מחזור 7 בליגת העל:: מכבי חיפה תקועה בתחתית, מ.ת"א וב"ש ניצחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏13/10/15.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אם מליקסון ממשיך ככה כל העונה אנחנו לא צריכים את זהבי. ברגליים יש למליקסון מה שצריך כדי להיות מעל הליגה ובלתי ניתן לעצירה. העניין הוא בראש ואופי. האם מליקסון יכול למשוך ככה לאורך זמן ולהמשיך לבלוט שבוע אחר שבוע כמו שזהבי יודע.

מכבי עדיפה כי לנו חסר מחליפים איכותיים בקישור האחורי ובהגנה, כפי שמשה ציין.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  2. Love Is Red Member

להערכתי חסר לנו מחליף איכותי בקישור האחורי וחלוץ נורמלי במקום ארבייטמן, דווקא בהגנה אני לא רואה הבדל בין קרלוס גרסיה ללואיי טאהא ולדעתי טאהא טוב ממנו, ואומנם עמדת המגן הימני המחליף שלנו לא בשמיים אבל עמדת המגן השמאלי שלנו טובה משלהם ויש להם יתרון רק עם טב"ח שהוא בלם איכותי מאוד.

תוסיף לנו קשר אחורי וחלוץ במקום ארבייטמן או קשר-חלוץ ואנחנו עם סגל כמו של מכבי חוץ מזהבי שהוא כרגע השחקן הכי טובה בליגה ללא עוררין.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההבדל בין זהבי למליקסון הוא שזהבי כבר שנתיים שומר על יציבות מבחינת היכולת שהוא מציג והמספרים שהוא מעמיד.
    למכבי בשנה שעברה היה את בן חיים מצוין בתקופה מסוימת, ובתקופה אחרת את מיכה מצוין, ובסוף העונה את פריצה מצוין, ובשלב מסוים גם מיטרוביץ' העמיד מספרים יפים מבחינת בישולים, אבל כשבן חיים היה בתקופה פחות טובה, וכשפריצה היה פצוע, וכשמיכה התחיל את העונה לא טוב, מי שתמיד היה שם, מי שסיפק את המספרים לאורך כל הדרך זה זהבי עם 27 שערים ו - 6 בישולים בליגה.
    לא יודע אם מליקסון יכול להגיע למספרים כאלה, אני חושב שגם אם נצליח לזכות בתואר זה יהיה דרך חלוקה טובה של המספרים בין מליקסון, ברדה, נואקמה, שהר ובוזגלו, מאשר שמליקסון יספק הופעות כמו נגד בית"ר בכל מחזור עד סוף העונה.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי עכשיו קטע מיציע העיתונות שמספר את הסיפור סביב השיפוט לטובת מכבי, שופטים פוחדים לטעות נגד מכבי מחשש שיקרה להם מה שקרה לאלון יפת שטעה נגד מכבי ולא שפט אותם במשך שנה. לא לשפוט את מכבי אומר כמובן לא לשפוט את המשחק המרכזי וזה פגיעה גדולה באותו שופט. לפי מה שנאמר באולפן, שי שטרית ושופטים נוספים הסבירו שזאת הסיבה ששופטים בארץ חושבים פעמיים אם לשרוק נגד מכבי...

5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לקחת בפרופרציה את היכולת של מליקסון. נכון שהוא ריחף במשחק מול בית"ר ובכללי פתחית העונה שלו טובה.
    אבל צריך לזכור שנגד בית"ר פשוט נתנו לו את החופש שהוא היה צריך לא גבאי ולא מאטוביץ הצליחו להתמודד איתו ועם נאווקמה שגם משך אליו הרבה תשומת לב.
    כמו שאמרתם המבחן שלו זה לשמור על יציבות.
    החלק הקידמי של ב"ש השנה כ"כ מרשים שאי אפשר לדעת מאיפה זה יגיע. בכר חייב למצוא את הנוסחה לשלב את את כלום ביחד גם זה על חשבון ראדי.

6. עידן444 Member

אולי אני טועה אבל נראה לי שמאותה טעות יפת לא שפט כמעט בכלל.
    עיקר הטענה ליפת היתה שהוא התעלם משופט הרחבה- מה שלמעשה שולל לחלוטין את התאוריה הזו של אדון שי שטרית, אחד השופטים הכי גרועים שהיו אי פעם במדינה- שפתאום צץ בשיא חוצפתו לבקר שופטים אחרים על חוסר יושרה. רוב השופטים בארץ סמרטוטים, באים עם החלטות מהבית, ובמקרה היותר טוב הם סתם גרועים- אבל אם כבר מישהו מבקר אותם האחרון שיש לו זכות לעשות את זה הוא שי שטרית.
    ונחזור לאלון יפת, הרי ברגע ששופט הרחבה לקח החלטה והעיר את תשומת ליבו של יפת- איך בדיוק זה שיפת מקשיב לו היה גורם לכך שמכבי ת"א תבקש לשלול אותו ממשחקיה? הרי באותה מידה אם קוון טועה באופסייד- ממתי עיקר הטענה באה לשופט? וגם אם יש טענות לשופט זה בטח לא יגרום לקבוצה לשלול אותו ממשחקיה כמו לאחר פנדלים שלא נישרקו, פנדלים שנישרקו למרות שלא היו או כרטיס אדום לא מוצדק.
    הרבה שופטים בארץ מפחדים לשרוק נגד מכבי ת"א מסיבות לא ברורות. משהו דפוק ב DNA. ממש לא נראה לי שהסיבה היא הפחד להשלל מלשפוט את מכבי ת"א- ואם כן המצב אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי.

7. עידן444 Member

הוא ממש לא חייב. כל עוד הוא מנצח והקבוצה נראית טוב הוא לא חייב לאף אחד כלום.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי מה שהבנתי מהתוכנית, שי שטרית היה אחד מבין כמה שופטים שאמרו לתכנית שהם מפחדים לטעות נגד מכבי מחשש שמכבי תפעול לכך שהם לא ישפטו במשחקים שלה ואז כמות המשחקים המרכזים שהם ישפטו תהיה קטנה מאוד.
    כלומר לא מדובר בשופט אחד ויחיד.

אני חושב שאיגוד השופטים צריך להוציא הודעה מסודרת באיזה מקרים שופט X לא שופט קבוצה Y. לא חושב שזה טבעי שבכל פעם שקבוצה תתלונן נגד שופט מסוים הוא לא ישובץ יותר במשחקים שלה. צריכים להיות קווים מנחים אחרת זה פתח להפעלת לחץ גדול על השופטים כמו שקורה עכשיו כששופטים פוחדים לטעות נגד מכבי שאז הם יפגעו מאוד בכל הקשור לקבלת המשחק המרכזי (שמכבי כמעט תמיד מעורבת בו).

9. עידן444 Member

לא יודע על עוד שופטים. שמעתי את שי שטרית אומר את זה והאמת שהוא גם הציע פיתרון. לא רק זיבל בשכל. הוא אמר שאותו שופט פחדן שלא שרק נגד מכבי ת"א מתוך פחד שהוא לא ישפוט אותם יותר- דווקא הוא יהיה זה שישללו ממנו לשפוט את מכבי ת"א- קרי- אוראל גרינפלד לא שרק לפנדל ברור נגד מכבי ת"א מול מכבי פ"ת? למה שלא ישפוט יותר את מכבי פ"ת? זה עונש? שלא ישפוט את מכבי ת"א עד סוף העונה.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקטע מהתכונית שאני ראיתי הזכירו את השם של שי שטרית, כי הוא התראיין בנושא, אבל אמרו שמדובר במספר שופטים שאמרו את אותם דברים, כלומר לא מדובר בשופט בודד.
    אני חושב שאם איגוד השופטים יחדד את הנהלים ויבהיר שאם שופט X או Y טועה נגד קבוצה מסוימת זה לא אומר שניתן יהיה לפסול אותו זה יסיר לחץ מהשופטים, גם במשחקים של מכבי אבל לא רק.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שי שטרית מזיין בשכל. אלון יפת שפט את מכבי נגד עכו.

12. עידן444 Member

הוא גם דיבר כאילו בכזאת קלות פוסלים שופט...
    אם זה תלוי בי מנשה משיח ומנשה משיח החדש(דניאל בר נתן) כבר מזמן לא היו שופטים את נתניה יותר.
    גם בתקופות שנתניה כן(לדעתי זה כבר מזמן לא קרה למרות שיש לכך הצדקה) היתה מבקשת לפסול שופטים זה לא ממש היה עובד...

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקטע שראיתי הם דיברו על כך שבזמן שקבוצות כמו עכו (או נתניה לצורך העניין) יכולות לבקש פסילת שופט כזה או אחר אבל לא יענו בחיוב בגלל המעמד שלהם, לקבוצה כמו מכבי תל אביב כן יש כוח ומעמד לגרום לפסילת שופט במשחקים שלהם (נתנו דוגמא גם למנשה משיח והפועל ת"א, שגם הובילה לפסילת משיח מהמשחקים שלהם לתקופה ארוכה אחרי שטעה נגדם).

14. עידן444 Member

עוד דוגמה לכדורגל העקום שלנו.
    למרות שברור לי שיצוצו כאן כמה עכשיו שיגידו שככה זה עובד בכל מקום.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כמה זמן אתה רואה כדורגל כשאתה חושב שבכלל היה מאצ' ביניהם לאור היכולת הטקטית של שתי הקבוצות והפער העצום בין מאמנים? ההשוואה פשוט עצובה לנוכח הנסיבות.

כשאמרתי אחריי סכנין שבאר שבע יקרעו אותנו, ידעתי למה אני מתכוון. בית"ר של היום היא קבוצה נוראית, הכי חלשה שראיתי ביחס לרמת הסגל שלה, כי באמת יש לנו שחקנים טובים - כחילה, רואדה, דה לוקאס (בא לי להרוג מי שבא אליו בביקורת), קלאודמיר, אצילי, רוקאביצה וכו', גם על הספסל כשיש עכשיו את איינבינדר, לידור כהן וכל השאר זה מראה שאמנם אין כאן סגל לאליפות, אבל בהחלט יש סגל שלאור רמת הליגה והקבוצות שנמצאות כרגע בחלק העליון, יכול להילחם על מקומות 3-6. הבעיה היא שאין מאמן.

לראות קבוצה כמו בית"ר זה פשע לכדורגל. באמת אין מה לנגוע בדברים ספציפיים מכיוון שהקבוצה לוקה ובענק בכל מה שקשור לעבודת מאמן, בין אם זה משחק לחץ (שחקן יוצא לבד ללחץ בזמן שא-ב של כדורגל זה שמשחק לחץ זה משחק שמצריך מאמץ קבוצתי), בין אם זה חזרה לעמדות (הכי איטית ומסורבלת שראיתי בחיי), בין אם זה הנעת הכדור (דקה 10 כבר היו 6 כדורים סתמיים מהבלמים ישירות לדובב גבאי) ובין אם זה ניהול המשחק (דה לוקאס היה הבעיה שלך? באמת? לא צעירי או אלעד גבאי?). אם נחזור למה שכתב החבר מבאר שבע על הקישור, אז מה אתה מצפה לראות כשיש מצד אחד שלישיית קישור מאורגנת, שמשחקת בקבוצה מאומנת שעושה תנועה, פותחת שטחים ועוזרת במאמץ ההגנתי, אל מול שלושה שחקנים שעל הנייר מרכיבים חוליית קישור, אבל בפועל סתם הוצבו שם על הנייר ומשם שלום על ישראל. אין הנעת כדור דרכם, הכל נע ישירות מהבלמים להתקפה ורק כשזה נכשל ובמקרה הכדור חוזר לקשרים, מנסים להתחיל איזו הנעת כדור שנשברת במהרה לאור המרחקים בין השחקנים ומשחק ההגנה האיכותי של באר שבע. אם היה מיקום ממוצע של שחקני בית"ר אני חושב שהיינו מזדעזעים מחוסר הארגון על המגרש.

במהלך המשחק שדרנית הקווים אמרה משהו שבאמת גרם לי לחשוב ולתהות עד כמה קל להיות מאמן בישראל - "דראפיץ' מאוכזב משחקניו, מכיוון שבמהלך השבועיים האחרונים הראה להם קטעי וידאו של וואקמה ומליקסון". מה? כאילו, מה?!?! אם זה היה עובד, למה היו אימונים בכלל? בואו פשוט נראה לשחקנים כדורגל והם כבר יעבדו לבד. אלוהים יודע מאיפה הקריצו את דראפיץ', אבל העבם הזה הוא חתיכת נגר שאין לו מושג וחצי מושג באימון בקבוצת כדורגל. אני יודע דברים שהם מעבר לתקשורת, ואני יכול להגיד לכם שיש שחקנים שפשוט בהלם מכמה רמת האימונים נמוכה, אחד מהם זה אותו דה לוקאס שאוכל את כל הביקורת מהצוות המקצועי.

וכל זה, כשגיא לוי, השריף וקשטן יושבים בבית. לא שכל אחד מהם זה מוריניו, אבל לפחות ממה שאני זוכר מהשניים הראשונים, הן מבחינת משחק והן מבחינת רמת אימונים, אין שום מצב בעולם שדראפיץ' מתקרב אליהם בכלל. הכדורגל הישראלי במצב קטסטרופה וזה לא חדש, אבל כשבבית"ר מאמן אחד כמו דראפיץ' ולהפועל מועמד ניר קלינגר בזמן שהשמות הנ"ל יושבים בבית, זה מסמל לא מעט.