מחזור 7 בליגת העל: מכבי חיפה ממשיכה לצנוח, הדרבי התל אביבי פוצץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏31/10/14.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אהבתי את התלבושת תכלת-כחול של הפועל עכו מזכיר את מכבי פ"ת של תחילת העשור הקודם בימים של שרון צופין, גולן מלול, גיא יצחק והקשר האגדי צחי שמריהו. אם אני לא טועה הייתה להם תלבושת דומה מאוד.

2. Bon Argumentum Ad Hóminem

אל תצפה מאלישע לשום דבר מעבר לסגירה של כמה פינות במגרש, ניהול נכון של חדר-הלבשה והחדרת אופי.
    בליגה שלנו זה די והותר כשיש לך את השחקנים הטובים בארץ (חיפה, ב"ש).

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

פיי איזה גולאסו של דוידוב!!
    והשינז'י קאגאווה הזה של רעננה חתיכת חילוף מנצח. סחטיין!

4. EuropeGuy Member

אוקי אז אלישע ימשיך לבקש כוכבים עם תקציב גדול, וזה יגדיל את הסיכויים שבאר שבע תמשיך להתבסס ב3-4 המקומות הראשונים למשך מספר שנים כי הוא יודע לנהל חדר הלבשה, אבל מקצועית זה נראה שגם עוד 20 שנה באר שבע לא תתקדם תחתיו. זה לא טוב, כי שאיפה של כל מועדון במקביל להתבססות בצמרת צריכה להיות להתקרב כמה שיותר לרמה אירופאית. אלישע מקרב את באר שבע לצמרת אבל מרחיק אותה מהרמה האירופאית.

5. oranfu Member

חיפה זוועה והכל אבל יש משהו שאני לא מבין. אני כל הזמן שומע איך שיימן יודע להרים כדור מצוין והוא הרבה יותר טוב ויעיל מטאווטחה. אממה, אני ראיתי היום את שיימן *מנסה* להגביה לפחות לפחות 12 פעם ואפילו לא אחת עברה את השחקן הראשון. הוא אפס, תמיד היה אפס והסיבה היחידה שמישהו מחזיק ממנו היא השנאה\סלידה מטאווטחה.

באופן כללי, אין לנו מה למכור. יש לנו התקפה בדיחה והגנה קטסטרופה. דגני הוא בלם חלש והוא הבלם הכי טוב שלנו כנראה (לא הגיע הזמן לנסות את אוחיון כבלם? או חבשי?). גם משומר בירידה גדולה העונה.
    אז קל מאוד להבקיע מולנו, אבל מהצד השני אנחנו פשוט לא מסוגלים להבקיע. היינו היום גרועים כמובן, אבל עדיין לקינן ובניון היו 2 נגיחות פנויות לחלוטין מ5 מטר, שתיהן הלכו החוצה. גם אבוחצירא מצא את עצמו מול השער לקראת הסיום והצליח אמנם לבעוט למסגרת אבל דרדל'ה שגם היא הלכה ישר לידיים של השוער.

את ההחמצות מול מכבי ת"א וב"ש אני מניח שכולם ראו. פשוט אין לנו מי שיבקיע.
    מצד אחד קשה לי לבקר את המאמן על זה כי באמת באמת שיש לנו שחקנים עלובים. מצד שני, למה לעזאזל הוא ממשיך לתת לאבוחצירא ועמאשה לראות דשא??
    כל חלוץ במחלקות הילדים שלנו עדיף על שני המוקיונים האלה.

כשהתקשורת נהנית להזכיר כל פעם את המוט שנזרק על אלישע על מנת להראות כמה הקהל של חיפה חרא, מעניין אם מהיום הם גם יזכירו את מה שהלך בסוף המשחק בפ"ת. לא מגיע לשחקנים האפסים האלה כאלה אוהדים.

6. Civil Anti Madridista

לא הפתיע אותי בכלל הניצחון החד צדדי של סכנין הערב בסמי עופר. כבר אמרתי לא פעם שהפועל חיפה היא הבשר תותחים של הליגה, ומקומה של סכנין הוא אמצע טבלה ומעלה. להסתדר עם גאדיר ומוגרבי יהיה קשה לכל ההגנות בליגה.

בנוגע לב"ש זה כבר תסריט שחוזר על עצמו עוד מהעונה שעברה. מנצחת משחקים גדולים ודווקא מול הקטנות מועדת בהתמדה.

7. hbs7 Member

אלישע שייך למאמנים של פעם. כאלה שצריכים סגל של שחקנים מוכשרים שעם פעולות אישיות יכריעו לבדם משחקים.
    הוא יעזור בלתת לאותם שחקנים את הביטחון שלהם, חדש הלבשה בריא ומדי פעם איזה אינטואציה טובה בחילוף או הצבה מסוימת של שחקן (שבוע שעבר החליף ברגע האחרון את אראל בגורדנה). זהו.
    מול קבוצות באמת מאומנות זה לא מחזיק מים. אני חושב שזו גם הסיבה שלאלישע יש נכשל גדול בכל מה שקשור לזירה האירופית. הקבוצות שלו פשוט לא יודעות.
    מכבי ת"א היא קבוצה אירופאית לכל דבר. עם אלישע בתור מאמן אנחנו לא באמת ניתן להם פייט.
    וחבל. יש לנו סגל שמסוגל לזה.

על היות הקבוצה לא מאומנת הצבענו כבר בעונה שעברה למרות התוצאות הפנטסטיות.
    זה אולי היה נכון להשאיר אותו עוד עונה כדי לסיים שוב בשלישייה הראשונה ולבסס את מעמדנו כקבוצת צמרת, אך לעונה הבאה אם נרצה לתת פייט אמיתי על התואר נצטרך מאמן אחר.
    הייתי מתחיל לחפש כבר עכשיו את האחד שכן יוכל להצעיד אותנו עוד צעד קדימה.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשקט בשקט אנחנו נהיים ליגה שוויצרית במובן הכי גרוע שיש. חיפה צריכים להיבנות מהיסוד כדי להיות קבוצה טובה, אלונה נחמדה מדי כדי לפטר את אלישע כל עוד ב"ש עושה קולות של אליפות(וכמו שנה שעברה אני עדיין בטוח שעם אלישע ב"ש לא תגנוב בחיים אליפות למכבי), הפועל תקועה עם חובות לעוד הרבה שנים , בית"ר תקועה עם טביב לעוד הרבה שנים וק"ש לא יכולים לשבור את התקרת זכוכית שהם כרגע תקועים בה. עד שאחת הקבוצות האלה תשתקם מספיק כדי לתת פייט למכבי הם כבר יעלו פעם-פעמיים לצ'מפיונס ועוד יותר יבססו את עצמם כלכלית ככה שיהיה בלתי אפשרי להתחרות איתם.

9. Telkiyski Member

האמת שזה נכון.
    הליגה שלנו הולכת ומתקרבת בצעדי ענק להיות זאת שבכדורסל.
    כל הדיבורים על "יש אצטדיונים חדשים והקהל חוזר למגרשים" זה כמו אקמול ל...
    הליגה הזאת מתה.
    אגב, חזרתי. אז זו הזדמנות "לבקש סליחה" ממי שכנראה "הפרעתי" לו.

10. Love Is Red Member

אלישע לוי פשוט מאמן נוראי...

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באצ לא חושב שהמאמן הוא הבעיה במכבי חיפה.
    הוא לא אשם השחקנים שלו לא מסוגלים לתת גול ממצבים של 100 אחוז.
    אני מקווה שיענקלה לא יגרר לכול האלהום שעושים עליו בתקשורת לפטר את סאלה,המערכת צריכה יציבות ופיטורים זה הדבר האחרון שצרכים במכבי חיפה. מה גם ששוק המאמנים בארץ לא להיט.
    לעומת הזאת היגיע הזמן לעשות ניקוי אורוות כבר מינואר,פשוט לחתוך חצי סגל,שחקנים שמבזים את הסמל ולא ראויים ללבוש את החולצה הירוקה.
    חיפוש מנהל מקצועי כבר מהיום יהיה הצעד הראשון בדרך חזרה לפסגה.

בקשר ב"ש,נכון אלישע לא מראה טביעת עיין של מאמן המגרש וב"ש באמת נהנת מסגל מאוד איכותי שמנצח לה משחקים בגלל יכולת אישית,אבל כמו במקרה של מכבי חיפה,אין אלטרנטיבות בשוק.
    האופציה היחידה היא צוות אימון זר,דבר שאלונה לא תעשה כל עוד אלישע מביא תוצאות.

12. alexshw Member

פיטורי המאמן היחידים שהיו בקבוצה בשנים האחרונות דווקא הוכיחו את עצמם. מה הטעם להחזיק מאמן מיואש שבעצמו מודה שהוא חסר אונים?
    אלא אם הוא יכול לספק פיתרון שהוא לא סיפק עד עכשיו, שזה למעשה יכול לבוא רק משינוי מערך. אם הוא מוכן להתגמש מחשבתית, אז יש טעם שימשיך ואם לא, אז חבל על העוד שבוע או שבועיים של מפחי נפש, שאחריהם הוא ממילא ילך.
    זאת השאלה יחידה שצריך לשאול אותו.

13. South Boy Member

אז אולי אנחנו צריכים לקוות שיפסיק להביא תוצאות.
    זה מאוד מבאס לעשות את הנסיעה הזאת לעכו ולא לראות את הקבוצה שלך משחקת כדורגל כשיש לה סגל שחצי ממנו מורכב משחקנים ברמה של נבחרת, על ניצחון אני אפילו לא מדבר.
    למעט המשחק מול חיפה וכמה דקות במושבה הקבוצה משחקת כדורגל נרפה, איטי, בלי משחק לחץ ובלי שיטה מסודרת, חוסר התיאום והמקריות בולטים לעין וזה כבר מתחיל להמאס, ואני לא מפריז בערכו של המאמן כי בסוף מי שמשחק זה השחקנים אבל אני באמת לא מפיל עליהם את כל הטענות, אלישע הוא פשוט מאמן חלש שאין לו מושג בכדורגל מודרני והוא אדם נחמד שזמנו כמאמן עבר, ואני מקווה שאלונה שישבה איתנו אתמול ולא נראתה מרוצה יותר מאיתנו תשכיל לעשות צעדים כואבים אבל חשובים, אלישע והצוות המקצועי לא יכולים להוביל אותנו שוב לאירופה, על אליפות אני בכלל לא מעיז לדבר.
    אופיר מאז שזומן לנבחרת ונפצע קצת אחרי פשוט לא נראה טוב מגביהה בלי כתובת עושה חורים על ימין ועל שמאל מאבד הרבה כדורים שומר גרוע כל טעות ששחקן הגנה יכול לעשות הוא עושה, מליקסון לא בא אתמול למשחק וארביטמן לא יוזם מספיק והיו לו כמה מצבים שציפיתי שפשוט ינסה להכניס את הכדור אבל הוא כאילו מתחמק מאחריות ומוסר ברשלנות, וברדה שהיה אתמול זוועה איבד מלא כדורים והחמיץ מצבים קורצים. יוסף אבו לאבן אתמול הוכיח לי שהוא לא ראוי ללבוש את החולצה והעמיד אותי על טעותי כשחשבתי שהוא ראוי, כבר כמה משחקים שהוא מקבל מספיק דקות ופשוט לא עושה כלום, השיא היה אתמול עם החמצה שגם פאביו ג׳וניור היה מכניס, היה יכול לקנות את עולמו ובמקום זה שוב הוא הצליח לפשל במצב שמעטים האנשים שהיו נכשלים בו.
    אכזבה גדולה, דברים מהותיים בקבוצת כדורגל פשוט לא עובדים אצלנו, למרות שהשער של עכו היה בנבדל והפנדל היה מוצדק לחלוטין אנחנו לא צריכים להראות ככה ולא צריכים לבנות על מצבים נייחים או פנדלים, אם ישחקו כדורגל שוטף (ובהתחשב בסגל שיש זאת לא מילה גסה) לא נתפלל להבלחות כדי לחלץ נקודות בשיניים מקבוצות שהן אמורות להיות נקודות בטוחות.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

14. עידן444 Member

לפי מה שאתם מתארים כאן התרופה היחידה לליגה שלנו היא לגרש את גולדהאר:)

15. עידן444 Member

ברצינות, אתם מבקרים כאן את אלישע בלי סוף... מה שאלישע עשה עונה שעברה זה אחוזי הצלחה של אליפות. כמעט בלתי אפשרי להתמודד עם קבוצה שיש לך שליש תקציב משלה ועוד שלשאר הליגה יש בין רבע לשמינית תקציב משלה כך שגם אם ראש בראש אתה מצליח להתמודד(מה שאלישע עושה מצויין במשחקים הגדולים) את שאר הליגה היא תוקעת די בקלות...