לוני היה איש הזוי שפשוט לא ידע לנהל קבוצת כדורגל. הוא חשב שהקהל ברברי כי הוא שר שירים ועומד, החזון שלו (והוא הצהיר על כך) היה מנוי משולב למכבי והבימה. בתקופה של לוני כל המערכת במכבי התדרדרה - הלחץ היה אסטרונומי, המתקנים נוהלו בצורה מחפירה למשל - אני מדבר איתך על זבל בערימות בקריית שלום רעוע וגרוע. לוני לא עצר את הסחף עם האוהדים שרצו פשוט לנהל את המועדון, הוא לא עצר את שיגעון נמני (שהוא כנראה גם חלק ממנו, ע"ע פיטורי קשטן) והוא הצליח להפוך מועדון מפואר בקנה מידה מקומי, לבדיחה - מועדון מרכז טבלה בחלק לא קטן מהזמן. בשורה התחתונה - בתקופת לוני ההתנהלות של מכבי הייתה מהגרועות בליגה. תחת יעקב שחר מכבי חיפה מחזיקה במתקני האימונים הטובים בארץ, יש במועדון היררכיה ברורה (גם אם חלוקת התפקידים מיושנת ויש צורך בשינוי מנהלי, יש היררכיה), המועדון רוב הזמן בצמרת ופנקס הצ'קים עמוק ורחב, כפי שהיה תמיד. ההתנהלות של חיפה היא עדיין מהטובות בארץ, אמנם זה לא מכבי (ולא, אני לא שחצן, זו האמת), אבל ההתנהלות לא כזו רעה.
גם שחר היום איש הזוי. גם שחר שונא את האוהדים וזה תמיד היה ככה בתוך ליבו. גם למכבי ת"א של לוני היו מתקנים לא רעים ומחלקת נוער שזכתה באליפויות(אבל לא תרמה כמעט כלום לקבוצה הבוגרת). גם שחר לא עוצר את שגעון יניב נימני, וגרם לכך ששחקן נמצא מעל המועדון, שזה מקרה אף הזוי יותר משל נימני, כי נימני היה מנהיג אמיתי ושחקן יותר גדול, שפרש כשגופו כבר לא יכל יותר לשחק כדורגל, ולא כמו קטן שגופו פרש לפני 3 שנים והוא עדיין ממשיך לשחק. אני משווה את שחר של השנים האחרונות ללוני, לא את שחר של פעם. כל דבר שתכתוב על תקופת לוני, אני יכול להגביל את זה להתנהלות הנוכחית במכבי חיפה. שוב פרט למאבקי האוהדים למיניהם.
וויאם עמאשה הוא לא החלוץ שיושיע את מכבי חיפה. אחרי הסאגה שהייתה איתו בקיץ גם אסור לתת לו צ'אנס. מעבר לכך, אני לא מרוצה מכך שבנאדו לא מסוגל להחליט על חוד קבוע, דינו אנדלובו פותח בסלוניקי אחרי שלושה שבועות שלא שיחק,מוחלף במחצית ומשחק עוד 10 דקות היום. פעם אבוחצירא פותח בחוד, פעם תורג'מן, את אזולאי הוא הוציא מהנפטלין. אבוחצירא, תורג'מן ואזולאי הם חלוצים בינוניים, אבל ההחטאות שלהם נובעות גם מכך שהם לא מקבלים מספיק ביטחון מהמאמן. עד כמה שזה נשמע הזוי, בנאדו צריך להחליט על חלוץ ולתת לו לפתוח שלושה משחקים (ורצוי שהחלוץ הזה לא יהיה אנדלובו). קטן לא הבעיה של מכבי חיפה.
