שאני יזכיר לך שמול רמה"ש קיבלתם פנדל שלא היה ולא נברא בדקה 10 וכרטיס אדום לחובתם? שאני יזכיר לך ששאלקה שיחקה נגדכם אולי ב-40 אחוז יכולת ועדיין ניצחה 1:3? נו באמת...חיפה לא כזו משחקת טוב, אל תיתן למשחק של אתמול לרמות אותך, מכבי שיחקה זוועה, חיפה שיחקה מעולה, ועדיין נגמר 1:1. חיפה החטיאה 10 גולים בטוחים? זה הבעיה שלה.
מה לעזעזאל הקשר? ובקשר לאוהד חיפה...פאתטי וקונפטי זה עליו. תראו איזה גדול הוא, אז בקבוק מים, "כמעט מלא" פוגע לו בצלעות, גורם לו להתעלפות וטשטוש, קצף מהפה. האם כל זה בא אחרי הפירפור של הלב? בחיי ביזיון שנותנים לאנשים כאלה במה. זה שעטר עשה מעשה לא בסדר, זה ברור וידוע אבל מפה ולעשות את זה מה שהאוהד הזה המציא? בחיי האוהד שאכל בעיטה מקנטונה לא נפגע בצורה כזו כמו שהאוהד הזה נפגע מבקבוק מים. מה שחקן נוגע באוהד? הוא לא נגע בו אפילו. אם מרחיקים את עטר על זה אז כל זריקה של משהו לכר הדשא זה עילה להורדת נקודות - איפה נשמע שאוהדים פוגעים בשחקנים? תגידו אתם אמיתיים? שחקן לא יכול לפגוע באוהד אבל אוהד יכול לפגוע בשחקן...זה מה שמשתמע מהתגובות פה.
האוהדים לפני כולם בספורט הזה, עטר צריך להיות מורחק ל3 משחקים לפחות. זה לא אומר שצריך לתת במה לאיזה ליצן שיזיין לנו את המוח שיוצא לו קצף מהפה, שיחסן את הכלב שלו אולי זה לא יקרה.
דברים שרואים משם לא רואים מכאן. חברים חזרתי אתמול מבלומפילד עם הרגשה תסכול. ולאו דווקא מהתוצאה. כבר הייתי בהרבה משחקי צמרת בכדורגל הישראלי ומפגשים מול מכבי חיפה בפרט, הרבה זמן לא זכור לי משחק ברמה כל כך נמוכה ומחויבות נמוכה משחקני מכבי. אני לא יודע איך בתקשורת מדברים על משחק ברמה וכו.. אני ראיתי שחקנים שמשחקים בהליכה ומשתי הקבוצות, שחקנים ששיחקו בלי חשק, יואב זיו מחזיק את הצד בדקה 40. חבל שככה נראה הכדורגל שלנו. היה חסר את הלהט שבדרך כלל מאפיין משחקים מהסוג הזה, היחידים שהיו בלהט היו אוהדי מכבי חיפה שנתנו תצוגה יפה לעומת הקהל שלנו. במשחק כזה שחקנים צריכים לשרוף את הדשא וזה לא קרה. וחבל שדווקא בעונה מוצלחת העידוד לא לא מצליח להתרומם לעומת עונות חלשות יותר של הקבוצה מבחינה מקצועית. ובאשר לאדון איוניור, מפריע לי שהוא לא הלך על התקפה, אני מסכים איתו שהמשחק הזה לא יקבע את גורל האליפות, אבל קצת אומץ ומעוף לא היו מזיקים וכרגיל שוב במשחקים גדולים איוניר משנה את המערך המוצלח של הקבוצה, אתמול זה היה כשהוא בחר לעלות עם חלוץ אחד בשפיץ. אגב, ברק יצחקי היה צריך להיות מוחלף כשהחל מדקה 10 הוא לא הפסיק לשחק עם העקב, והשיא כמובן הנגיחה ההזויה לקונאטה מ-5 מטרים בתוך הרחבה של חיפה. מעצבן הזלזול שלו לפעמים.
בקרת-הנזק שאתה מנסה לעשות כאן להתנהגות המחפירה והבריונית של עטר, היא הפאתטית: לא למדת קצת פיזיקה בתיכון? פגיעה של בקבוק מים, ואבן באותה מסה גורמת אותו נזק. לבחור שנפגע יש תעודה-רפואית מהמיון, וטוב שהוא הולך להגיש תלונה במשטרה על תקיפה, מה עוד שדווח עוד לפני פתיחת המשחק שהפרחח בעט כדור לעבר אוהדי מכבי חיפה. פירפור בלב: עשה לי טובה, אל תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם. מכה חזקה בחזה יכולה לגרום לפירפור פרוזדורים, שהיא הפרעת-קצב, ואם זה כתוב בתעודה-הרפואית של הבחור, אז זה נכון, מפני שהפרעת-קצב ניתנת לגילוי מהיר בבדיקת אק"ג רגילה. ואני שמח שאתה לא מבין את זה, ומאחל לך בכל ליבי שלא תצטרך לדעת כאלו דברים, שהם לצערי יום-יומיים אצלי. אני לא רוצה להיות קיצוני, ולומר שעטר צריך לעוף בכלל, אבל הוא צריך להענש בחומרה, מכיוון שהוא ניסה לחמם סתם את הקהל, וטוב תעשה אגודת מכבי-ת"א שמטיפה לספורטיביות ואנושיות אם תעניש אותו בעצמה, ולא תחכה לבית הדין המשמעתי. גם עטר יעשה טוב, ויום-כיפור בפתח, אם ילך לבקר את הבחור בביתו, יתנצל, יביע חרטה, ובכך גם יועיל לעצמו. חתימה טובה לכולנו, ושנה טובה!
פחחחח גם השחקנים לא מעל כולם! סליחה מה ההבדל בין זה ששחקן זורק על אוהד ובין זה שאוהדים זורקים על שחקן?! אני לא רואה פה קהל מורחק ל-3 משחקים, אז בטח ובטח ששחקן לא צריך להיות מורחק ל-3 משחקים.
כי אוהד משלם כסף, ושחקן מקבל כסף. אם אוהד עשה את זה ונתפס הוא יורחק לכמות משחקים מכובדת, אתה רוצה להרחיק את הקהל? תרחיק גם את כל הקבוצה זה בערך על אותו משקל.
בשנה שעברה נזרקה טרופית לעבר שחקני מכבי נתניה מכיוון יציעי קרית אליעזר, וזאת לאחר שהם ניצחו את מכבי חיפה 2-1 בפתיחת הפלייאוף העליון; כתוצאה מכך, על הירוקים נגזר עונש של משחק ללא קהל, אשר נכנס לתוקפו במחזור השני העונה (במשחק הבית מול הפועל פתח תקווה). הרי לך ההוכחה לכך שגם אוהדים מורחקים מהמגרש עקב זריקת חפצים. בכל אופן, אם על אוהדי מכבי חיפה הוטל עונש כה חמור על זריקת שקית קטנה של טרופית- הרי ששחקן כדורגל אשר זרק בקבוק מלא מים ופגע באדם אחר צריך לקבל הרשעה חמורה פי כמה (כל זאת מבלי להתחשב בעובדה שהוא אמור להוות מודל לחיקוי).
שנים אחרי שנים אני רואה מהצד את האלימות במגרשי הכדורגל שלנו. כשאני קורא על התקרית בין האוהד החיפאי לעטר או ההתנהגות המבישה של 'אוהדי' הפועל ת"א אני באמת חושב שכולם בארץ נכשלים ובגדול בהקטנת האלימות. קודם כל לקבוצה שלי. לעודד אחלה, אבל אני שמעתי בפרוש דרך המחשב קריאות נגד אבי נימני. בשביל מה זה טוב? תתעסקו בקבוצה שלכם וזהו. התקרית המכוערת עם האוהד ועטר לא צריך להיות הפתעה. אני פשוט לא מבין מה אלירן עטר עשה לאוהדי מכבי חיפה? שחקן מכבי ת"א בכלל לא צריך להתייחס לאנשים ביציע שמחפשים פרובוקציות, אבל הגיע הזמן שגם ביציעים יתבגרו ומהר. כנראה שזה יקרה מתי שאני אתעורר בבוקר כשלצידי תשכב מייגן פוקס..... כנראה שגם ההתנהגות המבישה של 'אוהדי' הפועל ת"א ממשיכה כי עכשיו אמיר אדרי 'ניאו נאצי'...כנראה שכל התקריות האלו מראות שיש כמה בעיות קשות בחברה הישראלית. אני רק יכול לתמוך בניסיונות המיגור של האלימות הפיזית והמילולית ממגרשי הספורט בארץ, אבל לא נראה לי שכל העונשים עוזרים. חבל שבכנסת לא בודקים איך אפשר להקטין בצורה ניכרת את האלימות הזאת. עונשי הרדיוס לא מזיזים לכל חסרי ההשכלה באיצטדיונים ולא משנה עם איזו חולצה מגיעים לאיצטדיון...
הבעיה עם הטיפול באלימות, זה שמתייחסים לכל הסוגים באותה צורה. אלימות פיזית הרבה יותר חמורה מאלימות מילולית, שמטפלים בשתיהן באותה צורה אנשים מתחילים לזלזל במכות ולייחס אובר חשיבות לכל מני קריאות. מצטער, כמו שאני לא יועמד לדין אם אני אקרא למישהו מחבל ברחוב, גם באיצטדיון זה לא צריכה להיות איזו עבירה. שלקבוצה תהיה את הזכות להרחיק אותי ספיציפית מהמגרש. אפילו למשטרה, אבל אי אפשר להעניש קהל שלם על משהו שבן אדם אחד עשה. שלא נדבר על הורדת נקודות שזה הדבר הכי מטומטם שראיתי בחיי. אם לוזון היה מגיע מקבוצה שיש לה אוהדים המצב לא היה ככה. עכשיו, האוהד צריך להיות מעל השחקן, השחקן צריך לשמש דוגמא. לא הגיוני ששחקן מכל סוג יתקוף אוהד. קאנטונה הושעה לכמה חודשים אחרי דבר כזה.
ומסתבר ש"התנאי" הזה היה בסך הכל זריקת טרופית. אותי מעניין יותר כיצד אתה מסוגל להשוות בין זה לבין השתוללות של שחקן כדורגל וזריקת חפצים על האוהדים. כנראה שרק השד יודע...
לא זכור לי שהאוהדים מקבלים כסף על המשחק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx אנשים באים לראות את השחקנים. אם אותם שחקנים מתנהגים ומרשים לעצמם לעשות כל מה שהם רוצים אז שידעו שיש לכך השלכות. כמובן בענף נורמלי שבו יש התאחדות נורמלית ולא פחדנית. השחקנים צריכים להוות דוגמא לקהל, לא להיפך. כמו שאם אוהד כזה או אחר קורא קריאה גזענית\הולך מכות\דבר פסול אחר הייתי רוצה שיענישו ספציפית אות, ולא קולקטיבית, אבל זה כבר סיפור אחר, וקשה יותר. ככה זה כשמחפשים את הדרך הקלה...
כמה שזה נכון אבל בכל זאת: עטר זה לא קאנטונה, בקבוק זה לא בעיטת קונג פו, וההתאחדות בארץ בחיים לא תהיה כמו באנגליה - וכיודע, גם באנגליה יש לא מעט ליצנים כך שהמצב אצלנו ממש חרא. הוא צריך לקבל השעיה די ארוכה על דבר כזה ובושה עם לא יקבל.