או אני מנסח את עצמי רע, או שיש לאנשים כאן בעיה בהבנת הנקרא.. ועומר - ביום שנשלם פה לזרים מיליון יורו נתמודד על שמינית בצ'מפיונס כנראה, וזה רחוק מאוד. אני לא מסכים שכל עוד לא נעשה את זה כל דבר יהיה הבלחה. אם נעלה ל-32 הגדולות השנה זה הבלחה?
המפעל הזה פחות מעניין מהיורוליג. לעשות משהו באירופה אבל משהו ששווה משהו, זה בדיוק כמו שאמרת, שמינית גמר ליגת האלופות.
עומר, באמת? אז בוא תגיד לי מי הזוכות של היורוליג ב-3 השנים האחרונות, ומי הזוכות בגביע אופ"א בשלוש השנים האחרונות
אולימפיאקוס פעמיים אחרונות ולפני כן פאנאתנייקוס. גביא אופ"א? אני אפילו לא זוכר מי מחזיקה בגביע הזה משנה שעברה.
אני חוזר למה שרשמו פה כמה עמודים אחורה. למכבי חיפה כרגע יש הרבה בעיות שלא קשורות בכלל למכבי ת"א. נכון, יש הבדלי תקציב אבל מכבי חיפה של היום בקושי מנצלת חצי מהתקציב שלה (כסף מבוזבז על רכש רע ועם כל ההשקעה בנוער אין אף שחקן צעיר באופק). אני דווקא חושב שמה שקורה במכבי ת"א זה טוב לכולם. אנשים כמו מיץ' טובים לכדורגל הישראלי כי הם באים להשקיע בספורט ולא בעצמם. הרף הגבוה שמיץ' מציב יגרום לכולם להשתפר ומי שלא פשוט ישאר מאחור (ע"ע יעקב שחר). וזה בכלל לא דומה למה שקורה בכדורסל.
בינתיים זה נראה שהרף שמיטש מציב הוא גבוה מידי וכל הקבוצות פשוט מוותרות מראש. אפילו מול מכבי חיפה של רוני לוי שנהנתה מתקופה פחות טובה בכדורגל הישראלי(ברמת הליגה) - לא סגרנו עניין עוד במחזור השמיני. גאיידמאק השקיע כמות פסיכית של כסף ואחרי שלוש שנים קיפל את הבאסטה, אבל גולדהאר שמשקיע הרבה פחות ועושה זאת בשכל - יכול להחזיק מעמד 20 שנה. בטח אם מכבי תיקח עוד שתי אליפויות ותעפיל לליגת האלופות פעמיים. אגב, כשחושבים על זה - הפועל חיפה קבוצה בינונית בכל-מקרה, והיא עוד שיחקה בהרכב חסר. בלי יוסי דורה, בלי עומרי קנדה, דאריו פרננדז שנפצע אחרי שלוש דקות בערך. עלבון גדול למכבי חיפה, פשוט ככה.
דור, מחזור 7 אני מבקש. בקשר להפועל חיפה, אני עד היום לא הבנתי מה מקנה ליוסי דורה, חוץ מזה שהוא האח של, מקום בהרכב של הפועל חיפה? דאריו פרננדס בינתיים שחקן חילוש שם וקנדה לא שיחק ממחזור 1...אז בכל זאת הם לא באמת היו פקטור עד עכשיו. השחקנים שכן מובילים אותם קדימה הם אבידור, הבלם הליטאי, וקוראץ' שמשתפר ממשחק למשחק, וכמובן קאלה.
אם תעלו ל32 הגדולות זה לא הבלחה, זה בית סביר שקיבלתם, הקבוצה הכי חזקה בבית שלכם זאת כאמור פרנקפורט, שתי הקבוצות האחרות ברמה שלכן ולא שאם קבוצה אחרת הייתה בואתו בית היא הייתה נכשלת להפך לדעתי, יש מצב לא רע שגם קבוצה ישראלית אחרת הייתה מצליח להיות במקום שאתם נמצאים בו. ושוב אני לא אומר שמכבי תל אביב חלשה ואמרתי מספיק פעמים שהם מפחידים אותי והם רמה מעל הליגה, אבל באירופה חוץ מהמשחק מול באזל ב3-3 אני לא ראיתי מהם משהו יוצא דופן שאפשר להגיד עליו שהנה יש סיכוי שבעתיד מכבי תל אביב תגיע לרבע גמר גביע אופ"א לפחות פעם בשנתיים או כל שנה. ועל ליגת האלופות אני אפילו לא רוצה לדבר, ביום שתצליחו לנצח את פרקפורט אני אוריד את הכובע ואגיד שיש לכם סיכוי גם לנצח קבוצות אחרות בלבל של ליגת האלופות, כרגע אתם רמה מעל הליגה וזאת לא חוכמה כי יש לכם בעלים עשיר שמשתמש בכסף בצורה מושלמת ונכונה. בואו נגיד שאם הייתם שני רמות מעל הליגה הייתם גם מסוגלים להצליח באירופה, ופה נמדדת הגדולה של מועדון, אם אתם בכל זאת תצליחו להגיע לרבע או אפילו לחצי גמר האירופה ליג אני אוריד בפניכם את הכובע. אבל שוב כרגע עוד לא הרשמתם אותי באירופה וזכותי לומר את דעתי, בליגה אתם רמה מעל ומסתבר שהרמה של הליגה באמת גרועה אם אתם לא נראים כל כך טוב באירופה, וזה מה שיותר מפחיד אותי...
זו לא בעיה של מיץ' ומכבי ת"א שרוב הליגה מנוהלת ע"י אנשים שבכלל לא מעניין אותם להתחרות. הפועל ת"א החתימה את רב"ש, החזירה בעונה שעברה את ורמוט, העונה את שכטר - זה נקרא לוותר מראש? הפועל ב"ש החתימה את בוזגלו וברדה. לפי הפירסומים הם שילמו לברדה כמעט שני מיליון שקל מענק חתימה. עושה רושם שלא כולם מוותרים. ואנשים גם מגזימים. הפערים הם לא כאלה גדולים.
אלונה נראת כבעלים היחיד שרוצה להתחרות על הישגים, אבל כמובן בינתיים זה גדול עליה והמטרה היא קודם כל לתקוע יתד בצמרת. שחר לא רוצה להתחרות כבר מאז 2006.
ולמרות שהוא לא רוצה הוא הצליח לזכות בשתי אליפויות ולסיים פעמיים במקום השני... כלומר אפשר לומר שיש לו מזל לכאורה...
לא בגלל שחר, למרות שחר. 2 אליפויות רשומות על המאמן בעיקר. לגבי האליפות הראשונה שחר עצמו אמר שציפה מאלישע לבנות קבוצה שתיקח אליפות רק בעוד 2-3 שנים. עונת 2009-10 הוא סגר את הברז. גם לא התחזק בינואר. זה גרם לאיבוד האליפות הטראגית. עונה אחר כך הוא פירק לאלישע את הסגל בקיץ - כיאל, ארבייטמן, קינן, טישיירה עזבו פרט לכך לא החתים את מי שהפך למלך השערים, טוטו תמוז בגלל 20 אלף דולר. היו כמה נסיבות לא צפויות שעמדו לטובתינו - כמו עונה טובה שבנאדו נתן, פריצה לא צפויה של חמד, התקדמות של רפאלוב. שחר רוצה אליפויות וצ'מפיונס עם קולמה, קרופניק ואיזה דייג מאפריקה. זה לא נקרא להתחרות. אי אפשר לבנות על מקריות.
לא יודע עד כמה היא בכלל יכולה להתחרות בגולדהר. בואו נזכור שאנחנו מדברים על בן אדם ששווה למעלה מ-1.5 מיליארד דולרים (עשר אחוז מתקציב מדינת ישראל, וורן באפט לדוגמא שווה פי כמה מהמדינה). זאת אומרת, שבחשבונות בנק שלו, קיימים בוודאות חשבונות עם מאות מיליונים בדולרים (מספיר 200 מיליון דולר), שבשקלים זה מאות מיליונים/מיליארדים, שמבחינתו לתת 150 מיליון אפילו למכבי ת"א מכיסו (למעשה מכיסו הוא מוציא קרוב ל-45 מיליון פחות מחצי התקציב של מכבי נכון להיום), כל שנה, זה גרעינים, במיוחד כשאני מקזז את הסכום הזה בלמעלה מ-50 מיליון שקל שמגיעים ממנויים, כרטיסים, ספונסרים, מכירת שחקנים, מענקי מיקום וטלוויזיה, מענקים מאירופה כיום, וזה מבלי לדבר על ליגת אלופות עצמה ששווה לבדה 70 מיליון גם בלי להוציא נקודה או לכבוש שער. למעשה, הסיכוי כיום של כל בעלים, אלא אם הוא אוליגרך, להיות כמו גולדהר במכבי, מאוד נמוך, וגם אם נניח ובא אוליגרך להפועל? הוא צריך להקים מערך, הוא צריך לבנות ולשפץ תשתיות, לבנות צוות מקצועי, ומכבי של היום כי מכונה משומנת שרק מתקדמת וכבר עכשיו נמצאת בפור עצום על כל השאר, אז גם מה שאוליגרך ישיג, במכבי כבר יהיה את זה, אז זה לא רק זה, זאת אומרת שגם אם ייקח לו 3 שנים, זה אומר שמכבי משומנת רצה 6 ונמצאת במקום אחר לגמרי, זה לא הנה בא בעלים ובום יש דאבל, זה לא עובד ככה וגולדהר הוא ההוכחה לזה. 2008-2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13 - אליפות. זאת אומרת רק בשנה הרביעית. אז אם נניח בא מחר אוליגרך להפועל, את העונה הזאת אנחנו כבר לא מחשיבים, זאת אומרת שמהחל מהעונה הבאה יש לו 4 שנים ואז אליפות? מי יודע בכלל איפה מכבי תהיה ואם בכלל אליפות תהיה בהישג יד שלו. גולדהר מעורב ברמה היום יומית, הוא אומנם מקבל את ההחלטות הקשות בנוגע לכסף, אבל יש לו מי שמנהל מקצועית וזה יותר חשוב, ג'ורדי. ביום שלאלונה יהיה ג'ורדי, היא תוכל להבליח עם אליפות.