וויאם עמאשה עם המצבים של החלוצים במכבי חיפה כיום, נמצא עם 7-8 שערים בליגה על מה אתם מדברים? בואנה הבן אדם יושב כל כך הרבה זמן ביציע ששכחתם בכלל שהוא יכול לשחק כדורגל. לשים אותו ואת אנדלובו באותו מגרש זה לירוק לאוהדים בפנים. עמאשה בחוד ומכבי חיפה היום מקום 3-4. קטן הוא לא הבעיה של חיפה מקצועית כי גם בלעדיו היא לא פוגעת. הוא בעיה חברתית כי כל שחקן שמגיע לשם עושה לו זיג הייל ואומר לו אמן לכל מה שהוא רוצה אחרת הוא מנודה חברתית ויושב ליד בנאדו בספסל.
ממש לא. 4X0=5X0. הוא מסוגל להבקיע רק בפנדלים ובניגוד לחלוצים שכן משחקים, הוא כבר לא מסוגל לרוץ. זה עוד מבלי להתייחס לדיבורים על התנהגות בעייתית בחדר הלבשה. עומר, את ההחמצות שאנחנו רואים העונה מהחלוצים של חיפה ראינו עונה שעברה מעמאשה. הוא הבקיע 9 שערים אם אני לא טועה כשאיזה 6 מהם בפנדלים. וקטן הוא בעיה מקצועית. אנחנו אפקטיבית בעשרה שחקנים כשהוא משחק, והוא מונע מראיוס להיות מנהל המשחק.
זה נכון לגבי תורג'מן ואולי אזולאי. אם אבוחצירע היה מקבל שקל על כל החמצה שלו, הוא היה מיליונר. גם כשהיה חלוץ קבוע במדי קרית שמונה הוא הרבה להחמיץ, כך שאם הוא יפתח בהרכב מעתה ועד תום העונה זה לא ישפר את אחוז ניצול המצבים הגרוע להחריד שלו. אימפוטנטיות לשמה.
קבוצה מביכה ומתסכלת ברמות שאין לתאר. 6 שנים כבר שאנחנו מתנהלים בצורה מבזה בכל מה שקשור לרכש. מתוכן שנתיים ששחר הצליח להפיק מסוסיתא לקסוס, וגם בשנתיים שלקחנו אליפות, הכדורגל היה רחוק מלהיות מרשים או גדול..היינו הקבוצה הכי סבירה, חוץ ממשחקים בודדים אי אפשר להגיד שבאמת שהיינו מרשימים. העונה אין לנו התקפה ואין הגנה. כל התקפה של יריבה=חצי גול. אם הגעתי למצב שאני מפחדת מהפועל חיפה נראה לי שזה אומר מספיק. אנחנו קבוצה חלשה בלי שום יומרות ומטרות, שחר רק רוצה לסיים במקום שמוביל לאירופה ולראות את הדולרים עונה הבאה..גם אם שוב נבזה את עצמנו במפעל הזה.
קטן הוא שחקן דומיננטי בחדר הלבשה. זו בדיוק המשמעות של להיות קפטן. לא יודע למה כוונתך בזיג הייל. מכבי חיפה של השנה לא בדיוק בנויה סביב קטן, כמות הכדורים שהוא מקבל לא גבוהה מהכמות אותה מקבלים גולסה וראיוס. לא ראינו גדולות ונצורות מחיפה במשחקים בהם קטן לא שיחק. האמרה כאילו הוא מאט ותוקע את המשחק של חיפה היא לא יותר מאגדה. מיכל, אני לא חושב שמדובר במגמה של שש שנים, אולי של שנתיים. אלישע לוי קיבל הרבה כסף בעונתו האחרונה, אך בחר לבזבז אותו על עמאשה, תמיר כהן ושאר ירקות. מכבי חיפה בזבזה באותה עונה הרבה כסף אך נבנתה לרוחב. אני מסכים ששנה שעברה והשנה, מכבי חיפה מנעה מעצמה חיזוק אפקטיבי מטעמים כלכליים, אך צריך לזכור שכרגע יושבים בחיפה שני חלוצים שמקבלים משכורת ולא הצליחו להיפטר מהם.
העיקר תומר לוי הכתב חצר של יענקלה אמר לפני איזה חודש וחצי שוויעאם "שיחק פוקר עם מכבי חיפה והפסיד" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx