מחזור 6 בליגת העל: 2-3 גדול לבית"ר על הפועל בטדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏5/10/12.

1. Bensh Member

מרגיש לי מטופש להיכנס לדקויות האלה אבל מבחינת משמעות ברור שיש הבדל בין "אני לא שומע אתכם" ל"שבו בשקט"

2. South Boy Member

אני יושב פה כבר כמה דקות ולא מצליח להבין את תוכן ההודעה.
    מה הקשר של הפועל חיפה לעניין? ולמה אתה חושב שאני מיתמם? יקיר שינה הכין חולצה מיוחדת לאוהדים הלך וקילל אותם אחרי המשחק ועל כמה וכמה שלא היה במגרש שום גילוי שנאה נגדו מצד אוהדי הפועל רמת גן, אין מה להשוות בכלל בין יקיר שינה לבין טוטו שעשה תנועה שכל שחקן באירופה וגם בליגה עושה (סמיר נאסרי רונאלדו כבר נתנו מיליון דוגמאות), or cohen עכשיו מתחיל לתרץ לגבי המיקום של כל שחקן בעת ביצוע התנועה, מספיק עם התירוצים העלובים האלה לא הגיע לטוטו תמוז אדום וזהו, וזה שאני שונא שנאת מוות את בית"ר לא אומר שבגלל זה אני חושב שלא הגיע לטוטו אדום גם אם זה היה הפוך זה היה מקומם אותי, שופטים לא יכולים להמשיך לגנוב את ההצגה זה בלתי נסבל, ואם אפילו פה קמו כמה אוהדי בית"ר שאמרו שלא היה אדום אז על איזה תמימות אתה מדבר בדיוק?

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ברור שזה קשור למיקום, אם יקיר שינה לא היה רץ לאוהדי הפועל ר"ג אלא לאוהדי לוד נראה לך שכל התיגרה ההיא הייתה מתפתחת באותה צורה?

ד"א, איך זה שביממה אחת בית"ר הפכה מ"לא מעניינת לי את הביצה" ל"קבוצה שאני שונא שנאת מוות"?

4. Don Joan Roman Member

אויש נו בואו נעשה סוף לדיון הזה, טוטו הוא ילד אדום מסכן ותמים שנפל קורבן לקהל גזעני ואלים וברברי שבכל משחק רוצח שניים שלושה אוהדי יריבה ופוצע עד זוב דם עוד שלושה שחקנים, כל חטאו של טוטו המסכן היה שהוא פשוט ניקה חלב מהשפתיים עם האצבע, איזה מסכן טוטו ואיזה חלאות אדם 18 אלף האנשים שהיו שם ולבשו צהוב שחור, איזו התעללות טוטו המסכן עבר, זרקו עליו בננות ומקלות במבוקים והוא ילד יראה שמיים ותמים פשוט מאוד הבקיע שער, ולא עשה שום דבר ופתאום הלם ותדהמה הרשע עם המשרוקית שבטוח אוהד אחד של הברברים אחז באותו רגע באימו ואיים להורגה הרחיק את טוטו המתוק. שברגע ירידתו היה כל כך כעוס אבל עדיין מרוב שנשמתו טהורה הוא בירך את השופט לשלומו וירד כשהוא עושה קליק באצבעות יד ימין ונראה שהוא מסמל 2:1 אך לא כאות התגרות אלא סתם כדי שידעו מה התוצאה רק שכח טוטו המתוק שכשאתה מדמיין בננות מספיק טוב יש סיכוי שאיזה עזריאל אחד באמת ייתן כזאת.
    מרוצים? אנחנו נהמנו לו, אנחנו זרקנו בננות, טוטו הוא טלית שכולה תכלת אנחנו הגרועים באדם ומקומנו במכלאות על שלל גוונינו ואוהדינו ולכם מגיעה מלכות שמיים
    בדם ביזע ובהלשנות אה וכן היום יש מבצע של ארבע לילי בתמורה לבננה.

5. South Boy Member

הם לא מעניינים אותי אבל נחמד לשמוע שהם מפסידים, זה לא משתמע הרבה מהתגובות ה"קנאיות" שלי?
    יקיר שינה טוען שהוא סבל מאוהדי הפועל רמת גן לפני המשחק אז הוא החליט לגמול להם בחזרה, האמת שזה הגיוני לגמרי זה לא מקובל רק כאן כולנו מעצם היותינו בני אדם אנשים עם רגשות וגם מקצוענים לא יכולים לשים בצד נהמות (גזעניות או לא) וקללות בלתי פוסקות מצד 17 אלף אוהדים, אבל זה הגיוני עד שאתה שולף חולצה ורץ לקלל את אוהדי הפועל רמת גן שזה לא משהו שטוטו עשה ביום שני, הוא עשה תנועה ששחקנים גדולים ממנו שהם לא פחות ממודל לחיקוי עשו ולא נענשו על זה.
    בכלל אני לא מבין את השטויות האלה על מיקום במגרש או רמת העניין במשחק, ערן לוי השתיק את אוהדי חיפה שקיללו אותו ואותו אוראל גרינפלד לא עשה כלום ובטדי הוא דאג להרחיק את טוטו תמוז בדיוק אבל בדיוק על אותה עבירה לכאורה, אז אין פה אחידות ואל תבלבלו את המוח "זה לא אותו משחק" או "הוא עמד כאן וערן לוי עמד שם".

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

יש אבל שיקול דעת, אי אפשר לשפוט משחק רק על פי שכתוב בנייר. אתה לא מסכים שלדוגמה שופט יהיה יותר זהיר בהחלטות שלו בגמר גביע מאשר במשחק ליגה רגיל? או במקרה שלנו, במשחק עם 18 אלף צופים, אווירה של גמר גביע ובעל עניין רב בציבור הכדורגל בכלל? חוץ מזה, שוב, כן יש הבדל בין הקהלים.

ואפשר לשים בצד. אבוקסיס, ששיחק הרבה יותר זמן מטוטו נגד בית"ר במדי הפועל, לא התגרה פעם אחת בקהל של בית"ר בצורה כזאת. הוא הלך לחגוג לידם לפעמים, אבל בחיים לא סימן שקט והתנהג כמו ילד קטן. והוא קיבל יחס פי 10000 יותר גרוע.

7. Don Joan Roman Member

איגוד השופטים אמר שהם הנחו את השופטים להחמיר במקרים כאלה אחריי אירועי הדרבי והמקרה של ערן קרה לפניי הדרבי לכן אין כאן מקום להשוואה ועזבו את זה שלדעתי בהחלט היה אדום מיותר

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

Cut The Bullshit! אין שום הבדל שמצריך יחס שונה בשני המקרים.

את דעתי על תמוז הבעתי יותר מפעם אחת בתקופתי כאן בפורום וכידוע אני לא אוהד הפועל ת"א, כך שאי אפשר להאשים אותי בסובייקטיביות. אוהדי בית"ר נוטרים לו טינה ולכן מתקשים להשלים עם האמת, ההרחקה הפזיזה חרצה את גורל המשחק. לא היה צריך להוציא כרטיס ואת זה אומר איתן תבריזי, ששימש כשופט הרביעי.

9. South Boy Member

אני מסכים מאוד ששופט צריך להיות זהיר במשחקים מהסוג הזה, כי גרינפלד היה צריך להזהר ולא להרוס משחק עם רמת עניין כזאת בגלל להט הרגע של שחקן שלא עשה מעשה חמור יותר משחקנים גדולים ממנו שלא נענשו.
    כריסטיאנו רונאלדו הגדול בקאמפ נואו מעל 90 אלף צופים שם בשנה שעברה שער בבית של היריבה הכי מושבעת באחת היריבויות הכי גדולות והכי מתוקשרות אם לא הגדולה שבהם ורץ להתגרות בקהל של בארסה, קיבל צהוב? ממש לא, אז גם לעובדה שהמשחק הזה הוא מהמתוקשרים והטעונים בליגה אין קשר.
    הביאו פה כל כך הרבה מקרים שסוטרים את הטיעונים שלך שהייתי מתפלא לשמוע אותם מילד בן 13, וחבל שאתה בוחר לשלוף תירוצים שיגבו את ההחלטה של גרינפלד (שזכתה לביקורת אפילו מתבריזי שאמר לגרינפלד לא להוציא צהוב שני) במקום להסתכל על עובדות ומקרי עבר שהציגו פה לפנייך.

10. סמואל אטו Member

דיברנו פה על משחק שבו ערן לוי ?השתיק? את הקהל של הפועל חיפה, זה הקשר אם לא הבנת.
    תסכים איתי שלעשות שקט להפועל חיפה זה לא כמו לעשות את זה לקהל של בית?ר,ועוד כשהאיצטדיון מפוצץ עד אפס מקום.
    אתה יכול להמשיך בקו שלך שזה לא משנה באיזה משחק זה קרה, אבל זאת
    תהיה אטימות ועצימת עיניים. בדיוק כמו שצריך אבטחה מוגברת במשחקים מהסוג הזה, אז צריך גם שיקול דעת שונה במשחקים כאלה.

נ.ב.

ההשוואה לרונאלדו היא בדיחה לדעתי.
    איפה התרבות שלנו ואיפה שלהם, שמה הכל נשאר על המגרש ואצלנו הכל זולג החוצה.

11. Don Joan Roman Member

והקוון אמר לו שכן צריך להוציא, אז?

12. South Boy Member

יש לי בשורות בשבילך, מדובר במכבי חיפה שכ-9000 אוהדיה שנכחו במשחק לא הפסיקו לקלל את ערן לוי (ואני מצטט "שתשבור את רגל שמאל יא נבלה, וערן לוי בן זונה") אפילו עוד לפני שעלה למגרש, ואז כשהשווה את התוצאה ל-2-2 הוא עשה להם 'ששש' כל כך משפיל שזה היה פשוט כתוב על הקיר שהוא יבקיע.
    אז 9 אלף זה לא 17, אבל מצד שני זה פאתטי להגיד שבגלל שהיו יותר אוהדים אסור לו לעשות 'ששש', להגיד כזה דבר זה בעצם להסכים שהגרעין הבהמתי של בית"ר שולט בהחלטות השופט.

13. Telkiyski Member

אז כשרונאלדו משתיק 95,000 אוהדי ברצלונה זה בסדר, אבל כשטוטו משתיק 16,000 ערסים אוהדי ביתר זה מאוד מסוכן.
    אני בעד חוק שאומר שכששחקן כובש בטדי עליו שלא לחגוג, אלא אם הוא כובש ליד אוהדי קבוצתו, שכן במידה והשער נכבש מול אוהדי ביתר, חגיגה תהיה פרובוקציה והתגרות שעלולה "להדליק" את המשחק ולחמם את הרוחות, דבר שיגרום לפריצת אוהדי ביתר לדשא.
    לכן, החוק הוא ששחקן שיחגוג שער מול ביתר ירושלים, יורחק.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קודם כל, עכשיו אני קורא שבאיגוד השופטים אמרו לשופטים להחמיר במקרים כאלה, כך שמקרי עבר לא באים לידי ביטוי פה.

דבר שני, רונאלדו זה לא אותו דבר. רונאלדו לא רץ באטרף לקהל של בארסה ועושה להם עם היד שקט, אלא רק תנועת "תירגעו". תפסיקו עם ההשוואה הזאת. למה אף אחד לא משווה לדוגמה בין טוטו לאדאביור, שהבקיע במדי הסיטי נגד ארסנל ורץ מגרש שלם כדי לחגוג מול הקהל של ארסנל? צביעות, זה למה. איזה עוד מקרים הביאו פה חוץ מערן לוי ורונאלדו, שכאמור יש הבדל מסוים בינו לבין המקרה של טוטו?

בקיצור, גרינפלד פעל לפי מה שאיגוד השופטים הורה.

15. סמואל אטו Member

החדשות שלך לא משנות כלום.
    נמאס כבר ללכת איתכם סחור-סחור בזמן שאנחנו מתייחסים לעיקר ואתם מתייחסים לתפל.

מי שמשווה כל משחק בליגה למשחק כמו בית?ר- הפועל ת?א סובל מסובייקטיביות גדולה.
    מי שטוען שלעשות שקט לקהל של בית?ר( שעולה כל שני וחמישי לועדת משמעת) כשחקן של הפועל זה כמו ששחקן של ב?ש יעשה שקט לקהל של חיפה לא מבין בכלל את מפת הכדורגל בישראל.

יש דבר כזה שנקרא חוק 18 - כאן נכנס שיקול הדעת של השופט.
    אתם יכולים להסכים עם ההרחקה, אתם יכולים לא להסכים ואתם גם יכולים לטעון שגרינפלד אוהד בית?ר אם בא לכם, אבל בסופו של דבר מה שחשוב זה שמה שגרינפלד עשה היה נתון לשיקול דעתו בלבד. וכמו שאפשר להבין את העובדה שהוא שלף צהוב אפשר היה להבין אותו אם הוא לא היה שולף צהוב.
    גם שופט בבית משפט לא מחלק פסיקות לפי החוק היבש ומסוגל לתת פסיקה בניגוד גמור למה שחושבים.

המילה ?ערסים? ממש לא במקום, וכן זה הרבה יותר הגיוני שלהצית את הקהל של בית?ר יהיה קל יותר מאשר את
    של ברצלונה(שחצי ממנו הוא תיירים קוריאנים).
    כמה פעמים שמעת על אלימות במגרשי הכדורגל הספרדי בשנים האחרונות? יותר מבארץ?

נערך לאחרונה ב: ‏31/10/12