מחזור 7 בליגת העל: מכבי ת"א בורחת בפסגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏26/10/13.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בוא נגיד שהגולים של מיטרוביץ' וזהבי (חופשית) לא ?מבריקים קבוצתית?. אבל הגול הראשון הוא תוצר של מהלך מבריק של מאנה וסיבוב שכולו טכניקה של זהבי. השער של דאבור הוא תוצר של לחץ אינטנסיבי - לא זכורה לי קבוצה שלחצה ככה בישראל.

אני משתגע מכם, באמת.
    מכבי כובשת במספרים מדהימים, בקושי מגיעים נגדה למצבים וזו הקבוצה שמוסרת הכי הרבה בממוצע להתקפה אי פעם בליגה הישראלית. אבל מבחינתכם היא בסה?כ יעילה מאוד.
    אנשים כאן מתייחסים לתקציב וסיבות חיצוניות, מה זה קשור ל?ברק? של קבוצה? רק בישראל יש פערים תקציביים?

2. Telkiyski Member

כבר הסברתי לך והעדפת להתעלם.

כשאתה באים בתור אלופה מכהנת, עם תקציב של 90 מליון והכי גבוה בהרבה מכל השאר ועם ציפיות לאליפות קלה, יהיה קשה לצפות מכולם לגמור מכם כי אתם מקום ראשון.
    ממש כל הכבוד. כמו שאמרתי לך, גם חיפה ובית"ר כבר עשו את זה.

גם ברצלונה יחסית מגמגמת השנה בספרד ביחס לציפיות שיש ממנה ולכן לא כ"כ מתלהבים ממנה באופן יחסי. סתם דוגמא (למרות שאני יודע שמבחינתך מכבי היא ברצלונה).

הפועל של הדאבל לא פתחה עונה בתור אלופה מכהנת, לא הייתה מועמדת בלעדית לתואר, לא החזיקה בתקציב הכי גבוה מכל הליגה וגם נתנה הצגות באירופה על ימין ועל שמאל (ולא עלתה לשלב הבתים באירופית בגלל בית הדין).

ממה אתה רוצה שנתלהב? מזה שאתם דורסים את סכנין ורמה"ש אבל נראים כמוהן בפרנקפורט?

ואורנפו צודק, התקשורת לא מפסיקה לפרגן לכם ולספר כמה האליפות שלכם וכאלה, די להתבכיין.

נערך לאחרונה ב: ‏29/10/13
  3. oranfu Member

פער תקציבי כמו שיש בארץ אין כמעט בשום ליגה לדעתי.

לחץ שמלחץ, זה לא היה מצב הבקעה מי יודע מה (הגול הרביעי). גם עונה שעברה הרבה מאוד מהשערים שלכם היו בבעיטות מרחוק.

כובשת במספרים מדהימים? לא נראה לי מדהימים. אתם הרי לא הקבוצה שכבשה הכי הרבה פה בליגה.
    יש לכם את השחקנים הכי טובים, בזמן שהשחקנים של חיפה מחמיצים מתוך רחבת החמש, שלכם מבקיעים באופן קבוע מחוץ לרחבה.
    אני לא מבין איך אתה ממשיך להתעקש שהכסף הוא שולי.

בקושי מגיעים נגדיכם למצבים? אתם משחקים דיי מבוקר, פשוט יש לכם שחקנים מצויינים בחלק הקדמי. ושוב,, הרמה של הליגה מאוד נמוכה. אין אפילו יריבה אחת העונה, אפילו לא בכאילו. ראינו איך קבוצת (בקושי) מרכז טבלה בגרמניה מגיעה בקלות לשער שלכם.

אתם קבוצה טובה מאוד, אבל לדעתי ממש לא מהאלופות הגדולות שהיו פה. אבל אולי עוד תגיעו לשם, כי הכסף גדול בהרבה מהיריבות, ככה שאין בכלל לחץ. יודעים שאליפות לוקחים פה בלי יותר מדי מאמץ. כבר היום רואים כמה אתם משוחררים כי אתם מבינים שגם אם תפסידו לא יקרה כלום, אף קבוצה לא תתקרב בכלל.

והנה בYNET מתפרסם שפניתם שוב לבן שהר על מנת לשכנע אותו לחתום בינואר. כנראה אתם חוששים שהחלוצים שיש לכם היום בסגל לא מספיקים.

4. EuropeGuy Member

ואז מגיע יום חמישי, ואני חוטף את ה"בומבה" שלי ומבין איזה פער קיים בין מכבי של הליגה למכבי של אירופה. מה שמוביל למסקנה שלא פחות משמכבי התקדמה, הליגה הלכה אחורה, שזו ממש לא אשמתה של מכבי, אבל הפרופורציה ודע את מקומך ורמתך, חשובה כאן.

כשדיברתי בתחילת העונה על קבוצות אטרקטיביות וקבוצות אפורות יש שטענו שמכבי לא חייבת לאף אחד כדורגל גדול ושהתוצאה קובעת, אני אישית חושב שכדורגל גדול בסופו של דבר גם יוביל לתוצאות (כל עוד אנחנו לא הפריימרליג). בתור קבוצה שגדולה על הליגה כרגע, הייתי רוצה לראות מהלכי התקפה שמציפים את הדמיון.

מכבי די אפורה ולכן לא מקבלת מספיק פרגון ציבורי לדעתי. זו דעתי הכנה. כשהפועל של הדאבל הניעה כדור, הרגשת שחלק מתוכך נמצא שם, רוצה שהפרוייקט הזה יצליח וקבוצות נוספות יראו כך. במכבי מה שבולט כרגע זה המשמעת והמקצועיות, אבל הרמה עדיין רחוקה מכפי שמוצגת. אם כי לפחות יש כיוון מלמעלה, בניגוד להפועל המבוזבזת ההיא.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ברגע שכתבת שמכבי משחקת מבוקר הפסקתי לקרוא.
    טיבי עולה באופן קבוע, גם במערך של שלושה בלמים, והקשרים האחוריים תמיד מגיעים לקו ה-16.

ואיתי, מה הקשר לציפיות?
    אנשים טוענים שמצפים ממכבי להיות מבריקה אבל היא לא, אני אומר שהיא מבריקה כפי שמצפים ממנה והיא הרבה מעבר לסתם קבוצה יעילה.

ואגב, קודם הזכרת את שאלקה-חיפה. חיפה ספגה שתי שלישיות מול שאלקה ששיחקה דיי בקלילות, באחד עשר שחקנים. מכבי הפסידה לפרנקפורט 2-0 כששיחקה 60 דקות בעשרה שחקנים, כאשר פרנקפורט באמת שיחקה במלוא הרצינות. עד האדום המשחק לא היה כזה חד צדדי, למעשה מכבי הייתה קרובה מאוד לכיבוש פעמיים בעשר הדקות הראשונות.

6. Telkiyski Member

אני חושב שמה שמכריע זה הישגים באירופה.

כשקבוצה ישראלית מצליחה באירופה לצד הצלחות בליגה זה גורם לה להיראות קבוצה טובה באמת (כי הרי היא גם נצחה את הגויים).
    אבל כשקבוצה ישראלית כושלת באירופה ומצליחה בליגה זה נראה כאילו היא מנצלת את חולשת הליגה הישראלית, ומה לעשות, יש בזה משהו.

הקטע עם מכבי שיש להם פוזה כאילו הם מינימום איזה ורדר ברמן במקרה הרע.
    אז וואלה, באה לפה באזל ושמה להם 3 בחצי שעה וביום חמישי ראינו איך זה היה נראה.

היו קבוצות ישראליות שעשו עונות הרבה יותר מרשימות באירופה גם בלי לעשות בליגה 19/21. זה הכל.

7. oranfu Member

א- אתם משחקים מבוקר. יש לכם כמעט כל הזמן לא מעט שחקנים מאחורי הכדור. אם טיבי עולה (פששש, אחד הבלמים במערך של שלושה בלמים מעז לצאת קדימה, ממש ברצלונה) אז קשרים אחוריים נשארים יותר מאחור על מנת לסגור את מה שהוא משאיר. לפעמים אתם תוקפים עם יותר שחקנים, אבל רוב הקבוצות פה בליגה גם ככה לא מסוגלות לעשות כלום.

ב- פרנקפורט המשיכה לשחק בשיא הרצינות? המשחק היה שקול עד ההרחקה? אם לא מזל והצגה של השוער, אתם מקבלים שם 6-0. להגיד שלא התפרקתם זה קצת לגנוב דעת. חניתם בבונקר והם עדיין הגיעו לכמה וכמה מצבים מצויינים שרק במזל לא נגמרו ברשת.

ואגב, אתה באמת משווה את פרנקפורט (בקושי מרכז טבלה בגרמניה) להגרלות של חיפה והפועל?

8. EuropeGuy Member

וזה מה שבסופו של דבר נתן את הגושפנקא לדבר על הפועל ההיא כאחת הגדולות ביותר. ההופעות שלה מול סלטיק, וינה בבית ובחוץ, השליטה המוחצת מול שאלקה בבית שנגמרה שלא בצדק ב0-0 (אני זוכר את מנואל נוייר מדבר על כך שבמזל הם השיגו תיקו באתר של אופ"א) את הכמעט ניצחון בליון החזקה, וגולת הכותרת מבחינתי, העובדה שהפועל הפסידה 3-0 בקאזאן ובבית האוהדים שלה האמינו שהקבוצה מסוגלת למחוק את הפיגור הזה, במשחק עם הגשם השוטף ושני ההזדמנויות בהתחלת המשחק שיכלו להעלות את הפועל ל2-0. למה גולת כותרת? בגלל שהתקפית היא נתנה הרגשה שהיא מסוגלת ביום נתון למחוק פיגור קשה שכזה.

אבל גם הפועל ההיא היתה רחוקה מלהיות מושלמת, ומדובר בקבוצה שהיה כתוב עליה על המצח התמרור "כניסה ללא יציאה", בלי שום דרך וניהול, בלי שום חשיבה לטווח הרחוק, פשוט קבוצה מבוזבזת והבלחה דו-שנתית מדהימה בלי שחקנים מחליפים, וזה מה שנותן לי אופטימיות לגבי הפרוייקט במכבי שרחוק עדיין מלהשיג את ייעדו. הטווח הרחוק והמקצועיות, זה מה שמרשים אותי במכבי, לאו דווקא הטווח העכשוי. הלוואי שמול פרנקפורט בבית מכבי יתקנו קצת את הרושם הלא טוב מהמשחק מגרמניה שבסה"כ הבליט שהדרך שם עוד ארוכה.

9. Telkiyski Member

כן, רק שהפועל ההיא לא נהנתה מאיזה מיץ', לא היו לה בסגל 20 שחקנים בכירים וגם הייתה לה יריבה "רצינית" (אנדרסטייטמנט) על האליפות בארץ.

וקאזאן בארץ.. היינו יכולים לנצח אולי 1-0, אבל לא לעבור אותם.
    מה שהיה מרשים בצמד המשחקים מולם זה שבאמצע שלהם (בחמישי שיחנו במינוס 20 בסיביר) היה הדרבי 4-2 האדיר.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. למכבי יש 2 דברים שלא ראיתי אצל שום אלופה ב-12 שנים האחרונות, כושר גופני מדהים ומשחק לחץ 90 דקות, משחק מסירות וצירופים קטלני וכתוצאה משני אלה החזקת כדור בכל משחק וכל יריבה בליגה של 70 אחוז ומעלה.

סוזה עשה נכון כשעלה עם 3 בלמים מסיבה הפשוטה הוא בנה על זה שסכנין תבוא להתבנקר או לסגור ולא תצא הרבה להתקפות.

להשוות בין מכבי ופרנקפורט בכל היסט מצריך הסתכלות פסיכיאטרית. אם לא חורן פאבלו מכבי אוכלת 5. וגם ב-11 שחקנים הוא הציל. מכבי לא שם וכל כןד לא יהיו פה זרים ברמה של הבאה של מיליון יורו ומעלה היא גם לא תתקרב אלא בעונה סנסציונית אה לה הפועל 01/02
    מול ב?ש משחק חשוב שבוע הבא ובכלל אם מכבי תנצח בסיבוב 11 נצחונות ו-2 תיקו אפשר לסגור את הסיפור לעונה בפברואר כי שום דבר לא יעתור את מכבי בטח ובטח שבין דצמבר לפברואר אין כלום

מדהים כמה הסגל של מכבי עמוק ומה תאמרו על הגול של מיטרוביץ??

11. EuropeGuy Member

אני זוכר את האוהדים של הפועל מדברים/מקווים על המשחק הזה שאפשר למחוק את הפיגור.
    ה3-0 בקאזאן היה בום שאף אחד שם לא ציפה לו ואפשר לזקוף את זה קצת גם לקור המצחין, אבל עצם הדיבור שהיה על כך שזה אפשרי, הבליט כמה ביטחון הקבוצה הזו נתנה לאוהדים שלה מבחינת מציאת פתרונות התקפיים.

12. Telkiyski Member

כן, לפני המשחק זה היה נראה אפשרי (אפילו היה משקוף של בונדר בדקה 2) אבל לא באמת.

אני בכלל חושב שעם הגרלה אחרת היינו יכולים להמשיך הלאה במפעל (לא יודע אם ואיך זה היה משפיע על הליגה). קיבלנו את ההגרלה הכי קשה מבין 15 אופציות.

העיקר ששנה אחרי זה קאזאן קיבלו בהגרלה את טוונטה בדיוק באותו שלב אבל אירחו אותם במוסקבה, ולהפועל נתנו לשחק במינוס 20.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

למה אתה מצפה? דאבל פאסים עם צוקהארה, בורג, מספרת ועקבים? מספיק כבר. במחזור הראשון העונה מכבי כבשה שני שערים סופר מבריקים, מהמרשימים ביותר מבחינה קבוצתית שנראו בשנים האחרונות (לא מגזים). בגול הראשון מכבי מסרה 7 מסירות ב-13 שניות, בנגיעה, עד שכבשה, מה אתה רוצה יותר מזה?
    איזה אפורה בראש שלכם? להזכיר לכם שערים כמו הוולה של פריצה ב-2-2 לפני הבומבה של לוגאסי? או ניסיונות המספרת של זהבי ופריצה אחת לכמה משחקים? את המבצעים של עטר? הקפצות מעל הגנה? מהלך הבכורה של פריצה בקבוצה (מסירה בנגיעה עם העקב לגול)? דיי כבר.

הפועל של הדאבל היא נוסטלגית עבור אנשים, היא בפירוש לא הציגה מהלכי כדורגל ספקטקולריים יותר ממכבי הנוכחית. מספיק כבר להזכיר אותה כאיזו תאווה מדהימה לעיניים. אנשים פה אומרים שהליגה השנה חלשה ושהלכנו אחורה, איך תקראו לליגה של אז עם 5 קבוצות שעלו מהלאומית?
    הפועל ההיא הייתה פחות מסודרת (עדיין מסודרת בקנה מידה מקומי) - המהלכים שלה היו משוחררים יותר, זה כן, יותר דגש על טכניקה ויכולת אישית מטקטיקה ושיתוף פעולה מאורגן, מה שיוצר אשליה מסוימת של "ברק" (ואני לא טוען לרגע שזו הייתה קבוצה לא מבריקה).

בשורה התחתונה כרגע מכבי במצב מצוין באירופה - אחרי סיבוב, כשהיא שיחקה את שני משחקי החוץ הקשים ביותר, עם 4 נקודות (כאשר עוד שתיים פשוט התפספסו. מכבי הייתה גדולה על ניקוסיה), במקום השני בבית, וכל זה מהדרג הרביעי. למכבי יש סיכוי יחסית גבוה לעלות מהבית הזה, מהדרג הרביעי, זו הצלחה.
    ואגב, כולם מדברים על תקציב - התקציב של מכבי נכנס בערך שלוש פעמים בתקציבים של פרנקפורט ובורדו.
    ואם אי העלייה לצ'מפיונס מסתמנת כאי הצלחה - אני רוצה לראות קבוצה ישראלית שמקבלת את באזל, שעונה קודם הגיעה לחצי גמר האירופית כשבדרך עברה את טוטנהאם, בסיבוב המוקדמות השלישי (אפילו לא בפלייאוף), ועוברת אותה.

נכון שבאזל נתנה שלוש, אבל גם חטפה שלוש וירדה עקב כך לסוג של בונקר. לא משנה איך תסובב את זה - מכבי לא התבזתה ולא נראתה כזו קטנה. וגם מול פרנקפורט - אני בכלל לא בטוח שהמשחק היה מתפתח ככה לו טב"ח לא היה נוהג בכזו טיפשות, בבערך חמש דקות שלפני האדום מכבי יצאה מההלם והמשחק התאזן (אתה מוזמן לצפות שוב אם בא לך). מכבי נראתה נורא ואיום בדפי הסטטיסטיקות בפרנקפורט, מסכים, אבל במשחק עצמו לא ראית קבוצה מביכה שלא מוצאת את עצמה, היה סדר, היה שקט, רק שגם הייתה קבוצה טובה יותר עם יתרון מספרי ורוח גבית ממול.
    אתה גם שוכח שלמכבי אין ממש ניסיון אירופי, בניגוד להפועל. זה משמעותי, צריך להתרגל להתמודד ברמות האלה.

אני לא בא ואומר "תראו, אנחנו מינימום ורדר ברמן", אבל רבאק, איך לעזאזל אפשר לומר שמכבי אפורה, לא מבריקה ובסה"כ יעילה. זו קבוצה שהשוער שלה יכול לשים ספר בצד ברוב המשחקים שהיא משחקת בהם, כדי להעביר את הזמן בקריאה.
    ויש לכך סיבה - לא חולשת הליגה (היא תמיד חלשה), אלא רמה טקטית וגופנית גבוהה.

14. EuropeGuy Member

מה שרציתי לכתוב בשורה התחתונה לפני התגובה של אורימור וחשוב לא לשכוח זאת,

זה שהפועל הטובה בהיסטוריה התנהלה בצורה שערורייתית והיתה בנויה טלאי על טלאי. כל שחקן שנפצע שם זה היה בגדר אסון, ולכן רצף ההישגים שלה בתוספת סגנון משחק אטרקטיבי בהרבה משחקים הוביל לאיזשהו גל גדול של הערכה בכל הארץ, שהתעצם גם בבגלל שזה בא בהפתעה, אף אחד לא הריח את זה מגיע. לא היתה שם רפורמה ניהולית, או איזה שהן מטרות רציניות. אני אפילו זוכר שכשהם קיבלו את הבית בליגה האירופית המבורג נחשבה אחת הטובות בליגה, סלטיק היתה סלטיק שהתחרתה מול ריינג'רס ולא סלטיק הנוכחית שמשחקת סטנגה עם עצמה בסקוטלנד, וראפיד וינה קבוצה אוסטרית שניצחה 3-0 את המבורג קודם לכן.

במכבי של היום גל ההערכה הזה נבנה מכיוון אחר, מהכיוון המקצועי והשאיפה להיכנס לדציבלים הקטנים ביותר כדי לנבור איפה אפשר לשפר. כאן ברור שהכסף עוזר בצורה משמעותית, אבל גם עם כסף צריך לדעת להתנהל, והייתי רוצה שבמקום שקבוצות ירתעו ממכבי החדשה, שישאפו אפילו לעקוף אותה ולמצוא פתרונות.

כל עוד בכל פעם שהליגה שלנו תתפוס קבוצה אחת שמתנהלת נכון שאר הקבוצות ילכו אחורה ויחכו שהיא תמעד, זו תמשיך להיות ליגה לא שאפתנית והרמה תשאר כזו של אחת שתיים וכל השאר.

אורימור, קבוצה אפורה זו קבוצה שהפתרונות ההתקפיים שלה למשל די שבלוניים, הרמה, נגיחה לא מדויקת או מצבי כיבוש בעיקר מריבאונד שמגיע לאחד השחקנים, כדרורים איטיים יחסית, טכניקה לקויה בהחזקת כדור ועמידה לא יציבה של הגוף, וכהנה. גם כשמכבי שולטת, לא מבחינים במשחק מסירות מהיר ויצירתי מדי. בוא נאמר כך, אם אפשר להגדיר משחק הגנה כאטרקטיבי, הייתי מגדיר את מכבי כקבוצת הגנה אטרקטיבית ביחס לליגה. הפעם היחידה למעשה שראיתי העונה את מכבי מציגה כדורגל אטרקטיבי זה כשהיא התעוררה אחרי ה3-0 מול באזל. שם זו היתה תצוגה ללא ספק, אבל עד כה זה נראה כמו מקרה שלא מעיד על הכלל, כשההדק היה מונח על הרכה ולא מתוך די אן איי מובנה, אני מקווה שאני טועה.

15. Telkiyski Member

מכבי במצב טוב באירופה אבל אם תעלה היא כנראה תעשה את זה ע"ח קבוצה מקפריסין וע"ח קבוצה צרפתית שזורקת זין על המפעל הזה.

ואם התקציב של מכבי נכנס פעמיים - שלוש בזה של פרנקפורט ובורדו, כמה פעמים לדעתך התקציב של הפועל 09/10 נכנס בזה של המבורג, סלטיק ואפילו ראפיד?

הקאמבק שלכם מול באזל בגארבג' נראה אפילו פחות רלוונטי אחרי איך שנראיתם בחמישי האחרון בגרמניה. כמו שאמרתי אז, ברגע שהמשחק חזר להיות "רציני" (במצב של 3-3), באזל גרמה למכבי לא להגיע למצב אחד במשך 40 דק'.

אף אחד לא אומר שמכבי "התבזתה", פשוט זה די סותר את הפוזה שלכם שאתם "מינימום ורדר ברמן" כמו שכבר ציינתי פה. סותר את זה בגדול.

ובסדר, יש לכם רמה טקטית וגופנית גבוהה, זה לא הופך אתכם לקבוצה מבריקה במיוחד.

ואפרופו זה שהתקשרות "לא מפרגנת" לכם.
    תראה את השער של ידיעות אחרונות, "עוד קונצרט של מכבי" וכאלה. אבל העיקר שלא מפרגנים לכם, ואתם אנדרייטד של 90 מליון שקל. מסכנים.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=713..._count=2&ref=nf