אף אחד לא מדבר על תוצאות, אחוזי הצלחה, נקודות או כל מה שקשור לפן הסטטיסטי. היכולת שהקבוצה מציגה כבר שלוש עונות היא חלשה מאוד ולא תאמה את רמת הסגל אף פעם, היכולת מצריכה שינוי רציני ואני לא מאמין שאלישע יביא אותו, פשוט כי זאת השיטה שלו והוא אף פעם לא ישנה אותה. גם אני דיברתי כמוך כשאוהדי חיפה כאן אמרו לי את מה שאמרתי לך, רק מי שאלישע אימן את הקבוצה שלו לתקופה מבין עד כמה האפור הכדורגל של הקבוצות שלו. נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
מבחינת אחוזי ההצלחה לא חושב שיש למישהו טענות, אבל אחרי העונה שעברה מצפים מבאר שבע גם ליכולת ולא רק לתוצאות וכאן הביקורת על אלישע
ברור לי שדברים שרואים מכאן לא רואים משם, אבל לפעמים בשלב יותר מאוחר אתה כן מעריך דברים אחרת. כשאלי גוטמן אימן בנתניה הבנתי בדיוק למה אוהדי בית"ר שנאו אותו. איזה כדורגל מת שיחקנו איתו!!! בדיאבד, לפעמים הנקודות החזקות שיש למאמן(ובעצמכם אתם באופן הגון מדברים על על היתרונות של אלישע) הם משהו שאתה פחות מעריך כשהוא אצלך ויותר קל להטפל לנקודות החלשות. זה היה כמעט בלתי נמנע לפטר את גוטמן(אומנם לא היה ראוי לפטר אותו ב SMS...) בזמנו מנתניה, אבל בדיאבד, זו היתה טעות. אני מתגעגע ליסודיות שלו. הוא בנה מערך אחורי שנהננו ממנו כמה עונות ולא היה כמותו למכבי נתניה מעולם. כשהגיע בנין התגעגעתי לעטר, ואפילו לעומת יוסי מזרחי היו לעטר לא מעט יתרונות, ואני מדבר כאחד שביקר את עטר לא מעט. אל תהיו בטוחים שעם מאמן אחר לא תלכו אחורה. גם מאמן מצויין שהצליח בכמה מקומות, יכול להגיע, לא להתחבר, כלום לא הולך לו- ראו ארדילס בבית"ר, סטנוייביץ' בחיפה, גיא לוזון בהפועל ת"א ועוד ועוד ועוד... ב"ש מבססת עצמה כקבוצת צמרת, כנראה השניה בטיבה, והיא לא תקציב שני בליגה. היא שלישית. ועדיין משאירה למכבי חיפה אבק. זה דבר להעריך אותו. אלישע בנה קבוצה שקשה מאוד לנצח. בחלק הקידמי היא מתבססת על הברקות(כמעט כמו כל הקבוצות באירופה שיש להם כוכבים מתבססות על היכולת האישית של הכוכבים שלהן), ועל מצבים נייחים וזה לא בושה. ראיתי מב"ש כמה שערים קבוצתיים יפים מאוד(השער השני נדמה לי מול מכבי פ"ת היה לא פחות מנפלא! אז נכון שהכל התחיל ממהלך גאוני של בוזגלו, נו אז?). זה מתסכל לרדוף אחרי קבוצה כמו מכבי ת"א. ואני יודע שאתם מצפים לכדורגל יותר טוב(כך גם אני הרגשתי בתקופת יאמר שהיה כסף וקבוצת צמרת אבל כדורגל פשוט משמים- אבל אין להשוות את זה לב"ש של היום שפי כמה יותר עוצמתית ומוכשרת מנתניה של יאמר שהתבססה כמו שאמרתי על ההגנה הנפלאה שבנו ברקוביץ', גוטמן, והמשיך את זה מתיאוס), אבל לא קל לשחק את הטוטאל פוטבול שכולם כל כך רוצים. קבוצות משחקות חזק. סוגרות טוב. היום כל מאמן שסיים ביה"ס למאמנים יודע איך להעמיד קבוצה בהגנה על מנת להקשות, ופשוט לא קל, וכל מאמן, גדול ככל שיהיה תלוי במידה רבה בהברקות של הכוכבים שלו. ראיתי אתמול את ארסנל וצ'לסי מאוד מתקשות מול קבוצות מאוד חלשות!זה הכדורגל היום... למכבי ת"א באמת נראה שיותר קל כי הפערים בינה לבין הקבוצות האחרות פשוט גדולים יותר מאשר הפערים בין ב"ש לבין האחרות, וגם עם מוריניו יגיע, אני לא בטוח שב"ש פתאום תעשה קפיצת מדרגה בנתונים הקיימים.
