כי הנגיחה של ברדה שחואן פבלו הציל בזינוק גדול והבעיטה של ברדה מעשרה מטרים שחואן פבלו הציל אלו לא מצבים של שער, אתה מפרש את המשחק כאילו באר שבע הופיעה למשחק שלוש פעמים וזהו.
    ואהבתי שהתעלמת מהפתיחה שלי, אני אמשיך לומר שזה לא יותר גרוע ממה שעשיתם להפועל בדרבי שניצחתם אחרי ארבע שנים, פריצה יכול לדחוף כל אצבע שאיתה הוא ספר עמוק לתוך התחת שלו, כשהקבוצה שלו עמדה במצב דומה היא לא שיחקה יותר טוב. מיותר לציין שבזכות היהירות והשחצנות המכביסטית ארוכת השנים אני לא אהיה בעדכם ביום חמישי, אבל אני מקווה שתובילו רק כדי לראות איך תשחקו בדקות האחרונות בידיעה שאתם ביתרון במשחק קריטי מול קבוצה שהיא כמה דרגות מעליכם, כל שחקן יהפוך לפצוע האנגלי ועד שחואן פאבלו ישחרר כדור פרנקפורט כבר יהיו על המטוס לגרמניה, מבטיח לך. מילא הנבדל, אבל אם אלו התירוצים שלכם, לפחות אל תשלו את עצמכם שאתם שווים משהו מעבר לליגת הפח הזאת.

Last edited: Nov 5, 2013
  7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

צפיתי גם בשידור חוזר (שעלה, אגב, לאינטרנט), אני אומר לך את זה בוודאות - רוב המשחק באר שבע הייתה בהתגוננות ויציאה למתפרצות, כאשר בסיום זה כבר הפך ממש לבונקר.
    מה שתיארתי זה לא סתם מצבים היפוטטיים לגול - זהבי עמד מול שוער ובעט פשוט חלש, כל בעיטה לצד הייתה מכניעה את אג'ידה, מרגוליס הקפיץ מעל השוער והכדור עבר ליד הקורה (והיה עליו ספק פנדל, היציאה של אג'ידה הייתה ברוטאלית ויש שופטים בעולם שהיו שורקים ולא היו על כך טענות) וייני פשוט החליט למסור.
    והיו גם הנגיחה של פריצה, בעיטה של טב"ח, עוד בעיטה של זהבי וכו'. מכבי הייתה טובה יותר לאורך כל המשחק (בחייאת, כמעט פי 3 איומים, הרבה יותר מסירות והחזקה הרבה יותר בולטת בכדור) שהיה משחק הזוי לחלוטין. אבל ככה זה הכדורגל, קורה...
    מה שלא בסדר זה האופן בו בוזבז הזמן - נכון, בדרבי שאתה מדבר עליו מכבי ביזבזה זמן, אבל לא ככה - שחקנים שלה לא קרסו על הדשא בלי שנגעו בהם, שחקנים לא ביימו מתיחת שריר שבזבזה 1:40 דקות מהמשחק ואז כשנכנסו דפקו ספרינטים, אף אחד לא ביצע עבירה ואז עשה עצמו פגוע, ובטח שאף אחד לא עשה מה שעשה גל אראל - דבר שעליו ההתאחדות צריכה להרחיק אותו לחמישה משחקים - למען יראו וייראו.
    אה, והשוער שלנו בזמנו לא ביים מתיחה ונשכב לקבלת טיפול במשך 2 דקות, ואז דקה אחרי עשה קפיצה תאטרלית עם שלושה גלגולים על הדשא. והוא גם לא החזיק בכדור כ"כ הרבה זמן בלי תגובה של שופט (פאקינג 14 שניות! מעל פי 2 מהחוק).

ואגב - מכבי כבר הובילה במשחק חוץ בבורדו - שם לא בזבזנו זמן אפילו שנייה. וזה מחמיא שאתה משווה את הפערים בין מכבי לפרנקפורט (קבוצת בונדסליגה עם תקציב של עשרות מיליוני יורו) לפערים בין הפועל ב"ש למכבי.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אל תתבלבל, זה בוודא קודם כל סוארז, שהכדור היה אצלו והחליק, ורק אחר כך דאבור, כי אם לא החלקה של ילדים א', אתם לא מכניסים את השני.

השער הראשון והשלישי שלנו לא היו מלאכת מחשבת, ולא מהלכים מבריקים, אבל אין מה להשוות לבישולים של אראל וסוארז... נתנו 2 גולים עצמיים, ועדיין ניצחנו- נכון גם בזכות שער בנבדל, אבל עכשיו זה באמת לא מעניין.

לא פעם ראשונה שאנחנו מראים אופי העונה, אבל הטעויות האלו עוד יהרגו אותנו.

מכבי הגיעו ליותר מצבים, החמיצו יותר, שלטו יותר, אנחנו ביזבזנו זמן, השחקנים עשו הצגות- הכל נכון, מה שגם נכון זה שהנקודות שוב נשארו בווסרמיל ושוב נתנו למכבי ת"א 3 בראש- מבחינתי כל השנה אותו תסריט. כמובן שגם אני אישית מעדיף להימנע מההצגות האלו שאנחנו מתרגזים עליהם מול קבוצות אחרות- אבל לא קריטי, העיקר ניצחנו.

בנוגע לקהלים, אני ראיתי את הקהל של הפועל ת"א קופץ ללא הפסקה, לא משנה כמה כמה, אבל זה לא רק העונה, ההבדל הוא ניכר בכל פעם שלי אישית יוצא לפגוש את 2 הקבוצות.. מבחינת עידוד, אין מה להשוות בכלל.

9. yakar Member

דרך אגב, לא כל כך ברורות לי הטענות לבזבוז זמן מוגזם.
    ביזבוזי הזמן שלנו היו הרבה אבל הרבה יותר קטנים מהרבה קבוצות אחרות שבזבזו מולנו זמן. לאגידה לקח פעם אחת 14 שניות לבעוט את הכדור? גל ניר עושה את זה ב20

בכלל, כל הטענות שלכם כאילו כל השחקנים שנפצעו " שיחקו"
    מלבד גל אראל שבאמת הגזים (מה לעשות בא מהפועל חיפה)
    כל שאר השחקנים לדעתי באמת נפצעו.
    לבאר שבע יש מאמן כושר גרוע, כל העונות האחרונות אנחנו בוכים על זה.
    המשחק התנהל בקצב מהיר מאוד יחסית למה שאנחנו רגילים, הגיוני מאוד שנאסר ואילוז ימתחו שריר, כי הם לא רגילים לרוץ ככה הרבה.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תשמע, הגיוני שהם נפגעו פה ושם, אבל בוא נגיד שהם הפכו שפשוף לפציעת ירי. כששחקן מתגלגל מעל דקה על הדשא (שניים עשו את זה בעשר הדקות האחרונות) ואז דופק ספרינטים זה מפעיל רפלקס הקאה.
    אפשר קצת למשוך את הזמן. אתה יודע, לקחת לעצמך את העשר שניות האלה. אבל כשמושכים דקה שלמה זה מוגזם.

ואני לא השוואתי לגל ניר והפועל רמה"ש - הם בלבל אחר לחלוטין. מבחינתם מבזבזים זמן מבעיטת הפתיחה באופן הדוחה ביותר. שחקנים שלהם שכבו על הדשא נגד מכבי החל מדקה 15. משחקים שלהם משוחקים נטו בערך 30 דקות (משחק סטנדרטי משוחק 60 דקות נטו, אגב).

אני לא מאשים אותך שאתה מרוצה. אתה אוהד ושיהיה לך בכל הכיף - וואלה, אחלה שבוע יהיה לך כנראה. מברוק.
    אני כן בא בטענות למה שהלך במשחק. תסכול מזה שהקבוצה שלי הייתה טובה יותר ויצאה פראיירית + פאקינג קופחנו. מה גם שהייתה לי פנטזיה יהירה באופן הכי דוחה שיש על עונה ללא הפסדים.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ולגבי קהלים - הדעות לגבי הקהלים של מכבי והפועל נחלקות בין סימפטיות לקבוצות. אוהדי ב"ש ותיקים מסורתית מתעבים את מכבי יותר מאת הפועל. ככה שאין ממש מקום לוויכוח - אחד יגיד ככה, השני אחרת, ואף אחד לא לגמרי אובייקטיבי.
    בכל אופן - אלה שני הקהלים היחידים בארץ (ויסלחו לי אוהדי חיפה ובית"ר) שיש בתוכם גוש דיי גדול של אנשים ששרים 90 דקות ונשמעים. קופצים או לא, זה כבר קשור למנטליות של קהלים - אוהדי מכבי לא מסוגלים לקפוץ בשמחה כשהקבוצה במצב כמו 3-2 משומקום, העצבים לא נותנים. לאוהדי הפועל, עם כל הלוזריות המובנת (לא עלבון. אוהדי הפועל הכי גדולים יעידו על כך), זה לא מפריע כל כך.
    מעבר לזה, מדובר בטיפוסים מאוד דומים וקהלים דיי דומים (לגמרי ברצינות. אני אפילו דיי מעריך את הקהל של הפועל כקהל). אולי בגלל זה השנאה כ"כ גדולה.

11. itay7 Member

חוץ מהשער שהיה בנבדל ברור של ברדה (אגב לדעתי גם דובב גבאי היה בנבדל בזמן הבעיטה של אג'ידה בשער השלישי, לא בטוח כי לא הראו שום הילוך חוזר של זה), שאר השערים במשחק הגיעו בעיקר בגלל המשטח הנוראי הזה. אני מניח שזה לא משהו מכוון נגד מכבי מצד באר-שבע כי סה"כ גם הם קבוצה טכנית, וכמו שאמרו יש פגרה עוד מעט, אבל לא יכול להיות שבמשחק המרכזי (עונה לא עונה מה זה משנה) רואים "כר דשא" כזה.

אגב לגבי הוויכוח ליום שני, המשחק הוזז לימי ראשון על דברים פחות חשובים מזה, בכלל אני לא מבין למה צריך לשחק ביום שני כאילו יש לנו ליגה עם 20 קבוצות ועשרה משחקים במחזור שצריך לפרוס אותו כ"כ. שיהיו בשבת וראשון וזהו, גם כבר אפשר לשחק יותר מוקדם בשבת.

אני היחיד שלא מבין למה מרגוליס משחק?

12. Love Is Red Member

נכון שהקהל שלנו במשחקי בית לא כל כך טוב, אבל במשחקי חוץ יש לנו קהל של צמרת ולמרות האולי הצגות-פציעות שאם באמת השחקנים של הקבוצה שלי עשו הצגות אז זה באמת מגעיל מצידם עדיין מגיע לקהל של הפועל באר שבע קצת נחת ואני לא מדבר על אליפות, מקום 5 ומעלה ואני מאושר, מבסוט עד הגג, אליפות היא מילה גסה מדיי נכון לעונה הזאת, אולי עונה הבאה אם גם נצליח להגיע לאירופה ואלונה תגדיל עוד את הכיס וגם תביא מאמן כושר נורמלי ואיש שיווק נורמלי..,..

כי יש מה ללמוד מהקבוצה שאתה אוהד כמועדון יש לכם את הבעלים מספר 1 בארץ BY FAR אבל אתם לא בלתי מנוצחים ואתם עדיין מפחידים אותי למרות העובדה הזאת, אני אתמול צפיתי מהטלוויזיה בגלל שלא הרגשתי טוב והייתי 90 דקות בחרדה עד שריקת הסיום, כי לשחק מולכם זה באמת כמו לשחק מול קבוצה מליגה ברמה אחרת.

ד"א עוד פעם הוכח עד כמה באר שבע חייבת קשר אחורי או 50-50 נוסף סטייל מיטורוביץ' אפילו, אם נביא אחד כזה במקום מרקוביץ' ונביא גם בלם בינואר יהיה לנו סגל הרבה יותר מאוזן שיוכל לסיים במקום טוב בצמרת.

זה מה שחסר בתכל'ס להפועל באר שבע של העונה בשביל להיות בלבל של הצמרת להרבה זמן ואני מניח שעד ינואר יש לנו סיכוי להיות באזור הצמרת.

ד"א ערן זהבי לא היה במשחק גדול וזה מזל ענקי מבחינתנו.

בקיצור שיפוט מוזר משהו (גם האולי נבדל ואולי פנדל וגם ה8 דקות תוספת זמן) ובהצלחה לשתי הקבוצות במשחקים הבאים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

13. zivmay Member

המשחק עצמו היה משחק עם אחלה קצב, והמון התרחשויות בשני הצדדים.
    אז בוא נדבר על מצבים אם אתה מתעקש-
    רק לברדה היה 3 נסיונות, אחד מול שוער מ5 מטר המצב הכי טוב במשחק לשני הצדדים! נגיחה שפאבלו עצר בקושי, ובדקה ה10 הייתה לו בעיטה חופשית במזל פגע במישהו ויצאה החוצה.
    נאסר עצמו, הגיע לרחבה בערך 4 פעמים, (כמו שהשוותה את הרוחב של מרגוליס וייני משום מה) והיה יכול לבעוט, למסור הוא היה שם פשוט לבד! אבל לא נורא.

עכשיו תבין, שמשחקים כמו קבצה כמו מכבי תל אביב כלכך התקפי יחסית, רוב הסיכויים שתקבל בצד השני. אבל את שני הגולים שספגנו לא ספגנו מהלך מתוכנן שלכם. בסהכ היו לכם 3 מצבים מתוכננים וזהו. את שאר הבעיטות מרחוק אני לא מחשיב, כי הם היו בעיטות סרק.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. לא מבין את התלונות לאוהדי מכבי שהיו אתמול בוסרמיל. הגיעו בכמויות גדולות, עודדו בצורה נפלאה ועוצמתית, גם בפיגור 2-1, גם בסוף המשחק לאחר ההפסד, מגיע להם יותר ממילה טובה.

2. להפועל באר שבע יש מאמן כושר באיכות נמוכה. בכל משחק העונה, גם מול אשדוד וקריית שמונה כשהיינו צריכים את השער, לשחקנים שלנו נתפסו השרירים בדקות האחרונות.
    אז נכון, כשנתפס לך השריר בפיגור אתה תקום/תצא מהמגרש הרבה יותר מהר מאשר כשאתה מוביל ורוצה לשמור על היתרון, אבל מי שראה את המשחק צריך להבין שבאמת אין לשחקנים שלנו כושר גופני, בטח מול הקבוצה עם הכושר הגופני הכי טוב בארץ.

3. ובהמשך לסעיף 2, השופט הוסיף אתמול 7 דקות של תוספת זמן, 7! וזה לא שהיה איזה פציעה חמורה או אירוע חמור שגרם להפסקת המשחק למס' דקות.
    לא רק שמכבי קיבלה חזרה את הזמן על השרירים התפוסים של שחקני באר שבע אלא היא גם קיבלה כמה דקות מתנה.

4. מכבי הייתה טובה אתמול התקפית והייתה יכולה לכבוש עוד שערים, אבל הגנתית היא הייתה מאוד חדירה. חוץ מהשערים שכבשנו הגענו פעם אחר פעם לרחבה של מכבי בקלות.
    ההחמצה של אליניב מתוך הרחבה הייתה הגדולה ביותר, אבל לפחות בארבעה מקרים שונים נאסר מצא את עצמו לבד באגף ורק חוסר דיוק במסירה האחרונה מנעה מאיתנו לגמור את המשחק עם הרביעי.

5. יש!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1424369_760368760655264_593226823_n.Xxx

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמעט שכחתי, בתיאבון עומר -

http://www.effectonline.co.il/_Uploads/dbsArticles/DSCN4927(1).Xxx