מחזור 7 בליגת העל: מכבי ת"א בורחת בפסגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏26/10/13.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני ברצינות תוהה אם אנחנו צופים באותם משחקים. מכבי משחקת מהר מאוד, מציגה טכניקה מצוינת בהחזקת כדור, אחוזי מסירות מאוד גבוהים (בדקו את זה, מהטובים באירופה!), משחק צירופים וחילופים ראשון מסוגו בארץ. ממוצע המצבים של מכבי הנוכחית הוא הגבוה ביותר שהיה בישראל, מעל 20 מצבים למשחק לעתים לא רחוקות בכלל (רובם, אגב, לא בריבאונד כפי שיורופגאי טוען, כי אם בהתקפות מסודרות), וזו הקבוצה הישראלית הראשונה אי פעם שאשכרה מתרגלת שני מערכים שונים לחלוטין בו זמנים ומבצעת אותם בצורה ראויה, תוך כדי שהיא יכולה להתאים את עצמה במהלך משחק לשינוי ביניהם.
    ולומר שזו קבוצה אטרקטיבית רק הגנתית זה פשוט שטויות, כי מכבי כבשה יותר שערים למשחק מכל קבוצה בעשור האחרון פרט להפועל בדאבל.

אה, שכחתי עוד גול מבריק - ק"ש בבלומפילד העונה, דאבל פס בין טב"ח למיכה, עם העקב, שהוביל לגול השלישי.

זה שמכבי משחקת בהילוך שני ברוב משחקי הליגה זה לא דבר רע. זה רק מרשים יותר.

אז במכבי זה לא בא בהפתעה, אז מה? צורת החשיבה הזו רק מראה כמה מצב הכדורגל בארץ גרוע - אם חושבים לטווח ארוך ומביאים תוצאות מתוך עבודה נכונה זה בסה"כ צפוי ולא צריך להתלהב, אפור. אבל אם מגיעים ליכולת גבוהה בהתנהלות שכונתית זה מדהים ואטרקטיבי.

2. Telkiyski Member

כל הדברים שכתבת אולי נכונים, אבל כדי להתרשם מקבוצת כדורגל באמת רצוי לראות אותה עושה את הדברים שאתה מתלהב מהם פה גם מול קבוצות כמו באזל, או פרנקפורט.

לבעוט 20 פעם לשער ולהחזיק בכדור 95% מהזמן וכאלה נגד סכנין ורמת השרון לא באמת עושה רושם על מי שראה את המשחק שלכם ביום חמישי האחרון נגד קבוצה שאתם מתיימרים להיות משהו ברמה שלה (לפחות לפי הפוזה שלכם).

וכמו שאמרתי לך, תראה את השער של ידיעות בפייסבוק עם ה"קונצרט" שלכם.

אולי בכלל כל הדיון הזה מיותר, מי אמר שלא מפרגנים לכם?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=713..._count=2&ref=nf

ובלי קשר, ממה אתה רוצה שיתלהבו? מהניהול שלכם ומהכושר הגופני והטקטיקה הגאונית של סוזה? מה לעשות. אנשים אוהבים כדורגל ופחות מעניין אותם כושר גופני וכאלה.

גם מברצלונה פחות מתלהבים השנה בגלל הציפיות מהם, והם עם איזה 28/30. מה לעשות?
    כשאתה עם תקציב כזה ובאת לעונה הזו כמועמדת ודאית לזכיה באליפות, אל תצפה מאנשים לגמור מכם כי אתם 19/21 בליגה אבל נראים כמו הפועל עכו כששמים לכם קבוצה גרמנית ממוצעת.

הרי כל הפוזה שלכם הייתה מבוססת על זה שאתם בעצם משחקים בישראל אבל ברמתכם אתם מינימום איזה ורדר ברמן. אז הנה, וואלה לא. זה הכל.

נערך לאחרונה ב: ‏29/10/13
  3. Don Joan Roman Member

אורימור כמה שטויות אתה פולט לפעמים אחי, אם באזל שמה גז כל המשחק היא תוקעת לכם שישיה ונוסעת להרים, פרנקפורט עם קצת יותר ריכוז הייתה מסיימת עם אותו מספר כדורים ברשת שלכם, אתם קבוצה טובה מאוד לליגה הישראלית ופה זה נגמר, בכלל היתרון הכי גדול שלכם חוץ מהסגל הארוך זה ערן זהבי, השחקן הכי טוב בליגה באי פאר.

4. מרקו ואן באסטן Member

הם קבוצה אדירה יחסית לארץ. בין הטובות שראיתי פה והרבה יותר טובה מהקבוצה הגדולה הקודמת שלהם בניינטיז. אני לא יודע אם זה בעיקר בגלל עליבותה של הליגה אבל זה לא משנה. קבוצה מעולה. טובה יותר מהפועל של גוטמן לדעתי.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה שטויות. מה זה אם באזל רוצה?
    מכבי שינתה את המערך וקיבלה ניעור באותו משחק. היא באמת פתחה בבליץ על באזל, בלי להגזים, וזה לא כי הם הורידו הילוך.
    הייתי מבין את הטיעון הזה אם מכבי הייתה כובשת שער אחד, או אפילו שניים ונעצרת אחרי שבאזל מחזירה לעצמה את השליטה במגרש בקלילות מתנשאת, אבל ראית שבאזל נכנסה פשוט ללחץ ברגע שנכבש השלישי ונראה היה שהרביעי והחמישי באוויר, הם פשוט ירדו לבונקר - הוציאו שחקן התקפה ועיבו את ההגנה.
    גם שים לב לגולים מול באזל - שלושתם, מי יותר ומי פחות, באו מטעות שטותית בהגנה, ולא ממהלך שלפיו אתה אומר "בואנה, אנחנו רחוקים מהם שנות אור". זה קורה, לא צריך לקרות, בטח לא שלוש פעמים בחצי שעה, אבל קורה.

ומול פרנקפורט, שוב, מכבי שיחקה במשך רוב המשחק בעשרה שחקנים, במגרש מהיותר חמים בגרמניה (בה כל מגרש הוא מאוד חם). לפני כן הפערים לא היו כאלה גדולים (הם היו טובים יותר, אבל לא ברמה כזו אבסולוטית. אני אחפש סטטיסטיקה כדי להמחיש). זו גם קבוצה שפירקה את ניקוסיה ובורדו 3-0 לפני כן.
    מעבר לכך - זה משחק בודד. מה אם מכבי תנצח את פרנקפורט בבלומפילד? פתאום היא כן תרשים?

6. Telkiyski Member

בכל מקרה זה לא משנה, איך שלא תהפכו את זה, כדי שמכבי תקבל פה באמת מעמד של איזו קבוצה מדהימה ואחת הגדולות בכל הזמנים היא צריכה להוכיח את עצמה גם באירופה.

סיפורים על זה שמכבי לא התבזה בפרנקפורט ועל כמה הקאמבק נגד באזל הוא אגדי זה לא רלוונטי.

7. EuropeGuy Member

חששתי שתפרש את הדברים שלי ככה, זו לא היתה הכוונה, להיפך.
    אם תקרא שוב את ההודעה הקודמת שלי תראה שרשמתי שגל ההערכה בנושא מכבי מגיע דווקא בגלל הכיוון הזה. בכל הודעה שנייה שלי אני דוחף עד כמה שהחשיבה לטווח הרחוק והמקצועיות שם ראויה להערכה. טענתי שהייתי רוצה שבמקום שקבוצות ירתעו מכך, שישאפו לעקוף אותה. הרווח יהיה של הליגה כולה.

את ההתנהלות השערורייתית של הפועל הדגשתי בשביל להראות עד כמה הדבר המדהים שהיה שם במשך שנתיים היה בגדר אפיזודה פנטזיונרית לא מבוססת העתיד, עם מיצוי פוטנציאל נדיר במחוזותינו (שאגב, מראה עד כמה רמת האימון כאן, והיכולת לשפר שחקנים ולהוציא מהם את המיטב- נמוכה), ולדעתי האוהדים שלהם עד היום כואבים את זה. למרות שלא היתה שם שום חשיבה קדימה, ולמרות התקציב הדל משמעותית מכל יריבה אירופאית שהיא פגשה, היא יכלה להתפאר בסגנון משחק שהיה קשה שלא להעריך, עם כל הנסיבות, ובלי שאף אחד צפה זאת.

בקשר לקצב משחק מהיר ומשחק אטרקטיבי, יכול להיות באמת שאנחנו צופים במשחקים שונים או מתלהבים מדברים שונים, אבל לדעתי משחק אטרקטיבי בהגדרה שלו היה בהתעוררות לאחר ה3-0 מול באזל כמו שאמרתי קודם לכן. הקצב היה שם בדיוק כמו שצריך, היתה יצירתיות וחתירה למציאת פתרונות התקפיים עם פעולות מבריקות ולא צפויות, ככה צריכה להראות קבוצת כדורגל אטרקטיבית. משחק בהילוך שני בליגה מעיד בעיקר על הרמה הנמוכה כאן, מול ניקוסיה האיטיות של מכבי לא הספיקה למה שהיה מספיק מול רעננה. שם לבטח מכבי לא הגיעה לכמות מצבים מהטובות באירופה.

לגבי אחוזי מסירות מוצלחות באירופה הייתי מציע לבחון את זה במשחקים במסגרת האירופית וכך לקבל אינדיקציה לגבי אירופה. בינינו אלופת הליגה הג'יברלטרית לא תייחס את עצמה למוסרת כדור מהטובות באירופה על סמך הליגה המקומית. בקשר לתרגולי מערכים וטקטיקות, מעריך מאוד את הידע של סוזה ונהנה לראות שיש אנשי מקצוע רציניים שמחדשים לנו סוף סוף בליגה שלנו, גם היכולת לשנות תוך כדי משחק, אבל אין כל קשר בין זה לבין רמת אטרקטיביות.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הקצב שראית מול באזל הוא הקצב הכי אינטנסיבי שהקבוצה הציגה - כשאין מה להפסיד (שזה, אגב, לטעמי, הסיבה העיקרית לכך שהפועל ידעה לבנות ניסיון אירופי ולעשות דברים בזירה הזו. החשיבה הזו טובה לקבוצות בסדר גודל הזה), עם רוח גבית אדירה מצד בלומפילד שפשוט רעד. מכבי יכולה לשחק באופן אינטנסיבי יותר גם בליגה (ע"ע דרבים שנה שעברה, עם סגל פחות טוב), אבל אין צורך וזה סתם יגזול כוחות. אולי קבוצות נזכרות כאטרקטיביות בארץ כי הן לא ידעו לווסת כוחות (מה שגרם, לצד סגלים קצרים, לכך שקבוצות התקשו לשלב בין המפעלים. גם הדאבל של הפועל בא בקושי, בזכות קיזוז). ובכל זאת - מכבי כן מציגה מהלכים אטרקטיביים מדי משחק, אחת לכמה דקות, כשהיא שמה רגל על הגז.
    בקשר למשחק מול ניקוסיה - אני חושב שמכבי לא התכוננה טוב למחק, או יותר נכון סוזה ציפה למשחק אחר לגמרי - בונקר זה דבר שצריך להתכונן אליו, קשה מאוד לאלתר במצב כזה כי צריך תכנית מאוד ברורה (תמיד אומרים "קבוצה כמו מכבי צריכה לדעת להתמודד עם בונקר בכל מצב". זה לא נכון. קבוצה כמו ברצלונה צריכה, אנחנו כולה מישראל וצריך לשחק לפי תכנית מסוימת), והצוות המקצועי כנראה פשוט לא ציפה לבונקר מבוצר כזה (אני חושב שזה היה הבונקר הכי מפואר שמכבי נתקלה בו העונה, אפילו רמה"ש התגוננה פחות), גם אני לא ציפיתי, אגב. וגם במשחק הזה מכבי כן הגיעה למספר מצבים לא רעים כ"כ.
    בקיצור, לטעמי זו לא היה איטיות אופיינית (כי מכבי פשוט לא ממש מאופיינת בזה), אלא תכנית משחק שלא מתאימה לסיטואציה, שהשתבשה לחלוטין - במקום התמודדות מול קבוצה שיוצאת קדימה ולוחצת, מולה עדיפה הנעת כדור סבלנית, מכבי קיבלה התמודדות מול חומת שחקנים, שמולה הכי חשוב זה לשחק מאוד מהר ולנסות למשוך שחקנים קדימה כשלא מתאפשר מצב כזה.

ובנוגע לאחוזי המסירות - זה נכון גם לליגה האירופית (אני חושב שמכבי בחמישייה הראשונה. אולי המשחק בפרנקפורט קצת שיבש את הסטטיסטיקה, אבל מכבי עדיין בעשירייה).
    לא סתם אפשר לקרוא ציטוטים מחמיאים על מכבי, זו באמת קבוצה יוצאת דופן בנוף המקומי, ואני לא מחפש מקומות להשתחצן.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

חחחח הברקה טקטית, ישר לפנקס של מוריניו. שמע גם אם הייתם פותחים עם בלם אחד, 3 קשרים ו6 חלוצים הייתם שולטים מול כמעט כל קבוצה ונראים אותו דבר. מאמן פרנקפורט אמר, מאמנים אומרים הרבה דברים לפני ואחרי משחקים, לדוגמא סוזה שזיין את השכל משום מקום על האגרסיביות של סכנין. מאמן פרנקפורט אמר? אז מאמן המבורג אמר שהפועל פייבוריטית לפני המשחק בין הקבוצות בבלומפילד ומאמן פאנדורי אמר השנה שהם בטוח עוברים את הפועל ושבוע אחרי אמר שהסיכויים הם 30:70 להפועל ואז הם בכל זאת עברו אותנו. מאמנים אומרים הרבה דברים. בכלל לא הבנתי מה המשמעות של המשפט הזה. תן לאייל לחמן לאמן אתכם והוא יגיד שזאת הקבוצה הכי אגרסיבית שהוא פגש אי פעם.

בכלל מה כל כך חשוב לך שכל עולם הכדורגל יעשה סטנדינג אוביישן למכבי תל אביב? ואותו דבר איתי מהצד השני, למרות שהוא בד"כ מגיב לשטויות שלך. תרגיע כבר את רגשי הנחיתות שלך.

הדוגמאות והטיעונים שלך ללמה מכבי אדירה גרועים. החזקת כדור? הפועל העונה להערכתי פרט ל2 משחקים החזיקה בכדור 70% ומעלה מהזמן, צ'רלטון מודדים ואפשר לבדוק את זה. אותו דבר מסירות בין השחקנים, לדעתי האחוזים שלנו גבוהים בטירוף. גם בוריס קליימן כמו אניימה אצלכם, שיחק עכשיו 4 משחקים שספגנו בהם שער אחד ועשה גם הצלה אחת, חוץ מזה נגע בכדור רק אחרי כדורים ארוכים וברגל, ומשחק הרגל המצוין שלו זה אחת הסיבות שכל אוהד הפועל רוצה אותו על חשבון עמוס בהרכב. 7 מסירות ב13 שניות? גם הפועל הבקיעה השבוע ברמת השרון שער דומה - כדור שוער, יציאה מהירה קדימה, כמה מסירות בין שחקנים ושער. אני לא אשב עם סטופר אז נגיד שמדובר ב6 מסירות ו15 שניות. הקבוצה שמוסרת הכי הרבה להתקפה אי פעם בליגה הישראלית ומגיעה להכי הרבה מצבים אי פעם? בוא תביא לי נתונים של כל הליגות שהיו ב80 שנה האחרונות, אפילו ב10 השנים האחרונות, בינתיים אתה מבייש את עצמך ואותנו. בלם עולה קדימה? בהפועל איליץ' עולה קדימה ועשה בישול יפה השבוע. ניסיונות מספרת? שכטר כמעט כבש השבוע במספרת וגם נגד רעננה אני חושב, כנרה לקח שיעורים פרטיים מיצחקי וזהבי בפגרת הנבחרות. 2 מערכים? גם הפועל השנה משחקת 4-3-3 ו4-4-2, לפעמים אפילו משנה מערכים בזמן משחק! בקיצור אפשר לחתום את הדיון עם מכבי בין הטובות באירופה, הפועל בטופ 20 וההבדל בין 2 הקבוצות הוא בכלל ה5% החזקה בכדור יותר של מכבי וה50 מסירות יותר במשחק.

ברור שלתקציב יש חלק משמעותי בעניין הטפיחות על השכם, אם צ'לסי תעבור לשחק בליגת העל גם נצטרך להריע לה? אם למכבי יהיה תקציב של 500 מיליון? ואם סכנין תזכה פתאום באליפות נצטרך להתייחס לזה כמו אם מכבי לוקחת אליפות? אם בא לך להיכנס ללמה מחמיאים להפועל יותר ממכבי אז היא עשתה בחצי תקציב דאבל עם כדורגל יפה משל מכבי, עם יריבה אמיתית וחזקה מאוד בצמרת שלוקחת פה אליפות בכמעט כל שנה אחרת ועם הצלחות כבירות באירופה. ד"א במקרה קראתי השבוע בכתבה בנושא אחר שלפרנקפורט יש תקציב של 25 מיליון אירו, ואני נוטה לסמוך על אוריאל דסקל.

ממש מכבי הקבוצה שמקבלת ביקורות נוקשות וחזקות מהתקשורת האדומה והחיפאית היא אנדרייטד והפועל, הקבוצה שרק מלטפים אותה, המאמי הלאומית, חביבת הקהל היא אוברייטד.

האמת נראה לי שלאוהדי מכבי גם כן משעמם, שרים חודשיים לפני הדרבי "הגיע הזמן אומרת אימי" כי זה מה שנשאר חוץ מאירופה, מעבירים אנקדוטות על המסע למציאת אפסנאי, עוד מחזור או שניים תתחילו לזרוק מטוסי נייר כמו בימים הטובים. הליגה הזאת גוויה ואם לא יגיעו לפה אלטרנטיבות בהפועל וחיפה גם ממוצע הקהל יצנח בחצי והעניין הציבורי ידעך. כמו שעומר כתב במקרה הטוב נהיה דנמרק 2 ופעם ב7 עונות תגיע שנת שמיטה ומישהי תגנוב את האליפות. לפחות בכדורסל יש תחרותיות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אחלה נאום, אבל רק אתקן אותך - אני אישית הבנתי מהכתבה שהתקציב של פרנקפורט היה 25 מיליון יורו (שהפער בין זה לבין מכבי, אגב, הוא בערך כמו הפער בין מכבי להפועל היום, אולי טיפה יותר) כשהיא ייצבה את עצמה בליגת המשנה, לא שהתקציב שלה הוא כזה כרגע. התקציב שלהם היום הוא בערך 45 מיליון יורו (של מכבי 90 יליון שקל, שזה כ-18 מיליון יורו).

אה ועוד דבר קטן - שינויי המערך מ-4-3-3 ל-4-4-2 בהפועל זה עניין שגרתי מאוד, שינוי מספר שחקנים בין קישור להתקפה הוא דיי זניח בכדורגל (אני מעריך שתסכים איתי) כי בסופו של דבר כיום כל שחקן התקפה למעשה עושה עבודות של קשר בד"כ. מה גם ש-4-3-3 הוא למעשה וריאציה מתקדמת יותר של 4-5-1, כך ששניים משחקני ההתקפה הם למעשה קשרים לכל דבר כשהקבוצה מתגוננת. לעומת זאת שינוי מספר שחקנים בהגנה הוא בעייתי ומצריך תיאום וחשיבה שונה לחלוטין.

ובקשר לדרישה לנתונים סטטיסטיים - אחוזי המסירות ממכביבול (מומלץ לחובבי ניתוחים טקטיים גם אם לא מדובר באוהדי מכבי. הלוואי שהיו כותבים כך בכל התקשורת הישראלית). מספר מסירות להתקפה, האמת, הערכה דיי מוצקה שלי - בשנים האחרונות מספר המסירות להתקפה עלה בעולם, ככה שאין ממש צורך ללכת כ"כ אחורה כי ברור שהנתונים לא יהיו דומים להיום, וכאחד שצופה בקבוצות בליגה בשנים האחרונות אני יכול להעיד שבזמן שבהתקפה ממוצעת של מכבי יש כ-7-8 מסירות (אני מדבר על הגעה לשער, לא התקפה שמסתיימת בחטיפה), בקבוצות אחרות זה בערך 5 (לא משהו יוצא דופן, הליגה הישראלית זו ליגה של התקפות מהירות בניגוד למה שנוטים לחשוב, בקושי משחקים במרכז השדה משום מה). ובאשר למצבים למשחק - אומר זאת כך - תמצא לי קבוצה ישראלית בהיסטוריה שלא ירדה ממספר דו ספרתי של מצבים למשחק בעונה שלמה, כאשר חצתה את העשרים מספר לא קטן של פעמים (וגם את השלושים פעם אחת).

והקטע שהתחילו לשיר את המורי הזקן היה באמת קצת מצחיק (שמעו בטלוויזיה? זה היה אחרי סיום המשחק) - בתכלס הדרבי זה באמת היעד הבא, עד אז המשחקים לא כאלה מעניינים (אולי בית"ר, אבל אין ריגוש כמו בימים אחרים). ומול סכנין שולפים לא מעט שירי הפועל בד"כ, לא יודע למה.
    ואגב, היו היום כמה אוהדי הפועל ביציעים היותר רגועים ממה שהבנתי, קטע הזוי.

11. EuropeGuy Member

אם הבנתי נכון, תקציב ה25 מיליון יורו המדובר היה בליגת המשנה:

בכל מקרה שחם לדעתי ניפחת מדי את ההבדלים בין מכבי לשאר הליגה, פי 2 הבדל בתקציב זה לא פי 10.
    עם כל הכבוד, הליגה צריכה להרים את הרמה שלה לא פחות משמכבי צריכה "להתנצל" על השאיפות שלה.
    אם היתה כאן מקצוענות, ההבדל התקציבי הזה לא היה כה מורגש, כי כמו שאמרתי מכבי עדיין רחוקה מלהציג יכולת גבוהה ברמה אירופית.

מכבי הציגה משחק איטי ונרפה מהדקה הראשונה ועוד כשהיו לה הזדמנויות להתיש את ניקוסיה. אפשר לתרץ את זה בגישוש היריבה ו"לחכות לרגע הנכון" אבל היה ברור לי באנרגיות של השחקנים שהם לא קמו על הרגל הנכונה. גם כשניקוסיה יצאה מדי פעם קדימה, מכבי היתה איטית וצפויה מדי כדי למצוא פתרונות התקפיים, ולמעשה כל ההזדמנויות שלה היו חסרות משמעות. אחרי המשחק הזה דובר על כך שמכבי לא הגיעה לשום הזדמנות ממשית, אי אפשר להתכחש לכך.

כאן בדיוק מתגלה חוסר הברק והיצירתיות של מכבי, כשמתגוננים מולה היטב והיא פתאום נטולת פתרונות התקפיים. הכנה לא טובה אפשר לייחס לכל משחק, בסופו של דבר הכלים שיש בקבוצה מכריעים לכאן או לכאן.

בקשר לסטטיסטיקת מסירות, גם שלושה משחקים בליגה האירופאית לא יכולים להוות איזושהי אינדיקציה ביחס לאירופה, כשיש כל כך הרבה קבוצות אירופאיות חזקות שמשתתפות בצ'מפיונס ליג, או שבכלל לא משתתפות במפעל כלשהו.

רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזו ואני ממש לא מסכים עם האמרה הזו איתי. כושר גופני זה אחד הדברים הכי מרשימים שיש. אין שום עוצמה בקבוצה כישרונית שאחרי הדקה ה-30 שופכת לאגר. זה חייב להיות שילוב של השניים.

12. yedidel Member

מכבי ת"א קבוצה מעולה, שבניגוד להפועל ת"א של עונת הדאבל עושה את זה ע"י יישום המודלים הבסיסיים של כל קבוצה באירופה.

מזלזלים פה (במיוחד פרשני הכאילו בעיתונים) ברוטציה של סוזה, שזה דבר מדהים. מכבי משחקת כמעט אותו דבר פחות או יותר בכל הרכב שתעלה.
    עכשיו תוציאו מהפועל ת"א של הדאבל את שכטר וורמוט ותחשבו איך היא תיראה.

אז נכון, לצמצם פערים מול האירופאיות ייקח עוד זמן, אבל הכיוון הוא נכון.

דרך אגב, מכבי חיפה בשנים האחרונות רכשה כמה וכמה שחקנים שעלו לה מיליון דולר פלוס (אני מהראש זוכר את אנדלובו, אוראל דגני, עידן ורד, חן עזריאל). לא נראה לי שהפערים התקציביים הם אלו שגורמים לכזה פער מקצועי.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים (ובמיוחד אתה איתי)
    אנחנו מחזור 7 וכבר אתם קובעים אם מכבי מבריקה וגדולה או לא? משתווה להפועל או לא?
    שנה שעברה מכבי לקחה אליפות גדולה, בטח נוכח העובדה שהיא אנסה את הפועל ברמות שאפילו גוטמן כשאימן לא עשה למכבי. עכשיו אנחנו מחזור 7 ואתם מבלבלים לי במוח מבריקה לא מבריקה? לא שאני מאמין שזה יקרה אבל אם מכבי מסיימת עונה בלי הפסד ושוברת את השיא נקודות של מכבי חיפה (95) שזה אומר מנצחת 30 משחקים ומעלה? מה תגידו? שהיא הכי גדולה בכל הזמנים? למה לא להגיד את זה? כי היריבות שלה פחות טובות? זה בעיה שלהם. אם מכבי תציג הפרש שערים של 80-10? אם היא תגיע ל-32 האחרונות? (בינינו זה כולה לעלות מהבתים)
    איתי סיימת לאונן על עונה בודדת ב-60 שנה? יופי. עכשיו כל בלבולי מוח של ראפיד וסלטיק קח אותם, תקבל יפה, צבע בכחול וזרוק לים. כבר עכשיו או יותר נכון בשנתיים האחרונות אני יכול להגיד שמכבי יותר גדולה בהפועל בדבר אחד: היא אשכרה הובילה/מובילה את הטבלה בדרך לאליפות. עכשיו אני יכול למצוא עוד דברים בוודאות כמו כושר, משחק בנגיעה, מסירות רצופות לגול, החזקת כדור ועוד כהנה וכהנה שחלקם אני אצדק וחלקם אני לא, אבל אנחנו מחזור 7, פאקינג 7, בחצי הדרך בשלב הבתים באירופה, מה אתה עכשיו נגרר לי לוויכוחים מגוחכים משווה לי בין מפעלים וקבוצות. ואם מכבי תפסיד לבאר שבע יום שני? ואם היא תפסיד בדרבי הראשון? ואם היא תאבד את האליפות ותיכנס למשבר בגלל הרוטציה של סוזה? בחייאת, דבר על מה שקורה עכשיו, עכשיו מה שאתה רואה לנגד עיניך לא מה היה לפני 3 שנים ומה יהיה במאי 2014.

אף אחד פה לא מתייחס לזה שמכבי שיחקה 3-5-2. שפריצה נראה כמו הצל של עצמו, שזהבי פשוט שידרג את עצמו לרמת בניון בכל הקשור לליגה שלנו, שסוזה כל פעם צוחק עלינו עם ברוטציית, ששחקנים משחקים מול 12 אלף כל שבוע קבוע, שסכנין כבשה לראשונה מול מכבי, על משחק הלחץ, משהו על המשחק! אתם כל הזמן מתווכחים לי למי יש יותר גדול? מה הקשר בדיוק עכשיו, למה? תהנו מהכדורגל.

עריכה 2:

והכי משגע אותי שאנשים מעזים להשוות את מכבי לאירופה וברמת הבונדסליגה, זה מגוחך, פרנקפורט זה מועדון שני 50 שנה היה בגמר לידת האלופות במתכונת הישנה. יש להם איצטדיון מדהים של 50 אלף מקומות, מתחפ אימונים שמספיק לכל קבוצות ליגת העל ביחד, מאמנים ברמות מטורפות בשכבות גיל של ילדים, על מה אתם משווים? מסתכלים לי על ציטוטים מגוחכים של מאמן פרנקפורט, מה רציתם שהוא יגיד אץ האמת במסיבת עיתונאים? שמכבי זו קבוצה שהם צריכים לנתי בקלות? מתוך 50 משחקים בגרמניה הם מנצחים 52. מכבי לכולם לא תהיה קרובה לשום דבר שהוא קבוצות צמרת ב-10 הליגות הבכירות באירופה כל עוד קריית שלום לא עובר מתיחת פנים מטורפת, אין לה איצטדיון משחה עם 30 אלף מקומות ומעלה והמאמני ילדים הם סטארים, עזבו בוגרת,, החוכמה זה לבנות מלמטה כוכבים

14. Don Joan Roman Member

אדירה או לא אדירה יחסית לארץ זה לא אני אגיד או לא אגיד אני רק באתי כנגד הטענה שמכבי היא איזה עילוי אירופי יחסית לישראל כי היא לא

15. Love Is Red Member

מכבי תל אביב היא לא עילוי אירופי והיא קבוצה ברמה מעל הליגה, ששאר הליגה היא פח, להפועל באר שבע חסרים שני שחקנים בשביל לחלום על להשתוות למכבי תל אביב, למכבי חיפה גם כן חסר שני שחקנים וחסר גם מאמני כושר נורמלים בליגה, חוץ מזה אני לא רואה הבדל של שמיים וארץ בין מכבי תל אביב לשאר הקבוצות ורמה אחת זה לא הבדל של שמיים וארץ...