לקולמה וכיאל פשוט יש כושר גופני ובמיוחד תיאום שאין לקבוצות בארץ, אני לא חושב שקולמה משחקן אפור הפך להיות יאיא טורה בשנה אחת. הם ממש לא כאלה טובים.
גרשון מבחינתי גמר את הקריירה בבית"ר. מצטער אדם, אבל מה שהארבייטמן עשה במחצית השנייה היה עצוב בשביל שחקן שבאמת היה שחקן טוב. חמור? עכשיו הוא כן חמור כי הוא דיבר יותר מדי לפני המשחק... לדעתי גם דקל קינן לא בלם ברמה הכי גבוהה ואלה לא חדשות שמעולם לא שמעת ממני, טשיירה היה היום גרוע, אבל בעבר כן שיחק כמה משחקים טובים (בעיקר בזירה האירופאית). ללא ספק שמשומר מגן בינוני, אבל עדיין יותר טוב מהמגן שלכם. בסה"כ לאור מה שראיתי הערב מהקבוצה שלי אני מודה שההגנה החלק החלש ביותר שלנו ולכן אני בעד צירוף דין מורי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
לא ראיתי פה שמישהו החמיא לניר דוידוביץ'(וסליחה אם מישהו החמיא ופספסתי את זה),אבל היום הוא נתן תצוגה גדולה,לא כמו של הרוש,אבל הבנאדם הציל לנו 3 גולים בטוחים. שאר הקבוצה נראתה מצויין וחוץ מטשיירה שהיה היום חושך מצרים כל השאר נראו מעולים,כבר הרבה זמן אמרתי שלדה(דבאלשוילי) הוא חלוץ מצויין וצריך להסתכל מעבר להחמצות ולאגואיסטיות שלו לפעמים,הגול הראשון - בגלל כאלה דברים אלישע פותח איתו בליגת האלופות ולא עם ארביטמן,הורדת כדור מצויינת שלו למוחא. בקשר למוחא,ללא ספק היה המצטיין אצלנו היום,כל הכבוד לו.
לקולמה יש לדעתי עליות יותר מדי תלולות. הוא שחקן לא רע, ללא ספק מהטובים ביותר בתפקידו בארץ. הקולומביאני לבטח לא שחקן אפור, אבל גם לא יא יא טורה. הליגה הישראלית ממש לא הליגה השישית בטיבה באירופה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לדעתי רק הקישור ההגנתי של הפועל ת"א יכולה להתחרות עם הצמד של מכבי חיפה. כיאל בחור מוכשר ביותר שלפעמים יותר מדי מתלהב. כעיקרון אני רוצה להאמין שהוא יתגבר על זה ולא יעשה כאלה שטויות כמו שלפעמים ראינו בנבחרת או בקבוצה שלו באירופה. לדעתי כיאל וידין יהיו בעתיד הלא רחוק שני הגרזנים שלנו בנבחרת. למעשה חבל לי ששי אבוטבול נעלם בגלל פציעתו הקשה כי מה שראיתי ממנו גם מאד אהבתי.
דין מורי שקן לא רע אבל בדרך כלל לקבוצות הגדולות יש צמד בלמים פותחים ובלם מחליף כהוגן , אצל חיפה זה קינן וטשיירה פותחים ומימון מחליף , לא הייתי מסוגל לראות את דין מורי נלחם על להיות מחליף אבל מקרה מסויים שאני מעוניים שיקרה בו בינואר זה שמורי וינן פותחים , מימון מחליף וטשיירה ימכר . יש עמדות דחופות יותר להבאת זר . אם לוי יעשה את הדבר נכון בינואר אני מאמין שחיפה תהיה מועמדת קבועה בזירה האירופאית .
