אוי דוידוביץ'? כמה אפשר להגיד את זה רבאק כמה? לא להאמין איך הוא שוב מקבל גול בין הידיים, אומנם סגר את הפינה יפה, אבל כששוער סוגר פינה זה גם בשביל שלא יבעטו לו לפינה הקרובה ואם וכאשר יבעטו לו לפינה השניה, הוא יגיב בהתאם.
לא סגר את הפינה ולא נעליים. לסגור את הפינה זה לא לקבל שער בפינה שלך. דוידוביץ' קיבל. אמנם הבלם שלו עשה טעות נוראית עוד יותר, אבל לרגע לא מוריד מהטעות שלו.
הוא סגר את הפינה הקרובה, שוער לא יכול למתוח את עצמו על כל השער...אבל גם אם אתה סוגר את הפינה הקרובה אתה צריך לדעת שייתכן ותהיה בעיטה לצד שני ואתה צריך להיות מוכן לזה.. אני לא מבין למה בית"ר החל מדקה 15 נמצאת בבונקר, עד דקה 15 היא שלטה ללא עוררין בדשא בהנעת כדור ובקצב, ומאז הקבוצה מבוהלת, מזכירה לי את אקטובה...
ברגע שאתה סוגר את הפינה אתה לא חוטף שם שער. הוא לא סגר מספיק טוב. ובניגוד לדוידוביץ' אנחנו רואים ילד שבינתיים נותן הצגה בשער שממולו. אריאל הרוש מצויין. חיפה פראיירים. שלושה שערים בטוחים כבר הוחמצו.
הרבה דובר על זה שאין דור עתיד של שוערים בארץ, אתם חושבים שהרוש מממש את הפוטנציאל שלו? אחרי הכל היו ציפיות מאוד גדולות מאוהד לויטה והוא רק דעך למרות היותו משחק בואלבייק ההולנדית. שום חייב להעיף את ויזה, מה זה להעיף? על טיל. הוא כל כך גרוע. אגב מאז שכתבתי על זה שבית"ר בבונקר היא טיפה התעוררה, ולדעתי היא חייבת לשים את השני כי ההגנה המנומנמת של חיפה עושה טעויות, ואם בית"ר תשים את השני זה יכול להוציא מאוד את הרוח מהמפרשים של חיפה, שממשיכה להגיע למצבים הרי כמה אפשר להחמיץ, ואל תשכחו שהכובש המצטיין של הליגה (עדיין נשמע מוזר) ארבייטמן על הספסל...
מזל שזה לא שהפנדל הזה לא נכנס. שריקה בזיונית לפנדל. לא ברור איך הקוון ראה פנדל. גדיר מבחינתו השיג את מה שהוא רוצה. קטן גם בעט טוב בסך הכל אבל כנראה שהיום הרוש לא ניתן להכנעה. עריכה: בדיוק כשלחצתי על שליחה גדיר כובש שער חוקי, תודה לאל.
גם אם דאבלשווילי ישים היום רביעייה, הוא כבר זכה בתור מחמיצן השנה לעונת המשחקים 2009/10. ועדיין הגול של גאדיר בעיטה יפה לכשעצמה, הוא כולו בנאדו וריקן...הראשון איטי כמו חילזון והשני סוחב צהוב אז מה מצפים ממנו בדיוק שזה עבירה? זה לא שזה דקה 90 והתוצאה 1:0 לבית"ר ואז איך שגאדיר מקבל את הכדור 35 מטר מהשער הוא חייב להוריד אותו בבושידו. נקרעתי מצחוק עכשיו לראות את משומר 20 מטר מהשער מקבל כדור לא יודע באיזה רגל לגשת, מה לעשות אם בוקולוי לא היה בא אני לא אתפלא אם הוא פתאום היה נופל חחחחחחחח כל כך חוסר קוארדינציה ממגן לא להאמין.
מסכים איתך. זה שחקן עם פוטנציאל להיות מלך השערים אם רק היה מנצל 10 אחוז מהמצבים אליהם הוא מגיע. רק הוא חייב לפחות שלושה שערים היום. אם שער השיוויון לא היה מובקע אני בטוח שארבייטמן היה עולה במחצית במקום גאדיר או בוקולי. עכשיו סביר שהוא עדיין ימתין על הספסל למרות שאני חושב שזה עיתוי טוב להכניס אותו. בסופו של דבר חיפה הייתה טובה יותר ברוב המחצית הראשונה. ארבייטמן חייב לשחק.
עומר חאלס, זה כבר פתטי, כולם כבר הבינו שאתה שונ את חיפה. חיפה קבוצה הרבה יותר טובה מבייתר והיית אמורה להוביל הם אל החמצות של הגרזויני, עדיין הוא החלוץ מספר אחד בליגה לדעתי ורכש גדול של אלישע. גאדיר זה החסוס נאבאס הישראלי, מדהים.
איזה משחק, הקצב מדהים, אני מקווה שלשחקנים של שתי הקבוצות לא יגמר האוויר בשלב מוקדם. אין שחקן אחד שהולך על המגרש, כולם בתנועה בלתי-פוסקת. המחצית הטובה ביותר עד עכשיו לפי-דעתי. גם בית"ר שותפה למשחק מצויין. ברור שחיפה הרבה יותר טובה והיא החמיצה המון מצבים קורצים מתוך הרחבה(השיוויון מקפח אותה אפילו), אבל לפחות בית"ר לא מתבטלת והיא גם יוצאת להתקפות טובות, כאשר עידן ורד הוא השחקן הטוב ביותר בשורותיה. שער נהדר שלו וגם איומים מרחוק, ניהול משחק חכם ועבודת הגנה. גם תמוז משחק טוב. יצחקי מתחכם ומנסה להקפיץ מעל השוער מזווית אפס וויסה הכי גרוע על המגרש, לא ברור למה הוא לא משחרר כדור ולא מודע לחסרונות שלו, כמו המהירות למשל. אם שום לא יכניס את בן שושן במקומו זה יהיה מוזר. מוחמד גאדיר ווינר, אין מילה אחרת. אחד השחקנים הטובים בארץ. שער ענק שלו. ריקן שחקן מהיר והוא השאיר אותו מאחור כל-כך בקלות וגם הסיומת שלו לפינה הרחוקה - מדהים. את זה אפילו הרוש הפנטסטי לא יכל לעצור. כבר אמרתי שיש לבית"ר שוער להרבה שנים וכבר אשתקד ידעתי שהוא יהיה שוער ענק. חבל למשל שדבלאשווילי לא חכם כמו גאדיר והוא גם מחמיצן גדול. יש סיטואציות בהן מסירה עדיפה על הבעיטה והוא לא מבין את זה. זה טוב שחלוץ לא מתבייש לבעוט, אבל יש גבול. מעניין אם ארבייטמן יכנס במשך המחצית השנייה. מזל שהפנדל של קטן לא נכנס(לדעתי הפנדל של קשטן היה לא מספיק טוב, אבל כל פעם ששוער עוצר פנדל - מגיע לו קרדיט). אחרי שריקה כל-כך לא נכונה, בטח שאוהדי בית"ר יגידו בצדק שיש ליפת משהו נגד בית"ר. זה עוד מתנה שחיפה קיבלה משופט, אבל היא משחקת נפלא היום גם בלי קשר. מה שכן, אולי אפשר לומר שיפת וויתר קצת לריקן על צהוב שני ואדום. ריקן קיבל צהוב מהר ואחר-כך הוריד שחקן לדשא עם משיכה בחולצה.
זה חדש?הרבה מאוד מהחלוצים הטובים בעולם הם מחמימצנים איומים(סמואל אטו לדוגמה).היופי הוא שהם מכפרים על זה בהרבה שערים.
אילולא הטעות הקשה של טשיירה בית"ר היתה יורדת בהפסקה בפיגור. הפנדל לא היה, אבל צהוב שני לריקן גם היתה אופצייה...בכל מקרה אם לא דאביאשווילי מכבי חיפה היתה בלי בעיות מובילה. בכדורגל המודרני צריכים לכבוש מהזדמנות אחת, לא מעשרה מצבים... ההגנה של בית"ר מסננת ואולי השער המוקדם דווקא הזיק לה. המגינים על הפנים ואני לא פוסל את האפשרות שאחד מהן לא גומר את תשעים הדקות. ההגנה של מכבי חיפה גם לא חומה בצורה ואילולא קצת חוסר ריכוז בית"ר יכלה להגיע ליותר הזדמנויות. מבחינתי המשחק הזה באמת לא סגור, אבל בית"ר צריכה מאד מאד להזהר מתבוסה. אני מבסוט מהמשחק של קבוצתי, אבל אני לא צריך עזרה של יפת...קטן בעט מאד רשלנית את הפנדל ומבחינתי היה צדק שהרוש הדף את הכדור. הרוש? יופי של שוער גדל בארץ, הוא הציל לבד כמה מצבים בטוחים של שער. המשחק הזה פתוח לגמרי, אני לא פוסל ניצחון של בית"ר למרות שמכבי חיפה שוטפת מדי פעם את המגרש.
דובר רבות על כך שאין לנו עתיד של שוערים בארץ. אני חושב שסוף סוף אפשר לומר שיש לכדורגל הישראלי ,שוער שהוא ללא צל של ספק יהיה השוער בנבחרת אחרי שיפרשו דוידוביץ ואוואט. שוער ענק ,משחק מצוין. לבנתיים איש המשחק. הרוש לבנתיים הוא גם תגלית או פריצת העונה איך שבא לכם תקראו לזה. לגבי כל המחצית חיפה היית צריכה לרדת עם יתרון ,אבל הרוש מנע זאת מחיפה ,הצלות מצוינות ,אבל מנגד גם החמצות לא מובנות של דאלבשוילי. דאלאשבילי היה צריך לסיים את המחצית הראשונה אם לפחות צמד. הפנדל לא היה ולא נברא ,אבל העיקר חיפה ירדה בשוויון. חיפה ראויה לשוויון הזה ,ואני חושב שאם חיפה לא היית כובשת את השוויון זה היה טיפה מבאס יותר את השחקנים שנתנו מחצית מצויינת. לגבי השער שחיפה ספגה טעות לא מובנת של טשיירה נראה לי ,ושער טוב של ורד. לגבי משחקה של בית"ר , חן עזריאל מפתיע לראות בתור מגן ימני אבל הוא עושה את העבודה שלו טוב ,עידן ורד במחצית מצויינת. יצחקי לא במשחק ,מויאל לא במשחק וויסההורס לבית"ר ,אם בית"ר רוצה לנצח בסופו של דבר היא חייבת את יצחקי ומויאל שיתעוררו. אבי ריקן צריך לשלוח זר פרחים ליפת ,כי אם לא הרחמנות של יפת בית"ר היית מסיימת את המחצית הראשונה ב10 שחקנים. יפת וותרן יותר מידי במחצית הראשונה ,אבל מצד שני אם טעות של הפנדל ,השופט הישראלי חייב להפסיק להתעסק בפנקסאות ,אם מגיע צהוב גם אם הוא שני שיוציאו. סיכום המחצית הראשונה ב2 מילים:אריאל הרוש.