אלישע לוי מתמחה באחוזי הצלחה, אבל באר שבע לא משחקת כדורגל, אלא כדורנייח (והשנה כדורפנדל). אולי אם יתעסקו פחות בתקציבים יגלו בעיות שאפשר לגשר עליהן גם בפערים הקיימים (שלא אכנס אליהם כי זה יוצר כאן ויכוחים, אבל הם קטנים ממה שמתארים כשלוקחים בחשבון גורמים שונים). באר שבע מחזיקה בסגל ברמה לא הרבה פחות טובה ממכבי ומשחקת ברמה נמוכה בהרבה. בנוגע לחיפה - לא רק המאמן הוא הבעיה, אבל הוא בעיה. כשאני רואה את הקבוצה משחקת הרבה דברים נראים כמו אילתור, המשחק לא מתאפיין בסדר שמצפים לראות מקבוצה ברמה כזו (והסגל של חיפה מצוין). נעזוב את מכבי בצד - קריית שמונה מאורגנת יותר מחיפה, רואים סיסטמטיות במשחק תחת ברק בכר (כולל שנה שעברה).
לאיזה מצבים הם הגיעו נגד הפועל רעננה ומכבי פ"ת? 90 דקות של כלום ושומדבר. אי אפשר להפיל הכל על השחקנים, גם המאמן הזה לא נקי בכך שהוא לא מוכן לצאת מהבועה שהוא נמצא בה. הזעזועים והמהפכות למיניהם היו בולשיט אחד גדול, איזה רושם בדיוק נוצר לך שאתה מוציא שחקנים מהסגל וכעבור שבוע הם עולים בהרכב? הוא לחוץ בטירוף בעקבות המצב ואפשר להבין את זה, אבל על כל שער שהקבוצה סופגת הוא זורק את כל מה שיש לו למערכה כדי להציל את המולדת. ובצורה הזו אי אפשר להביא תוצאות, הוא מלחיץ את עצמו ואת השחקנים עוד יותר.
מכבי ת"א מנצחת משחקים בקלות כי היא כובשת שער ראשון מוקדם הרבה פעמים וזה נובע מכוח ההרתעה. באר-שבע לא מרתיעה כמוה ויקח לה עוד הרבה זמן להגיע לנקודה הזו. אתמול באר-שבע פיספסה צ'אנס גדול להעלות לפחות זמנית למקום הראשון ואין שום תירוץ שאפשר להשתמש בו. אני לא מדבר על כמות הפנדלים כי לא היו כאן מתנות - אבל הקבוצה צריכה לדעת לקחת משחקים בשיניים גם נגד הקטנות. אני לא חושב שבאר-שבע תמיד תשיג כאלה אחוזי הצלחה נגד הגדולות - תסריט של הפסד בבלומפילד למכבי בסיבוב הבא וגם למכבי חיפה בסמי עופר - זה לא כזה מופרך. יש הרבה יותר עכו ורעננה שישחקו נגדה סגור מאשר משחקים גדולים. זה דבר שכתבתי גם על בית"ר. ובהחלט יש שם בעייה מנטאלית. מיותר לדעתי גם כל עניין קרוסלת הפנדלים. לגבי אלי גוטמן שהוזכר פה בהקשר מכבי נתניה - הוא עשה עבודה מעולה והניח יסודות טובים שמהם ראובן עטר נהנה מאוד. אני בטוח שגם עם גוטמן נתניה הייתה מגיעה לצמרת. הוא ניצח הרי את חיפה עם קונצרט גדול וגם את בית"ר - פעמיים 3:1. הוא בנה שם הגנת ברזל עם לואיס מארין הנפלא ואבי סטרול, הביא שחקנים כמו שכטר ובונדאה לחלק הקדמי וצריך לזכור שנתניה בעונת 2005-06 סיימה במקום השמיני בטבלה ככה שהיה צריך לבצע חריש מסוים בסגל והדברים האלה לוקחים זמן. אפשר לחשוב שעם עטר(בעונות הצמרת) - נתניה שיחקה כדורגל טוב. היו מעיפים כדורים לקיויו או הזרים האחרים שם. רק בעונת 2009-10 נתניה החלה לשחק כדורגל נעים לעין בעיקר בזכות חן עזרא. המאמן של חיפה לא מבטל את הביקורת כלפיו אבל הוא בהחלט נראה חסר אונים, אני משנה קצת את הדיסק מבחינתי אחרי שראיתי את הראיון גם במשחק אתמול. הוא עונה לשאלות בקול חנוק כזה, בקושי שומעים אותו, הוא נראה גמור. המועמדים למכבי חיפה לפי מה שקראתי - גיא לוזון ורוני לוי.