כאמור, שוברים בצורת של ארבע שנים מאכזבות, בהן לא הצלחנו לנצח את הירושלמים, סוף סוף זה קורה ומשרה קצת נחת במועדון. השחקן המצטיין לטעמי בשורותינו היה לא קטן, לא גדיר, לא דוידוביץ' ולא כיאל, מגיעות להם את כל המחמאות שבעולם אך היה שחקן אחד שהציג עליונות והיה פשוט מושלם במרכז השדה, לשחקן הזה קוראים ג'ון קולמה! הקולומביאני משתפר ממשחק למשחק וההתקדמות שלו פשוט מדהימה, על אף הביקורות שספג שהוא לא תומך מספיק בהתקפה (לחסרי מושג שלא קולטים שהוא גרזן) ושהוא איטי וכבד, הוא מצליח לסתום להרבה אנשים את הפה, פנטסטי! אילולא אריאל הרוש, היינו כובשים לפחות עוד ארבעה שערים, במקרה המינימלי, יכולת מצוינת של השוער הצעיר שעוד נשמע עליו רבות בעתיד. מצד שני הגענו לעוד מספר מצבים שהרוש לא היה מציל אילו היינו יותר מדוייקים, מה שמעביר אותי לארבייטמן, שהחמיץ בצורה כל כך רשלנית, במצבים שהגיע אליהם היה יותר קשה להחמיץ מאשר להבקיע, הוא מלך השערים של הקבוצה וזה אומר הרבה עלינו. גם אם הוא יבקיע שער מכריע במדי חיפה בגמר ליגת האלופות (אני בכוונה מקצין למשהו שיקרה רק בחלומות) אני לא אתפוס ממנו. יש שיגידו שאני מחמיר איתו אך מבחינתי הוא מרוויח את זה ביושר, פשוט חלוץ בינוני מאוד שנקלע לתקופה טובה בתחילת העונה, זה הכל! וכרגיל שבארץ שלנו יהפכו אותו למקסימום דידייה דרוגבה ויבקרו את אלישע על כך שהוא לא פותח איתו בהרכב, הוא אמנם מבקיע שערים וזו עובדה אך מסוג החלוצים שלא מצליח להשאיר חותם, לכן הוא לא כל כך נספר ובצדק. על רפאלוב לא צריך להרחיב, שחקן בינוני שמנסה ללכת עם הראש בקיר, אף פעם לא החזקתי ממנו, אם לארבייטמן היה שינוי מסוים בראש אצל רפאלוב אתה רואה מעכשיו שזה לא יקרה, הוא ישאר שחקן ישראלי טיפוסי ושכונתי. דיברו כאן על הדור הצעיר ואני מסכים עם כל מילה, צומח לנו יופי של דור, מעמדת השוער ועד החלוץ, כל כך כיף לראות את הילדים האלה שמקבלים צ'אנס בהרכב ולוקחים אותו בשתי ידיים, יש להם רצון ונחישות, בנוסף ליכולת שרק גורמת לנו לתהות: "מה יהיה איתם בעוד מספר שנים? האם הם יפרצו וישחקו בליגות בכירות באירופה, או שמא יחממו את הספסל בסכנין כמו ראובן עובד? ימים יגידו ..." על צוות השידור אני לא רוצה להרבות במילים, לא שהיו לי ציפיות מהערוץ הזה, אבל דחילק, עדיף לשים את תקע ושקע והם יהיו עדיפים על צמד האפסים שמקשקשים במהלך המשחק. מהצד האחד חמור עם פאה ומהצד השני חזיר בר אדיוט. בסך הכל אני מסכים עם הטענה שחיפה והפועל ת"א מעל הליגה, הרי זאת עובדה, אך מכבי חיפה יותר יעילה, אם הפועל ת"א תמשיך להעלם במשחקים מול הירוקים מהכרמל אז אין על מה לדבר, בדו קרב בין השניים - חיפה מנצחת ובגדול, זה מה שהופך אותה (בלבד!) לקבוצה הטובה ביותר במדינה. שבוע טוב וירוק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
מודה באשמה, שכחתי את ניר בעיקר אולי בגלל שאני 'מצפה' ממנו להיות שם מתי שאנחנו צריכים אותו. אריאל הרוש גנב לדעתי היום את ההצגה ולכן קצת שכחתי את ניר, אבל ללא ספק שהשוער של מכבי חיפה גם אחראי לשלושת הנקודות האלו. היציאה שלו לכדור של תמוז פשוט היתה מהירה כמו ברק, ללא ספק יציאה מרשימה.
אני מתחילת העונה אמרתי,קולמה מעולה למשחקים שבהם חיפה תצטרך הגנה - משחקים מול הגדולות בארץ ומול קבוצות אירופאיות קולמה הם המשחקים של קולמה,הוא גרזן שאי אפשר לעבור,אבל...אלישע צריך לדעת שלמשחקים מול רעננה עכו וכו..משחקים שצריך ליזום בהם קולמה הוא בעייתי מאוד,הוא מאוד איטי בשחרור הכדור וכשהוא כבר משחרר מהר את הכדור זה בדרך כלל פסים קצרים ולא מועילים,בגלל זה במשחקים מול הקטנות יותר שווה לראות איך דוטרה או לשים את בוקולי במרכז ולשחק עם 2 מה-3 גולסה/גאדיר/רפאלוב.
גרשון גם דיבר קצת יותר מידי לפני גמר הגביע לפני שנתיים. שאלו את טועמה בצחוק 'אם הפועל תזכה בגביע, תעדיף גול עצמי של בנאדו או גרשון'. אז טועמה ענה בצחוק לחלוטין 'גרשון'(כדי 'להטריף' את הקהל כמובן). הראו בחדשות הספורט איך טועמה מחייך ואחר-כך אומר 'סתם' והכל ברוח טובה. גרשון לקח ללב ובהערה מיותרת מאוד 'ירה' אחר-כך:"אין שכל - אין דאגות". גרשון לא בירר בכלל ולמה שטועמה, שחקן ששיחק איתו בקבוצה וחבר שלו, יגיד דבר כזה?; בהפועל ת"א אני לא זוכר את הדברים האלה. גרשון תמיד היה חכם בהתבטאויות שלו ואחד שרוכש כבוד לאחרים. בבית"ר הוא גם הפך למחמיצן דרסטי של פנדלים. בהפועל היה לו 90% הצלחה - בין הגבוהים מבין הכדורגלנים מאז ומעולם - הוא בעט 30 פנדלים בהפועל ומתוכם החמיץ שלושה(הפועל פ"ת בעונת הדאבל, לוקמוטיב מוסקבה בבלומפילד במשחק בגביע אופ"א ב-03\2002 והפעם האחרונה הייתה נגד נתניה בליגה, שנה אחר-כך, בקופסא, כשאת את הכדור הראשון הוא הבקיע וכשנתבש לבעוט שוב הוא פגש את המשקוף). גרשון בבית"ר גם הפך לשמן - חלק מהאיטיות שלו. אני לא חושב שגרשון גמר את הקריירה כי קודם כל לא כל יום הוא יפגוש את מכבי חיפה או הפועל. דבר שני, הוא צבר מוניטין מן הסתם וגם שופטים מוותרים לו ולבנאדו על עבירות ברורות. בנוסף, קוזוקין למשל לא מרשים בינתיים ובן-יוסף בנתק עם שום. אין לבית"ר להציע מישהו יותר טוב ממנו. אותי אישית מאוד מעניין היכן גרשון ישחק בעונה הבאה במידה ובית"ר לא תרצה בשירותיו, כשגם אופצייה של פרישה אני באמת לוקח בחשבון. בנושא אחר לגמריי - לדעתי אלישע צריך להתחיל לאט לאט לשלב את עלי עותמאן בהרכב. הרי ברור שהוא יותר טוב ממשומר שגם קורס תחת עומס המשחקים הרב. ומסיללה באמת שחקן אדיר וזה עניין של זמן עד אשר הוא כבר לא יהיה כאן. חיפה תעשה בשכל אם לא תיכנע להצעה בינואר, אלא אם כן היא תיהיה מפתה מאוד. כי אחרי המונדיאל יהיה אפשר להרוויח עליו יותר, וגם לחפש לו מחליף. אני מניח שבשלב מסויים טאלב טוואטחה יתחיל לקבל דקות. מדברים עליו כפוטנציאל גדול.
כושר גופני זה אולי האלמנט הכי חשוב במשחק של שחקן מרכז מגרש, במיוחד כשמדובר בקשר אחורי. זה כמו שתגיד שלגאטוסו אין כלום חוץ מכושר גופני... well, זה בערך כל מה שצריך כדי להיות קשר אחורי טוב. כושר גופני, נשמה וחוכמת משחק. כל היתר זה רק בונוס. כיאל היום לדעתי הראה שיש לו הרבה מעבר לזה עם ניהול משחק מושלם גם בחלק ההתקפי, כל מסירה שלו היתה מדויקת לרגל והוא לא איבד אף כדור. ניר הביא היום 2 הצלות אדירות וכמובן מגיע לו כל הקרדיט על כך, אבל לדעתי הוא ממש לא נקי בשער שספגנו (כמו כמעט בכל גול שספגנו העונה). אבל סה"כ משחק חיובי מאוד גם שלו, ובעצם של כל הקבוצה למעט טשיירה שכמעט ועלה לנו במשחק במו ידיו. השחקנים קיצרו לי היום את החיים בכמה שנים עם כל ההחמצות האלה, אבל במובן מסוים אני מרוצה שקטן החמיץ את הפנדל, שלדעתי היה לא מוצדק. רק זה היה חסר לי, שאחרי כזאת הצגת כדורגל גדולה שלנו ייכנסו לפה עומר ושחם ויגידו שניצחנו בגלל השופט.
ריינמן כן אני גם ציינתי את דוידוביץ' משו מוזר עובר איתו, מצד אחר הגול השטותי שהוא ספג היום ומצד שני 2 ההצלות המדהימות במיוחד השניה נגד תמוז פשוט הצלה שמזכירה את ניר של פעם, מה שכן הוא עדיין שוער שמביא נק'.
אפשר לומר שגם אם השיטה החדשה של לוזון, אם מכבי חיפה לא תזכה באליפות זה יהיה שוד לאור היום. חיפה כבר 7 מחזורים ללא איבוד נקודות שזה דבר מדהים לדעתי.
בית''ר קבוצה מוכשרת, אבל יש לה את המאמן הכי אוברייטד בארץ. פשוט בדיחה של מאמן, ועוד מזכירים את השם של הליצן הזה לאימון הנבחרת. ביתר מתחילת העונה לא מחוברת, לא רואים שיש שם קבוצה, בית''ר נשענת על השחקנים המוכשרים שיש לה. משחק טוב שלנו, רק חבל שלא השכלנו להבקיע עוד כמה שערים. מתחילת העונה אנחנו לא מצליחים לנצל אפילו 50 אחוז ממהמצבים שאנחנו מגיעים אליהם, וזה לא טוב. יהיו משחקים שלא נגיע להרבה מצבים.
לא מסכים, אנחנו רק במחזור השביעי!?! כרגע מכבי חיפה נמצאת מעל לכולם, אבל בוא לא נגזים הרי פציעות וכושר קבוצתי פחות טוב יכולה בתוך צ'יק להחזיר קבוצות אחרות לקרב על האליפות. מבחינתי לוזון עוזר עכשיו לקבוצות האחרות, אבל אין טעם סתם לזיין את השכל על זה. זאת המציאות ואת זה ידענו מראש. שחר וראשי הקבוצות האחרות היו צריכים להתנגד לזה, אבל לא שמעתי שום מחמאה.