מכבי ת"א מנצחת משחקים בקלות כי הוא קבוצה הרבה יותר מוכשרת, מאומנת ומוכנה מהיריבות שלה. ב"ש לא מרתיעה כמוה כי היא קבוצה פחות טובה, פחות מאומנת שנראית לא מעט פעמים חסרת עניין מול קבוצות חלשות יותר. סה טו.
אולי מספיק עם הקלישאות? כוח הרתעה זה נחמד, אבל בוא נדבר על כדורגל. מכבי תל אביב כובשת שערים מהירים (ובכלל), כי היא לוחצת באופן אינטנסיבי (זה גם גורם לספיגות לא מעטות), מאורגן וחכם, מתאפיינת בתנועה רבה בחלק הקדמי ובמשחק מהיר וסבלני. את זה מנחיל מאמן. מכבי חיפה לא מציגה משחק מאורגן וחכם, לא לוחצת כמו שצריך (עניין סופר קריטי בכדורגל נכון לשנת 2014) וככלל לא נראית כמו קבוצה עם מאמן שהביא עימו ציפיות גבוהות. ובנוגע לחלק שלא ציטטתי, על הפנדלים של באר שבע - רובם דווקא כן מתנות, כולל ספק יד שהייתה מחוץ לרחבה. מתוך שבעה משהו כמו שלושה מוצדקים לחלוטין.
כמה אי דיוקים לגבי אלי גוטמן וראובן עטר במכבי נתניה. אלי גוטמן פוטר בשלב יחסית מוקדם של העונה, בגלל שהקבוצה נראתה נורא. קבוצה מדוכאת ומדכאת, בלי טיפת שמחת חיים, ולהבדיל מבית"ר בנתניה התוצאות היו גרועות. ראובן עטר הגיע והוביל את הקבוצה למקום השני שנתיים ברציפות. אני לא מחסידיו של ראובן עטר אבל הוא פשוט הפיח רוח חיים בקבוצה. אלי גוטמן הביא את לואיס מרין ודדי בן דיין ובנה יחד עם שטראובר, סטרול, קלמי סבן, ואנסומבו בקישור שהגיעו לפני שהוא הגיע, קבוצה שקשה מאוד לתת לה גול. אבל בכדורגל חוץ מלא לספוג יש מטרה נוספת- לכבוש. בהרבה משחקים זה לא קרה. במשחקים גדולים היתה התעלות וזה יפה, אבל לשחק 90 דקות מול הכוח ר"ג ועוד כל מיני קבוצות תחתית ולא להגיע למצב??? וזה משהו שחזר על עצמו... אלי גוטמן לא זה שהביא את שכטר לנתניה(גם הוא הגיע לנתניה לפני גוטמן), וקיויו היה בנתניה בתקופה של מתיאוס בעונה שעטר לקח גביע עם בית"ר. עטר אכן לא שיחק כדורגל איכותי, אלא התבסס על כדורגיל ארוכים- שיטה שהוא הנהיג בקבוצה כשאימן אותה בלאומית כששיחק עם שלישיה קדמית- אז אלה היו אורן ניסים, עבדול עזיז, ווילנר, וקצת נסחף והמשיך בשיטה הזו עם שכטר, אוקוצ'ה וכל מיני ג'ורג' בה למיניהם... כדורגל לא איכותי, אבל בהחלט לא מדכא כפי שהיה הכדורגל של אלי גוטמן. ושוב, בדיאבד- הלואי והיתה ליאמר הסבלנות עם גוטמן (וגם עם ברקוביץ'). אולי היה מביא גם הישגים ולא רק כבוד.
אויש איזה בולשיט, מתנות? פנדל ראשון מול רעננה עבירה ברורה על הובאן בדרך לשער = פנדל פנדל שני מול רעננה, עבירה ברורה על בוזגלו = פנדל פנדל שלישי מול רענה, יד ברורה ברחבה = פנדל פנדל ראשון מול פתח תקווה, לא פנדל כי היד הייתה צמודה לגוף והשחקן היה מחוץ לרחבה... פנדל שני מול מכבי פתח תקווה עבירה ברורה על בוזגלו שמנעה ממנו להגיע לאחד על אחד מול צחי גיגי = פנדל פנדל מול מכבי חיפה, מיצ'ל תופס את סוארס ומפיל אותו בצורה הכי מגעילה שאפשר = פנדל ברור הפנדל שהיה אתמול, יובאנוביץ' תופס את ברדה ועושה עליו תרגיל מההבקות ולא משהו שקשור לכדורגל = פנדל! אז איך לעזאזל זה לא פנדלים איך, איך רק 3 מוצדקים? על פי התאוריה המגוכחת שלך לכם לא הגיע פנדל מולנו ולא הגיע לכם פנדל מול עכו.. אופסי שני שערים פחות לערן זהבי הגדול... 6 פנדלים ברורים ועוד אחד שלא היה צריך להשרק, לא קיבלנו מתנות מהשופטים, זה פנדלים ברורים על פי כל חוקי פיפ"א ואופ"א...
נוו באמת, עוד בכיין מהפורום של השחקן? כמה צביעות וחוסר אובייקטיביות נוטפת ממכם, הפנדל היחיד שלא היה חוקי היה מול מכבי פתח תקווה כשהיד הייתה מחוץ לרחבה, חוץ מזה ברעננה הובאן הוכשל ברחבה הכדור של בן ביטון נגע ביד של שחקן רעננה ובוזגלו הוכשל, בפתח תקווה הפנדל השני היה חוקי בוזגלו הוכשל בבירור, בחיפה מיצ׳ל הוריד את סוארס לרצפה ואתמול בעכו יובאנוביץ׳ עשה לברדה חניקה סטייל WWE, ואם מישהו מעיז בכלל לעלות טענה מגוחכת כזאת רק מראה כמה הוא חסר הבנה שבטח שלא מדבר מאובייקטיביות. אין אפילו ספק לדבי הפנדלים האלה. נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
הפנדל אתמול היה צריך להיות בכלל צהוב לברדה. הוא תפס לשחקן יריב ביד ומשך כדי שזה ייראה כמו עבירה. מתחזה סדרתי, שחקן מלוכלך. מול רעננה הראשון לא פנדל. יש מצב שטעיתי ורק שלושה הם מתנות, אבל עדיין. יש כאן מגמה מוזרה.
אהבתי את מה שכתבת על החניקה סטייל WWE אשכרה חנק אותו כמו בהאבקות! הייתי שולח את יובאנוביץ' אחריי הפרישה לארצות הברית לWWE יש לו עתיד שם
איזה תפס לשחקן יריב? מאיפה אתה ממציא את השטויות הללו? ומול רעננה פנדל ברור על הובאן, אתה ממש מפגר או שאתה מתעקש להיות כזה... גם ממציא שטויות וגם טוען שלברדה הגיע כרטיס...
מביך, אין לי מילה אחרת. תהיה בריא, אני יהיה בהלם אם אני ישמע שבכלל ראית את אחד מהמשחקים האלו. נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk